Jump to content

VolcanicSea

Full member
 • Content Count

  365
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

VolcanicSea last won the day on October 14

VolcanicSea had the most liked content!

Community Reputation

228 Goed

About VolcanicSea

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,071 profile views
 1. Haha nee met de trips gaat het erg goed (of slecht, net hoe je het bekijkt), maar helaas door mijn eigen stomme fouten bladproblemen gehad. Ik heb in het verleden CalMag toevoegd wat erg goed werkte en m'n blad minder snel verkleurde. Maar op de een of andere manier ben ik de verhouding wat in de war gaan gooien en ben ik te veel CalMag gaan toevoegen. Van wat ik zelf heb kunnen opzoeken is er daardoor te veel zout in mijn aarde op gaan hopen, en ben ik een Kalium tekort gaan krijgen. Is ook flink terug te zien bij een hoop planten, daardoor helaas wat minder gemotiveerd geweest updates te plaatsen. Twee weken geleden flink gaan spoelen en toen is het probleem langzaam gestopt maar het blad blijft natuurlijk aangetast. 15 v.d. 24 planten maken het redelijk tot zeer goed maar 9 stuks behoren tot de verschillende gradaties van verneukt.
 2. Mooie tent, ik heb helaas ook last van trips op het moment... Roofmijten lijken de boel aardig onder controle te houden, maar ik heb nog nooit trips gehad dus weet niet hoe extreem het anders zou kunnen zijn. Ik moet bekennen dat ik net als @moneytree vind dat je toppen vrij klein zijn voor dag 36? Zeker gezien de prachtige lampen die je erboven hebt hangen? Weet je zeker dat je geen rekenfoutje ergens hebt gemaakt...? Dit lijkt toch eerder op dag 26 ofzo?
 3. Dag 29 op 12/12 Helaas nog steeds wat trips links en rechts, krijg het niet volledig uitgeroeid. Wel blijft het volgens mij aardig binnen de perken, die ''kerstballen'' met roofmijten erin lijken dus iets te doen. Toch vervelend dat ik nog nooit ongedierte heb gehad en bij stekken meteen hier last van krijg. Blijft een groot voordeel van gewoon uit zaad kweken. Voor de rest lijken de planten aardig goed te gaan, ze hebben mooie lange bloeiharen. Temperatuur en luchtvochtigheid is zowel overdag als 's nachts top.
 4. Prachtig topic om te volgen! Blijf alsjeblieft posten Wat verwacht je te draaien per oogst in gewicht? 12-15 kilo?
 5. @Kees A ja precies, alleen ik wil m'n voedingsvat liever niet in de tent hebben. Hoe zorg ik ervoor dat het uit de bak weer terugloopt naar m'n voedingsvat? Dat voedingsvat is namelijk iets van 80 cm hoog schat ik. Dat zou betekenen dat ik die bak minimaal 80 cm + hoog moet maken en daar heb ik de hoogte niet voor. En dan vanuit daar via een slangetje ofzo terug de tent uit richting het vat? Hoe doen jullie dit? * Ik heb namelijk begrepen dat je je voedingsvat beter niet in de tent kan zetten ivm temperaturen
 6. 3 verdiepingen naar beneden
 7. Beste medekwekers, Na ruim een jaartje met veel plezier op aarde gekweekt te hebben begint het mij een beetje tegen te staan dat ik iedere ronde 500 liter aarde moet wegbrengen en weer moet halen. Nou weet ik dat er ook andere mediums zijn, maar na veel online zoeken is het mij niet helemaal duidelijk welk medium ervoor zorgt dat ik zo min mogelijk moet tillen, sjouwen en verplaatsen. Ik heb geen zin om een duur hydro systeem van duizenden euro’s aan te schaffen… Heeft iemand tips die zegt steenwol is makkelijk en ligt, of juist cocos. Het moet ook allemaal een beetje amateur vriendelijk zijn. En hoe lang gaat een bepaald medium mee? Van wat ik begrijp kom ik aardig in de buurt van hydro, en is de vertaling van hydro; in water kweken. Is het ook mogelijk om bijvoorbeeld is steenwol te kweken met alleen rayjets en een bak eronder die ervoor zorgt dat het geen rotzooi wordt?
 8. In de zomer heb ik ook geen pantoffels nodig, maar wel fijn als ze in de kast staan. Dat dacht ik de vorige ronde ook totdat alles om begon te knakken in week 9. Ik ga nooit meer zonder een netje werken met deze lampen. Maar goed, volgens puilt elk forum uit van discussies over wel of niet dieven... We hebben allemaal onze eigen voorkeur en methodes. Plus mijn luchtvochtigheid wordt veel te hoog als ik het een groot oerwoud laat worden. Lampafstand is ongeveer 30 cm nu... het vertekend een beetje door de foto's. Laat 'm later in de weken nog wat meer zakken.
 9. Dag 19 op 12/12 Helaas nog een paar trips gespot maar volgens mij is de plaag aardig onder controle (fingers crossed). Vanmiddag alle planten gediefd, wel wat minder rigoureus dan de vorige keer omdat ik het idee heb dat deze stekken wat minder heftig blad aanmaken. Planten zien er allemaal top uit en tonen gelukkig geen tekorten, ik ben dan ook (op de trips na) heel tevreden over de kwaliteit van de stekken. Een ventilator was kapot gegaan en die heb ik moeten vervangen, toen helaas de fout gemaakt geen bakje over de display te zetten. Deze heeft dan ook een volledige nacht staan branden in de tent, gelukkig is het wel een zeer gedempte display en weergeeft het nauwelijks licht. Blijft natuurlijk wel een aandachtspuntje maar ik hoop dat ik er mee weg kom, heb nog even in een donkere tent gestaan met de display en het was nauwelijks zichtbaar.
 10. Ik heb meteen diertjes gehaald die zowel spint als trips bestrijden
 11. Dag 12 op 12/12 Planten hebben nog weinig strek vergeleken met de planten die ik normaal uit zaad haal, ik vraag me af of er nog een boost komt? Ik wil normaal rond dag 14 dieven maar ik ga dat voor ze zekerheid uitstellen tot dag 17/18 denk ik. Voor de rest is het een mooi egaal bladerdek met veel minder verschil in hoogte dan het zaad, erg fijn. Helaas wel 4 dagen een aantal trips gespot, meteen bespoten met ECOstyle Sprutzit-R. Ook op advies roofmijten besteld, en die zojuist erbij gehangen nadat ze geleverd waren. Al een aantal dagen geen trips gezien, hopelijk was ik er snel bij.
 12. Prachtig topic om te volgen! Blijf alsjeblieft posten
×
×
 • Create New...