Jump to content

cannarie

Full member
 • Content Count

  2,185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

cannarie last won the day on June 24

cannarie had the most liked content!

Community Reputation

907 Uitstekend

2 Followers

About cannarie

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,194 profile views
 1. Had dacht ik iets te maken met electromagnetic interference. Dit zou in mijn geval dan tot storingen van de apparatuur geleid kunnen hebben. Iets anders waar vaak voor wordt gewaarschuwd is dat opgerolde kabels hun warmte niet goed kwijt kunnen wat tot brandgevaar zou kunnen leiden. Sowieso wordt een kortere kabel minder warm trouwens. Moet zeggen dat ik het zelf niet zo snel zie gebeuren dat zon kabel spontaan in de hens vliegt, helemaal omdat die evsa kabels behoorlijke jongens zijn. Maar ik ben geen expert, dus ik neem dan altijd maar het zekere voor het onzekere. anders gewoon eens een keertje voelen hoe warm die rol in het midden wordt.
 2. Volgens mij is co2 pas interessant als je een grotere ruimte hebt die je tot het uiterste wil benutten. Lijkt me lastig om zo'n kleine ruimte efficient en gelijkmatig te koelen met een airco. Co2 apparatuur heb je dan al (wat heb je precies dan?), maar toch zal je waarschijnlijk nog het nodige moeten investeren. Kan je dan niet beter gewoon een tweede (of groter) tentje neerzetten ofzo? Denk dat dat je meer wiet op gaat leveren per extra geĆÆnvesteerde euro en verbruikte Watt (en op een makkelijkere manier). Of desnoods alleen al door een efficiĆ«ntere lamp in je tent te hangen die dan in totaal ook meer licht heeft. Btw zie dat je die kabel van je evsa opgerold hebt opgehangen. Ik had begrepen dat je dat beter niet kan doen. Was eens met gavita aan het troubleshooten over een probleem met mijn lamp en het eerste wat ze riepen was of de kabel niet opgerold was.. Stond overigens ook in de handleiding.
 3. Mooie grote toppen. Met 5 grote planten is het water geven niet perse makkelijker hoor. Of nouja, het water geven zelf wel natuurlijk, maar je tilt 40 liter niet zo makkelijk even op om te wegen zoals de 11 liter potten die je nu hebt. En waarom zo snel op led overstappen? Ik ben zelf ook zo hoor. Als het effe kon zou ik na elke ronde ook mijn hele setup weer nieuw en beter maken. Die instelling heeft me onnodig erg veel geld gekost. Bovendien is dit je eerste ronde toch? Om snel te leren kun je beter niet elke keer alles veranderen.
 4. @Kees A volgens mij moet je het zo zien.. De plant haalt zijn energie uit licht, water en co2. De voedingsstoffen uit de grond zijn slechts voorwaardescheppend. Dus genoeg is genoeg en meer is dan niet beter. Als wij ons vol stoppen met vitamines en mineralen worden we ook niet gezonder als we hieraan al geen tekort hadden. En worden we ook niet dikker ofzo. Als een plant harder groeit (meer licht etc), heeft hij er dan wel weer meer van nodig. Dat is tenminste hoe ik het altijd begrepen heb, maar ben ook geen bioloog dus kan het niet verder onderbouwen dan dit.
 5. Heb zelf 0.0 ervaring op dwc. Maar had begrepen dat je de behoefte van de plant kan bepalen adhv het toe- of afnemen van de ec van je water naarmate de planten het leeg drinken. En idd hoe lager (zonder tekorten dan), hoe beter.
 6. Ik heb ook altijd het idee in het begin dat ze na een waterbeurt een sprongetje krijgen. Maar ga er altijd maar vanuit dat de plant zich dan tijdens de drogere tijden onder de grond aan het ontwikkelen is. Zou iig niet zo snel de watergift baseren op hoe snel de plant groeit (maar gewoon op hoe nat je grond is)
 7. Mja, moet je dat willen? Ik word zelf al tamelijk zenuwachtig als de GS alleen nog maar van die blanco zakken grond heeft. Laat staan als het om giftige zooi voor over je planten gaat. Laat staan als je dat nog ver in de bloei toe moet gaan passen.
 8. Ik dacht effe jezus wat een lelijke toppen! Maar toen zag ik dat het de krant was waar het op lag Geniet er van pik
 9. welkom welkom doen! dat zou geen reden moeten zijn natuurlijk om zelf geen verslag (af) te maken
 10. Maar even ter verdediging van de pannenkoeken.. Als iemand een kutadvies geeft moet dat toch ter discussie gesteld kunnen worden? Dat is nou juist de kracht van een forum. Als ik kijk naar opengrow, waar ik ook een topic bij houd en wat betreft reacties echt een stuk levendiger is. Daar krijg je voor elke scheet 10 likes. En alles is een en al op zn Amerikaans beleefd. Wil die mensen daar zeker niet afkraken verder, want ja ze zijn allemaal heel aardig. Maar op een plek als hier, waar men doorgaans veel directer is, voel ik me dan toch een stuk meer op mn plaats. Volgens mij is het probleem hier op het forum dat zoals aangegeven veel grotere jongens wegblijven ivm strengere wetgeving. En dan krijg je een vicieuze cirkel dat het ook minder aantrekkelijk wordt voor de rest en dus steeds meer mensen weg blijven.
 11. Jezus man, het lijkt wel of je zelf de nodige cognitieve issues hebt dat je mijn bericht niet begrijpend kan lezen. Ik heb uitgelegd dat de opmerking m.i. niet zo zeer gericht was op de aandoening, maar op de manier waarop er achter de aandoening verscholen wordt. Ook heb ik gezegd dat ik deze opmerking een beetje ongepast en onnodig vond. Als jij je daar allemaal niet ik kan vinden, prima. Maar hoe lang ga je daar nog over blijven janken dan? Daarnaast insinueer ik helemaal niks. Ik zeg juist dat het niet nodig is omdat ik het hem zelf allemaal al wel eens verteld heb. Maar als jij het gevoel hebt dat ik tegen jouw achter zijn rug aan het praten ben moet je het vooral delen.
 12. edit.. Bij nader inzien vind ik het niet zo sjiek om in de 3e persoon over iemand te gaan praten hier die er in dit geval zelf geen aanleiding toe heeft gegeven. Zal je het oorspronkelijke bericht prive versturen. Voel je verder vrij om dit door de betreffende persoon te laten lezen, maar er staat verder niks wat ik hem niet eerder al heb geschreven
 13. Beste @Twiet, neem van me aan dat ik de laatste ben die je hoeft uit te leggen wat het betekent om een hernia te hebben. Of ik kan beter zeggen "kan betekenen", aangezien verreweg de meeste hernias a-symptomatisch zijn en lang niet alle symptomatische hernias van de zelfde aard zijn. Ik wil vooral niet lacherig doen over hernias. Met mijn reactie op @Kees A wilde ik niks meer zeggen dan ik vond je opmerking enigszins ongepast omdat er op dat moment geen context was, maar gezien de context (buiten dit topic) waarop de opmerking is gebaseerd kon ik er wel om lachen. Hierbij wil ik benadrukken dat mijn lacherigheid niet uit rancune is naar een ander mede lid. Het laatste wat ik wil is om een team te gaan vormen tegen andere leden. Ik vecht mijn eigen gevechten hier wel uit. Overigens is de insteek van kees m.i. minder naar dan hoe het wellicht overkomt. Dus laten we er vooral niet al te veel aandacht aan besteden zou ik zeggen.
 14. Nee. Ik begrijp dat je deze afzuiger nu al hebt hangen? Ook wel erg weinig licht trouwens voor 3m2 Maar je hebt er ook nog een paarse led lamp bij?
 15. Ik weet waar het vandaan komt @Twiet. Gezien het gebrek aan directe aanleiding wel wat onnodig en in het belang van de lieve vrede zelfs onwenselijk. Maar tegelijkertijd wel weer erg geestig (imho)
×
×
 • Create New...