Jump to content

delasoeur

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About delasoeur

 • Rank
  Hang hier wat rond lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. In tabak zitten duizenden stoffen, maar één van die stoffen, nicotine, produceert het prettige gevoel waardoor mensen telkens weer een nieuwe sigaret opsteken. Nicotine kan een roker zowel opwekken als ontspannen, afhankelijk van de dosis. Dit tweezijdig effect is ook bekend van andere stoffen, het komt bijvoorbeeld ook voor bij alcohol. Het eerste drankje werkt ontremmend en stimulerend, maar wie meer drinkt wordt door alcohol verdoofd. Bij een eerste gebruik van nicotine wordt snel adrenaline geproduceerd door het lichaam. Een aantal effecten van nicotine wordt dan in feite veroorzaakt door de adrenaline. Nicotine blokkeert tevens het vrijkomen van het hormoon insuline. Hierdoor wordt glucose minder snel opgenomen omdat insuline immers zorgt voor de opname van glucose in de cellen. Omdat de hersenen hierop volgend 'zien' dat er nog voldoende glucose aanwezig is in het bloed, treedt er ook minder snel eetlust op. Om deze reden zijn er soms mensen die graag gaan roken om gemakkelijker slank te kunnen blijven. Bovendien is het zo, dat mensen die stoppen met roken vaak last hebben van gewichtstoename, omdat ze de hoeveelheid eetlust die een niet-roker heeft, niet meer gewend zijn. Het stimulerende of juist ontspannende effect van nicotine is één van de vele factoren die het plezier van roken uitmaken. Nicotine verhoogt ook de hartslag. Nicotine vernauwt de bloedvaten, waardoor de bloeddruk omhoog gaat en er trombose kan ontstaan. Ook wordt de ademhaling door nicotine versneld. Nicotine kan een hartinfarct veroorzaken, maakt op termijn de huid grauwer en slapper, en veroorzaakt bij vrouwen een vervroegde overgang. Mannen kunnen er impotent van worden. Ten slotte wordt door nicotine de ademhaling versneld en genezen onder invloed van nicotine wonden en botbreuken langzamer. De grootschalige tabaksteelt zoals hier in Chatham, Virginia, USA, vindt een markt dankzij de sterk verslavende werking van nicotine.Naast bovengenoemde effecten, wordt bij roken ook het dopamine niveau verhoogd. Roken belemmert het enzym monoamine oxidase (MAO), dat verantwoordelijk is voor de afbraak van neurotransmitters zoals dopamine. Men denkt momenteel echter dat andere stoffen in sigarettenrook hier verantwoordelijk voor zijn dan nicotine. In elk geval heeft een hoog niveau van dopamine ook plezierige gevoelens tot gevolg.
 2. delasoeur

  Blunts

  ik hou ook wel van een lekker bluntje op zijn tijd. maar waarom vinden jullie het zo zwaar om hem alleen op te roken? ik bedoel, blunts rook ik eigenlijk bijna nooit alleen, maar soms is dat wel erg fijn hoor. inderdaad, je gaat eventjes helemaal kapot, maar wel op een zuivere lekkere manier vind ik.
 3. delasoeur

  Vloei Op

  als ik geen vloei heb dan blow ik gewoon simpelweg niet.
 4. die ik niet aan...alleen soms voor me stiefbroertje, maar die blowt al langer dan ik
 5. heb hier nu een lekkere santa maria. is alweer een tijd geleden dat ik deze heb gehad, en eigenlijk snap ik niet waarom het alweer een tijdje geleden is, want hij is verdomd goed te doen.
 6. goed topic...ik kom uit lelystad en ben daar elke dag nog (woon nu in emmeloord) ik zal deze actie zeker steunen en zal er voor proberen te zorgen dat meer mensen het gaat steunen. komt wel goed denk ik. belachelijk natuurlijk dat ze er zo moeilijk over doen. @topicstarter smokum...wat is je naam eigenlijk? misschien kennen wij mekaar wel.
 7. bob dylan - mr tambourine man...gaat over zijn drugsdealer the beatles - lucy in the sky with diamonds...volgens velen gaat dit nummer over lsd. the beatles ontkenden dit voorheen altijd en volgens lennon gaat het over een tekening van zijn zoon jules. maar paul mc cartney heeft ooit gezegt dat het wel duidelijk is waar dit nummer echt over gaat. the beatles - a day in the life jimi hendrix - purple haze hole ft nirvana - cocaine girl peter, paul and mary - puff the magic dragon
 8. ik was vrijdag in the coin in amsterdam...en zag dat zij tegenwoordig ook amnesia hebben. heb het zelf niet geprobeert, maar misschien daar eens kijken. the coin heeft vaak wel goede wiet namelijk, maar weet niet hoe het daar zit met de amnesia. zit in de warmoesstraat
 9. de shops in almere vind ik zelf niet zo goed. domino`s (grote markt) kwam ik regelamatig toen ik begon met blowen...ook vaak bij die boot geweest. hebben redelijke wiet, maar zeker niet top notch. in lelystad is geen shop...wel veel dealers en illegale huis shops. moet je gewoon de juiste mensen kennen enzo. dronten idem, maar minder dan in lelystad. in harderwijk heb je dan dus die shop bij het dolfinarium in de buurt (heet trouwens liberty). slechte prijs kwaliteit verhouding...zou ik alleen naartoe gaan als je in de buurt bent en je wilt persee wiet hebben. mijn advies is om vanuit dronten gewoon de bus naar zwolle te pakken...daar zou ik naar new balance gaan of naar het binnenhof voor de lekkere moonlight.
 10. dat is behoorlijk dudidelijk...en ik snap nu wel wat je zoekt ja. ik let wel op de smaak btw, maar het gaat me voornamelijk om het gevoel. amnesia geeft mij een ander gevoel dan de skunk met takjes en bladertjes. kun je misschien op de een of andere manier in contact komen met de leverancier van saranssi? want de saranssi is weg, maar ik neem aan dat de kwekers niet zijn gestopt? zomaar een ideetje hoor.....weet niet of je het al op deze manier hebt geprobeert en of je iemand kent van de saranssi, maar anders zou ik het eens proberen. you never know. btw...nu jij zo je puntjes opnoemt moet ik je misschien toch wel gelijk geven. ik ga je nu dan ook gewoon verder proberen te helpen, want ik ben nu toch wel benieuwd geworden of je de juiste amnesia alsnog gaat vinden.....en als je die vind. wees dan alsjeblieft wel zo coulant om het met de mensen hier te delen. saranssi was de oudste in ieder geval...
 11. dat inhouden is slecht voor je longen en je wordt er niet stoneder van. is onmogelijk. dat tussen je vingers verhaal daarentegen is wel goed te doen. je maakt als het ware een soort bong van je handen...
 12. dat er nog mensen zijn die met rizla draaien zeg. zie dat zelf eigenlijk echt nooit...en ik kom toch op best veel plekken (in nederland). bij ons gebruikt iedereen gewoon een smoking vloeitje. de meeste draaien met gold of black. ikzelf altijd smoking eco of green. (liefst eco trouwens, green is alleen fijn voor mixjes)
 13. mooi verhaal is dat. in parijs zijn ze inderdaad erg streng. maar wij liepen daar gewoon met joints door de stad hoor.....net als in amsterdam eigenlijk. politie vond het geen probleem. ze maakten zich drukker over de nepluchtdruk pistooltjes die we hadden
 14. je wordt altijd high of stoned als je blowed. alleen merk je het de eerste keer vaak niet omdat je het niet gewend bent. je weet niet wat er anders is en wat je dan wel moet voelen.
 15. haha...sjah. je weet gelukkig dat het aan jezelf cq de omstandighede lag en niet zozeer aan de wiet. verder goede tips voor beginnende/jonge blowers. en maak je verder niet druk over dat meisje man. zie je vast maar 1 keer en nooit weer. maakt dan verder niet uit wat zij denkt toch. natuurlijk zonde dat je geen tel nummer heb gevraagt enzo, maar goed, er zijn meer meiden met super mooie ogen.
×
×
 • Create New...