Jump to content

Kees A

Full member
 • Content Count

  1,769
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Kees A last won the day on May 2 2018

Kees A had the most liked content!

Community Reputation

335 Goed

About Kees A

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N-H

Recent Profile Visitors

513 profile views
 1. Die ziet er inderdaad niet meer te redden uit. Niet de moed opgeven. Goed inlezen. Tentje bouwen of een micro-kastje. Wat basisspulletjes aanschaffen en vol goede moed er weer tegenaan.
 2. Het zal wel allemaal om balans draaien (ik weet het: open deur) Maar kende ook gasten die echt wel boven de 1.200 zaten in een hok met een opticlimate en die hadden geen fluffy, maar kneiterharde toppen. Maar dan moet je wel die goede balans weten te vinden, die dan ook voor elk soortje misschien ook nog eens anders is. Tot je die balans hebt, kan je heel wat draaien verkloot hebben. Dus beetje bescheiden beginnen, zoals El capitano zegt, is misschien wel een dikke aanrader.
 3. Thermocline in een bak van 35 cm? Waar ook nog eens voldoende werveling inzit door de luchtbellen? Steeds denk ik dat het met jou niet gekker kan, en dan kom je weer met iets. Of je schrijft het op om de boel te amuseren, dan is je opzet geslaagd. Maar aangezien je in het verleden ook al met je claims over foodgrade kwam (en bedoel je dan de Europese normen voor foodgrade of de Amerikaanse normen, want ze hanteren verschillende normen) en je onzinnige discussie over DWC en SWC, zal het wel niet. Bel je ook al die land- en tuinbouwbedrijven effe op die gewoon plastic bakken gebruiken die niet food grade zijn? Want die zitten er natuurlijk ook allemaal naast. En stuur een mailtje naar Botanicare, een van de grootste fabrikanten van hydrobakken, dat ze het helemaal fout hebben als ze letterlijk het volgende op hun website schrijven: Q: Are your plastics food-safe? A: Our trays and reservoirs are made of BPA-free plastic, but they are not rated for food storage. Plastics, like ubiquitous plastic pots, are used to grow all kinds of food. But these plastics are not designed to store or serve food. Our trays are made from extra thick, high-impact, BPA-free ABS plastic and have a smooth finish for easy cleaning. Afijn, weer een topic dat hoopvol begon maar ik verder niet meer hoef te volgen.
 4. Storage container Deze bijvoorbeeld wordt massaal gedeeld (zoek maar eens op DIY Cloner op YouTube) als ideaal voor een zelfbouw cloner. Maar die is ook niet foodgrade. Makro heeft ook mooie bakken, Hornbach ook.
 5. Ja, dat klopt wel ongeveer. Bij lagere temperaturen stagneert de boel. Maar - en dat wil je vast niet horen - ik zou als ik jou was eerst 's heel veel gaan lezen voordat je aan een kweekje begint. Gelukkig heb je niet heel veel geld uitgegeven, dus geen man overboord, maar het is zonde van je tijd en je geld nu. Want nu blijf je geld uitgeven aan zaken die je eigenlijk niet nodig gehad zou hebben. Hier op het forum staan genoeg voorbeelden van kleine kweekjes die zeer succesvol zijn, met beperkte middelen. Lees die eens goed door en doe ze gewoon op grote lijnen na.
 6. Ben geen expert, maar volgens mij hoef je echt geen bak te hebben met het etiket foodgrade. Op de Amerikaanse forums (waar je vast veel opzit) kopen ze gewoon een willekeurige bak bij Home Depot of Wallmart. Verder begrijp ik je systeem niet helemaal. Wordt het DWC (omdat ik de bruisslang en de luchtpomp zie) of ga je vanaf boven drippen? Voor Hydroguard kun je - dacht ik - ook Pond Saver gebruiken. Gewoon in Nederland te koop. Pond Saver
 7. Kees A

  Spannabis 2019

  Op hun site (met een streepje tussen dutch en green) zie ik ze in ieder geval niet staan. Toch bedankt.
 8. Je kunt hem in ieder geval zo neerzetten dat je minder kans hebt op brand. Denk dat ie zo dicht bij de emmer op een gegeven moment wel de emmer doet smelten. Maar misschien is het gezichtsbedrog en staat ie er ver genoeg vanaf. Alleen zal ie de aarde in je emmer wel heel erg verwarmen als ie zo dichtbij staat. En de boel uitdrogen. Ook een beetje zonde: Koop je een ledlampje om wat stroom te sparen... zet je 24/7 een 1000 Watt kachel aan. Denk dat als je een soort van tentje om je pot bouwt, de ledlamp al voor voldoende warmte zou zorgen. En ook met het licht uit, hoef je dan maar minimaal bij te verwarmen. Nu moet je je hele schuur verwarmen, wat een beetje zonde is.
 9. ik weet niet wat het allemaal kan zijn. Ik lees zoveel dingen waarvan ik denk 'zou je dat nou wel doen'. 11,5 graden is niet echt lekker warm voor de plant. En als het een schuur is, kan het 's nachts misschien nog wel kouder zijn. Dat lampje... Gamma is niet echt de plek voor een goed advies voor een lampje, maar wellicht is het toch een goed lampje. Benzinelucht klinkt al niet heel goed.
 10. Kees A

  Spannabis 2019

  Ik zag in je foto's ook een aantal producten uit de USA, zoals de knipmachines. Heb jij heel toevallig op de beurs ook van die diepere Amerikaanse trays zien staan die voor hydro gebruikt worden? Dus een beetje zoals een Deense bodem zoals jij gefotografeerd hebt op de foto, maar dan 10 tot 15 cm diep?
 11. Ben benieuwd! Mooi verslag al tot nu toe. Ik volg toevallig een growreport van een Amerikaan die denkt dat hij in zijn ruimte van zeg maar 1.20 x 2.40 een 1.800 gram gaat halen onder 1.100 Watt Led. Hij combineert de groei met de soortjes Skittles en Inzane (mij onbekend). En die samen dus 4 pounds. Al hoopt hij op 4.5 pound omdat hij dat eerder ook al gehaald had. Ik moet het nog zien, maar hij zegt dat hij in het verleden al soortgelijke opbrengsten had met Amherst Sour Diesel, White Rhino en Raspberry Cough. Allemaal met niet te lang voorgroeien (tussen 3 dagen en 2 weken) en daarna SOG. Zegt hij... dus don't shoot de boodschapper. Veel growers zijn goede kwekers, maar slechte uitleggers
 12. Kees A

  Verschil gebruik LED vs VSA+BULB

  Inderdaad kun je niet alles zomaar vergelijken. Maar zinloos zou ik 't niet willen noemen. Als iemand al 2 jaartjes hetzelfde soortje gekweekt heeft onder HPS en hij stapt dan over op led, dan kun je toch wel redelijk goed vergelijken wat het verschil is? In opbrengst, kosten, smaak, geur. Of is dit waar je op doelde?
 13. Kees A

  Verschil gebruik LED vs VSA+BULB

  24 uur bij led t.o.v. 12 uur bij HPS. Is nog steeds meer aan verwarmings-Watts maar klinkt wat minder dramatisch
 14. Kees A

  Verschil gebruik LED vs VSA+BULB

  Led is prima mee te kweken. En er staan op verschillende forums voldoende betrouwbare kweekjes waarin je kunt zien dat de betreffende kweker evenveel grammen eraf haalde, maar met minder Watts. Ook in totale verbruik (dus met eventueel langere voorgroei, met eventueel meer verwarming) kwamen ze dan onder het voormalige HPS Watt-verbruik uit. Over smaken en geuren zijn de meningen verdeeld. Daar ging het in dit topic ook niet over. Langere duur van de totale groei.... het zou kunnen maar ik lees daar niet veel over.
 15. Kees A

  Te koud in tent?

  Je brabbelt maar wat (lees je zinnen eens na voordat je ze plaatst; is soms geen touw aan vast te knopen) Dat het een studie is die gepubliceerd is, betwist ik nergens. Wat ik wel betwist is de conclusie die jij er uit trekt: Dat 30 graden de ideale temperatuur is voor een sativa plant. Dat staat namelijk helemaal nergens in het door jouw aangedragen stuk. Wat er wel staat - en ik zal je op weg helpen - is dat één van de omstandigheden die zorgen dat een plantje het goed doet, het beste werkt bij 30 graden (volgens deze onderzoekers) Dat ene element is fotosynthese. Maar dat is slechts één van de factoren. In het stuk worden nog vele factoren meer genoemd. Vandaar ook dat de onderzoekers daardoor (de combinatie van factoren) waarschijnlijk tot de conclusie komen dat een temperatuurrange van 25 - 30 graden tot het beste resultaat leidt. Je eerdere argument om een plant beter te laten floreren (pun intended) is dat je oftewel er licht bij kunt hangen of een verwarming bij kunt zetten is absurd. Er moet een verhouding zitten tussen allerhande factoren. In het ene geval zou verwarming bij zetten misschien wel de oplossing zijn, maar in het andere geval misschien wel meer licht. Je kunt dit niet zomaar tegen elkaar wegstrepen. Dat staat ook duidelijk in het stuk maar daar lees jij blijkbaar voor het gemak maar overheen. Dat ik onaardig ben klopt. Word ik heel vaak als mensen heel wetenschappelijk willen doen, het zelf niet niet begrijpen, maar toch anderen advies geven. Ik begrijp ook de helft niet van wat er in het stuk staat, maar ik kan wel de conclusie van de wetenschappers begrijpen. En dat lukt zelfs jou niet. Door jou Oelewapper genoemd worden beschouw ik als een compliment.
×