Jump to content

Zwemvis

Full member
 • Content Count

  1,283
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Zwemvis last won the day on March 23 2016

Zwemvis had the most liked content!

Community Reputation

349 Goed

1 Follower

About Zwemvis

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

521 profile views
 1. Jawel hoor. Ik had mijn planten 's ochtends op het oostbalkon en 's middags op het westbalkon zodat ze zoveel mogelijk zon kregen. Dat vonden ze héél lekker.
 2. OK bedankt. Ik neem aan dat in de bufferruimte overdruk heerst dus dat de zwarte pijl misschien de andere kant op moet staan? Maar goed, het werkt. Ingenieus!
 3. Je hebt toch al een tent? In je andere topic
 4. Ik lees nergens dat hij groter wil gaan. ik weet nog wel mijn eerste binnenkweek, omstreeks 1992 ongeveer, ik deed het samen met iemand die ook alles gróter en méér wou, Nou na een paar maanden hadden we kerstboompjes met versiering, een soort spinnenwebben waren het, heel mooi, alleen de kerstboompjes zagen er niet echt gezond uit. Toen kwam meneer met de grote gifspuit en een gasmasker, DDT2 of zoiets, en een week later hebben we alles omgekiept en weggegooid. Een groot succes
 5. Inderdaad, maar met een dikke 6-standen schakelaar die ook de nodige knaken kost omdat die echte vermogens schakelt, het is dus niet een schakelaartje van een printplaatje of zo. Ik snap je dubbelhokkigheid maar half, heb je twee afzuigers of toch nog meer? Een tekening zou het misschien verduidelijken.
 6. Ik had net wat geks: ik bekeek jouw foto's en ik rook zowaar hennepgeur! Dat moet het toch lekkere wiet worden. Succes de laatste weken
 7. Ik zou zo iets maken waarbij dus alleen de spanning door een NO NC relais naar de motoren geschakeld wordt. De nul gaat meteen naar de motoren. Sorry voor de tekening en volgens mij kun je beter AgSnO hebben, is geloof ik beter voor inductieve lasten. Heb je nu kwa lucht twee hokken in serie geschakeld? Dat is ubergeil
 8. ik bedenk me net dat in mijn kappen natuurlijk schroefverbindingen zitten. Maar geloof dat alle aders hulzen hebben. Als je dat schroefje met beleid aandraait zit het snor denk ik. Warm-koud-warm-koud? Hmm, binnenkort maar alles nalopen better safe then sorry. Ze zijn 32A dus dat zit wel goed.
 9. Wat wil je precies bereiken met je twee klokjes ? Ik heb jaren een aftaktrafo gehad met zeven spanningen, en het relais dat de lampen aanstuurde stuurde ook een klein wisselrelaistje aan dat de afzuiger bediende, dus bv lamp aan -> 190V, lamp uit -> 150V. Het kleine relais wisselde dus tussen 190 en 150, en de draadjes kon ik makkelijk in een andere spanning schroeven als dat nodig was. Maar ik weet niet wat jij wil.
 10. De klokjes werken op 230V. De gedimde spanning moet je door de klokjes laten doorschakelen naar je afzuigers. Als jouw klokjes een gemeenschappelijke voeding hebben voor zowel klokje als doorschakeling moet je de klokjes ombouwen. Als dat niet gaat moet je relais kopen. De klokjes sturen de relais aan en de relais schakelen de gedimde spanning door naar je afzuigers. Hoe dan ook, je klokjes werken op 230V, als ze maar 150V krijgen werken ze óf niet óf onbetrouwbaar.
 11. En 2-polig, maar inderdaad, 4-polig kan ik niet vinden dus dan wordt het 5-polig. Hij heeft drie voedingen en negen cob's. Er gaan drie cob's parallel op een voeding.Het mooie van die hefboomwagos is dat ze zijn ontworpen voor zowel harde als zachte draad. Die mag je dus combineren, wat met normale insteekklemmen niet gaat. Bovendien kun je bij een vergissing de draden weer netjes losmaken. Wel even de draden strippen op de juiste lengte, ik geloof 11 mm. Ik heb nog even gekeken op mijn schakelbord en inderdaad zie ik géén kroonsteen. Wel zitten op trafo's en relais schroefverbindingen maar de trafos bewegen niet door mijn hok. Voor bewegende dingen zoals lampen zou ik nooit kroonstenen gebruiken want bij beweging kunnen draden zich "loswurmen" zoals eerder gezegd. (ik kwam ooit in het hok en rook brandgeur, er bleek een kroonsteen verkoold te zijn door "loswurming". dat is dus hoe het niet moet.
 12. Nee; ze gaan met drieën parallel.Ik gebruik ook graag die Wago-klemmen met hefboompjes. In je lijstje staan drievoudige klemmen maar je moet viervoudige hebben. Voeding-in en drie keer lamp-uit dus dat is vier. Die Wago's hebben ze denk ik ook bij Gammel.
 13. Vreemde natuurkundige problemen hier. Het hok is "potdicht". Maar ja, je wil persé afzuigen, je maakt dus ergens een gat en dan is het hok niet meer potdicht. Nou dan, als je toch een gat maakt kun je er ook twee maken, een inlaatje en een uitlaatje. De eerder genoemde 5 cm zijn misschien genoeg; zet er dan een buisafzuigertje van 100 m3/u op, gedimd, dan heb je je onderdruk. Een tweeduizendkuuber zou ik niet nemen, die heeft wel degelijk koeling nodig en als die bijna geen lucht verplaatst heeft die te weinig koeling.
 14. Ventilatie is nodig omdat je planten de aanwezige CO2 verbruiken. Tevens kan het door de lamp te warm worden in je tent waardoor je planten dood gaan. Tevens moet je het door de planten verdampte vocht verwijderen anders gaan de planten rotten. En omdat wiet flink stinkt heb je nog een koolfilter nodig anders ruikt men het misschien op straat.
×
×
 • Create New...