Jump to content

Fatamorgana

Full member
 • Content Count

  1,685
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Fatamorgana last won the day on September 17 2019

Fatamorgana had the most liked content!

Community Reputation

666 Uitstekend

About Fatamorgana

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,628 profile views
 1. Dat de plant verbrand betekend niet dat het een goede lamp is toch haha ? Zegt niks over wat de plant werkelijk op neemt. Net als je een hps lamp te laag hangt dan verbrand de plant, dit zegt niks over de kwaliteit. Denk eerder te dicht op de plant of een verkeerd spectrum wat ze niet lekker vinden? Kan ook in combinatie met een lage lv zijn. Heb meerdere led lampen geprobeerd zit nogal wat verschil in. De een was net als hps en de andere hadden ze steeds stress nog niet echt achter wat het verschil is.
 2. Paar dingetjes, ph min hoef je niet te gebruiken. De ideale ph op aarde ligt ronde de 6.2-6.5, regelt zich zelf met die bio voeding. Als ik zo zie denk ik dat je teveel voeding geeft, planten zijn donker groen en verbrande punten. Het blijft toch kijken wat doen ze ipv strak een schema volgen, tussen PP en haze kweken zit bv alweer onderling verschil wat ze fijn vinden. Dus zou wat lager voeden, en die laatste foto is het blad goed geel. Lijkt wel stralingswarmte? en voeding de bladeren zijn helemaal opgerold. Deze mag nog wel even staan voor hij klaar is 3 weken komt dicht in de buurt. verder succes nog
 3. Ben nog steeds into de mapito / rfx-1. Aarde is leuk voor een verslagje verder teveel werk en gesjouw.
 4. Canna of dutch pro maakt weinig uit alleen canna zit meer water in. Klopt canna is naar Spanje en levert zelf niet meer aan Nederland. Via internationale tussen handelaren kunnen de lokale growshop er wellicht nog aan komen. Op aarde gewoon lekker organisch kweken. Ja zou gewoon met hps beginnen, leds word nogal veel geclaimd wat moeilijk te achterhalen is of dat zo is. Als je bv bij greensell kijkt wat ze aan leds verkopen en erna op alibaba komt het bijna overeen haha. Hier is het vaak zo goedkoop koop is duurkoop wat volcanic al aangeeft, bedoel voor goedkope imitatie leds
 5. Nu is het ineens dat hun aan het experimenteren zijn van ocl haha. Als hij bij ocl weg komt is het geen biogenetic lamp. Aptus verkoopt ook geen canna voeding zo ver ik weet haha. Zo simpel is dat toch dan, en ocl verkoopt geen led? Dat hij er op lijkt zegt weinig, je heb ook een golf 1.6 en golf R lijken van de buitenkant ook t zelfde. Zeg ook niet dat hun hem ontwikkeld hebben alleen dat er andere driver en leds in zitten ten opzichte van de goedkope varianten. Hij brengt hem niet terug buyuk omdat hij dit zelf ook wel weet. Ik ga mijn tijd er verder niet aan verdoen maar wat ik al zei, dit is een imitatie en niet wat je zegt dat het is. Je geeft eigenlijk al toe dat hij gewoon uit China komt wat op zich geen ramp hoeft te zijn, maar zeg dat gewoon dan? Dan hoeven we het er ook niet over te hebben. Succes met je kweek verder hoop dat het alsnog wat moois wordt.
 6. Ik heb bij hun opgehaald. Jij heb hem heel ergens anders besteld zeg je dus dan is toch geen lamp van hun. Je zei ocl deze hebben niks met hun te maken. Plus de eigenaar van biogenetic laten kijken zegt ook dat t geen 1 van hun is maar een imitatie. Deze worden met goedkope leds nagemaakt. Dat zegt al genoeg toch maar zal wel even foto maken. Er zit bij mij ook geen tekst boven op de driver. Komt denk ik gwn van china ofzo ocl verkoopt niet eens led lampen.
 7. Dit is ook een imitatie lamp de lamp die ik heb van biogenetic ziet er anders uit.
 8. Is weinig nederlands aan alibaba staat vol met die grijze variant 300 dollar enzo dus zullen nooit echt 301h samsung leds zijn want alleen de leds kosten dat al.
 9. In china zeggen ze dat alles samsung en osram is terwijl het meestal niet zo is. Kun je aan de prijs vaak al zien.
 10. Ja klopt ik vergis mij maar bedoel ermee dat chinesen kwaliteit kunnnen maken als je er voor betaald, en als je niet wil betalen dan krijg je action spullen.
 11. succes met je kweek. Samsung is chinees dusja niet alles wat chinees is altijd kut. Er zit wel heel veel verschil in led lampen. De goedkoopste 680w is bv 300 dollar en de duurste 1000 dollar het prijs verschil zit hem in de leds en de driver.
 12. https://www.warmteservice.nl/Huis-%26-Gereedschap/Airconditioning/Airco-toebehoren/Aircotube-gecombineerde-geïsoleerde-koelleiding-1-4-x-3-8/p/90150115?origin=-tl006-22-194- Ik denk dat je zoiets moet pakken.
 13. Ik maak een kist aan de warme kant vd buiten unit en sluit daar met een fles een box op aan en deze zuigt de warmte af.
 14. Nee ik zeg dat ik dat juist niet doe. Maar als je te vroeg moet knippen heb je geen tijd om te spoelen meer, dan hebje dat nog weleens.
 15. Veel n op het laatst kan wel je wiet scherp maken is mij opgevallen ik doe het zelf niet meer. Ik spoel toch alles weer tot de goede waardes voor ik weer start.
×
×
 • Create New...