Jump to content

MisterX

Full member
 • Content Count

  2,963
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

MisterX last won the day on January 16

MisterX had the most liked content!

Community Reputation

984 Uitstekend

About MisterX

 • Rank
  Woont hier

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,182 profile views
 1. Dit soort 3 weg stukken heb ik nodig. https://www.amazon.nl/Tuinieren-Fitting-Build-Meubels-Connectors/dp/B07KCHMKJ7/ref=asc_df_B07KCHMKJ7/?tag=nlshogostdde-21&linkCode=df0&hvadid=454777602946&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=2191798097242250029&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1010584&hvtargid=pla-684702322229&psc=1 Wou dat ik hier eerder naar gekeken had. Dan had ik het gewoon uit het buitenland kunnen bestellen. maar ik leef soms met het motto: Doe vandaag niet wat u tot morgen uit kunt stellen dan krijg je dit soort dingen. Ik heb gekeken bij wildkamp / welkoop /PVC voordeel / google / gamma / praxis / hornbach Tot nu toe heb ik het alleen kunnen vinden op Amazon en websites die het vanuit China opsturen. Dan heb ik het dus niet op tijd. De korste levertijd is tussen 5 en 15 februari. Als laatste hoop heb ik Martens PVC maar gemaild Ik denk dat ik maar een houten frame maak. Volgende keer maar een PVC frame dan. Of iemand moet ineens een link toveren die ik na 3 uur zoeken niet heb kunnen vinden.
 2. Thx voor de tip. Ik ga hier later nog wel mee aan de slag. Ik moet echt gaan beginnen om mij te focussen op het scrog net en ben er nog niet over uit. Ik zit te denken aan zoiets. maar heb een beetje moeite met de PVC 3 weg kleppen te vinden zonder een lange levertijd. De gamma heeft ze niet.
 3. wel duur daar die dingen wil eigenlijk geen 150 a 200 uitgeven hiervoor
 4. spint al dood? straks is het te laat om het op te lossen. 27 graden met 37% is ver van ideaal in de groei/vroege bloei. Maakt niet uit welk tuinboek je leest. Als het goed gaat is het denk ik meer geluk als wijsheid. bij mij is het ook 37% in de tent zonder bevochtiger met planten in dit stadium. Heb eerder ook gedraaid met zulke lage RH en de planten knapten er niet van op en kregen uiteindelijk allemaal problemen. Het heeft te maken met de de verdamping druk. als je er van uit gaat dat de blad temperatuur 2 graden lager is dan is de VPD 2,2 (veeeeeelste hoog) Ik voorspel problemen als dit zo doorgaat dus ik ga mijn popcorn erbij pakken en een paar weken wachten. ik hoop dat ik het mis heb Als hij mazzel heeft stijgt de luchtvochtigheid wat als de planten groter worden.
 5. @wieries welke co2 meter heb jij? Ik zit ook te kijken voor zo een ding maar je leest veel dat de metingen onnauwkeurig zouden zijn. Zeker als je er voor 1 kiest die onder de 100 euro is.
 6. Hier gaat ook enemy of the state rond met 7 weken bloei tijd. ben benieuwd of het de zelfde stek is vind de wiet wel oke om te roken. Rook het regelmatig omdat het lekker cheap is @Kees A 5.3 kg op 2900watt heb ik voorbij zien komen. hij doet helaas niet zo veel op youtube. Op insta is hij actiever maar praat niet heel veel over score's in zijn tijdlijn. https://www.instagram.com/wolverinegrown/?hl=nl
 7. ik voel een beetje koude lucht aan het einde van de slang. dus denk dat de afzuiger lucht van buiten naar binnen trekt. maar veel is het niet. ik heb de CV naar 22,5 gezet en de RH omhoog gegooid omdat de VPD te hoog werd. Blad temperatuur is een graad hoger als de luchttemperatuur. Vind deze hoge vochtigheid echter niet zo fijn. als mijn controller op hol slaat is mijn filter naar de kloten (dit schijnen deze controllers nog wel eens te doen)
 8. Zou overdruk het niet naar buiten drukken hier? het gat van de afzuiging bij het raam is namelijk open nu. Zie even niet hoe ik ventilatie naar buiten zou kunnen realiseren met mijn ombouw.
 9. Mike is er mee gestopt bouwverslag en einde verslag haha
 10. ik zal eens binnen afblazen een paar dagen bij deze. kijken wat dit voor het klimaat doet. Ben inderdaad alleen bang dat ik te weinig co2 heb dan (dit kan ik niet meten)
 11. Ik vind dat niet een vraag waar ik je nu een eenduidig antwoord op kan geven. Dit komt omdat ik zelf aan het experimenteren ben met de lamp hoogte en wattages en ik heb niets opgeschreven. Dit omdat ik kijk wat het met het klimaat doet ik wil de tent wat warmer hebben zonder de verwarming hoger te moeten zetten(zonder succes tot nu toe). Dat zal ik uit moeten testen voor je. Mijn wattage meter heeft het net begeven geloof ik en die % knoppen kloppen op de lamp voor geen meter. Ik kom hier nog op terug. Ik meet namelijk het aantal Lux en gebruik dat als referentiepunt. Dit omdat ik geen PAR meter heb. https://www.amazon.com/Digital-Illuminance-AP-881E-Display-Storage/dp/B07Q56D14Z Ik weet dat de lamp ongeveer 1000 PAR produceert op 30 centimeter. als ik kijk naar de review van Migro. Mijn lux meter geeft op die afstand 3400(x10) lux aan. Nu wil ik 500 Par op mijn planten hebben dus stel ik mijn lamp zo in dat ik 1700(x10) lux op mijn planten krijg volgens de meter. Mijn lux was trouwens teruggelopen van 3400 naar 3000 door de kalk uit de bevochtiger in een week. Na een schoonmaakbeurt met een doekje moet alcohol was hij weer terug op 3400. Dit is gebeurt toen de lamp op 30 centimeter hing. nu hangt hij op 70 centimeter met een hoger wattage (wel de zelfde Lux) Ik krijg het alleen niet op een fijne temperatuur met deze lage PAR/wattages. Ik begin te denken dat die kachel hoger moet gewoon. wel geeft mijn pulse grow aan dat het 1 tot 2 graden kouder is als mijn andere meters..
 12. Vandaag nog meeldauw gespot op 1 van de planten dus even een behandeling met zwavel gegeven 5 gram op 1 liter. Nu staan ze met een hele lage lichtintensiteit totdat ze opgedroogt zijn van deze douche. https://www.welkoop.nl/winkel/tuin/plant-zorg/tuinapotheek/schimmels-ziekten/solabiol-microsulfo-spuitzwavel-tegen-schimmels-poeder-200gram_1301468 Ook heb ik wat LST technieken toegepast op de planten. De planten zijn wel echt goed aangeslagen en groeien als kool met de dag nu. Heb op youtube even wat info verzamelt over welke hoeveelheid licht de planten in welk stadium willen. Denk dat meer mensen daar wel wat aan hebben. Ook heb ik mijn garantie pulse pro binnen nu heb ik er dus 2. de pulse grow met de kapotte licht sensor mocht ik houden voor $50
 13. zal wel komen omdat jij ook co2 supplementeert icm hogere temperaturen en rh. De voedingsbehoefte word dan ook groter wat ik dan hoor en zie op youtube. op youtube zeggen ze bijvoorbeeld ook dat dan de EC omhoog moet. op wolverine grown zijn channel heeft hij het zelfs over EC 3.0 met 30 graden een hoge RH en 1400ppm co2 ( niet dat ik zeg dat jij dit moet doen) Wat ook grappig is met de Amerikanen is hoe zij omgaan met het hele sterke licht. de eerste weken van veg houd wolverinegrown bijvoorbeeld de DLI wat lager.
 14. we zeggen het zelfde alleen jij gaat er vanuit dat je de RH laat stijgen door de afzuiging af te zetten en ik niet. dat zijn dus die variabelen. het uitzetten van de afzuiger gaat inderdaad zorgen voor een hogere temperatuur. Heb je geen verse lucht nodig bij jonge planten ? ik ga hier wel altijd van uit namelijk dus laat mijn afzuiger altijd draaien.
 15. ik merk dat als ik mijn lamp bijvoorbeeld op 200watt draai en de temperatuur is 27 graden met een RH van 40% en ik verhoog mijn RH dat mijn temperatuur dan zakt door het extra vocht en dus gaat die vpd ook omlaag. Dan ga ik wel uit van een situatie waarbij de afzuiging het zelfde is. dit gebeurt nu bij mij ( ik loop gelijk met @kweekarabier) ik merk dat elke kleine factor die je veranderd een impact heeft op je klimaat. Bijvoorbeeld een ventilator heeft al invloed op jouw bladtemperatuur en VPD. ik gebruik de pulse grow om dit te monitoren constant. Het is een zegen en een vloek. ik moet constant kleine aanpassingen maken om het naar wens te houden.
×
×
 • Create New...