Jump to content

Kees A

Full member
 • Content Count

  2,171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Kees A last won the day on June 21

Kees A had the most liked content!

Community Reputation

463 Goed

About Kees A

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N-H

Recent Profile Visitors

849 profile views
 1. Ik weet er ook te weinig van. Geef gelijk toe dat ik een heleboel zaken toepas zonder van de hoed en de rand te weten. Maar heb altijd gedacht dat bijvoorbeeld fosfor, stikstof en kalium toch echte bouwstoffen zijn. Maar ben ook zeker geen bioloog dus de kans dat ik ernaast zit, is levensgroot
 2. Voordeel van Vlaanderen is dan weer, dat de overheid zijn zaken minder op orde heeft Pakkans is daardoor stuk lager.
 3. Dit is zo'n tabel waaruit je bepaalde zaken kan afleiden en kan aanpassen. Zelf vind ik het altijd een lastig verhaal met EC en voeding. Zijn veel zaken die ver boven mijn pet gaan. Maar je zou zeggen (en wellicht is dat te simpel gezegd): Als een plant meer voeding en andere bouwstoffen binnenkrijgt, wordt de vrucht die hij draagt groter. Lijkt mij. Maar misschien is dat te simplistisch gedacht.
 4. Niet zomaar CO2 in je ruimte spuiten!!! Eerst goed inlezen daarover. Het is niet zo eenvoudig om dat te doen. Racker, een lid dat hier erg actief was, begon volgens mij ooit met een EC van 3.0 en bouwde dan langzaam af. Ook zijn er wel gasten die op 2.5 gingen zitten. Als je op google 'hoge ec' en wietforum intikt, kun je misschien wel wat vinden.
 5. Heb je een linkje naar wat je gekocht hebt? Dan kijk ik daar wel. Begrijp ook goed dat je geen foto met je smartphone wilt maken. CO2 toevoegen werkt zeker, maar vraagt ook aanpassingen aan je ruimte. Want als je bijvoorbeeld CO2 in de lucht toevoegt en deze lucht direct weer afzuigt, heeft het geen nut. Dus niet zomaar doen. Ook niet aan je water toevoegen, al willen de makers van CO2 taps je doen geloven dat dit werkt. Oplichterij. Je kunt altijd proberen om wat hoger te gaan. Als je gele puntjes ziet, gaat je weer een stapje terug.
 6. Heb je een foto van je set up? Kan me niet helemaal een beeld van maken. Ik weet dat er kwekers zijn die een stuk hoger gaan. Wel is er dan soms ook sprake van CO2 toevoeging.
 7. Dan moeten we dus naar jouw GS Denk niet dat elke GS zo'n cocktail in het programma heeft. Tenminste, voor mij was het helemaal nieuw. Maar zal eens een keertje informeren.
 8. Geen idee of het een goed plan is om in 1 x te klok zoveel te verzetten. Misschien maakt het geen flikker uit. Maar je kunt het ook in stapjes doen: van 19-7 > 19.30-7.30 > 20-8 > 20.30-8.30 > 21-9. Zoiets. Dat met die CO2 moet je ook weer niet te absoluut nemen. Want als je in de stad woont, neemt de hoeveelheid CO2 juist vaker weer af gedurende de nacht, omdat er dan minder (CO2 uitstotend) verkeer is. Terwijl als je midden in het bos woont, de CO2 door de uitstoot van de bomen weer zal toenemen in de nacht. Ik zou het vooral doen voor de verwarming/afzuiging, maar zeker zodat je niet vroeg je nest uit moet. Als je toch al om 7 uur in de auto stapt is het natuurlijk anders. Als je over die ene plant onzeker bent, moet je misschien rigoureus ingrijpen. Ik ben een schijterd en ga dan voor 'better safe then sorry'. Maar het zou ook zonde zijn als je een volledig goede plant de nek omdraait. Of open voor dat specifieke probleem een nieuw topic en maak vanavond wat goede Close Up foto's om hier aan de leden te laten zien.
 9. Alle kleine beetjes zijn meegenomen. Zelf zou ik de tijd 'lichten aan' nog naar iets later verschuiven. 1. Om 19.00 uur is het vooral in de zomer nog best wel warm. Kijk maar eens naar weerberichten van uur tot uur. Dan zie je dat het vaak pas vanaf 21.00 frisser wordt. En in de ochtend komt de temperatuur ook pas echt goed op gang na 9 uur. Dus dan heb je meer warmte tijdens je 'lichten uit' en minder warmte tijdens je 'lichten' aan. Oftewel: Je hoeft dan bij 'lichten uit' minder bij te verwarmen en bij 'lichten aan' minder hitte af te zuigen. 2. Als je je plantjes wil bekijken heb je dan van 21.00 uur tot je naar bed gaat. En de volgende ochtend kun je tot 9 uur nog zonder te storen je planten bekijken. Bij jou is dat maar tot 7 uur. Dan moet je dus tyfusvroeg op 3. Als de nachten weer wat langer gaan worden (zon onder om 21.00 uur of zo) maak je langer gebruik van de periode dat er meer CO2 in de buitenlucht zit. Dit geldt alleen voor de nazomer en vroege zomer. In de winter maakt het geen reet uit. Dan bestaat een dag sowieso uit meer uren donker dan licht. Nu schijnt die extra hoeveelheid CO2 in de nacht ook weer niet zo spectaculair te zijn, maar toch. Alle kleine beetjes helpen. Of je iets om moet knippen: geen idee. Zijn vast leden hier die daar een goede kijk op hebben.
 10. Is het niet zo dat jullie wel een veiligheidsblad moeten verstrekken aan de wederverkopers? Het is voor mij ook een beetje abracadabra, maar ik dacht dat het zo zat. 'Kwekersrecht' is volgens mij iets anders: Dat is een soort van intellectueel eigendom op een bepaalde gekweekte plant of bloem.
 11. Hebben die goedjes en cocktails ook een naam?
 12. Ik denk dat elk systeem zijn eigen specifieke voor- en nadelen heeft. Het gesjouw met aarde of cocos vind ik bijvoorbeeld weer niet aantrekkelijk. Het spoelen van Mapito (waar ik hier wel eens over gelezen heb) lijkt me ook zo'n gedoe. Maar dikke kans dat de gebruikers van deze mediums zullen zeggen 'fluitje van een cent'. Op Amerikaanse forums lees ik wel eens over Hydroguard. Sommigen zijn daar lyrisch over. Zelfs met hogere temperaturen (> 26 graden C) nog geen symptomen van wortelrot. Volgens mij niet in Nederland te koop. Wel in het VK blijkbaar.
 13. Als de buitentemperaturen zo kut blijven (voor de zonaanbidders; niet voor de kwekers) zal het wel ok blijven. Van hoe laat tot hoe laat heb je je lampen aan?
 14. Zolang de tent maar enigszins naar binnen bolt, is het prima. Je doet dat vooral om de stank binnen te houden. Wel opletten dat je door het openzetten van zo'n luikje geen licht naar binnen laat lekken. Die snap ik niet helemaal. De ene keer staat de thermo op 25 en wordt het 28 graden. Daarna staat ie op 25 en wordt het 29-30 graden. Is die 2de '25' een tikfout?
×
×
 • Create New...