Jump to content

Doede

Members
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Doede last won the day on July 11

Doede had the most liked content!

Community Reputation

433 Goed

2 Followers

About Doede

 • Rank
  Groentje
 • Birthday 10/07/1949

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Appelscha

Recent Profile Visitors

759 profile views
 1. De enige juiste maatregel om alle ellende uit te schakelen is het betuttelende, respectloze en mensenrechtenschendende verbod van deze nobele plant op te heffen. Criminaliteit is een gevolg van het respectloze verbod en niet andersom!
 2. Doede

  Rutte waarschuwt: ‘Gebruik geen wiet’

  Het is en blijft een calvinistische moralist vermomd als liberaal. Toen hij de kieswijzer deed, kwam bij hem de SGP op de tweede plaats.
 3. Doede

  Wietconsumptie

  Artikel staat vandaag (31-10) op een prominente plaats in de Leeuwarder Courant. Zij hebben de kop 'Wietconsumptie' ten goede veranderd in 'Doe je voordeel met de hennepplant'. Ik ben blij met deze publiciteit.
 4. Doede

  Wietconsumptie

  Ingezonden stuk aan Leeuwarder Courant. Dit is een reactie op het artikel van Sietske Mulder in de Leeuwarder Courant van vandaag (23okt.). Waarin zij stelt, dat je van cannabisconsumptie verwarde mensen krijgt en als je cannabis legaliseert, dan kun je ook wel Fipronil en 'vooruit' DDT legaliseren. Duidelijk iemand die niet wordt gehinderd door gebrek aan kennis. Moralisme een manier om mensen klein te houden. Wietconsumptie. Alle drugsproblematiek tezamen is slechts een marginaal verschijnsel ten opzichte van de alcoholproblematiek en krijgt desondanks onevenredig veel aandacht Waarom is dit zo? Waarom het meest vredelievende volkje op aarde ' De Cannabis Consument' zo fanatiek onderdrukken? Wij zijn niet de vijand! Waarom niet accepteren dat er minstens 800.000 'volwassen' Nederlanders zijn , die boven of naast drank iets anders prefereren, namelijk 'Wiet' ? Zij zijn hier niemand mee tot last en er gaat in tegenstelling tot alcohol en tabak (5000 en 20.000 doden per jaar) niemand aan dood. Dat Rein Ferwerda (L.C. 17 okt.) de gek wordt aangestoken is mij niet bekend. Merkwaardig is echter wel dat hij meent op grond van een moralistische visie op menselijke deugdzaamheid inbreuk te moeten maken op iemands individuele vrijheid door een creatie (de 'nobele' hennepplant) van zijn God naar de prullenbak te verwijzen. Een mens ontleent namelijk zijn waarde aan het vermogen tot zelfbepaling. Nu kun je wel een moreel oordeel hebben maar dat geeft je nog niet het recht om op basis daarvan andere mensen het consumeren van gedroogde hennepbloemen te verbieden! Roken is natuurlijk, evenals fijnstof en autogassen, slecht voor je longen. Daarom is het ook zo plezierig dat je wiet op allerlei andere manieren kunt consumeren. De mogelijkheden zijn legio. Je kunt er boter, koekjes, bonbons, cake van maken, je kan een topje opeten, het verdampen middels een vaporizer (verdamper), thee van zetten, het pure sap drinken, er wietolie (CBD-THC) olie van maken. Er zijn momenteel ontzettend veel mensen die baat hebben bij wietolie. Het recht op zelfmedicatie wordt hun echter door een repressieve overheid ontzegd. Besef dat criminaliteit een gevolg is van het verbod en niet andersom! Verstandig is de vele goede eigenschappen van de hennepplant te onderkennen en er je voordeel mee te doen. Ook om te voorkomen dat het aantal verwarde personen, die de 'intrinsieke waarde' van de hennepplant met Fipronil en 'vooruit' DDT vergelijken, toeneemt, is het zaak om het 'verbod op bezit, gebruik en teelt voor eigen consumptie zo snel mogelijk op te heffen. Ik bepaal namelijk zelf wel wat ik voor mijn welzijn uit mijn tuin haal. Baas In Eigen Brein! Doede J. de Jong. Biologische wietkweker. Appelscha
 5. Doede

  T.V. uitzending over mijn vonnis.

  Dank je Raveneye voor het compliment. Ik hou van alle bloemen. Het geld wat ingezameld is, d.m.v. crowdfunding zal , zoals ik vooraf heb vermeld, worden gespendeerd aan een cannabisgerelateerd doel. We zijn ons nog aan het beraden wat dat zal zijn. Baas In Eigen Brein En Tuin!
 6. Dit gaat over een televisie uitzending. Morgen(dinsdag)avond om 21.30 uur kom ik op de t.v. in een uitzending van S.B.S, genaamd 'De Uitslag'. Dit programma is geproduceerd door Vorst Media B.V. In dit programma volgen ze personen die op het punt staan om een spannende, belangrijke uitslag te ontvangen. Je ziet een interview vooraf, hoe ik toeleef naar het uitspreken van het vonnis, de uitspraak van de rechter en onze reactie hierop. Blijdschap! Al met al ben ik zeer benieuwd wat ze er van gemaakt hebben gemaakt. Het item zal ongeveer 6 minuten duren Later in september kom ik nog op de t.v. in een programma, 'X Jaar Na Dato' van de V.P.R.O. Dit wordt uitgezonden op NPO 2 doc. Hierin zie je een interview met Hans Pool en mij en stukjes uit de rechtzaak en het vonnis. Ook komt er een artikel over mijn persoon in de plaatselijke krant, De Ooststellingwerver. Hopelijk leidt dit alles uiteindelijk tot opheffen van het respectloze verbod op bezit, gebruik en teelt voor eigen consumptie. Drugsbestrijding is een dure symboolpolitiek . Er wordt per dag minstens 700kg wiet verkocht. De heroïne en cocaïne zijn alleen maar zuiverder en goedkoper geworden. Niemand is er de laatste 40 jaar een gram minder om gaan gebruiken. Drugs bestrijding kost ruim 5 miljard euro per jaar (Informatie uit het 'Tijdschrift voor de politie-2016) Dit hele op moralistische grond gebaseerde 'repressie circus' is in feite, ten koste van de samenleving, een ordinaire vorm van werkgelegenheid creëren en dan maar zeuren dat er te weinig politie is. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en het respecteren van het recht op zelfbeschikking (art.1 van de grondwet).
 7. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Ik weet niet waarom die linkjes die ik er op zet niet werken, ze werken nl. op andere sites wel. Kan iemand mij vertellen waarom dat zo is?
 8. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Op subtiele wijze maakte de rechter met de flagrante nonsens van het O.M. de kachel aan. Het doet mij/ons goed.https://www.voc-nederland.org/2018/08/hof-veegt-ontnemingsvordering-tegen-nederlands-bekendste-wietkweker-doede-de-jong-van-tafel/ Hartelijk dank voor alle felicitaties.
 9. Artikel op VOC site over het elimineren van coffeeshop De Bakkerij te Eindhoven. https://www.voc-nederland.org/2018/08/de-vervolging-van-de-bakkerij-in-eindhoven-is-misdadig/
 10. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Hier gaat iets mis, sorry.
 11. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Ter inspiratie; Nederwiet. https://www.youtube.com/watch?v=NmaqdSu5Svo&feature=youtu.be
 12. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Het is dus geen 2 ton, maar 5 ton die ze eisen. Lees hier mijn volledige pleidooi: https://www.voc-nederland.org/2018/08/lees-het-volledige-laatste-woord-van-doede-de-jong-de-intrinsieke-waarde-van-de-hennepplant-staat-haaks-op-bestrijding/
 13. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Ik heb m.i. de beste advocaat van Nederland, nl. Tjalling van der Goot van Anker en Anker. Daar komt nog bij dat ik goed met hem kan opschieten. Wij zijn een team. Bij het vorige strafproces kreeg ik art. 9a oftewel wel schuldig,omdat je planten hebt, maar geen straf omdat ze mijn handelswijze niet strafwaardig vonden. Ook werd terecht gesteld dat ik geen grote commerciële winsten heb gehad en dat ik er niet rijk van ben geworden. En dat moet toch wel zo zijn, wil je een grote som geld kunnnen gaan eisen. Ook werd gesteld dat het aannemelijk is dat de wiet van mij beter is dan de wiet die in de coffeeshops wordt verkocht. Het ziet er dus gunstig uit, temeer daar ik dezelfde rechters krijg. Maar het is toch altijd afwachten en reken maar dat het O.M. mij wil neerhalen. Zie bv. hoe ze Johan van Laarhoven het Thaise martelmoeras in hebben gemmanipuleerd. Komt allen. Het is morgen te Leeuwarden -Wilhelmina Plein nr.1 - om 9 uur dus nog lekker cool.
 14. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Het is nog idioter dan bovenstaand verhaal. Ze willen mij nl. aanslaan voor 500.000 euro oftewel 200kg gekweekt in 1 jaar tijd, 5,5 oogst zonder lampen. Je verzint het niet. Kortom ze willen mij totaal kapot maken omdat ik de beeldvorming , het zijn allemaal criminelen , heb doorbroken en hun wanbeld publiekelijk heb aangekaart. Het is zo fucking onrechtvaardig. Ze hebben bij mij hooguit 3 kg. aan wiet gevonden (2010). Omdat het al 8 jaar heeft geduurd, krijg ik ter compensatie 5000 euro korting. Wat een badinerende houding.
 15. Op dinsdag 7 augustus 'vier' ik mijn lustrum. Om 9 uur s'morgens wordt de tiende rechtzaak tegen mij gevoerd. Ze krijgen maar niet genoeg van deze schandalige vertoning. Ik wel. Ik ben die bekrompen figuren van het O.M. zo langzamerhand zwaar zat. Ze maken een karikatuur van zichzelf. Er zal een ontnemingszaak (een verkapte strafzaak) , 'na 8 jaar', voor een bedrag van 233.000euro, tegen mij worden gevoerd. Hierin wordt door het O.M. het bewijsmateriaal tegen mij extreem buitenproportioneel opgepompt om mij maximaal in het discredit te brengen omdat ik veelvuldig in de publiciteit treed en de bewust gecreëerde beeldvorming-het zijn allemaal criminelen- heb doorbroken oftewel ' barbertje moet hangen. Een soort W.O.D.C. sjoemelrapport. We moeten met z'n allen een vuist maken, om aan deze belachelijke stituatie een eind te maken. Komt allen,om door mij te steunen een statement te maken. Samen staan we sterk. Wilhelmina plein 1 te Leeuwarden op 7 aug. om 9 uur. De zaak wordt gefilmd door Tom Franse van de VPRO en door twee vrienden, Ernst Ellerman en Dietert Bleijst, van mij.
×