Jump to content

VolcanicSea

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Positief

About VolcanicSea

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

49 profile views
 1. Ik verwacht ook nog een update qua schatting op mijn kweekverslag
 2. Goed bezig, leuk om het hele verslag te lezen. Ik weet ondertussen ook wie jou zo goed geholpen heeft . Weet je al welke LED lamp je van plan bent te gaan kopen?
 3. Hello everybody, Even een kleine update. Ik ben wel tevreden over de voorgroei en ga denk ik morgen schakelen naar 12/12. Ze zijn dan exact 28 dagen oud vanaf het ontkiemen. Helaas links en rechts wat schoonheidsfoutjes gemaakt met bijvoorbeeld het toppen. Maar goed, al doende leert men. Het valt me wel op dat de bladeren zonder vingers die als eerste gevormd waren nu op de grond liggen. Is het verstandig deze eerdaags weg te knippen of gewoon lekker laten liggen?
 4. Hai! Thanks voor het meedenken. Ik denk dat ik het inderdaad slecht verwoord heb dus zal even een tekening erbij pakken haha. Ik heb cijfer 1 tot het laagste punt afgeknipt. Daarbij heb ik (per ongeluk) ook wat van cijfer 2 meegenomen. Deze waren destijds zo klein dat ik ze nauwelijks zag. Het resultaat is dat de bladeren bij cijfer 2 nu schade hebben, en het een soort van halve bladeren worden. Ondertussen lijken die bladeren ook gewoon te groeien maar missen ze dus een groot gedeelte van hun blad tot nu toe.
 5. Niemand briljant genoeg om de vraag te beantwoorden of heb ik 'm verkeerd geformuleerd?
 6. Nog even een vraagje over het toppen. Ik heb dit een aantal dagen geleden gedaan na het kijken van wat youtube video's. Toen ik dit deed, heb ik dus vanaf de 5 node getopt, alleen aan de bovenkant van de oksels zaten al nieuwe ''shoots'' (ken de nederlandse term niet?). Ik heb tijdens het toppen bij een aantal planten ook bij die shoots de helft van de bovenkant afgeknipt. Hierdoor missen de nieuwe bladeren die daar ontstaat zeg maar 50% van het blad. Is dit een probleem? Ik begrijp dat de plant er wel bovenop komt alleen ben ik benieuwd of dit normaal is bij toppen. Het lijkt me namelijk erg lastig dit voorkomen. Ontstaat hierdoor extra vertraging of maakt het niet zoveel uit?
 7. Bedankt allemaal voor de reacties! Ik ga nog even wachten met schakelen inderdaad. @cannarie Ik heb toch besloten deze eerste ronde gewoon met 12 planten af te maken onder 1 lamp inderdaad. Ik zou anders nog te lang moeten doorgroeien en ik ga liever wat eerder een tweede ronde in. Ik heb vanmiddag nog een 2x en een 2i gehaald en een California Lightwork SolarSystem 275 VEG 200 Watts om voor te groeien (blauw licht dominant). Momenteel dus de trotse eigenaar van twee 2i's en twee 2x modellen. De 2x'en komen bij een goede vriend van mij te hangen die momenteel onder HPS kweekt maar dit ook graag wilt. Afgesproken dat ik ze haal als we de opbrengst delen (allebei dus eigenlijk 1 lamp) De 2i's komen bij mij in de tent te hangen met dimmers. @greentjeonatrip Fluence levert inderdaad ook smallere modellen die niet in een 1,20 x 1,20 hoeven maar dat zijn geen Spydrs. Ik geloof dat dat Vypers zijn of iets dergelijk. Van wat ik gelezen en gehoord heeft Fluence de efficiëntste lampen op de markt ( op het moment ). Onderstaande is voor het 2i model. ● Light output/PPF: 1700 µmol/s ● Power consumption (watts): 630 ● Electrical efficiency (μmol/J): 2,7
 8. Even een vraag die ik niet echt kan vinden ivm de zoekterm ''toppen''. Stel ik top op een specifieke dag (ik noem 'm dag X). Hoelang na dag X zou ik dan moeten wachten voor dat m'n plant richting de bloei stuur?
 9. Helemaal met je eens. Ik bedoelde meer dat ik 'm rustig wil gaan opbouwen richting de 80-90% en wellicht naar de 100%. Met week 3 bedoel je week 3 bloei toch?
 10. Thanks voor het meedenken! Je hebt inderdaad nergens overheen gelezen. Ik had zelf ook al gedacht dat 14L potten wellicht wat weinig is voor 6 planten onder 1,20 x 1,20 scrog. Maar ik had er nog helemaal niet aan gedacht dat de planten waarschijnlijk (los van de variaties onderling) onder de lampen sterk verschillende behoeftes gaan ontwikkelen. Misschien is het toch het handigste om gewoon 12 planten onder een wat gedimde 2i te laten staan die ik kan dimmen/feller maken. Zoveel keuzes! Moeilijk moeilijk moeilijk!
 11. Bedankt allemaal voor de informatie! Ik ben net naar de gamma geweest en heb daar tuingaas gehaald. Uiteraard heb ze natuurlijk weer alleen een 25 meter x 1,20 op voorraad. Toch maar die meegenomen, kan ik de aankomende 12 jaar scroggen lol. Ik was gisteren ook bezig met een scrogrek maken totdat ik een ander idee kreeg Bij de action verkopen ze van die uitschuifbare stokken (om te dweilen ofzo). Uiteindelijk toch besloten deze met tie rips boven en onder vast te maken, werkt perfect. Op de foto's hieronder is echter nog het scrognetje van secretjardin te zien. Deze zal dus vervangen worden door het tuingaas.
 12. Ze groeien goed! Ik heb 10 v.d. 12 een paar uur geleden toch getopt. Hopelijk kunnen de andere 2 ze inhalen. Een van de redenen dat ik dit toch heb gedaan is omdat ik gisteren nog een tweede spydr lamp heb gehaald ( de spydr 2i dit keer ) Bij de 2i heb ik een dimmer erop zitten, helaas geen digitale maar met een draaiknop. Deze is uitverkocht in heel NL. Hierom op beide lampen een tussen stekker met wattage meter zitten zodat ik goed weten op hoeveel procent de 2i brandt. Na wat debatteren met mijzelf heb ik besloten 6 planten te gaan scroggen over een oppervlakte van 2 maal 1,20 x 1,20. Vanmiddag ook een pomp gehaald met een slang en een uittrekbare sproeibroes om zo toch overal bij te kunnen. Ook twee secretjardin scrog netjes gehaald van 1,50 x 1,50 ( tent is 1.50 breed), dan hebben ze eventueel nog wat ruimte aan de zijkant. Ben benieuwd wat 't verschil zal zijn tussen de 2i en de 2x. Ook al zal ik denk ik niet het 2i model op 100% kunnen laten draaien, dan heeft ie en umol van 1700. Schijnen die planten niet te trekken zonder co2 maar hoor uit betrouwbare hoeken dat dit wel kan. Afijn we gaan het meemaken, kom er gaandeweg wel achter hoe ver die knop open kan op de 2i. Heb ook een paar planken bij de praxis gehaald om die scrog netten goed op te kunnen zetten. In het midden van de tent zitten namelijk geen palen, even kijken hoe ik dit ga oplossen.
 13. Jo kunnen we ff on topic blijven ipv mijn verslag te vervuilen met jullie onderlinge dispuut
 14. Top thanks lostchild en uiteraard de rest ook!
 15. De website geeft aan dat het 50% Indica en 50% Sativa is.
×
×
 • Create New...