Jump to content

Wietefras

Full member
 • Content Count

  5,994
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Wietefras last won the day on December 2 2018

Wietefras had the most liked content!

Community Reputation

2,605 Top reputatie

4 Followers

About Wietefras

 • Rank
  LEDosaurus

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,830 profile views
 1. Ja het is jammer om te zien hoe een forum zo naar de kloten kan gaan als de forum eigenaar zich zo laat inpalmen voor een paar centen. Alle mensen die er wel verstand van hebben zijn weggepest en de moderatoren die regelmatig gratis spullen opgestuurd krijgen zijn laaiend enthausiast en dulden geen weerwoord. Ze "testen" spullen zonder enige kritische houding. Laat staan dat ze een verklaring geven in hoeverre het product daadwerkelijk "geweldig" zou zijn als ze resultaten laten zien die relatief slechter zijn dan met andere producten. Anyway, het forum hier draait inderdaad heel goed zonder dat de leiding zich er overmatig tegenaan bemoeit en/of ons hun producten door de strot duwt. Er zal wel wat moderatie zijn, want anders krijg je geheid gedoe over verkoop prijzen ofzo, maar het lijkt zich vooral ook zelf te modereren. Hoop dat ik hiermee niet een aantal hardwerkend edoch stille moderatoren mee tekort doe Maar goed, sorry voor de afdwaling. Was hier meer om je prachtige planten te bewonderen. Blijf het toch altijd weer iets magisch vinden hoe die zaadplanten zich zo prachtig symmetrisch ontwikkelen. Ik gebruik bij de voorgroei ook 24/0. Ook inderdaad niet zozeer omdat ze zich sneller zouden ontwikkelen, maar de temperatuur is constanter, je kan er altijd bij en je kan zonder beperking kiezen welke 12/12 periode je vervolgens neemt. Enige merkwaardige wat ik ondervind is dat ze aanzienlijk meer drinken (anderhalf tot twee keer zoveel). Ook nadat ze in de bloei zijn gegaan blijven ze meer drinken. Misschien toeval of een andere reden dat ze dat doen, maar ik heb voor zover ik weet verder niets veranderd. Zie ook geen lekkage oid.
 2. Ik weet ook niet precies hoe het zit hoor en ik ben niet meer welkom daar op .eu (door mijn ongewenste correcties op de onzin die de hoofdsponser en zijn ja-knikkers daar rondstrooien), maar inderdaad het viel mij ooit ook op dat het niet besmettelijk is. Voor zover ik begreep is dat wel anders met de echte TMV (op tabaksplanten dan)
 3. Valt wel mee inderdaad ja. Was ook nerveus over de besmettlijkheid van wat het ook moge zijn, maar heb het nooit zien over gaan naar een andere plant. Bij mij staan ze nog allemaal in dezelfde bak water ook.
 4. Je moet toch wel wat uitleg geven bij die foto's? Beetje zonde van de moeite anders. Ik ben normaal gesproken wel geinteresseerd in led topics, maar ik had verder in eerste instantie ook niet echt naar die foto's gekeken omdat nergens uitgelegd werd waar we naar kijken. Eén regeltje commentaar kan al een hoop helpen. Anyway, het ziet er strak uit allemaal en leuk dat je er toch wat uitleg bij geeft. Sommige Mean well drivers ondersteunen overigens ook wel dim-to-off. Bijvoorbeeld de ELG series of de nieuwere HLG modellen (vanaf 480W dacht ik) Maar ja, als je de drivers al hebt liggen dan schiet je daar ook niets mee op
 5. Ze voegen tegenwoordig wel vaker UV ledjes toe. In dit geval lijkt het me overigens loze marketing praat. Bij die SPYDR dingen kun je dat er blijkbaar extra bij bestellen (de UVSpec optie), maar daar betaal je extra voor. Als je dan het spectrum grafiekje ziet op die ledparadise site, dan zit daar vervolgen 0 UV in. Blijkbaar is die lamp dus juist zonder de extra UV optie. Op forums in de VS zie je hele hordes die heilig overtuigd zijn van het nut van UV licht. Het geeft je iets meer THC. Onderzoek heeft wel laten zien dat hoe meer UV hoe hoger het THC gehalte. Ik zie er het nut niet zo van. Het is namelijk nogal een gekloot mt ook risico's om dat UV erbij te krijgen en om het dan ook nog goed verdeeld te krijgen. Dan kun je wat mij betreft die moeite net zo goed steken in wat anders en zo je oogst als geheel vergroten. Heb je in absolute zin ook meer THC.
 6. Als je pH hard daalt dan lijkt me dat je hebt te maken met bacterien in je water.
 7. In plaats van die tabel hou ik gewoon aan dat ik de EC en pH zoveel mogelijk stabiel probeer te houden. Dalende EC is dan inderdaad hoger inzetten en vice versa. Dalende pH kan een bacterie zijn of dat je buffer opraakt. Dan wissel ik het water. Dat de planten niet drinken heb al helemaal nooit meegemaakt. Als je op DWC begint met een hele hoge EC dan loopt die alleen maar verder op. Hoe hou je dat onder controle vraag ik me dan af? Dan moet je dagelijks een deel van je water vervangen om dat in stand te houden.
 8. Met chloor, pond saver en wormencompostthee kun je ook prima met "warm" water werken.
 9. Ja die paarse lampen hebben doorgaans een 90 graden hoek. Dat geeft dus heel geconcentreerd licht en dan moet de lamp eigenlijk heel hoog hangen (halve meter ofzo minimaal wel) Ze zeggen inderdaad dat die albino toppen niet zo goed werken. Heb het wel gewoon opgerookt en dacht dat het eingelijk gewoon werkte, maar goed. Ik zou het niet meer precies weten eigenlijk
 10. Ja, wat Boef zegt. Dat werkte wel iets minder goed dan wormencompostthee maar dan wel veel minder viezigheid. En je hoeft het ook alleen even op te lossen in warm water en je kiept het er zo bij (aangelengd met voedingswater).
 11. Van die albino tipjes? Heb ik ook wel eens gehad (met HPS overigens) en vond het er best mooi uit zien.
 12. Bleekwater lijkt me niet. Daar zit ook wat zeepsop bij of niet? Heb wel eens gehad dat ik mijn luchtstenen ontsmet had met bleekwater en dat ik ze niet goed nagespoeld had. Zat mijn DWC bak vervolgens vol rare bubbels. Gewoon van die zwembad pillen of poeders. Ook de concentratie daarvan aanhouden. Dat is genoeg om bacterien te doden, maar de wortels kunnen er prima tegen.
 13. Met waterstof peroxide moet je veel hoger zitten dan 3ml van 3% op een liter. Zelfs dan doet het nog nauwelijks wat. Zeker niet als je al rot hebt. Zwembadchloor werkt prima. Gewoon van die pillen. Ik hield gewoon de dosering voor een zwembad aan. Ik dacht een pil per 1000l oid. Dus 1 pil oplossen in een liter water en dan 1ml per liter daarvan gebruiken, Of in eerste instantie een paar milliliter per liter. Andere optie is wormencompostthee. Heb ik ook goeie resultaten mee gehad. Alleen maakt dat wel een zooitje. Tijdens het brouwen, maar na gebruilk zit je DWC ook vol zooi.
 14. Reken op iets van 320W per vierkante meter oid. Dan is 320W voor deze kast wel heel erg veel. In plaats van een 42V driver kun je ook beter een 48V driver nenem. Of wellicht zelfs een 1050mA driver? Bijvoorbeeld een ELG-150/200-C1050 of HLG-H120/H185-C1050: https://www.tme.eu/nl/en/details/elg-150-c1050a-3y/led-power-supplies/mean-well/ https://www.tme.eu/nl/en/details/elg-200-c1050a-3y/led-power-supplies/mean-well/ https://www.tme.eu/nl/en/details/hlg-120h-c1050a/led-power-supplies/mean-well/ https://www.tme.eu/nl/en/details/hlg-185h-c1050a/led-power-supplies/mean-well/
×
×
 • Create New...