Jump to content

Kees A

Full member
 • Content Count

  4,282
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  65

Kees A last won the day on July 10 2021

Kees A had the most liked content!

Community Reputation

1,163 Top reputatie

1 Follower

About Kees A

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N-H

Recent Profile Visitors

5,089 profile views
 1. Alhoewel ik het inhoudelijk vaak niet met hem eens was, waardeerde ik wel zijn inzet. Markant mens, dat zeker!
 2. Ik denk dat alle nederlandse kwekers nu denken 'waar kan ik € 7.000 voor een kilo krijgen?" Oftewel: De Fabeltjeskrant is weer in het land.
 3. Ik doe op het moment effe helemaal niks. Maar als ik op hydro zou werken, zou ik het zeker doen. Er is geen systeem te bedenken wat eenvoudiger en schoner is, in mijn ogen. Als ik het weer ga hervatten, dan ga ik een beetje experimenteren met voeding. Zodat als de de stekjes een beetje wortel krijgen dat ze meteen wat voeding kunnen opnemen. Al kan ik me ook voorstellen dat een goede bladvoeding ook zou werken. Ik ben alleen benieuwd vanaf welk moment je dit dan het beste zou kunnen doen.
 4. Om dit deel 3 even af te sluiten. Ging vandaag effe opruimen en nog snel wat foto's gemaakt. De stekken zagen er niet uit. Maar wonder boven wonder hadden er een 5-tal flinke wortels, en de rest zelfs een beetje wortels. Was er eigenlijk maar 1 van de 12 waar ik echt niks bij kon ontdekken. Je kunt dus je plantjes redelijk mishandelen en nog steeds doen ze het: Onkruid vergaat niet! Kijk effe hoe triest het eruit ziet 'boven de grond'. De minste wortels De meeste wortels Als de moederplant beter was geweest en als ik de stekjes daarna beter verzorgd had (bijvoorbeeld met wat bladvoeding en wat extra silicia) dan ben ik er dus van overtuigd dat je met een bakje met water en niets anders dan een lullig aquariumpompje je gewoon hydro stekken kunt kweken. Niks geborrel en geluid van luchtpompjes of heel erg de temperatuur in de gaten houden. Al denk ik dat je zeker niet te hoog moet gaan, maar rond de 25 is al geen probleem. Gewoon nog wat finetunen met de juiste hoeveelheid licht en wat je eventueel aan voeding gaat toevoegen als eenmaal de eerste kleine worteltjes verschenen zijn. Misschien dat ik dat nog ooit ga testen. Als ik dat allemaal wat beter heb, dan wil ik vervolgens weer gaan kijken of stekken 5 seconden (of langer) in IBA nog een meerwaarde geeft. Want daarvan kon ik bij dit testje niets ontdekken. Wel bij eerdere tests.
 5. Het is echt Pasen: Mike is weder opgestaan! Mooi man!
 6. Gewoon nul aandacht aan besteed. Wist niet zeker of ik nog door zou gaan met mijn testjes, maar ineens besloten om het toch maar wel te doen. De moeder is alleen voor de testjes bedoeld.
 7. Deze post is niet voor tere zieltjes. Kijk maar naar de foto's. Mijn moederplant was op sterven na dood. Stond al weet ik niet hoe lang en onderhoud plegen, ho maar. Maar heb er toch nog wat stekjes van gesneden. 12 stuks. Dit keer had ik ze in mijn zelfde bakjes gezet. (Voor de opzet/apparatuur even mijn eerdere topics over 'klonen in hydro' lezen) Wederom met een gewoon aquariumpompje op de bodem dat naar boven gericht staat, om te 'floomen'. Dat is niets anders dan water in beweging houden. Maar het pompje was dit keer maar een 2 Watt pompje. Dat scheelt een bak warmte die je afgeeft aan 3.5 liter water (dat is wat er in de bakjes zit) Het werd toch nog 26 graden maximaal (tentje staat gewoon in huis, en daar is het meestal rond de 20/21 graden) De stekjes deden het niet goed. En dat is een understatement. Maar wat schetst mijn verbazing. Bij een paar stekken kwamen er toch wortels tevoorschijn. Ik had sommige met IBA behandeld (ook voor uitleg hierover in mijn andere topics kijken aub. Maar spul dat in stekkenpoeder zit) Die stekken deden het niet beter. Maar van de 12 had sowieso nog niet de helft wortels. Hieronder wat aanzetjes tot wortels Maar 2 stuks hadden beduidend meer. (Geen zin om de foto's te draaien) De wortels op de linkerfoto horen bij de stekken die je op de rechterfoto ziet. Nu denken jullie misschien: Wat een kut-resultaat! Maar ik ben er blij mee, want het geeft aan dat je zelfs met de simpelste opzet nog wortels aan je stekken kunt krijgen. En dan dus met een minimum aan apparatuur (voor hydro dan) waardoor je minder hoeft schoon te maken, minder verstopt kan raken, minder kans dat je wortels ergens in verstrikt raken. Als water maar zuurstof bevat, dan is het dus blijkbaar al goed. Deze moederplant gaat in de kliko en als ik nieuwe zaadjes heb voor een nieuwe moederplant, ga ik ditzelfde experiment misschien nog wel een keer herhalen.
 8. Dus als je zelf je airco-leidingen gaat afpersen (of hoe heet dat allemaal?) dan ga je ineens 1.4 gram per Watt draaien. Als je gewoon een plug & play split-unit airco koopt, dan lukt dat niet? Mijn bezwaren tegen de onzin van Hannesh gaan niet over het gebruik van een airco, want dat snappen de meeste wel dat je daar je klimaat goed mee onder controle kunt houden. Maar om nou een boek te gaan lezen over hoe je een airco moet controleren, vloeistof moet toevoegen, leidingen checken, slaat als kut op Dirk. Als hij nou gezegd zou hebben: Met een OptiClimate kun je makkelijker stealth draaien dan met een split-unit AC... ok. Maar hij komt met gezwam dat je alles over je airco moet weten, en een boek moet lezen.
 9. Jawel, maar als niemand reageert (wat gelukkig wel gebeurt) dan zou een noob kunnen denken 'nou die gozer heeft er verstand van. Snel studeren hoe een airco precies werkt en hoe ik die moet afpersen. Want dan ben ik goed bezig'.
 10. Maar we moeten ook beginnende kwekers helpen, die misschien nog geloven dat alle adviezen van Hannesh hout snijden. Dus soms moet je praatjesmakers de wacht aanzeggen.
 11. @hannesh Gast, je praat alleen maar onzin en kraamt totale nonsens uit. Je adviezen slaan vaak als kut op dirk. Als iemand daar iets van zegt, of je adviezen onderuit halen, kom je terug met de meest onbegrijpelijke zinnen. Kan jij niet - net zoals Hennepdesk - verdwijnen naar de krochten van het internet?
 12. @Hannesh Misschien moet je eens wat minder aan je eigen voorraad zitten. Er is geen touw aan vast te knopen wat je allemaal uitkraamt.
 13. Ik denk dat je lang kunt wachten op dit antwoord. Maar hij heeft vast weer een andere heeeeeeeel verstandig advies.
 14. Jij maakt dingen veel te moeilijk. Hoeveel mensen denk je nou dat er zijn die zelf gas gaan toevoegen/afvullen/afpersen/weet-ik-veel bij hun airco? Ik ken genoeg doorgewinterde wietkwekers en ik heb het zelden gehoord. Het is ook niet iets wat je zomaar effe doet zonder het juiste gereedschap. Bovendien is het totaal onnodig, want voor relatief weinig geld koop je gewoon een kant en klare split-unit, die je ook met je mobiel kan bedienen. En als je er nog iets van bijvoorbeeld Sonoff aanhangt, kun je nog veel meer functies gebruiken. Dat je apparaten niet op een dunne draad moet aansluiten, wordt dagelijks gemeld hier op het forum. Daarvoor heb je echt geen boek nodig. Wat een gezever weer, en wat een onzin-advies! Wat wordt je volgende advies: Hoe je zelf een driver in elkaar moet solderen?
 15. Hoeveel boeken heb je daarover moeten lezen om daar achter te komen? Ik ga binnenkort een boek lezen, dat heet 'hoe werkt een lamp?' Daarna nog 'Van de winning van ijzer-erts tot tentstok'
×
×
 • Create New...