Jump to content

thebrick

Full member
 • Content Count

  789
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About thebrick

 • Rank
  Kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Ja daarom is het ook zo belangrijk om altijd op hetzelfde tijdstip te meten..... Ph stijgt niet alleen door bicarbonaat... als een plant hard groeit en veel voedingsstoffen opneemt is er veel uitwisseling van ionen waardoor je ph ook oploopt.
 2. Waarom?? Als je het sample maar telkens op hetzelfde tijdstip neemt Een dag na het water geven bedoel ik wel bij eb/vloed....Weet niet om de hoeveel dagen jij water geeft? Als je met slabs en meerdere druppelbeurten werkt... kun je het beste een monster na de 2de druppelbeurt nemen.... Zo heb ik het geleerd tenminste.
 3. Juist beter om van bovenaf te geven en dan je drain te meten... op deze manier heb je veel minder ophoping van zouten in je medium.. Sturen op drain zou ik zowieso niet doen.... beter een wat mapito uitknijpen een dag na het water geven..
 4. Haha gewoon over die links heen gelezen... Shakes drink ik nu ook neutraal... dus zonder zoetstoffen... best smerig maar begin er al aan te wennen.
 5. iemand een link naar die docu?? Las ook ergens dat stevia ook wat positieve effecten heeft op de gezondheid? Ben sinds kort gestopt met alle andere zoetstoffen, sucralose, acesulfame en al die teringzooi.. Drinkt nog wel eens een eiwitshake na de fitness, en dan denk je dat je gezond bezig bent.. maar daar zitten flink wat zoetstoffen in. Jammer genoeg is het zonder zoetstof niet echt lekker..
 6. vochtdefecit geeft aan hoeveel gram waterdamp er per m³ lucht bij kan voordat de lucht verzadigd is.
 7. @ racker dat klopt idd, daarom is het ook beter om naar vochdefecit te kijken ipv rv
 8. Gewoon zelf 1 keer een flinke partij stabiel fem zaad maken. Hoef je niet elke keer voor een vermogen zaad te kopen... en kan je de mooiste uitselecteren..
 9. dauwpuntstempratuur = Td is te vinden in je mollierdiagram warmt je ruimte te snel op (op starten lampen bv). Dan kunnen de koude delen van de plant niet snel genoeg opwarmen (toppen dus.. of paprika's) met als gevolg dat deze koude delen onder de dauwpuntstempratuur komen en natslaan... met alle gevolgen van dien.
 10. ook in de winter wordt er gewoon gelucht in kassen met vruchtgroente.. ook al is het maar minimaal.. en dan nog een kas is nooit helemaal dicht.. Ook al worden de nieuwe kassen wel steeds dichter
 11. en anders plenum spuiten.. of rookpotje pirimor derin
 12. botrytis.. schimmelspore.. hangt ook altijd en overal in de lucht. Moet alleen vocht en genoeg warmte vinden om te kiemen
 13. misschien ideetje om ook met stekken te werken ipv zaailingen? maakt de test nog wat betrouwbaarder
 14. Ik weet wel zeker dat een inert medium zonder juiste ph of ec voor nog veel meer stress gaat zorgen. Snap je beredenering wel, maar haal dan steenwol helemaal uit de test. Op deze manier maakt steenwol niet echt een goede kans natuurlijk. Als je op aarde teelt is het zowieso verstandiger om je stekken altijd in grondpluggen oid te steken. Aarde zuigt namelijk het vocht uit de steenwolplug, wat nog al eens voor problemen kan zorgen
×
×
 • Create New...