Jump to content

cannarie

Full member
 • Content Count

  1,968
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

cannarie last won the day on April 15

cannarie had the most liked content!

Community Reputation

786 Uitstekend

1 Follower

About cannarie

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,909 profile views
 1. Ja dat kan natuurlijk. Maar een hele simpele adequate oplossing is er denk ik niet echt. Zou je het dan niet zonde vinden van de stroom, de energie en je lamp om straks weer te moeten stoppen omdat je de geur niet onder controle krijgt? Of je moet halverwege dan toch maar over willen gaan tot de aanschaf van een complete kweekset. Maarja, dan liever nu alvast lijkt mij
 2. Je had het ergens over een vorige ronde. Niet lullig bedoeld, maar heb je die ronde tot een goed eind weten te brengen? of uberhaubt tot een maandje in de bloeiperiode? Dan gaat je hele huis er straks naar ruiken namelijk. Moet je maar willen. Met lichtstress tijdens de nachtperiode bedoel ik dat er straks tijdens de bloeiperiode geen licht op de planten valt snachts. Je kan dan namelijk gedurende die 12 uur geen lamp aan hebben in die ruimte en er mag ook geen zonlicht binnen komen. De dagen zijn al weer een stuk langer dan 12uur per dag licht, dus dat kan nog wel eens lastig worden.
 3. Ik begrijp dat je je planten gewoon open in huis hebt staan tegen een wand aan? Heb je geen last van geuroverlast dan? En krijgen ze geen lichtstress tijdens hun nachtperiode? het zijn geen autoflowers toch? Voordeel lijkt me wel dat je makkelijk koelere lucht vanuit het huis tussen de plant en de lamp kunt blazen met een fan. Doe je dit ook? (gezien het behoorljk kartelende blad) Kun je niet iets reflecterends neerzetten daar waar je geen wand hebt? zonde van je licht anders toch zo? Zie daarnaast dat je therometer weer in het licht staat. Waarom zet je er niet permanent iets overheen, zonder dat je je panten in de schaduw zet natuurlijk? Nu heb je er niks aan namelijk
 4. Dat het buigen de minder stressvolle optie was, was al duidelijk. Maar wie had gedacht dat de probleem plant plotseling opgeknapt zou de dag na het buigen? Ze heeft nog wel wat herstel te doen, maar het is iig geen natte krant meer (zie verschil met gister). Of het echt van het buigen komt is natuurlijk de vraag. Maar zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat de plant om de eoa reden niet genoeg capillaire druk op kan bouwen? En dat er met het buigen van de hoogste toppen, minder zwaartekracht is om te overbruggen? Dit zou ook kunnen verklaren dat de plant die het meest strekte, er het meeste en het langst last van had. Het stelt me iig erg gerust, want was al bang dat het niks meer zou gaan worden met dit exemplaar. Hier nog een keer de hele tuin in ware kleuren.
 5. Dan lijkt me het nou juist weer niet te doen om de bladtemperatuur te meten Als je bijv maar 1 cm2 hebt om je thermometer op te richten, wordt het lastig. Zonder propagator zal die vpd echter toch niet te laag worden, dus is mijn uitgangspunt de temperatuur niet te veel laten oplopen en de rv niet te laag laten worden (voor zover te beinvloeden). Laat ik nou net deze ronde met massale zuigelingensterfte temaken hebben gehad, maar dat terzijde edit: nee dus
 6. Nee, een lage vpd is goed voor in de beginfase Een hogere rv helpt slechts de vpd omlaag te brengen en is dus slechts een onderdeel van het totaalplaatje. Ik snap ook niet zo goed waarom de bladtemperatuur nou onbetrouwbaar zou zijn in de groeifase. In de context van wietefras snap ik het wel. Namelijk als je met zo'n camera een groot oppervlak moet meten en je hok staat half vol, loop je tegen een probleem aan. Maar jij zegt dat de planten dan nog bezig zijn met aanmaak van nieuw blad en stomata etc, maar dan zeg ik nou en? Als ik meerdere keren per dag over pakweg 5 verschillende punten op mijn planten op een oppervlak van 10x10cm de temperatuur meet, en deze metingen hebben een kleine spreiding, dan heb ik toch gewoon een betrouwbare meting? Betrouwbaarheid wil zeggen dat je bij verschillende metingen onder de zelfde omstandigheden de zelfde uitkomst krijgt. Dus is mijn meting bettrouwbaar en de bladtemperaturen blijven dus ondanks de aanmaak van nieuw blad, constant. Het probleem waar wietefas het over heeft in de groeifase zegt dan overigens ook meer over de validiteit van meting dan de betrouwbarheid @pekingeend ja dat was bewust. Ik heb in eerste instantie wel naar de tape gekeken, maar was moeilijk te vinden (wilde geen chinese meuk), de 3m tape die in china werd verkocht als hitte geleidende tape, bleek slechts hitte resistente tape te zijn en was ook nog prijzig. Daarnaast is een nadeel van tape dat je het moeilijk kan verwijderen als het er eenmaal op zit (las laatst laatst overigens iemand dat dit wel mee valt) en schroefjes kun je altijd los halen als het niet blijkt te bevallen. Enige is dat het wat meer werk kost om te schroeven (en boren).
 7. Heb even een rondje gegoogled en alles wat ik tegenkom is eigenlijk ongeveer het zelfde als de richtlijk die ik kende. Namelijk zo tussen de 1.2 en 1.6 in de bloeifase. Enige welke ik gezien heb die echt afweek (en dan m.n. in de groei) was die pagina van die calculator die jij onlans aandroeg.
 8. Er is vandaag wereld voor me open gegaan Had ook niet gedacht dat ze van alleen buigen zo krom bleven staan. Is dat echt van slecht een paar dagen? Had ik misschien iets meer rekening mee moeten houden wat betreft de buigrichtingen, maarja.
 9. Dat is nog eens een dikke stam ja. Zou er bijna onzeker van worden
 10. Dit is het geworden.. En nog even een overzichtje van alle planten bij elkaar @Kees A Wat ideaal is zal natuurlijk vast ook van verschillende factoren afhankelijk zijn, zoals soort, pheno, gezondheid etc
 11. @Kees A dat is precies het punt dat ik aan greentje over wou brengen. Hij zei in de groeifase niet te kijken naar de vpd, maar adviseerde mij wel mijn rv te verlagen. Het lezen van de vpd is niks anders dan het plaatsen van de rv in de context van de temperatuur.
 12. Lijkt me een top oplossing @vakman! Vooral ook omdat me dit niet zo'n gehannes lijkt als met touwtjes werken. Zal vast goed te doen zijn met tie-wraps, maar wat gebruik jij daar precies?
 13. Toch maar weer even een vraagje om advies.. De plant op de foto is dus die strekkende plant en tevens de enige plant die nog echt "last" heeft van hangend blad. Op het eerste oog lijkt ze ook wat langzamer te groeien dan de rest, maar misschien lijkt dit alleen maar zo door het minder breed worden ivm de grotere hoogte (en het hangende blad). Deze plant is dus in tegenstelling tot de anderen 2x getopt (1x 1 hoofdtop en 1x de 2 nieuwe toppen daarvan). Ik zit nu alleen te twijfelen hoe ik dit nu verder het beste de breedte in kan sturen. @greentjeonatrip had het over knakken. Heb ik nog nooit gedaan, maar sluit ik zeker niet uit om te doen. Ik vraag me alleen af in hoeverre het niet veel stress gaat geven om pak em beet 4 stengels om te knakken, in een plant die al niet heel erg vitaal oogt. Ook vroeg ik me af of de plant nog niet een beetje te jong is. Greentje had het over een voordeel dat ze nog flexibel zijn, maar ik had juist ergens gehoord dat je dan het risico loopt dat de tak in zijn geheel afbreekt. Als ik kijk naar hoe ik top, waarbij het topje na 2x ombuigen afbreekt, kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Of ik moet dan 4x heel laag in de plant knakken, maar dat lijkt me ook weer meer stress. Andere optie zou zijn om eerst nog een keer toppen. Ook dit geeft natuurlijk stress (geen idee of dat meer of minder is dan bij het knakken?) Het zouden nu wel een stuk of 6 toppen worden die om moeten. Een derde optie is nog lst, door de takken met touwtjes opzij te gaan trekken. Dit is alleen zo'n gehannes waar ik niet zo op zit te wachten. Ook lijkt mij dat dit in tegenstelling tot de andere opties, voor minder structurele stevigheid gaat zorgen en steunen met netjes of stokken in een later stadium heb ik ook niet zo'n zin meer in. Ben benieuwd hoe jullie dit zouden aanpakken.
 14. @Wietefras ik zag 2 metingen van de omgevingstemperatuur. Een hoger en een lager gemeten temperatuur. Ik weet natuurlijk niet waar die metingen precies genomen zijn, maar ik ging voor het gemak uit van een gemiddelde van die twee en dan kom ik op een verschil van 2.5C. Dat ligt voor mijn gevoel dan toch een stuk dichter bij mijn verschil van eerst 1C en nu 2C, tov die 4C @Kees A Ja dat lijkt mij dus ook
×
×
 • Create New...