Jump to content

Jiffy

Full member
 • Content Count

  344
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Positief

About Jiffy

 • Rank
  www.wietdiscord.nl

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.wietdiscord.nl
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,090 profile views
 1. Eventjes ter informatie, er hoeft geen "source in de link" te staan om te zien waar de bezoeker vandaan komt, er wordt namelijk metadata meegestuurd die aangeeft vanaf welke site jij komt gebrowsed. Daar mag je je browser ook zeker voor danken ;-). Dus inderdaad met Google Analytics kun je zien dat ze vanaf wietforum.nl komen gebrowsed, super, denk niet dat er veel naar wordt gekeken en of over nagedacht wordt. Netjes netjes verkopen, dat is wat ze doen
 2. Zelf maak ik al even gebruik van deze "quantum board" stijl LED lampen, ik vind het heerlijk qua gebruik want het zit tussen de HPS en de strip LED lampen in. Levert net zoals met HPS wel een hotspot op, maar hoger hangen en een grotere spread verkrijgen bij hoge lichtdruk. Overigens, vroeger werkten we heel erg veel met reflectie omdat een HPS lamp 360 graden licht uitstraalt, vergis je er niet in dat een LED alleen direct vanuit het fosfor oppervlakte uitstraalt. Dus inderdaad niet breed; of te wel; er worden wel eens lenzen gebruikt of grotere armaturen die dicht op het gewas hangen óf armaturen met meer W power die hoger hangen om alsnog de juiste dekking te krijgen. Bij LED lampen pushen we plant zo ontzettend dat het meten is weten principe veel meer van belang is. Zoals Photone gebruiken op een iPhone om een idee te hebben hoeveel umol licht/DLI er daadwerkelijk op de planten valt.
 3. Woo bedoelde dat niet aanvallend hoor, maar merci voor de duw terug. Mijn oude Garland tray is tegenwoordig een olieopvangbak, vind het meer een lekbak gezien hij geen drainage gootjes heeft. Dat hebben Staalplast, Nutriculture en GrowTOOL wél.
 4. Alleen is die net zo slap als die jij nu hebt
 5. https://www.growmart.eu/Tools/growTOOL.html Deze verkoopt en verzend ze naar Nederland.
 6. Ik had er ook naar gekeken maar had wel verwacht dat het stevig zou zijn... Alternatief had ik dit merk op het oog, uiteindelijk nog niks gehaald (ook duur spul): http://www.growtool.net/start/
 7. Moederplanten kunnen behoorlijk oud worden, ik behandel ze soms best wel matig, maar voor ik nieuwe stekken ga snijden komt er een lekkeer grote pot om heen, myco, goed voeden gezond laten worden uitgroeien stekken nemen en voila nieuwe moeder die in mijn ogen weer net zo sterk is als de generatie die daarvoor stond. Om echt wat nuttigs over het afnemen van de sterkte te zeggen, zou je een laboratoriumopstelling moeten maken zodat alle waardes PRECIES het zelfde zijn alleen verander je het element van hoe oud de genetica is (elke cut weer een generatie verder). En dan de uitkomst, opbrengst etc. meten of er iets te zien is, ik gok van niet ergens. We stekken al jaar en dag met alle soorten planten om ze te versterken, veredelen of whatever dan ook. Het is de natuur, de wilskracht om te overleven keer op keer.
 8. Jiffy

  F-max

  Dag 27 "Onbekende voeding" genaamd LED-MAX. Maak eigenlijk alleen gebruik van de A en de B, en een chitine booster van hen genaamd "Canopy Booster". Tijdens de groei wordt er wekelijks Si5ALA, Fulvic en Alg-a-Mic als foliars gegeven. Qua voedingsmerken heb ik nog steeds Terra Acquatica (FloraNova/FloraMax) erg hoog staan, maar in mijn ogen is het allemaal één pot nat en gaat het gewoon om voeding naar de planten te brengen. LED-MAX is zoals velen gewoon Yara met een eigen draai er aan. (P.S. en eens met lostchild, gezien het verboden is om kweekadvies te geven in de GS wordt er verkoopadvies gegeven, dus meeste marge is het beste product lekker waterig en kom je vaak terug om die marge te blijven spekken. Kies gewoon een voedingsmerk uit wat je fijn vind qua hoeveelheid flessen en toevoegingen wat jij gebruiksvriendelijk vind )
 9. De Hy Pro Amnesia cut is juist een hybride en te knippen met 63 dagen op 12/12.
 10. Leuk! Actief topic op WF! Oh laat maar... Heeft weer een oud lid zijn weg terug gevonden, plaatst meteen een ontzettend gaaf verslag die we hier niet zo vaak meer zien en dan krijgen we dit... Zou wat opbouwende kritiek prima vinden, maar dit is gewoon een moddergooi gevecht geworden onderling. Vecht dit met elkaar uit, gebruik de PM functie of laat het voor wat het is. @kwkr heeft aan dit commentaar gewoon geen advies of een gezellig topic.
 11. Dan lijkt het er toch echt op dat ze iets veranderd hebben of aan de formule, of ik schud blijkbaar echt niet lang genoeg
 12. Hmmm inderdaad een hele andere kleur, mijn bloeivoeding 2 maanden geleden gekocht en was nog echt donkerder van kleur en ondertussen al weer klaar mee en zoals altijd wat klontjes in de fles. Ook mijn fles ligt liggend. Zou mooi zijn als ze iets veranderd hebben wat beneficiair is tegen het klonteren. Of het is de GHE/TA change wat dit gedaan heeft, sommige mixes zijn wel degelijk anders tov. GHE.
 13. Daarom zijn wij overgeschakeld op Discord met een aantal, maar als jij een forum wilt gaan moderaten en onderhouden be my guest maar je bent dan één van zoveel die het weer proberen en krijg je een scheiding van wie wel en niet. Dat hoort er nou eenmaal bij, zie ook weedforum bijvoorbeeld en jointjedraaien. Kosten met Discord heb je overigens niet. En je kunt er ook veilig op inloggen met een VPN of met een telefoon met 2,3,4,5G. Het is alleen een wat andere stijl, zie het meer als IRC. En er zijn altijd wel mensen aanwezig en je kunt direct vragen vuren dat maakt het leuk.
×
×
 • Create New...