Jump to content

Vasee

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Vasee

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels
 1. Zou je me dus aanraden om de eerste kleine plant nog even voor mijn raam te zetten of zal ik haar gwn buiten in de kas laten staan? Eerlijk gezegd heb ik geen idee of het mogelijk is dat ik te veel afzuur, aangezien ik geen PH meter heb. Ik had ergens gelezen dat na een uur groene thee in water laten intrekken, dat de PH met 1 gedaald was. Ik heb toen ook een uur lang groene thee laten intrekken in water. Is het misschien een beter idee om regenwater te geven en als het op is weer gewoon kraanwater?
 2. Mijn planten zijn nu een maand oud, 2 ervan groeien goed en 2 andere groeien langzaam. Ze staan buiten in een kas, de potten zijn ongeveeer 5-10 liter (ik heb ze niet zelf gekocht). Ik geef mijn planten met een plantenspuit water, het water is afgezuurd met groene thee (dit las ik ergens als tip) of ik geef regenwater. Ik geef ze steeds een paar spuitjes (ongeveer 2 keer per dag) in plaats van dat ik in 1 keer veel water geef (dit las ik ook ergens als tip). De planten zitten in universele potgrond. Ik heb geen PH of EC meter. 1 van de kleinere planten hing een paar dagen geleden opeens helemaal slap en gebogen, maar na wat water ging ze weer rechtop staan. Nu zijn echter opeens 2 blaadjes naar boven gekruld en aan het uiteinde zijn de blaadjes bruin. Een andere plant, die wel goed groeit, heeft opeens een paar witte stipjes op een aantal bladeren. Ik dacht zelf aan spint of trips? Ik heb al meerdere websites gelezen over bladproblemen, alleen durf ik zelf niks met zekerheid te zeggen, omdat dit de eerste keer is dat ik wietplanten kweek. Zou iemand mij kunnen vertellen wat er met mijn 2 planten aan de hand is?
 3. Ik had ze niet verzopen, ik had ze te veel voeding gegeven. Dan lijkt de aarde doorspoelen mij best logisch eigenlijk. Ik had dit echter gelijk moeten doen en niet pas dagen later toen het te laat was, maarja beginnersfout.
 4. Bedankt voor alle reacties. De plant is lamgzamerhand dood aan het gaan. Gister kwam een kennis van mij langs die al jaren wietplanten teelt en hij volgens hem was de laatste optie om de plant d'r aarde volledig door te spoelen. De plant was op 1 blad na al bijna dood dus ik heb dit toen maar gedaan. Ik heb nu weinig hoop voor de plant en ga maar alvast opzoek naar een nieuw zaadje. Als iemand nog een recommendation heeft voor een autoflower soort, dan hoor ik dat graag.
 5. Is het de risico's waard om nu al over te potten, naar een middelmatige pot (uiteindelijke pot is 50l namelijk en daar zijn ze nu echt te klein voor) waarna ik dus later nogmaals zou moeten overpotten? Komt dus door de growshop eigenaar, vrees ik. Lesje geleerd..! De aarde voelt vochtig aan, zal ik dan alsnog water geven, of nog even afwachten tot morgenochtend?
 6. Bedankt voor je reactie. De blaadjes voelen wel aan de droge kant, maar breken niet af wanneer ik er aan zit. De temperatuur weet ik niet zeker, ze staan in de tuin in een kas, als ik er in sta voelt het als 20-25 graden (ik heb geen thermometer). Ik heb de kas deels open gelaten zodat het niet té warm wordt. Het probleem zit 'm denk ik bij het voeden. Het zit namelijk zo. Maandag wilde ik voor het eerst groeivoeding gaan geven. Nadat ik dat had gedaan bleef er 600ml water met groeivoeding over. Mijn huisgenoot, die de volgende ochtend weg moest, had zonder mij te vragen (omdat hij dacht dat de planten te droog waren) de planten de overige 600ml voeding gegeven. Van de 5 planten ziet er nu 1 zo uit, de rest heeft het overleefd. Ik ga hierdoor er dus vanuit dat het een overschot is aan voeding ipv een tekort. Sinds dinsdagochtend hebben alle planten niks meer gekregen. De planten staan nu in 5-10 liter potten (wilde gok want ik heb deze potten gekregen) en ze zitten in universele potgrond. De aarde voelt nog vochtig aan van deze plant. Ik heb ondertussen wel door gekregen dat de planten nog helemaal niet toe zijn aan groeivoeding, ik was hier eerst in de war over omdat de grow shop eigenaar mij wist te vertellen dat de plantjes in week 3 al voeding kunnen krijgen (plantjes zijn in aarde sinds 20 april). Wat zou ik nu het beste kunnen doen? Nee, in mijn reactie hierboven leg ik uit waarom ik juist denk dat ze een overschot hebben ipv een tekort
 7. Is er niemand die mij kan helpen? Ik ging er vanuit dat het een voeding overschot is en heb niks meer gegeven, maar mijn plant gaat er alleen maar op achteruit. Is dit nog te redden?
 8. Zoals de titel al zei heb ik zojuist bij 1 van mijn planten ontdekt dat 2 bladeren naar beneden zijn gaan hangen en 1tje heeft daarbij gele vlekken op het blad en voelt slap aan. Online lees ik dat bij water tekort en water overschot de planten in beide gevallen gaan hangen en daarom ben ik er niet over uit of mijn plant nou juist te veel of te weinig water heeft gekregen. Ik heb gisteren voor het eerst water gegeven met groeivoeding en alle planten reageerden er goed op behalve deze. De plant ziet er als volgt uit:
 9. Vanwaar de keus voor lightmix en niet allmix?
 10. I see, ik ga dat proberen! Heel erg bedankt voor al je reacties, ik heb als beginner nogal veel vragen vrees ik.
 11. Thanks, is de nauwkeurigheid heel belangrijk bij het mengen van de voeding met water? Anders ga ik namelijk aan de slag met een theelepel en dat halveren tot ik ongeveer 1/5 over hou (ik heb 1ml nodig). Ik geef liever geen geld uit als het niet nodig is.
 12. Zijn deze pipetten ook in gewone winkels te koop ipv online?
 13. Bedankt! Ik heb nu alleen nog een laatste vraag, hoe meet je 1ml af? Mijn maatbekers gaan vanaf 100ml en ik heb geen idee wat ik anders zou kunnen gebruiken om ml af te meten, al helemaal niet zo'n kleine hoeveelheid.
 14. Momenteel zitten mijn plantjes in zulke potten die ongeveer even groot zijn (ik heb potten bij elkaar verzameld van anderen, de uiteindelijke potten ga ik wel zelf kopen): En over het perliet, wat handig, ik zal binnenkort in het tuincentrum er even naar gaan kijken.
 15. Maar als de bovenste laag nooit uitdroogt, hoe kan ik dan goed weten wanneer mijn plant water nodig heeft? Ik heb een tip gelezen over een sateprikker erin steken voor een paar minuten om te kijken of de plant water nodig heeft, werkt dat beter dan gewoon mijn vinger erin steken?
×
×
 • Create New...