Jump to content

Kees A

Full member
 • Content Count

  4,246
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

Kees A last won the day on December 27 2020

Kees A had the most liked content!

Community Reputation

1,125 Top reputatie

1 Follower

About Kees A

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N-H

Recent Profile Visitors

3,248 profile views
 1. Je kunt ook kijken bij Welkoop (tenminste, die grote in Aalsmeer) Die heeft ook veel van dat spul liggen. Zelf heb - daar komt ie weer!!!! - vanalles gekocht bij de AfhaalChinees. Met schroefdraad, zonder schroefdraad, verloopstukken, T-stukken, 3-wegstukken, 4 wegstukken, vanalles. Habbekrats en hebben is hebben. Of anders zo'n droognetje kopen bij Zeeman of GS en langere buizen erin schuiven. Of Wildkamp zoals Wieries al zei, of PVCvoordeel.nl
 2. Heeft de opwarming van de aarde toch nog zin!
 3. Famke Louise reageerde ook. Niet op dit, maar op iets anders. Piet Paulusma reageerde ook, maar dat ging over de sneeuwval.
 4. Dat is het mooie van bladvoeding: Het heeft niet direct invloed op je voedingswater en op de groei van bacteriën e.d. In een ander forum noemde ik al silicium dat je (als je de goede hebt) ook als bladvoeding kunt gebruiken. Stijgt je pH niet enorm.
 5. Daarom heb ik al een paar keer YaraVita Actisil genoemd. YaraVita ACTISIL, organisch gestabiliseerd silicium voor verstuiving op bladeren. YaraVita ACTISIL bevat als actief bestanddeel organisch gestabiliseerd (ortho) siliciumzuur wat de siliciumbron voor een plant is. Door de stabilisering blijft het (ortho)siliciumzuur in een vorm die gemakkelijk door planten kan worden opgenomen. Bijgevolg wordt, met een lage dosering van deze bladvoeding, de behoefte van de plant voldoende gedekt. Studies hebben aangetoond dat de toepassing van silicium als meststof de kwaliteit van gewassen kan verbeteren (b.v. vruchtstevigheid en uitstalleven), het rendement kan verhogen en de weerstand tegen fysische stressfactoren (droogte, hitte) kan bevorderen.
 6. Je spuit geen 'vloeibaar glas over je planten'. Dat is wel een enorme simplificatie. Bovendien wordt silicium door de voedingsproducent Yara (één van de grootste ter wereld) gewoon als bladvoeding aangeboden. Je eet dan zeker ook geen salmiak, want daar zit ammoniak in? Lavameel is toch ook niet gebroken glas? Als je denk dat minder silicium niets doet.... dat zou best kunnen. Ik heb geen idee wat de minimale hoeveelheid is die merkbaar effect op je planten heeft. Maar je weet ook uit ervaring dat je met een paar ml pH- in je vat al een flinke veranderingen in pH waarde kunt bewerkstelligen. Dit om aan te geven dat ook lagere hoeveelheden van iets, toch al een groot effect kunnen hebben. Silicium hoef je niet alleen te geven voor meer opbrengst. Je geeft het ook voor meer weerstand waardoor de kans op meeldauw en toprot afneemt.
 7. Of je gebruikt het in nog lagere doses. Of als bladvoeding.
 8. Je kunt silicium ook als bladvoeding gebruiken. Dan heb je geen last van die hoge pH. Ik weet niet of deze Silicium die je nu hebt, daar ook voor geschikt is. Denk het eerlijk gezegd wel. Zoals eerder aangegeven dit in ieder geval wel: https://www.yara.nl/gewasvoeding/meststoffen/yaravita/yaravita-actisil/ Kost iets van € 80 per liter. Maar je gebruikt maar 1 ml per liter (hier dus wel). Maar dat is sproeiwater. En met 1 liter sproei je aardig wat.
 9. Ik zag hierboven @JackyH80 iets zeggen over 1 ml per 10 liter
 10. Ik weet niet wat je CO2 normaliter is, maar dit is niet heel hoog. Dat haal je soms al in stedelijke gebieden.
 11. En nog springt zo'n kutding om de haverklap in storing
 12. @gtti Wat zijn nu de waardes van je... dagtemperatuur? Dag RV? Nachttemperatuur? Nacht RV CO2? En op hoeveel procent draaien de aan/afzuigers?
 13. Colombiaans restaurant biedt met bladgoud beklede burger aan Wie er wat voor overheeft kan sinds dinsdag in Colombia terecht voor een gouden hamburger. Liefhebbers van gouden hamburgers moeten wel in de buidel tasten, de prijs is omgerekend ongeveer 50 euro.
×
×
 • Create New...