Jump to content

bruinevingers

Full member
 • Content Count

  1,196
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

bruinevingers last won the day on August 24 2017

bruinevingers had the most liked content!

Community Reputation

156 Goed

About bruinevingers

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,071 profile views
 1. Heb een vaag probleem sommige stekken hebben wortels, maar hangen toch slap, terwijl het blokje vocht bevat. Waarom hangt ie slap en neemt ie geen water op? Edit: resume: heel veel rot in steel en blad. Hele natte blokken nog steeds na 3 weken. Ik heb het gevoel dat het veels te vochtig is. Heb nu een fan gekocht om circulatie te krijgen en heb de bevochtiger nu 4 uur aan 4 uur uit. Wat ik alleen dus niet snap ik waarom blokjes met wortels de plant toch aan het slap hangen is alsof hij te weinig vocht krijgt. Vraag me dus ook af of die blokken gewoon weer vocht uit de lucht opnemen.
 2. Als ik het allemaal zo lees en iedereens mening een beetje afweeg dan maakt het dus geen zak uit wat je nu eigenlijk doet als je moeders maar gezond zijn :') Het kan niet zo simpel zijn ben nu 9 dagen verder en nog geen wortel te zien, duurt lang! Wat ik overigens ook niet snap is bij sommige mensen zie ik die moeders echt maar 40 cm hoog ofzo en net een boompje. Bij mij zijn ze nu al uit de kluiten gegroeid en gaan richting de 1 meter 50, terwijl ik steeds de bovenkanten eraf haal was gibt
 3. Lekker dan, de growshop lult dus weer eens poep :')
 4. Maar zonder hoge LV, kunnen ze toch juist geen vocht opnemen? Ze halen zonder wortels toch vocht uit de lucht via het blad?
 5. Ja, er komen bruine vlekken op de nieuwe uitgroei
 6. Het probleem wat ik nu heb is weer dus dat er rot in de spruit komt. Temp is 23 tot max 27 graden LV is 80 tot 83% Ik gebruik een DP van secret jardin. Dus niet echte propagator maar klein tentje wat voor stekken gemaakt is. Maar het ding is dus dat het de planten toch wel echt vochtdruppels hebben op de bladeren alsof je ze de hele dag besproeit. Vraag me dus af of die rot in de spuit daardoor komt
 7. Zoals altijd: Wietefras knows best Om even terug te komen naar de topic titel. Mannen ik heb me eerste stekken gemaakt, heb ze in een dark propegator van secret jardin geplaatst met een simpel ledstripje van 14 watt. Daarin heb ik een verdamper. Ik heb het ledje gewoon 24/7 aan staan? Dat zou geen probleem moeten zijn toch? Daarnaast vroeg ik mij af, hoe het nou precies zit met die luchtvochtigheid, ik lees namelijk verschillende dingen. Die stekken worden best wel nat... maar dat moet ook geen probleem zijn toch? Ik zuig namelijk niks af. Ik dacht: die 14 watt wordt toch niet warm genoeg, maar begin nu ineens te twijfelen of ik dat vocht moet wegzuigen? Of op zijn minst de luchtgaten openen? Luchtvochtigheid ligt volgens mij dus continu op rond de 90% Mijn laatste stekken avontuur is alweer van 3 jaar geleden in een normale propegator, en toen gingen ze ineens rotten. Wil het nu een keer goed doen verdomme. Ook vroeg ik mij af: hoe kan het dat sommigen roepen dat wortels na 5 dagen al aangemaakt kunnen zijn maar ik in de praktijk mensen altijd 3 weken zie kutten. Hoe haal ik die 5 dagen?
 8. Wauw het kwartje is ineens gevallen na 10 jaar kweken :’) maar dit geldt natuurlijk voor LED, met een DE HPS lamp heb je natuurlijk nog de factor van een kap, die heeft -neem ik aan- invloed op die rule of thumb van breedte is hoogte X2. Als ik het goed heb dan lijkt het mij dat zo een kap zorgt dat de belichting minder breed is en het wand verlies beperkt? Waarom zie je die kappen eigenlijk niet terug op led lampen
 9. Ok dus als ik je goed begrijp, zal ik wanneer ik 3 strips in een lijn zet op 1 meter hoogte, 2 meter in de breedte beschijnen, maar wel veel verlies hebben op de wanden? Wat ik alleen niet begrijp is, stel mijn breedte is maar 60cm en ik hang hem op 1meter, dan kan ie dat dus makkelijk beschijnen, maar het meeste komt dan dus tegen de wand aan, dat kaatst dan toch terug? Of is dat juist het verlies wat je pakt?
 10. haha oke, ook wegen? Maar waarom zou je 1 van de twee kiezen, of beide tegelijk dan? :--) Ik zit overigens te denken. Stel ik heb een aluminium kastje, kan ik die strips daar niet gewoon direct op plakken zonder armatuur? Dat aluminium zou dan toch de warmte geleiden net als wanneer je een armatuur zou maken? Ik zou dan een aluminium kast in twee delen, aluminium tussenschot willen maken, vervolgens 3x50 watt strips boven 3x50 watt onder aan het tussenschot, en de driver aan de zijkant erin schroeven. Ik wilde dan dus eigenlijk twee archiefkasten tegen elkaar plaatsen en wss de achterkanten eruit slijpen. (Ja het moet allemaal weer eens stealth, geen tent voor mij) Op die manier kan ik met twee archiefkasten aan elkaar tot een hoogte van 195 komen, een breedte van 120/100 en een diepte van 100/120. Eigenlijk wil nog hoger, richter 220/240, maar daar vind ik weer geen aluminium voor, en kom ik toch uit op iets van een ander materiaal het gaat mij eigenlijk vooral erom of ik die strips de warmte dus gewoon via de aluminium kast kan laten geleiden. (De afmetingen verander ik toch weer naargelang ik tegen problemen oploop, of juist denkt dat ik meer ruimte kan spenderen. Dan kan ik daar een mooi mini bibliotheekje aan gekke soortjes in bewaren Hoe kan ik nou eigenlijk mooi simpel berekenen hoe ik bepaalde oppervlaktes kan beschijnen met die strips. IK zat dus te denken aan die strips die ik nu eindelijk besteld heb per 3 op een opp. van 120l bij 60b bij 1hoogte te plaatsen. Maar hoe weer ik nou of ik dan niet te weinig belicht, of juist te veel? Ik wilde er dan dus eigenlijk drie in lijn plaatsen. (Dus 1 strip beschijnt dan een breedte van 60cm)
 11. Wat doen die potmeters eigenlijk precies dan? :--)
 12. Aah jij houdt ze gewoon op water? Ja, als het meer problemen geeft dan alleen wat kapotte wortels.. Ja ik zocht alleen een manier om heel snel te wortelen, en dan kwam ik bij aeroponics uit
 13. Ik zat hier dus ook ooit aan te denken Kees, alleen ik liep dan tegen het probleem op: Hoe krijg ik die cuts dan in een blokje. Hetzij steenwol, hetzij een plug, hetzij iets anders. Natuurlijk zou ik ze meteen in de grond kunnen proppen, maar soms moeten ze gewoon in een blokje en ontkom ik daar niet aan. Wat nou als ik ze er gewoon in jas, en de kapotte wortels voor lief neem? Of is dat 'niet zo'n goed idee' ?
 14. Thanks! ja die data sheet ken ik, maar ze vermelden niet echt exact welke bactieren en schimmels, Combinatie van Trichoderma en rhizobacteriën. Ja maar welke combinatie dan :--) Ik probeer dus uit te vogelen of wat ik bij ali expres vind dezelfde combinatie van Trichoderma en rhizobacteriën heeft als PHC. Bij Ali Expres vragen ze namelijk 15 - 30 dollar per kilo, alleen daar komt dan weer 60 tot 90 dollar verzend kosten bij. WTF is dat dan. Het verzenden is duurder dan het product. Volgens de chinezen komt dat door corona, maar er moet toch wel iets mee te beginnen zijn. Ja zegt ie, als je nou meteen 200 kilo besteld dan drukt het de kosten. Dat geloof ik wel. Maar dan wil ik wel zeker weten dat ik hetzelfde haal. Sommige hebben namelijk ook een andere kleur als dat wat ik hier ken uit Holland. (200 kilo is wel een beetje overkill, maar wilt best 25 tot 50 kilo importeren, mits het dus hetzelfde is) @Wietefras, klopt, volgens mij heb ik ooit een PHC site gevonden in Canada, maar die vind ik dus niet terug. Edit: oke ik heb niks gezegd. Als je naar beneden scrolled in die sheet kom je het tegen haha. Edit 2: De chinezen produceren dan volgens mij toch iets anders, ondanks dat ze zelf beweren dat het hetzelfde is.
×
×
 • Create New...