Jump to content

Buyuk

Full member
 • Content Count

  961
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Buyuk last won the day on January 7

Buyuk had the most liked content!

Community Reputation

235 Goed

About Buyuk

 • Rank
  Kern lid
 • Birthday 03/12/1990

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,082 profile views
 1. Zondag of woensdag ochtend of avond maakt niet uit. Paar dagen maakt geen veschil. Je gaf aan dat je 1 x in de 2 maanden voeding heb gegeven. Hoe lang staat die plantje van jou eigenlijk ?
 2. Ik zou omhakken drogen en genieten
 3. Ik zal vanacht een foto maken van de softbox, ik werk namelijk tot 02:00. Door niet naar de CS te gaan heb ik al m'n geld uit, dat klopt. Het ging meer om (als het mis gaat) het afbreken en opzetten van de nieuwe tent. Omdat ik ruimte gebrek heb is alles drie dubbel lastiger. Secret jardin heeft als het goed is een setje om extra inlaat te snijden met dubbele flenzen. Ik zal dat maar eens aanschaffen.
 4. Ik heb inderdaad besloten om de softbox te laten zoals het is. Nu even kijken hoe efficient mogelijk ik de afzuiger kan gebruiken. Door o.a wat ik boven heb aangegeven. Het is iig fijn om het zelf een berekening te kunnen maken.
 5. Is er ook een berekening om afzuig capaciteit te bepalen buiten mijn verhaal om. Zoals een vuistregel waar je aan vast moet houden ?
 6. @lostchild daar heb ik serieus over nagedacht maar de reden dat ik dat niet wil doen is omdat: 1 - ik deze tent pas 3 maanden geleden heb gekocht en geen risico wil nemen voor het door een of andere manier verkloten van de tent. 2 - de slang als nog niet rechstreeks naar de afzuiger kan gaan omdat er weer een kleine S bocht ontstaat. Het zal waarschijnlijk veel beter zijn dan de 90C bocht, maar of het wonderen gaat doen twijfel ik. Tent en afzuiger staan zo op een plek wat niet stukje verplaatst kan worden omdat ik de ruimte er niet voor heb.
 7. Circulatie is via de kamer, lucht wat uitgaat komt in de zelfde kamer terecht. Er staat een klein raampje open voor frisse lucht. Er is geen andere mogelijkheid. Uitlaat 2 onder 1 boven. Temperatuurmeting is de sensor van de frequentie regelaar wat op plant hoogte is bevestigd. En hygro meter dat ongeveer zelfde hoogte staat als de sensor maar dan aan de andere kant van de tent.
 8. 3 x 160mm passieve inlaat zou voldoende zijn, neem ik aan ?
 9. @lostchild bedankt voor de link waar veel bruikbare info uit te halen is. Dan ga ik maar een gok wagen en mijn huidige softbox niet vervangen, wel een nieuwe filter Zo merk ik ook dat mijn softbox blijkbaar niet de meest optimale is voor 700m3 en 160mm flens. (Zie tabel) Slang tussen afzuiger en filter "hangt" een beetje, om de weerstand te verkleinen moet dat zo strak mogelijk getrokken worden zodat de ribbeltjes in de slang zoveel mogelijk verkleinen. Aan de bocht kan ik helaas niks doen. Geen ruinte om de tent te draaien of afzuiger naast de tent te plaatsen waardoor ik hoe dan ook een 90c bocht blijf houden. Voor de bocht kan ik een RVS 160mm bocht kopen zodat de lucht makkelijker kan stromen. Zo komen we, uitgaande van de aanbeveling van 7m/s luchtsnelheid, aan de volgende aanbevolen buisdiameters / capaciteiten: 125 mm – tot 400 m3/h 160 mm – tot 500 m3/h 200 mm – tot 700 m3/h 250 mm – tot 1200 m3/h 315 mm – tot 2200 m3/h
 10. Ik heb nu 3 x todogrowled 220+ hangen. Ook heb ik genoeg inlaten, 2 x onderkant 200mm en 2 x bovenkant 200mm. Momenteel maak ik alleen gebruik van de inlaten aan de onderkant.
 11. Ik heb nu een 700m3 en dat blijkt niet voldoende te zijn. Deze periode werd het 28 graden in de tent op 100%. Zomer gaat dat zeker fout. Frequentie regelaar heb ik al. Softbox is minder krachtig dan een buisfan, daar moet ook rekening mee gehouden worden. Mijn voorkeur blijft ook softbox.
 12. Ik heb een tent van 120x120x200. Led lamp van totaal 660watt Hoe bereken ik wat de capaciteit van mijn afzuiger/softbox moet zijn. En hoevel procent zou je hoger kunnen in de totale capaciteit om niet vol vermogen te draaien ?
 13. Ik ga mijn aarde opwaarderen met kalk en bio supermix van plagron. Dit keer wou ik ook handje maerl bijvoegen maar begreep dat dit ook kalk was. Is het dan dubbelop ?
 14. Uitslag: 685gr Rond de 50 á 100 gram fluf dat niet is meegerekend, waarschijnlijk maak ik daar olie, hasj of cake van.
 15. Heb je een linkje voor je fluence achtige chineze lampjes ?
×
×
 • Create New...