Jump to content

Twiet

Full member
 • Content Count

  2,004
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Twiet last won the day on July 10 2018

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

789 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter
 • Interests
  Neetkwieken

Recent Profile Visitors

1,738 profile views
 1. Heb je deze al gezien? Veel beter ga je het niet krijgen: https://www.youtube.com/watch?v=hlpojI93Vtk Ah, die bubbelboy is een gehypt ratje.
 2. Aha, bij die van mij zat er geen binnenhoes om de glasvezel. Kijk je wel een bietje uit man, is best wel pittig spul lijkt mij, vooral lekker voor je longen. Succes met overleven!
 3. Ik heb zelf 1 keer zo'n sonoconnect slang genruikt en wilde hem daarna voor een andere opstelling hergebruiken. Bij opnieuw starten kwam er als eerste een wolkje glasvezeltjes mee, ik neem aan dat die door het bewegen van de slang vrijgekomen zijn via al die kleine gaatjes die er in de binnenste slang zitten. Is op zich inderdaad niet zo'n punt hoor, maar het is wel prettiger als je er op berekent bent en het ergens heen blaast waar het geen kwaad kan, want het is geen fijn spul om over je heen geblazen te krijgen.
 4. Komt er dan niet ook een wolk glasvezeltjes mee, schatje?
 5. Hé duufken, zou ut nie zo kunnen wezen dat er een vogelken rond wipt in oewen tuin die dieen zaadjes opgevrote heef? Je blueberries staan er dapper bij!
 6. Twiet

  Valslicht?

  Je bedoelt dat de turkse regering zelf wiet kweekt?
 7. Ja, werkt lekker zo'n cloner, kan gewoon naast de moedertjes blijven staan, geen gedoe. Alleen wel goed cleanen voor in gebruikneming elke keer. Actisil lijkt interessant, zal eens kijken of ik dat te pakken kan krijgen. Ik gebruik Boomboom spray van biotabs op de dag van uitzetten, en tegenwoordig ook de dag voor het maken van stekken op de moedertjes. Is wereldspul, dikke aanrader. Ach, 135, het lijkt meer dan het is hoor, zoveel heb ik er natuurlijk niet nodig maar omdat ik mijn moedertjes te lang niet gesnoeid had had ik een lekkere hoop stekken voor dit experiment. Ik heb mooi de besten uitgezocht en de rest weggemikt.
 8. Ja als je ze weg gooit maakt het niks uit. Ik houdt aan wat hier uitgelegd wordt. Dus ook die superthrive en wat chloor. Mét superthrive en zonder hormoon ging minder goed als met allebei. Hoe het gaat zonder superthrive weet ik nog niet, heb zo'n flesje en is duur spul dus ja, ik maak het lekker op. En daarna misschien eens een experiment zonder... Vind het echt een aanrader zo'n cloner, en drie stekken per sponsje/plantgat ook, scheelt een hoop in kosten en oppervlakte, ik ga ook nog een keer 4 per gat maken. Is dan alleen wel kwestie van vroegtijdig overplanten, ter voorkoming van wortels die in elkaar groeien en beschadigen bij lostrekken.
 9. Even een aanvulling op mijn eerdere bijdrage, heb onlangs mijn 2de batch stekken in aarde geplant, zo vanuit de cloner de potten in. Deze keer heb ik ze eerder overgeplant, heb de wortels niet lang laten worden. Én hetzelfde hormoon gebruikt als Kees. Mét hormoon veel meer wortelvorming, een ook wat sneller geloof ik. In 11 dagen waren ze allemaal mooi geworteld en klaar. In 11 dagen 100% heb ik nog nooit eerder gehaald. Had nu ook 2 stekjes per plantgaatje geplaatst in de cloner, dat ging prima. Nu een nieuwe batch klaar die staan te springen om overgeplant te worden, met 3 stekken per plantgat. Dat gaat mooi, en zo haal ik uit een cloner met 45 plantgaten 135 prachtstekken. Ik begin in de cloner met heel weinig voeding, maar zodra er worteltjes zichtbaar zijn is het aan de planten te zien dat ze meer voeding nodig hebben en dus verhoog ik dan de ec. Daar fleuren ze snel van op. Al met al Kees, mede dankzij jouw experimentjes eindelijk eens in de praktijk geprobeerd wat ik al heel lang eens wilde doen. **EDIT** Helemaal vergeten te vertellen waar het me eigenlijk om ging, de plantjes slaan perfect aan, helemaal niks gemerkt van eerst wat slappies, nee hoor, integendeel, gelijk lekker genieten van het goede leven.
 10. Ok, je doet dus eigenlijk een twee-in-1 ding, moedertje zoeken en kijken hoe ze het doen in 11 liters. Nou Kluns, ik hoop dat het wat moois gaat worden, dat gaat vast wel lukken, succes!
 11. Ik heb, ook als experiment, na mijn experiment met de cloner, een aantal stekken in een grote pot aarde geplant, 4 in een 50 liter pot. Ik wilde zien hoe ze het zouden doen. En wonder boven wonder zijn ze gewoon vlot aangeslagen, even paar daagjes triest en daarna lekker aan de gang gegaan. Gingen beter als stekken in steenwolpluggies, eerder lekker aan de groei en ook wat forser. Stekjes hadden redelijk wat wortel, lange wortels ook, gewoon kuiltje gemaakt, wortels en in laten zakken, stek er bij, kuiltje dicht en aandrukken rondom. In het begin elke dag wat water geven aan het voetje en that's it. Je kunt dus prima rechtstreeks uit de cloner in aarde (en rfx, neem ik aan) planten.
 12. Je kunt er best meer kwijt in je tentje, gewoon kleinere potten gebruiken.
×
×
 • Create New...