Jump to content

VolcanicSea

Members
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

VolcanicSea last won the day on October 26

VolcanicSea had the most liked content!

Community Reputation

78 Prima

About VolcanicSea

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

226 profile views
 1. Je loopt precies een week voor op mij, hopelijk ben je detailleert als je intensieve ingrepen doet bij je kweek :). Kan ik kijken of ik dat ook kan doen, meen te herinneren dat je een keer 2 op 1 hebt gedraaid. Mijn doel is dan ook stiekem jou verslaan qua opbrengst deze ronde haha, maar dat zal wel lastig worden. PLACE YOUR BETS
 2. Had toch wel wat antwoorden verwacht.... Kennelijk geeft iedereen met een gieter water lol
 3. Je kan het proberen maar ik denk dat het lastig wordt met een led lampje van 45 watt. Ook is het maar de vraag wat het spectrum van de lamp is... Zal vast ergens in het PAR spectrum zijn maar de vraag is waar Zo te zien staat ie wel al op 12/12?
 4. Ik ga het allemaal goed in de gaten houden, thanks voor de adviezen. Nu mijn volgende vraag, hoe vaak water geven is ideaal voor de planten? Kun je het beste 1, 2 of 3 water salvo's per dag geven. Ik heb een prachtige digitale tijdschakelaar waarmee ik tot op de seconde nauwkeurig de pomp kan aanzetten, tot 16 keer per dag... Ik heb zojuist de waterafgifte met de rayjets opgenomen. Elke 76 seconden komt er 250 ml water uit. Ik heb dit gemeten bij de middelste sproeier, ik ga er nu even vanuit dat het bij elke sproeier evenveel is. Ik ga er een stuk over 5 meten denk ik. Dat is elke 10 seconden ongeveer 33 ml. Als ik 'm dus 3 x per dag 30 seconden laat lopen krijgen ze 300 ml per dag. Is nog wel wat veel nu (6e dag 12/12) dus ik denk dat ik 'm 3 x per dag 20 seconden aanzet. Dat is 200 ml per dag. Wat denken jullie...? 1e salvo 2 uur nadat de lamp aangaat.... 2e salve 4 uur nadat de lamp aangaat en 3e salvo 6 uur nadat de lamp aangaat?
 5. Ja het lijkt goed te gaan, alleen er komt veel water uit in een korte periode. Hopelijk blijf ik goed kunnen ze of ze allemaal sproeien inderdaad. ik gebruik de Aquaking Dompelpomp Q2503 (Capaciteit: 5000 l/u Wattage: 250W Druk: 6,0 mwk)
 6. Succes met je kweek Alice! Ik ben ook vrij nieuw hier maar het bevalt me prima. @Kees A snijdt een paar goeie punten aan. Er zitten er een paar bij die snoeiharde kritiek geven, maar vaak is het wel oprecht en bedoeld om je te helpen. Ik vind het persoonlijk juist leuk dat mensen fanatiek zijn hier, dat maakt voor mij het forum aantrekkelijk. Wat ik dan persoonlijk weer niet snap is dat er over LED freaks en macho's wordt gepraat.... En je vervolgens over korte rokjes en push up bh's gaat zitten lullen lol. Anyways good luck Alice, i'll follow you into the rabbit hole.
 7. Hallo allemaal, Afgelopen dagen druk geweest met de tweede poging van het irrigatie systeem. Dit lijkt uiteindelijk gelukt te zijn zonder lekkages. Ik houd het nog even bij ''lijkt'' want er zit pas 1 waterbeurt op ( dit ging feilloos ). Irrigatie systeem isdit keer met rayjets. Systeem even aangezet en het geeft een heleboel water af in een vrij korte periode. De volgende beurt over goed meten hoeveel dat nu is, en daarna een watersalvo schema gaan maken. Planten zijn 5 dagen geleden getopt ( hopelijk niet te snel geschakeld ivm herstel)? Plantjes staan momenteel in hun 2e dag op een 12/12 schema. Rayjets staan momenteel iets hoger uit de grond zodat hun sproeibereik groter is. Speciale dank aan @Kees A ivm met de motivatie niet te snel op te geven. En @JackyH80 Voor het doorverwijzen naar de juiste persoon Oja, de lampen zijn momenteel teruggedimt naar 300 watt.
 8. Mooie resultaten Jacky!!!! Hopelijk lukt mij dat over 12 weken ook Ik heb juist idee dat naarmate je meer g/w haalt, je kwaliteit er ook op vooruit gaat omdat je goed voor je planten hebt gezorgd? Vriend van mij had bij z'n allereerste HPS kweek iets van 140 gram onder 600 W HPS gehaald.... En dat zag er niet uit, als ik dat vergelijk met deze monsterscore en de kwaliteit op de foto's
 9. Allemaal bedankt voor het meedenken. Na heel wat aankloten toch de droom van een DIY irrigatie systeem even aan de kant gezet./ Deze ronde wordt het gewoon weer ouderwets met de sproeistok eroverheen. Alles staat nu klaar, momenteel zijn ze ergens in de 3e week na het ontkiemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een mooie ronde gaat worden, en hopelijk wordt de target gehaald! LETS GO!!!!
 10. Hi mensen, Ik ben bezig met het DIY irrigatie systeem. Dompelpomp, PE slang, 2.5 mm ponsprikker, 2.5 mm slangetjes en dan zo'n pen die in de aarde steekt..... MAAR, het lekt bij de overgang van de PE slang naar de 2.5 mm slangetjes. 80% van de aansluiting blijven droog, maar 20% lekt en bij 1tje spuit het zelf omhoog lol. Ik heb de gaatjes recht van boven geprikt en het zijn de juiste afmetingen, hoe ontstaat er alsnog lekkage..? Zijn er hier meerdere mensen die zoiets geprobeerd hebben te maken...? Ik heb er al 2 dagen mee bezig en sta op het punt de handdoek in de ring te gooien... maar wie weet dat er toch nog iemand hier mij kan helpen.
 11. Hoe maken jullie je tent schoon btw na een ronde? Gewoon aanvegen met een bezem? Of maken jullie ook de wanden van de tent, stangen etc. helemaal schoon? Kan dit gewoon met wat allesreiniger of raden jullie iets speciaals aan?
 12. Zien er mooi uit! Wel erg jammer van de toprot, ik had er helaas ook last van. Volgens mij is dit het toch?
×
×
 • Create New...