Jump to content

gtti

Full member
 • Content Count

  344
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Positief

About gtti

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

723 profile views
 1. Bedankt voor de tips allemaal. Ik ga ermee aan de slag!
 2. Wat ik heb gedaan is eigenlijk precies zoals jullie omschrijven. Ik heb een ombouw gemaakt met hout en gipsplaten met steenwol isolatie ertussen. En daarin heb ik nog noppenschuim. Dat is genoeg om het geluid van de luchtverplaatsing tot een acceptabel niveau te brengen. Maar het trillen van de compressor is duidelijk hoorbaar. Ondanks de speciale trillingsveren van Opti. Misschien moet ik in plaats van hout en gipsplaat een nog steviger materiaal zoeken.
 3. Beste medeforummers, ik vind de opticlimate (15000) nog iets te veel lawaai maken. Ondanks dat ik de opticlimate buiten de ruimte heb geplaatst, geluidsdemper aan de uitlaatzijde, geisoleerd met steenwol en uiteraard de bijbehorende trillingsveren. Vooral het aan- en uitspringen van de compressor is vervelend. Hebben jullie nog tips om de opti nog stiller te krijgen? Alvast bedankt! Gtti.
 4. Om je HPS lamp op te starten verbruik je meer stroom. Ik weet nog van vroeger dat die elektronische B.A.L. evsa's doorbrandden aan de lamp zijde, omdat er 1mm2 harde kerndraad werd gebruikt Ik weet niet wat de rest van de forummers hier gebruikt. Ik gebruik zelf altijd 2,5mm2, nooit problemen gehad.
 5. 2,5mm2 draad gebruiken en uiteinden solderen kan helpen.
 6. Lezen, lezen, lezen.... https://www.wietforum.nl/topic/125141-led-voor-tentje-samenstellen-en-bouwen/ Check de topics van DenBoom en wietefras. Check de video's van LEDgardener.com. Als de daarna nog specificieke vragen hebt horen we het graag.
 7. @Kees A Zeg Kees kunnen wij jou geen moderator maken?
 8. Ik heb de Uvonair CD-1200, veel te sterk voor mijn ruimte, maar heb het ooit met een gelukje goedkoop op de kop getikt. Ik heb nu ook last van meeldauw, ik gebruik hem op het moment dat de lampen uit gaan voor 60 minuten op de lage stand. Daarnaast spuit ik om de dag knoflookthee over de planten. Blijft de spint ook weg. Ik zie nog geen gekkigheid op de planten, meeldauw lijkt niet verder te verspreiden. Je moet het inderdaad niet inademen, als is het maar heel even, je gaat er flink van hoesten.
 9. Wat is volgens jullie een veilige ozon concentratie voor de planten?
 10. Volgens mij deed racker in een van zijn topics 30 min per dag een ozongenarator aan om schimmels te doden. De planten hadden er in ieder geval geen last van.
 11. Beetje jammer dat de levertijd van de strips 4 weken is. Geduld is een schone zaak. @denBoom Jammer dat de opstartpiek hoger is dan dat van een HPS met magneetballast. Ik gebruik nu dimlux met een controller, het fijne daarvan is dat je geen opstartpiek hebt. Is er geen mogelijkheid om de LED driver automatisch te dimmen dat er geen licht meer uit komt? Met als doel een slow start om de opstartpiek te voorkomen. Of dat we iets kunnen bedenken zodat de dimlux controller een LED driver kan aansturen?
 12. @Kees A Ik wil twee 1.20 tentjes naast elkaar zetten en de 600W HPS op een dimlux ballast vergelijken met LED met hetzelfde soortje, aantal planten, voeding en CO2. Dan hebben we een 1-op-1 vergelijking van begin tot eind. Als het resultaat bevredigend is kan ik misschien helemaal overstappen en de opti eruit gooien.
 13. @Wietefras Allereerst bedankt voor je antwoord. Met ondergrens bedoelde ik inderdaad hoe laag ik kan gaan met de wattage per strip. Ik ben van plan om een tentje van 1.20x1.20m neer te zetten met 12 led strips op een 600W driver en CO2 toevoeging. 1500 umol is ongeveer het doel. Ik wil weten of het de moeite waard is om helemaal over te schakelen naar LED. Ik ben bereid om een vergelijking te maken met een 600 watt HPS en een verslag bijhouden als daar genoeg animo voor is. Weet je trouwens of led drivers een hoge opstartpiek hebben? En ontstaat er ook een meetbare harmonische vervuiling? Alvast bedankt!
 14. Je kunt het beste de grote bladeren verwijderen en de plant ondersteboven ophangen voor de beste smaak. Als je gebruik maakt van droognetten kun je de toppen van de takken knippen, trimmen en in de netten leggen. Als je ze in netten legt bij een luchtvochtigheid van 40-50% zijn ze heel snel droog, ongeveer 6-7 dagen. Droognetten vind ik fijner werken, omdat je op deze manier minder kans op schimmels hebt.
 15. Ik ben me de laatste tijd ook aan het verdiepen in LEDS. Er wordt gezegd dat als je meerdere led strips aansluit op een driver, dat deze efficienter worden. Maar waar ligt dan de ondergrens? Ik wil bijvoorbeeld 6x Samsung f series gen 3 LT-FB24B strips parallel aansluiten op een HLG-600-48A CC+CV driver, voor een ruimte van 1.20x1.20. Dan draait elke strip op 100W terwijl deze zijn getest op 175W volgens de datasheet. Ik kan ook 12 strips aansluiten op diezelfde driver, dan loopt er 50W per strip, dan is het licht wel beter verdeeld, maar gaat dat dan niet ten koste van de lichtintensiteit? Ik ben heel erg benieuwd.. Alvast bedankt voor het meedenken!
×
×
 • Create New...