Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/21/2019 in all areas

  1. 2 points
    nice topic man! en als je "makkelijk"wilt koelen: gebruik dan een bierkoeler. ook mooi te gebruiken met icen of om je condenser te koelen als je olie gaat maken
  2. 2 points
  3. 1 point
    goedemiddag beste WF-ers! De prijs voor pure ethanol is bijna niet meer te betalen, dan maken we hem toch lekker zelf... We hebben dus maar geïnvesteerd in een t500, Sommige hier kennen hem wel en we gaan dus proberen om minimaal de 92% ethanol te behalen. Topic zal vooral gaan over het uittesten van verschillende "turbo"gisten en de kwaliteit en percentage van de alcohol dat samen met opbrengst maar zullen ook enkele likeur receptjes worden uitgetest. Dit maal op de testbank; Gestart op 16/12: Double snake C48 (gist) samen met 6kg kristalsuiker en water afgevuld tot 26liter totaal (iets van een 22liter water toegevoegd). Volgens de verpakking zouden we na gisting op 14% ethanol uitkomen. (Start SG niet gemeten) Alle tips zijn welkom, als jullie een voorkeur hebben voor een bepaalde gist of een leuk receptje laat het gerust hierachter. Greetz Alki!
  4. 1 point
    En een update van de bloeiers... DAG 50 12/12 Gaat nog hetzelfde als voorheen, weinig te melden eigenlijk De Skunk afghaan hebben net voor de laatste keer Batboost, Silicium en molasse gehad. Krijgen vanaf nu alleen water. Sugar Punch dames bouwen nog lekker door, er komen nog dagelijks nieuwe bloeiharen tevoorschijn. Play-time... Dat was het weer, tot de volgende Prettige avond!! Houdoe....
  5. 1 point
  6. 1 point
    Jep macerror, het is voor op mijn buitentafel, ... . ... ik zou 10 king's banner zetten, ... . ... regulier, ik zie wel, wat er vanaf komt, met dees mooi weer, denk ik er zelfs aan, om binnenkort, al te beginnen, ... . ... ik moet wel eerst, nog dat kweekkasken kopen, dat doe ik volgende week, ofzo, als ik genoegt geld hebbbe, ... . (kweekkastje minder dan 5 kg, aluminium frame) (dus weegt niet zoveel, kan op tafel staan) Voor de rest, sorry, dat ik die zaadjens, niet heb opgestuurd, ik heb ze aan mijn psych gegeven, en ik belde hem paar dagen later, dat ik ze terug wou, en hij zei, dat ze allang, in den vuilbak lagen, ... . ... dusja, ... . ... binnenkort, nieuw topic, met foto's ben trouwens nu al, kersenpitten, aan het ontkiemen, die ik had gekocht, in den colruyt, kersen welsiwaar, ezo lekkere kersen, .. . ... heb gisteren, gekeken, naar 1 pit, en dien had al een wortelken, vn 1 mm ofzo, na 1 dag, in de zon, ... . Dus, de rest, zal het ook wel goed doen, met ontkiemen enzo, ... . ... dus,j binnen paar jaar, kersen, hopelijk grtjs DeSimpeleDuif
  7. 1 point
    46 dagen.......geweldig ! en die Jelly's kunnen de laatste 2 weken knallen....
  8. 1 point
    En ze maar meteen in de P9 potjes gezet. De Choco Kush hadden ook al een flinke wortel, maar die waren allemaal het potje aan het rond fietsen...
  9. 1 point
    Lekker vol veldje, mooie kleur
  10. 1 point
    ze hebben nog nix van je aarde verbruikt dus cal/mag probeem is het niet . en cal/mag problemen word overal altijd bij elk wissewasje geroepen door alles en iedereen die een probleem leest . als je wietplant probleem zoektermt krijg je 2 miljoen hits cal/mag deficientie . roestvlekken zijn vaak ph /ec schommelingen . plus dat je vegs te veel strekken probeer dat eerst op te lossen of koop een een paar ledstripjes van ebay of iets . ik wist niet dat de lieve heer ook last van beestjes had . maar wat wil je hij was ook destijds al popie jopie en dan loop je dat zo maar op heey .
  11. 1 point
    bie de buurn Top Fearghus is 5x 20l potten redelijk voor dit tentje vol te krijgen mbv scroggen?
  12. 1 point
    Goedemiddag beste WF-ers!! Hopelijk hebben jullie allemaal een fantastische dag, De alcotect vodka star, sugarwash lijkt uitgegist (5dagen) zoals vermeld op de achterzijde. Vandaag ook de eerste likeurtjes gemaakt/begonnen, zal ook meteen het recept delen: Quarante-quatre (liquer 44) 44dagen laten macereren/trekken 1 grote of 2 normale biologische sinaasappels 44 koffiebonen 44 suikerklontjes (177gram suiker + 2pakjes vanille suiker als je geen peultje gebruikt) 1 halve vanillepeul 1 liter 35% wodka (0.4liter 91% + 0.64liter water) had zelf wat weinig plek over in me weckpot dus is het maar 887ml alcohol geworden, krijgen we een abv van ±41%. Ook begonnen aan een koffielikeur (kahlúa, tia maria, achtig) Kahlúa (26 AV%) Deel1: Ingrediënten voor 1 liter: 15 gram cacao 100 gram versgemalen koffie 400 gram bruine basterdsuiker 15 ml glycerine 275 ml alcohol van 94 AV% ± 470 ml water, aanvullen tot 1 liter evt 0,1 ml karamelextract Bereiding: los de cacao op in de alcohol, voeg 100 ml water toe en laat dit twee dagen staan, af en toe flink schudden. Hierna deze alcoholische oplossing filteren tot deze helder is. Maak dan een flink sterke en verse koffie en voeg de resterende hoeveelheid water kokend toe. Indien gewenst de koffie nogmaals door hetzelfde filter doen. Voeg dan de suiker toe en los deze op door flink te roeren. Zodra de koffie is afgekoeld, deze met de glycerine aan de alcoholische oplossing toevoegen. Mocht de koffie nog te licht van kleur zijn, voeg dan wat karamel toe. Zeer benieuwd naar de smaak alvast! Dat was hem weer voor vandaag! Greetz alki, en tot de volgende!
  13. 1 point
    Goeiemorgen beste wfers!! De eerste stook is een feit ±3.5liter van 91-92% abv heeft ongeveer 5,5uurtjes geduurd. Vandaag maar meteen de volgende gist-emmer gestart (6kg suiker, gist: alcotec vodka star) Alvast tot de volgende update!!! Greetz alki
  14. 1 point
    Hier zijn we weer!! Update valt sneller dan gedacht 18/12 Airlock is gestopt met bubbelen, lijkt me redelijk snel om al klaar te zijn met gisten? (Na ±42uur) Of zou de verpakking bij dit soort dingen wel kloppen? De emmer toch maar enkele dagen laten rusten voor we de "eind" SG meten in theorie zou deze 0.990 moeten zijn (als de gist alle suiker heeft verorberd) 19/12 74ml afgetapt op SG te meten, zoals verwacht meten we rond de 0.990 alle suiker is dus al vergist Volgens de vino-meter zitten we aan ±16% alcohol (dat ding is enorm k*t om af te lezen zoals je ziet op foto) Ook eventjes geproefd van het brouwsel, heeft een enorm droge witte wijn smaak (chablis) Dan enkel nog 2-3weken op natuurlijke wijze klaren (prijs voor een klarings middel is nu ook weer niet zo veel maar alles om de kosten te drukken ) Volgende update zal na de eerste stook zijn Greetz Alki
  15. 1 point
    @Sunbeam het produceert inderdaad een hoop co2 denk wel niet dat het voldoende zou zijn voor de co2 in de kweektent noemenswaardig te verhogen. @vakman Zou voornamelijk voor extracties (wietje, kratom,...) zijn en om wat te drinken hebben natuurlijk In het kort werkt het zo: De gist eet het suiker uit de wash /stookwijn op en produceert daarbij alcohol en co2 Als de stookwijn is uitgegist gaat het in de ketel met reflux kolom, om aftestoken naar ±92% alcohol Denk dat deze video beter kan uitleggen hoe de ketel ongeveer werkt:
×
×
  • Create New...