Jump to content

cannarie

Full member
 • Content Count

  1,847
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

cannarie last won the day on October 31 2018

cannarie had the most liked content!

Community Reputation

725 Uitstekend

1 Follower

About cannarie

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,676 profile views
 1. cannarie

  Shackzilla

  Ging me meer over de lv dan over rot. Het ging me ook vooral over de periode van lamp uit. Als de lampen aan staan verdampen de planten zo veel en ventileer je zo veel dat de verdamping van de grond al helemaal geen rol van betekenis meer heeft. Het grote verschil tussen rv boven en onder de plant is ook vnl met lamp aan. zoals je zegt alleen al door de hogere temperatuur die je dan boven hebt. Wat ik bedoelde is dat ik me kan voorstellen dat je met natte grond misschien ook met de lampen uit een wat hogere rv kan hebben daar. Ook omdat je daar wat minder circulatie van lucht hebt. Wat betreft de rest van de ruimte kan ik me dat niet zo goed voorstellen omdat je ook met de lamp uit denk ik toch minstens 100 keer per uur alle lucht in je hok ververst.
 2. cannarie

  Shackzilla

  Die opgegeven hoeveelheid water moet je niet naar kijken hoor. Dat is onder de ideale omstandigheden. Ofwel, 40 graden C en een rv van 90% ofzo. Zo'n ding dat opgeeft 10 liter per etmaal te pakken zal in de praktijk 1, misschien 2 liter pakken. Kan je rv best omlaag brengen, maar als je niks ventileert en geen raam open houdt, kun je de totale hoeveelheid van je watergift als je hem 24/7 aan hebt er nooit mee bijbenen. En dat voor een opgegeven 250W (reken er maar op dat hij wat meer verbruikt). Daar hang je bijna een extra 600watter voor op, op 12/12. @Xaim ah je bedoeld vaker kleine beetjes ipv soms een boel. Heb wel vaker horen zeggen dat dat verschil maakt. Maar ook daarbij kan ik me het niet zo voorstellen dat dit als je ventileert veel invloed op de rv heeft. Al is dat ook gebaseerd om mijn eigen redenatie. Wellicht wel specifiek in het gebied tussen de grond en de planten, wat in het geval van meeldauw natuurlijk wel van belang kan zijn.
 3. cannarie

  Shackzilla

  Luchtontvochtigers zijn handig. Ook omdat ze aardig wat warmte afgeven wat helpt bij het verhogen van de nacht temp. Ze verbruiken alleen bakken met stroom. Ik ben dus blij dat ik er een heb, maar zet hem alleen in als andere middelen niet toereikend zijn. Maar of te natte potten nou de oorzaak van een te hoge rv zijn.. Dacht ergens gelezen te hebben dat je deze ronde een goede controle over je watergift had, dus ga ik ervan uit dat ze niet te nat stonden. Daarnaast vraag ik me af hoeveel er nou daadwerkelijk uit je potten verdampt. Je ventileert bovendien ook als de lampen uit staan dus zal als het goed is je rv niet heel veel hoger uitkomen dan de rv buiten je tent. Blaas je in de ruimte af waar de tent staat? Dan gaat de rv in die ruimte natuurlijk wel oplopen als je deze niet goed ventileert
 4. cannarie

  Shackzilla

  pas maar op dat ze je banaantje er niet vanaf trekt
 5. Effe in mijn geheugen graven @vakman Voor wat betreft het koelalu, zijn het de verticale vlakken die voor de verkoeling zorgen. Dus als je niet voor gangbare u-profielen wil gaan zou je van die drie plaatjes voor de 3e moeten gaan. De dikte maakt niet zo veel uit dus zou ze vooral niet te dik nemen want dat kost meer. Voor wat betreft de driver ben ik ook voor constant current gegaan. Hiermee blijft de input van de leds altijd gelijk ongeacht de temperatuur. Constant voltage gaan meer stroom (A) verbruiken bij warmere temperaturen om de output van de lamp gelijk te houden. In theorie kan de boel daardoor steeds warmer worden. Als je de strips met een constant current driver serieel aansluit, moet het voltage van alle strips bij elkaar opgeteld onder het max voltage van de driver vallen, maar boven 50% van dit max voltage. Oftewel, het voltage van alle strips moet zich ergens in de "constant current region" van de driver bevinden. (zie datasheet van de driver) Het max amperage van de driver moet dan bij voorkeur zoveel zijn als het maximum vermogen waarop je de strips wil draaien. Ik zou daarbij het amperage waarop de testwaardes zijn gebaseerd, als uitgangspunt nemen. Dit vind je terug in de tabel op digikey. De meeste sdrivers met geintegreerde potmeter kun je dan dimmen tot 50% van dit max amperage. Een geintegreerde potmeter zou mijn voorkeur hebben. Dacht dat deze drivers een A achter het typenummer hebben staan. Hier heb je een mooie search engine voor drivers. Deze site is dacht ik gelijk ook goedkoper dan digikey.
 6. cannarie

  Vakkie's Hoerenkast

  jaja. Als het zo is ingericht dat je je warme vochtige lucht direct op een koud raam richt zal minder handig zijn idd. Wel efficient gebruik gemaakt van je ruimte zeg.
 7. cannarie

  Vakkie's Hoerenkast

  Als jij zoals nu lucht uit een andere kamer naar binnen blaast zal er altijd iets open moeten staan om die lucht ook weer ergens anders kwijt te kunnen. Dat zal nu dat raam zijn. Met een deur open blaas je die lucht je huis in. Ik denk dat dat met de schaal van jouw kweekruimte, helemaal met winterweer, niet zo snel tot een te hoge rv in de rest van het huis zal leiden. Anders zou je evt buiten de kamer van je hok een raam op een kier kunnen zetten zodat de kou niet direct bij je planten komt. Aan de andere kant, als het nu warm genoeg blijft in je hok en de lucht niet te droog, kun je het ook gewoon zo laten
 8. cannarie

  Vakkie's Hoerenkast

  Ingenieus bezig. Maar was het open draaien van die radiator niet makkelijker geweest? En waarom laat je dat raam open staan? Voor de luchtvochtigheid? Als je toch al aan het ventileren bent binnen het huis, vang je dat dan niet (evt met een iets sterkere fan) helemaal op zo? Dan uiteraard wel met een deur op een kiertje.
 9. cannarie

  Shackzilla

  Gelukkig maar dat de onzichtbare rot uiteindelijk meeviel man. 2 rondes terug dacht ik ook slechts een paar plekjes te hebben en heb toen honderden grammen door de wc moeten spoelen tijdens het knippen. Nog zaadjes gevonden verder? Ben benieuwd naar het droge gewicht!
 10. cannarie

  150x Amnesia Dimlux 8x600w

  nou als we dan toch gaan gokken.. Op basis van de laatste levende fotos van eind december icm het oppevlak van 11.5 m2 denk ik een kgtje of 3.5
 11. cannarie

  Vakkie's Hoerenkast

  @lostchild Verversing van co2 neemt toch evenredig toe met een grotere debiet afzuiging? Grotere openingen zorgen voor minder onderdruk, wat je debiet (en dus circulatie van co2, maar ook afvoer van warme lucht) bij afzuigen met eenzelfde zuiger op het zelfde vermogen vergroot. Ik ben de formule even kwijt, maar heb wel altijd begrepen dat de benodigde luchtverversing om het verbruik aan co2 van de planten bij te houden zeer gering is. Dacht iets van ca 10% van de benodigde afzuiging om een gemiddeld hps hok op bedrijfstemperatuur te houden, maar pin me daar niet op vast. Maar het nut van het op deze manier toevoegen van co2 zal denk ik altijd gissen blijven zonder ppm meter :)
 12. cannarie

  sprieten

  Thermometertje er in douwen? of evt tussen 2 potten klemmen als je er geen met externe voeler hebt
 13. cannarie

  Vakkie's Hoerenkast

  Je hebt gelijk! Als die vaderneuksters me mijn faillissement in jagen, kan ik altijd nog broodkweker worden
 14. cannarie

  Vakkie's Hoerenkast

  Sowieso nog even wachten tot na mijn vakantie in de krokus. En met een beetje hulp van ons rechtssyteem verwacht ik tegen die tijd ook weer wat positiever door het leven te gaan en dan zullen de kweekkriebels niet uitblijven
 15. cannarie

  Shackzilla

  Die redenatie klopt volgens mij niet helemaal Als de toppen relatief warm zijn tov de omgevingstemperatuur, zul je toch juist minder snel condens krijgen in de top? Echter, de relatieve luchtvochtigheid knalt natuurlijk wel omhoog als de temperatuur snel daalt en je tegelijkertijd minder gaat afzuigen terwijl de planten wel nog even doorgaan met verdampen.
×