Jump to content

Wietefras

Full member
 • Content Count

  6,182
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Wietefras last won the day on December 2 2018

Wietefras had the most liked content!

Community Reputation

2,668 Top reputatie

6 Followers

About Wietefras

 • Rank
  LEDosaurus

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,757 profile views
 1. Als je wilt weten hoeveel voeding er voor de plant beschikbaar is op dat moment dan zou je een grond EC meter (zoals de fertometer) kunnen gebruiken inderdaad.
 2. Nou die Lumatek is getest door Migro. Dat is een concurrent van Lumatek zelfs en die verzucht dat het ding "te goed" is, omdat het beter presteert dan zijn lampen. Het is jammer dat hij die Chinese dingen niet test, maar dat zal hij ook wel niet willen omdat het oneerlijke concurrentie is (geen BTW en invoerrechten betalen etc)
 3. De organische stoffen kun je niet meten nee. Het punt is nou juist dat de planten die organische stoffen ook niet opnemen. Wat je wel kunt meten zijn de afgebroken en opgeloste ionen. Dat is wat de planten opnemen en dat is wat je kan meten met een EC meting. Of de oorsprong nou organisch of mineraal was, de opgenomen anionen en kationen zijn identiek.
 4. Ja 1200 is ook een hoop geld, maar wel een stuk goedkoper dan de Fluence armaturen van rond de 1800. Voor 600 euro maak je het zelf. Dat is dan mijn optie
 5. EC meten bij biologisch kan ook. Het is alleen veel moeilijker om er op te sturen, omdat je alle zooi er al van tevoren hebt ingestopt. Je kunt echter wel in de gaten houden of je er nou te veel in had gestopt of niet door de EC van de grond in de gaten te houden. Ik doe dat zelf met een Fertometer bijvoorbeeld. Niet heel nauwkeurig, maar het geeft toch best een aardig beeld. Al zie je het aan je planten ook wel natuurlijk.
 6. Ik heb ook altijd het idee dat als je wat gaat doen aan dat beetje foxtailing, dat je dan juist meer opbrengst lager op de plant verliest. Heb ook nog nooit iemand horen klagen over een staartje her en der
 7. Een 110W COB op 45cm geeft net zoveel warmte als een 50W COB op 30cm :edit: Hoe kan de temperatuur stijgen als je de lamp lager doet. Valt het licht direct op de thermometer dan? Dat geeft wel een vertekend beeld
 8. Stralingswarmte is toch vrijwel verwaarloosbaar bij leds. Zeker in vergelijk met een HPS.
 9. @MisterX Maar ben je niet bang dat je dan alleen maar meer fox tailing ellende krijgt als je er nog eens 27% meer licht in pompt? Al heb je met die strips wel een uniformere verlichting en dus wat minder variatie met hoge pieken. Maar toch, het klinkt wel riskant zoveel licht. Ben benieuwd met wat voor oplossing je komt. Denk zelf dat twee rijen (of "ladders" eigenlijk) van 56cm strips wel goed zal werken. Hou je aan weerskanten 10cm over en dat zal toch wel minder zijn dan de ruimte tussen de strips.
 10. Ja maar die kortingen zijn er toch niet alleen voor Chinezen? Ik heb ook wel tests gezien dat die namaak borden wel flink onderdeden voor de originelen, maar dat is weer van een tijdje terug. Het lastige is dat die ledjes heel moeilijk te herkennen zijn. En zelfs als je ze herkent dan kan het nog steeds een kwalitatief lagere "bin" zijn. Maar goed inderdaad, het verschil valt de laatste tijd schijnbaar wel mee. Zeker gezien het prijsverschil.
 11. Die Chinezen krijgen toch geen extra kortingen op merk leds? Waar ze de kosten op drukken is op de assemblage en de overige materialen. Ze kunnen ook wel besparen op de leds natuurlijk. Door er namaak leds in te gebruiken of merk leds van een lagere "bin" (kwalitatief minder en dus goedkoper). Of ze doen er gewoon minder leds in en draaien ze dan wat harder. Meest waarschijnlijke is de lagere bin. Dan zijn ze ietsje minder efficiƫnt, maar dat weegt toch echt niet op tegen een verdubbeling in de prijs van een merk armatuur met wel de hoogste bin leds erin. Als je het echt zeker wilt weten dan zul je een matrix meting of een sphere test moeten vinden van de lamp (uitgevoerd door iemand anders dan de verkoper uiteraard). Maar gezien de resultaten die kwekers hebben met de kloon borden en strips is het toch een redelijke kans dat het een prima product is.
 12. SiO2 lost vrijwel niet op in water In voedingswater kun je beter silicaat gebruiken. Bij het sproeien op de planten gebruiken professionals orthokiezelzuur.
 13. Ik heb van alles geprobeerd. FN, GP Led voeding, Omnipotent, Yara. Maar goed, de EC extreem verlagen om de worteldruk te vergroten is gewoon niet een strategie waar je heel ver mee komt. De planten hebben nou eenmaal een bepaalde voedingsbehoefte en die kun je niet zomaar negeren.
 14. Ehm, dat is nou juist het punt. Dat gebeurt met LED dus wel
 15. Nee. Om meerdere redenen niet. Een aangepaste ratio met specifek meer calcium is het enige wat helpt.
×
×
 • Create New...