Jump to content

Kees A

Full member
 • Content Count

  3,249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Kees A last won the day on April 1

Kees A had the most liked content!

Community Reputation

780 Uitstekend

About Kees A

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N-H

Recent Profile Visitors

1,846 profile views
 1. Dat is een van de 'nadelen' van boards t.o.v. strips: Het licht komt nog steeds van uit een min of meer centraal punt. Ook als is dat centrale punt een redelijk oppervlak. Bij strips is dat licht meer verspreid en zullen de randen van het kweekoppervlak een stuk meer licht krijgen dan bij boards.
 2. Kees A

  Wietforum Quizzzzz

  Dikke magneet aan de zijkant (of 2 aan weerszijden) was ook een veelgebruikte truc in de oudheid.
 3. Ik ben wel benieuwd wat er stond voordat er '1' stond. Misschien ook wel een tirade.
 4. Ik had de Relatieve Vochtigheid inderdaad niet meegenomen in mijn opmerkingen. Ook de verdamping van de planten niet. Nu is de vochtigheid natuurlijk maar één factor. Door andere factoren te veranderen (bijvoorbeeld minder warmte) kun je wel iets dichter bij de ideale VPD komen. Maar als je de lucht in je tent per uur een flink aantal keren vervangt (en dat doen de meesten) valt tegen de lage vochtigheid in de koude buitenlucht bijna niet op te boksen.
 5. Daar ben ik ook benieuwd naar.
 6. Proberen kan nooit kwaad (in de tent zetten, bedoel ik) Maar sta ook even stil bij dit: Als in de buitenlucht een LV van 60 is, en je zou die lucht je tentje inzuigen, dan is het binnen in je tent ook 60. Ook als je flink afzuigt. Want de verdwenen lucht, wordt weer aangevuld met verse buitenlucht met een LV van 60.. Dus als je er in slaagt om de ruimte waar je tentje staat continue de door jouw gewenste LV te creëren, zit je goed. Maar hoe groot moet de hoeveelheid vocht dan wel niet zijn die jij toevoegt aan de lucht in de kamer waar je tentje staat? Hier heb je een rekentool van Lenntech om de hoeveelheid grammen water per kuub lucht bij een bepaalde temperatuur te berekenen. Het is nu buiten een LV van 30 - 35 % zegt de weerkaart. Als jij in je tentje een LV van 50% wil bereiken, dan moet je dus aardig wat vocht toevoegen. Steeds als jij de hoeveelheid lucht in jouw tentje ververst, dan verdwijnt dat ingebrachte verdampte water steeds weer, en moet je weer nieuwe vochtige lucht aanvoeren. Maar doordat het buiten zo droog is, moet je dus een heleboel vocht in je kamer toevoegen. Denk niet dat er veel luchtbevochtigers zijn (betaalbaar) die dat zouden kunnen doen.
 7. Zou ik ook niet doen. En wat je inderdaad eerder zei: Zorg dat je niet teveel water geeft. Want het is op zich niet de overvloed van water die de wortels killt. Maar door het aanwezig zijn van water, is er geen mogelijkheid meer voor zuurstof (in gasvorm) om tussen de korreltjes aarde, of tussen de cocos- of glasvezels de wortels te bereiken. Waar zuurstof had kunnen zitten, zit dan water. Hier nog een tabel waar je de hoeveelheid zuurstof in verhouding staat tot de temperatuur van het water.
 8. Onlangs had ik het op dit forum over van de 'kwekerswijsheden' die al jaren lang de ronde doen, maar die wetenschappelijk gezien niet kloppen. Het ontbreken van opgeloste zuurstof in iets warmer water is er eentje van. Maar wat wonderlijk is: Zelfs bij sommige professionele kwekers bestaat dit misverstand dat er veel zuurstof in het gietwater moet zitten. En er worden zelfs (dure) apparaten verkocht om te zorgen voor meer zuurstof in het gietwater. Terwijl de WUR zegt dat er geen reden toe is.
 9. Klopt. Maar dan nog is het niet echt heel erg relevant voor als je op aarde, cocos, glaswol, RFX of andere media kiest die een min of meer open structuur hebben.
 10. Je stelling is onjuist: water boven de 26 graden bevat nog wel zuurstof. Water van 20 graden bevat 9.2 mg per liter, water van 27 graden bevat nog steeds 8 mg per liter. Maar belangrijker is dat de hoeveelheid zuurstof in je water niet zo relevant is als je op aarde kweekt. De zuurstof die bij de wortels komt is voor het allergrootste deel gewoon zuurstof in gasvorm, als je op aarde, glaswol, RFX, etc. kweekt. De opgeloste zuurstof in het water doet er dan niet of nauwelijks toe. Deze is wel belangrijk bij hydrosystemen zoals DWC. Met dit alles wil ik niet zeggen dat je warm water aan planten moet geven.
 11. Zijvraag: Als je niet-gesloten kweekt (en dat doe jij volgens mij MisterX) dan heeft zo'n bevochtiger toch niet heel veel zin? Dan trek je toch elke minuut al dat vocht dat je inbrengt, weer door de afzuiger/filter naar buiten?
 12. Ik weet dat mensen in de weer gaan met dat blad, en snap het ook als mensen zo'n blokje hash willen maken. Weet ook nog dat er vroeger in de GS mensen kwamen die hoopten uit de container nog wat blad te kunnen halen. Maar levert het nog wat op als je het verkoopt?
 13. Kees A

  sog 9m2

  Ik heb net effe op datum teruggekeken waarom ik op mijn flikker kreeg. Volkomen terecht! Hahaha. Een bepaald lid schreef weer eens op een niet te volgen wijze een verhaal dat van geen kanten klopte. Toen ging ik er blijkbaar met gestrekt been in. Denk ik, want Aad de Moderaat heeft het meeste weggepoetst. Nog een reden @Kluns waarom ik een kutmoderator zou zijn: Ik hou af en toe van het betere hakwerk als iemand bewijsbaar poep praat.
 14. Kees A

  sog 9m2

  Ik heb ook een waarschuwing ooit gekregen. Ook in 2010, ook van Aad. Geen idee meer waarom. Geen idee ook wie die Aad was.
×
×
 • Create New...