Jump to content

alkaline

Full member
  • Content Count

    1,564
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

alkaline last won the day on July 14 2017

alkaline had the most liked content!

Community Reputation

536 Uitstekend

About alkaline

  • Rank
    Ere lid
  • Birthday November 8

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.speaktomecatalog.com/mp3/SPTTOW.mp3
  • Jabber
    98bff9a4a3@jabber.calyxinstitute.org

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    België

Recent Profile Visitors

1,316 profile views
  1. alkaline

    wietexperiment gedoemd te mislukken

    maar vanaf wanneer kunnen we over een geslaagd of gefaald experiment praten? (bv wanneer: kweek/verkoop gerelateerde inbreuken dalen of stijgen? (denk eerder dat er wel een lichte stijging gaat zijn in die 4jaar dat het experiment loopt voor het uiteindelijk gaat stabiliseren) of als het de staatskas meer spijst dan nu? ,...)
  2. alkaline

    Collie('s) Weed Is What We Need.

    Jammer van de cali-o, maar het iseen wat het is zekers al een geluk dat je nog enkele hoopvolle kruisingen hebt liggen. Komt een hoop licht van die t-led hoeveel watt verbruiken ze?
  3. @HUFFnPUFF Yup, heel de appelsien erin, aan schillen doen we niet eerst wat lek geprikt om de koffiebonen erin te douwen
  4. Goedemiddag beste WF-ers!! Hopelijk hebben jullie allemaal een fantastische dag, De alcotect vodka star, sugarwash lijkt uitgegist (5dagen) zoals vermeld op de achterzijde. Vandaag ook de eerste likeurtjes gemaakt/begonnen, zal ook meteen het recept delen: Quarante-quatre (liquer 44) 44dagen laten macereren/trekken 1 grote of 2 normale biologische sinaasappels 44 koffiebonen 44 suikerklontjes (177gram suiker + 2pakjes vanille suiker als je geen peultje gebruikt) 1 halve vanillepeul 1 liter 35% wodka (0.4liter 91% + 0.64liter water) had zelf wat weinig plek over in me weckpot dus is het maar 887ml alcohol geworden, krijgen we een abv van ±41%. Ook begonnen aan een koffielikeur (kahlúa, tia maria, achtig) Kahlúa (26 AV%) Deel1: Ingrediënten voor 1 liter: 15 gram cacao 100 gram versgemalen koffie 400 gram bruine basterdsuiker 15 ml glycerine 275 ml alcohol van 94 AV% ± 470 ml water, aanvullen tot 1 liter evt 0,1 ml karamelextract Bereiding: los de cacao op in de alcohol, voeg 100 ml water toe en laat dit twee dagen staan, af en toe flink schudden. Hierna deze alcoholische oplossing filteren tot deze helder is. Maak dan een flink sterke en verse koffie en voeg de resterende hoeveelheid water kokend toe. Indien gewenst de koffie nogmaals door hetzelfde filter doen. Voeg dan de suiker toe en los deze op door flink te roeren. Zodra de koffie is afgekoeld, deze met de glycerine aan de alcoholische oplossing toevoegen. Mocht de koffie nog te licht van kleur zijn, voeg dan wat karamel toe. Zeer benieuwd naar de smaak alvast! Dat was hem weer voor vandaag! Greetz alki, en tot de volgende!
  5. alkaline

    Welke PH zaailingen?

    eventjes @Sunbeam taggen denkt dat hij wat duidelijker kan uitleggen over het gebruiken van een mulch-laag
  6. hoi Patchouli, voor een "receptje" voor het klaar maken van je volle grond verwijs ik je door naar : * voor de eerste 2weken zou je inderdaad een licht bemeste aarde (zoals bv zaai en stekgrond ) kunnen gebruiken. * als je ze binnen voorgroeid onder een lamp vergeet ze niet afteharden bij het naar buiten zettten van je plantjes. * welke pot je het best zou gebruiken: grote pot = grote plant (een reguliere plant buiten toch zeker een metselkuip van 45liter) * zie niet in waarom je geen organische voeding zou kunnen gebruiken bij een buitenkweek ? alvast veel succes en plezier met de voorbereidingen van je buitenkweekje greetz alki
  7. @slablaadje Na 2jaar nog steeds tevreden over? maak je gebruik van klaringsmiddel of laat je het ook op natuurlijke wijze klaren? Ben nog een beetje alles aan het uittesten van gist soorten de c24, c3 en de c-star (van double snake) liggen hier al klaar. Ook nog wat knutselwerk voor de boeg om men koelvat te voorzien van een pomp (beetje ecologischer dan altijd maar weer 150liter kraantjeswater te gebruiken) Greetz alki
  8. Goeiemorgen beste wfers!! De eerste stook is een feit ±3.5liter van 91-92% abv heeft ongeveer 5,5uurtjes geduurd. Vandaag maar meteen de volgende gist-emmer gestart (6kg suiker, gist: alcotec vodka star) Alvast tot de volgende update!!! Greetz alki
  9. alkaline

    Collie('s) Weed Is What We Need.

    Staan er mooi bij! Wat een huge ass sporenprint!! Nog aangename verrassingen in de auto tent?
  10. alkaline

    nieuwbouw kast ;voetafdruk 50 x 80 centimeters

    daar heeft er eentje lekker liggen knutselen !!
  11. alkaline

    2x 2x75w t neon

    Zoals Huff zegt, in principe kan het. Maar die bouwmarkt schakelklokjes durven het wel eens begeven (contactpuntjes lassen soms aan elkaar en gaat je lamp niet uit) wil je het veiliger zet je er nog een relais tussen of je haalt een kant en klare schakelkast. Je hebt ook meer heavy duty schakelklokjes zoals Lumii in het assortiment heeft Dat gezegd zijnde, de duurdere schakelkasten (bv: davin) kunnen ook soms hun kuren hebben + investeren in een mabo, FKO of een andere automatische (poeder)blussers rookmelder etc, slaapt inderdaad een stuk prettiger
  12. alkaline

    2x 2x75w t neon

    Hangt van je schakelklokje af, tot hoeveel watt mag die belast worden? Al denk ik niet dat 150W extra voor problemen gaat zorgen.
  13. Vrolijk kerstfeest WF-ertjes!!
  14. Hier zijn we weer!! Update valt sneller dan gedacht 18/12 Airlock is gestopt met bubbelen, lijkt me redelijk snel om al klaar te zijn met gisten? (Na ±42uur) Of zou de verpakking bij dit soort dingen wel kloppen? De emmer toch maar enkele dagen laten rusten voor we de "eind" SG meten in theorie zou deze 0.990 moeten zijn (als de gist alle suiker heeft verorberd) 19/12 74ml afgetapt op SG te meten, zoals verwacht meten we rond de 0.990 alle suiker is dus al vergist Volgens de vino-meter zitten we aan ±16% alcohol (dat ding is enorm k*t om af te lezen zoals je ziet op foto) Ook eventjes geproefd van het brouwsel, heeft een enorm droge witte wijn smaak (chablis) Dan enkel nog 2-3weken op natuurlijke wijze klaren (prijs voor een klarings middel is nu ook weer niet zo veel maar alles om de kosten te drukken ) Volgende update zal na de eerste stook zijn Greetz Alki
×