Jump to content

Collie Weed

Full member
 • Content Count

  3,835
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  99

Everything posted by Collie Weed

 1. Re veggen is niet best bro,dat heeft met licht-issues te maken. Het verschilt per soort hoe snel de reveg inzet bij lichtstress,maar lichtstress is een opbrengst killer. En licht stress gaat ook niet zomaar weg als het erin zit.
 2. Moooooi groen Dave ! Beetje laat maar welkom terug en niet weer verdwijnen he pik? Mooi man !
 3. Ze lusten graag nog een heeeeel klein beetje N en best nog wel wat K. Komt doordat ze nu zwaar aan het bouwen zijn en spul nodig hebben,want het gaat er sneller door. Je kan je voeding doses verhogen. Of frequenter voeding toedienen,want blijkbaar zijn ze door de voorraad heen telkens. Je hebt wel een mooi veldje met amnees toppen,duidelijk herkenbare soort.
 4. Welkom, Hier in dit topic laat ik zien wat ik aan het ver-edelen ben momenteel,zowel autoflower soorten als 'gewone' foto-sensitieve soorten. De start begint met deze zaadjes: De reguliere F-1 kruising van Crimson Fart(4 stuks),samen met Fem. Chemdawg van humboldt seeds(6 stuks) Van de F-1 kruising hoop ik op 1 vrouw,die fem stuif mag ontvangen van een chemdawg manwijf. Zo houd ik mijn Chemdawg de eerste keer een beetje puur,en tegelijkertijd een cross met 1 plant. De eerste veggie fase is onder 150 watt T-neon,en de zaden worden afgerijpt onder 2x 150W t-neon. Ik zal 4 Chemdawg normaal laten afbloeien in mijn hps tent,dan weet ik gelijk wat voor vlees ik in de kuip heb. De kruising maak ik voor mijn grote vriend Crimson Fart,die ze teruggestuurd krijgt als ik er klaar mee ben. Ook heb ik een Dwerg-type autoflower in het DP90 LED tentje,zij vertoont de juiste eigenschappen(yes!) en is behandeld met zilver. De stuif ontvangende vrouwen staan buiten en moeten hun paars gaan laten zien voor ze mogen paren. Bij deze soort is paars een must,maar daarover later meer.
 5. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @Xaim Ik heb ze besteld maatje,zijn idd best cheap vergeleken met andere oplossingen. Bedankt voor de tip !
 6. Collie Weed

  Paddo kweek B+

  Dat is toch nog een redelijke flush idd. netjes gedaan man.... Mooi rijp ook allemaal zeg...... Een trip heeft idd wel wat energie nodig,een lichte lunch kan daarbij helpen(denk aan een lekkere salade ofzo) Mag iig. niet te zwaar zijn. En goed uitgerust zijn is ook een voordeel. Mooi shotgun bakje heb je daar bosrand Ik heb het aquarium buiten gebruik gesteld en een week terug ook een shotgun bak gemaakt. Mijn rogge zak met golden teacher was besmet geraakt helaas,maar heb nu een kant en klaar kit opgestuurd gekregen van golden teacher. Deze is bijna pinheads aan het vormen nu. Ik heb dus gelijk actie ondernomen op het ongelukje en een gesloten glove box gebouwd voor innoculatie en grain to grain transfers. Ook zal ik mijn sporenprints hierin nemen,en later misschien agar cultuurtjes. Deze glovebox heeft een hepa filter bovenin met een afzuiger zodat ik netjes onder overdruk kan werken en mogelijke troep constant naar buiten geblazen word. Verder heb ik jouw recept voor honey tek even gejat en met A+ albino sporen besmet. En ik ga die netjes op rogge zetten binnenkort. Jah bless!
 7. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @the-choca Ik vind dat soort dingen een beetje erg over priced hahaha.
 8. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @ topic : Ja mensen....... ik heb gigantisch last van thrips in de HPI tent,en ik ga het nu niet meer spuiten. Neem ertegenaan geknald als een gek maar geen effect...... Dus laat het maar gewoon gebeuren,en relax....... Ik zie ze toch per dag gewoon top maken alsof er geen thripsen zijn,dus maak ik me er niet echt druk om. Volgende run gewoon nieuwe grond etc. En we gaan weer doooooorrrrr>>>>>> Want de auto candy haze heeft ook niet stilgestaan uiteraard. De manwijven zijn overgepoot en er zijn al 2 vroeg bloeiers/klein blijvers uitgehaald. Ik heb al nieuwe grond gemaakt vd week,dat staat nu lekker voor te garen zogezegd en kan ik met een week of 2 gebruiken. Deze kleine rakkers zie ik ook met de dag groeien telkens. Het zijn er nu nog 20,maar er blijven er uiteindelijk maximaal 12 over om in grotere potten te zetten voor zaad maken. De rest zet ik in de vensterbank indien de moeite waard. Bedankt voor het volgen en tot later WF ! Jah bless !
 9. Collie Weed

  Paddo kweek B+

  @bosrand Graag gedaan broeder. Jammer idd van die beloofde flushes die niet kwamen,dat is extra jammer want mensen met ervaring hebben dat op de zak/pakket gezet toch? Maarja het is en blijft levend spul,en doet daarom ook wat het nodig is en soms ook wat jij niet nodig vind/wilt Zoals b.v. alleen maar langs de rand vd bak vruchtlichamen maken,eigenwijs mycelium ! Mest kun je beter filter bakjes voor gebruiken om je substraat in te steriliseren,of pasteuriseren (als je daar ervaring mee hebt dan) Voor paardenmest kun je beter mest hebben waar geen antibiotica inzit,bij een manege vragen helpt altijd de juiste keutel te vinden. Deze moet je drogen in de zon(als die ooit nog weer schijnen gaat) in kleine stukken tot het droog is de stank word dan ook minder. Dan droog vermalen en in een bak of zak opslaan in je schuur tot je weer substraat gaat maken. Tijdens het maken van je substraat komt er weer vocht bij en is het te steriliseren zoals je wenst. De mest bevat meer voeding uiteraard dan rogge alleen,dus meer flushes,sterker eindproduct en iets grotere koppen als het goed is. Er zijn ook wel veel goede recepten te vinden over dit onderwerp.
 10. Collie Weed

  Paddo kweek B+

  Ik maakte altijd vanuit een lekkere witte roux een goede paddenstoelsaus. Deze kun je opeten als soep,met misschien wat gemalen paddos erin gekookt. Een paar kleine korrels gebakken spek als smaakmakert,en je hebt een culinair hoogstandje met een lange trip als dessert. gewoon thee op een lege maag werkt beter,maar ik kan soms nog weleens misselijk worden door de lege maag. Dan heb ik liever wat langzamere inslag. Zoals huffert hierboven al zei... @bosrand Ziet er wel mooi uit met die nasi bakkies van je,mooie witte fuzz zie ik al. Voeding in je substraat gaat ooit eens op idd. Altijd jammer is dat. Vraag me af wat golden teacher met mest gaat doen,ipv alleen rogge. Misschien een extra flush,of gewoon grotere kapjes etc.
 11. Collie Weed

  Groeien op kleine schaal?

  Natuurlijk zijn hier mensen met ervaring op het gebied van microteelt,die hangen wat rond in de micro//fluo sectie. Probeer kennis te vergaren voor jezelf,kennis is macht. Natuurlijk kun je doelgerichte vragen stellen aan members,maar je bent zo sterk als de kennis die je vergaart heb. Geen kennis = geen wietkweek.
 12. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  Thnx my brothers ! Ik ben een beetje druk,maar een candy haze update komt eraan. De manwijven hebben kleur bekend,en ik mocht er al twee weggooien(vroegbloeiers/dwergen) Zo houden we alleen de mooie grote over De 20 zaailingen doen het goed,maar 1 is aan het freaken v/d neem olie en als die niet uit gefreaked is straks kill ik hem. Tot nu toe had ie mazzel dat ik te lui was...... Tot later WF ! Blessings !
 13. Collie Weed

  4x silver haze verloren zaak?

  Waarschijnlijk is het wel een percentage haze,maar een hybride. Maar tegenwoordig zijn er zoveel hybrides met haze dat je letterlijk door de bomen de haze niet meer ziet. En blijkbaar heb je er dan ook weleens plant tussen zonder haze smaak. In de regel kan voedingstoestand ook een gedeelte vd smaak bepalen. Daarmee bedoel ik dat dezelfde soort toch wat anders kan smaken dan de vorige run etc.. Heeft met suikergehaltes in je plant te maken,en beschikbare mineralen in de bodem. Als je de enige echte haze wilt kopen,moet je goed snuffelen en testen bro ! Ik hoop dat je hem vind.
 14. Collie Weed

  Luxemburg Legaliseert Wiet als eerste EU land

  @FoolOnTheHill Komt spuit elf ook weer hoor Nederland loopt zwaar achter met de wetgeving,dus reden genoeg om je te schamen als kiezer/stemrechtige. Het is immers door verkeerde electie toegelaten dat,conservatievelingen alles in de kiem smoren. Doe nou maar niet alsof je dat niet weet,sinds 9/11 gaat het bergafwaarts. Kan ik wel weer alles gaan uitleggen,maar daar begin ik verder niet aan hahaha
 15. Collie Weed

  Luxemburg Legaliseert Wiet als eerste EU land

  Wow,dat is cool... maar we slaan een nog groter figuur als NL nu.........schaam je ! wie loopt er nu achter?
 16. Collie Weed

  Paddo kweek B+

  @bosrand Mooi rijpe paddo's heb je wel nu hoor,maar een paar lucifer kopjes zitten erbij. Dus mooi gedaan bro ! Nice dat je een goede ervaring hebt gehad,is echt heel anders/beter dan een gematigde portie ofniet? Ik hoop dat je er ook de voordelen van plukt nu. Idd. met honing en water wil het best maar moet je zo lang kauwen. Je kan de droge paddo's ook tot poeder malen/grinden en dan thee zetten. Een uur zachtjes laten trekken,zeg maar 90 graden dus niet koken. Zeef de stukjes eruit nadat het is afgekoeld,en stop dat in je mond en met de thee wegdrinken die prut. Dan verkeer je met een kwartiertje of 2 in extase De thee kan alleen niet bewaard worden,dat is een nadeel. Mensen die last hebben van therapieresistente depressie is dit echt een uitkomst voor,omdat het precies werkt op die delen van je hersens die de depressie in stand houden. De zogenaamde vicieuze negatieve gedachtencirkel,word in stand gehouden door de serotonine verwerkende gebieden in je hersenen. Wat ervoor kan zorgen dat je vast zit in je hoofd op een foute manier. Anti depressiva = dweilen met de kraan open voor deze mensen(maar 1/3e heeft hier baat bij en dat is weinig) Paddo's halen mogelijk je hersenen uit dit denkpatroon doordat de psilocybine de desbetreffende gebieden stimuleert en ''af stoft'' als het ware. Nu kunnen je gedachten weer vrij stromen en word de serotonine heropname weer gereguleerd zodat je het vastgeroeste patroon opbreekt. Dat is de zogenaamde reset waar iedereen het over heeft. Dit werkt alleen met bepaalde doses op bepaalde tijdstippen. Dus 1 keer een volle trip heeft geen zin. De eerste keer een halve doses,twee weken later een droge 5 grams doses. Daarna proberen aan te voelen wanneer je het best weer kunt gaan,het liefst 3 weken later nog een keer een goede doses of wanneer je eerder voelt dat je behoefte hebt. Beetje op jezelf letten helpt wel met doorhebben wanneer je weer moet/wilt. Bij sommige mensen zijn deze positieve veranderingen permanent,wat dat percentage precies is weet ik helaas niet. Anti depressiva is gewoon troep en heb je meer last van dan dat het helpt. Dan liever af en toe paddo's eten. Op deze manier kun je uit de put blijven en OOK plezier hebben iedere keer. Het is in elk geval een heel goede reden om paddo's te eten,daar is geen twijfel over mogelijk. Jah bless !
 17. Collie Weed

  Paddo kweek B+

  Mooi Tek methode bosrand,you doin' fine bro !
 18. @Sunbeam Niet meer snoeien zoals @vakman al zei. Fanleaves bezitten nog voeding als ze groen zijn en hebben nog steeds functie. Haal je groot blad weg,dan haal je ook capaciteit weg. Pas als het helemaal bruin is weghalen. Als de bovenste toppen rijp genoeg zijn knip je die eruit en laat je de boel onderin nog verder afrijpen indien mogelijk. Om de volgende keer onderin geen fluff te krijgen kun je ze low stress trainen,zo kan het licht bij elk topje. Knakken en buigen kan met sommige soorten ook,maar dat moet je wel met beleid doen en op het juiste moment. Maar dan draai je over het algemeen wel beter resultaat.
 19. Collie Weed

  welke behandeling tegen trips

  Als je dan toch gif gaat spuiten neem dan karate voor de moestuin van compo garden want dat is een plant opneembaar middel,brimex is een contact insecticide en moet je ze allemaal mee raken geloof ik. Neem olie werkt ook,want dan stoppen ze met voortplanten en blijft een plaag uit. Roofwantsen prikken jouw ook wel graag aan,ja ze lusten mensenbloed..... De orius insidiosus is echt insidious dus,liever de orius tristicolor die prikt ons tenminste minder snel. Lavameel of andere gesteentemelen en ook diatomee├źn aarde werkt ontzettend irriterend op onze eigen longen. Kijk maar wat je doet,ik hoop dat je er snel vanaf komt want ik heb ze ook nog steeds hier en daar. Maar neem helpt ze nu wel naar een andere wereld moet ik zeggen,het word steeds minder hier. Suc-6 !
 20. Collie Weed

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  @Fatamorgana Mooie kweek heb je daar zeg,ze zien er supergoed uit vind ik. Petje af voor het feit dat je een grote aardekweek doet,de meesten vinden dat op grote schaal niet te doen zeggen ze Ik weet niet wat die 2 kachels je extra kost aan stroom/gas,maar is verwarmingskabels om de potten misschien niet goedkoper dan de rekening? Je hebt er mooi veel dus ik weet niet of het lood om oud ijzer is of zelfs helemaal geen optie vanwege de (meerdere) kosten. Maar erg mooi kweekje bro
 21. Collie Weed

  Xaim's Tentje.

  mooi gezond gewas hoor
 22. Collie Weed

  Paddo kweek B+

  @HUFFnPUFF Nee hoor van afrika tot in amerika etc. hahaha nee ff serieus,bijen komen al heel lang op deze planeet voor op veel plekken en wilde bijen maken ook honing bro. Ze steken je alleen maar lek als je irriteert,dat is nou het ding met wilde bijen he? Daarom is het ook vloeibaar goud toch? vroeger moesten wij ook moeilijk doen hoor,zie jij dat jezelf al doen zonder bescherming?(grappig beeld he?) @bosrand Ik vind het er wel goed uitzien hoor bro. Ik zie wel pinheads in het middengebied,niet precies in het midden maar ze zitten er wel. Er zullen er vast nog wat meer naast gaan groeien Had jij je casing laag wel laten doorgroeien en daarna die vermiculiet erop gestrooid? Want ik zie kaal vermiculiet erop liggen,blokt dat niet het licht? Ik weet dat de temperatuur belangrijk is en verse lucht ook,maar licht heeft ook een kleine rol toch? Het is wel handig eigenlijk om het zo te strooien tegen verontreiniging denk ik zolang het maar een dun laagje is. Misschien doe ik dat zelf ook wel later want het lijkt netjes
 23. Collie Weed

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  @konopi Relaxed....... @topic: Ik heb de HPI tent al een dag of 6 op 12/12 staan nu. Temperatuur is mooi 24 graden,en ze strekken nu als gekken alweer. Nog even voor de duidelijkheid,de 3 grootste planten waren 2x #4 stekken en 1x #3 stek. De plant rechtsonderin is een chemdawg uit zaad en is iets jonger dan de rest. Ze hebben onlangs pelikaan guano korrels gehad en smullen ervan. Alle 16 stekken waren geworteld,waarvan ik de 4 mooiste weer als moeder gebruik om de #3(purple heart) te preserveren. De gefeminiseerde zadenkweek van #3 is toch nog gelukt met de hakken over de sloot en ik heb 10 zaden mogen wegleggen te drogen. Deze zogenaamde S-1 word terug gekruist op de #3 stek later om de S-2 te maken. Dus dat houd in genummerd zaaien die zaadjes. Stay tuned..... Om even mee te eindigen,een goed nummer van Protoje. Jah bless !
×