Jump to content

alkaline

Full member
 • Content Count

  1,897
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

alkaline last won the day on July 29

alkaline had the most liked content!

Community Reputation

660 Uitstekend

1 Follower

About alkaline

 • Rank
  Ere lid
 • Birthday November 8

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.speaktomecatalog.com/mp3/SPTTOW.mp3
 • Jabber
  98bff9a4a3@jabber.calyxinstitute.org

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  België

Recent Profile Visitors

1,810 profile views
 1. Goedenavond wfers!! Weer iets meer dan een week verder en heb beetje last van het "lege nest syndroom" nu me tuin zo leeg komt te staan... Vrijdag de laatste van de ananassen omgedaan. De andere ananas en GSC liggen ook nog op het droognet. Tijd dus voor de laatste van het seizoen: Gelato dag52 (groei) De voorbloei verloopt traag, lijkt meer of ze gewoon wil laten zeggen dat ze geslachtsrijp is. In ieder geval we zien wel wanneer ze begint te toppen! Fijne werkweek nog en houd het droog Greetz Alki!!
 2. alkaline

  Oud zaad

  was je niet tevreden van de antwoorden op je vorige topic?
 3. Goedemiddag wfers!! Snelle update deze week, GSC dag46 sinds voorbloei Jammerlijk genoeg omgedaan door een snel oprukkend meeldauw probleem, geen zin om andere natuurlijke middelen er op te spuiten en te laat om nog een zwavelwiek te branden Pineapple express dag85 (zaad tot nu) Deel 2 van de kattepis ligt nu ook op het net te drogen. De andere dame staat voor volgende week op de planning. Gelato dag 43 laat geslacht zien (9aug) Laten we hopen dat er een GSC is gebruikt in deze kruising die beter bestand is tegen meeldauw dan die we hier hadden staan... Was hem weer voor vandaag! Greetz Alki!!
 4. Ben zelf een beetje geconflicteerd omdat ik me kan vinden in beide standpunten die in het topic al aanbod zijn gekomen... Zonder mensen als John en Ines die de bevoorrading verzorgen zou er niets te rapen vallen in de CS... Als de CS daarom liever zaken doen met idealisten waar ze al jaren vertrouwd met zijn, in plaats van door de staat aangestelde tomaten kwekers, zou het misschien wel een "statement" kunnen maken om als collectief (dus iedereen die heeft kunnen profiteren, van klanten tot cs tot de kwekers zelf) de boetes mee te betalen... Of het indruk gaat maken of de visie die vadertje staat omtrent regulering al heeft gaat veranderen? Daar kan ik toch overtuigend nee op zeggen... (edit: al mag dit natuurlijk niet de reden zijn om deze mensen niet proberen te helpen natuurlijk)
 5. Soortje: Chemdawg Buitenkweek Smaak: enorm gassig alsof je petrol inhaleert Effect: zeer verdovend en een mooie pijnstiller
 6. Peroxide of eens opschuren wil wel eens helpen
 7. @Echep je hebt blijkbaar toch gelijk dat sativex momenteel nog niet mag worden "nagemaakt". heb even wat opgezocht tot waneer GWpharma de exclusiviteit heeft om sativex te produceren tot Augustus 2023 (geen idee of verlenging hiervan mogelijk is hopelijk niet in het voordeel van de patiënt) De doserings pomp tot maart 2021... en dan nog wat dingetjes waarvan het patent vervalt tussen 2021 en 2026 als ik het goed lees.
 8. Gooodmorning wf!! Weer een week dichter bij het einde van het buiten seizoen Chemdawg en de ananas liggen nog steeds te rusten op het droognet, klein beetje rot en twijfelgevallen er tussen uitgehaald. Ananas Dag78 котpis pheno nog een ±weekje voor dit deel ook om kan. Andere dame zien we wel in ±2weken GSC dag39 sinds voorbloei Gaat lekker hier en daar en vossenstaart voornamelijk bij de hoofdtop... Staat op de planning binnen ±26 dagen Gelato dag36 groei Hoop stiekem dat ze 2de week van augustus al bloei gaat vertonen. ze doet het ook geweldig op gerecycleerde aarde die door de jaren heen achter het tuinhuis accumuleert je krijgt er zelfs gratis een klaver mulch bij Prettig weekend nog wfers!! Greetz Alki!!
 9. Kan je nog steeds niet helemaal volgen. Eventjes om met je brandnetel voorbeeld verder te gaan monsanto (bayer) heeft toch ook maar in se soja bonen, mais, etc... gepatenteerd... Er zijn zelfs octrooien voor tomaten en broccoli... (link is van voor de wetswijziging van ±2017) En laten we eerlijk zijn moest wiet legaal worden dan zullen er nog altijd regels aan verbonden zijn... bv: wat voor cleanroom, veiligheidsnormen, kwaliteitseisen, etc.. (ook al zien we het zelf graag anders) Tuurlijk mag je sativex "namaken" dat noemen ze dan het generische medicijn (witte product)
 10. @Echep hoor vaak het "planten kan je niet patenteren" vallen maar hoe zit dat juist? En waarom zou de Belgische staat juist om deze (en andere) redenen de boot afhouden? Ik dacht dat je planten wel degelijk kan patenteren in Europa. de regels zijn in ±2017 wel veranderd dat je geen octrooi meer kan aanvragen voor planten(eigenschappen) door klassieke veredeling verkregen maar wel degene bekomen door "mutagenese". Dat zou dus kort door de bocht betekenen dat "fem"zaad of een duckfoot wel degelijk patenteer baar is? https://www.duurzaamnieuws.nl/patent-op-planten-maar-deels-afgeschaft/ En in Amerika kan je ook zo'n beetje alles patenteren... dan heb je daar alvast voet aan wal
 11. @Collie Weed zeer zekers niets mis met een kattepis nananas, dacht eerst dat de kater van de buren tegen de potten had komen "spritzen" Knip werk is al weer rond Dit is wat er nog blijft staan van de ananas Ook nog wat rot gevonden in de chemdawg
 12. Goeiemorgen! Update enkele dagen later door slecht weer... Zullen maar meteen beginnen zekers? Gelato dag28 Niets op aan te merken GSC dag34 sinds voorbloei Begint een klein beetje te foxtailen Chemdawg dag47 sinds voorbloei Gaat vandaag nog om. Ze zou het nog wel een week hebben kunnen uithouden maar durf het niet riskeren met aankomend regenweer + trichoompjes zijn over het algemeen al wazig (milky) Pineapple Express dag73 De vreemde ananas (kattenpis pheno) gaat vandaag ook al om, of in ieder geval al half... ze begint vreemder en vreemder te doen onderin is ze zo te zien aan een geheel nieuwe bloei begonnen... De andere ananas mag nog minstens een weekje bekijken het wel als het zover is. Zijn we weer rond voor vandaag! Dan is het juist nog enkele stretch oefeningen doen en de scharen ontsmetten... Greetz Alki Ps: probeer het droog te houden!
×
×
 • Create New...