Jump to content

Kees A

Full member
 • Content Count

  2,868
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Kees A last won the day on December 4

Kees A had the most liked content!

Community Reputation

655 Uitstekend

About Kees A

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N-H

Recent Profile Visitors

1,399 profile views
 1. jij, of je portemonnee? Het is inderdaad een dure aanschaf. Maar als je het zelf zou bouwen, scheelt dat al een hele hoop. Dat het werkt, staat als een huis. Daar is geen twijfel over mogelijk. Het lijk er inderdaad op of hij precies past, maar misschien vertekent de foto. @greenstuff De tent is toch wel echt 150x150 of is hij toch 120x120?
 2. Beetje water in een trechter gooien. Nou nou Effe serieus: Mooi projectje weer en mooie materialen.
 3. wij hebben, net als jij, de hele dag geen reet te doen
 4. Weet niet of je de test mag vergelijken. Want de slang in je bak ligt horizontaal. Dan is er niet de gehele tijd druk (bar) door het gewicht van de verticale kolom water in de slang. Die stopt als het water in het stukje van pak 'm beet 30 cm verticale slang dat onder je trechter hangt, leeg is. In je testje heb je alleen een verticale druk. Nu zal de slang in je bak ook gaatjes hebben in de onderzijde. Dus misschien loopt het water dan door de zwaartekracht wel naar beneden. En wellicht wordt het bij het gaatje door de capillaire werking van het zand ook naar buiten gezogen. We gaan het zien
 5. Volgens mij gaan die 'lijntjes' niet meer op met deze opzet, maar je weet het nooit in dit land. Ik denk dat als je lang genoeg voorgroeit, dat 1200 gram zeker mogelijk moet zijn. In een tent van 120 x 120 misschien al. Zou me niet verbazen dat als alles goed loopt, en je de tijd neemt, misschien nog wel meer. Maar we gaan het zien. Denk dat dit één van de growtjes wordt die de meeste (ook stille) volgers gaat krijgen.
 6. Ik ben een slimme snuiter. Gaat die fles ook nog zo snel leeg (of ueberhaupt leeg) als er aarde op de slang ligt? Heb je dan geen pomp nodig om druk te creëren?
 7. Ben heel benieuwd naar je verslag. Denk dat er velen zijn, want die combinatie tentje 150x150 & 630 Watt Led is iets wat voor vele kleine kwekers een mooie en te behappen opzet lijkt. Om met 5 plantjes een tent 150x150 vol te krijgen, lijkt me nog een uitdaging '5' vanwege 'minder risico'?
 8. Uitleg nondedju : Je gaat in die trechter water gooien, en dan verspreid het water zich door de buis en komt het door de gaatje naar buiten. Dit is de buis die onderin de bak komt? Zoiets?
 9. Aardig geïnvesteerd! Succes! Welk soortje heb je staan? Zie in de titel dat het Lemon Haze betreft.
 10. Ik dacht al dat je bedoelde. Ik heb in mijn test-opzetje ook wat hygrometers geplaatst. Cheapo dingen weliswaar. Ze geven allemaal een andere waarde aan. Geen grote verschillen overigens. Maar ook de plek waar ik ze plaats, scheelt al snel enkele procenten. Dus denk dat het ook van veel belang is, dat je de sensor op die plek zet, waar de waarde van het meeste belang is.
 11. Dat over die herma's zou ik niet een eenduidig antwoord op kunnen geven. Maar ik heb inmiddels al zoveel discussies hierover gelezen, waar echt kwekers die ik hoogacht, stellen dat het geen zak uitmaakt.
 12. Dat je geen moeders zou kunnen kweken uit Feminised zaad, is volgens mij reeds lang naar het Land der Fabelen verwezen.
 13. Check je ook met andere hygrometers of het klopt allemaal? Die hygrometers in ontvochtigers willen er nogal eens dik naast zitten.
 14. Ik was ooit in een ver verleden bij een growshop in Limburg. Zij hadden zo'n kap voor een HPS-bulb met een glasplaat erin en dan aan weerszijden van de kap een flens. Zoiets. Aan de ene kant trokken ze koude lucht van buiten. Aan de andere kant zogen ze de inmiddels opgewarmde lucht af. Die kappen zijn nooit heel populair geworden in Nederland. Wat deze Limburgse gasten nog extra er aan toegevoegd hadden was dit: Die afzuig-slang ging naar een bak gevuld met water. Door de warmte verdampte dat water en zo had je geen hitte-spot, maar alleen wat waterdamp. Dat was hun verhaal. Je kon dat dit dan ook nog gebruiken om de LV te verhogen, mocht je dat willen. Ik vond het een hoop gedoe, en waar blijf je met die damp? Als ie binnen staat, valt in no time het behang van de muur en de damp slaat neer op je ruiten. Maar het basisidee was wel aardig: Je hitte niet zomaar wegblazen, maar op een of andere manier aanwenden om iets anders te bewerkstelligen. Mensen gooien bijvoorbeeld voor veel geld een zonnecollector op het dak om een beetje lekker te kunnen douchen. Moet toch iets relatief simpels te bedenken zijn dat de hitte die kwekers produceren, niet alleen alsnog goed aangewend wordt, maar vooral ook dat je niet bang bent voor de pliesie met een warmtebeeld-zoeker of voor een onbesneeuwd dak in de winter. Nu heb je al de mogelijkheid om je OptiClimate op je zwembad aan te sluiten. Dat werkt prima (ik doel op de warmte-uitwisseling, niet op de OptiClimate). Maar er moeten toch meer mogelijkheden zijn?
 15. Zit nou te kloten op een logeerkamertje. Dat schiet niet op, als ik me omdraai, gooi ik met m'n dikke reet alles om.
×
×
 • Create New...