Jump to content

cityboxer

Full member
 • Content Count

  2,872
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

cityboxer last won the day on July 1 2014

cityboxer had the most liked content!

Community Reputation

227 Goed

1 Follower

About cityboxer

 • Rank
  Extreme kweker
 • Birthday 02/14/1986

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Paleis op de Dam

Recent Profile Visitors

2,284 profile views
 1. @dialogo Klopt inderdaad. Maar goed, degene die kweekt op harde EC waarden zal altijd een onvoldoende halen. De plant geeft zelf aan wat die nodig heeft en de plant heeft altijd gelijk. EC is meer een soort kompas waarop je je koerst kunt uitzetten. Het is geen GPS met exacte coordinaten.
 2. Ben wel benieuwd waar die jongens dat doen dan? Je bedoelt daar nu de professionele legale kweek? En hoe lang groeien ze dan voor op hoe veel m2? Want ik ken jongens in Amerika die dit ook in huis deden en die groeien eerst 4-6 weken voor, krijgen daardoor ontzettend grote bomen, hebben 1 plant per m2 en halen dan natuurlijk in verhouding met het aantal watt wat ze er in hebben hangen ook veel meer grammen dan wij hier halen. Tijd en ruimte nemen ze daar niet in mee. Grootst mogelijk discussies met ze over gehad en pas tot ik ze heb laten zien dat je met meer planten en kortere voorgroei veel dus snel een maand bespaart en op jaarbasis dus veel meer opbrengst hebt zijn ze daar ook op vergestapt. Hun systeem is er op gebaseerd dat ze veel strenger beboet worden per plant dan hier. Dus andere manier van kweken waardoor je ook andere gr/w verhoudingen krijgt die een vertekend beeld geven. Eigenlijk moet je per m2 per jaar rekenen. Tenminste als je optimale nastreeft. Dus ben wel benieuwd hoe dat ging dan met die 2gr/w waar jij het over hebt Boef!
 3. Je meet je EC toch met een EC meter aan het eind na het toevoegen van al je additieven dus het is altijd alles inclusief.
 4. Dimlux had ze jaren geleden al. Kon je dan je licht en co2 ook mee sturen.
 5. Super high tech hokje, leuk om te zien! Heb je ook apparatuur om de waardes die je krijgt van je app te controleren? Nauwkeurige (geijkte) thermo en hygrometers bijvoorbeeld?
 6. Boereverstand zegt dan: Hoge luchtvochigheid is dus geen factor want die is zowel in overdag als snachts nu hoog. Natte toppen ook niet want er is regen. Warmte ook niet want het is koud. Enige wat dan overblijft is dat de plant in de natuur misschien sterker is? En natuurlijk de wind. Misschien meer luchtcirculatie bewerkstelligen in een LED kweek?
 7. De plant geeft idd zelf wel aan als hij voeding tekorten heeft. Al heb ik ook hele mooie planten gezien bij een EC van 3 en hoger! Succes!
 8. @thommyttIk lees het topic nu pas maar inderdaad iedere ontharder heet een bypass maar wat was dat het probleem nu dan? Of toch iets te veel water? Handig metertje om je vochtigheid in de aarde te meten: https://www.intratuin.nl/catalog/product/view/id/71071/s/talen-tools-vochtigheidsmeter/?q=talen vocht Heel verstandig! Precies komt het niet, als je maar onder 7 blijft imo. Mooist 6.5 idd. Wel ph- gebruiken die geschikt is voor je biologische kweek! Anders help je je hele bodemleven om zeep!
 9. Heeft dat niet te maken met de manier van kweken? Ik lees dat temperatuur een dingetje is juist om die typische Gelato kleur (en smaak) er in te krijgen.
 10. Wat voor dag en nacht temperatuur hou jij aan voor deze soort?
 11. Kennis van mij heeft ook die plant staan en heeft ook allerlei gekke deformaties hij vroeg me even mee te kijken. Ik snap het zelf ook niet goed, begint nu wel bij te trekken maar inderdaad veel bladeren met 3 of minder vingers. Zit misschien wel in de strain. Waren ook een paar die het gewoon niet redden. Had het idee dat hij gewoon veel stress heeft gehad van de overgang in licht en het verpotten. Wat voor licht en hoe veel licht kwamen ze onder vandaan en wat voor licht heb je ze nu onder? En hoe veel licht heb je ze nu onder? EDIT: Iets wat je ergens anders noemde, hier een vuistregel: Je maximale aantal umol is 1500 per m2 per seconde. Met dat gegeven kun je dus heel gemakkelijk berekenen hoe veel licht je boven je gewas hebt. En reken voor het gemak dat 80% van je lamp op je gewas krijgt (reflector en wandverliezen) dan weet je dus dat je maximaal plus minus 1800micromol per m2 wilt.
 12. Oke, dat klinkt allemaal vrij normaal ja. Maar ben zelf nu wel benieuwd hoe die Gelato gekweekt wordt. Je hebt het dus over iets koeler dan amnees? Las ook dat het belangrijk is om de nacht temperatuur naar beneden te gooien voor deze soort als je die typische Gelato kleur wilt hebben. Verder nog tips and tricks?
×
×
 • Create New...