Jump to content

cannarie

Full member
 • Content Count

  1,858
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

cannarie last won the day on October 31 2018

cannarie had the most liked content!

Community Reputation

730 Uitstekend

1 Follower

About cannarie

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,738 profile views
 1. cannarie

  Vakkie's Hoerenkast

  Lijkt me helemaal prima zo. Maar dat had je al door geloof ik want het werkt Welke driver is het uiteindelijk geworden? De C2100A?
 2. Bomen van 2 meter indoor lijkt me wat overdreven. En het is ook zeker niet zo dat dat alle grootschalige kwekerijen hele grote planten kweken. Dat is vlgs mij vnl in staten waar ze gebonden zijn aan bepaalde aantallen planten. Maar als zij dat daar moeten doen omdat ze hele grote bomen kweken, dan zegt dat toch nog helemaal geen reet over het nut in jouw situatie?
 3. Hoe hoog heb je die lamp hangen? Als de foto niet vertekend en ik het goed zie kun je hem op enkele cms hangen namelijk. Zou je waarschijnlijk wel wat moeten kunnen dimmen, maar dat zou je dan een hoop stroom schelen.
 4. Ik volg het allemaal niet op de voet dus het kan aan mij liggen, maar ik had niet de indruk dat die grootschalige kwekerijen allemaal grondig aan het snooeien zijn. Valt me sowieso op dat verschillende van die kwekerijen vaak ook allemaal verschillende methodes hanteren, wat dan weer het nodige zegt over de huidige staat van de wetenschap in de cannabis teelt.
 5. Maarja dat wat mensen vnl zien uit Amerika is afkomstig van amateurs/semi pro's die vaak ook gewoon heel veel baseren op van horen zeggen. En voordat het testen, bijhouden en vergelijken tot wetenschappelijke conclusies om te zetten is, ben je ook vele jaren verder. En al helemaal voordat dat is doorgedrongen bij die ene youtube kweker oid. Wel een erg sappig kweekje heb je opeens trouwens deze ronde. Vooral voor het snoeien vond ik ze er echt prachtig bij staan
 6. Technisch gezien zijn toppen ook minifabriekjes, dus wat dat betreft zegt dat verhaal denk ik niet zo veel. Je zou een zo groot mogelijk percentage van je "fabriekjes" in het licht willen hebben, maar vooral ook geen gaten in je gewas. De vraag is ook hoeveel stress geeft het snoeien en hoe reageert jouw specifieke plant daarop? En hoeveel buffer wil je hebben in het geval van een evt tekort? En in hoeverre zit je er misschien naast qua schakelmoment en heb je te veel of te weinig plant op je oppervlak? En wat is nou het beste moment om te snoeien enz enz enz. Je kan er dus denk ik ook niet echt een pasklaar antwoord op geven of het nou goed of slecht is.
 7. cannarie

  Shackzilla

  haha zal die blauwe sjaal toch ook wel missen
 8. cannarie

  Vakkie's Hoerenkast

  gefeliciteerd pik
 9. cannarie

  Shackzilla

  Altijd als jij over je seksleven begint krijg ik beelden van Ivo Opstelten in mijn hoofd die ik eigenlijk helemaal niet wil hebben.
 10. cannarie

  50 x PP

  Ik was vorige keer ook niet zo te spreken over je snoeiwerk, maar dat is toen tegen mijn verwachting in nog behoorlijk vol gekomen idd. Op een aantal gaatjes in je gewas na dan, die overbleven. Heb nu zelfs het idee dat je wat later bent met schakelen? In ieder geval vind ik je nu wel erg laat. Dat zou dan weer pleiten om het nu juist wel te doen. Maar misschien nog beter, er gewoon een paar plantjes uit te halen. Je zou ook kunnen overwegen om de kleine plantjes naast de grote te zetten. Nu klein bij klein en groot bij groot waardoor je plekken hebt die overbebost zijn en plekken die nog kaal zijn.
 11. cannarie

  6 pot RDWC 1st grow

  leuk, een rdwc kweek! Zou niet direct weten hoe efficient deze leds zijn, maar is het niet een beetje een overkill met 600W op 1.44 m2? Waarom heb je voor quantumboards gekozen? Is verre van een ideale verdeling lijkt me zo met 2 vierkanten op een vierkant oppervlak. Veel succes iig! Ben erg benieuwd
 12. cannarie

  Shackzilla

  Ging me meer over de lv dan over rot. Het ging me ook vooral over de periode van lamp uit. Als de lampen aan staan verdampen de planten zo veel en ventileer je zo veel dat de verdamping van de grond al helemaal geen rol van betekenis meer heeft. Het grote verschil tussen rv boven en onder de plant is ook vnl met lamp aan. zoals je zegt alleen al door de hogere temperatuur die je dan boven hebt. Wat ik bedoelde is dat ik me kan voorstellen dat je met natte grond misschien ook met de lampen uit een wat hogere rv kan hebben daar. Ook omdat je daar wat minder circulatie van lucht hebt. Wat betreft de rest van de ruimte kan ik me dat niet zo goed voorstellen omdat je ook met de lamp uit denk ik toch minstens 100 keer per uur alle lucht in je hok ververst.
 13. cannarie

  Shackzilla

  Die opgegeven hoeveelheid water moet je niet naar kijken hoor. Dat is onder de ideale omstandigheden. Ofwel, 40 graden C en een rv van 90% ofzo. Zo'n ding dat opgeeft 10 liter per etmaal te pakken zal in de praktijk 1, misschien 2 liter pakken. Kan je rv best omlaag brengen, maar als je niks ventileert en geen raam open houdt, kun je de totale hoeveelheid van je watergift als je hem 24/7 aan hebt er nooit mee bijbenen. En dat voor een opgegeven 250W (reken er maar op dat hij wat meer verbruikt). Daar hang je bijna een extra 600watter voor op, op 12/12. @Xaim ah je bedoeld vaker kleine beetjes ipv soms een boel. Heb wel vaker horen zeggen dat dat verschil maakt. Maar ook daarbij kan ik me het niet zo voorstellen dat dit als je ventileert veel invloed op de rv heeft. Al is dat ook gebaseerd om mijn eigen redenatie. Wellicht wel specifiek in het gebied tussen de grond en de planten, wat in het geval van meeldauw natuurlijk wel van belang kan zijn.
 14. cannarie

  Shackzilla

  Luchtontvochtigers zijn handig. Ook omdat ze aardig wat warmte afgeven wat helpt bij het verhogen van de nacht temp. Ze verbruiken alleen bakken met stroom. Ik ben dus blij dat ik er een heb, maar zet hem alleen in als andere middelen niet toereikend zijn. Maar of te natte potten nou de oorzaak van een te hoge rv zijn.. Dacht ergens gelezen te hebben dat je deze ronde een goede controle over je watergift had, dus ga ik ervan uit dat ze niet te nat stonden. Daarnaast vraag ik me af hoeveel er nou daadwerkelijk uit je potten verdampt. Je ventileert bovendien ook als de lampen uit staan dus zal als het goed is je rv niet heel veel hoger uitkomen dan de rv buiten je tent. Blaas je in de ruimte af waar de tent staat? Dan gaat de rv in die ruimte natuurlijk wel oplopen als je deze niet goed ventileert
 15. cannarie

  Shackzilla

  pas maar op dat ze je banaantje er niet vanaf trekt
×