Jump to content

Zwemvis

Full member
 • Content Count

  1,355
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Zwemvis last won the day on March 23 2016

Zwemvis had the most liked content!

Community Reputation

370 Goed

1 Follower

About Zwemvis

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

854 profile views
 1. Klopt; 4,2 mm is de maat van de sleuf. En ik zou achter de voeding ook ruimte laten zodat ook die kant een beetje gekoeld wordt. Bij Samsung-strips gaan de kabeltjes wel heel makkelijk los door het knopje in te drukken. En er past 1 mm dikke draad in. Ik heb per contact een paar centimeter harde draad aan flexibele draad gesoldeerd met krimpkous er over. Alleen het stukje dat de connector in gaat is bij mij dus hard.
 2. Als ik zoek op IEC 62031:2014 vond ik bijvoorbeeld dit: https://www.evs.ee/en/iec-62031-2014 Ze schrijven DC 250 V supplies, het lijkt dat het wel moet kunnen tot 250 volt. Wat ze dan met working voltage designed for the insulation van 60 volt bedoelen weet ik niet. Beetje wazig.
 3. Ik denk dat @Spitskool ondanks zijn 8 posts wel al een tijdje meedraait in de wiet. Zijn vraag is dan ook niet hoe ver we kunnen gooien met wietplanten maar of iemand ervaring heeft met bladvoeding.
 4. Nooit. Je hebt gelijk dat de spanning niet boven ongeveer 120 volt zal komen. Ik wou alleen zeggen dat de driver genoeg spanning kan leveren om de strips over de kling te jagen. Er zijn ook drivers waarbij je de maximale spanning kunt instellen. Bij die drivers zijn geen zekeringen nodig als je strips parallel zet. Ik heb 6 filmpjes van Ledgardener bekeken en hij had nog steeds niet in de gaten dat de potmeters spanning- en stroombegrenzing zijn. Hij bleef maar doorlullen over dimmen hier en dimmen daar. Maar het zijn dus begrenzingen. Na 6 filmpjes vond ik het wel genoeg Goede opmerking over die 60 volt DC! Mijn gevoel zegt dat je dus niet 11,2x10=112 volt er op mag zetten
 5. Max is inderdaad 1,7 A maar dan moet je ze extreem goed koelen. Daar zijn die T-profielen niet groot genoeg voor. 1,6 A is denk ik te veel, je moet eens zoeken naar de specificaties van zekeringen, meestal kunnen ze wel een aantal minuten de dubbele Irated aan. 2,1 A wordt dus een tijd doorgelaten en dan zijn de strips kapot. (afhankelijk van of je het zaakje gedimd hebt, als je de stroom flink omlaag hebt gedraaid heb je misschien geluk. Twee zekeringen is inderdaad genoeg, eentje per serie en het maakt niet uit waar je hem zet maar ik zou die standaard in de plus zetten anders wordt het chaos.
 6. Als onverhoopt een serie losschiet pompt de driver 2,1 A door de resterende serie. Daar zijn de strips niet voor gemaakt. Ik zou daarom beide series afzekeren met snelle 1,25 A glaszekeringen. Jouw HLG-320H-C2100 heeft een maximale open klemspanning van 156 volt. 10 strips in serie kunnen dus 15 volt per stuk krijgen en dan gaan ze kapot. Ik heb zelf ook strips parallel en heb ze afgezekerd voor de veiligheid.
 7. Ik denk P8? De ARIC heeft geen P8. Ik heb de voorloper van de Voltcraft DL-121TH, de DL-120TH.
 8. Die korte strips zijn duur. Wat is de maat van je hok? 112 cm-strips passen niet? Je kunt 3 strips in serie zetten, en dat 5 keer parallel. Aansturen met een 480 watt driver met stroom- en spanningbegrenzing.
 9. Dat is het ook. Als je zelf het gevoel hebt dat het de goede kant op gaat zou ik zeggen doorgaan. Ik zou graag wat turbotips geven betreffende bladvoeding maar ik weet niks van bladvoeding. Je kunt op het internet naar bladvoeding zoeken, per slot van rekening is hennep een doodnormale plant net als sanseveria of tomaat. Misschien helpt een of andere bladvoeding uit de bloemen/plantenwinkel wel. Nee dat kan niet. Maar misschien is de grond niet goed?
 10. Dan is je afzuigert te groot Ik zet een plank voor het inlaatgat als hij te veel afzuigt. Maar je moet wel koeling voor je motor houden. Mijn afzuigert heeft daar geen last van, is een heel ander type motor dan de "normale" afzuigers hebben. Je kunt ook een deel van de afblaaslucht terug in je tent leiden, dan hou je het vocht in de tent. Staat je afzuiger buiten de tent? Dan kun je ook de aanzuigslang laten lekken bij de afzuiger, dan zuigt hij ook de tent minder af omdat hij valse lucht door het lek zuigt.
 11. Ze leven in ieder geval nog. Maar omdat je al twee weken bezig bent op de "IC" zou ik verwachten dat op zijn minst de nieuwe groeischeuten een normale kleur zouden hebben maar dat is niet zo. Ze zijn nog steeds in zware shock. Ik weet niet wat ik er van moet denken. Hoe zijn de dag- en nachttemperaturen?
 12. Zwemvis

  Wietforum Quizzzzz

  Houten knie dat nat was en droogt op de radiator?
 13. Bedankt Snulk, ik probeer het nog eens .... Dit is mijn testophanging: Dat de strips precies tussen die lampen pasten is puur toeval.
 14. Dan moet je minder afzuigen denk ik.
×
×
 • Create New...