Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

LoKi

Ongedoogd Medicijn

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik ben 28 jaar en woon sinds 1999 in Nederland.

Voor die tijd blowde ik recreatief, of sociaal zoals zo veel mensen.

 

Ik loop ook al jaren bij verschillende psychologen en psychiaters voor een ongediagnoseerde gedragsstoornis. In de najaar van 2001 heeft mijn psychiater mij op een wachtlijst gezet om opgenomen te worden in een open psyciatrische afdeling, ter diagnose van mijn probleem.

 

Een maand of twee later kwam er een plek vrij voor mij op de afdeling in delft.

Bij aankomst werd een intake gesprek gehouden waarbij ik contracten moest tekenen dat ik tijdens mijn opname geen alcohol of drugs zou nuttigen en dat ik geen zelfmoord zou plegen (??).

Ik heb mij gehouden aan de afspraken, en raar genoeg werden mijn problemen ernstiger.

 

Ik ben in totaal bijna een half jaar op die afdeling geweest, en elk weekend mocht ik naar huis.

 

De artsen, therapeuten en psychiaters zijn tot de conclusie gekomen dat ik aan 2 aandoeningen lijdt. ADHD en bi-polaire stemmingsstoornis. Aandoeningen die allebij te maken hebben met pieken en dalen van manisch en depressief gedrag.

Snel werden mij de medicijnen voorgeschreven voor die aandoeningen, maar die bleken niet te werken. Zij hadden zelfs een averechtse werking en versterkten mijn problemen. Uiteraard werd de medicatie heel snel gestopt.

 

Op een gegeven weekend ben ik samen met mijn vriendin toch stiekum naar de coffeshop gegaan en een lekker wietje gehaald en in de loop van de weekend opgerookt.

Die volgende week waren de mederwerkers op de afdeling versteld van mijn gedrag. Rustig, georganiseerd en communicatief. "wat heb je anders gedaan deze week" vroegen ze, waarop ik eerlijk antwoord gaf.

 

Vanaf datmoment word het een raar verhaal.

 

Mijn vaste therapeut heeft met mij gesproken en gezegt dat zij wilde onderzoeken of wiet een positieve werking bij mij had, en dat ik vortaan gewoon mocht blowen als het maar niet op het terrein van het ziekenhuis was. Dat deed ik natuurlijk ook voor de komende 6 weken, en uiteindelijk hebben mijn therapeut en psychiater mij verteld dat zij ervan overtuigd waren dat wiet voor mij een duidelijk therapeutische werking heeft. 'Mooi' dacht ik, maar nee. Er werd mij uitgelegd dat er in de psychiatrie een ongeschreven regel geld: "mensen met psychologische problemen moeten NIET blowen" en dat durfden zij niet tegen te spreken, en zouden ze mij ook niets conkreets op papier geven.

 

Ik krijg ook veel kritiek op dit verhaal, dus ik vertel het niet meer vaak.

Ooit heeft iemand een negatieve houding genomen tegenover wiet, met betrekking tot psychologische aandoeningen - en het blijkt dat zelfs als er mensen zijn die er WEL baat bij hebben, zal die houding niet herbekeken worden.

 

Nu nog, als ik in de afgelopen 12 - 18 uur niet geblowd heb kan ik niet normaal functioneren. De herrie in mijn hoofd word mij te veel, ik kan mij niet concentreren, en kan zelfs leiden tot hoofpijn. Als ik wel heb geblowd ben ik helder, ontspannen en blij.

Edited by LoKi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het probleem zit in het ongewisse.

 

Ze brengen cannabis liever in een kwaad daglicht, als in een positief.

 

Het verschilt ook van arts tot arts.

 

De huisarts die ik voorheen had, had hier volop begrip voor en heeft me hier altijd gesteund, mijn huidige arts, lacht maar een keer en doet een beetje dom,die zou me liever rotzooi laten slikken, is ie misschien eerder van me af.(heb een gezwel in mijn lever). Nee dank je. :smoke

Hopelijk zitten er ook wat medici op dit forum en steken die er wat mee op.

 

 

Groetjes Blowsterke :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik blow zelf niet maar als ik in jouw schoenen zou staan zou ik liever blowen dan chemicaliën slikken!!

wiet is een plant en daarom een natuurlijk middel wat in mijn ogen beter is.

 

Lekker smoken, je hebt iets gevonden wat werkt.. laat je niet als proefkonijn gebruiken!

nogmaals, wiet is geen drugs.. wiet is een medicinaal middel wat in jouw geval dat ik opmaak uit je verhaal de problemen zo goed als weg neemt.. Dit maakt het leven voor jouw leefbaar, waarom zou je ergens anders mee beginnen wat die lui voorschrijven als dit voor je werkt. en als je het niet mag roken trek je er tog thee van?.. of een lekkere spacecake? :D (geen ervaring met wiet what so ever dus ik kan er niet over meepraten :smoke )

 

greets Canna :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien ben je wel (ik ben geen dokter hoor, en niet boos worden) hartstikke verslaafd aan wiet. Je lichaam vraagt om wiet en dat uit zich in een vorm van herrie in je hoofd. Misschien moet je echt eens gaan minderen, iedere dag minder blowen. Totdat het helemaal niks meer is, kijken of het helpt. :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij heeft een half jaar lang niet geblowd en het werd alleen maar erger.. Lijkt me duidelijk dat het geen verslaving is.

 

Drugs en psychische problemen is altijd een beetje een vaag verhaal geweest. Men zegt altijd dat als je er aanleg voor hebt...schizofrenie etc...dat je dan niet moet blowen of wat dan ook.

Maar ik ken ook meerdere verhalen dat mensen...Hoe raar het ook mag klinken... juist baat hebben bij het gebruik van wiet...of andere drugs. Hoe en waarom zou ik ook graag willen weten. Maar hoe dat helemaal zit zal denk ik niet zo snel boven water komen.

Maargoed... Als jij je er goed bij voelt ...en het helpt...lekker blijven blowen.

Ik gebruik zelf ook alternatieve medicijnen...en het werkt ook....hoe..dat weet niemand...maar daar maak ik me verder ook niet druk over.

Zolang iets niet wetenschappelijk bewezen is dat het werkt zullen dokters/psychiaters het nooit goed keuren!

Share this post


Link to post
Share on other sites

het is mogenlijk dat wiet dit zelf veroorzaakt heeft als je een heletijd heb geblowd en er mee ben gestopt dan kunnen er van die stoornissen voorkomen en ja dan helpt dat jointje roken toch wel het best

Share this post


Link to post
Share on other sites
psychologen en psychiaters

 

 

Die weten ook niet alles en sommige zijn eerste klas waarzeggers, voel je je eigen down, dan heb je vast een verbindings probleempje in je bovenkamer, dus laten we er maar een serotine pilletje in stoppen.

Zonder enig lichaamlijk onderzoek :D

 

Je voelt je eigen lichaam zelf het beste aan en als dit :smoke helpt, ok toch.

 

 

Ellende alleen is, dat als je ooit een terug val krijgt, die bekromde hersensknijpers zeggen, zie je wel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een goede vriend van mij heeft precies hetzelfde traject bewandeld. Verschil was dat voor zijn grote down er ook veel lsd, speed etc aan te pas is gekomen. Hier is hij zelf mee in het reine gekomen(er vanaf dus) nog een jaar of 2 geblowd en toen het traject in...

Groot verschil bij de intake is geweest dat hijzelf helemaal inzage heeft gegeven in zijn verleden en dat 1 van de spcialisten toen al heeft gezegd dat het toch een vorm van zelfmedicatie was.

Hij heeft gesloten en open gezeten(psychiatrisch) en heeft alle voorbeelden van het verdopen van patienten gezien. Gelukkig heeft hij de kracht gehad om naar zijn eigen gevoel te luisteren.

Gevolg is dat hij zijn medicijnen beperkt tot voor de nacht. en de rust en stilte in zijn hoofd kan vinden met zijn blowtje. De afgelopen jaren weer een beetje aan het werk gegaan, een lekker plekkie in de samenleving weet te bemachtigen.

geweldig, ik hoop dat jij ook op eigen kracht je weg kan vinden en een paar goede vrienden hebt.

eerlijke vrienden, die je misschien ook soms op andere mogelijkheden wijzen, zodat je het niet helemaal zelf hoeft te doen.

 

Want dat is wat iedere lezer van jouw stukje over MOET houden.

Dat we er voor elkaar zijn..

als aanvulling van elkaar.

 

 

greet van weet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je kent jezelf het beste, als het helpt, net zoals bij mij, enjoy it. :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey LoKi,

 

Ik vind het een schande dat iets wat voor sommige mensen hulpzaam kan zijn niet kan worden voorgeschreven door hypocriete regels.

 

Ik heb zelf ook adhd, en heb in het verleden ritalin gebruikt en gebruik het nog af en toe als ik bijv. veel moet studeren. Maar voor gewoon elke dag zweer ik bij een druk leven overdag en s'-avonds je hoofd echt helemaal leegmaken met een lekker blowtje. Het is overigens in mijn geval niet zo dat de symptomen daadwerkelijk afnemen maar meer dat ik er tijdelijk wat minder mee word geconfronteerd.

 

Pas overigens wel op met het gebruik van wiet voor psychische kwalen, je hebt dan een verhoogd risico op paranoia na langdurig gebruik.

 

:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ken meerdere voorbeelden van mensen met adhd of een agressie probleem die hun gedrag beter onder controle hebben met wiet. Enkele bronnen op het internet overigens:

 

http://cannabisnews.com/news/18/thread18720.shtml

http://www.foxnews.com/story/0,2933,117541,00.html (jawel, zelfs fox!)

http://www.brendastardom.com/arch.asp?ArchID=391

http://www.onlinepot.org/medical/add&mmj.htm

 

Er zijn minstens evenveel sources te vinden die zeggen dat cannabis niet de ziekte bestrijdt maar slechts de symptomen bestrijdt en dat dus medicatie toegepast moet worden. Maar de meeste medicijnen onderdrukken de symptomen ook slechts, dus dat lijkt me geen reden om het niet te gebruiken.

 

Wat wel opvallend is overigens, is dat er uit de onderzoeken naar voren komt dat veel meer drugsgebruikers adhd hebben dan niet gebruikers. De vraag is echter.. wat was er eerst :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wat wel opvallend is overigens, is dat er uit de onderzoeken naar voren komt dat veel meer drugsgebruikers adhd hebben dan niet gebruikers. De vraag is echter.. wat was er eerst :P

Hetzelfde geldt voor mensen met depressie, maar ik ken niemand die puur door het gebruik van wiet depressief is geraakt en ik betwijfel ten zeerste of daar bewijs voor te leveren valt. Maar dankzij de beeldvorming bij het publiek door vele (door overheden gesubsidieerde) onderzoeken die alleen focussen op negatieve associaties gaat men er altijd in eerste instantie van uit dat wiet ziektebeelden verergert. Die vooringenomenheid zorgt ervoor dat velen die misschien wel baat hebben bij het gebruik van cannabis oplopen tegen onoverkomelijke vooroordelen bij de mensen die hen juist objectief te woord zouden moeten staan. Het negatieve imago van wiet in onze maatschappij draagt bij aan een subjectief oordeel over de toepassing bij patiënten, ook al zou je verwachten dat artsen een wat objectiever oordeel hebben op basis van hun wetenschappelijke achtergrond. Helaas, het zijn gewoon mensen en die zijn nou eenmaal gevoelig voor de algemeen heersende consensus over wiet. Ik denk dat het een kwestie van tijd is voordat cannabis behalve drug ook als medicijn geaccepteerd wordt. Dat wordt het natuurlijk al mondjesmaat, maar ik merk bij mijn eigen huisarts ook dat die daar niet prat op gaat. Ze geeft toe dat ze een behoorlijk aantal patiënten heeft die wiet gebruiken als zelfmedicatie, maar ze zal het niet snel zelf voorschrijven. Zelfs de huisartsen doen dus aan gedoogbeleid.

 

Het enige wat helpt om van dat stigma af te komen is meer onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de precieze effecten. En dat is nou net waar weinig overheden geld in willen stoppen, dus de financiële middellen ontbreken vaak. En als er dan eens nieuws naar buiten komt wordt hier zelden veel aandacht aan besteed, in tegenstelling tot de ontdekking van negatieve effecten. Die staan nog net niet op de voorpagina van de krant.

 

Zodra cannabis maatschappelijk geaccepteerd is zal ook de wetenschap er met een ander oog naar kijken, maar op dit moment staat de wetenschap in dienst van overheden die totaal geen trek hebben in de gevolgen van positieve associaties. Dat betekent namelijk dat er van alles moet worden veranderd in de wet, er moet controle komen, de distributie moet gereguleerd worden, etc. Tot het tijdstip waarop het gewoon ongeloofwaardig wordt om wiet te demoniseren zal er dus weinig veranderen aan deze houding. In de tussentijd probeert men het onderwerp nog altijd zo veel mogelijk te vermijden, zodat er ook geen maatregelen getroffen hoeven worden. Struisvogelpolitiek noemt men dat geloof ik... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik en vele andere cannabisgebruikers met me, zullen het een verademing vinden als de overheid nu ook eens de positieve beelden van cannabis naar voren zou brengen.

 

That should be the day :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

erg klote af en toe maarja!

Edited by jackherrer100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whoa gast, neem een jointje :no Of heb je last van een stuiterende caps-lock?

 

Maar tussen al dat geschreeuw heb je best een punt :) Jammer dat het best een oud topic is waar je op reageerd ;)

 

Waarom kweek je nog niet zelf dan?

Succes met je verdere strijd :D

 

Burning Seed...!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

wiet is erg goed en lekker.

Edited by jackherrer100

Share this post


Link to post
Share on other sites

He Man,

 

Fijn voor je dat je jouw eigen medicijn gevonden hebt.

Ik begrijp jouw volledig aangezien ik juist met dezelfde symptonen kamp.

Bij mij is deze diagnose vastgesteld op mijn 12e levensjaar en dat is nu een kleine 26 jaar geleden.

Toendertijd was je nog een lastig rotkind wat men het liefste wegstopte in een of andere gesloten instelling of vol duwde met een of andere vorm van valium.

Om een verhaal kort te maken,Ik blow al 26 jaar om exact dezelfde redenen als jij.

Als advies kan ik je geven om enkel Sativas te roken omdat dit het beste resultaat geeft bij het onderdrukken van je ziektebeeld.

Indien je psych. je er geen voorschrift voor wil geven,dan kun je gewoon naar je huisarts gaan en deze het voorschrift laten schrijven.Uiteraard zou ik de nodige rapporten,die je verbeteringen aantonen door marihuana gebruik,meenemen.

 

Mijn huisarts maakt er in ieder geval geen probleem van en dit is zelfs een BELGISCHE huisarts.

 

In ieder geval wens ik je veel succes en sterkte.

 

Grtz,

 

A-5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor mij wordt het voorgeschreven om de pijn te bestrijden wat heel goed werkt, al gebruik ik het alleen om de pijn dragelijk te houden.

 

Want Ik wil graag elke beweging die ik maak nog goed voelen zodat ik geen ergere klachten krijg.

 

Wist niet dat het voor ADHD-ers ook helpt dus dan heb ik het nu voor meerdere redenen.[

Ik had dit veel eerder moeten weten had me veel elende gescheeld want door pijn ben ik best wel moeilijk geweest in relaties. :whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites

ROFLMAOWHAIHAIAHHAH..

 

Ben nu ook op het punt aangekomen van, kweken, monnik of lopende band.. afstoten, tv al 2 maanden eruit.

 

Zou het niet mogelijk zijn de wiet te vergoeden voor ADHD/ADD'ers en de andere hersenziekzwak-en misselijke? Ben ervan overtuigt dat het helpt, mij doet het ook goed en doet het steeds beter en raak meer en meer overtuigd dat het goed zal blijven doen, zoniet beter. Kom tot mezelf, trap op n rem die ik mis.. gemist bij de APK> Al dat andere 'medisch syntetische' gebeuren is het niet voor me, hoewel (!?), heb meer last van de uitwerkingen, die ik weer met WIET moet bestrijden.. ik hou ook van wiet. (l)

 

Het is zo erg, moet over 2 uur werken, maar wil niet naar bed omdat blowen zo lekker is?!

 

Voetnoot: ik ga voor 'gedoogd kweken in huiselijke kring' :whistling

Share this post


Link to post
Share on other sites

ken het verhaal en je ervaring

loop zelf ook een beetje in het zelfde verhaal

add en depressie

maar voor mij werkt een blowtje erg ontspannend en brengt wat rust in m,n kop

ok misschien niet de beste oplossing maar liever zo dan gaan drinken of anders .....ja toch

zoek er zelf je weg in

als je je beter er door voelt en beter functioneerd zowel prive als openbaar

wie kan en mag jou er dan op veroordelen ......??

 

het stukje rust is erg veel waard hee ......

rustig aan

 

groet ibiza2000

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb nog nooit gesnapt waarom artsen en doktoren zo moeilijk kunnen doen over wiet.

mijn stiefbroer heeft adhd in een ernstige vorm en hij kreeg vroeger ook altijd ritalin. nou die medische tiefeszooi hebben hem niet beter gemaakt hoor. hij werd aggressief van ritalin en heeft vanaf zen 13e tot zen 21e dagelijks in de cel gezeten. soms was ie weer eventjes vrij en dan ging het ook wel goed...vreemde is dat het alleen goed ging als ie geld had. als ie namelijk geld had kon ie wiet kopen. en dankzij die wiet werd ie rustig en eigenlijk een heel sociaal mens.

 

maar omdat zijn moeder continu zijn geld innam omdat ze niet wilde dat ie blowde ging het telkens mis.

ik durf zelfs te zeggen dat die jongen echt een achterstand heeft gekregen dankzij die ritalin. en ook dankzij zijn moeder die nooit tijd voor hem had etc, maar dat is weer een ander verhaal.

 

kortom;

 

nederland open je ogen een keertje en probeer vooral niet amerika achterna te gaan.

wiet is een drug, mits je het als drugs gebruikt. maar wiet kan ook een medicijn zijn, mits je het als medicijn gebruikt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
vreemde is dat het alleen goed ging als ie geld had. als ie namelijk geld had kon ie wiet kopen. en dankzij die wiet werd ie rustig en eigenlijk een heel sociaal mens.

 

maar omdat zijn moeder continu zijn geld innam omdat ze niet wilde dat ie blowde ging het telkens mis.

 

ooh zo herkenbaar.. bij mij, omdat ik naarmate ik meer blowde, me beter ging voelen en het geld nog harder ging.. spiraal.

 

maar om de medicijn ><drugs discussie wat te voeren.. http://en.wikipedia.org/wiki/Adderall

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat je na 12 18 uur weer slecht voelt das eigelijk totaal niet goed he :D.. maar ik zou niet luisteren .. wiet is teminste natuurlijk die dingen wat hun geven niet :lol: :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...