Jump to content

kapiteinkoek

Full member
 • Content Count

  355
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

89 Prima

About kapiteinkoek

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

276 profile views
 1. kapiteinkoek

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  Zoo dat zit er lekker uit valt er ook wat te proeven ?
 2. kapiteinkoek

  Samsung F series GEN3 Led strip bouw 112cm 8x

  Hoor ik wel vaker dat Led en een OC geen vrienden zijn, beste is een combinatie van led en hps. Als je bijv een 15k hebt kun je makkelijk 12k aan hps hangen en aanvullen met nog eens 10k aan led dat trekt die makkelijk doordat die leds zo zuinig zijn en de planten beter verdampen koelen ze ook goed mee.
 3. kapiteinkoek

  Forum weer online

  Helaas zijn de fotos in de oude topics van krasi, polletje, en city nog steeds niet zichtbaar. Hebben ze die nou zelf weg gehaald? nee toch want als je in google hun topic namen intikt zie bij google afbeelding wel gewoon hun de oude fotos op vol formaat.
 4. kapiteinkoek

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Quantum boards with Samsung LM561C, order for the parts separately(PCB, PCBA, heatsink, driver) is welcome. Led Linear Modules to replace Bridgelux EB Series. Dat is wat in zijn mail staat
 5. kapiteinkoek

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Jerry van kingbrite heeft alles liegen wat je wil, strips van samsung en bridgelux, drivers en nog meer spul. En volgens mij ook kant en klaar boards.
 6. kapiteinkoek

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  RIU is niet betrouwbaar, maar sommige fotos van die strip grows zagen er wel zeer goed uit. Maar in het algemeen is 1.5g/w toch wel makkelijk haalbaar. Ik heb 1 keer 1op1 gehaald met led en dat was doordat de planten in week 7 in de groei terug schoten en ze om moesten. Met stekjes zul je indd meer eruit halen, geen pheno verschil en al helemaal als je de plantje al een beetje kent. Ik moet wel zeggen dat me eerste ronde ooit ook uit zaad was en daar iets meer dan 600g +80g fluff van af haalde onder 400W aan cxb3590 @50W Had toen wel bomen van 150cm beginners foutje met voor groeien. @cannarieik zou in zon kleine ruimte het niet doen. Je zou het kunnen proberen maar ik denk dat die strips teveel van de hps licht gaan blokeren, lees nu ook vaker dat ze die strips echt heel laag op het gewas doen en dat gaat echt wel hps licht blokeren. ik zou dan voor cobs gaan die je op 100W per stuk draait die hang je dan ook wat hoger op, desnoods met reflectors zodat je ze nog hoger kan ophangen ivm met de hps. Led balkes kun je ook heel eenvoudig schuin hangen. Of gavita op MP verkopen en full strips gaan.
 7. kapiteinkoek

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  1g/w is toch wel laag voor die strips, ik zag op RIU dat ze soms 1.9g/w halen, wel met de samsung strips en hoge intensiteit.
 8. Altijd mooie kweekjes, wel veel pheno verschil. Ook geen blijvertje tussen, vorige keer had je wel een mooie. Vond ze de vorige keer ook wat dikker. Kan door veel factoren zijn, maar die voeding helpt niet echt mee Wat ga je de volgende keer zetten ?
 9. kapiteinkoek

  Cree Leds

  Die zijn nergens te krijgen overal uitverkocht. Bridgelux EB series zelfde verhaal
 10. kapiteinkoek

  Cree Leds

  Die strips zijn eigenlijk best leuk, ik heb een gangpad van 0.6m breed en 4.2 lang die belicht moet worden. die 2 feet strips komen daar goed van pas. Ik ben uit gekomen op https://www.digikey.nl/product-detail/en/samsung-semiconductor-inc/SI-B8V261560WW/1510-2217-ND/6624001 Ze zijn ook een stuk goedkoper als je er 100 afneemt, ik zal er denk ik 80 nodig hebben. ik wil ze per 10 stuks op 1 https://www.koningenhartman.nl/nl/webshop/industrie/industriele-voedingen/ac-dc-led-voedingen/mean-well-led-psu-hlg-320h-48b-ip67-48v-670a-wide-input-with-3-in-1-dimming De rest van de spullen voor de bouw zijn standaard, voordeel is dat je niet van die zware koelers nodig hebt. Koeling moet ik me niet druk over maken denk ik ? En anders een ventilator die er overheen blaast.
 11. kapiteinkoek

  Cree Leds

  Ja ik had bij een ronde gepriegel met tijdklokjes enzo waardoor ze in week 7 weer in groei sprongen. Werkt tot nu goed stuur er 8 mee aan. Ik had vroeger gelezen dat iemand zijn led aanstuurde met een dimlux controller, maar kan dat nergens meer hier op het forum terug vinden. Weet jij daar meer van @Wietefras ? Ik ga eens inlezen op die strips en kom dan terug met vragen
 12. kapiteinkoek

  Wietforum Upgrade

  oke super, ik lees wat je quote niet in dit topic, hier las ik alleen wanneer het forum na enkele dagen weer onine is zal het nog ongeveer 5 dagen duren voor dat alle content, links en foto's weer zichtbaar zullen zijn. Daarom
 13. kapiteinkoek

  Cree Leds

  Zo het is weer een tijdje geleden maar we hebben niet stil gezeten. Ik ben me aan het orienteren om mijn setup uit te breiden, en drop me vraag maar hier. Heb een ruimte van 2.60x x4.2 waar ik in de midden van de ruimte sowieso 3 gavita DE hps zal plaatsen. De wanden wil ik opvullen met led. Nu heb ik nog ong 1800W aan led liggen hier (cxb3590,vero29c,citi1825) die sowieso gebruikt gaat worden. Maar ik kom nog 2200W aan led te kort. Ik heb de led scene eigenlijk al een tijdje niet gevold maar lees dat die strips best wel nice zijn, vooral om de wanden mee te vullen. Klinkt natuurlijk mooi maar werkt dat wel voor zoveel wattage die strips ? Krijg ik dan geen overvloed aan kabels en gepriegel ? Ik stuur mij leds nu aan met de controller van deze kerel https://growgreenled.wordpress.com/ hij maakt ze op maat voor mij voor 150€ en dat werkt super. De reden voor de Gavita is water airco, een hok vol led icm met een opti is geen goed plan, vocht problemen, airco die maar steeds aan uit gaat, teveel moeten afzuigen,teveel moeten bij verwarmen, geen stralings warmte etc...
 14. kapiteinkoek

  Wietforum Upgrade

  Helaas doen alle oude fotos het niet meer, die echte mooie verslagen. Waar zoveel kennis in zit zijn moeilijk te volgen zonder de uitleg van de fotos.
 15. kapiteinkoek

  85 x amnesia kweektentje

  te nat op rfx ken ik niet(of er blijft telang water op je zeil) ik zat laatste de oude topics te lezen( city'spuk avonturen) en daar kreeg hij als tip van pol om ze met een hoge ec(3.0) icm nate voetjes. Wat resulteerde in mooi gedrongen groene plantjes zonder verbranding. Zaak is dan wel om het af te bouwen na week 5. Ik hou de gehele ronde een ec van 1.4 en in week 5/6 begint herfst al,volgende keer ga ik dat ook uitproberen.
×