Jump to content

Doede

Members
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Doede last won the day on July 11

Doede had the most liked content!

Community Reputation

426 Goed

About Doede

 • Rank
  Groentje
 • Birthday 10/07/1949

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Appelscha

Recent Profile Visitors

705 profile views
 1. Doede

  T.V. uitzending over mijn vonnis.

  Dank je Raveneye voor het compliment. Ik hou van alle bloemen. Het geld wat ingezameld is, d.m.v. crowdfunding zal , zoals ik vooraf heb vermeld, worden gespendeerd aan een cannabisgerelateerd doel. We zijn ons nog aan het beraden wat dat zal zijn. Baas In Eigen Brein En Tuin!
 2. Dit gaat over een televisie uitzending. Morgen(dinsdag)avond om 21.30 uur kom ik op de t.v. in een uitzending van S.B.S, genaamd 'De Uitslag'. Dit programma is geproduceerd door Vorst Media B.V. In dit programma volgen ze personen die op het punt staan om een spannende, belangrijke uitslag te ontvangen. Je ziet een interview vooraf, hoe ik toeleef naar het uitspreken van het vonnis, de uitspraak van de rechter en onze reactie hierop. Blijdschap! Al met al ben ik zeer benieuwd wat ze er van gemaakt hebben gemaakt. Het item zal ongeveer 6 minuten duren Later in september kom ik nog op de t.v. in een programma, 'X Jaar Na Dato' van de V.P.R.O. Dit wordt uitgezonden op NPO 2 doc. Hierin zie je een interview met Hans Pool en mij en stukjes uit de rechtzaak en het vonnis. Ook komt er een artikel over mijn persoon in de plaatselijke krant, De Ooststellingwerver. Hopelijk leidt dit alles uiteindelijk tot opheffen van het respectloze verbod op bezit, gebruik en teelt voor eigen consumptie. Drugsbestrijding is een dure symboolpolitiek . Er wordt per dag minstens 700kg wiet verkocht. De heroïne en cocaïne zijn alleen maar zuiverder en goedkoper geworden. Niemand is er de laatste 40 jaar een gram minder om gaan gebruiken. Drugs bestrijding kost ruim 5 miljard euro per jaar (Informatie uit het 'Tijdschrift voor de politie-2016) Dit hele op moralistische grond gebaseerde 'repressie circus' is in feite, ten koste van de samenleving, een ordinaire vorm van werkgelegenheid creëren en dan maar zeuren dat er te weinig politie is. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en het respecteren van het recht op zelfbeschikking (art.1 van de grondwet).
 3. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Ik weet niet waarom die linkjes die ik er op zet niet werken, ze werken nl. op andere sites wel. Kan iemand mij vertellen waarom dat zo is?
 4. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Op subtiele wijze maakte de rechter met de flagrante nonsens van het O.M. de kachel aan. Het doet mij/ons goed.https://www.voc-nederland.org/2018/08/hof-veegt-ontnemingsvordering-tegen-nederlands-bekendste-wietkweker-doede-de-jong-van-tafel/ Hartelijk dank voor alle felicitaties.
 5. Artikel op VOC site over het elimineren van coffeeshop De Bakkerij te Eindhoven. https://www.voc-nederland.org/2018/08/de-vervolging-van-de-bakkerij-in-eindhoven-is-misdadig/
 6. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Hier gaat iets mis, sorry.
 7. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Ter inspiratie; Nederwiet. https://www.youtube.com/watch?v=NmaqdSu5Svo&feature=youtu.be
 8. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Het is dus geen 2 ton, maar 5 ton die ze eisen. Lees hier mijn volledige pleidooi: https://www.voc-nederland.org/2018/08/lees-het-volledige-laatste-woord-van-doede-de-jong-de-intrinsieke-waarde-van-de-hennepplant-staat-haaks-op-bestrijding/
 9. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Ik heb m.i. de beste advocaat van Nederland, nl. Tjalling van der Goot van Anker en Anker. Daar komt nog bij dat ik goed met hem kan opschieten. Wij zijn een team. Bij het vorige strafproces kreeg ik art. 9a oftewel wel schuldig,omdat je planten hebt, maar geen straf omdat ze mijn handelswijze niet strafwaardig vonden. Ook werd terecht gesteld dat ik geen grote commerciële winsten heb gehad en dat ik er niet rijk van ben geworden. En dat moet toch wel zo zijn, wil je een grote som geld kunnnen gaan eisen. Ook werd gesteld dat het aannemelijk is dat de wiet van mij beter is dan de wiet die in de coffeeshops wordt verkocht. Het ziet er dus gunstig uit, temeer daar ik dezelfde rechters krijg. Maar het is toch altijd afwachten en reken maar dat het O.M. mij wil neerhalen. Zie bv. hoe ze Johan van Laarhoven het Thaise martelmoeras in hebben gemmanipuleerd. Komt allen. Het is morgen te Leeuwarden -Wilhelmina Plein nr.1 - om 9 uur dus nog lekker cool.
 10. Doede

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Het is nog idioter dan bovenstaand verhaal. Ze willen mij nl. aanslaan voor 500.000 euro oftewel 200kg gekweekt in 1 jaar tijd, 5,5 oogst zonder lampen. Je verzint het niet. Kortom ze willen mij totaal kapot maken omdat ik de beeldvorming , het zijn allemaal criminelen , heb doorbroken en hun wanbeld publiekelijk heb aangekaart. Het is zo fucking onrechtvaardig. Ze hebben bij mij hooguit 3 kg. aan wiet gevonden (2010). Omdat het al 8 jaar heeft geduurd, krijg ik ter compensatie 5000 euro korting. Wat een badinerende houding.
 11. Op dinsdag 7 augustus 'vier' ik mijn lustrum. Om 9 uur s'morgens wordt de tiende rechtzaak tegen mij gevoerd. Ze krijgen maar niet genoeg van deze schandalige vertoning. Ik wel. Ik ben die bekrompen figuren van het O.M. zo langzamerhand zwaar zat. Ze maken een karikatuur van zichzelf. Er zal een ontnemingszaak (een verkapte strafzaak) , 'na 8 jaar', voor een bedrag van 233.000euro, tegen mij worden gevoerd. Hierin wordt door het O.M. het bewijsmateriaal tegen mij extreem buitenproportioneel opgepompt om mij maximaal in het discredit te brengen omdat ik veelvuldig in de publiciteit treed en de bewust gecreëerde beeldvorming-het zijn allemaal criminelen- heb doorbroken oftewel ' barbertje moet hangen. Een soort W.O.D.C. sjoemelrapport. We moeten met z'n allen een vuist maken, om aan deze belachelijke stituatie een eind te maken. Komt allen,om door mij te steunen een statement te maken. Samen staan we sterk. Wilhelmina plein 1 te Leeuwarden op 7 aug. om 9 uur. De zaak wordt gefilmd door Tom Franse van de VPRO en door twee vrienden, Ernst Ellerman en Dietert Bleijst, van mij.
 12. Ingezonden stuk naar Leeuwarder Courant. Het is een reactie op een artikel, in de krant van vandaag, op een artikel over het hoge verzuim en het uithollen van de capaciteit bij de politie. ......................................................................... Politie capaciteit is een kwestie van prioriteiten stellen. Politie agenten voeren sinds maandag actie voor een betere cao. Volgens wijkagent Louwsma gaat het niet alleen om geld, maar ook om het feit dat de politie capaciteit volledig is uitgehold. Dit is te voornamelijk te wijten aan het gevoerde drugsbeleid. Ruim 60% van de politie houdt zich bezig met drugsbestrijding. Naast dat dit een schending van de mensenrechten, nl. 'het recht op zelfbeschikking', betekent, kost het veel geld, tijd en energie. Verstandig is het om te stoppen met dit betuttelende, hypocriete, contraproductieve en illusoire wanbeleid. Het is een dure symboolpolitiek. Niemand is er een gram minder om gaan gebruiken. Huidige aanpak is onze grootste poel van der verspilling. Geschat 2 miljard euro! De overheid staat toe dat er dagelijks in de coffeeshops ongeveer 700 kg. wiet wordt verkocht. Diezelfde overheid is slim genoeg om te bedenken dat zij hiermee ook aanzet tot de teelt van 700kg. per dag. De status quo kent met uitzondering van enkele grote misdaadorganisaties, voor wie het dankzij het O.M. 'gouden tijden' zijn, alleen maar verliezers en dat al ruim 40 jaar. Opheffen van het repectloze verbod is, in het belang van de samenleving en de politie, de enige juiste optie. Doede J. de Jong Biologische wietkweker. Appelscha.
 13. Doede

  Geef wietboer een kans

  Cannabis Bevrijdings Dag stopt, dit was de tiende en laatste editie, voorlopig- https://www.cnnbs.nl/cannabis-bevrijdingsdag-stopt-10e-editie-was-de-laatste/ https://www.pgmcg.nl/2018/03/cannabis-bevrijdingsdag-2018-10de-editie-flevopark-amsterdam/
 14. Doede

  Geef wietboer een kans

  Kort interview op Cannabis Bevrijdingsdag door AT5- http://www.at5.nl/artikelen/183324/geef-wietboer-een-kans
 15. Doede

  Rijden onder invloed

  Beter rijden onder invloed van cannabis- https://www.voc-nederland.org/2017/09/doede-de-jong-beter-rijden-door-cannabis/
×