Jump to content

alkaline

Full member
 • Content Count

  1,804
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

alkaline last won the day on March 31

alkaline had the most liked content!

Community Reputation

620 Uitstekend

1 Follower

About alkaline

 • Rank
  Ere lid
 • Birthday November 8

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.speaktomecatalog.com/mp3/SPTTOW.mp3
 • Jabber
  98bff9a4a3@jabber.calyxinstitute.org

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  België

Recent Profile Visitors

1,650 profile views
 1. zou het nog even vol houden tot ze iets rijper zijn eventueel de rijpe ballen (degene die op punt staan open te springen) al plukken en melken? of een kleine tak al eens in een vaasje steken, om kijken wat dat geeft ? kan je kijken welke methode het makkelijkste werkt voor je damm mooi tuintje heb je daar trouwens!
 2. Beetje onduidelijke foto's vanop de verkeerde plaatsen Hier heb je een voorbeeld van vrouwelijke voorbloei en de plaatsen waar je het kan vinden: (roze cirkel)
 3. @vakman Het deed me vooral denken aan die petten met een belachelijk lange flap
 4. Goeiemorgen! Na de codes geel en oranje van vorige week, is dit weekend de aftrap naar een tropische week! Wopaaa, tijd voor een update! 18juni Voorbloei gespot op een ananas 2x Kumaoni bovengronds die hebben er zin in! Chemdawg 21dagen op 12/12 alles gaat vlotjes toppen beginnen te vormen, enkel gister uitgeschoten met het water geven. GSC dag10 op 12/12 Nog steeds geen voorbloei te zien ofwel zie ik niet goed meer Pineapple express dag36 Eentje die aan de voorbloei begonnen is En de andere nog niet... Kumaoni 4dagen oud Verbaast me elke x weer hoe snel deze groot worden #1: #2 Was hem weer voor deze week! Greetz Alki!
 5. Zou er niet op blijven wachten, denk dat ze al verdronken en/of aan het wegrotten zijn Misschien aan te raden voor volgende x om een halve plastic fles of een plastic zak/folie over de potten tot ze bovengronds zijn hoef je je al geen zorgen meer te maken over droge grond. En hoe verleidelijk het ook is om te gaan graven, niet doen. (moet mezelf ook altijd tegenhouden... )
 6. Je kan in principe heel het jaar door zaaien als je wil, maar denk niet dat het dat is wat je bedoelde? Mijn cut-off datum (dag dat ik alles geoogst wil hebben) voor buiten (niet in kast) is ten laatste midden/eind oktober dan is het terug tellen, pakweg ±100dagen (1week kiemen+ minimaal 3weken groei voor je ze in bloei krijgt + x aantal weken bloei naargelang de soort) om makkelijk te tellen. Dan kom je ergens begin/midden Juli uit om ten laatste te zaaien.
 7. Not legal, but "gedoogd" meaning less than 5 plants most likely wont get you prosecuted (there are some exceptions to this). However if caught you probably get kicked out of your house by your landlord (need to check the contract for this) and/or it gets sealed-up for a few months... Not sure if this is gonna count as a breach of your visa conditions. (It probably is) Greetz Alki Ps: if you like to make an english grow report or have grow related questions i would suggest our sister-site: Opengrow
 8. 1: denk niet dat het veel verschil/stress gaat opleveren moesten ze ineens 6uurtes langer donker hebben. 2: ja "afharden" is aangeraden als je een binnenplant, buiten wil zetten. Niet enkel voor de zon maar ook wisselende temperaturen en een stevig windje. Al zullen ze het in de meeste gevallen vast wel overleven als je ze meteen buiten trapt (op enkele verbrande bladeren na)
 9. Kan verschillende redenen hebben zoals hierboven al vermeld is. Mijn beste gok gaat echter uit naar de lichtintensiteit en aantal uren licht gezien de tijd van het jaar enz... denk niet dat je extra licht hebt bij geschenen tijdens de bloei?
 10. Gooooodmoooooorning WF!! Het zonnetje schijnt nog eens, daar moet je toch wel blij van worden!? 12juni Eerste voorbloei chemdawg opgemerkt. Start verduisteren GSC 14juni Neergehaald: SKA dag 88 SKA x Fin dag 92 15juni R.P.P toch maar uitgetrokken 2x Kumaoni (van RSC) gezaaid als vervanging (gaat na 1week voorgroei op 12/12) Chemdawg dag 54 (dag 15 op 12/12) Weinig te melden Gsc dag29 (dag 4 op 12/12) Nog minder te melden Pineapple express dag30 Gelukkig nog geen voorbloei gespot, dat ze nog maar even blijven verder groeien... Greetz Alki Maak er nog een mooie zondag van!
 11. Dit is ongeveer de tijdlijn het kan nogal schelen per soortje: Ergens halverwege week3 bloei zouden de eerste ballen openbreken (kan vanaf dan de opengebroken bloemetjes eventueel "melken" kommetje eronder en wat tegen de bananen wrijven ) Week 4 zou je ze in een vaasje kunnen zetten? (al heb ik hier geen ervaring mee) Week 5-6 als de meeste ballen opengebroken zijn kan je ze eventueel gewoon omhakken (moet je wel zeker zijn dat je ze niet tevroeg omhaalt) en leeg schudden in een doos of op de tafel of lekker over een dame heen swaffelen. Enkele linkjes uit het archief, Verzamelen en bewaren stuifmeel:
 12. vind het een beetje een vreemde conclusie die je trekt greensell beweerd niet dat het een bord van "horticulture lighting group" verkoopt? maar ze gebruiken dezelfde hoeveelheid samsung LM301B top bin led chips x272. het enige wat verschilt is de chipset die gebruikt wordt voor de 660nm leds: - bij HLG zijn het er 16 van osram -bord dat greensell aanbiedt zijn er 32x van Epistar (als ik ze zo snel eventjes bekijk)
 13. @SpaceAngel303 dit zouden één van de redenen kunnen zijn van je emulsie laag: heb je de ph gemeten van je base? (zou rond de 13 moeten zijn) of geschud als een gek na het toevoegen van de wasbenzine ? niet lang genoeg laten rusten? geloof dat het toevoegen van zout (NaCl) ook de emulsie kan breken (zou je eens moeten opzoeken )
 14. als het zo gespreid ligt toont het inderdaad lichter van kleur, eenmaal alles op een hoop geschraapt heb je een kleur vergelijkbaar met luikse-stroop
×
×
 • Create New...