Jump to content

Collie Weed

Full member
 • Content count

  3,738
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  94

Collie Weed last won the day on September 28

Collie Weed had the most liked content!

Community Reputation

2,098 Top reputatie

About Collie Weed

 • Rank
  Bio = Logisch!
 • Birthday 12/22/1983

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Wietackers
 • Interests
  Mycologie,Astronomie,Biologie,Chemie,Bonsai's,Natureboy.

Recent Profile Visitors

1,794 profile views
 1. Collie Weed

  Nieuw hok bouwen

  @bosrand Fijn je weer terug in het zadel te zien. Ik volg deze !
 2. Collie Weed

  vraagje over dieven

  Als je gaat stekken moeten ze toch juist gaan veggen? Of wil je een stekblokkie met een topje erin van 5 cm? Bloeihormonen zitten soms wel in de weg met stekken hoor,dus beter voor de flip naar 12/12 stekken. Verschilt ook per soort trouwens,sommige willen niet eens gestekt van een plant al 2 weken op 12/12. Die gaan zo raar tussen veg en bloei inhangen. Beter geen fanleafs weghalen want die moeten gewoon fotosynthese doen? Dieven is echt de onderste takjes die geen licht vangen en toch niks zullen worden verwijderen verder niets en zeker geen blad.
 3. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @konopi Toxoplasmose is niet via wortels opneembaar en alleen pathogeen voor zoogdieren. Bovendien is een parasiet zonder gastheer ten dode opgeschreven,tenzij het nog een eitje is. Helemaal als er door regen spatten wat toxoplasmose op mijn wiet komt,dan nog rook ik het........ en daar kunnen ze niet tegen dacht ik? Natuurlijk biologische varkensmest,geen troep met medicatie/wormenmedicijn erin.....(ja ik weet wel waar) Composteren werkt tegen veel ziektekiemen,vanwege de broei. Havenslib gebruik je maar voor je sierplanten,als je om het zoutgehalte heen kan?
 4. Collie Weed

  120x120 GPLed - SOG, Purple &Lemon Haze

  @cannarie Gaat niet perse om je grond..... maar om de fijnstof die gewoon door het filtersysteem van je wortels heenglipt en de plant ingaat. Net zoals fijnstof door je vaatwanden kan reizen en ook door het bloedfilter dat je hersens vrij zou moeten houden van verontreinigingen. En komt zo dus op plekken waar het zeker niet hoort. Met fijnstof bedoel ik roetresten en zware metalen uit uitlaatgassen en voornamelijk diesel. Deze deeltjes zijn zoooo klein,dat ze overal in komen en tussendoor glippen en de gekste groeistoornissen/allergie/ziektes veroorzaken. En zelfs in the middle of no where heb je deze deeltjes,weliswaar minder maar ze zijn er...... Onverbrande/half verbrande koolwaterstoffen zijn het ergst,en komen uit diesel motoren of zware industrie. Kan je nagaan watter gebeurt als je fijnstof rookt? Tuurlijk houd je bodemleven wel wat vast hier en daar en sluit het in,maar zeker niet alles. Dus spul wat er niet inhoort,gooi ik er niet bij. Datzelfde wil ik van mijn mede-hobbyisten,want dooie/zieke hobbyisten hebben we niks aan en is zonde Dus houd jezelf schoon,en je planten ook !
 5. Collie Weed

  120x120 GPLed - SOG, Purple &Lemon Haze

  @Buyuk Hilmi Die zogenaamde verbrande blaadjes onderin is chlorose door thrips? Maakt nu niet echt uit meer,laat dat blad maar leegtrekken als het bruin is weghalen want er zitten eieren op dat soort blad. Gebruik dat vocht uit je de-humidifier maar niet,daar zit alleen maar alle verontreiniging uit de lucht in en dat hoort er niet in. Kan me niets schelen wat mensen op youtube doen,maar ALLES uit de lucht komt erin ook foute schimmelsporen gisten en dat soort troep. Maar vooral ook fijnstof...en dat is pas echt slecht. Wel rekening met thrips houden als je weer nieuwe zet. Zou mooi zijn als ze weg zijn/blijven volgende keer. Verder gaat het wel mooi toch?
 6. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @HUFFnPUFF In Hawai gebruiken ze varkensmest voor de smaak in plaats van guano,schijnt ook goed te werken. Ik weet niet of het dan gecomposteerde kak is of niet,ik zou het ruim voor tijd in de grond inbrengen zodat het bodemleven er eerst mee bezig kan. Denk dat het rauw nogal heet is Had ook weleens gezocht op varkensmest korrels,maar die bestaan niet voor particulieren geloof ik. anders had ik ze graag eens willen testen
 7. @X-Travert Zeg dat nog eens er een fietsketting uit je voorhoofd steekt?(dat is moeilijk aangifte doen) Risicoloos is echt niet waar,als ze je pakken begraven ze je met autowrak en al(of was je die jongens soms al vergeten) Allemaal vanwege wat bloemetjes doodgemaakt. Nog liever dat ze zelf telen i.p.v. stelen.(dan leren ze er nog iets goeds van) @riesje1965 Dat is echt shit.... Bij mij ripten ze ook altijd uit de tuin over een hek van 2.20 M. Moest ze iedere keer de tuin uit meppen,telkens weer andere lui..... Toen was ik het flauw en ben binnen begonnen...... Ik vind het zo vervelend voor je aangezien het mooie plantjes waren. Sterkte....
 8. @Canobi Ja die halve cm is gerekend vanaf het koppie,niet vanaf het worteltje. Inderdaad gaatjes net zo lang als wortel maken. Ik zou ze allemaal planten gewoon,je wilt zoveel mogelijk olie kunnen maken in 1 run. Bovendien zien ze er allemaal goed uit.
 9. Sukkels zijn het. Te lui om zelf te kweken,of te dom. Laten we het op het laatste houden. Ik hoop dat als hun ooit zelf gaan kweken,alles van hun geript word.
 10. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @konopi Kan kloppen in geval van bentoniet grit. Maar beter dan die geperste houtkorrels gebruiken voor onze katachtige vrienden. Kattenschijt composteert wel tot mooi spul hoor,moet je alleen zelf even een compostbak bijhouden. Of no till prep met kattenschijt hondenschijt en varkensmest,beetje paardenschijt erbij...beetje humus uit het bos enzo... Wie probeert het?
 11. @Canobi Niet dieper poten dan een halve cm. Canobi. Pas als het worteltje eruit is en het nootje open barst,voorzichtig zonder de wortel aan te raken netjes poten in een ruim gaatje. Voorzichtig aarde naar elkaar toe schuiven(toedekken als een baby)en lichtjes aanwateren zodat de aarde om je wortels spoelt/zit. Je kan ook wat huishoudfolie/krimpfolie op het oppervlak leggen tot het helmpje is afgeworpen. Een doorzichtig bekertje met gaten werkt ook goed daarvoor. Leuke setup heb je neergezet man,dat doe je goed..... Tof om te zien dat je zoveel van je hond houd,ik hoop dat je mooie harsrijke toppen kweekt ! Het is een deugd om zieken te kunnen helpen met deze plant,dus goed bezig man. 1:1 THC/CBD is de medicinale bom !
 12. Collie Weed

  Polite over wietforum & Sannies shop

  Maar ze snappen er nog steeds niks van anders hoor
 13. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @HUFFnPUFF Ja maar je kan er ook je bokashi mix halen en de emmer ervoor. Je hebt er ook bio-stuifmix tegen ongedierte. Kattengrit ken ik al(wit bentoniet),ik ga het zelf niet met een hamer staan reduceren tot kleiner formaat. Plus weet ik de chemische analyse van dat grit niet,dat kan wel heel anders zijn aangezien geen enkele geologische plek op aarde 100% hetzelfde is Als er teveel lood/cadmium/arseen inzit is het logisch dat je kat erop kakken mag , dat is dan niet erg. Maar als je plant het metaboliseert,is niet zo fijn lijkt mij.
 14. Collie Weed

  peyote cookies

  @the-choca Hehe,ik weet het. Geen zin om weer mijn perfectionisme hoogtij te laten vieren haha. Ben nooit tevreden,en altijd te lui......
 15. Collie Weed

  Golvende hangende blaadjes

  @diegrunen Het ziet eruit als een verdampingsprobleem. Bladeren hangen naar beneden alsof ze slapen. Je hebt ze toch niet keihard aangedrukt tot het een blok beton is waar ze instaan toch? Mooi luchtig is altijd goed. Geef ze idd maar wat minder vocht,echt overvoeding zie ik niet. Laat ze eens net niet droog trekken,dat is goed voor ze voor een keertje.
×