Jump to content

Wietefras

Full member
 • Content Count

  5,903
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Wietefras last won the day on December 2 2018

Wietefras had the most liked content!

Community Reputation

2,574 Top reputatie

2 Followers

About Wietefras

 • Rank
  LEDosaurus

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,232 profile views
 1. Wietefras

  6 pot RDWC 1st grow

  COBs of led strips zitten beter verdeeld over de ruimte. Of anders inderdaad meer en dan minder zwaar belastte QB's. Die boards kun je inderdaad wel weer makkelijker je verlichting mee maken. Het punt is overigens niet dat je met je verlichting ook in de hoeken licht kan krijgen, maar hoe hoog je de lamp daarvoor moet hangen en hoeveel licht je daar dan door verliest op de wanden. Met minder lichtpunten moet de lamp verder omhoog voor de juiste uniformiteit en dan verlies je dus meer licht. Met quantum boards is dat iets van 40% in een klein tentje en met strips/cobs rond de 20% (of lager als je er veel van hebt)
 2. Wietefras

  Paddo kweek B+

  Ziet er leuk uit zo. Is blijkbaar nog een hele wetenschap dat paddo's kweken.
 3. Ziet er goed uit zeg.
 4. Ik begrijp het woord juist heel goed. Zand is iets heel anders dan wat jij blijkbaar bedoelde. Cocos is voor 80% "leeg". Dus als je dan 5 keer zoveel ruimte geeft hebben de planten bij Head Honcho gewoon veel meer ruimte voor hun wortels (5 keer 80% is meer of minder dan 100%?). Het zal best zo zijn dat het het beste (of eigenlijk het minst slecht) werkt in een specifiek scenario. Bijvoorbeeld als je de planten vanaf het begin in een (te) grote pot zet en alleen vanaf onder water geeft. Dat maakt het echter nog steeds niet de beste methode om de hele pot goed doorworteld te krijgen. Het is dan hooguit een lapmiddel om een fout in de kweekmethode wat te compenseren. De plant is dan inderdaad eerder bij het water en zal dus sneller "aan slaan", maar heeft daarme wel het grootste deel van de pot overgeslagen en doorworteld dan eigenlijk alleen de onderkant van de pot. Het stikt in de cannabis forums helaas van de tips van mensen die "het idee hebben" dat iets beter werkt terwijl professionele glastuinders juist het tegenovergestelde doen en met een goede reden. In dezelfde hoek zie je bijvoorbeeld ook de "tip" dat je niet moet verpotten vaak langs komen. Terwijl dat juist de beste (enige) methode is om je hele pot goed doorworteld te krijgen. Zeker bij zaadplanten waar anders de penwortel eerst de diepte in schiet.
 5. Je doet vooral zelf een hoop verkeerde aannames. Die kluit uit de foto had per plant iets van 20% van de hoeveelheid ruimte per plant die van Head honcho gaf en Head Honcho gebruikt ook gewoon minerale voeding. Hij kweekt ook op cocos (wat ook een vrij open structuur heeft) en niet op "zand". Wie kweekt er in vredesnaam op zand? Moeite doen om zaadplanten dieper te laten wortelen is overigens ook nergens voor nodig. Dat doen ze vanzelf al. De penwortel schiet nog sneller omlaag dan dat de steel van de plant omhoog gaat. Het is eerder moeite om te zorgen dat je in de bovenkant van de pot nog wat wortels krijgt.
 6. Er zit misschien een hele kleine kern van waarheid in, maar als je naar toppen kijkt die in direct licht gegroeid zijn en toppen die onder een blad gezeten hebben dan zie je echt het verschil wel. In het voordeel van de toppen die wel licht kregen. Die zonnepanelen analogie is heel populair inderdaad, maar wat gebeurt er als je twee zonnepanelen op elkaar legt? Het streven is wat mij betreft om te zorgen dat de plant zoveel mogelijk van het licht op vangt. Daarnaast wil ik het licht ook zoveel mogelijk over de hele plant verdeelt hebben. Dus ik haal wat blad bovenaan weg zodat de plant het met wat lager gelegen blad alsnog wel opvangt. Ik haal inderdaad geen blad weg als het licht dan vervolgens op de grond zou vallen.
 7. Mooie toppen. Die opmerking over langer voorgroeien kwam alleen maar naar voren omdat ze zien dat je een veel hogere g/W ratio hebt en dan moet er iets zijn waardoor dat komt wat niet eerlijk is tegenover HPS kwekers. Dat het simpelweg de betere efficientie van de verlichting is gaat er blijkbaar niet in ofzo. Op aarde zal het misschien anders zijn, maar ik heb in hydro eigenlijk nooit echt gemerkt dat meer ruimte het makkelijker maakt om meer wortels te groeien. Onderstaande kluit vulde echt de hele bak Je ziet de vorm van de bak erin staan: Maar goed, meer ruimte helpt zeker om de boel stabieler te houden. Die beige kleur komt overigens door de GHE FloraNova voeding. Dat is een vrij donker bruine voeding die ook de wortels wat kleurt.
 8. Wietefras

  nieuwbouw kast ;voetafdruk 50 x 80 centimeters

  Mooie kast. Ben zelf ook bezig geweest met een kastje waar dan een een dubbele achterwand op zit. Zo kan ik door die achterand heen afzuigen van boven of beneden.
 9. Zoals Fool al aangeeft, de cyclus draait niet zozeer om maar er valt er 's nachts eentje weg. Dat verbranden (verbruik van zuurstof en uitstoot CO2) gebeurt de hele dag. Terwijl de fotosynthese (verbruik van CO2 en uitstoot zuurstof) alleen onder licht kan plaatsvinden (en dus 's nachts niet). Bronnen daarvoor zijn in biologie boeken te vinden of op wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ademhaling_(plant)
 10. There is a lot of sulfur in Brown too, so does it make sense to use Epsom salts for magnesium?
 11. I'm pretty sure Racker uses a separate A and B stock solution and then mixes those into the water. You can barely dissolve 100g of brown in a liter of water. Let alone that you can add a 100g of Calcinit and have no reaction between the two.
 12. Wietefras

  Cannabis C3 Of C4 Plant?

  Het Chandra onderzoek uit de VS heeft gekeken naar invloed van licht intensiteit, CO2 en temperatuur op cannabis planten (bladeren). Dat is zeg maar de VS variant van ons (beschamend slechte) BOOM rapport.
 13. Wietefras

  Cannabis C3 Of C4 Plant?

  Nooit geprobeerd, maar "ze" zeggen bijvoorbeeld dat je planten korter blijven als de dag en nacht temperatuur dichter bij elkaar liggen.
 14. Wietefras

  Cannabis C3 Of C4 Plant?

  Bedankt. Het is meer dat je in een bepaalde range probeert te blijven qua temperatuur en relatieve LV. Ik heb geen luchtontvochtigers en dergelijke voor een enkel klein tentje, dus heel precies erop sturen kan ik ook niet. Ik probeer qua temperatuur rond of boven de 28C te blijven. Met mijn leds eigenlijk liever iets hoger door minder warmtestraling van de lamp op de planten. Je moet eigenlijk vooral kijken naar de plant temperatuur en de VPD. Op welke temperatuur is de photosynthese het meest efficient. De plant koelt zichzelf en dus is die (als het goed gaat) koeler dan de lucht er omheen. De temperatuur van de plant is uiteindelijk van belang, want op die temperatuur verloopt de photosynthese. Spectrum is ook van invloed op de plant temperatuur. Met HPS bijvoorbeeld meer infrarood op de plant, maar ook met leds met veel rood erin zie je dat de planten warmer zijn dan met meer blauw licht (warm en koel licht heeft dus blijkbaar ook echt dat effect). Dus er is niet een enkel optimum temperatuur. Het hangt van meerder factoren af. LV is al helemaal een vaag verhaal en dat hangt ook weer af van of je last hebt van plagen die gedijen bij droge lucht of juist bij vochtige lucht. Bij een rotgevoelige plant zal ik toch eerder de LV nog wat verder verlagen en voor wat meer ventilatie zorgen rond de toppen. CO2 weet ik weinig tot niets vanaf. Ik kweek veel te klein voor dat soort zaken. Maar met CO2 kun je wel warmer kweken. Dat Chandra onderzoek liet dat wel zien. Ook met meer licht en uiteraard dan ook meer voeding.
 15. Wietefras

  Kun je condenswater hergebruiken?

  Vooral calcium en magnesium zul je wellicht missen als je RO/condenswater water gebruikt. Mara goed, dat kun je dan zelf toevoegen. Ik meng er zelf wel altijd een deel kraanwater bij voor de carbonaten. Anders gaat de pH zo schommelen, maar dat er zijn ook kwekers die juist van die carbonaten af proberen te komen om juist die buffer te doorbreken.
×