Jump to content

Zwemvis

Full member
 • Content Count

  1,297
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Zwemvis last won the day on March 23 2016

Zwemvis had the most liked content!

Community Reputation

353 Goed

1 Follower

About Zwemvis

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

588 profile views
 1. Ik kan alleen zeggen dat ik mijn wiet langzaam laat drogen om fermentatie een kans te geven. Inderdaad kan ik wiet in een kwartier drogen in mijn oven als ik dat wil. De wiet is dan binnen een kwartier dood, inclusief de microorganismen die er op zitten. Dat doe ik daarom niet. Mijn wiet krijgt een week om te sterven (drogen) en dat geldt voor de complete biotoop die op de planten zit.
 2. Dat ligt aan de luchtsnelheid. v + T = d maar even serieus, ik ben het vitten een beetje beu hier. Mijn tante ging een half uur in de tuin in de zon zitten en mijn moeder moest een uur onder zo'n plastic kap met een feun er aan. Dat was het verschil tussen twee continenten. Wiet kun je dus ook op honderd manieren drogen.
 3. Hmm oke, zoveel mensen zoveel wensen. Die takken wegen trouwens bijna niks, ik heb het eens nagewogen en de takken vallen niet in het gewicht.
 4. Hoe bedoel je extra gewicht? Wat ga je met dat extra gewicht doen dan?
 5. Zie ik het goed dat de adereindhuls nog in de fitting zit? Dan heb je nu de draad uit de adereindhuls getrokken? Zo ja dan was de adereindhuls niet goed vastgeknepen of de draad niet op de juiste lengte gestript. Dat heeft een tijd staan vonken. Ik zou zeggen lekker zelf doen met passende hulzen (hulzen niet te dik), draad strippen op dezelfde lengte als de huls, goed vastknijpen en ook de schroef goed aandraaien. Ik heb dit zelf ook eens gehad met een weggesmolten kroonsteentje. Ik had een kroonsteentje gebruikt als overgang van vaste kern naar flexibele kern wat absoluut verkeerd is (op een schakelbord niet zo erg maar in een bewegend lampsnoer wel heel fout)
 6. En in de volgende zin staat het tegenovergestelde: Beetje tegenstrijdig nietwaar? Ook staat er dat je met verdunde melk (1:10) kunt spuiten, dat lijkt me een goede tip als het op de planten zit.
 7. Dat waren onderdelen van een ijzerzaag om het zaagblad te spannen.
 8. Volgens mij heeft ontsmetten geen zin want schimmelsporen zijn overal. Zodra je geoogst hebt is het voedsel voor de schimmel weg en houdt zijn/haar bestaan op. Volgende keer de afzuiger wat harder zetten om de luchtvochtigheid wat lager te houden? Fungi houden van hoge luchtvochtigheid. Ik heb nog nooit iets ontsmet, ook niet bij spint of zo.
 9. Klopt maar natte planten verliezen niet op magische wijze stikstof. Misschien kun je stikstof uit een plant spoelen door een uur te beregenen maar dat is niet aan de orde.
 10. Ik heb op de vorige pagina de foto's van je toppen bekeken maar dat zag er goed uit zeg! Mooie planten!
 11. Jongens niet zo paniekeren over N die op magische wijze uit het blad wordt getrokken en in de onpeilbare diepten des heelals verdwijnt. Buiten staan planten soms dagen of weken in de regen en lijden niet onder N-tekort. Dagelijks de stekken besproeien kan geen kwaad en N wordt niet er uit getrokken. Je moet zo sproeien dat druppels op het blad liggen, het hoeft niet er af te stromen. Je moet natuurlijk niet complete emmers water er over heen gooien of de brandslang er op zetten. Dat is meer iets voor de Dikke en de Dunne
 12. Ik vermoed dat de HLG-600H helemaal geen "inschakelpiekstroom" heeft, behalve de eerste keer dat je spanning er op zet. De inrush is dan 70 A. Daarna zet je hem steeds met de remote off op standby. Het standbyvermogen is <0,5 W. De remote off bestaat zo te zien uit twee contacten; als je die kortsluit gaat het licht uit. Je kunt de driver dus aansturen met zo'n ronddraaiend kloktimertje (waar je een HPS niet mee moet aansturen) en een relaistje van niks. Tevens staat in de specificaties dat je niet meer dan een driver mag aansluiten op een B16-automaat. Dat heeft natuurlijk met die inrush te maken. Persoonlijk zou ik, als ik er twee zou willen aansluiten, deze best op een B16-automaat zetten, maar wel met een beveiliging op een van de twee, zodat die na stroomuitval niet meer ingeschakeld wordt. Dat gaat makkelijk met een tussengeschakeld relais met een overnamecontact. Na stroomuitval moet je die driver (eigenlijk het relais) handmatig weer aanzetten.
 13. Jawel hoor. Ik had mijn planten 's ochtends op het oostbalkon en 's middags op het westbalkon zodat ze zoveel mogelijk zon kregen. Dat vonden ze héél lekker.
×
×
 • Create New...