Jump to content

Fatamorgana

Full member
 • Content Count

  1,779
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Fatamorgana last won the day on March 11

Fatamorgana had the most liked content!

Community Reputation

693 Uitstekend

About Fatamorgana

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,859 profile views
 1. Het zijn ook niet echt soorten die ik zou willen kweken van sannie. Dan kun je net zo goed haze of Amerikaanse erin knallen dat ben je tenminste snel kwijt of je hebt wat lekkers te roken. Ik zou zelf een beetje buiten de Nederlandse zaden banken kijken in Amerika zijn zij veel verder dan hier.
 2. De planten staan nu 2 dagen in bloei. Ik heb de planten nog een keer getopt op bovenste groei scheuten. De planten krijgen 1x in de week voeding omdat ze mooi groen zijn wil ik dit niet verhogen en geef ik verder gewoon water.
 3. Leuk verslagje, zie ik warmte stress bij de laatste foto?
 4. In het begin heeft de plant nog niet zoveel wortels. Maar wel bladeren aminozuren als blad voeding gebruiken is een goede oplossing hiervoor deze worden direct door het blad opgenomen. Dit gebruikte ik https://biogenetic.nl/winkel/amino-blast-aminozuren/ Vd week ngo maar eens gebruiken nu ik het er zo over heb, de bladeren glanzen mooi nu. ja xaim dat is ook zo voor 2 of 4 nja kan nog een keer. Maar voor 10 bv pak ik wel de evsa's die ik nog heb anders zoon kostbare investering en zonde als je de spullen al bezit.
 5. Ik heb ze hier in eerste instantie aangeschaft omdat ik met de hoogte zat, zodoende wou ik led proberen. Die beviel goed toen heb ik er nog meer opgehaald en ja sindsdien liggen de dimluxen in de kast haha. Ja gram per watt is makkelijk haalbaar ermee, ik zou graag nog een keer met co2 willen proberen of zoon nieuwe pro van hun in een tent hangen met een fluenence spydr om ze te vergelijken. Mja ideeen zat alleen kost allemaal geld, ga nog een verslagje maken met 4x gavita als dat goed gaat misschien koop ik dan 4 spyders erbij. Ja klopt die heb ik ook nog staan alleen niet hier. Ja nu de 3e ronde op de biogenetic spyders. Nee met een plantenspuit de oplossing over de bladeren gespoten. Injectie naald zou ik doen als ik ze anabolen zou willen geven.
 6. Het is weer even tijd voor een update. Ik wil mensen ook niet vervelen met elke dag een foto van hetzelfde. De planten groeien mooi door en staatn nog steeds in de groei, volgende week gaan zij de bloei in. Zij staan nu ongeveer 2 week te groeien. Ik heb de led lampen ruim 50cm boven de planten hangen, dit werkt het beste voor mij in de groei. Ik geef 1x per week water en 1 x per week voeding, met water natuurlijk. Ik doe het volgens de aangeven verhoudingen, mineral boost, regulator, fulvinezuur en rhizo roots. Ik heb ze de eerst week 2x met aminozuren ingespoten. Als zij de bloei in gaan ga ik si04 er aan toevoegen. Verder heb ik lavameel, mycorrhiza poeder en een klein beetje guano toegevoegd aan de aarde. De lv is rond de 60% en de tempratuur overdag is rond de 24 en snachts 20. De planten zijn 1x gefimd, misschien top ik ze nog een keertje even zien hoe ze doorgroeien.
 7. Mooi dat het lekker smaakte, nog veel smaak verschil dan achteraf? Vond de nat geknipte toch een stuk witter wat je ook op de foto ziet. Mooie plakjes voor ph donner. Je heb een zak en daar doe je droog ijs in of hoe moet ik dat zien? ben de bekend met de iceolator.
 8. corona of niet de planten moeten toch water hebben haha. led kan wel uit denk als je 6 spyders van 640w in je tent gooit dan moet dat het wel genoeg zijn. Jij kan ook 6 hps lampen met een adjust a wing kap erin doen. Dan heb je wel meer warmte, led geeft wel een stuk minder warmte waardoor je niet van die extreem grote boxen hoef neer te zetten. Dat blaas geluid valt vaak het meeste op aan zoon kweek.
 9. Maar ik vraag mij af bedoelde greenstuff nu dat hij 1.8 gram per watt haalt lijkt mij wel extreem veel voor 5 plantjes onder 1 lamp. 1308 gram van 640watt haha dat is nog meer dan 1.8 gram per watt dat is 2.04 per watt. Ik bedoel als je dan nog co2 erbij zou doen zou je 2.5 halen ? Dat halen de samsung of osram ook niet 2.8 geen idee wat je dan moet nemen.
 10. Nja ik weet dat hun de geteste lampen van greenstuff niet meer verkopen en weer bij het eerste type blijven omdat deze leverancier deze niet onafhankelijk wou laten testen bij het DLC. Het DLC test kweeklampen onafhankelijk, fluence zit tussen de 2.4 en 2.6umol verschild per type. Biogenetic heeft nu de eco640w en deze heeft rond de 2.25umol en rond de pro640 2.6, dit is is met meanwell en 301b, die van de eco weet ik zo niet. De meeste komen een stuk lager uit dan je zou verwachten, de 2.8 umol voor 300 dollar is gewoon niet realistisch in china met samsung 301h deze zijn amper te krijgen. Sommige zijn zelfs 3.5umol op alibaba maar dat heeft nog geen 1 geteste lamp een score boven de 3.
 11. De vraag was voor de poster bedoeld, bedoel jij hebt het niet gekweekt toch? Silicaat zijn meerdere vormen van de si04 is de orthokiezelzuur die snel opgenomen wordt zo ver ik weet. Word veel als bladvoeding gebruik, de basis van atami silic acid. Biogenetic si04 en aptus regulator.
 12. alibaba umols zijn niet veel zeggende sommige zeggen zelfs 3.5 haha. Heb ook wel gekeken op alibaba deze claimde 2.75 maar ik bleef zeuren om een test kwamen ze met een test bleek hij maar 1.85 te zijn. Zeiden ze ja dan moet je 1200 dollar betalen voor 2.75 per lamp hahaha. Zou kijken wat werkelijk getest is, fluence is 1 vd beste en deze zijn getest op 2.65umol.
 13. Zou best kunnen dat ze rond de 700 in china kosten, btw importkosten inkomstenbelasting transport komt er dan overheen. Mensen vergeten vaak dat bedrijven de btw moeten afdragen 21% en inkomsten belasting moeten betalen over wat er over blijft 30/ 40%. Zijn dan gauw bang dat ze tekort worden gedaan maar vaak de rekensom niet kennen. mooie opbrengst verder.
 14. wel duur spul in verhouding hier zit ook auxine en nog allerlei stoffen in. https://biogenetic.nl/winkel/regulator-groeihormonen/
 15. Op aarde zou ik zelf organisch kweken en op hydro mineraal.
×
×
 • Create New...