Jump to content

cityboxer

Full member
 • Content Count

  2,812
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

cityboxer last won the day on July 1 2014

cityboxer had the most liked content!

Community Reputation

218 Goed

About cityboxer

 • Rank
  Extreme kweker
 • Birthday 02/14/1986

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Paleis op de Dam

Recent Profile Visitors

1,127 profile views
 1. @Boefje030Jij zegt dus dat het juist commercieel meer gewild is als je droog knipt? Interessant topic dit, allemaal verschillende meningen!
 2. @Boefje030 Klopt inderdaad, ik ben een hele poos niet meer bezig geweest met deze hobby en daarbij had ik ook het idee dat het forum stil stond. Had niet het idee dat er nog veel nieuwe dingen te leren vielen en steeds dezelfde vragen beantwoord moesten worden... @sannieHoe waarborg je veiligheid via Instagram met deze hobby? Heb je dan een speciale hobby account? En worden daar dan ook kweekverslagen bijgehouden etc?
 3. Eigen wijs is ook wijs... Waar komt dat nu door dan? Weet iedereen opeens hoe die moet kweken en heeft niemand daardoor nog hulp van forumleden nodig... Of.. Komt het door de nieuwe strengere wetgeving?
 4. Overheen gelezen! Thnx!
 5. @greentjeonatrip Jij hebt het dus gewoon 'perfect' geknipt alleen je hebt ze op de stok laten zitten. Dus als ze droog zijn hoef je ze alleen nog van de stengel af te knippen en klaar? En dat is je goed bevallen? @lostchild; jij zegt dus je kunt ze wel op de kop hangen maar knip ze het liefst wel direct als ze nat zijn omdat ze er mooier uit gaan zien in een zakje. Terwij ik juist vaak heb gehoord dat op de kop drogen juist hoort te zorgen voor een hele goede kwaliteit alleen meer werk. @cannarie; jij zegt nat is netter te knippen maar je wordt zelf slordig dus in de praktijk vaak minder goed... Dan nog iets: als het droog is en het gaat nog door je handen dan valt er toch ook veel gruis af, veel haartjes en dingetjes die dan verloren gaan. Dus je houdt met droog knippen ook minder over?
 6. Bedankt voor de antwoorden jongens. Ben nog benieuwd naar dat op de kop drogen: Heb voorheen ook de boel wel eens op de kop gehangen maar dat is een hele poos terug. Dat zou de smaak ten goede komen. Maar ik hoorde weer van anderen dat dat weinig tot geen invloed heeft. Jullie schrijven wel op de kop hangen, maar waarom dan niet voor commercieel gebruik Lost? Als het betere kwaliteit op levert is het ook voor de commerciele jongens wel interessant toch?
 7. Boef jij bent zelf ook hardnekkig! En wie zijn er dan nog WEL? Dat weet jij vast..
 8. Bedankt voor de reacties. T Okay Xaim, jij zorgt er dus voor dat er nooit iets tegen elkaar aan ligt? Is dat zo ernstig? Wat zeggen andere forumleden er van? Ze lagen bij mij wel tegen elkaar aan en zelfs wel een beetje op elkaar. Is iedereen daar zo precies mee? Jij stuurt de LV naar 50% en later naar 60%. Klinkt logisch al dacht ik altijd dat dat iets aan de lage kant was. Bij mij is het meestal wel hoger geweest. Beginnen op 50% dus...
 9. Hallo jongens, Sommige forumleden herinneren zich mij misschien nog, anderen niet. Ik heb nooit een wetenschap van het drogen gemaakt. Ik zette altijd gewoon de afzuiger aan en voelde het een beetje aan. Toch heb ik gemerkt dat je 2 of 3 maanden werk in een paar dagen met drogen kunt verpesten en aangezien ik eigenlijk wel achter de slogen 'meten is weten' sta ben ik benieuwd naar jullie ervaringen met drogen. Als je de natte wiet geknipt hebt, hoe drogen jullie? Gebruiken jullie netten of leg je het op een bedlaken op 4 hoeken gespannen? Welke luchtvochtigheid? Welke temperatuur? Hoe snel drogen jullie en doe je in het begin de luchtvochtigheid ook lager dan aan het einde? Spreiden jullie het echt goed uit over de netten dus ligt er geen 1 top op een andere of ligt er wel een laagje in de netten? Ik heb namelijk vaak gehoord dat de kwaliteit beter wordt als je langzaam droogt, maar als je te langzaam droogt wordt het vaak bruin en muf en kun je zelfs schimmeltjes krijgen. Ik deed daarom altijd de eerste 2-3 de afzuiger op hoog zodat er veel gedroogd werd en dan langzaam aan zachter. Meestal duurde het wel 10-14 dagen. Maar mijn ervaring was wel dat het vaak ook wel eens wat donkerder, bruiner werd en soms drukte het ook wel wat in elkaar. Maar als je te snel droogt verlies je veel geur en smaak. Ben benieuwd naar jullie bevindingen! Grtzz CB
 10. Wel belangrijk om te weten of dat met 1150w was of met 1000w. Maar los daar van reflecteert de reflector van Gavita 94% toch? En die nieuwe van Dimlux 96%? Dus dan zou de rest wandverlies zijn? Die wandverliezen kun je overigens met de nieuwe armaturen van Dimlux ook verminderen door er 'flappen' op te plaatsen. Hoe veel denk je te verliezen met LED dan? Is dit trouwens je eigen theorie of is dit inmiddels al een 'bewezen' theorie?
 11. Ja, mooie score. Als je meer umol/s er op zou gooien dan is het moeilijker om zo'n score te halen maar dan haal je wel weer makkelijker meer gr per m2. Maar zeer zeker een hele mooie score, volgens mij heb ik nooit 1.5 gehaald, volgens mij +/- 1.4gr/w met +/-800gr m2 was mijn max. Er zijn toch veel efficientere HPS lampen! 2+ umol/s/watt is geen uitzondering meer. CDM lampen doen hetzelfde qua intensiteit als HPS en led gecombineerd. Of vergelijk jij met een standaard 600watt bulb?
 12. Ik zie niet echt herfst, zie wel dat de planten een beetje 'oud' lijken. Glans is er iets af en de bladeren staan wat naar boven en gekarteld maar dat heeft meer met klimaat te maken verwacht ik? Anyway, ziet er wel goed uit maar zie nog geen herfst! Nog even doorzetten
 13. Autopot moet ook met sowieso een deel klei korrels en cocos toch? Waarom heb je dat toen niet gedaan? Of was dat vanwege je onervarenheid? Pakketjes zien er goed uit. Hoop dat ze aankomen
 14. Ik heb wel proefjes gedaan met een EC van 4.0 (het probleem wordt dan de PH laag houden) in het begin en daarna afbouwen. Was een top oogst. Dat was met minerale voeding en dat was op aarde. Op hydro zou ik het niet proberen, maar als ik ooit weer een kweekje op (cocos)aarde met minerale voeding zou doen dan zou ik het zo weer doen. Dikke, sterke planten die donker groen zijn in het begin en dan langzaam aan afrijpen tot de herfst er in komt. 1.4gr/watt in een tentje. Is nog wel ergens een kweekverslag van, was toen een beetje onder begeleiding van polletje. Daarna ben ik echter afgestapt van mineraal kweken en over gestapt op biologisch en ook daar top resultaten mee behaald. Ook daar is een verslag van... Maar goed, zo veel wegen naar Rome, het enige waar het om gaat is dat het klimaat/licht optimaal is en de plant krijgt wat hij nodig heeft. De manier waarop doet er imo niet toe, als je maar kijkt naar de plant want die heeft altijd gelijk. Maar daar weet jij alles van want als ik jouw verlsag zo zie heb jij jouw planten ook gelijk gegeven
 15. Cocosaarde werkt ook prima met PHC. Heeft het watervasthoudende vermogen van cocos, geen vieze handen en omdat er toch nog wat aarde doorheen zitkun je dus biologisch voeden en hoef je niks te meten. Scores hoger dan 1 op 1 makkelijk haalbaar (klimaat\licht is het belangrijkste). Bovendien is PHC een stuk voordeliger dan alles wat er in de growshop ligt en scheelt het je ook weer een ritje naar de growshop wat toch altijd lastig is als je anoniem wilt blijven. En als je waarde aan biologisch hecht dan is het helemaal ideaal. Ik heb zelf ook altijd dat autopot systeem wel interessant gevonden. Waarom gebruik je dat niet meer? Ik kweek niet meer maar ik zou het anders wel eens willen proberen!
×
×
 • Create New...