Jump to content

Doede

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Doede last won the day on July 11 2018

Doede had the most liked content!

Community Reputation

442 Goed

2 Followers

About Doede

 • Rank
  Groentje
 • Birthday 10/07/1949

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Appelscha

Recent Profile Visitors

1,120 profile views
 1. Moreel appèl aan coffeeshophouders i.v.m. het zgn. model echtpaar, John en Ines, uit Bierum. Zij moeten 131.000 euro aan de Staat betalen en zijn daardoor helemaal aan de grond geraakt. Dat zij tot nu toe niet door de coffeeshophouders worden gesteund vind ik zwaar onder de maat, vandaar dit verzoek. https://www.voc-nederland.org/2019/08/doede-de-jong-doet-moreel-appel-aan-coffeeshops-steun-modeltelers-john-en-ines/
 2. Hou het simpel. Iedereen bepaald 'zelf' wel wat hij voor zijn welzijn uit zijn tuintje ( binnen of buiten ) haalt. Daar heb je geen plantpolitie bij nodig. En je hoeft niet tegen jezelf te worden beschermd. Zij wel.
 3. Moralisme, een manier om mensen klein te houden. Je kunt wel een moreel oordeel hebben, maar dat geeft je nog niet het recht om mensen het consumeren van gedroogde hennepbloemen te verbieden. Een regering dient zich t.o.v. van zijn burgers neutraal op te stellen. Ze mag alleen dan een verbod instellen als wetenschappelijk is aangetoond dat een stof grote schade aan de samenleving kan toe brengen. Bovendien heb je het volste recht om jezelf schade toe te brengen simpelweg omdat het je eigen lichaam is. Dit gebeurt b.v. door bergbeklimmen, de autorensport of voetbal. Man en vrouw zijn beide mensen en dus horen ze gelijke rechten te hebben. De 'ongelijkheid' berustte juist op een moreel oordeel. Het verbod op alcoholgebruik van jongeren onder de 18 jaar berust niet op een moreel oordeel maar op onderzoek dat het alcohol gebruik schade aan de nog niet volgroeide hersenen kan veroorzaken. Ik vind het ontkennen van het recht op zelfmedicatie een schending van de mensenrechten, omdat mij de zeggenschap over mijn eigen lichaam, mijn enige concret bezit, word ontnomen. In feite wordt dat in de zaak van Jeffrey door de rechtbank onderkent. Dat je met, wat jij ''moeilijke praatjes' noemt, geen stap verder komt, wordt geloochenstraft door het feit dat ik de enige kweker op het westelijk halfrond ben die ooit is vrijgesproken. Baas In Eigen Brein!
 4. https://www.cnnbs.nl/woede-van-doede-opzouten-met-dat-gesodemieter/
 5. Wietverbod is gebaseerd op een vooroordeel dat berust op morele waarden en niet op wetenschappelijk onderzoek, wat betekent dat de staat zich niet neutraal opstelt. Het verbod is onconstitutioneel omdat het een willekeurig want moralistische beperking van het constitutionele recht op zelfbepaling onthoudt. Het is niet legitiem als de Staat inbreuk maakt op je individuele vrijheid op grond van een moralistische visie op menselijke deugdzamheid. Het recht op zelfmedicatie is een mensenrecht.
 6. Begin febr. is het nieuwe bidboek oftewel Het Cannabis Dossier- De Frames en Feiten. https://www.voc-nederland.org/2019/02/voc-presenteert-en-bezorgt-nieuw-bidbook-in-den-haag-het-cannabis-dossier-de-frames-en-de-feiten/. Lees ook het zeer wetenswaardige artikel van Bart de Koning, onderzoeksjournalist, in het TIjdschrift van de politie (2016). Ik heb hier een deel van in mijn betoog voor de rechtbank gebruikt. Het handelt over onze 'Grootste Poel van Verspilling- De Drugsoorlog' https://www.politieacademie.nl/kennisenonderzoek/kennis/mediatheek/pdf/91872.pdf
 7. Wij kweken wiet zonder wetenschappers.
 8. Ze zijn niet in cassatie gegaan . Ze wilden mij niet nog een keer tegenkomen, bovendien hadden ze geen schijn van kans. Ze zijn in feite ontzettend, op een subtiele wijze, op hun nummer gezet. Zo hoog inzetten en dan op niets uitkomen. Ze hebben hun sjoemelrapport als een boemerang terug gekregen. Ik zie mijn vonnis als een politiek manifest richting Den Haag. Ook heb ik het idee dat dit bijzondere vonnis door de politiek bewust wordt dood gezwegen
 9. Opname van rechtzaak tegen mijn persoon. https://www.youtube.com/watch?v=9sGkSqhVP90
 10. De enige juiste maatregel om alle ellende uit te schakelen is het betuttelende, respectloze en mensenrechtenschendende verbod van deze nobele plant op te heffen. Criminaliteit is een gevolg van het respectloze verbod en niet andersom!
 11. Het is en blijft een calvinistische moralist vermomd als liberaal. Toen hij de kieswijzer deed, kwam bij hem de SGP op de tweede plaats.
 12. Doede

  Wietconsumptie

  Artikel staat vandaag (31-10) op een prominente plaats in de Leeuwarder Courant. Zij hebben de kop 'Wietconsumptie' ten goede veranderd in 'Doe je voordeel met de hennepplant'. Ik ben blij met deze publiciteit.
 13. Ingezonden stuk aan Leeuwarder Courant. Dit is een reactie op het artikel van Sietske Mulder in de Leeuwarder Courant van vandaag (23okt.). Waarin zij stelt, dat je van cannabisconsumptie verwarde mensen krijgt en als je cannabis legaliseert, dan kun je ook wel Fipronil en 'vooruit' DDT legaliseren. Duidelijk iemand die niet wordt gehinderd door gebrek aan kennis. Moralisme een manier om mensen klein te houden. Wietconsumptie. Alle drugsproblematiek tezamen is slechts een marginaal verschijnsel ten opzichte van de alcoholproblematiek en krijgt desondanks onevenredig veel aandacht Waarom is dit zo? Waarom het meest vredelievende volkje op aarde ' De Cannabis Consument' zo fanatiek onderdrukken? Wij zijn niet de vijand! Waarom niet accepteren dat er minstens 800.000 'volwassen' Nederlanders zijn , die boven of naast drank iets anders prefereren, namelijk 'Wiet' ? Zij zijn hier niemand mee tot last en er gaat in tegenstelling tot alcohol en tabak (5000 en 20.000 doden per jaar) niemand aan dood. Dat Rein Ferwerda (L.C. 17 okt.) de gek wordt aangestoken is mij niet bekend. Merkwaardig is echter wel dat hij meent op grond van een moralistische visie op menselijke deugdzaamheid inbreuk te moeten maken op iemands individuele vrijheid door een creatie (de 'nobele' hennepplant) van zijn God naar de prullenbak te verwijzen. Een mens ontleent namelijk zijn waarde aan het vermogen tot zelfbepaling. Nu kun je wel een moreel oordeel hebben maar dat geeft je nog niet het recht om op basis daarvan andere mensen het consumeren van gedroogde hennepbloemen te verbieden! Roken is natuurlijk, evenals fijnstof en autogassen, slecht voor je longen. Daarom is het ook zo plezierig dat je wiet op allerlei andere manieren kunt consumeren. De mogelijkheden zijn legio. Je kunt er boter, koekjes, bonbons, cake van maken, je kan een topje opeten, het verdampen middels een vaporizer (verdamper), thee van zetten, het pure sap drinken, er wietolie (CBD-THC) olie van maken. Er zijn momenteel ontzettend veel mensen die baat hebben bij wietolie. Het recht op zelfmedicatie wordt hun echter door een repressieve overheid ontzegd. Besef dat criminaliteit een gevolg is van het verbod en niet andersom! Verstandig is de vele goede eigenschappen van de hennepplant te onderkennen en er je voordeel mee te doen. Ook om te voorkomen dat het aantal verwarde personen, die de 'intrinsieke waarde' van de hennepplant met Fipronil en 'vooruit' DDT vergelijken, toeneemt, is het zaak om het 'verbod op bezit, gebruik en teelt voor eigen consumptie zo snel mogelijk op te heffen. Ik bepaal namelijk zelf wel wat ik voor mijn welzijn uit mijn tuin haal. Baas In Eigen Brein! Doede J. de Jong. Biologische wietkweker. Appelscha
 14. Dank je Raveneye voor het compliment. Ik hou van alle bloemen. Het geld wat ingezameld is, d.m.v. crowdfunding zal , zoals ik vooraf heb vermeld, worden gespendeerd aan een cannabisgerelateerd doel. We zijn ons nog aan het beraden wat dat zal zijn. Baas In Eigen Brein En Tuin!
 15. Dit gaat over een televisie uitzending. Morgen(dinsdag)avond om 21.30 uur kom ik op de t.v. in een uitzending van S.B.S, genaamd 'De Uitslag'. Dit programma is geproduceerd door Vorst Media B.V. In dit programma volgen ze personen die op het punt staan om een spannende, belangrijke uitslag te ontvangen. Je ziet een interview vooraf, hoe ik toeleef naar het uitspreken van het vonnis, de uitspraak van de rechter en onze reactie hierop. Blijdschap! Al met al ben ik zeer benieuwd wat ze er van gemaakt hebben gemaakt. Het item zal ongeveer 6 minuten duren Later in september kom ik nog op de t.v. in een programma, 'X Jaar Na Dato' van de V.P.R.O. Dit wordt uitgezonden op NPO 2 doc. Hierin zie je een interview met Hans Pool en mij en stukjes uit de rechtzaak en het vonnis. Ook komt er een artikel over mijn persoon in de plaatselijke krant, De Ooststellingwerver. Hopelijk leidt dit alles uiteindelijk tot opheffen van het respectloze verbod op bezit, gebruik en teelt voor eigen consumptie. Drugsbestrijding is een dure symboolpolitiek . Er wordt per dag minstens 700kg wiet verkocht. De heroïne en cocaïne zijn alleen maar zuiverder en goedkoper geworden. Niemand is er de laatste 40 jaar een gram minder om gaan gebruiken. Drugs bestrijding kost ruim 5 miljard euro per jaar (Informatie uit het 'Tijdschrift voor de politie-2016) Dit hele op moralistische grond gebaseerde 'repressie circus' is in feite, ten koste van de samenleving, een ordinaire vorm van werkgelegenheid creëren en dan maar zeuren dat er te weinig politie is. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en het respecteren van het recht op zelfbeschikking (art.1 van de grondwet).
×
×
 • Create New...