Jump to content

X-Travert

Members
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

X-Travert last won the day on October 29 2018

X-Travert had the most liked content!

Community Reputation

52 Prima

About X-Travert

 • Rank
  Dedicated follower of fashion

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Interests
  biologie, literatuur, kustvissen, tuinieren.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Veel lof wordt me toegezwaaid: 49 likes op 115 posts. Maar leuk vind ik het..........................................................toch! Ik bezig invulling te geven aan mijn voornemens. De enige die weet of ik die deel, ben ik.
 2. En ik koop mijn scheermesjes bij de Lidl, want die Gilettes vind ik veel te duur. "Ons Zeeuwen bin zuunig".
 3. Waarom is tien tot de macht nul een? Hierover heb ik heel lang na moeten denken. Uit eindelijk begreep ik dat en daarna gaan er poorten open! Vandaar dat ik elke dag voor mijn scheerspiegel sta en daarbij denk: ik weet niks.
 4. Ik ben geruime tijd weggeweest, enige tijd heb ik samen met mijn vrouw in het verre België gewoond. Dat raad ik een ieder aan: als je geen zin hebt om te koken, hebben ze aldaar bij Carrefour best wel goede kant en klare maaltijden. Onder mijn eerdere naam heb ik getracht opnieuw in te loggen en dat lukte niet. Daarom heb ik via een ander IP-adres me weer toegang verschaft tot dit forum. Naar mijn oordeel heb ik niemand hiermee schade berokkend. Ik was niet "geband". Wel ben ik thans op het gebied van cobs en led-strips veel wijzer geworden: daartoe bedank ik velen maar in het bijzonder @Wietefras @Macerror: ik heb nog wel een aantal foto's van mijn buitenteelt. Als ik je daarmee kan gerieven: ik zet ze met alle liefde op dit forum. Zelf krijg ik geen erectie van een paar wietplanten in volle bloei. Morgen of overmorgen wellicht ga ik daar invulling aan geven. De toegevoegde waarde hiervan ontgaat me overigens. @cannariedacht dat we matties waren. Dat denk ik nog steeds. Sans rancune, n' est ce pas.
 5. Een tandarts kan nog zo aardig zijn, maar op het moment dat hij bij mij een wortelkanaalbehandeling verricht, vind ik hem beslist niet de meest sympathieke man. Als een bedrijf op omvallen staat dan moet er soms noodgedwongen afgeslankt worden. Als daarbij 20 % van het personeel moet worden weggesaneerd, zodat de overige 80 % zijn werk houdt, dan is die ingreep pijnlijk maar noodzakelijk. Bij een afslankingsoperatie komen heel wat zaken aan de orde: welke activiteiten zijn wel rendabel, kunnen er onrendabele activiteiten inclusief personeel worden overgedragen, komt er een studiebudget voor de afvloeiers, komt er begeleiding bij sollicitaties, is er een ontslagvergoeding. Het is echt niet zo dat boventallig personeel een schop onder de kont krijgt: er moet nog altijd een sociaal plan aan ten grondslag liggen.
 6. Een ieder wil oud worden, maar niemand wil oud zijn.
 7. Die ga ik absoluut onthouden en gebruiken. Gewoon eens lekker de knuppel in het hoenderhok gooien bij een serieuze discussie.
 8. Onze dochter is meer geïnteresseerd in consumeren dan produceren. Omdat onze kat verzorging nodig heeft, komt ze bij onze afwezigheid dagelijks en kan ze dus ook bewateren. Zonder de dagelijkse verzorging van de kat zou ze er een plens water over de planten gooien en er een week verder niet naar omkijken. Bovendien zou onze dochter hier niet aardig worden gevonden: ze is een soort bedrijvendokter die ingehuurd wordt om een bedrijf door te lichten op kostenbeheersing en om boventallig personeel naar het uitkeringscircuit te sturen. Daarnaast is ze veel te oud voor dit forum: ze is inmiddels 37 jaar.
 9. Jehova's hebben een orgaan genaamd de Wachttoren. Bij het Leger des Heils heet dat "de Strijdkreet". Toen een Heilsoldaat mij vroeg of ik een Strijdkreet wilde kopen zei ik: "laat maar horen".
 10. In die provincies zijn enclaves waar de Gereformeerde Gemeente en andere confessionele groeperingen de overhand hebben. Op provinciaal niveau hebben die partijen wel invloed, maar geen meerderheid.
 11. Dat klopt helemaal, mits ik dagelijks thuis zou zijn. We hebben een vakantiewoning in België, waar we regelmatig verblijven en waar ik ook kan werken. Een deel van mijn zakelijke relaties woont in België. Onze dochter geeft bij onze afwezigheid water, maar gaat echt niet constateren dat er sprake is van voorbloei. Nogmaals, als ik thuis ben, mis ik de voorbloei zeer zeker niet, maar op afstand valt er niks te constateren. In de tuin maakte het niks uit: bij de echte bloei kunnen de heren verwijderd worden voordat er stuifmeel wordt aangemaakt.
 12. Ik denk er eerder aan om een traplift aan te schaffen.
 13. Gewoon een hele liter per pot toevoegen, zoals macerror zegt. Die 20 of 50 ml zijn hoeveelheden die in een borrelglaasje passen (hoewel een standaard jeneverglas is 35 ml). Je grond voelt aan als de woestijn: dat verwondert me niks, met zo weinig water. Eigenlijk moet de grond zo vochtig aanvoelen dat je er een gehaktbal van kunt vormen zonder dat die bal uiteen valt, maar er geen water uitdrupt als je de bal vormt. Reken eens na wat een regenbui van 10 mm aan water oplevert. Je hebt potten van 11 liter. Dus de bovenkant zal een diameter hebben van ongeveer 20 cm. Dan is de oppervlakte 314 cm2. Als hier 10 mm regen op zou vallen dan zit je al aan 314 ml. Een hele liter lijkt gigantisch veel voor zulke kleine plantjes, maar je medium -de grond dus- heeft een volume van 11 liter en die hele hoeveelheid grond moet nu eenmaal vochtig gehouden worden. Als je planten in literpotten zouden staan dan zouden die geringe hoeveelheden water genoeg zijn, maar nu absoluut niet.
 14. Het zou me niet verbazen dat ik de voorbloei misloop. Ik moet twee trappen oplopen om bij de kweekruimte te komen en dat terwijl mijn lichamelijke conditie heel erg is teruggelopen sinds de uitvinding van de afstandbediening voor de televisie.
×
×
 • Create New...