Jump to content

Collie Weed

Full member
 • Content Count

  3,934
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  101

Everything posted by Collie Weed

 1. @Xaim Jawel genoeg veranderingen,en genoeg mini vakanties tussendoor dus weinig tijd om te updaten mijn broeder. Ik heb reeds de crimson haze omgelegd,en naar tevredenheid de F3 zaden uit de cola pheno mogen plukken. Er zat meer paars tussen dan ik had verwacht van deze strain en weinig segregatie voor een F2. Dus meerdere planten leken en roken hetzelfde basically. Ook heb ik de hps tent omgelegd,maar geen foto's gemaakt helaas voor jullie. Vanavond heb ik de nieuwe lichting overgeplant naar de tent waar de crimson haze stond,dit keer zijn het 4 stekken van de originele #3. En 5 zaailingen van de Purple Heart S1 zijn hun gezelschap. Morgen komen er nog 5 kleinere stekken bij te staan,in kleine 5 L potten. Deze ronde dus weer fotosensitief voor de wiet,we sure can use it ! In de HPS tent komen 3 RPP te staan,hopende dat dit nog wat word Als er weer wat tijd is post ik wel weer wat foto's.
 2. Brandnetel moet je soep van maken of thee,roken als wiet is een fabeltje want je word er niet stoned van zoals wiet ofzo Tenzij je het lekker vind smaken natuurlijk,dan mag je gewoon genieten
 3. Goedemiddag WF ! Allereerst de hps tent met Purple Heart Zaailingen die netjes de 2e bloei ingaan. Geen echte troubles hier eigenlijk,gaat best mooi en ruikt superlekker vind ik. hier en daar wat paarse tonen zoals ik wilde. Ik ben nu al ongeduldig,ik wil het weer lekker de hele dag smoken als het ff kan ! Die lekkere #3 lucht uit de weckpotten,hmmmmmmm ! Ook alle stekken groeien zich suf,ik moet ze alweer overplanten eigenlijk maar nog geen ruimte to do so. Dus ik moet nog even een week of 2 lief zijn voor ze,dan kunnen ze over. Zolang ze lekker groen zijn huil ik niet Tot laterrrrr !
 4. @King_Kush Verschillende Mammilaria cactae zijn ook psychoactief,dus de gewone luitjes moesten eens weten hahaha. Je zou voor de aardigheid eens wat peyote zaad moeten halen,het is zo makkelijk eigenlijk. Beetje extra geduld is eigenlijk alles. Cactae die ouder zijn dan 3 jaar kosten gelijk al iets van 30 euro in de smart winkels/grow winkels,echt wel duur vind ik. Een kleine update mijn broeders, Ik had gekeken naar de wortels op de tuincentrum bolletjes,en die wilden al rond in het potje. Dus gelijk overgeplant op goede grond en afgestrooid met zwart fijn grind,natuurlijk aan gewaterd met voeding. Deze zichtbare groei is het resultaat. De san pedro zijn hard aan het stekeltjes maken nu,en gaan vier keer zo hard als de peyote Ik zal binnenkort nog eventjes wat steriel zand op het oppervlak strooien,dan zitten de voetjes wat beter vast. Nu zie ik hier en daar een penwortel gewoon zitten,en staan ze nog wat wiebelig te wezen Dit was hem weer voor eventjes,want zo snel gaat het niet hahaha. Jah bless!
 5. @Nlx3000 Alle pistels zijn bruin geworden dus is er iets mis bro,staat de ventilator er recht op te blazen ofzo? Er is ook iets met je wortels/verdamping,kijk maar naar de iets omhoog staande kartels maatje. Zij lijkt ook ietsje te freaken,dat kan geloof ik niet genetisch zijn want het zijn stekken toch? Je weet zeker dat je EC goedzit he?
 6. Goedenmorgen WF en een fijne koningsdag gewenst alvast ! Want hier zijn we weer hoor......... maar dit keer met de overstrekte en reeds bevruchtte Crimson Haze. Hierboven zie je de plant linksachterin flink gestrekt zijn,tevens de grootste plant maar ook de plant die pas het laatst begon te bloeien. Dat zegt mij dat ik de zaden daarvan zeker moet bewaren. Het strekken is mijn fout zoals ik al zei,en is niet preferabel maar helaas wel gebeurd. Hier is de plant linksbovenin al geknakt,en alles zit gewoon echt ramvol zaad. Vandaar dat de topvorming ook wat achterblijft,maar de F3 is gewoon te belangrijk dus blij toe dat ik hierna fem. zaad genoeg heb vd F3. Stinken doen ze ook echt en er komen allerlei zoete haze luchtjes uit de tent als ie opengaat. De kleine phenotypes zullen eerder omgeknipt worden om de rest wat meer ruimte te geven. Die zaden zijn van de kleintjes zijn verwaarloosbaar natuurlijk,en worden weg gepleurd. Het freak phenotype met alleen fluff,is niet meer gezien deze ronde en alles is dus mooi compact. Nou dit was em weer,en tot volgende keer maar weer. Jah bless !
 7. @Xaim Ik heb er weleens eerder aan gedacht,maar ik vind de waterhuishouding nu wel ok eigenlijk. Anders kan ik ze echt iedere dag wateren straks En grond inklinken gebeurt juist sneller door het regelmatig uitdrogen geloof ik maatje,met mijn eigen grond mix had ik dat probleem nooit trouwens. Dus zo leren we telkens weer bij
 8. Ok back on track voor de readers van dit topic dan maar,sorry voor het tijdsgebrek vd laatste tijd. Maar ik blijf een vaste waarde hier,zoals altijd. Ik had stekken genomen,3 van elke zaailing. Deze zijn genummerd en ookal geworteld dus gelijk overgeplant. Dat is dus 100% opkomst/worteling. Op deze foto is goed te zien dat de 2 planten achterin hangende bladeren vertonen,dat hoort niet. Dat is dus een verdampings/wortelprobleem. De aarde was dusdanig ingeklonken dat er wortelpunten lucht zijn gaan happen in de bovenrand vd pot. Oplossing : met losse cocos de ontstane gaten invullen en aanwateren,volgende dag waren de symptomen weg. Verder had ik de hpi bulb al verwisseld met de hps bulb,aangezien de strek eruit was. Ze lijken de batmix zeer te waarderen,de #3 vertoont nu al wat paars op de calyxen (zie de foto hierboven) Stinken doen ze ook als de neten Volgende keer een update over de crimson haze autofem. Deze strekken zo hard dat het grappig is. Ik had geen tijd om de lampen vd T-neon te vervangen en de armaturen onder het net te hangen. Dus bloeilampen vanaf het moment dat ze eigenlijk nog groei spectrum verlangden van mij,zorgt voor een komisch gezicht. Ik zal moeten knakken en buigen dus,maar daarover later meer. Dit was em weer Wf ers Jah bless!
 9. @Xaim Het gaat groen hier bro,echtwel groen Geen tijd gehad voor update,komt binnenkort.
 10. Geen vragen in dit topic my friend ! Maare dat ligt aan je tijdschakelaar,je zegt het eigenlijk zelf al. Graag gedaan !
 11. Update tijd ! Wat? Nu al? Yep, Ik heb tot mijn onverwachte blijdschap,5 peyote's gescoord in een tuincentrum. Ik heb ze gered van rot,en ze zuigen zich inmiddels al vol en de rot droogt in. Later in het groeiseizoen ga ik ze overplanten,dan regenereren ze wat makkelijker. Verder had ik nog een Echinopsis lageniformis monstrosa stek besteld bij azarius samen met de zaadjes voor de take away tek. De stek word alweer groen en lijkt het eerste slokje water wat gegeven was goed aan te nemen. Met een weekje of 2 krijgt hij pas weer wat,en zat er dus 4 weken tussen de watergift. De zaailingen van de 2 take away teks lijken het al prima te doen,en de Echinopsis pachanoi gaan het hardst zoals verwacht. Deze san pedro cactus kan als hij volwassen is 50 cm per jaar groeien. Maar de Lophophora williamsii gaan ook wel aardig,en het zijn er al 12 nu. Ondanks dat ik dacht het gaat langzaaaaaaaaam,gaat het toch vlotjes. @alkaline Ik ga de peyote enten op de snelgroeiende san pedro voor een versnelde groei/bloei/zaadvorming. Zo staat hij iig op een psychoactieve onderstam die ook datzelfde alkaloïde produceert(mescaline). Mocht ik ooit honger krijgen kan ik wat plukken voor een reinigings ritueel. Dit was em weer,en het duurt lang voor de volgende update. Jah bless!
 12. @alkaline Mooie Lophophora williamsii bro ! Die van mij gaan ook hard trouwens,zijn er al iets van 11 gekiemd ofzo. De Echinopsis pachanoi (san pedro) zijn al met zijn 30en aan het groeien Toevallig had ik vorige week 5 Peyote gescoord in een tuincentrum,voor 1.95 per stuk en het waren al mooie baby clusters. Ze hadden een aantal keer water op de kop gekregen en waren aan het rotten,wat bij mij thuis nu mooi indroogt en geneest. En wat een prachtige planten heb je bij zulke klote temperaturen bro! Echt een mooie tuin collectie heb je daar Ik ben benieuwd wat je gaat brouwen van deze plantjes broeder. Jah bless!
 13. No mercy supplies ,Guano extract.
 14. Zorg dat als je autoflowers guerilla zet..... je eerst de vegetatieve periode achter de rug hebt voordat ze naar buiten gaan. Als je buiten gaat kiemen word het lastiger,en een groter plantje aan het eind vd vegetatieve periode zal beter/sneller uitgroeien tot iets moois. Het 3 weken oude plantje is namelijk veel vitaler dan een stukje taugé net uit zaad. Pas op met slakken,een autoflower is zo opgegeten.
 15. Dat lijkt wat op TMV helaas pindakaas Planten die tmv hebben blijven meestal achter op de rest,niks aan te doen eigenlijk gewoon doorgaan. Ik denk trouwens niet aan voedingsproblemen als ik dat zo zie.
 16. @alkaline Valt juist wel mee,moeder natuur houd buiten de parameters onder controle waar jij binnen alles zelf moet fixen voor je shrooms. Beetje vochtig houden,en casinglaag erop doen is echt alles eigenlijk buiten. Daar kun je jezelf geen buil aan vallen in principe,zodra je volwassen mycelium hebt is het ergste voorbij en mag het buiten gaan spelen.
 17. Goeiemorgen WF, Ik heb Psilocybe cyanescens aangeschaft en ga dus uitleggen hoe je dit aanpakt. Je kunt een sporenprint gebruiken,een sporenspuit,of uit nood een mycelium box bestellen bij de site van gluckpilze. Sporenprints kun je kiemen op meerdere methoden,waarvan de meeste mensen op agar beginnen met deze soort vanwege eventuele contaminatie omdat deze paddenstoelen van buiten komen. Ik ben begonnen met sporen direct op rogge,vloeibare cultuur maar waren helaas niet levensvatbaar. Dus snel een myco-box besteld bij gluckpilze,was er met een paar dagen al vanuit Oostenrijk ! Stap 1 : sporen steriel overbrengen op je medium,(innoculatie van je rogge),hierna 2/3 weken wachten. Dit innoculeren moet rond februari,beter iets te vroeg dan te laat. En de temperatuur moet rond de 18/20 graden liggen,beslist niet warmer maar wat kouder mag best. Kiemen van de sporen moet in het donker uiteraard. Je moet 30% broed hebben ten opzichte van de hoeveelheid houtsnippers die je wilt innoculeren uiteindelijk,anders gaat het te langzaam. Na een dag of 5 tot 7 zie je het eerste pluis. Stap 2 : Nadat je rogge goed doorgroeit is kun je de fijne houtsnippers gaan weken voor 48 uur,daarna een paar uur laten uitlekken. Vocht is belangrijk maar lucht ook. Neem fijne beukensnippers want die koloniseren sneller vanaf rogge,grove beukensnippers gebruik je later pas voor buiten. Steriliseer de snippers nu bij 15 psi voor 90 minuten,en laat ze afkoelen tot kamertemp.(tot de volgende dag dus) Ik gebruik hiervoor filterzakken,simpelweg omdat je zo lekker veel in 1 keer kunt maken. Potjes kan natuurlijk ook. Voeg nu het rogge broed toe aan de snippers en kneed het rustig door nadat je eerst de zak hebt afgesloten natuurlijk. Na 2 tot 3 weken is de zak doorgroeit en klaar voor transplantatie naar buiten. Stap 3 : Rond maart/april kun je buiten gaan spelen ! pak een zak snippers van 50L of 60L en steek de tuinslang erin,en laat maar vollopen die zak. weer 48 H weken. Dan prik je gaten onderin om te drainen. Kies een goede schaduwrijke plek of op de halfschaduw met maatregelen tegen de zon(als laatst een goede laag stro erop of mulch) Graaf een vierkant gat van 50 bij 50 en 15 cm diep en verstevig de randen met onbehandeld hout(zonder impregnering!) Het mooiste is douglas hout hiervoor,want dat lust deze soort als het goed is ook en verteert normaal langzaam. lariks mag ook en ook beuk is ook meer dan prima,een paar dikke takken volstaat. Steek de grond onder je bedje nog even goed los voor drainage,daarna gladstrijken zodat je snippers niet wegzakken. De meeste mensen gebruiken nu een stuk karton als bodem,maar daar zit lijm in en dat lust ik niet. Ik pak dus gewoon een stuk anti worteldoek,aangezien ik dit bedje niet voor maar 1 seizoen wil houden. Stap 4 : Gooi de eerste snipperlaag erin(6 cm) en mooi gelijkmaken,pak nu je broed en kneed het eerst voorzichtig los in de zak of schud je potje los. Maak het broed open en strooi het netjes uit over je snipperbed,het beste is het gelijk goed te verdelen dan hoef je er zo min mogelijk in te klooien. Nu kan de 2e laag geweekte snippers erop als sandwich. Mooi gelijkmaken en inwateren,daarna toedekken met geperforeerd plastic. Zorg dat als er zon op je mushroom patch schijnt,je bovenop je plasticfolie stro aanbrengt om de zon te blocken of een schaduwdoek plaatst of extra beplanting aanbrengt rondom. Houd je bedje altijd vochtig maar verzuip ze ook niet. Stap 5 : Casinglaag ! Als het kouder word eind november begin december,willen ze casinglaag hebben om te kunnen pinnen. Deze soort heeft contact met grond en bijbehorende bacteriën nodig om te pinnen,dus neem wat grond wat eromheen ligt en leng het aan met wat versnipperd afgevallen beukenblad en compost. Je kunt ook humus weghalen bij een beukenboom,maar dan heb je kans dat je andere schimmels introduceert in je bedje welke dan kostbare ruimte gaan innemen. Ook kun je hier nog wat fijne snippers aan toevoegen. water eerst je bedje voordat de casinglaag erop gaat ! Haal je plastic eraf en strooi de casinglaag erover met een dikte van een cm of 3/5,je kunt eerst nog een dunne laag fijne snippers erop strooien om de gaten wat te vullen en het wegzakken van je casinglaag tegen te gaan. natuurlijk wel licht bevochtigen die casing. Doe nu je plastic er weer over en blijf opletten of je pins ziet,iedere twee/drie dagen kijken. Als het doorgroeit is of je ziet pins haal je het plastic eraf,en laat je ze groeien...... Als alles geplukt is en je weet zeker dat er geen flushes meer komen,strooi je nog een goede laag snippers erbovenop ter isolatie en als voedsel voor in de lente. Plastic er weer op natuurlijk,en volgend seizoen weer lol hebben hiervan. Deze paddo is zeer sterk,en 2 stuks leggen je dus echt wel buiten comissie. Buiten growen is zeer makkelijk,zolang de lastige eerste stadia maar goed hebt doorlopen. Aanrader dus voor iedereen. Deze soort staat op de rode lijst in Nederland en komt maar op een paar plekjes voor,dus als je kunt moet je er een stuk of wat sporen laten uitwerpen buiten. Ik zal in het bos hier vlakbij ook een mini-guerilla patch aanleggen later,puur om ze te laten sporen in het juiste biotoop. En die zal ik dus niet eten aangezien ik al teveel heb in mijn eigen tuin hahahaha. Veel suc-6 met het maken van jullie mushroom patch,het is supermakkelijk !
 18. @alkaline ijs in je koelwater is niet preferabel toch? Ik had gehoord dat je product blauw kan worden als er te koud gekoeld word? 0.68 cent de liter,om te lachen bro.
 19. @konopi Ik ben altijd braaf toch? @greentjeonatrip Oja? Zit daar meer in?
 20. Goedemorgen WF ! Update...... De Purple Heart S1 die al de pot vol geworteld hebben,staan sinds gisteren in de HPI tent. Grond is de hele tijd vochtig geweest voor de aaltjes,die vieren dus feest. De batmix bevalt ze prima,want ze stinken nu al Rechtsvoor is duidelijk een tragere groeier,maar de hardste stinkerd dus we houden haar in de gaten. Linksvoor lijkt op de vorige #4,qua stemrub en groeivorm. De twee achterste groeien sneller strekken meer,en zijn vrijwel gelijk aan uiterlijk. Zoals je ziet zitten er verse Spical-mijt kaartjes aan de potten,voor de zekerheid. Deze ronde word lekker dik geloof ik Jah Bless!
 21. @huffnpuff : Dat is een varenrouwmuglarve die word aangevallen door steinernema feltiae lijkt het,kijk hem pijn lijden @Limbic Thnx voor het volgen en welkom Limbic! Ik geloof gewone thai,of ik kan het je niet zeggen Want deze 10 zaadjes had ik geruild met iemand,niet wetende bij welke breeder ze wegkomen of welke thai het precies is. Wat ik nog wel weet is dat het geen kruising betreft maar een originele soort thai zonder rommel erin,maar pin me er niet op vast is namelijk al 10 jaar terug.
×
×
 • Create New...