Jump to content

cityboxer

Full member
 • Content Count

  2,869
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

cityboxer last won the day on July 1 2014

cityboxer had the most liked content!

Community Reputation

227 Goed

About cityboxer

 • Rank
  Extreme kweker
 • Birthday 02/14/1986

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Paleis op de Dam

Recent Profile Visitors

1,555 profile views
 1. Dimlux had ze jaren geleden al. Kon je dan je licht en co2 ook mee sturen.
 2. Super high tech hokje, leuk om te zien! Heb je ook apparatuur om de waardes die je krijgt van je app te controleren? Nauwkeurige (geijkte) thermo en hygrometers bijvoorbeeld?
 3. Boereverstand zegt dan: Hoge luchtvochigheid is dus geen factor want die is zowel in overdag als snachts nu hoog. Natte toppen ook niet want er is regen. Warmte ook niet want het is koud. Enige wat dan overblijft is dat de plant in de natuur misschien sterker is? En natuurlijk de wind. Misschien meer luchtcirculatie bewerkstelligen in een LED kweek?
 4. De plant geeft idd zelf wel aan als hij voeding tekorten heeft. Al heb ik ook hele mooie planten gezien bij een EC van 3 en hoger! Succes!
 5. @thommyttIk lees het topic nu pas maar inderdaad iedere ontharder heet een bypass maar wat was dat het probleem nu dan? Of toch iets te veel water? Handig metertje om je vochtigheid in de aarde te meten: https://www.intratuin.nl/catalog/product/view/id/71071/s/talen-tools-vochtigheidsmeter/?q=talen vocht Heel verstandig! Precies komt het niet, als je maar onder 7 blijft imo. Mooist 6.5 idd. Wel ph- gebruiken die geschikt is voor je biologische kweek! Anders help je je hele bodemleven om zeep!
 6. Heeft dat niet te maken met de manier van kweken? Ik lees dat temperatuur een dingetje is juist om die typische Gelato kleur (en smaak) er in te krijgen.
 7. Wat voor dag en nacht temperatuur hou jij aan voor deze soort?
 8. Kennis van mij heeft ook die plant staan en heeft ook allerlei gekke deformaties hij vroeg me even mee te kijken. Ik snap het zelf ook niet goed, begint nu wel bij te trekken maar inderdaad veel bladeren met 3 of minder vingers. Zit misschien wel in de strain. Waren ook een paar die het gewoon niet redden. Had het idee dat hij gewoon veel stress heeft gehad van de overgang in licht en het verpotten. Wat voor licht en hoe veel licht kwamen ze onder vandaan en wat voor licht heb je ze nu onder? En hoe veel licht heb je ze nu onder? EDIT: Iets wat je ergens anders noemde, hier een vuistregel: Je maximale aantal umol is 1500 per m2 per seconde. Met dat gegeven kun je dus heel gemakkelijk berekenen hoe veel licht je boven je gewas hebt. En reken voor het gemak dat 80% van je lamp op je gewas krijgt (reflector en wandverliezen) dan weet je dus dat je maximaal plus minus 1800micromol per m2 wilt.
 9. Oke, dat klinkt allemaal vrij normaal ja. Maar ben zelf nu wel benieuwd hoe die Gelato gekweekt wordt. Je hebt het dus over iets koeler dan amnees? Las ook dat het belangrijk is om de nacht temperatuur naar beneden te gooien voor deze soort als je die typische Gelato kleur wilt hebben. Verder nog tips and tricks?
 10. Als dat de enige reden zou zijn om op LED te draaien wel ja... Maar dat zijn natuurlijk niet de enige redenen.... Of je nou afzuigt of met airco werkt, met LED heb je dus minder koelvermogen nodig. Dus bijvoorbeel in plaats van een 3500OC kun je overstappen op een 2000OC. Je hebt minder hoogte nodig, dus in lage ruimten en schuine daken heb je meer mogelijkheden. Dan wordt er ook veel gezegd dat de LED wiet beter van kwaliteit is dan de HPS wiet. Bovendien stel de vraag omdat ik overal hetzelfde probleem terug hoor komen met maar weinig oplossingen. Ik heb nu 3 mogelijke oplossingen genoemd op het forum en was toen benieuwd wie al wat heeft geprobeerd en wat de resultaten zijn. Afzuigen onder het bladerdek noemde ik en later kwam ik er achter dat Wietefras dat al doet en het goed werkt. Heb het ook steeds overm hybride gehad en hoorde toen dus dat canarie daar goede resutlaten mee haalde dus dat dat ook werkt. Maar wat ik nog niet had gehoord is iemand die veel rot had met een airco, dus ik ben benieuwd of iemand daar iets meer over kan zeggen....
 11. Er is genoeg te vinden over de hoeveelheid ppm ozon en wanneer die schade aanricht. Maar goed je wilt een punt maken. Mijn punt is dat het in hoge concentraties schade aanricht aan organismen maar ook materialen, zoals ik zei is daar van alles over te vinden. Mijn punt is dus niet doen want met de concentraties om schimmels bacterien en beestjes te doden beschadig je dikwijls ook dingen die je niet wilt beschadigen. Juist omdat je niet weet hoe veel ozon je daadwerkelijk toevoegt in je hobby kamertje. En waterzuivering, ziekenhuizen, KOI vijvers wordt het inderdaad ook allemaal gebruikt. Maar dan weten ze wel hoe veel ze toevoegen en hoe veel nodig is. Als je dat niet weet is de kans heel groot dat het of niet werkt of alleen maar schade aanricht. Overigens is in kantoren wel door de ARBO wet een grenswaarde bepaald maar dat wil niet zeggen dat het gezond is, sterker nog je ziet de schade die het aanricht aan levendweefsel (longblaasjes bij mensen bijv) heel snel toenemen naarmate de ozonconcentratie toeneemt. Dus natuurlijk valt er iets voor te zeggen dat je je planten niet direct dood maakt met ozon. Maar gezond is het niet, en wij willen het beste voor onze planten. Nogmaals juist omdat je neit weet hoe veel je daadwerkelijk toevoegt en bovendien onder werlke waarden je moet blijven voor je plant en tegelijk hoe hoog je moet gaat voor de schimmel. Dus de theorie is heel leuk maar tenzij je al die variabelen kent en ook daadwerkelijk je ozonniveaus in je hok gaat meten gewoon niet doen.
 12. Donneer; aangezien jij hier alle bewegingen op het forum volgt kun jij ook vast zeggen of al die mensen met een gesloten (airco) systeem werken of gewoon met afzuiging? Koelen met een airco geeft een veel lagere RLV dan via afzuiging...
×
×
 • Create New...