Jump to content

Collie Weed

Full member
 • Content Count

  3,956
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  101

Everything posted by Collie Weed

 1. @konopi : Nee broeder,duidelijk een leesfout van jou. Het vervangt een 250W,het daadwerkelijke wattage weet ik niet eens maar is minder dan 250. Stond hierboven duidelijk geschreven maatje hahahaha Geeft niet hoor. Maar idd. misschien verbruik ik een tikkeltje meer,maar ik wil in het algemeen gewoon meer opbrengst weetje. Ik moet nog ff tweaken en klooien met klimaat,en dan is het klaar om te gaaaaaaaaaan ! Jah bless!
 2. @konopi Nee,het vervangt een 250 watt lamp als het goed is. Dus als ik het correct heb komt er evenveel licht vanaf als een 250 watt hps ofzo? Alleen net ff een andere kleur etc.,maar het zal een hoop schelen qua hitte in de zomer en in de stroomkosten denk ik ook. Er hing eerst 600W aan T-neon,dat word nu 4x die 250 watt cob dingen plus nog de 2 T-leds voor de bloei die ik nog samen in een t neon spiegelkap had gemaakt. Hopelijk gaat er dan ook wat meer vanaf komen Ik heb net nieuwe koolfilters besteld en nieuwe dekzeilen voor in de tenten,dus die 2 cobs moeten wachten tot volgende maand misschien. Dan kan ik die tent gelijk volprakken met RPP x Chem stekken voor een generale repetitie onder die COB's 3 tenten zijn nu beestjesvrij,alleen de hps tent heeft echt een witte vlieg plaag als enige nog. Gisteren weer gespoten en gek gedaan,maar dit keer lijkt het aan te slaan gelukkig. Ik had het eigenlijk al als verloren beschouwd,maar we zullen het de komende week gaan zien denk ik. Gewoon doorgaan met bestrijden/schoonmaken. Jah bless!
 3. @konopi Dat lijkt op oudemansiella mucida die laatste,maar dat weet ik niet zeker.(groeit op beukenhout,hoewel deze op een eik zit?) Die paarse is een amethyst zwammetje,die is lekker door de sla.(groeit bij beuk) Ff bakken ,laten afkoelen en door de sla mengen Die boleet is een kastanje boleet,xerocoma badius.(groeit bij eik en spar) Deze moet je goed karamelliseren in je koekenpan,als ze mooi bruin gebakken zijn zitten ze bomvol smaak. Jonge exemplaren zijn mooi vlezig,oudere exemplaren kunnen wat slijmerig worden bij bereiding door de grotere sporenbuisjes welke je kunt verwijderen voordat je bakt. Dit geld voor eigenlijk alle boleten. Ik ben altijd blij met mensen die zich interesseren voor mycologie,en ook mensen die het gewoon willen opeten daar gaat het immers om. Update: Ik heb nu 2 goedkope kant en klare COB led ufo's gekocht ,volgens mij zijn ze 250 W per stuk,dus ik moet er nog 2 ophalen voor die tent. Als ze in die tent bevallen haal ik er daarna nog 4 voor de andere tent. Verder heb ik nog een LED floodlight gekocht van 125 W voor de voorgroei,waarvan ik er nog 1 moet halen. Het is een beetje geklooi omdat de specificaties van het wattage niet getoond word en de info incompleet is,dus dat is ff inschatten als ze binnen zijn en dan een 2e order plaatsen als je erachterkomt dat het net te weinig is. Foto's post ik volgende week want ik heb bijna geen vrije tijd meer,dus bedankt voor het volgen en tot later WF ! Jah bless !
 4. Goedemiddag WF ! Eeeen het is alweer herfst en de paddenstoelen staan overal dit jaar,plukken tot ik neerval eigenlijk Maar in de hps tent gaat alles goed,ff de ontwikkeling vd afgelopen weken op een rijtje > Hierboven had ik ze een week na het overplanten gelijk geknakt,mooi aan het veggen dus nog. Dit is een week ofzo na de eerste knak,mooi terug gegroeid. De foto hierboven was nadat ze doorgeschoten waren omdat ik geen tijd had om aan te binden. Als ik zoiets doe wil ik het in 1 keer af hebben en niet de hele week iedere dag een beetje aanbinden. Dus twee weken geleden had ik ze de 2e keer aangebonden vlak na deze foto geloof ik,daarna de klok om. En op de foto hierboven zie je hoe ze er nu bijstaan,mooi groen en al begin in de bloei. De Sativa achtige purple chemmie laat gelijk paars zien op de calyxen direct naast de hoofdstam,echt een yummie gedachte aan hoe dat gaat smaken weer. Binnenkort laat ik nog wel meer zien van de andere tenten,maar collie heeft het druk ! Natuurlijk heb ik het autoflower afghani project nog lopen en ook dat gaat wel lekker. Verder zijn er nieuwe lampen besteld en gaat de T-neon de deur uit,weg met die 10 jaar oude meuk....... Jah Bless !
 5. Goedemiddag WF ! De T-neon tent gaat naar behoren en ik ben al bezig met spoelen. De geur is onontkoombaar lekker en spul zakt al door hier en daar. Mooie topjes geworden,behalve rechts achterin. Die pheno kon minder goed tegen de hitte van laatst,en is gaan foxtailen. Rookbaar zal het wel zijn however,dus ik mag niet klagen. Ook heb ik 6 x Automazar van D.P. gekiemd welke ik ga kruisen met......Loki's Whisper. Als het goed is krijg ik door de Loki meer afghani uiting in de mazar en ook word de Loki uiteindelijk groter. Of dat gaat lukken,gaan we vanzelf zien natuurlijk. Eerst maar eens een reg. F1 maken hiermee To be continued.... Jah bless!
 6. Xplore dat klopt. Als je het broed vanaf kiemen blijft doorschudden krijgt het geen kans grote netwerken te vormen en kan het geschud helpen met vermeerderen. Zou je daarnaast nog een pot hebben die nooit geschud is,en ga je die schudden dan kan de schimmel dat niet meer hebben want dan zijn de grotere netwerken reeds gevormd. Dan eindig je met stinkende kapotte netwerken,die niet echt goed meer repareren kunnen. Dus blijf schudden met dat spul,houd het jong. @greentjeonatrip Natuurlijk wist ik dat,en bij cyanescens heb ik dat ook gedaan toen ze nog in een zak woonden
 7. maerl gooi ik in mijn paddenstoelen substraat om ph te verhogen,in mijn koi vijver voor helder water en tegen alg. En om de ph van grond te verhogen nadat deze is gebruikt,zoals in het boekje van BAC staat
 8. Mooi groen daar bij jou Alkaline, Altijd jammer he? zo een lege tuin na de kweek, totdat je de weckpotjes met lekkers erbijhaalt natuurlijk
 9. @greentjeonatrip Dat is idd. de F-1 extreme booster van bac,daarmee vervang ik de pk booster van BAC na week 6 bloei. Dus echt pas geven na week 6,anders = niet goed En het is een minerale meststof voor in de bloei en is redelijk 'hot' voor ze dus pas op met doseren. Ik geef het idd. iedere watergift samen met bloeimiddel van BAC. Ik hoefde sowieso pas laat en weinig bij te voeden dit keer,dus helemaal geen gewone pk booster gegeven in het begin. Momenteel zit ik op....... BAC bloei : 1ml per liter F1 booster : 2 ml per liter En als ik ga spoelen straks gebruik ik alleen nog maar guano extract.
 10. Goedemiddag WF ! Ik heb geconstateerd dat de RPP weinig meer ging doen door de hittegolf van laatst,plus de beestjes hebben ook een aandeel gehad in de stagnatie. Aangezien ik 5 stekken had die nodig overgeplant moesten,heb ik de RPP maar omgeknipt en te drogen gehangen. Ondanks dat ze te vroeg om is is ze redelijk te roken kan ik zeggen. Hierboven zie je de stekken die net iets te lang in 5L potten hebben gestaan. Het gaat om RPP x Chem S1 , drie keer de sativa dominante purple chem en een #2 en een #4. Sativa dominante purple chem pheno? Jazeker ! Mooie plant om te zien en om te roken. Niet de snelste groeier of hardste strekker,wel een heel lekker rokertje. En natuurlijk de T-neon tent met mooie topjes erin. Deze hebben wel iets hittestress gehad,maar zijn gewoon doorgegaan sinds de temp. weer relaxed is nu Ze krijgen reeds F-1 booster en beginnen al zwaar te worden en lekker te ruiken. Ik heb een treasure trove aan smaakjes dit keer in deze tent,iets van 6 verschillende pheno's. Helaas zit de purple chemmie hier niet tussen deze run....... Dit was em weer WF hou je taai en tot de volgende keer. Haile selassie !
 11. Dit euvel is vaker aan de hand bij sensi seeds en hun z.g.n. autoflowers. Dan verkopen ze semi-autoflowers als autoflowers. Ofwel een gewone soort met een auto gekruist,en daar de F1 van verkopen ze. Een autoflower bloeit naar gelang de leeftijd,reageert de plant op nachtlengte dan is het per definitie geen autoflower. Dus zit er niets anders op dan afwachten. Gelukkig heb je geen hermafrodisering ertussen zitten,want dat kan ook heel goed bij sensiseeds semi-auto's.
 12. @Cammie Autoflowers is het makkelijkst om mee te beginnen en het mee te leren,maar het klinkt alsof je klaar bent voor fotosensitieve planten. Dan is het handig als je de soorten uitkiest speciaal voor buiten,dat geeft minder geklooi met ziektes etc. Maar waar je precies de beste buitensoorten koopt heb ik niet echt verstand van,want ik kweek nooit buiten Sensi seeds heeft wel buitensoorten,maar die vind ik allemaal wat laat
 13. @alkaline Ik heb van deze lekkere smooth drinkende stook van 92% een lekkere chaga likeur gemaakt. Ik heb gewoon het gedeelte water vervangen met sterk getrokken chaga thee en honing. Zo heb ik een likeur gemaakt met vanille achtige tonen,die nog gezond is ook ! Ik kan zeggen dat het meer dan prima kwaliteit is,dat is een goed gestookte alcohol Alki !
 14. @piercing Niet opgeven,keep living your dreams till there's none left ! Jah bless!
 15. @alkaline De ananas knipte ik weleens af en liet de onderste topjes staan,soms gaan die dan gewoon opnieuw bloeien zelfs ! However kost het je wel tijd natuurlijk. Hahaha gespritzde ananas,klinkt als een drankje Jammer vd rot in de chemdawg,hopelijk is het niet teveel broski. Deze chemdawg heb ik 1x eerder buiten geteeld zien worden,en dat was volledig zonder rot. Maar blijkbaar was dat of mazzel daarzo,of wat pech bij jou. Wie zal het zeggen? Gelukkig zit je erbovenop zoals altijd,mooi man!
 16. Dat gaat zeer lekker daarbuiten bij jou Alki ! Wat grappig dat jij net een pheno verschil in de pineapple hebt zitten,ik ben benieuwd hoe jij haar vind smaken als ze droog is. Catpiss is ook niet slecht gloof ik
 17. Ondertussen in huize Collie is het nu 30 graden,en staan de tenten op nachtcyclus. Verder heb ik nog steeds beestjes rondvliegen,maar ondanks de hitte en beestjes......... Doen ze het toch nog goed De tent met 3 RPP plantjes doet het wel ok,de sitter heeft het goed gedaan en ik mag zeker niet klagen. Er zijn een aantal stekken gesneuveld door de vakantieperiode,en angstvallig probeer ik het even opnieuw te doen. Maar met deze temperaturen word het er niet makkelijker op natuurlijk. Verder staat de T-neon tent op ontploffen met topjes,en wil graag de 2e helft vd bloei in zo te zien. Deze tent is gewoon volgeramd en niet alles krijgt evenveel licht,maar toch mag ik niet klagen want ze zien er fris en lekker uit ! Het is hier buiten 40 graden,dus ik ga verkoeling zoeken nu want binnen is het maar 10 graden kouder Of zeg gewoon maar minder heet want het is en blijft plakken ! Ik wens jullie en je plantjes veel koelte,en geniet ervan ! Bedankt voor het lezen,tot later & Jah Bless!
 18. Ik heb ze ook gehad en ze zijn niet eetbaar geloof ik. Ik heb 3 soorten gehad en geen van allen waren pathogeen,ik heb ze ook bij mijn kamerplanten in de potten gehad. Gewoon wegplukken als ze groot genoeg zijn en weggooien. Het is volgens mij een subtropische soort,want ik heb het alleen in de zomer gehad. Ze kunnen namelijk zware metalen binden in hun vruchtlichamen,dus alles wat hun er uithalen aan troep moet ook wegblijven is mijn mening. Als je ze laat liggen herintroduceer je het weer in je bodem. Natuurlijk gaat het om zulke minieme waarden dat je er niet wakker van kan liggen,tenminste......... ik niet. Dus doe wat je wilt eigenlijk,neem desnoods een sporenprint en ga kijken of je ze opzettelijk in je grond kan krijgen.
 19. En wederom weer een goede groene morgen gewenst WF ! De cactusjes gaan als een trein,dus foto tijd ! De takeaway tek zaailingen heb ik geprobeerd af te harden door middel van de deksel op een kier te zetten. Maar dat was nog iets te vroeg voor ze met 3 maanden. Ik zag gelijk het groene huidje wat fletser worden van kleur,en het huidje zag er wat uitgedroogder uit na 2 dagen. Dus deksel weer helemaal dicht ,en nog ff wachten denk ik. Ik zit er al een tijd aan te denken om ook nog lophophora deciepiens zaadjes te halen,die lijkt ook erg mooi vind ik. Peruvian torch lijkt me ook vet,die zal ik dan ook gelijk halen als zaad. Maar dat zal iig. moeten wachten tot ik de tijd ervoor heb. Stay prickly !
 20. Goedenavond WF ! Tijdje niet gepost maar hier zijn we weer hoor De T-neon tent staat nu vol met: 4x F1 #3 stekken,5 zaailingen van Purple Heart S1 genummerd 1 tot 5. En de kleintjes onderin zijn gewoon over,we zien wel daaraan komt Natuurlijk heb ik de #3 opnieuw gestekt,en gelijk ook de 5 zaailingen op nummer. Zoals jullie zien gaat alles zo zijn gangetje hier,ik heb alleen zo verdraaid weinig tijd om te posten. Nu ga ik om de S2 te maken de F1 #3 stek kruisen met een geselecteerde stek uit de S1 Zo maken we de S2 binnenkort. Natuurlijk moet ik deze 5 zaailingen eerst afbloeien en proeven voordat ik uitsluitsel kan geven welk nummer uit welke batch de tegenhanger word voor de kruis met #3 Er zit het meerendeel half paarse wiet tussen,maar verschillende uitingen van smaak. Ook zat er weer een #4 pheno tussen,waar ik zooooooo lekker van kan slapen Dit was hem weer boerenburgers en buitenluitjes,Jah Bless !
 21. Er komt gelijk adelaar guano bij,dat is pas slim
 22. @Xaim Jawel genoeg veranderingen,en genoeg mini vakanties tussendoor dus weinig tijd om te updaten mijn broeder. Ik heb reeds de crimson haze omgelegd,en naar tevredenheid de F3 zaden uit de cola pheno mogen plukken. Er zat meer paars tussen dan ik had verwacht van deze strain en weinig segregatie voor een F2. Dus meerdere planten leken en roken hetzelfde basically. Ook heb ik de hps tent omgelegd,maar geen foto's gemaakt helaas voor jullie. Vanavond heb ik de nieuwe lichting overgeplant naar de tent waar de crimson haze stond,dit keer zijn het 4 stekken van de originele #3. En 5 zaailingen van de Purple Heart S1 zijn hun gezelschap. Morgen komen er nog 5 kleinere stekken bij te staan,in kleine 5 L potten. Deze ronde dus weer fotosensitief voor de wiet,we sure can use it ! In de HPS tent komen 3 RPP te staan,hopende dat dit nog wat word Als er weer wat tijd is post ik wel weer wat foto's.
 23. Brandnetel moet je soep van maken of thee,roken als wiet is een fabeltje want je word er niet stoned van zoals wiet ofzo Tenzij je het lekker vind smaken natuurlijk,dan mag je gewoon genieten
 24. Goedemiddag WF ! Allereerst de hps tent met Purple Heart Zaailingen die netjes de 2e bloei ingaan. Geen echte troubles hier eigenlijk,gaat best mooi en ruikt superlekker vind ik. hier en daar wat paarse tonen zoals ik wilde. Ik ben nu al ongeduldig,ik wil het weer lekker de hele dag smoken als het ff kan ! Die lekkere #3 lucht uit de weckpotten,hmmmmmmm ! Ook alle stekken groeien zich suf,ik moet ze alweer overplanten eigenlijk maar nog geen ruimte to do so. Dus ik moet nog even een week of 2 lief zijn voor ze,dan kunnen ze over. Zolang ze lekker groen zijn huil ik niet Tot laterrrrr !
×
×
 • Create New...