Jump to content

Jiffy

Full member
 • Content Count

  333
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Positief

About Jiffy

 • Rank
  ·

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

606 profile views
 1. Leuk! Actief topic op WF! Oh laat maar... Heeft weer een oud lid zijn weg terug gevonden, plaatst meteen een ontzettend gaaf verslag die we hier niet zo vaak meer zien en dan krijgen we dit... Zou wat opbouwende kritiek prima vinden, maar dit is gewoon een moddergooi gevecht geworden onderling. Vecht dit met elkaar uit, gebruik de PM functie of laat het voor wat het is. @kwkr heeft aan dit commentaar gewoon geen advies of een gezellig topic.
 2. Dan lijkt het er toch echt op dat ze iets veranderd hebben of aan de formule, of ik schud blijkbaar echt niet lang genoeg
 3. Hmmm inderdaad een hele andere kleur, mijn bloeivoeding 2 maanden geleden gekocht en was nog echt donkerder van kleur en ondertussen al weer klaar mee en zoals altijd wat klontjes in de fles. Ook mijn fles ligt liggend. Zou mooi zijn als ze iets veranderd hebben wat beneficiair is tegen het klonteren. Of het is de GHE/TA change wat dit gedaan heeft, sommige mixes zijn wel degelijk anders tov. GHE.
 4. Daarom zijn wij overgeschakeld op Discord met een aantal, maar als jij een forum wilt gaan moderaten en onderhouden be my guest maar je bent dan één van zoveel die het weer proberen en krijg je een scheiding van wie wel en niet. Dat hoort er nou eenmaal bij, zie ook weedforum bijvoorbeeld en jointjedraaien. Kosten met Discord heb je overigens niet. En je kunt er ook veilig op inloggen met een VPN of met een telefoon met 2,3,4,5G. Het is alleen een wat andere stijl, zie het meer als IRC. En er zijn altijd wel mensen aanwezig en je kunt direct vragen vuren dat maakt het leuk.
 5. https://www.growell.co.uk/fans-filters-environment/diffuseair-systems.html Vind dit zelf ook een goede oplossing ipv een zwenkventilator.
 6. Overigens is de "dH-waarde" hier 12, en dus bitterzout als mooi tegengewicht. @Wiekspiet Alleen de bevochtiger? Het filterdoek & filter naar de getver en een dikke witte laag over je reflector. Haha
 7. Hier had ik altijd last van een Calcium overschot, zodoende Google'nd op Epsom salts gekomen. In het Nederlands gewoon bitterzout en te krijgen bij o.a. de Kruidvat/Jacob Hooy. Al een paar jaar gebruik ik dus met succes (in een kleine setup) 1 of 2 x over de hele groei één emmer van 10 liter met een theelepel opgelost bitterzout hierin. Je ziet de planten meteen er op reageren, en het "roest vlekken" probleem heb ik zo opgelost. Mijn water een jaar terug laten analyseren bij een voedingsmerk en daar concludeerden zij ook al dat de verhouding van Ca nogal hoog ligt, hard water met een lage EC. Volgens de voedingsexpert was het ook al een goeie zet het bitterzout, let echter wel op met een zwavelvergiftiging (Sulphur) want dat is ook in overvloed aanwezig in bitterzout. (Oh, en dit komt zo lekker terug op het luchtbevochtigers probleem. Als je enorm veel kalkafzet hebt weet je hoe laat het is en dien je osmosewater te gebruiken.) Gezien LED toch meer Ca/Mg nodig heeft (de twee elementen staan immers in verbinding met elkaar) toch besloten ook GHE Cal/Mag toe te dienen in een lage dosis, maar ik denk dat ik met een ratio van 20:1 in mijn kraanwater wel weg kom met alleen bitterzout
 8. Ik heb ook QB's hangen en ik ben van mening dat de lichtverdeling met strips vele malen beter is, en je dus een diepere penetratie van het licht krijgt ten op zichte van een QB die hoger moet hangen om zo zijn hoge "kracht" effectief op de canopy te laten landen.
 9. Toevallig een 3D printer in huis? ;-) Dan heb je zo er eentje geprint! Bijvoorbeeld. Had al wat andere leden gezien met 3D printers hier en ik moet zeggen, behoorlijk handige dingen mee kunnen maken voor de grow.
 10. Mja, en maar CalMag blijven toevoegen terwijl er genoeg in zit lijkt het wel
 11. Dat je filter volledig verstopt raakt met fijne kalkdeeltjes. Moet je maar eens de voorfilter uitkloppen als je een paar uur je luchtbevochtiger aan hebt gehad zonder osmose water
 12. Ik ben zelf geen breeder en ook geen verstand van dit soort zaadpraktijken. Dus hoe zit het dan met de genen die het fem zaad 'regelen', dat zit dan natuurlijk ook wel in de clone, wat ik dus bedoelde met die zin. Dat zit gewoon in de clone van een zaadstek, de genetica, het vrouw willen worden want dat is ze. Omdat het gefeminiseerd zaad is wilt het niet zeggen op het moment dat een clone er van gesneden wordt deze ineens als een freak gedraagt. Het is immers de zelfde plant als uit het zaad?!?... Het clonen modificeert de genen juist niet.
 13. Ik ben het met je eens @FoolOnTheHill. Ook wel eens één jaar de Amnesia buiten gehad, wat een gigantische bos was het toen geworden zeg maar de stekken waren geweldig ja . (Overigens zouden we nu met LED/CMH door een beter spectrum de planten ook binnen beter af kunnen harden!). Maar, ik had toen der tijd twee verschillende genetica's onder de zelfde voorwaarden gekweekt echter de zelf gesneden uit fem zaad ging dus in de bloei. Ik ben ook niet tegen het feit dat mensen dit doen want ik ben inderdaad van mening dat genetica/breeding meer doet in het compleetplaatje. Het was overigens een RQS zaadstek; en ben niet zo heel erg tevreden met dit "zaadbedrijf". Ik heb nu weer een stek gemaakt van gefeminiseerd zaad en we gaan zien hoe deze het uit gaat houden. Eerst even kijken of het resultaat lekker rookt anders hebben ze een kort leven voor zich .
 14. Bizar hoe die moeders teruggekomen zijn! Ga ik dan ook maar eens doen hier gezien het regelmatig al tegen de TL aan groeit en normaal gezien ververs ik de moeder dan... Lijkt wel alsof ze nog wat meer moeten aansterken om weer de eerste stekken te leveren?
×
×
 • Create New...