Jump to content

crypsis

New Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About crypsis

 • Rank
  zomaar een lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Heb een probleem met de jonge plantjes. De twee grootste vertonen roestachtige plekken op de bladeren. Temp/LV zijn in orde, raam staat open in de ruimte vd tent en ze staan zeker niet te nat. Ik lees over een kalium/magnesium tekort maar hoe moet ik hier uperhaupt aan beginnen? Ik post vanavond foto’s. Heb ook larven van lieveheersbeestjes losgelaten in de tent
 2. De waaier wou ik pas aanzetten als de 3 kleinere beetje steviger zijn, kan het geen probleem vormen voor hun? Heb ze gisteren water gegeven, komen ze tekort denk je? Zal zeker effe de lamp dichter hangen en die scheve wat opvullen. Thanks
 3. Update: Hier even wat foto’s, 3 van de 5 zaadjes zijn later bovengekomen. Ik denk dat ze het redelijk goed doen. 1 plantje heeft gekrulde blaren al vanaf het zaadje bovenkwam. Het helmpje vh zaadje zat redelijk lang bovenaan. De rest heeft er geen last van. Enkel zie ik bij de twee grootste een kleine kreukel in het blad maar de kleur ziet er goed uit, komt dit door te koude temperatuur?
 4. bie de buurn Top Fearghus is 5x 20l potten redelijk voor dit tentje vol te krijgen mbv scroggen?
 5. Thanks voor de tips. Eerlijk gezegd nooit geweten van die kleikorrels, ik ga die zeker aanschaffen voor ik ze overpot. De bevochtiger staat buiten de tent omdat die nogal ruimte in beslag zou nemen als de plantjes beginnen groeien. Hij staat 10cm voor een buis naar de inlaat, met een kleine filter zoals je ziet op de foto. Lijkt me geen probleem of zie ik dat verkeerd? Alle 5 de zaadjes zijn boven gekomen waar ik al heel blij om ben. Dat flesje is gewoon water om op temp te houden. Critical proeft lekker earthy vind ik en hij blijkt ideaal voor beginners dus daarmee.
 6. Hier even de foto’s van de zaailingen en de tent in het algemeen. Heb een buis naar de inlaat lopen met de bevochtiger die er recht voor staat (zie foto 4) en het luikje van de tent staat een beetje open.
 7. Hallo iedereen. Na lang uitstellen gaat het er eindelijk van komen, het kweken van mijn eigen rookwaar. Ben het beu om te veel te betalen in de coffeeshop . Het leek me leuk er een verslag van te maken om tips te krijgen van de meer ervaren kwekers. Setup: 90x90x180 Mammoth Tent Bestva 1000w (185) LED lamp Winflex 185m3 fan + PK2600 koolstoffilter + Airtech fancontroller Monkey clipfan 16w Temp/LV meter Homedics bevochtiger + hygrometer Kachel buiten de tent voor de ruimte warm te houden indien nodig Plagron Lightmix Bac bio groei/bloei voeding 5 fem. Critical zaden van Royal Queen Seeds Heb nog 9liter potten staan, maar ben er nog niet uit of ik deze ga gebruiken of eventueel grotere De zaadjes zijn met succes ontkiemd, heb ze in kleine potjes geplant en gelijk in de tent gezet. Toen de eerste 2 zaadjes bovenkwamen, heb ik de lamp aangezet op een 18/6 regime. Die hangt op 60cm boven de zaailingen omdat de fabrikant dit aangaf. Is dit niet te hoog voor zaailingen? De temperatuur met licht aan ligt tussen de 22-24 graden en zonder tussen 16-19 graden en de LV is redelijk stabiel op 60procent. Het is me aangeraden om de zaailingen nog niet teveel water te geven, enkel een beetje met de plantenspuit. De aarde lijkt droog van boven maar is toch goed vochtig vanbinnen dus ik blijf voorzichtig zijn. De foto's volgen nog! Leuk als jullie meelezen en tips/opmerkingen zijn gewaardeerd!
×