Jump to content

alkaline

Full member
 • Content Count

  1,609
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

alkaline last won the day on February 21

alkaline had the most liked content!

Community Reputation

565 Uitstekend

About alkaline

 • Rank
  Ere lid
 • Birthday November 8

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.speaktomecatalog.com/mp3/SPTTOW.mp3
 • Jabber
  98bff9a4a3@jabber.calyxinstitute.org

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  België

Recent Profile Visitors

1,423 profile views
 1. alkaline

  Autoflower of regulier zaad?

  Waarom zet je niet beide? Het enige wat ik kan bedenken bij het "uitzetten" van autoflowers, is dat ze verdrongen zouden kunnen worden door de natuurlijke begroeiing.
 2. alkaline

  Kweek 1 van 2019

  Succes!!! Maak er iets moois van veel plezier met het buiten seizoen
 3. alkaline

  Hey Ho Lets Grow-Outdoor2019

  Goeiemorgen mensjes!! Stralende dag buiten, dat betekend BUITENSPEEL update!!! Ben al enkele dagen aan het afharden maar vandaag, mogen ze hun eerste volledige dag buiten staan. Enkele random foto's (sommige van bedenkelijke kwaliteit... De SKA x Fin (10dagen oud), familiefoto: De SKA's (6dagen oud): De 3 uiterst rechts zullen deze ronde niet overleven... En als laatste de Russen (16dagen oud): ben er enkele vergeten te schieten denk ik deze weet nogal van de temperatuur schommelingen: Waarvan 1tje niet kan wachten om stuifmeel te schieten (voorbloei gesignaleerd op dag 12) Dat was hem weer voor deze week!! Greetz Alki Vergeet niet van de zon te genieten! @Fearghus wat meer info over de soortjes:
 4. Kleine update over de uitslag van de C3 turbo gist gemaakt met 7kg suiker: Opbrengst: 4.3liter 92%abv Bijna 1liter ethanol meer voor maar 1kg suiker(€0.68/kg) extra Een voorlopige tussenstand van de gisten die we geprobeerd hebben: Alcotec vodka star > DS C3 > DS C-star vodka > DS C48 Binnen enkele dagen starten we de laatste stookemmer van het seizoen (niet dat het seizoensgebonden is heeft meer te maken met temperatuur v.h. koelwater) met deze: DS C24
 5. Goeiemorgen beste Wfers! Het is eindelijk zover, voorbereidingen voor het aanstaande buitenseizoen!!! Soortjes: Russische heirloom SKA x Fin-314 SKA Zullen nog enkele soorten bijkomen ben er nog niet uit welke Dit seizoen staat 2de deel van de driewegs kruising gepland ((SKA x Fin-314)x Rus), nog niet zeker of we hierna al verder gaan stabiliseren of verder gaan voor een drieweg rotatiekruising (SKA x ((SKA x Fin)x Rus)) zal afhangen hoeveel positieve eigenschappen van de SKA's ze nog hebben. De eerste paar maanden gaat het wat sleuren worden tussen binnen onder lamp en buiten zetten, als de dag temperaturen boven de 10°C uitkomt (en het mooi weer is) mogen ze buitenspelen voor enkele uurtjes. Deze dames blijven in hun 2liters en 1.5liter potten tot het einde. (Ergens eind Juni) De binnen opstelling: Ds60 150m³ can-lite High-pro 125mm afzuiging QB (SAMSUNG LM301B chips) 120watt Temperaturen binnen zijn aangepast aan de buitentemperaturen van mei (15°C nacht - 23°C dag) Had ook al meteen last van enkele varenrouwmuggen... hebben we de planten maar lichtjes gekruid met nootmuskaat, zou een larvicide moeten wezen. Zo dat was hem dan voor een eerste update! Veel plezier met het buitenspelen en hopelijk een mooie zomer! Greetz Alki!!! Saaie plannings log:
 6. 'kschrijf me alvast in voor de nieuwsbrief vooral voor de peyotes misschien ook leuk om enkele te enten op een Pereskiopsis, groeien ze toch iets sneller Succes rasta!!
 7. alkaline

  Herma zaden

  "Hennep"zaad melk van maken ? Voor 1 grote beker heb je nodig: 3 eetlepels ongepeld hennepzaad 300 ml gefilterd water of bronwater Alles in de blender en zeven, eventueel suiker naar smaak Je zou ze natuurlijk ook gewoon eens kunnen zaaien en kijken of ze wel degelijk herma-en (de kans is groot maar wie weet )
 8. alkaline

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  Gaat lekker, hopelijk graak je van de thripsjes af Zeer benieuwd of deze ook de "purple heart" gaan laten zien
 9. alkaline

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  Hoe gaat het hier met de dames en de psilo's?
 10. alkaline

  1 Juni, ontkiemde zaad in volle grond?

  Met ontkiemen bedoel je dan; in een potje met de eerste lob-blaadjes? Of de zaden kiemen tussen keukenpapier? Ze kunnen in principe beide meteen in volle grond al heeft de eerste van hierboven mijn voorkeur en misschien iets meer overlevingskansen 1juni is een mooie datum, kan vroeger ook al laat ons zeggen rond 11mei In ieder geval opletten voor vogels en slakken in het begin stadium. alvast veel plezier met het buitenspelen!
 11. Hier zijn we weer met een kleine update! Welke gist deze ronde op de testbank? De double snake C3 in 7kg suiker aangevuld met water tot 25liter totaal. De vorige gisten werden aangeraden op 6kg deze dus op 7kg, zeer benieuwd of we hierdoor een verhoging in opbrengst gaan opmerken die de prijs/kg suiker kan verantwoorden. Vandaag ook nog de Quarenta y quatro gebotteld na 44dagen macereren. Zeer mooie goud/oranje kleurtje Jammer genoeg nog iets te vroeg op de dag om hier al eens een borreltje van te proeven... Greetz alki!!
 12. er komt inderdaad wel wat ontsmet en reinigings werk bij kijken @weetjehet aquarium-pompje doet momenteel goed zijn werk om te koelen thanks voor de tip zie net dat sommige van die bierkoelers met een temperatuur controler komen (beetje zelfde principe als die labo, glycol chillers)
 13. Goeiemorgen beste wfers!! De zon straalt weer aan de hemel, vingers kriebelen al om aan het buitenseizoen te beginnen! Jammer genoeg zijn we nog maar februari, dan zullen we de stookketel maar oppoetsen... Gisteren de C-star vodka stookwijn, gestookt eind totaal weer ±3.5liter 92%. Vandaag dus de ketel gekuist, maar wat zit er nu juist in de reflux-kolom boven in de kolom Koperen-zadels (om nare geurtjes en sulfieten te filteren) Voor het reinigen: Tijdens (mengsel van azijn en zout): Na: En de RVS-zadels (deze maken het een fractioneerkolom, de alcoholdampen moeten door al de zadels hun weg naar boven banen. Waardoor de waterdampen terug afkoelen en terug in de ketel vloeien en de alcoholdampen naar de koeler/condesor gaan): Deze zijn gereinigd met oxi-clean en water nadien afgespoeld. Zo dat was hem weer, voor vandaag. Maandag alvast een nieuwe gistemmer opstarten. Greetz alki
×