Jump to content

Wietefras

Full member
 • Content Count

  6,404
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Wietefras last won the day on December 2 2018

Wietefras had the most liked content!

Community Reputation

2,732 Top reputatie

About Wietefras

 • Rank
  LEDosaurus

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

4,754 profile views
 1. Nee zo werkt dat ook weer niet. De mindere geleiding geeft hooguit meer temperatuurverschil tussen waar de leds zitten en de uiteinden van de koeling. Dat is dus vooral een probleem als je de warmte moet transporteren. Bijvoorbeeld bij een (zware) COB is dat heel belangrijk. Die warmte moet dan weg bij de COB. Bij een ledstrip zit de warmte al flink verdeeld en dan lijkt de geleiding me niet zo belangrijk. Het gaat om de stabiele temperatuur die het geheel krijgt als het draait. Een verwarming is ook niet van aluminium. Ik denk dat als je dubbel het oppervlak hebt met staal dat je dan al beter af zult zijn als met aluminium. Maar goed, dat is ook maar een gok.
 2. Die profielen hebben meer koeloppervlak dan een platte alu strip
 3. Die warmtegeleiding zal toch het probleem niet zijn? Dat lijkt me meer een probleem als je een zware COB op het materiaal monteert en je de geleiding nodig hebt om al die warmte weg te transporteren naar de koelvinnen. Deze TCI strips doen het namelijk ook prima zonder heat sink. Althans ik heb mensen daar armaturen van zien maken met alleen op de kopse kanten bevestiging. Ik vond het dan alleen teveel doorhangen. Die strips zijn nogal flexibel
 4. Het zal er ook vanaf hangen of je de intensiteit verhoogt. Als je dezelfde hoeveelheid licht gebruikt met LED als daarvoor met HPS dan zal je EC niet hoeven te veranderen. Als je veel meer (of minder) licht geeft dan moet je daar normaal gesproken wel je EC op aanpassen inderdaad.
 5. Het hagt er ook wel vanaf of er al veel Calcium in de voeding zit of niet. Met Calcinit en Yara bruin heb ik al vrij veel Ca in de voeding en dan is extra calcium niet nodig. Met andere voedingen had ik het wel nodig.
 6. Zag net weer wat nieuws langs komen. Nano-led: https://physicsworld.com/a/nanoscale-led-shines-brighter/ Hier een wat ouder artikeltje van de TU Eindhoven https://www.tue.nl/en/news/news-overview/02-02-2017-1000-times-more-efficient-nano-led-opens-door-to-faster-microchips/ Efficienter en heeft geed of minder last van "efficiency droop" (dat je bij meer strom sterk minder efficientie krijgt)
 7. Geel licht kan weer voor andere terenen zorgen. Is misschien ook maar net waar je naar op zoek bent.
 8. Wat een schitterend systeem zeg. Planten zijn ook prachtig natuurlijk
 9. Zoals ik al zei, het geeft uiteraard extra fosfor. Daarom fosforzuur tijdens de bloei en salpeterzuur tijdens de groei. Voor extra P en extra N. Dat maakt het nog geen "voeding". Niet meer als fosfor dat niet van Yara is in ieder geval. maar ja als ze een beschrijving in NPK bestanddelen moeten opschrijven dan doen je dat in dat soort moleculen. Je zoekt er echt veel teveel achter. Gebruik gewoon hydrobuddy en zie hoeveel extra P je krijgt van fosforzuur toevoegen. Of reken het zelf uit op basis van de NPK's.
 10. Heb er verder geen verstand van, maar ik zie uit Google resultaten inderdaad ook dat een kg aan LPG 3 keer zoveel gewicht aan CO2 oplevert. Het leek mij ooit wel wat om CO2 uit suiker te halen zoals bier brouwers doen. Alleen heb je dan half zoveel CO2 als suiker (dus 180kg suiker nodig voor 90kg CO2). Zo'n gas brander is vast ook een stuk makkelijker in gebruik.
 11. Fosforzuur is deels ook gewoon voeding ja. Waarom niet? Daarom gebruik je fosforzuur tijdens de bloei en salpeterzuur tijdens de groei. Salpeter is ook gewoon een bron van N. Grote profi glastuinders die hun eigen mix maken houden daar echt wel rekening mee. In Hydrobuddy kun je het zelf ook gewoon mee laten wegen. Voor wietkwekers zal het toch ook deels verrekend zitten in de formule van de voeding. Er zal een gemiddelde hoeveelheid fosforzuur nodig zijn en dat zit dan verrekend in de formule van de voeding lijkt me?
 12. @JackyH80 Ja ik zuur wel eerst weer wat aan (naar 7 oid) voordat ik de rest erbij doe. Weet niet of het echt uit maakt, maar ik heb toch altijd het gevoel dat bij zo een hoge pH er anders stoffen kunnen gaan neer slaan.
 13. Denk dat SuperFK nog het dichts bij komt, omdat daar geen N in zit. Het moet wel iets zijn dat oplost in water en dat er geen ion aan zit wat je niet wilt hebben (Natrium of Chloride oid). Dat beperkt de boel wel wat in welke mineralen je kan gebruiken. Dan kom je al snel uit op een kaliumfosfaat voor P en K. Als je ammoniumfosfaat gebruikt dan heb je er weer N in zitten en dan zit je weer in de weg van de Calcinit. Kijk anders eens naar hydrobuddy. Daarmee maken ze recepten ook op basis van de specifieke mineralen. Voor zover ik me herinner zat daar een hele database aan stoffen in.
 14. Er zijn allerhande fosfor toevoegingen toch? Of NPK voedingen met een hoge P. Van Yara is er de SuperFK bijvoorbeeld. Of voedingen specifiek voor zaailingen zoal Kristalon Geel (13-40-13) en bij Masterblend iets als 10-52-10 Plant Starter
×
×
 • Create New...