Jump to content

Kees A

Full member
 • Content Count

  2,011
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Kees A last won the day on May 6

Kees A had the most liked content!

Community Reputation

423 Goed

About Kees A

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N-H

Recent Profile Visitors

713 profile views
 1. Misschien is het handig als je af en toe aangeeft wat je bedoelt met "zo'n ding" en "dit". Je kunt niet verwachten dat iedereen nog weet waar jij het over had. Los van dat ik weet wat je met 'dit' bedoeld in de zin 'Dit is goedkoper dan een lamp zelf maken met f3 Samsung strips", denk ik dat er niet snel een plug & play armatuur zal bestaan dat hetzelfde rendement geeft voor minder geld dan een zelfbouw armatuur. Zelfbouw met goede drivers en led's is in de regel altijd goedkoper dan wat je kant & klaar koopt. Maar ben heel benieuwd met welke lamp je bedoelt.
 2. Het board is een soort van heatsink. Aan de lenszijde van een led wordt niet zoveel warmte geproduceerd. De led wordt wel aan de achterzijde warm en zal dus het board waarop de led gemonteerd zit verwarmen. Die hitte stijgt vervolgens op vanaf het board. Het board zal ook wel aan de onderzijde de lucht die er direct rondom hangt verwarmen, maar het gros van de hitte zal aan de bovenzijde zitten. Net zoals bij een radiator in huis. Als je je hand 10 cm van een radiator houdt (niet erboven maar aan de zijkanten) voel je ook nauwelijks warmte. Pas als je je hand erboven houdt, voel je de warmte. Qua totale hitte produktie maakt het niks uit of je een board, strips of cobs gebruikt. Je hebt zoveel Watt en zoveel procent daarvan is licht en zoveel is warmte. De vraag is alleen hoe je die hitte goed verdeeld krijgt in je hok. Sommigen zuigen boven af en brengen het met een slang naar naar beneden. Anderen blazen over hun armatuur heen aan de bovenzijde en zorgen zo voor het mengen van de lucht. Bij een open constructie kun je ook van boven blazen en door je armatuur heen blazen. Bij een board zal die lucht meer terugkaatsen of naar de zijkant gaan. Het board zorgt iets meer voor een blokkade.
 3. Weet niet of het echt een nadeel is, maar het lijkt me dat je bij strips door het armatuur heen warme lucht naar beneden kunt blazen, richting bladerdek. Dus dat je een ventilator of LuchtVerdeelSlang boven je armatuur hangt en deze blaast de hitte er doorheen; naar beneden. Bij een dicht Quantum board kan dat niet zo makkelijk.
 4. Een UV-C lamp in je hok als je er zelf zeker niet bent?
 5. Ik bedoelde het ook niet 'geraakt' of zo, dus no worries. Maar er wordt te snel geroepen dat iets chemisch is, terwijl we omringd zijn met chemie. Het kenmerk van materie is namelijk dat het is opgebouwd uit 1 van de meer dan 100 elementen uit het Periodiek Systeem. Ken je vast nog van school. Waarmee ik niet wil zeggen dat je alles maar moet eten, drinken of bij je planten moet neerzetten. Maar wel altijd zelf effe checken wat iets is. Ammoniumchloride klinkt bijvoorbeeld ook niet echt lekker, maar het is toch de basis van drop (salmiak) En over GHB hoor je vaak zeggen: "Het is gootsteenontstopper". Klopt, maar datzelfde zout wordt ook voor consumptie gebruikt. En dus ook in vochtvreters. Zorg er natuurlijk wel voor dat als je het gebruikt dat het water dat opgenomen wordt/waar het zout in oplost, niet met je wiet in aanraking komt. Er zijn ook zakjes van het merk Boveda. Wijdverbreid in de cannabiswereld om wiet op de juiste vochtigheid te houden. Er zijn ook hier leden die ze gebruiken. Je hebt ze van bepaalde percentages. van 30 tot 85 % of zoiets. Zakje doet niets anders dan vocht opnemen als de lv te hoog is een afgesloten pot, en vocht afgeven als de lv te laag is. In die zakjes Boveda zit vooral natriumchloride (wat jij en ik keukenzout noemen) en een kleiner deel kaliumchloride (is o.a. zout voor mensen die een natriumarm dieet volgen en zit ook in kunstmest) Wederom chemisch, hahaha, maar als je keukenzout ook chemisch vindt, dan weet ik het ook niet meer.
 6. Op Rollitup zijn veel mensen erg enthousiast over MegaCrop. Vanwege de prijs, maar vooral vanwege de eenvoud. Sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. Ik ken echter nog niemand hier die het gebruikt. Megacrop Volgens mij kun je (tegen portokosten) een gratis sample krijgen van 300 gram. In de VS in ieder geval, maar hoe dat zit in Europa, weet ik niet.
 7. @denBoom heeft ergens een boodschappenlijstje staan. En anders zal hij die met plezier maken/kopiƫren voor de verwachte wensen. De constructie van een armatuur met strips is ook veel eenvoudiger.
 8. Ik zou sowieso voor zelfbouw gaan. Je moet wel heeeeeeel erg onhandig zijn, als dat niet lukt. Dan ben je waarschijnlijk ook te onhandig om te kweken.
 9. Je bedoelt eigenlijk ook een beetje: Mensen die de stroom pikken, maakt het geen reet uit wat er hangt. Toch bestaan er ook hokken waar de stroom illegaal wordt afgetapt, maar dat er wel een beperking zit op het beschikbare wattage. Dat je misschien wel de ruimte hebt voor 40 x 600 HPS lampen, maar door je elektriciteits beperking er toch maar 20 neer kunt hangen. Dan zou een overstap naar led (waar je met minder Watt een gelijke opbrengst hebt) al bij de 1ste kweek voor veel meer opbrengst zorgen. Dan is het nog steeds kut als je opgerold wordt. Maar inmiddels heb je dan zoveel kilo's meer dat je de aanschaf terug hebt verdiend, en nog een extra pak geld in je zak. Na je 1ste kweek. Bij je 2de kweek en de daaropvolgende lach je helemaal je ballen uit je broek. Als je opgerold wordt voordat je je 1ste oogst binnen hebt... dan baal je natuurlijk dubbel.
 10. Hoezo chemisch goedje met die negatieve ondertoon? Wat denk je dat er in je voeding zit? Zowel voor je planten als voor jezelf. Linksdraaiendeyoghurtgelul. Vochtvreters bestaan vaak uit Calciumchloride. Oftewel een zout. Wordt ook gebruikt als gootsteenontstopper, strooizout maar ook door bakkers om brood mooi bruin te krijgen. Alleen is de laatste variant dan 100% zuiver, en gootsteenontstopper maar 99,9 %. Maar het zal jouw wietje niks aan doen. Maar als je denkt van wel, moet je een filtertje kopen. Of je knutselt zelf een koolstoffilter in elkaar en hangt er zo'n badkamerafzuigertje aan. Of je koopt op Marktplaats een 2de hands ontvochtiger. Misschien dat die boel wel te snel droogt en niet gelijkmatig genoeg. Maar dat weet ik niet.
 11. Het zal ook om de hoeveelheid gaan. Als je 10 kilo nat hebt, moet je 6,7 of 8 liter water wegwerken. Dan zou ik een filter gebruiken of als je geld genoeg hebt een uvonair ozon apparaat. Gaat het om 1 kilo nat, dan gaat het rond de 700 CL. Dat krijg je met een vochtvreter, of een flinke zak, of een ontvochtiger nog wel weg. Alles in een kastje en dan luchtdicht afsluiten met tape o.i.d.
 12. Volgens mij zit je inbox vol. Ik had ook getracht je wat te sturen, maar kreeg bericht dat het niet kon. Of je hebt me geblocked, dat kan natuurlijk ook
 13. Een test van Karel de Kwaker moet je net zo serieus nemen als Vincent Bijlo die de schilderijen in het Rijksmuseum beoordeelt. Karel probeert wat uit en noemt dat dan een test. Alsof je elektrische fietsen test hoe snel die gaan, en dan met fiets A bij windstilte over de Afsluitdijk, en met fiets B bergop en windtegen in Zuid-Limburg. En dan zeggen dat uit de test blijkt dat A een stuk sneller is.
 14. Ik denk inderdaad dat je goed moet opletten wanneer je de meting doet, en wat de omstandigheden zijn. Maar het zal toch wel zo zijn, dat als je een half uurtje rustig gaat zitten, dat dan de meeste omstandigheden wel weer genormaliseerd zijn. Het gaat ook om indicaties. Heel nauwkeurig zul je het ook niet in de bloei kunnen meten.
×
×
 • Create New...