Jump to content

gtti

Members
 • Content Count

  296
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Positief

About gtti

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

429 profile views
 1. Ik heb me altijd afgevraagd hoeveel stekken je kunt snijden van 1 moederplant en hoe oud deze plant maximaal mag worden. Altijd gezeik gehad met ongedierte van stekkenboeren.
 2. Bedankt voor je uitgebreide uitleg! Ik weet wat me te doen staat, niet gepakt worden!
 3. Bedankt voor je snelle reactie Kees! Ik ben een beetje bang dat ze onder het motto van de plukze wet beslag gaan leggen op het bedrijf ondanks dat de bedrijfsactiviteiten los staan van de plantjes. Ik was niet van plan te kweken op de zaak. Dat ik uit huis gezet word kan ik nog wel mee leven, dan huur ik ergens anders wel weer een appartementje. Het is alleen zo lullig als mijn personeel werkloos wordt en mijn klanten de dupe zijn als de staat opeens beslag legt op alles. Het voordeel van een B.V. is dat het een rechtspersoon is waarbij mijn personeel en ik dan in dienst zijn bij de B.V. Stel de B.V. heeft schulden en de boel gaat failliet ben ik niet persoonlijk aansprakelijk. (Tenzij er duidelijk sprake is van wanbeleid). Maar als we dat nou omkeren, stel ik maak privé schulden door mijn stomme fouten dan kan de B.V. daar toch niet aansprakelijk voor gesteld worden? Bij een eenmanszaak ben ik de rechtspersoon en is alles privé eigendom. Bij een beslagname kunnen ze denk ik veel makkelijker beslag leggen op de zakelijke goederen. Vandaar de gedachte om toch over te stappen naar een B.V. maar als het geen zak uitmaakt dan heeft het geen zin..
 4. Hallo allemaal, Ik ben een tijdje geleden gestopt met kweken. Na 3 jaar stilgezeten te hebben begint het weer een beetje te jeuken. Echter is er inmiddels een hoop veranderd in mijn situatie. Ik heb nu een eenmanszaakje met personeel in dienst. Stel dat ik thuis gepakt zou worden met een aantal planten. Sluiten ze dan mijn tent en staat mijn personeel op straat? Bij een eenmanszaak ben je prive ook aansprakelijk als het mis gaat met je bedrijfje. Maar werkt dat ook andersom? Zou een B.V. dan een veiligere optie zijn voor mijn personeel? Het is eigenlijk wel gek dat we daar over na moeten denken, als ik een bank beroof komen ze ook niet aan m'n bedrijf. Maar voor een paar plantjes... Dit zijn toch wel dingen die ik liever niet met m'n boekhouder bespreek. Alvast bedankt voor de reacties! Groetjes, Gtti.
 5. Jammer dat het zo fout gaat met zo een mooie setup. Hoop dat de schade meevalt.
 6. Capi, heb je dit topic wel eens gelezen van Racker? https://www.thcfarmer.com/community/threads/water-cooled-grow-room.51015/page-2 Je opstelling is bijna gelijk aan die van hem. Hij gebruikte alleen A, B en waterstofperoxide. Meer heb je niet nodig. Groetjes, Gtti.
 7. Leuk al die hoge wattages, maar heb je ook gekeken naar je hoofdaansluiting? Kan je wel zoveel stroom vragen van het net?
 8. Hoi Capi, waarom kies je eigenlijk voor biologische voeding op steenwol? Daar krijg je toch alleen maar algen en schimmels van in je medium?
 9. Sinds de invoering van de nieuwe growshopwet gaan de meeste mensen juist naar belgie of duitsland om de spullen te halen.
 10. Maak je geen zorgen over dat klauwblad, probeer gewoon te voeden naar behoefte deze laatste weken. Ik heb lelijkere planten gehad waar toch een mooie opbrengst van af is gekomen. Het kan natuurlijk altijd beter. En misschien is het handig om toch te ‘eb en vloeden’ in plaats van alleen vloeden om de zoveel dagen? Of waterperoxide toevoegen in je vat om wat meer zuurstof in je water te krijgen? Groetjes, Gtti
 11. Hoe gaat het daar capi? Plantjes al wat bijgetrokken?
 12. Ziet er goed uit capi, ze zijn mooi bijgetrokken. Ik check deze topic elke dag, alleen ik zeg niet altijd wat. Keep up the good work!
 13. Ik gebruikte 11 liter potten en had het stekblokje niet diep genoeg ingegraven, omdat ik zoveel mogelijk medium wilde gebruiken. Daarom trok het bij mij droog en moest ik blijven water geven.
 14. Hey Capi, mijn stekjes waren bijna dood, omdat ik stopte met bewateren van boven. Ondanks dat ik de rfx zeiknat had ingewaterd werd de toplaag droog. Dus ik zou het zeker wel in de gaten houden als ik jou was. Groetjes Gtti.
×
×
 • Create New...