Jump to content

Wietefras

Full member
 • Content Count

  5,978
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Wietefras last won the day on December 2 2018

Wietefras had the most liked content!

Community Reputation

2,599 Top reputatie

4 Followers

About Wietefras

 • Rank
  LEDosaurus

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,634 profile views
 1. Die KIND lampen zijn ook gewoon Chinese armaturen die ze dan voor 3 keer de prijs hier doorverkopen. Dat is je reinste oplichterij. In de VS zijn er zat kweekverslagen met dit soort goedkope burple lampen. Vaak zijn de kwekers er dan nog positief over ook, omdat 1 op 1 er nog wel mee te halen is. Alleen staat dat dan natuurlijk niet in verhouding tot de prijs. De truc is vaak ook dat die goedkope lampen op een veel te groot oppevlak gehangen worden. Lagere intensiteit licht is efficienter qua opbrengst. Alleen is je wiet dan wel vooral fluffy. Als je een HPS boven 2 keer het oppervlak hangt waar die voor bedoeld is kom je ook wel aan de 1.5g/W. Overigens zou paars licht juist efficienter zijn dan wit licht. Dus het gaat hem niet zozeer om de kleur. Het probleem is alleen dat een efficiente paarse lamp heel duur is. Voor een derde van de prijs bouw je zelf een led strip lamp met warm wit licht.
 2. Het hangt ook van het systeem af hoe vaak je moet verversen. Met een undercurrent systeem zou je langer kunnen doen met dezelfde hoeveelheid water. Als de pH of EC teveel gaan zwabberen dan is het sowiso aan te raden om te wisselen. Let ook op met wortelrot. Dat is potentieel een groter gevaar dan een beetje onbalans in je voeding.
 3. Je kan die 28cm strips ook op een groter profiel achter elkaar monteren. Heb je ook 56cm. Hoe dan ook, ziet er goed uit.
 4. Ja die KIND kwam heel erg slecht uit de tests. Plus dus bij wat kweekverslagen. Als je dat soort bedragen wilt betalen voor de lamp dan is de Fluence SPYDR wellicht een optie. Head Honcho haalt daar heel goede resulaten mee. Zelfbouw is een stuk goedkoper, maar uiteraard ook wel wat werk. Al is het in elkaar zetten van een lamp met led strips ook weer niet zo moeilijk. Strips op alu profielen schroeven, aansluiten op de driver, ophangen en gaan.
 5. Ja, er zijn zeker meer mensen geinteresseerd in dit soort lampen. Overigens let met die hoogte wel op dat die afstand van "50% van de hart op hart afstand van de strips onderling" wel alleen op gaat als de lamp de hele ruimte overdekt. Indien niet dan moet de lamp wel hoger om ook het kweekoppervlak "om de lamp heen" egaal te belichten. Dus stel je hebt een 120x120 ruimte en je lamp is 80 x 80cm met strips die onderling 20cm van elkaar zitten. Dan is die 10cm berekend op basis van half de strip afstand echt te laag, want dan belicht je feitelijk maar een oppervlak van ongeveer 100x100 cm echt goed.
 6. In dit geval stekken, maar ook wel uit zaad. Normaal gesproken drinken de planten 5 liter per m2 en nu rond de 10 liter per m2 per dag. Ik heb echt geen flauw idee hoe zoiets mogelijk is. Hele installatie is verder hetzelfde en de planten zijn stekken van dezelfde moeders.
 7. Het licht altijd aan laten is eenvoudiger. Alleen even de stekker wisselen tussen stopcontact en tijdschakelaar in plaats van de tijdschakelaar omprogrammeren. Buiten dat, dan kan ik er altijd bij. Geen gedoe met temperatuurwisselingen (nu niet zo'n punt, maar in de winter wel met kleine plantjes). Planten lijken het ook beter te doen op 24/0. Al heb ik het ook weer niet side-by-side getest. Hoe dan ook, het zijn C3 planten en die hebben geen nachtrust nodig. Ze lijken vreemd genoeg wel flink meer te drinken. Dus ook tijdens 12/12 drinken ze nog veel meer dan als ze opgegroeid zijn onder 18/6.
 8. Als je de stroom (Io dimmer) aanpast dan draai je die gewoon weer helemaal terug totdat die niet verder gaat (en het licht maximaal is) Maar goed, zoals gezegd 2 lampen 18 uur per dag aan is net zoveel fotonen per dag als 3 lampen aan voor 12 uur. Dus mij opmerking was niet bedoeld om te zeggen dat je iets verkeerd doet. Al zou ik er zelf knettergek van worden om die dingen eruit te moeten halen en weer terug erin. Aan een knopje draaien is makkelijker. Ik heb zelf de B versie en ik gebruik geen draai knopje. Ik heb een kroonsteentje op de dim draden gemonteerd. Daar zet ik simpelweg een 50k Ohm weerstand op de andere kant van de kroonsteen voor 50% dimmen. Weerstandje weer los voor 100%. Of eigenlijk 104% ofzo, want zonder weerstand erop gaan die drivers vreemd genoeg net iets harder dan de specs.
 9. 2 keer 18 uur is qua dag integraal ook hetzelfde als 3 keer 12 uur. Ik doe zelf half vermogen en op 24/0 en en vol vermogen bij 12/12
 10. Zoals je zelf al aangeeft is daar geen zinnig antwoord op te geven. Snap ook niet wat je met het antwoord zou willen. Als ik zeg 40C, wat dan? Anyway, mijn punt is meer dat het lijkt dat je een symptoom probeert op te oplossen in plaats van de onderliggende oorzaak aan te pakken.
 11. Het "probleem" met leds is niet zozeer dat er geen warmte van af komt, maar dat de convectie warmte van de leds snel in de afzuiger verdwijnt.
×
×
 • Create New...