Jump to content

cannarie

Full member
 • Content count

  1,222
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

cannarie last won the day on July 4

cannarie had the most liked content!

Community Reputation

465 Goed

About cannarie

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

907 profile views
 1. cannarie

  Halfje Cannarie

  We zitten alweer in de eerste dag van week 5 De 4 COP's mogen wat mij betreft wel iets sneller, maar denk dat dat grotendeels komt omdat ze te lang in de 4 liter potten hebben gezeten. De auto gaat in vergelijking met de zelfde auto van de vorige ronde wel als een malle
 2. cannarie

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Op de multimeter zie je dat de COB wel gewoon 37.5V krijgt op 2.1A https://www.youtube.com/watch?v=MdLeA2BFT0A (8:30 tot 10:30)
 3. cannarie

  Halfje Cannarie

  Heb er zelf nog geen ervaring mee. Keek vroeger nog wel eens naar het yt kanaal van medicropper, voordat al zijn content opeens verdwenen was. Hij had 2 roterende bloeikamers van 20 en 25K Watt aan Gavitas die hij in het plafond had verwerkt. Best saaie afleveringen verder met veel te veel gelul, maar vnl omdat zijn setup echt ubergeil was was het wel leuk. Maar iig... Hij had dus altijd per 1000W lamp 4 planten gedeeld in 1 bak. Ook soms verschillende soorten door elkaar. En hij leek van dat fenomeen geen last te hebben, zolang hij soorten met hoge en lage voedingsbehefte een beetje uit elkaar hield.
 4. cannarie

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Maar ik bedoel dus echt die zelfde strips. Hij had het er over dat de groothandel ze voor hem dan direct bij de leverancier bestelt ofzo. En hij krijgt weer korting bij de groothandel, omdat hij al zijn materiaal daar inkoopt. Met de drivers zal dat dan sws wel gaan werken. Zag trouwens dat die h influx strips vandaag opeens een euro goedkoper zijn geworden op digikey. Bedacht wel dat er natuurlijk ook nog btw overheen komt Het staat er niet bij, maar de prijzen zijn voor alle eurolanden het zelfde, dus dat moet dan wel. Ja, het minimum van die "cc region" is 95V. Maar begreep van led gardener dat je er wel mee weg komt als je daar wat onder gaat zitten. Hij sloot ook rustig een 36V COB aan op een driver met een minimum van 114V (eventjes). Aan de andere kant verbruiken die strips als je ze een beetje dimt ook niet zo veel, dus is het ook geen ramp als ik er meteen 5 moet aansluiten.
 5. cannarie

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Denk dat ik toch 2 drivers per armatuur ga gebruiken. Zo kan ik in het vroege stadium ook een kleinere hoeveelheid strips (3 of 4) draaien zonder al te ver buiten de constant current region van de driver uit te komen. (klein stukje onder die region mocht wel begrijp ik). Qua kosten scheelt het niet meer dan een paar euros en die 290V voor mn flikker zag ik mezelf kennende ook al wel tegenop :p Dacht dus aan deze.. https://www.meanwell-web.com/nl-nl/led-drivers/all-technologie/all-format/143,190/1-05/ac-dc-single-output-led-driver-constant-current-cc-hlg--185h--c1050a?returnurl=%2fnl-nl%2fled-drivers%2fall-technologie%2fall-format%2f143%2c190%2f1-05%2f%23hlg-185h-c1050a Denk vermeld het even, zodat ik nog terug geroepen kan worden
 6. cannarie

  Halfje Cannarie

  Ja dat laatste. Had geen zin om weer een andere maat potten te moeten kopen. grootste nadeel voor zover ik nu kan nagaan is dat ik de planten nu minder dicht op elkaar kan zetten en ik wat minder efficient belicht. Maar over een weekje zal dat wel weer ok zijn.
 7. cannarie

  Halfje Cannarie

  Met het oog op het uitroeien van de mugjes had ik de planten het liefst nog even in de oude potten laten staan, maar het groeien ging steeds langzamer, dus toch maar vast verpot. Wortels waren al als een gek aan het cirkelen, dus goeie call geweest denk ik. Alles wat ik nog had van die diatomeeen aarde nog over de nieuwe aarde gegooid, maar of het echt genoeg is. Een plant tijdens het verpotten nog op een andere plant laten donderen, maar afgezien van wat buigschade niks kapot gelukkig.
 8. cannarie

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Ah ok, best verwarrend dan. Als je op de mean well site filtert op CC drivers, krijg je die CC+CV drivers er gewoon tussen namelijk. De A variant van die driver van jouw link staat op die zelfde mean well site wel met 8 stuks beschikbaar. Ik sprak vandaag trouwens een elektricien en die dacht de drivers en strips wel goedkoper te kunnen krijgen bij de groothandel. Maar dit spul is vrij kweekspecifiek toch? betwijfel of ze dat hebben. Zal de typenummers maar doorgeven en kijken waar hij mee komt.
 9. cannarie

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Ik wilde nou juist constant current aansturen. Dan is die 30V toch gewoon het maximum en kun je er gewoon onder zitten, of hoe moet ik dat zien? In principe lijkt mij in serie schakelen makkelijker wat betreft cable management. Maar ik begreep van die led gardener dat als je richting de 300V gaat, je beter kan gaan denken aan 2 drivers, omdat je dan al in de buurt zou komen van waarop de kabels etc zijn berekend. Maar als jij zegt dat dat geen problemen geeft doe ik het liever zo inderdaad. Alleen dan zou ik eerder voor de a variant gaan, omdat ik dan niet met een aparte potmeter hoef te gaan kloten.
 10. lol Met metaalpoeder moet je bestrooien alsof het oliebollen zijn, maar wimpers verzamelen en deze strooien werkt wel goed?? Zal de wiet ook lekker van gaan ruiken trouwens
 11. cannarie

  actieve inlaat en afzuiging

  Dat is niet perse waar. Ik heb 2 afzuigers op mijn frequentiecontroller gezet en de ene (isomax) gaat gewoon tot het minimum van de regelaar, 5hz (10%) en de ander valt bij 18hz (36%) stil. Dus dat zou iets zijn om na te gaan bij de aanschaf van de afzuiger. Zou ook zorgen dat de afzuiger thermisch beveiligd is, zodat hij gewoon afslaat als hij te warm wordt in zo'n geval. Ik weet dat de isomax dat heeft, maar kan me zo voorstellen dat er heel veel, zo niet de meeste het wel hebben. lol En dan heb je ook een groter kanaal om in af te blazen?
 12. cannarie

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Oh ja, ik had de temperatuur er niet in meegenomen (en het voltage van de h influx verkeerd overgenomen) Ok, dus dan blijft er een winst van 2.5% over onder die omstandigheden. Denk wel dat het die H influx strips gaan worden (als ik ├╝berhaupt een keus heb). En dan 2 x 13 stuks. Daarmee pak ik die 3,80 korting per strip bij 25 stuks tov bij 10 stuks mooi mee. Dan zal ik om 1 armatuur met 1 CC driver aan te sturen, de strips denk ik parallel aan moeten sluiten, om niet op een te hoog voltage uit te komen? En dan met zo iets https://www.meanwell-web.com/nl-nl/led-drivers/all-technologie/all-format/30/10-74/ac-dc-single-output-led-driver-mix-mode-cv-cc-with-hlg--320h--30a?returnurl=%2fnl-nl%2fled-drivers%2fall-technologie%2fall-format%2f30%2f10-74%2f%23hlg-320h-30a? Daarmee zou ik dan per armatuur op max 239.5W kunnen draaien. Dan kom ik op 348,- voor de strips plus 2x70,- voor drivers = 488,- excl frame. Zal wel eerst even moeten gaan onderhandelen met de vrouw des huizes of er wat van de huishoudpot naar de hobbypot verschoven kan worden
 13. cannarie

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Even ter controle of ik het snap.. Die H influx strips geven 178lm/W bij een test op 1A en 23.3V = 23.3W de f series strips geven 168lm/W bij 1.12A op 23V = 25.75W Dus als je ze goed wil vergelijken, zou je de de f series 90% moeten dimmen (naar 23.3W). Hierbij krijg je dan een efficientiewinst van 2% en zou je uitkomen op 171.4 lm/W voor de f series tegen 178llm/W voor de H influx die daarmee een kleine 4% efficienter is. Klopt dit?? Niet dat dit nou perse bepalend is voor mijn keuze, maar ik probeer gewoon een beetje sense te maken van al die specificatie cijfertjes.
 14. cannarie

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  ja gewoon deze dus.. Kan niet mis gaan zag dat ze per 25 al 13,40 waren trouwens, dus dat scheelt al een hoop
 15. @KenJeKenny!?Als je al gepakt bent, maakt het niet zo veel meer uit ;)
×