Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/01/2021 in all areas

 1. 3 points
  Het is een tijdje geleden dat jullie wat van mij gezien/gehoord hebben, maar ik heb zeker niet stil gezeten. Ik heb een kweek staan met MxOP nr. 7 en 9. Beide planten waren als zaad planten herma, MxOP 7 was dit duidelijk, meerder ballen waren aanwezig. MxOP 9 was het minder duidelijk en leek het nog wel acceptabel. Nu heb ik iemand gesproken en die zei dat het na het stekken de herma eigenschappen nog wel eens weg zouden kunnen gaan. Ik was een beetje sceptisch...want ja, het blijft een kloon van de moeder die ook herma was. Niks bleek minder waar, ook bij deze kweek ben ik bij beide planten, zowel MxOP 7 en 9 herma's tegen gekomen. Bij 7 was het duidelijk aanwezig en de MxOP 9 was er 1 plant die 1 verdachte voorbloei had. Al met al, ze hebben beide de eigenschappen gewoon overgenomen. Nadat ik hier achter kwam heb ik beide moeders weggegooid, het zijn nog steeds hele mooie planten, maar ik wil niet constant op mijn hoede zijn om alle verdachte/mannelijke bloemen weg te moeten plukken. Gelukkig hoef je bij de meeste herma's week 2t/m 4 ion de gaten te houden met nieuwe voorbloei. Dat heb ik met deze grow ook gedaan, alle mannelijke bloemen opspeuren en de planten er van ontdoen. De planten die ik nog van de MxOP over heb zijn nummer 6 en 8, bij het knippen van deze zaadplanten is er niks aan mannelijke of verdachte bloemen naar voren gekomen, vandaar dat ik deze 2 planten nog bewaard heb. Deze zullen in de toekomst zeker nog eens langs komen. Wat ik gebruik: 1x Mammoth Pro 100 (100x100cm) 1x Lumatek 465w (100%) 1x Afzuiger Gtools 800m3 gedimd naar 300m3 2x Clip ventilator 4x 57L growbags De grond is een opgewaardeerde grond voor de 10de keer, je leest het goed, deze zelfde aarde gebruik ik nu voor de 10de keer. De waarden in de tent: Lamp aan: 24-26 graden. Lamp uit: 18-19 graden. LV Lamp aan: 45-60% LV Lamp uit: 50-65% Watergift: De watergift is bij mij anders dan bij andere. meestal gaat er 3L om de dag in de pot met deze temperaturen, in de zomer is dit hoger. Ik gebruik tensiometers en laat deze gerust oplopen tot 400-500mb en geef dan pas water, dit doe ik om zo de grond weer droger te laten trekken omdat de pot een behoorlijk volume heeft en de kans groot is dat er in het midden van de pot het nog aardig vochtig is. Voor mij werkt deze methode, er zijn natuurlijk meer wegen naar Rome Mocht je meer details willen weten, vraag het gerust. Hier de foto's van de MxOP 7 en 9 (Mimosa x Orange Punch): Net gepoot en 8 dagen voor de bloei begon: 2 dagen voor de bloei begon: Dag 2: Dag 3: Dag 4: Dag 6: Dag 9: Dag 10: Dag 12: Dag 14: Dag 16: Dag 34: Dag 38: Dag 45: Dag 48: Het is natuurlijk nog niet klaar dus er zullen zeker nog foto's gaan volgen. Ik hoop dat jullie er van genoten hebben! Gr, X
 2. 2 points
  Streef niet naar een zo hoog mogelijke EC als het met een lagere EC ook lukt. Uiteindelijk geef je daarmee veel meer voeding dan een te hoge EC, overvoeding veroorzaken en planten die daar slecht van herstellen en zo nog amper wat opnemen aan voeding. Stuur nooit te strak op 1 pH waarde. Haal een ander merk hydro voeding in huis wat vergeeflijker is (voeding word opgenomen onder bredere pH range). TA voeding is voor een beginnende hydro kweker erg makkelijk waarna je als je wilt over kunt stappen naar een andere voeding die je wat meer speelruimte en uitdaging geeft.
 3. 2 points
  @pindarots123 Ik stel jou aan als begeleider van Xenos, ingaande direct. @Xenos Jij krijgt nu strakke begeleiding onder de voorwaarde dat je luistert en uitvoert hetgeen Pindarots zegt. Precies zo ! Over 8 weken wil ik resultaat zien en zal ik overwegen of jullie samen door kunnen gaan Succes met de samenwerking.
 4. 2 points
  Blauw staat op minimaal in de bloei. Het schijnt goed te zijn de laatste week met veel blauw te eindigen dat het de terpenen verhoogt in de wiet. Het is meten met een app op de telefoon. Zal wel niet helemaal accuraat zijn maar geeft wel een indicatie. Netje gespannen. Zo leeg ben ik niet gewend. Wat er over is gebleven; Maimi Mami (Mind Flayer x Bahama Mama) Cold Stone (Gelato 41x creamsicle) Gargantua (Gary Payton x Apple Mints)
 5. 2 points
 6. 2 points
  Wasje 2 van gisteren ziet er wel lekker uit.
 7. 1 point
  De warme fles methode is goed tot een gram of 30 , vanwege dat het nog in je handen moet passen bij het kneden , ook moet de kwaliteit wel redelijk zijn. Inpakken en verwarmen en dan met een deegroller wat rollen lukt wel met stukjes tot een gram of 10. Bankschroef werkt ook als je er 1 hebt. Kleine hoeveelheden tot een gram of 5 in je schoen gaat ook. Zo zijn er nog diverse werkwijzes. Ik wou eens een blokje van 100g persen. Vandaar deze pers. Hydraulische pers werkplaatspers raamwerkpers - shop press - 6 Ton | bol.com
 8. 1 point
  Beste volgers, ik weet niet of het forum nog leeft maar als er genoeg mensen zijn die het leuk vinden ga ik weer een verslag maken. set up: Tent 120x240x200 afzuiger 750m3 lampen: 2x mars hydro fc4800 (480w pst) 45 amnees stekjes medium kokos heb al een keer gedraaid met deze setup, helaas te kort voorgegroeid. Kokos herbruik ik nu voor de eerste keer.
 9. 1 point
  @Zwemvis, Dankjewel! Met het juiste percentage kan het de juiste effecten geven. Zie dit stukje: Red light is the most effective spectrum light that encourages photosynthesis. This is because it is highly absorbed by the chlorophyll pigments. ... This light is essential during the flowering stage of the marijuana plants. Adding red light promotes budding and flowering. Mijn Lumatek lamp gebruikt 15% rood licht en 85% wit licht. Het rode licht voegt dus zeker iets toe zoals je in de bovenste tekst kunt lezen Hier zijn de specificaties van de lamp te vinden die ik gebruik: Klik @Fearghus, dankje! Gr, X
 10. 1 point
  Na een tijdje afwezig te zijn geweest nog maar een verslag van een huidige run. Zijn 48 stekken van de welbekende Amnesia lijn onder 2 x 600 watt spydr 2i LED van Fluence. Volledig biologische kweek, ik geef 8 weken lang alleen water en heel af en toe voeg ik BACTO toe aan de waterbeurt. Water geven zelf gebeurt door middel van een rayjet systeem. Het is me tot nu toe nog niet gelukt maar ik hoop dat ik er 2 kilo droog onder vandaan kan halen dit keer. Ik ga proberen de oogst te halen zonder een voedingstablet toe te voegen in week 4, puur experimenteel of ze het einde halen. We zitten nu op dag 22, eerste weken zijn toch niet interessant dus vandaar nu pas mijn start.
 11. 1 point
  Mooie planten hoor, tjeemig! Ik zie dat je leds hebt hangen waar ook rode ledjes tussen zitten. Mijn strips hebben die rode leds niet. Zou ik toch met puur led kunnen kweken? Mijn strips zijn Samsung SI-B8VZ91B20WW Misschien moet ik wat ledstrips bijbestellen en ik vraag me af of ik ook iets met rode leds moet hebben. Alvast bedankt voor je mening (zo je die geeft)
 12. 1 point
  Echt een mooi soortje! Gaat als een speer. Mooie met trichomen bestrooid toppen. Nice job
 13. 1 point
  Mijn hele planning lag in puin omdat HR++ glas plaatsen ipv binnen 7wk, ruim 10wk in beslag nam Ik had met de freebees Motherlode x Kush laatste kweek wel last van toprot Ze produceren er de toppen dan ook wel voor
 14. 1 point
  Je mist lengte ( groeikracht) en ik zie te veel aarde...
 15. 1 point
  Ach, we zien t wel dag 36 12/12
 16. 1 point
  Update dag 35 12/12 temp 27/17 lv 45% Bladeren worden wat minder en wat ongedierte gespot. Denk dat t wel goedkomt met nog ongeveer 3 weken te gaan. Geur is vrij indringend.. maar wel lekker..
 17. 1 point
  Ja , ziet er stevig uit, een metalen zeef is echt wel handig hoef je je geen zorgen te maken over eventuele takken. Een paar muntjes of metalen balletjes erbij en lekker buiten in de kou laten draaien.
 18. 1 point
  eind week 3 bloei ik ben vandaag begonnen met de topbooster Bio PK 5-8 van BioTabs .15 ml op 10 liter water de ph 6.4 gemaakt . toen kwam ik na uurtje weer ff kijken in de tent stonden al de bladeren van de planten omhoog . ik ging net foto s maken waren de meeste planten al weer normaal maar een paar anderen nog niet . die staan nog steeds met de handje s in de lucht misschien was de PH wat aan de hoge kant volgende water beurt ga ik iets lager zitten . hier weer wat foto s : laterSs weer
 19. 1 point
  Dag 15 op 12/12 Temp 25,6 C° COBS aan, 20,3 c° CobS uit, Lv 61%
 20. 1 point
  https://www.heisenberg.shop/heisenberg-pollenmaschine-mit-netzteil.html Heb zelf deze op het oog
 21. 1 point
  Tis je eerste kweek dus dan gaan er logischerwijs een hoop dingen mis. Maar tegelijkertijd sla je ook een hoop tips en adviezen in de wind. Zo hoor je in de bloei een hogere PH te geven omdat de elementen in bloeivoeding dan beter opgenomen kunnen worden. Bij zaadplanten ga je altijd het probleem houden dat plant 1 schreeuwt om voeding terwijl plant 2 bij dezelfde hoeveelheid verbrandt. Verder zijn je planten heel erg klein gebleven en had je inderdaad beter kunnen toppen, dan nog een week groei en dan pas schakelen naar 12/12. Overgebleven voedingswater in je vat kun je ook niet eindeloos blijven hergebruiken en zou om de zoveel keer vervangen moeten worden, sws bij omschakeling naar bloeivoeding. Er staan nu een hoop tips in dit topic om het de volgende ronde als het goed is een stuk beter te kunnen doen, zoals bijv de plantjes in kleinere potjes laten opgroeien, zo kun je de waterhuishouding en voedingsgift beter controleren, en pas overpotten in de 18 liters als ze een flink wortelveld hebben.
 22. 1 point
  Ha ja ik ken dat. Is het knipafval droog of nat? Droog gewoon eens 250g in de machine en eens 1x 6 of 9minuten draaien dan door de zeef en dan een 2de maal 1x15 minuten. Eventueel een derde x en dan ook 15 min. Kun je zien wat het resultaat is waarna je eventueel de volgende x dan langer of korter of vaker kunt draaien met dezelfde hoeveelheid of iets meer of minder. Nat 300 of 400 g. Blijft het allemaal zo groenig hoe kort je ook draait dan zul je een andere methode moeten gebruiken om de hash te verkrijgen of anders gaan knippen en sorteren.
 23. 1 point
 24. 1 point
  Was een Franse site. Het merk staat op het kaartje. https://www.pollenextractor.com/
 25. 1 point
 26. 1 point
  Je hebt de vaart er lekker in zitten met meerdere ruimten om in te kweken
 27. 1 point
  Mooie setup Limbic. Laat je de blauw wel 12 uur aan? en op volle kracht? Slim om de far red op aparte klok te zetten! nabootsen zon op/ondergang Hoe meet je de µmol ? En is die 850 je max. dat je wilt gebruiken
 28. 1 point
  Optie 2 is een male en die past niet op de male die op je EVSA zit Daar moet een vrouwtje op zoals ook aangegeven door Gavita. En ja het kan als jij de connector en euro stekker allebei goed aansluit prima op 240V.
 29. 1 point
  Hey hoi ongeveer 4 weken 12/12 Ik zeg t maar alvast, mijn camera is gewoon kut met focus Temp 18.5 - 23 LV 65-70% Lamp op 75% dus 450 watt Ze krijgen nu elke week een keer melasse mee Die plant rechtsachter steekt er goed bovenuit, die hou ik in de gaten die zag er ongediefd zo uit: Maar ze staan er allemaal zo bij ongeveer De rare zelftoppende plant, niet veel mee gedaan trouwens, staat een beetje nat zo te zien Dan hebben we ome @Xaim zijn kinderen die aardig (in de breedte) zijn gegroeid: Echt een wilde plant zoals al te zien was in zijn topic Komend weekend maar eens wat stekken snijden
 30. 1 point
  Nice, ziet er goed uit. Aparte soortje ook. Veel succes!
 31. 1 point
  180 g droog maar nog vers materiaal van 5 plantjes, geen zin om te knippen dus alles zonder de takken in de wasser. 6 x gewassen 1,2,3 en 4 door de zeef 5 en 6 niet; ook 5en6 vieze plakboel. Donkerder dan anders vanwege het aanwezige blad. Hopelijk weer genoeg om te verbranden tot het einde van de maand.
 32. 1 point
  De Zeus bevalt goed en heb nu in de andere ruimte ook strips hangen. Regelbaar met rood 660nm, blauw 450nm en ver rood 730nm. 12 fems moeten de klus gaan klaren. Na veel laten stressen van de 12 nog 5 overgehouden. Schakelen met een ver rood spectrum, te hoog in µmols, hoge ec door buffertabs, wisselend ph van water en bijna dagelijks snoeien van blad kan ik wel zeggen dat deze 5 goed tegen stress kunnen. Waar normaal 12 of 14 planten staan in 18 liters heb ik er nu dus maar 5 wat met wat buigen wel op te vullen is en zal nu wel elke dag moeten gaan wateren. Blauw, rood en wit zit ik nu op een ppfd van rond de 850 µmol. Ver rood is uit en wil ik straks op een andere tijdklok 1x een kwartier in de ochtend en 1x een kwartier in de avond laten branden.
 33. 1 point
 34. 1 point
  suc6 @Turtle420 met je ronden ik koekeloer ook mee
 35. 1 point
  Vandaag weer iets gemaakt.
×
×
 • Create New...