Jump to content

VolcanicSea

Full member
 • Content Count

  445
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

VolcanicSea last won the day on July 2 2022

VolcanicSea had the most liked content!

Community Reputation

326 Goed

About VolcanicSea

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

2,139 profile views
 1. Thanks, maar deze website heb ik inderdaad al volledig afgespeurd. Zij geven daar echter overal aan dat je moet voorkomen dat er warme luchtstromen onstaan, maar ik mijn optiek is dit onvermijdelijk zodra je een afzuiging aanzet en naar buiten uitblaast... Er zal dan lucht ergens vandaan moeten komen en in dit geval vanuit de garage. Of mis ik iets?
 2. Ik hoop dat er hier een paar zijn met ervaring in het ''probleem'' dat ik probeer op te lossen. Binnenkort koop ik een nieuw huis dat nog moet worden gewbouwd en ik denk erover om een prefab kelder onder mijn garage te bouwen, waarbij de garage aan het huis wordt vastgemaakt. Er is echter één ding dat mij zorgen baart en dat zijn natuurlijk de mogelijke vocht- en schimmelproblemen. De kweekruimte zal de overtollige warmte uit de tent blazen via een raam in de garage erboven. Maar dit betekent natuurlijk dat lucht met een temperatuur gelijk aan die van de garage erboven in de kelder zelf wordt gezogen. Nu zal deze garage geïsoleerd zijn maar de temperatuur erin zal zeer sterk beïnvloed worden door het weer buiten. Bestaat er een risico dat de muren gaan condenseren met kans op schimmel, aangezien de temperatuur in de kelder constant rond de 16/17 C zal zijn? Mijn grootste zorg ligt bij de zomer, wanneer de temperaturen buiten flink kunnen oplopen. Dit betekent dat hoge temperaturen de kelder in worden gezogen. Moet ik op mijn hoede zijn om niet te veel warmte op te zuigen en zal het goed komen? Ik heb letterlijk geen ervaring met het kweken in de kelder, dus alle hulp is zeer welkom! PS: Ik gebruik liever geen luchtontvochtiger omdat ik de elektriciteitsrekening zo laag mogelijk probeer te houden. Als dit de enige optie is die echt werkt, zal ik het natuurlijk overwegen.
 3. Heerlijk dit haha, na 6 maanden besloot ik weer eens in te loggen om te kijken of er nog leven is....
 4. Na een tijdje afwezig te zijn geweest nog maar een verslag van een huidige run. Zijn 48 stekken van de welbekende Amnesia lijn onder 2 x 600 watt spydr 2i LED van Fluence. Volledig biologische kweek, ik geef 8 weken lang alleen water en heel af en toe voeg ik BACTO toe aan de waterbeurt. Water geven zelf gebeurt door middel van een rayjet systeem. Het is me tot nu toe nog niet gelukt maar ik hoop dat ik er 2 kilo droog onder vandaan kan halen dit keer. Ik ga proberen de oogst te halen zonder een voedingstablet toe te voegen in week 4, puur experimenteel of ze het einde halen. We zitten nu op dag 22, eerste weken zijn toch niet interessant dus vandaar nu pas mijn start.
 5. Beetje late reactie en het is een lastige vraag. Het hangt van je ''bottleneck'' af. Als je niet boven een bepaalde hoeveelheid stroomafname wil zitten omdat je onder de radar wil blijven en ''onbeperkt'' ruimte hebt dan zou ik zeker voor 4 maal de spydr 2x. Houd er wel rekening mee dat je een hoop werk extra krijgt omdat je meer oppervlakte hebt en je toppen wat meer fluffy zullen zijn omdat de lamper minder intens licht afgeven. De reden dat ik hier voor zou kiezen is dat een dubbel wattage op een lamp niet gelijk staat aan een dubbele opbrengst. Als er een 1200 watt spydr zou zijn dan is het echt niet zo dat je het dubbele oogst van een spydr 2i. Een vriend van mij heeft toevallig twee maal de spydr 2x en hij haalt ongeveer een kilo bij een goede oogst in twee tentjes van 1,20x1,20. Ik heb iets meer ruimte (1,50x3,00) en ik haal als alles goed loopt (wat helaas nog niet zo vaak gebeurt is lol) ongeveer 1800 gram per oogst. Je ziet dus dat er een afname is in opbrengst, terwijl het oppervlakte groter wordt als je het vergelijkt met het aantal watt dat erboven hangt. Als stroomafname geen probleem is en je meer met een ruimtelimiet werkt zou ik absoluut voor de 2 (of meer) maal de spydr 2i gaan. Compactere toppen en minder werk qua knippen. Maar aan je vraagstelling te zien gok ik zomaar dat jij netjes vanaf de meter kweekt en dat stroomafname je probleem is (het probleem van velen hier).
 6. Nog steeds een prachtige setup hier om jaloers op te zijn @kwkr Ik hoop dat je 'm nog steeds afmaakt en we wat resultaten te zien krijgen. Lijkt me fijn als iedereen gewoon on-topic reageert en Kwkr zelf besluit wat hij met die informatie doet.
 7. Heel erg druk gehad maar de score is binnen, volgens mij ook het beste wat ik tot nu toe gehaald heb... 1645 gram, ben erg heel erg blij mee in ieder geval. Voor mij nooit meer een zaadplant, alleen maar stekken vanaf nu. De nieuwe stekken zijn gisteren op 12/12 gegaan dus ik verwacht de tent mooi vol te krijgen. .
 8. Ziet er heel mooi uit! Zet er af en toe even bij welke dag bloei je zit anders moeten we zoveel terugscrollen en rekenen Zal wel een prachtige opbrengst worden als er geen grote tegenslagen komen. Mocht er nog veel hitte komen dan ontwijk je die waarschijnlijk ook nog voordat je toppen en echt dik zijn. Had ik vorig jaar namelijk met die hitte golf en toen helaas flink last van foxtailing. Ik gok dat je hier zomaar 5 kilo onder vandaan kan gaan trekken, heerlijk man. Rook je alles zelf op of heb je een partner?
 9. Ik ga het over een paar uurtjes het laatste knipwerk doen, het is ligt nu 5 dagen in het netje te drogen. Zit ook al 5 dagen niet meer aan de steeltjes dus ik denk dat het zo goed als droog is. Zal vanavond even het resultaat hier posten, ik heb gelukkig 0 zaadjes gezien in de toppen dus daar erg blij mee. Planten in de middelste rij laat ik voorlopig inderdaad nog even staan, als ze in de weg gaan staan kan ik ze altijd nog weghalen. En anders kan ik ze gebruiken om gaten op de te vullen. @Kluns Klopt, de middelste zijn wat kleiner dus die ga ik met de hand water geven. Stekken gaan morgen weer in de bloei
 10. Alles is om en is grof geknipt (van de steel af en groot blad verwijderd). Reden dat ik het zo is dat de stekken te groot werden voor het kleine tentje en moesten zo snel mogelijk over. Ik laat het nu in de kleine tent drogen en ga over een kleine week alles netjes knippen. Het lijkt erop dat het best een mooie opbrengst gaat worden dus ik ben erg nieuwsgierig naar het eindgewicht. Aarde is opgewaardeerd met wormenmest, lavameel, schimmels, bacto en biotabs. Was een hoop werk maar de nieuwe stekken staan meteen weer in hun defintieve pot. Ik had wat gezonde stekken over en nog een paar oude kleinere potten met wat lightmix dus ik heb aankomende ronde echt een bombvol hok staan, 48 stuks totaal. Ik wil nogmaals @Xaim en @Kluns en de rest hartelijk bedanken voor het kosteloos delen van hun kennis en het altijd paraat staan voor beantwoorden van vragen. Dat is toch uiteindelijk waar een forum om draait, zij en andere zoals zij maken het de moeite waard om hier een account te maken. Ik post hier de resultaten zodra ik ze binnen heb, iemand die een gokje durft te doen? Hou er rekening mee dat er wel wat open plekken zaten in het bladerdek vanwege te vroeg schakelen.
 11. Bedankt voor de reacties, ik ben gisteren begonnen met omhakken inderdaad. Beter een paar gram minder dan een half verrotte tent.
 12. Het leek een feilloze rond te gaan worden maar helaas, toch wat toprot gespot op 3 plekken nu. Ik ben een beetje bang dat het probleem zich gaat verspreiden naar andere gezonden toppen. Momenteel zijn ze 8 weken en 1 dag oud uit m'n hoofd, wat denken jullie? Nog een paar dagen aankijken of omhakken die handel? Ik vind sowieso dat er al een hoop amber tussen zit voor iets meer dan 8 weken.
 13. Dag 50 bloei, begint er nu echt mooi uit te zien. Herfst begint al beetje zichtbaar te worden.
 14. Het zou voor ons allemaal leuk zijn als je een beetje fanatiek bent met updates en het proces is z'n algeheel . Wat ga je doen met de aarde? Hergebruiken?
 15. Ik krijg hier een harde plasser van haha, speel al een tijd met de gedachte van zulke formaten. Ook ik ben erg nieuwsgierig hoe je je luchtaf -en toevoer hebt geregeld, kun je daar iets over vertellen? En hoe geef je ze water? Van onderaf of lijkt dat zo?
×
×
 • Create New...