Jump to content

FrostyFingers

Members
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Positief

About FrostyFingers

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dag 53: Mooi bosje: De max temp is nog steeds 26*C. De min temp lag wat lager. 18,5 boven de lamp en 16,6 met de sensor ergens tussen de bladeren. Dit komt waarschijnlijk doordat de donkere periode nu 2x zo lang is geworden. Ik zal de collega instrueren om de kachel wat hoger te zetten. Toen ik vandaag aankwam stond de tensio rond de 50. De collega zei dat hij gisteren 3L had van onderen had gegeven van de 6L die ik heb gemaakt toen de tensio ongv 300 aangaf. Ik heb de overige 3L weg gegooid en een nieuwe 6L gemaakt met 0,5mL Grow, 0,5mL Fishmix, 2mL Heaven en 1mL Acti-Vera met een ph van 6,7. Misschien zullen ze morgen überhaupt geen water willen of een beetje. Ook heb ik 1,5L water met 1mL Alg-A-Mic met ph 6,7 op en onder de bladeren gesproeid.
 2. @pindarots123 Het is van 10:00 - 22:00. Dit mede aangezien ik niet altijd kan voorspellen hoelaat ik tijd heb om langs te komen en ik er sowieso niet in de nacht heen kan. Als ik erheen kan is het meestal 10-14:00. Of ik van de zomer zal draaien weet ik nog niet, ik weet wel dat ik dan inderdaad sowieso in de nacht de lampen zou laten draaien.
 3. Dag 52: Dag 0 Bloei: Ik heb de timer vandaag op 12/12 gezet: 10:00 - 22:00 Alle vakjes in het midden behalve eentje links-bovenin het midden hebben zich opgevuld met scheuten. Onder dit vak zat een scheut die al van het licht kon proeven, deze vindt zijn weg naar boven wel. Ik heb tot nu toe nog geen negatieve gevolgen op kunnen merken van de voeding die ik gisteren heb gegeven. Ze staan er mooi bij (elke dag mooier) en de verbrande plant rechts-onderin de foto hierboven oogde naar mijn mening zelfs iets mooier van kleur en leek geen verdere verbrandingen te hebben opgelopen dan dat ze al had. Voorlopig blijf ik doorgaan met deze lichte dosering en ik verhoog het naarmate het goed gaat en de behoefte zal stijgen. De tensio stond toen ik vandaag kwam op 60, de waterbeurt van gisteren was ook de grootste tot nu toe dus ik verwacht dat ze het er wel mee zullen redden tot morgen. Voor het geval ze nog dorstig worden vandaag of morgen voordat ik kan komen heb ik 6L water met 1mL Grow, 2mL Heaven, 1mL Acti-Vera en 1mL Alg-A-Mic op ph 6,6 achtergelaten voor de collega om van onderen te geven. De wortels groeien boven de grond uit. Ik had het al eerder gezien, maar die waren te klein om op te vallen op camera. Deze op de foto hieronder was echter best wel groot en zichtbaar op camera. Weet iemand hoe dit zou kunnen komen en of het een probleem is?
 4. Dag 51: De laatste lege vakjes in het midden van het zullen morgen waarschijnlijk zijn opgevuld. Ik denk dat ik morgen over ga schakelen naar 12/12. Ik heb een nieuwe draaiende fan van Gardenhighpro. Ik heb de witte fan die rechts-onderin het plaatje te zien is iets lager gehangen en de nieuwe fan zo gezet dat hij het gehele oppervlakte bewaait als hij roteert. Het zou waarschijnlijk handiger zijn geweest als ik de witte fan op de diagonale overzijde van de nieuwe fan had geplaatst, maar ik red dit niet met de kabellengtes. De tensio stond rond de 310 toen ik aankwam. Ze vroegen echt om water, de blaadjes hingen, bij sommige meer dan bij andere. Ik heb vandaag 2mL Grow, 3mL Heaven, 2mL Acti-Vera en 2mL Alg-A-Mic verdeeld over 9L water en het afgezuurd naar 6,4 en ik heb ze alles in een keer gegeven. Deze doseringen zijn zeer miniem aangezien ze volgens het schema van BioBizz allemaal rond de 1-2mL per L zaten bij de Allmix en 2-3mL per L bij de Lightmix. Ik zal morgen denk ik wel zien hoe ze erop reageren, als ze niet gelukkig staan geef ik ze nog een tijdje alleen water en begin ik later nog lichter gedoseerd. Als ze wel gelukkig staan hou ik deze dosering een paar dagen aan en verhoog ik het daarna lichtelijk. Dan blijf ik de dosering elke paar dagen lichtelijk verhogen zolang het goed blijft gaan. Ik heb ook een nieuw net besteld van Gardenhighpro, deze heb ik ietsje boven het huidige bovendek gehangen, aan de hand van de strek zal ik het waarschijnlijk nog wel hoger hangen. Na meerdere video’s en artikelen te hebben bekeken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het beste pas kan gaan dieven zodra de strek voorbij is, ongeveer week 2 van de bloei. Ook een nieuw schaartje van Gardenhighpro besteld. Hij voelt soepel aan, ik ben benieuwd hoe hij in de praktijk zal werken.
 5. @lostchild Ik denk dat ze me wel dankbaar zijn voor het verlagen van de intensiteit.
 6. Dag 50: Allereerst de foto’s van boven van de afgelopen 3 dagen: Maandag Dinsdag Vandaag Zoals je ziet koloniseren de scheutjes best wel snel het hele net vol. Ik verwacht morgen of overmorgen over te schakelen naar 12/12 als de gaatjes in het midden zullen zijn opgevuld. De buitenkant maak ik me niet zo druk om aangezien het bij de strek uit eindelijk toch wel buiten het net zal vallen. Als je er wat meer van onderen naar kijkt zie je heel veel diefjes. Ik zit een beetje te twijfelen om de onderste scheutjes die toch geen daglicht zullen zien te gaan verwijderen voor of iets nadat het op 12/12 staat aangezien ze op dit moment in principe ook energie meepakken dat ook in het bovendek kan worden gestoken. Grote bladeren die scheuten van een kans op licht beroven wil ik denk ik na de strek weghalen en misschien ga ik dan nog eenmaal dieven. Bij de meeste planten zijn de nerven en delen van de stam paars getint. Toen ik daar een beetje op ging letten kwam ik het aller eerste bloeihaartje tegen op een van de planten. Verder geen andere geconstateerd. Het is de plant met de dikste bladvingers en compactste internodes, een beetje een Indica feno dus. Max temp zat rond de 26 wat me helemaal prima lijkt Min temp zat rond de 20 wat me ook helemaal prima lijkt. Het verlagen van het vermogen van de lampen heeft sowieso de temperatuur geïdealiseerd en de lichtdruk verminderd waardoor ze er vandaag heel mooi bij stonden. De tensio gaf ongeveer 80 aan toen ik er was en de aarde zag er nog flink nat uit dus ik heb 3,5L water met 1mL Alg-A-Mic op en onder de bladeren gesproeid en verder geen water aan de aarde gegeven. Een groot deel van het water druppelt uiteindelijk toch wel de aarde in. Ze zullen sowieso nog wel goed staan totdat ik morgen kan komen sproeien. Aangezien ik van plan ben bijna over te schakelen naar 12/12 vraag ik me af of iemand nog tips heeft hiervoor. Ik vroeg me ook af of de manier van dieven en ontbladeren die ik hierboven heb genoemd een beetje een geschikte tactiek is.
 7. @Buyuk In eerste instantie zei ik uit discretie niet van wie ik de aparatuur heb. 660W leek mij ook wel haalbaar, maar ik ben uiteraard het tegenovergestelde van een expert dus teveel op mijn eigen intuïtie bouwen is ook niet ideaal. Wat mij wel leek is dat jij wel een reden zal hebben gehad tot het aanschaffen en gebruiken van de derde lamp. Ook ging ik er al vanuit dat je hogere opbrengsten zal hebben gegenereerd met de derde lamp aangezien je anders natuurlijk ook wel tegen mij had gezegd dat ik er beter 2 had kunnen gebruiken. Jij bent uiteraard ook degene die tegen mij heeft gezegd dat het goed was om ze op volle touren te zetten. @cannarie & @wieries Ik hou ze er alle 3 8 in en hou ze nu voorlopig even op 75% van het vermogen en draai ze denk ik volop zodra ze wat verder in de bloei staan. Dit alleen als ze er mooi gezond bij staan en het een verstandig plan is. Als het hierdoor bijvoorbeeld weer heel heet wordt of als jullie het afraden om ze op 100% te zetten doe ik het niet. Tot die tijd lekker op 75% laten. Vandaag zal ik weer op bezoek gaan en er zal waarschijnlijk een update volgen. Ik hoop dat ze er wat vitaler bij staan door de afname van lichtdruk, maar of je na één dat al verschil zal zien weet ik ook niet.
 8. Dag 49: Ik heb vandaag allereerst de lampen op ongeveer 75% van het vermogen gedraaid. @lostchild Ik denk inderdaad dat het handiger en logischer is om er 2 te hebben hangen dus ik ga morgen of ergens de komende dagen eentje weghalen. 1 lamp lijkt nieuwer te zijn dan de andere 2. Die haal ik er denk ik uit. Als ik die ene eruit heb zet ik de overige 2 denk ik gewoon weer op volle tour. Het net begint zich al mooi op te vullen en de planten ogen elke dag wel wat vitaler en mooier. Zelfs de lichtgroene verbrande plant rechts-onderin groeit elke dag aanzienlijk. Alleen zijn de bladeren nog steeds een beetje gekruld. Ik hoop dat dit morgen of in de komende dagen zal verminderen door de afname van lichtintensiteit. Ik heb de middelste een beetje gedraaid aangezien ik denk dat ze dan beter tot haar recht komt bij de opvulling van het net. Het net is bijna vol, maar er zijn nog wat ongelijke delen. Ik schat ergens deze week als het net zich wat rijkelijker heeft gevuld van start te gaan met 12/12. Ik heb vandaag ongeveer 6L over ze verdeeld en 3L achtergelaten voor de collega om vanavond op de bladeren te sproeien. De tensio stond toen ik aankwam op 298 terwijl de grond er nog goed vochtig uitzag aan de bovenkant. Ik begin steeds meer aan de accuratie van de tensio te twijfelen en denk dat dit misschien kan komen doordar ik hem te dicht bij de rand van de pot erin heb gestoken. Aan de andere kant vraag ik me af of dit het probleem is en of het het nou echt waard is om een nieuw gat te gaan stichten. Zolang het goed blijft gaan met het gewas let ik niet al teveel op die tensio en probeer ik elke dat gewoon een goeie hoeveelheid te geven. Ik ga ze steeds iets meer geven aangezien ze nu natuurlijk ook stevig in de groei zijn momenteel. Na het wateren gaf de tensio een waarde van rond de 20 aan. Nadat ik het vermogen van de lampen had verminderd zag ik een directe daling van de temperatuur, dit is uiteraard wenselijk. Ik hoop alleen niet dat de nachten hierdoor kouder worden. Ik zal morgen zien wat de temp vannacht is geweest en aan de hand daarvan zal ik weten of het nodig gaat zijn om de radiator erbij te betrekken. De collega doet het raam elke avond minstens na 22:00 dicht. De Plagron Batmix gaat ca 6 weken mee en ik zit nu op de 5e week dat ze erin staan. Ik zit te twijfelen om vanaf morgen alvast heel lichtjes te beginnen met het geven van Bio-Grow. Zodra ze in de bloei staan zal ik ook lichtjes beginnen met het bijvoegen van Bio-Bloom en Bio-Topmax en de andere producten. Ik ga denk ik met alles beginnen op ongeveer 1/4 van de aanbevolen doseringen en deze langzaam opvoeren zolang ik zie dat ze er positief op reageren. Achteraf besef ik me dat het mogelijk zou kunnen zijn dat de bladeren zo zijn aangetast door de lichtintensiteit in plaats van door overvoeding. Het zou ook wel logisch zijn aangezien ik gebruik maakte van zeer minieme doseringen. Het zou ook kunnen zijn dat alsnog overvoeding zal zijn geweest, maar ik denk dat ze nu wel wat aan zullen kunnen en het lijkt me ook beter om ze er alvast aan te laten wennen voorals de bodem straks geen voeding meer bevat. De linker is de gewenste temperatuur en de rechter is de gemeten temperatuur. Het zou fijn zijn als hij nu niet hoger dan 27 meer zal komen en dan in de nacht 20 of 21 is. Ik verwacht dat ik morgen zal zien dat de laagste gemeten temperatuur lager zal zijn dan nu aangezien de hoogste temperatuur ook zal verlagen. Als dat zo is zal er misschien moeten worden gespeeld met de radiator. Monitor van climate frequentieregelaar: De bestelling van de fan en het net zou vandaag binnen zijn gekomen, maar de levering is door DHL voor 2 dagen uitgesteld. Ik hoop dat de scheutjes tegen die tijd het huidige net goed op zullen hebben gevuld en ze lekker kunnen stretchen naar de volgende zodra ik de boel op 12/12 zet.
 9. @wieries Heel handig spul, ik zat er al over na te denken om zoiets aan te schaffen. Vooral dat ding van Shelby met die app lijkt me wel handig aangezien ik dan ook de temp op afstand kan bekijken en kan zien hoe warm het op welk tijdstip is geweest. Heel handig, vooral voor als ze straks bloeien.
 10. @al green Leuk dat je het vraagt, de locatie is niet op mijn woonadres. Dit is kwa (eigen) veiligheid ideaal, maar het betekent dat ik er soms een dag niet kom en meestal maar 1x per dag. Gelukkig heb ik iemand om de thermo en de tensio in de gaten the houden.
 11. @cannarie Ik begrijp dat het beschijningsoppvervlakte verlaagt zodra je de lampen lager hangt, maar ik vraag me daarom juist af of ik ze tegen die tijd weer op wat hoger vermogen zal kunnen zetten voor een beter resultaat. Aan de andere kant vraag ik me af of dit wel goed zal zijn aangezien de lamp dan ook nog dichter op de bladeren hangt, maar misschien kunnen ze het beter verdragen tijdens bloei dan in veg. Hoe dan ook ga ik ze voor nu even dimmen en de lampen wat lager hangen zodra ik de boel op 12/12 zet. Ze hangen nu op 60 cm vanaf de hoogste topjes, ik denk dat ik ze dan zodra het op 12/12 staat elke dag 2cm verlaag tot het op 50cm zit (rekening houdend met de strek). Ik ben geen expert, daarom vraag ik ook zoveel. Ik hoop dat jullie dat kunnen begrijpen.
 12. @lostchild Als je zegt dat het teveel lichtdruk is zal ik ze misschien weer wat moeten dimmen. Of ik moet er 1 lamp uithalen zoals jij zegt, maar @cannarie zegt dat dimmen wenselijker is. Wat me wel is opgevallen is dat de lampen een schijnoppervlak van 140x70 hebben tijdens de groei en 120x60 tijdens de bloei. Het leek mij dat een derde lamp tot beter resultaat zou leiden aangezien licht=gewicht, maar als het de plant daadwerkelijk niet ten goeden brengt zal ik dus moeten dimmen of 1 lamp verwijderen. Ik heb de set overgekocht van een forumlid. De 3 lampen zaten erbij en hij heeft ze ook alle 3 gebruikt in zijn rondes. Morgen ga ik dan dimmen. Dan zet ik ze weer op 2/3 van het vermogen. Misschien weer volledig vermogen zodra ze wat verder zijn in bloei, maar aan de andere kant zal de lamp dan ook lager hangen.
 13. @cannarie Ik denk dat het ondertussen wel wat beter gaat. De max van de afgelopen dag was 29,4 en de min was 20,4. Het verschil van 9*C lijkt me niet echt ideaal, maar of het een heel groot probleem is weet ik ook niet. Het schijnt dat een verschil van rond de 10*C tussen dag en nacht in de latere bloei een kans op paarse kleur kan vergroten, maar ik zou liever hebben dat ik überhaupt iets lager zit met de temperatuur tijdens de bloei dan nu. Ik kan het denk ik niet echt beter maken dan dat het nu is. Het voordeel is wel dat het meestal rond de 26-28*C is als de collega gaat kijken of ik zelf. Dag 48: Ik zie elke dag al een hoop verschil, ook als ik terugkijk op het topic. Ik verwacht ergens deze week naar 12/12 over te schakelen. Ik heb een net besteld en een nieuwe fan. Deze 2 dingen wil ik sowieso binnen hebben voordat ik de boel op 12/12 zet, ik heb dit keer bij Greensell besteld en ben benieuwd of ik dit keer niet te lang zal hoeven wachten. Toen ik vandaag aan kwam stond de tensio rond de 100 en zag de toplaag van de aarde er bij de meesten vochtig uit zoals je ziet op de foto hieronder: Ik heb toen heel even gewacht tot de tensio rond de 130-140 zat en heb ze toen ongeveer 4L water gegeven. Ik heb ook nog ongeveer 4L achter gelaten voor de collega om van onderen te geven in het geval ze nog te droog komen te staan voordat ik weer van boven kan geven. Dit is nog steeds het plantje wat het meest lijkt te zijn getroffen door het voedingsoverschot. Ze presteert nog niet heel goed, maar gaat wel beter dan eerst. Zoals je ziet zijn de blaadjes een beetje lichtgroen/gelig van kleur met hier en daar verbrande stukjes. Dit is de andere plant die best wel was getroffen door de voeding. Deze is aardig hersteld: Deze plant hing eerst erg slap door de droogte, maar is er ook weer aardig bovenop gekomen: Wederom een mooi wietje weten te bemachtigen: Amnesia Haze Mooie sterke Haze, erg royaal bestrooid met trichomen en een lekkere smaak. Ik heb vaak slechte Amnesia gezien, vaker slecht dan goed denk ik (op straat, niet in shop). Maar deze is echt top.
 14. @cannarie Ik zie dat wat je zei over dimmen nu pas staan. Ik hoop natuurlijk dat dit niet nodig zal zijn. @upheaval Het is inderdaad vreemd, iedereen zegt altijd dat ze juist problemen met kou hebben als ze met led werken (de meesten tenminste) Wat zouden jullie nou een beetje de ideale dag en nacht temperaturen noemen? Ik zou denken 24-27 overdag en 20-22 ofzo in de nacht. Ik ga vandaag kijken wat de max en min temperaturen zijn geweest. Ik denk en hoop wat minder verschil. Er zal vandaag of morgen denk ik weer een update verschijnen.
 15. Dag 47: Ze beginnen het net al mooi op te vullen en de lagere scheutjes aan de binnenkant beginnen ook mooi licht te krijgen door het uitspreiden van de grotere takken. Toen ik aan kwam stond de tensio op 435. Veel te hoog! Ik ga geen dag meer overslaan met water geven. Ik heb vandaag ongeveer 7L water gegeven van boven en nog 5L achter gelaten voor de collega om vanaf onder te geven voorals ze wat droger komen te staan. Deze tactiek hou ik er denk ik ook in. Ik probeer ze allemaal ongeveer even veel water te geven door de drukpomp bij elke pot steeds opnieuw tot volledige druk op te pompen en dan elke pot even lang water te geven met een stopwatch ernaast. Ongeveer een uur na het wateren gaf de tensio 29 aan. De inlaten van de tent heb ik beide op de grond in de richting van het raam en de radiator. De uitlaat had ik eerst op de tafel waardoor de warme lucht in de kamer uitmondde. Ik heb de uitlaat nu bij het raam laten eindigen met de jaloezieën ervoor. De temperatuur leek direct te dalen hierdoor. Het temperatuurverschil was sowieso minder erg afgelopen 2 dagen. Min was 20,8*C en Max was 29,5*C. Iets overzichtelijker, maar het lijkt me nog steeds niet echt ideaal. Ik heb de thermo/hygro ge-reset dus ik kan morgen zien hou warm het maximaal en minimaal is geweest. Ik heb na het water geven nog even wat water op de bladeren gesprayd en de takken nog een beetje uitgespreid voor zover dat kon. Het plan is om zodra de plantjes een beetje gezonder zijn wat blad weg te halen om lichtpenetratie te bevorderen en daarna op 12/12 zetten. Ik heb gelezen dat het dieven van de scheutjes onder het net het beste kan rond de 2e week van de bloei. Weet iemand hier meer over? Ik ga ze denk ik op 12/12 zetten zodra ze dit net vol of bijna vol hebben. Dan hang ik een 2e net op om de strek en uit eindelijk de toppen op te vangen en te ondersteunen. En jaa @cannarie ik moet het nog leren. Dat is te merken. Het leek mij wel logisch dat het de koude lucht die naar binnen komt verwarmt, maar het is minstens even logisch dat de warme lucht beter de kamer uit kan via het raam.
×
×
 • Create New...