Jump to content

Ingrow

Full member
 • Content Count

  531
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Positief

About Ingrow

 • Rank
  Volwaardig lid
 • Birthday 07/11/1987

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

700 profile views
 1. Ben eraan uit het worden de 5 x de samsung f serie met de dubbele rij leds. door een HLG-320H-48B. Ben aan het kijken of ik aluminium ook eventueel ergens in de buurt kan krijgen aangezien ik niet zo weg ben van het bezorgen en maasdijk is me wat te ver rijden om wat profielen op te halen. Ik was van plan om een U profiel met open zijde aan de onderkant als liggers en hiertussen liggers te maken van 70 cm. de heatsinks van 70 cm worden 25 x 50 x 25 x 2 dit moet ruim voldoende zijn om de led fatsoenlijk te koelen toch. Hopelijk kan ik er snel aan beginnen me handen jeuken echt naar het zien van al dat groene porno onder die kleine gele vlakjes.
 2. Ho ja zo kan het ook idd. Schilt ook een hoop werk op het armatuur. Nu heb ik ook zitten kijken naar de bridgelux gen2 serie en deze zijn nog efficienter als de samsung gen3 strips. Ook deze zijn er op 112 en kwam op lumene beter uit per watt als de samsung. 175 tegen 168 l/watt. Ook kwa prijs is de bridgelux de helft goedkoper als ik hier 2 strips van pak tegenover de samsung. Weet niet of hier daadwerkelijk merkbaar verschil in zit. Maar als ik dan inderdaad de strips in de lengte zou plaatsen zou ik er 8 of eventueel 10 van bridgelux nemen nu enkel weer de vraag hoe reken ik Uit welke driver ik nodig heb hiervoor. Ik lees dat ik het aantal volt moet delen door amper dus 39volt x 1.4a de uitkomst hiervan is het aantal watt en dat maal de hoeveelheid strips is de goede driver zit ik nu goed of totaal fout.
 3. Oké dus wat ik begrijp want ik zie op ledgarder Voorbij komen dat er voor 5 strips de Mean Well HLG-320H-48B Driver gebruikt word. Dit draait dan op 313 watt. Maar stel ik wil ipv 5 strips 8 strips kan dat dan ook op die hlg 320 driver. Dat vroeg ik me namelijk af. Mijn plannen zijn een frame te maken van 100 x 70 waarin ik Dus eventueel 5 of 8 strips op wil verdelen. De strips zijn duidelijk het worden de dubbele led strips op 3000k enkel de driver is de vraag op het moment.
 4. ja er staat veel info ook op ledgardener etc. Maar er staat niet echt beschreven wat nou effectief voor bijvoorbeeld mijn ruimte omdat er maar weinig kasten rondhangen heb ik het idee van g-tools ( ik weet het duur in aanschaf en je krijgt in principe alleen een paar aluminium profielen en mdf plaatjes ) Ook lees ik weet niet of dat bij de samsung strips ook het geval is dat sommige led strips al een eigen driver hebben zoals in een van wietsefras zijn topics geloof ik. Zoveel info en zo weinig plaats om het op te slaan (zou die amnesia toch de oorzaak zijn)
 5. Hoi Weer terug naar een tijdje afwezigheid met mijn voorheen bestemde plan om zelf een armatuur te bouwen van Cree cobs. Nu was ik weer wat informatie op aan het doen betreft de cobs maar zie dat de led fabrikanten ook niet stil zitten en lees hier en op andere fora redelijk positieve reacties betreft de Gen3 f serie van Samsung met ook in mijn ogen leukere prijzen betreft de cobs. Zoals in mijn andere topics heb ik nog steeds de G-tools 600 wing met de binnenmaten van 115 x 70. ik ben al een beetje opzoek geweest naar de afmetingen van deze strips dus bij deze wilde ik wat meer info betreft deze strips. Ik weet dat hier veel knutselaars zitten zoals wietsefras de led goeroe op forums . Nu is mijn vraag Ik heb dus een g-tools wing 600 waar nu een dimlux in hangt van 600 watt Als ik zou beginnen aan een armatuur zou het een armatuur worden met deze strip: Samsung F serie gen3 deze heeft dubbele leds dus is dubbel zo effectief als een enkele strip lijkt mij ook heb je minder bouwwerk aan het armatuur en minder kabels om te trekken. Deze led strips zijn ook 59 cm lang dus ik kan ze mooi in de diepte van de kast plaatsen aangezien ik tot 70 cm kwijt kan binnenin. Het alluminium zou ik bestellen op alluminiumopmaat.nl waarvan ik dan een frame zou maken van pak weg 110 x 70. Wat ik ook begrijp is dat deze stips niks van heatsinks nodig hebben enkel u profielen en hoeklijnen waar de u profielen op gemonteerd worden. nu is mij enkel niet duidelijk wat voor soort driver en hoeveel van deze strips ik nou daadwerkelijk moet hebben om aan de 600 watt (of meer) te moeten komen, en wat is effectief kwa belichting uiteraard. Hoop dat ik een beetje duidelijk ben met me vragen
 6. Ingrow

  Cree Leds

  Dit is idd die marktplaats advertentie waar over gepraat word ja met de epistar leds vind het ook wel raar dat hij dit kan aanbieden voor 50 euro zulle wel die euro ledjes zijn
 7. Met het Gardena micro drip systeempje ben ik ook weleens 2 weken weg geweest maar toen zat ik in de eerste 3 weken van sannies way waarbij je niks hoeft toe te voegen enkel water de buffer tabs deden de rest. Micro drip systeempje op een watertimer en het werkte perfect maar dit ging dan maar over 12 planten
 8. Over hoeveel plantjes gaat het eigenlijk als het er 48 zijn heb je best een flink vat nodig denk. Wat lostchild zegt zou ook gewoon ff iemand regelen die een paar keer kan gaan kijken en de voeding kan geven.
 9. Ingrow

  Cree Leds

  Nee inderdaad ik ben allemaal opzoek naar zo cheap mogelijk haha Hollander hè maar Ken beter nu gewoon die paar tientjes extra uitgeven en zeker weten dat het goed is. Welke leds kan ik het beste pakken kwa kleur want vernam dat de cree ook in verschillende kleuren te krijgen is maar ook deze hoge kleuren 6500k ? 2 leds moet toch wel genoeg zijn 1 voor de stekken straks en 1 onder de moeder.
 10. Ingrow

  Cree Leds

  He ik zit een beetje te dubben is er hier iemand die me wat kan bij brengen. Ik wil dus ipv tneon een armatuurtje maken voor me dp90 tentje had al op marktplaats aan het rondsnuffelen geweest en daar stond iemand op die ook led lampen verkocht maar dan met de epistar bridgelux ledjes. Voor 3 x 50 watt 3590k zou ik 50 euro moeten betalen. Opzich geen geld natuurlijk maar werkt dit ook ? Wat zouden de kenners die weten wat de led doet doen ? Het armatuurtje pakken voor 50 euro of zeggen pak gewoon 2 x de cree 3590. Als ik de cree cxb 3590 zou pakken zou ik dit kwijt zijn: 2 x 36 euro cxb 3590 2 x alpine atric 64 25 euro. holders 7 euro. En dan de driver nog zal rond de 30 euro zijn als ik het schematje van wietsefras zou pakken want dan kom ik weg met een elg 100 drivertje. Wat zouden jullie doen ? is de cree in een voorgroei tentje waar drek een moedertje in komt veel beter of is het te verwaarlozen met de epistar led
 11. Dit zijn wel epistar leds geloof ik of bridgelux leds dus geen Cree of citizen. Heb met deze meneer ook contact gehad om een voorgroei setje voor in de dp90. Voor Die 50 euro geloof ik met wat mindere leds Ken je zelf niet lopen prullen denk ik dan maar.
 12. Als ik nu de keuze moest maken kwa lamp zou ik iig zeker gaan voor leds de resultaten die je hiermee ziet is zoveel beter als op hps alleen zijn de kosten ook wat hoger. Ik heb zelf nog een dimlux hangen waar ik net een nieuwe lamp in heb anders had ik geswitcht.
 13. Zou gewoon voor een 2500 kuub gaan die 500 kuub ga wel maar zal de ruimte minder hard ververst worden uiteraard. 2500 kuuber ben je gelijk gesetteld als je er drek 2 lampen bij hangt evt.
 14. Zelfbouw met 2 ledjes zoals hun hem verkopen bouw je wel voor 250 denk en dan heb je hem ook luxe of koop 2 van die losse led Cree lampen kom ook op hetzelfde neer en ben je maar 240 kwijt. Edit oh heb me vergist in prijs op greensell stond gisteren dat armatuur voor 349 geloof ik.
 15. Greensell verkoopt ze tegenwoordig ook zag ik in een wat professionelere behuizing maar of je daar nu 100 tot ... Meer voor wilt betalen weet ik niet.
×
×
 • Create New...