Jump to content

Fatamorgana

Full member
 • Content Count

  1,506
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Fatamorgana last won the day on June 25

Fatamorgana had the most liked content!

Community Reputation

589 Uitstekend

About Fatamorgana

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,220 profile views
 1. Heb ook moeders op rfx, knip ook de onderkant kaal en geef gewoon water met een niet te hoge ec van boven af. Ik laat altijd wat water staan je wilt niet dat ze droog komen te staan. Ph 5.5 ec 1.2 - dit hangt ook van je basis waarde af deze is hier 0.4
 2. Gewoon geen opticlimate kopen komt het op neer haha En als dit nog niet genoeg hoofdpijn is moet je een nagano kopen Sinds ik reguliere airco's gebruik heb ik zoveel minder stress
 3. Ziet er leuk uit, ik heb de lampen er zelf een stuk dichter op. Een lumen meter geeft je beetje een idee, dit hangt wel vd hoek af hoe je hem er onder houdt. staan soms wel erg droog of lijkt dat zo?
 4. Ja is wel leuk om je in te verdiepen, ik denk wel degelijk dat het werkt. De periode dat lavameel zich opneembaar voor de plant maak is mij nog niet helemaal duidelijk. Maar voor mijn gevoel zie ik redelijk snel resultaat, met gruis ook wel.
 5. Ik gebruik hem in de 3e en 5e week. Dit staat op het schema en klinkt voor mij het meest logisch omdat vaak rond week 3/4/5 mg tekorten komen. Ik heb in dit verslag ook de diabas lavameel gebruikt dit ben ik vergeten te vermelden. Denk dat eifelgold en diabas beide wel goed zijn. Alleen wou het een keer proberen plus het bevat meer sporenelementen en minder kalium. Dan kan ik dit mooi aanvullen met de vloeibare voeding was mijn idee. Wat mij ook opviel is dat het koper en ijzer gehalte invloed heeft op de paramagnetische waarde. Deze wordt vaak gelinkt aan de ijzer koper, ferro magnetisme draagt hier ook aan bij. En het bevatte minder zware metalen zoals aluminium en titanium vergeleken met eifelgold. Ik moet even zoeken voor wat onderbouwing is even terug dat ik dit had uitgezocht. Vond deze wel interessant, callahan heeft het meeste onderzoek er naar gedaan zo ver ik weet https://www.globallandrepair.com.au/wp-content/uploads/2010/06/paramagnetic-article.pdf https://www.healthyag.com/alter_bio.html http://www.earthtalk.org.nz/uploads/105040/364374/files/Paramagnetic_Agriculture_by_Philip_Callahan.pdf Ja organische voeding bevat ook sporenelementen. Maar jij hebt het over chemische bewerkingen en van alles Waarom zou je alleen kunnen kweken op chemische voeding? (kunstmest) je kan toch ook op guano of kippen/paardenmest of melasse kweken. Zonder bij komst van chemische producten. Er zijn hier zoveel organische/ bio verslagen waar helemaal geen chemie bij komt kijken. Dat het in verschillende flessen zit heeft geen betrekking op chemische bewerkingen toch. Je hebt genoeg natuurlijke mineralen die niet direct chemisch zijn een simpel voorbeeld is bitterzout of zeezout. Als je bv melasse en fulvinezuur, beide organische stoffen bij elkaar in een fles gooit gaan deze op elkaar reageren en blaast de fles op. Dit heb ik al eens gevraagd omdat ik benieuwd was waarom verschillende flessen, terwijl sommige merken 1-component promoten. Maar heb geen zin om de hele topic hier mee vol te typen, bio bizz is ook gewoon organisch bv. Maak maar een eigen verslag en doe daar wat je wil.
 6. Jij maakt er van dat het bio mineraal is dat staat nergens toch. Organische voeding bevat geen chelaten dat is alleen voor mineralen voeding of als je mineralen toevoegt aan een organisch iets dan wordt het bio mineraal maar dat staat ook nergens? Organisch houdt in dat het juist geen mineralen bevat anders was het wel bio mineraal en niet 100% organisch. Die vlieger gaat dan al niet op dan ja. Een chelaat is dat zij een eiwit binden aan veelal een sporenelement zodat deze in een ruimere ph range kan worden opgenomen. Dit geld voor mineralen voeding want organische voeding bestaat al veelal uit eiwitten en kan al op een bredere ph worden op genomen. Als je melasse gebruikt of paarden mest gebruik je ook geen ph min of chelaten toch? Staat trouwens ook gewoon op hun site uitgelegd https://biogenetic.nl/chelaten/ Je zit nu gewoon beetje dom te zeuren hoor kom met wat onderbouwing voor je verhaal dan?
 7. Wat je nu zegt is beetje onzin, niet alle organische voedingen zijn chemisch bewerkt of bevat ├╝berhaupt mineralen meststoffen (kunstmest) Bio mineraal is organisch gemixt met kunstmest,maar dan is het niet geheel organisch dus waar heb je het over dan? Je hebt organisch - organisch/mineraal wat gewoon een mix is - en volledig mineraal, waarom is die voeding nu ineens bio mineraal dat maak jij ervan. hypro/canna is mineraal - aptus biomineraal - en bio bizz organisch. Dat maakt ze toch niet allemaal het zelfde. Is vraag naar en leuke soortjes om te kweken weer eens wat anders dan haze of pp.
 8. Dit heb ik al gevraagd de producent van het product heeft een skall/fibl registratie op het product. Dit houdt in dat het product op de input lijst staat van biologische producten die in de biologische landbouw mogen worden gebruikt. Hier word streng toezicht op gehouden weet ik uit eigen ervaring. Want anders zou het hele label niks waard zijn (bio), als jij een bio product op de markt wilt brengen moet je aan heel wat eisen voldoen. Inkoop bonnen, boekhouding, controles enzovoort. Plus een beetje weldenkend mens die dit leest gebruikt geen chemische pgr's toch ik zie alleen maar nadelen net als ik het artikel staat. De voedingstoffen waar jij het over hebt kunnen wel organisch zijn maar hadden vast geen keurmerk anders zou er iets niet kloppen. Organisch en organisch zit ook nog een verschil in, je kan bv koeienmest van een reguliere boer gebruiken en of die van een bio boer waar geen antibiotica enzo in zit. Zit wel degelijk verschil in vind ik. Bedoel mag ik er vanuit gaan dat als ik een bio krop sla koop dat er geen chemische pgr's in zitten toch, denk dat hier wel naar gekeken is. Ik kan eens vragen of er een chemische analyse van is, maar zelfs dat zegt vaak meer of npk etcetra, is maar net waar je op test. Er zijn wel meer producten op de markt die wel bio zijn alleen geen skall hebben om het feit dat skall best duur is en je enorm veel boekhouding er van krijgt. Het is jammer dat er lijpen zijn die dan goede organische voeding vervuilen met van die chemische pgr's als zeg ik het zelf. Maar lijpen hou je altijd wel je hebt nog steeds mensen die hun wiet bespuiten met brix. Je kunt alleen je best doen je eigen producten zoon schoon mogelijk te houden zo ver dat kan. Zou je het wel kopen lostchild als zij een analyse uitslag v/d npk en chemie erbij zoude hebben? Ken de eigenaar kan het eens voorleggen, weet zelf wel zeker dat er niks raars in zit die vent is zo bio alst maar kan haha. Maar goed snap dat het voor een onbekende op papier geloofwaardiger is.
 9. Ja kan maar weer extra werk, werkt wel in mijn ogen en kan er zoveel liter voeding van maken dat het mij de moeite niet waard om steeds 1 plant anders wat te geven.
 10. Ja net weer opnieuw begonnen, doe vd week even een update vd updates haha.
 11. Ik heb het artikel gelezen, maar hier gaat het om chemische pgr's. Paclobutrazol , Daminozide , Chlormequat Chloride. Dit zijn de basis stoffen van chemische pgr's maar dit heeft niks met de pgr te maken die ik gebruik. Ik zie ook geen voordeel in dit haha, als ik het artikel lees gaat de terpenen productie omlaag en het thc niveau ook. Waarom zou je dit gebruiken? Weleens vaker gezien dat mensen dan met een foto komen van een top haze en dan pgr erbij en dan erna super mooie top. Maar als je goed kijkt is deze top een indica bv een og kush. En de eerste foto een haze top. Haze gaat nooit eruit zien als een kush top. Kun je erbij gooien wat je wil. Wat ik gebruik is gewoon natuurlijk. auxine, glibberines, brassinosteroiden enzovoort. Staat wel meer info bij het product zelf. https://biogenetic.nl/winkel/regulator-groeihormonen/ Hier staan ook niet de bovengenoemde stoffen van de chemishe pgr's bij, zou dat nooit bij mijn wiet willen gooien word het alleen maar kutter van in mijn ogen. Niet om reclame te maken ofzo maar zie geen overeenkomst.
 12. Ja daarom heb ik ook meerdere soorten gekozen om te kijken wat ze doen. Mocht die dos si dos tegen vallen pleur ik hem gewoon weg na 1 ronde haha. Het zal ook wel schelen bij wie je de zaden koopt, de eene zaadbank is stuk meer pro dan de andere ben ik al achter. Ik maak er moeders van en hier van stekken en dan nummer ik deze en kijk welke het goed doet en ga dan met de goede moeder plant door en maak vd stekken meer moeders. PGR's kun je dat artikel delen dan kan ik er wat over zeggen? De PGR's die ik gebruik zijn gewoon natuurlijk, de geruchten waren mij al bekend daarom had ik dit al gevraagd. Op de Pgr of regulator dan wat ik gebruik heeft de producent een bio certificering. Dus er is niks chemisch aan allemaal plant eigen stoffen. Groeihormonen is niks raars dit komt bij elkaar plant voor, hierdoor groeit bv een plant naar het licht en gaat de hoogte en breedte in. Pas als je chemische dingen zoals bij mensen bv anabolen gaat gebruiken ja dan zal t wel schadelijk zijn. Ja maar toch 300 voor 5 regulars is niet heel goedkoop haha. De prijs is nog tot daar aan toe maar dan moet je weer gaan kijken of het een mannetje of vrouwtje of herma is. Heb van iemand nog originele cheese zaden gekregen van de week wel grappig om erbij te zette (de gene die wel echt naar kaas smaakt).
 13. Hier kruisen ze gewoon wat ze hebben en in Amerika gaan ze echt veel planten neer zetten en dan de perfecte pheno's kiezen. Dat maakt ook veel verschil denk ik. Dit verschilt wel erg per merk maar heb mij aardig in gelezen voor ik wat besteld heb. En rond gevraagd waar ik het resultaat al van heb gezien als top en plant. Twijfel nog over de 300 dollar zaden deze zijn wel de moeite waard denk ik.
 14. Nee ik heb ze nog niet maar heb wel wiet van andere gezien en geroken daar zit een wereld van verschil in.
×
×
 • Create New...