Jump to content

Kees A

Full member
 • Content Count

  2,581
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Kees A last won the day on September 24

Kees A had the most liked content!

Community Reputation

562 Uitstekend

About Kees A

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N-H

Recent Profile Visitors

1,151 profile views
 1. Hebben ze dan ook minder dagen 24/0 nodig? Ik bedoel: Stel dat je 16 dagen 18/6 normaliter doet, kun je dan met 24/0 aan 12 dagen toe (het aantal uren licht is dan gelijk)
 2. Welke voedingslijn is jou tot nu toe het beste bevallen? Ik volg toevallig een kweekverslag waarin iemand ook een nieuw product uitprobeert en ook hij geeft aan dat hij door teveel N zoveel meer takken en blad krijgt dan bij zijn gebruikelijke lijn.
 3. Waar hangen de sensors? Heb je de sensors onder een afdakje hangen?
 4. Zijvraag die niet direct met led te maken heeft, want denk dat dit ook voor HPS zal gelden.... 24/0 in de groeifase klinkt me zo heftig in de oren. OK, bij stekjes 24/0, maar als de plant zich eenmaal een beetje ontwikkeld heeft, blijf je dan gewoon op 24/0 en ga je dan ineens over naar 12/12? Zou een tussenstap van 18/6 met de lampen op 75% niet hetzelfde werken, maar voor een beter ontwikkeld plantje zorgen? (vanwege de nachtperiode waarin ook vanalles schijnt te gebeuren)
 5. Benieuwd naar een verslag. Liefst met foto's natuurlijk
 6. Hoe kom je dan aan die berekening? Ik lees wat je schrijft, maar ik kan het allemaal niet helemaal plaatsen. Als 600 W HPS = 500 M3, dan is 250 HPS = 200 M3 volgens jou (als je dezelfde verhouding tot de 600 nog iets meer) Hoe kan de 125 M3 dan niet te zuinig zijn?
 7. Dat is een interessante vraag. Ik probeer ook altijd te zoeken naar zo'n 1 op 1 vergelijk, maar blijkbaar is het antwoord nooit zo simpel als ik zou willen Geef ook meteen toe dat ik het van het meeste geen reet begrijp van het 'waarom'. Een beetje zoals ik ook alleen maar heel suf kan zeggen dat een Porsche sneller is dan een Daihatsu en dan ik bij het 'waarom' niet verder kom dan 'betere motor'. Ik raak ook steeds in de war van weer een term erbij. Ineens zie ik in de post van Yoyneh weer de afkorting DLI staan. Dan ga ik googlen en kom ik weer een bak informatie tegen die met nog verwarder maakt.
 8. Ik denk niet dat Wietefras bedoeld dat je 1000 Watt led boven je planten moet gaan hangen. Maar stel je zou het maximale eruit willen persen, maar dan ook echt het allerlaatste extra grammetje, dat je dan daarop uit zou komen. Uit diverse onderzoeken bleek namelijk (als ik ze goed gelezen en vooral begrepen had) dat het maximum bij die 1500 umol/s/m2 zit. En omdat je ook nog licht kwijt raakt op je wanden moet je om dat te compenseren nog meer in je hok hangen.
 9. Ik denk eigenlijk dat je op dit soort muziek doelde: Dit is wel een stijl die alleen eigenlijk nog steeds grote populariteit geniet in Nederland en Belgiƫ. In andere landen is dat meer een niche. Zwaar populair in de jaren 90 met veel van die afgeleide gabberhitjes. Kale koppies, Australian jasjes en kauwen van de speed en de MDMA.
 10. Ben nooit bij het Berlijnse Love Parade geweest. Wel in Zurich. Ook in Rotterdam Ook wel honderden feesten bezocht. Door heel Europa. Raves is een Engelse uitdrukking die hier niet zoveel gebruikt werd. Ik weet wel dat veel mensen vanalles techno noemen, maar wat we tegenwoordig techno noemen wordt gedraaid door de artiesten die ik eerder al noemde, zoals Solumon, Kolsch, Liebing, Green Velevet, Joris Voorn. Nu is dat geluid wel geƫvolueerd in de loop der jaren en draaien er nu ook veel gasten tech-house. Maar dat is allemaal geneuzel op de vierkante centimeter. Daar gaat het ook niet om. Maar jij zei: Ongelofelijk dat Techno nog gespeeld wordt. Het wordt eigenlijk alleen in de Benelux gespeeld. En dat is gewoonweg niet waar. Dat is me het enige waar het om gaat. Je geeft zelf als voorbeeld Mayday. Daar heb ik Carl Cox, de koning van de Techno gezien, Nick Warren, Paul Kalkbrenner, om er maar een paar te noemen. En die draaien nu nog wekelijks over de hele wereld, dus daar is niks Benelux aan. Heb Carl Cox ook nog dit jaar in Privilege in Ibiza gezien. Dikke techno-set, afgeladen vol. Spanje is niet Benelux. Dan zul jij wel weer zeggen dat ze geen Techno meer draaien, of dat het in de jaren 90 toch echt anders was, of weet ik veel wat voor uitvlucht. Maar we hebben het over wat nu Techno heet, en dezelfde DJ's van toen die zichzelf toen Techno-DJ noemden en tegenwoordig nog steeds. Daarnaast draaiden in de vorige eeuw Tiesto, Paul van Dyk, Armin van Buuren, Paul Oakenfold ook al op grote feesten in Engeland die ze raves noemden. Ging ook van Boem boem met dan meestal zo'n melodramatisch gedoe er doorheen en daar liep iedereen ook rond met ogen als schoteltjes van de MDMA. En die draaiden toch echt geen Techno. Of je had een avond met Sasha en John Digweed in een of andere club in de Uk. Was dat nou echt Techno. Volgens mij noemden ze het zelf House. In Rotterdam had je in de jaren 90 soms feesten die ze raves noemden. Daar draaide dan gasten als Pauls Elstak en Rotterdam Terror Corps. Ook dat kon je toch echt geen Techno noemen. Het gaat me niet om smaak of wat mooier is. Want dat is inderdaad heel persoonlijk. In het verleden kon ik erg genieten van trance, terwijl ik daar nu een beetje lacherig van wordt. Het zijn ook allemaal maar vakjes en je hebt zoveel cross-overs. Nu zijn er wel landen waar ze bijna alle electronische muziek techno noemen. Waren onlangs in Duitsland en daar werd een feest aangekondigd met 'Techno Muzik' of zoiets. Nou, elk hitje van Avicci en the Chainsmokers kwam voorbij. Gekke Duitsers. Maar - bijna einde verhaal - datgene wat we nu Techno noemen is nog steeds razend populair over de hele wereld. En anders ben ik wel heel benieuwd naar die Techno die alleen nog maar in de Benelux te horen is.
 11. Gracias. Nu hebben de meeste Bloeivoedingen (dacht ik) sowieso niet veel N. Maar zijn er ook minerale voedingslijnen waar in de Groeivoeding al minder N zit? Zodat je misschien wat minder hoeft te dieven en je wat minder toppen (maar wel grotere, stevigere toppen) krijgt.
 12. Nog effe over dat blad verwijderen, Head Honco Ik las ergens dat vooral N in je voeding zorgt voor bladaanmaak. Voedingen met een lager gehalte N zouden voor minder takken en blad zorgen. Heb jij daar ervaring mee, of een mening over? Iemand anders?
 13. Ik zou Vakman uitnodigen om het te komen doen. Bakkie erbij, jointje, gezellig
 14. Ah, nu snap ik het. Je weet niet precies wat techno precies is, en noemt net als mijn moeder alles boem-boem-boem herrie Techno is echter verre van ouderwets. En zeker met voor de meesten nieuwe namen zoals The Black Madonna die aanstekelijk en funky draaien. De dance muziek is tegenwoordig zo lekker breed dat er voor ieder wat wils is. Soms met invloeden uit de R&B, soms gewoon snoeihard. Zelfs minimal (waar ik echt zenuwachtig van wordt) heeft zijn grote schare liefhebbers. Maar de hele electronische dansmuziek leeft als nooit tevoren. Wereldwijd. En het blijft zich vernieuwen.
×
×
 • Create New...