Jump to content

Collie Weed

Full member
 • Content Count

  3,895
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  100

Collie Weed last won the day on January 24

Collie Weed had the most liked content!

Community Reputation

2,302 Top reputatie

1 Follower

About Collie Weed

 • Rank
  Bio = Logisch!
 • Birthday 12/22/1983

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Wietackers
 • Interests
  Mycologie,Astronomie,Biologie,Chemie,Bonsai's,Natureboy.

Recent Profile Visitors

2,294 profile views
 1. Je kunt al rustig aan beginnen met bloeivoeding zo te zien,maar doe rustig aan eerst. Eerst kijken wat ze hebben kunnen met een wat lagere doses. Mooi veldje word dat
 2. Collie Weed

  Verkleurde blaadjes

  Buffertabletten lossen dit euvel wel op. Je hebt je plant namelijk op light mix staan welke alleen toereikend is voor de groei. Aangezien je al een tijdje bloei hebt,heeft je plant nu tekorten. Tevens heb je een probleem in je waterhuishouding. Minder water geven per beurt en een buffertablet of 2 kruimelen en op het oppervlak strooien. Cannabis houd ervan om tussen de beurten in wat droger te worden in de grond,(niet uitgedroogd OF verzopen) Vuistregel bij mij in huis is elke dag kijken en 1 keer in de 2/3 dagen water geven. Hoe verder ze geworteld zijn hoe eerder ze droogtrekken,als ze pas geplant zijn kun je rustig 3 dagen toe zonder iets te geven meestal. Suc-6 !
 3. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @konopi ja klopt konopi en OOK het magische cytokinine,en dat is waar het om draait in kokoswater. Cytokinine activeert/verjongt je wortelpuntjes,en de planten eten met diezelfde wortelpuntjes he? Eigenlijk een goedkope wortelstimulator. Wat mij ook opviel is dat je bodemschimmel gaat woekeren als een gek,NOG een pluspuntje dus voor kokoswater. En ik zie op dat schema van je ook hele hoge seleen waarde,wat zeker niet verkeerd is voor een plant.
 4. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @konopi Moet ik nu de roofmijt tegenwerken? nee toch? Kokoswater geef ik standaard 1 x in de 2 voedingsbeurten nu. Behalve de laatste 3/2 weken bloei,want dan is extra wortelgroei niet preferabel is mijn mening.
 5. Collie Weed

  Stardawg & Sinmint SorbetĀ 

  heel ffies off topic : Als ik dat stardawg verhaaltje lees waar komt de star in de naam dan vandaan? Het is een en al chemdawg gerecombineerd met net ff andere chem. ofzo? Dan zou mijn #3 stardawg moeten heten,want daar zit tenminste paars in van de destarr. En gewoon chem 4 natuurlijk. any hoew...... Heel mooi veldje Limbic,en mooie lampen ook bro ! Inderdaad prijs ik de mensen die niet van die commerciele meuk zetten,en voor kwaliteit gaan ondanks dat iedereen roept ik wil PP ! Sinds wanneer weten mensen wat ze willen hier in nederland? Laat de mensen met kweekervaring maar soorten kiezen,ipv de ongeleerde coffeeshop gangers. Heeeel mooie genetica ook,dat gaat lekker een quality bonanza worden hier
 6. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  Goede middag WF luitjes, Zoals beloofd wat foto's van de Candy Haze.... Deze pheno hierboven draait het om,mooie compacte witte sativa dominante toppen met snoepjes aroma. Nog zo een goede pheno....... Deze lijkt leuk maar is het net niet he? En nog eentje die de juiste karakter eigenschappen bezit,deze 3 ruiken ook hetzelfde trouwens. Er was ook nog een dwerg die naar rabarber rook,maarja...... dwergen halen het per definitie niet bij mij En nu verder met Purple Heart ! (a.k.a. #3) 1,2,3,4, en hup ! Schoenen uit bij deze 4 zaailingen. En zo de nieuwe grond in,toegestopt,drinken gegeven,en een verhaaltje voorgelezen. De LED lampen bevallen ze zeer goed zo te zien,ze maken namelijk heel dik en vet blad aan. Als ze deze pot wederom ontgroeid zijn gaan ze genummerd en gestekt worden en klaargemaakt voor afbloeien. Thripsen zijn in dit tentje om zeep geholpen door de spical mijt,de eerste echte vastgestelde overwinningszege voor dit leger. Paddenstoelentijd ! De foto hierboven is een kastanje champignon kweeksetje van de Lidl,waar ik een kleine monotub voor had gemaakt ipv een crappy kartonnen doosje. Het voordeel is dat het mycelium nu schoon kan ademen door de polyfill watten en dat is te zien ! Ook had ik meer casing laag gemaakt dan dat er bijzat omdat het oppervlak van dit emmertje groter is. En doordat ik een mooi resultaat had met de champignons in de monotub,besloot ik hetzelfde te doen met Golden Teacher. Ik had immers nog een goede pot doorgroeide rogge staan. Het enige verschil zit hem in de transparante emmer,want paddo's willen wel licht met bloeien en bij champignons hoeft dat niet. En hier heb ik een bakje Golden Teacher vast,1 van de 4 welteverstaan. Substraat is koemest met hooi en compost en vermiculiet natuurlijk. Casinglaag van compost/cocos/vermiculiet,en begint al mooi te doorgroeien zoals je kunt zien. In deze donkere propegator laat ik alle mycelium groeien,op de psilocybe cyanscens "ballard" na natuurlijk die staat op kamertemp.. Deze propegator staat natuurlijk in mijn hps bloeitent om restwarmte te vangen,maar heeft ook een warmtematje als buffer. Links zie je de monotub. Die stapel bakjes is allemaal Golden Teacher op eigen substraat. En nog 2 potten amsterdamse uitjes,euhm nee joh.....Golden Teacher op rogge En dit waren de eerste bakjes met A+ mycelium die ik zelf maakte,welke niet goed wilde doorgroeien. Dat is mijn schuld want de casinglaag was niet lang genoeg gekookt,en zo leer je weer. Ik heb ze toch maar in de fruit kamer gezet,opschieten stelletje derderangs bakjes ! Er staat nog meer in de wachtrij......... dus doe maar snel ! En dit was hem alweer,tot volgende keer ! Jah Bless !
 7. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @topic: Ik heb eergisteren maar even de dwerg type candy haze omgelegd,welke overrated waren na selectie. Bij de grotere types ben ik gisteren met spoelen begonnen,deze waren wat magerder gebleven dan gebruikelijk door de net wat te lage temp. van 20/22 graden. Maar het heeft de selectie geen moment in de weg gestaan,en de fem. F3 is een feit geworden. Alle zaden worden van elk phenotype apart verpakt en gelabeld,en de beste mamma word de F4 van gemaakt later. Uiteraard kan ik niet wachten om te zien wat hieruit gaat komen volgende ronde De zaailingen van #3 onder de LED gaan ook op standje turbo en kunnen al overgepoot worden deze week naar 5L bakjes. Ook heb ik stekken genomen van de #3 moeder die ik overgehouden heb vd vorige rondes. Als de zaailingen van #3 genummerd gestekt zijn en mogen afbloeien om de phenotypes te 'prospecten'..... Dan gaat een originele F-1 #3 stek gebruikt worden om op terug te kruisen en zo de S-2 gemaakt worden van mijn purple heart. Zoals het er nu uitziet kom ik steeds dichter bij de door mij gewilde uiting van deze plant,me happy ! Verder heb ik 10 Crimson haze op de kiem staan nu,en 6 RPP. De 6x RPP(fem.) gaan we weer een generatie verder kicken als de juiste plant ertussen zit. De Auto Crimson Haze gaat voor de F3 dit keer,dus Collie houd je ogen open en selecteer ze netjes ! Dus er is veel gaande in huize Collie,en dan heb ik nog niet eens de paddenstoelen genoemd Wat eigenlijk ook wel lekker gaat. Volgende keer weer wat foto's van alle perikelen,stay tuned WF ! Jah bless!
 8. Collie Weed

  Paddo kweek B+

  @bosrand Ja standje turbo he? Ja mooi man,gelijk meer potten van maken inderdaad. Goed bezig !
 9. Collie Weed

  Paddo kweek B+

  Mooie B+ bosrand ! Ietsje te laat idd. maar ze gaan ineens ook zo snel altijd..... Zonneschijn zorgt voor vitamineaanmaak in paddenstoelen,of dat bij paddo's ook zo is weet ik niet precies. Maar alle paddenstoelen schijnen zo te reageren op zonlicht in meer of mindere mate. Dus even zonnebaden voor het plukken aan? Gewoon doen vitamine D2/D3 is altijd welkom in mijn lijf. Ik weet niet of sporen direct op substraat wel werkt bossie,met vloeibare cultuur direct op substraat was het bij mij echt 100% mislukt. Deed helemaal niks. Sporen/vloeibare cultuur op rogge zetten is de manier om te kiemen. Daarna pas op je substraat pleuren. Gewoon 20% rogge innoculeren van de totale hoeveelheid substraat wat je doorgroeid wilt hebben. En die 20% rogge moet goed doorgroeit zijn,dan word je substraat extra snel gekoloniseerd. Je potje schimmel is onderweg trouwens bosrand,ik zou gelijk een nieuw potje rogge opzetten en daar een klont mycelium van mij ingooien. Dan heb je extra achter de hand. Neem ook ff een print of 3 voor jezelf en om te ruilen met anderen. Deze pot is direct uit sporen gemaakt dus kun je nog wel gebruiken om grain to grain transfer mee te doen. Meer dan 1x/2x zou ik dat niet doen,dan kan het mycelium wat aan vitaliteit verliezen. Het potje Golden Teacher begon al rhizomorf mycelium te maken,dus het wil gelijk door met groeien ! Jah bless !
 10. @HUFFnPUFF Mooi zijn ze iig wel he Huff?
 11. @alkaline Je kunt ze krijgen bij de betere groenteboeren,en anders kun je ze daar bestellen. Maar ik weet niet wat het seizoen is van die dingen,volgens mij ietsje later dan gewone citrus vruchten. Je kunt het beste de zesteur gebruiken en het hele ding schillen daarmee en het wit laten zitten(bitter) aan de binnenkant zit geen vruchtlichaam maar alleen wit. Het is een typische citruslucht maar dan gemixt met heerlijke florale tonen die kenmerkend zijn voor deze soort. Ik had er een keer eentje in de zomer waarvan de zest in mijn 7 up ging,dat is ook lekker dorstlessend. Limoncello kan de extra aroma wel gebruiken/waarderen van deze rare vrucht is mijn mening.
 12. @alkaline Nou zo eentje...... Word ook wel buddha's hand lime genoemd of buddha finger lime...... enzovoorts.
 13. Collie Weed

  verspilde wortelruimte bij overpotten?

  @vakman oh marcotteren bedoel je. jaaaaaa kan ook. Maar stekken rotten ook weg als ze niet goed gesneden zijn he? of wortelen langzamer etc. En het hangt misschien ook iets af van de regeneratieve eigenschappen van een soort? Maar ik adviseer dit echt niet voor een plantje die al niet supergoed gaat,zoals in dit geval. @FoolOnTheHill ik geloof niet in plastic fantastic,want..... als die bovenlaag uit mest granulaat bestaat gaan de wortels verbranden als ze er direct doorheen groeien. Het zal vast wel werken voor jou maar niet voor mij.
 14. Collie Weed

  verspilde wortelruimte bij overpotten?

  onder de plek waar de kiemlobjes hebben vastgezeten zit weefsel wat nog wortel kan worden. Alles daarboven is niet handig om in de aarde te hebben. Tot de kiem lobjes dus,als je het al wilt doen. Ik zou het zelf gewoon zo laten,en niet dieper inplanten Bombastick.
 15. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @HUFFnPUFF Kijk maar hoe ver ze zijn,nog ff zaad afrijpen en dan spoelen he....... Het is ondanks alle vreterij gelukkig toch nog wat geworden qua zaad en qua wiet. Je kan in deze twee hierboven het fem. zaad zien zitten als het goed is. Waarvan beide ouders het echte candy haze phenotype hebben qua smaak en habitus,dus F3 is vanaf nu een feit ! Ik zal wel schoonmaken eerst voordat de auto crimson haze F2 aan de beurt is. De grond ga ik hergebruiken vanwege de schattige spical mijtjes Dus die zet ik netjes op kamer temp weg voor een kleine consolidatie periode nadat het is opgewaardeerd uiteraard. Maar ik ontkom waarschijnlijk niet aan opnieuw mijten bestellen,anders kom ik er nooit vanaf heb ik het idee. Want aarde voor baby plantjes maak ik altijd vers en daar zit dus geen spical mijt in,dus nog even wat bestellen is wel slim. En als laatste de niet candy haze pheno,zitten ook verschillende lengtes/variaties van tussen nu nog in deze F2 Deze pheno word geschrapt uiteraard. Meer heb ik eerst niet te melden behalve dat de geur zwaar erger word per dag,welcome to the candy shop people ! Jah bless!
×