Jump to content

cannarie

Full member
 • Content Count

  2,438
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

cannarie last won the day on October 9

cannarie had the most liked content!

Community Reputation

1,046 Top reputatie

2 Followers

About cannarie

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,431 profile views
 1. Zullen voorlopig idd vooral bruine vingers zijn ben ik bang. Dan neem je ze alle 2
 2. Dat er iets kapot is is duidelijk. Wat er precies is zal denk altijd gissen blijven Heb overigens wel meer problemen met het ding. Toen ik hem net had kreeg hij een overload error en sindsdien houdt hij zijn output niet constant. Tot 720W valt het nog mee, dan schommelt het grotendeels binnen een range van 10W. Maar daarboven wordt dat zomaar een range van 100W. Dat doe ik dus ook alleen handmatig (of via davin) buiten de controller om. Geen idee of deze problemen met elkaar te maken hebben verder. Evt. Daar heb ik nu mijn leds op aangesloten (2x600), zal alleen met de hps op hoger vermogen wat te veel zijn samen. Zal na deze ronde even stil blijven hier en dan komen er misschien wel 2 alternerende 100% led hokken. Dus dan ga ik de gavitas helemaal niet meer gebruiken. Wel zonde want heb nog allemaal ongebruikte reserve lampen en reflectoren liggen, maarja Voor nu trek ik gewoon elke ochtend indien mogelijk het verbindingssnoertje uit de controller. Dan gaat het ook goed. Maarja dan moet ik dus wel steeds thuis zijn voordat de lampen aangaan.
 3. Het interface van de controller is vrij recht toe recht aan en daar staat er niks over. Maar heb nav jullie comments de handleiding eens opgezocht. Hierin staat dat als de storing binnen 40 uur verholpen is, de controller de tijd en settings onthoudt en hij dus gewoon verder zou moeten gaan volgens de normale cyclus. Niet dus.
 4. Zou niet weten wat het effect hiervan precies is @Wietefras. Ook het beeld van hermas spookt door mijn hoofd. Al zal je dat vast ook weer niet voorkomen door het licht nu wat langer aan te laten (heb ik ook niet gedaan) Weet wel dat de hoeveelheden licht waar ik me normaal gesproken tijdens de donkerperiode druk om maak in schril contrast staan met de ca 30min volle bak licht die ze vandaag midden in die periode hebben gekregen. Weet ook dat dit de laatste ronde is dat ik deze controller ga gebruiken. Want moet er niet aan denken dat de stroom een keer uit valt als ik op mijn werk ben, of nog erger een weekendje weg ben oid.
 5. Leuk spul hoor, zo'n gavita master controller. Hoor ik vanmiddag opeens allemaal geblaas boven in het huis. Ga ik kijken, staat de hps lamp aan. Ze waren met de groepenklast bezig. Dus effe geen stroom gehad. En toen hij weer aan sprong ging het licht dus aan. Hier kwam ik na ruim 20 minuten pas achter (nog een geluk dat ik thuis was) Dus ik dacht.. de controller heeft de tijd op 00:00 gezet maar de tijdklok op 07:00/19:00 laten staan. Dus zette ik de output mode op "off" ipv op de tijdklokgestuurde stand. Maar even later gaat de stroom weer uit en aan, gebeurt het zelfde. WTF! Dat wil dus zeggen dat als er 1x in de bloeifase van je kweek de stroom uitvalt als je als je niet thuis bent, meteen je kweek verneukt is? Goed over nagedacht Gavita! Maar wat is dan nu wijsheid? gewoon verder op de oude cyclus, of even wat extra donkere uren geven voor extra bloeihormoon ofzo?
 6. Dag 8 Woon inmiddels weer thuis. Toen ik zondag voor het eerst eens in de middag bij het hok was, bleken de dag temperaturen veel te laag te zijn. Was toen 16 graden. Had ik niet eerder gezien ivm kapotte min/max thermometer. Dat zou de paarse stengels ook wel eens kunnen verklaren Maargoed, in middels is alles weer ideaal tussen de 23 en 27 graden en ze lijken al een beetje uit die paarse verkleuring te groeien. Planten gaan behoorlijk de hoogte in. Lijkt een stuk meer dan vorige ronde. Waarschijnlijk omdat ze al wat sprietiger waren. Zou ook raar zijn als ze vervolgens met een hele korte internode afstand verder groeien. Enige probleem is dat alles hierdoor wel eens kan gaan hangen later in de kweek. Zien we dan wel weer. Voor de rest zit er wel een groot verschil tussen de groeikracht van de beste en de slechtste plant. links voor is kut, rechts voor matig, rechts achter goed en links achter super. Dit is op de foto dan weer niet heel duidelijk te zien, maar in het echt des te meer. Dit vertaalt zich ook duidelijk naar de verschillende mate van dorst per plant. Dit varieert nu van ca 3.5 tot 5 liter per plant per dag.
 7. Ik vind het in de eerste plaats heel raar dat een fabrikant zegt 'deze filter kan X m3 verwerken' en dan zegt dat de afzuiger wel 20% max minder moet kunnen afzuigen. Maar al zeggen ze dat hij de zelfde capaciteit moet hebben zou ik het vreemd vinden. Tuurlijk kunnen ze in de max capaciteit van de filter verwerken dat er sprake is van drukval. Alleen is dat altijd gissen, want elke situatie is wat dat betreft anders. Zelfs als ze alleen zouden rekenen met de drukkval van de filter en ze laten de buizen en passieve inlaat buiten beschouwing kan dit m.i. niet. Een buisventilator bouwt namelijk weer meer druk op dan een slakkenhuis (moet bekennen dat ik dit wel weer baseer op die zelfde editorial van whazzup ), dus daar zal dan ook weer verschil in zitten. Hoe Can het doet vind ik dan logischer. Zij spreken over een technische capaciteit en een praktische capaciteit van hun filters. Daarbij is dan denk ik de technische capaciteit gebaseerd op het gebruik icm een van hun (buis)afzuizuigers. Maar dan moet je dus alsnog rekening houden met het feit dat de boel naast alleen door je filter, ook nog door je slangen en je passieve inlaten getrokken moet worden waardoor die technische capaciteit dan toch hoger uit zal moeten komen.
 8. Snap zelf nooit zo wat het nut is van het isoleren van een hok dat je constant ventileert met de zelfde lucht waartegen je aan het isoleren bent. Behalve misschien als het om geluid gaat dan
 9. Ik zit zelf te denken om mijn volgende hok met een dubbele bodem te maken. Met over het hele oppevlak verdeeld luchtgaten en met de afzuiger en filter dan in een afgesloten ruimte naast het hok. Hoop dat ik op die manier ook mijn fan helemaal weg kan laten omdat er dan overal lucht doorheen zou moeten stromen Stekken zien er goed uit zo, voor zover ik kan beoordelen zonder enige kennis van stekke
 10. Dat zal geen probleem worden hoor. Dit was 1 dag voor het schakelen de vorige ronde met deze soort.. (zie eerder dit topic) Toen kreeg ik mijn hok slechts 3/4 vol.
 11. Excuus, ik lees verkeerd. zat zat naar 'max recirculating cfm' (wat ze daar ook mee bedoelen, want wat maakt recirculeren van de lucht uit voor de filter?) te kijken, ipv naar 'max exhaust cfm'
 12. Je hebt idd minder stralingswarmte waardoor de warmte meer boven blijft hangen, maar ook minder warmte in totaal aangezien je met minder watts gaat kweken onder led. Als je dan de zelfde temperatuur in het tentje als uitgangspunt neemt, zul je met led minder ventileren om de temp (op plant hoogte) gelijk te krijgen, waardoor je ook minder vocht af kan voeren en de rv stijgt. Dan kun je er idd voor kiezen om de temp lager te houden door meer te ventileren om de rv (tot op zekere hoogte) te laten zakken, maar dan wil je zoals je zegt eigenlijk weer een lagere rv hebben ivm de vpd. Bovendien wordt het verschil in temperatuur tussen in de tent en buiten de tent dan weer kleiner, waardoor de luchtvochtigheid van buiten de tent (waar 420 al last van heeft) een grotere rol gaat spelen.
 13. Denk ook niet dat die minimale airflow het probleem geweest is hoor. Neem ook aan dat fabrikanten hierbij nog aardige marges hanteren. Heb vroeger zoals eerder gezegd ook tot zo'n 10% van de max geventileerd tijdens de nachturen zonder problemen. Zit effe op die Amerikaans site te kijken. Hier zie ik dat het idd bij de original filers staat, maar is het minimum slechts 25% van de max en niet 50%. Bij de lite's zie ik het er dan weer niet bij staan
 14. Je kan je afvragen of het handig is om voor led te gaan als je nu al met die problemen zit met hoge luchtvochtigheid. Deze zal met led een stukje hoger worden en als je deze opvangt met je ontvochtiger, verbruikt deze meer stroom dan wat je bespaard dmv het gebruik van led. En dan is het eigenlijk alleen nog maar maar gunstig voor de gram/watt 'bragging rights' Of je moet het alleen gebruiken voor je voorgroeitentje
×
×
 • Create New...