Jump to content

cannarie

Full member
 • Content Count

  2,857
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

cannarie last won the day on August 12

cannarie had the most liked content!

Community Reputation

1,224 Top reputatie

3 Followers

About cannarie

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,187 profile views
 1. Ok. Omdat de rfx na de eerste keer inwateren al behoorlijk inklonk voordat ik het weer aanvulde, leek dat me al voldoende. De bovenste 10 cm voelde inderdaad ook echt warm aan. Komt dan inderdaad toch nog een boel warmte af van zo'n led lamp. Idee wat ik had voor een volgende keer had was om het inderdaad buiten het hok uit te laten lekken, vooral ook om niet met al dat water in mn hok te zitten. In deze opstelling passen de schotels er nog niet onder namelijk. Zat ook te denken om het dan vervolgens ook nog een keer in een andere pot over te gooien om het water weer wat door de hele pot te verdelen, in de hoop dat het dan ook niet meer zo hard zakt aanvankelijk. Maar misschien voegt dat wel niet zo veel toe hoor.
 2. Zou ik in de groeifase niet zo snel doen. Dan heb je alle tijd om uit te vogelen wat er niet goed gaat en ales weer op de rails te krijgen. Dan kost overnieuw beginnen al gauw meer tijd
 3. @JackyH80 Dat had ik gedaan. Maar al het water zat in de onderste helft van de pot. Zal er deels mee temaken hebben gehad dat mijn potte redelijk diep zijn. Dat kleine litertje (op een 35 liter pot) gaf ook meteen een bak drain. Denk dat als ik nu in de zelfde situatie zou zitten, ik ze effe een paar dagen eerder verpot, zodat ik de bovenkant in het begin nat kan houden en in de loop van die paar dagen de wortels een beetje naar beneden kunnen groeien.
 4. sterker nog.. de "dooie" plant die ik terug in de 4 liter pot heb gezet en een slok water heb gegeven staat ook weer rechtop Blijft klote natuurlijk want gaat een hoop extra tijd kosten dit. Maarja we leren het medium wel een beetje kennen zo.
 5. De tering! Kom ik vanavond terug van een weekendje weg. Tref ik dit aan... 1 plant dood en die ene plant die donderdag nog helemaal fris en vitaal oogde, op leven na. Geloof wel door te hebben wat het probleem is. Toen ik ze donderdag verpotte, waterde ik de rfx eerst in, deed toen de plant er in en waterde daarna nog na. Het viel me op dat ik in eerste instantie niet of nauwelijks drain had. Dit kwam na verloop van tijd wel en heeft toen nog uren na staan drainen, wat ik met handdoeken heb staan wegwerken. De rfx laat het water dus flink zakken na verloop van tijd. Toen ik de dooie plant uit de pot trok om de plant die nog in de 4 liter er voor in de plaats te zetten, viel op dat hoewel de pot nog erg zwaar was, de kluit nagenoeg droog was. Ze zijn dus gewoon uitgedroogd. Blijkbaar kan ik ze voortaan na het verpotten de eerste paar dagen het beste dagelijks een slokje geven, misschien nog een extra tussenmaatje gebruiken en de potten in het begin afdekken. Heb ze nu allemaal een klein litertje gegeven in het midden van de pot bij de stam en het nog levende blad staat weer ietsjes rechter op. Mag al met al nog van geluk spreken dat ik nog 6 levende planten heb.
 6. Ik weet wel zeker zat ze gaan opbloeien (niet letterlijk) als de hps erboven hangt. Het is elke keer namelijk precies het zelfde beeld met deze ledstrips in de groeifase. Maar vond dat niet zo handig om te doen als ik er niet ben het weekend. Dan moeten er namelijk ramen open ivm warmte en dan kunnen ze het weer koud krijgen als de lampen uitstaan. Dus heb voor nu de strips goed hoog gehangen. Dit scheelt al wel. Uiteindelijk zijn dit soort dingen in de groeifase ook niet zo rampzalig. Kost alleen wat meer tijd waarschijnlijk.
 7. Blijf het apart vinden dat er precies "80 liter" rfx in een 30 liter pot past :) Plantjes staan er nog steeds niet bijster mooi bij, op het exemplaar links achter na dan. Moet zeggen dat de wortelstelsels wel indrukwekkend waren, al was ik ook wel erg laat met verpotten. De roest is niet bij die ene plant gebleven. Vooral die plant die niet verpot is wordt helemaal opgevreten. Kan nog steeds niet zo goed mijn vinger er op leggen wat het nou is. ph en ec van de drain blijven immers stabiel. Aan de andere kant vind ik het ook wel opvallend dat de top van de enige voorbeeldfoto van SSH van Greenhouse helemaal onder de roest zit terwijl de top nog behoorlijk onrijp is. Dus misschien is het ook iets waar deze soort gevoelig voor is Valkuil waar ik weer in ben gelopen is om ze met deze strips te veel licht te geven waardoor sommige planten weer helemaal gingen verleppen. Alsof ze veel te nat staan. Maar heb dat dus zolang ik deze stips heb. Blijf dat wel iets vinden wat ik niet herken als een verschijnsel van te veel licht. En zoveel kregen ze nou ook weer niet met de lampen maximaal gedimd. Maar het is nu wel een vast patroon dus less is more blijkbaar met deze lampen in de groeifase. Zijn er hier meer mensen die onder h-influx voorgroeien en dit herkennen? Ga nu effe een lang weekend weg dus ben benieuwd hoe ze er maandag bij staan.
 8. Welkom terug vakman. Mooie planten weer. Toch maar van die ene grote bak aarde afgestapt?
 9. Ik heb inderdaad sinds ik voorgroei onder led alleen nog maar draken van planten gehad in de vroegere groeifase. Denk dat ik de volgende keer gewoon weer onder tneon begin (zo lang ze er niet uitgegroeid zijn)
 10. Verschillende fabrikanten adviseren verschillende dingen mbt het toevoegen van pk boosters. Maar week 3 vind ik wel heel vroeg. Staat dat op je schema?
 11. Ach, ze kijken daar gewoon tegen ons op. Moet kunnen toch
 12. Ik doelde vooral op het bepalen van je bladverschil met verschillende meters. Dan kan de beste meter nog zo valide zijn, je bent voor je meting afhankelijk van de onderlinge betrouwbaarheid. Is de maximale meetfout van je ir meter bijvoorbeeld 2 graden, heb je opeens een foutmarge van 2.5 graad. Vandaar dat ik voor dat temperatuurverschil alleen mijn ir meter gebruik. Dan kan de meetfout nog zo groot zijn, maar maakt dat voor die meting niks uit. Hij geeft dan op beide metingen het de zelfde afwijking namelijk.
 13. Pas wel op trouwens met het door elkaar gebruiken van verschillende thermometers. Zoek maar eens op hoe groot de opgegeven maximale meetfout van elke thermometer is. Meestal best groot. Als ik het verschil meet tussen mijn blad en omgeving, meet ik beide met mijn IR thermometer. En dan doe ik de omgevingstemperatuur tegen een geacclimatiseerd stukje papier ofzo waar geen licht op schijnt.
×
×
 • Create New...