Jump to content

ZiiP

Members
 • Content Count

  284
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by ZiiP

 1. Stop er dan mee en laat het uitvoeren door iemand die wel verstand heeft van elektra.
 2. @vakman 500 toeren verlies heeft te maken met de slip factor. Zoek deze in de specs, wss is die rond de 0.83. max toeren motor (3000) * slip factor(0,83?) == max toerental ventilator(2500). Let wel: waarschijnlijk. Je zal dit zelf even moeten controleren. Ik hou mij er niet mee bezig, ik ben meer van klein electronica en programmeren.
 3. Haal de waaier van je motor en laat de motor vrij draaien. Dan zal deze rond de 3000tpm draaien. En 2500tpm met weerstand van je waaier. Hou de waaier een beetje tegen en je zult zien dat de toerental ook flink zakt
 4. Je haalt fase en polen door elkaar. 1 fase motor heeft minimaal 2 polen. Staat in de specs faseaantal = 1
 5. Een motor met 1 pool kan nooit draaien, dat is ook niet logisch. Je hebt wel 1 poolpaar die bestaat uit 2 polen, misschien vergis je het daarmee?Vandaar ook je snelheid van rond de 2500.
 6. N is het aantal polen van je motor. Die heb je wss niet ingevoerd. 14×(2÷2)×60 = 840 tpm als je motor 2 polen heeft. 50*(2/2)*60 = 3000tpm bij F 50
 7. Voordelen van een frequentie (F) regelaar is dat je de max koppel ook bij lage toerentallen blijft houden. De toerental van je motor is in verhouding gelijk aan je F. De formule die je kunt toepassen voor het berekennen van de toerental van je afzuiging is: TPM = F * (2 / n) * 60 Daarbij is F de frequentie en n het aantal polen. Aan de hand van de toerental kan je de luchtverplaatsing berekenen. geen dank.
 8. Ik sluit mij aan bij bosrand. Je kunt een din timer gebruiken om een vermogen relais (dilm) in te schakelen. Leuke is dat je er ook maak en verbreek contactjes op kunt monteren, om daarmee een vrijgave of iets dergelijks te creëren. Als ik naar je tekst kijk zal het voor jou geen probleem zijn om deze aan te sluiten. Keep it safe peace out
 9. Als je enorme hitte problemen,lage vochtigheid,verbrande toppen,trage groei en ontwikkeling van de toppen en een paar gram wiet wil moet je vooral een pc kweekje doen. Been there done that, hoogte van de pckast was 60 cm. Had wel 3x 10 watt groeiledjes, na 3 weken bloei toch maar overgestapt naar een 80x80x40 kast met 2x 30watt lumiled 160L/w warm white. Dit heeft mijn kweek gered, al was het maar 15-20 gram ofzo, beter dan 5 gram na 3maanden wachten. Maar misschien doe jij het een stuk beter =}
 10. Ik val je ook niet aan hoor, ik trek zo mijn eigen conclusies =]
 11. Met 193watt 2.5 keer meer licht dan een 600 watt HPS lamp. Dus een 3 x budmaster li god4 geeft net zoveel licht als 600x7.5=4500watt hps lamp. Dus met 3 van die lampen kun je grofweg 3kilo kweken. Is uw naam toevallig Henk de Gekke?
 12. ZiiP

  Variac

  Zet dat ding op 100 volt, en als je temperatuur stabiel blijft, dan is het toch goed ?
 13. Jouw vraag roept alleen maar meer vragen op.
 14. Als je dezelfde kabeldikte aanhoud is dat geen enkel probleem. Na 25 meter 1mm2 dikker nemen.
 15. Dan zou ik de 12 volt nemen, met een pwm regelaartje zodat je de flow kunt regelen.
 16. 230 pompjes zijn goed geïsoleerd, 12 volt pompje heeft een 12 volt adapter nodig die ook de nodige ampère kan leveren. 12volt pompje kan je makkelijker de snelheid mee regelen, dus ook de flow. 230 pompje steek je zo in de stopkontakt, en die zal op een constante snelheid draaien. Welke beter is hanht van je toepassing af. AC borsteloze motoren gaan net zolang mee totdat de lager versleten is of totdat de spoel uit elkaar valt. In DC pompjes worden voornamelijk koolborstels gebruikt, met name de kwaliteit daarvan bepaald de levensduur van zo'n pomp. Die kan zo na 500uur stuk gaan, terwijl de ac pomp nog jaren 24/7 draait.
 17. Harde kern installatie draad ? Makkelijk buigbaar en makkelijk in de grond te prikken... In ieder geval succes met je project!
 18. Hi, bij de aquarium winkel koop je een flexibele waterslang. Als je overal gelijkmatig water wil verdelen, zorg dan dat al je slangen evenlang zijn.
 19. Je zou haar en de rest over kunnen potten naar een grotere pot, en opvullen tot aan de rand.
 20. Hey jammer dat je nog geen antwoord hebt gekregen. Als je aan de blaadjes voelt, zijn ze dan droog of lekker flexibel? Wat is de temperatuur waar ze staat. Hoeveel water heb je de afgelopen week gegeven, en hoe vaak. In wat voor grond staat ze, en hoeveel liter is de pot? Is de grond nat? In een kleine potje heb je veel meer kans op problemen dan in een grote pot, dus als je haar in een 20liter pot zet met nieuwe grond, zal ze hopelijk herstellen. Ik gebruik universele potgrond van de supermarkt, dit heeft mij nooit problemen opgeleverd en er zit voeding in voor een aantal weken. Dus bijvoeden in de eerste paar weken is alleen nodig als ze lichter van kleur wordt. Echter bij jouw is het moeilijk vast te stellen wat er nou aan de hand is omdat je niet veel informatie geeft.
 21. Hey veel succes. Vorige jaar ook amnesia autos gehad, 21mei ontkiemd en 10 augustus geoogst. Helaas door het regenachtige weer veel last gehad van rot, maar de planten groeiden als kool!
 22. Onzin. Hangt ervan af hoeveel ledjes je totaal hebt, 1 van 300 watt of 60 van 10 watt maakt een groot verschil.
×
×
 • Create New...