Jump to content

Twiet

Full member
 • Content Count

  2,026
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Twiet last won the day on January 23

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

795 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter
 • Interests
  Neetkwieken

Recent Profile Visitors

2,185 profile views
 1. Da's wel een heel mooi wietje hoor. Als je er met mate van rookt gaat het net zolang mee als wanneer het meer zou zijn en je er met maten van rookt.
 2. Gave uitslag, kan me voorstellen dat je daar blij mee bent. Is uiteindelijk beter gegaan als ik vreesde, gefeliciteerd!
 3. Normaal gesproken begint een plaag met enkele spintjes die dan ergens beginnen. Het is niet zo dat ze vanaf het begin door je hele tuin zitten, ze beginnen zich vanuit 1 punt (plant) te verspreiden. Aangetaste balderen krijgen hele kleine witte stipjes aan de bovenkant. Elk stipje is een zuigplekje aan de onderkant waar een spintje aan het sap heeft zitten te lurken. Kijk dus goed of je ergens witte puntjes ziet op het bald. Meestal beginnen ze ook onderaan, daar waar je het niet makkelijk kunt zien omdat er veel blad boven zit waar nog niks geen spint zit. Als je in dit stadium roofmijtjes uit zet hebben die binnen enkele dagen alle spintjes en eitjes opgevreten. Daarna gaan die roofmijtjes door voedselgebrek dood. Als je ze tijdig uit zet vindt je daar niks meer van terug en heb je lekker schone wiet ipv een spintzooi.
 4. Ik zou er zsm een potje Spical over uit strooien. Of je moet zin hebben in het roken van 1000en spintlijkjes, -eitjes, - poepjes en -velletjes. Lijkt me stug dat deze plantjes over 3 weken al mooi oogstrijp zijn, zo te zien gaat dat wel wat langer duren. En al die tijd je spintjes zich lekker vermeerderend.
 5. Voor een 150/175 euros kun je zo'n tgl200 bouwen. Als je die dan in twee helften verdeeld, twee stukken heatsink met 2 cobs per stuk, heb je zat licht om elke 3 maand een leuke zak rookwaar uit een 90x90 te halen. Tuurlijk, er kan meer licht in, maar of dat nou nodig is als je 3 grammetjes per dag weg rookt? 250 gram mooi eindresultaat lijkt mij prima haalbaar als je alles redelijk goed doet met 220 wattjes in zo'n tentje. Scheelt een hoop stroomverbruik. Wat ook wel leuk is om te melden is dat je zo'n zelfbouw tlg200 kunt dimmen van +/-75 watt tot 220 watt. En er zijn uiteraard andere zelfbouw opties, maar is schat zo in dat zo'n dhz tlg200 de goedkoopste werkbare optie is.
 6. Het wordt goedkoper als je de tlg200 nabouwt, die tlg100 is relatief een stuk prijziger. Maar goed, geen dank hoor.
 7. Kijk, op deze (ook spaanse, net als todogrowled) site kun je alles vinden wat je nodig hebt om zelf te bouwen, bvb. deze heatsinks voor de "tlg100", nog een houdertje, een paar stukjes draad, een heatpadje en een cob er bij zoeken evenals een driver en je bent klaar qua spullen. Ah, en een stukje snoer+stekker, en wat schroefjes (2 stuks).
 8. Die tgl armatuurtjes kun je supersimpel zelf bouwen voor de helft van de prijs, paar gaatjes boren, schroefjes er in, paar draadjes trekken en klaar. Stelt echt niks voor, als je een stekker aan een snoertje kunt zetten kun je dit ook.
 9. Vanaf het moment dat je wortels ziet, is mijn ervaring, hoe langer je er mee wacht vanaf dat moment hoe meer gebreken je gaat zien. Als je vroeg genoeg begint blijven ze mooi. Ik begin zelfs met een beetje (bloei-)voeding, +/- 1/3e van normaal.
 10. Inderdaad Oki, niet in je handbagage, en die tandpastatube-truuk die kennen ze natuurlijk al lang bij de douane. Kdenk dat het een stuk veiliger zou zijn als je die tube tandpasta in je hol steekt.
 11. Ik ben ook erg tevreden over deze manier van stekken. Afgezien van schoon werken en het systeem goed ontsmetten na een ronde doe ik er elke dag een beetje chloor bij, heb zodoende geen problemen, gaat echt uit de kunst, nauwelijks uitval en stuk voor stuk mooie wortelbosjes. Wat een verschil met het vroegere gedoe met stekplugjes.
 12. Ik weet niet hoe deze planten er bij zouden staan zonder geleende onderstam, maar ze staan er prachtig bij zo.
 13. Ja, dat is em, gnatrol. Je doet lang met zo'n zakje, het is goedkoop en bederft niet. Dus het is spul wat je gewoon in huis hoort te hebben. Je bent dan altijd binnen een paar dagen van die vliegjes af, mocht je er ooit weer last van hebben. Je lost het op in water en dat giet je over de aarde. Simpel.
 14. Wat mij betreft een enorme aanrader, uiterst effectief, goedkoop, niet giftig, langdurig werkzaam etc.
×
×
 • Create New...