Jump to content

Twiet

Full member
 • Content Count

  1,967
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Twiet last won the day on July 10 2018

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

777 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter
 • Interests
  Neetkwieken

Recent Profile Visitors

1,308 profile views
 1. Een gewaardeerd lid hier, Ph Donner, legde uit dat hij ipv gif een scheerkwast en een bakje water gebruikt. Elke stek voor het planten, met name onderkant blad, zorgvuldig schoonvegen met de scheerkwast in een bakje water. De kans dat er iets van spint deze behandeling overleeft is uiterst gering, kan ik uit eigen ervaring melden. Wel een goeie scheerkast gebruiken, met natuurlijk haar.
 2. Staat er mooi bij, lekker gezond en volle bak. Als je niet op de 1 of andere manier een drooghokje kunt regelen moet je gewoon zo lang mogelijk wachten met oogsten. En een weekje meer of minder maakt echt niet zo gek veel uit hoor, als je alles lekker droog en gecured hebt en je een heerlijke eigengekweekte rokert opsteekt maak je je over dat soort dingen echt niet meer druk.
 3. King_Kush bedoelt niet de hele plant ombuigen, enkel de top. Die kun je prima ombuigen en zover terugbuigen dat er niks meer te zxien is vanaf de andere kant vd schutting. En dan die top vastbinden met een touw ofwel aan de stam ofwel aan iets anders wat in de buurt zit. Je zou zelfs bvb een haring in de grond kunnen steken. En evt wat gewichten op de pot leggen, zodat hij stevig blijft staan.
 4. Twiet

  Kweken Met Co2

  Tsja, niet getopt, logisch dat gebeurt wat je hier ziet. Hier geen ervaring met spul tegen strek, ik zou gewoon knakken en opnieuw knakken tot de strek er uit is. Hoewel ik getopt zou hebben en daardoor dit probleem niet gehad zou hebben.
 5. Die armatuur heb ik zelf nagebouwd, met 4 citizen CLU48 komt dat op 150€ per armatuur, spotgoedkoop eigenlijk. En ook absoluut niet moeilijk.
 6. En uiteraard vooral de onderkant van de bladeren bespuiten. Eerst van onder en daarna van boven. Als je het andersom doet worden de bladeren zwaar en gaan hangen, dan kun je veel moeilijker de onderkant bespuiten. En een uitvloeimiddel gebruiken, ik gebruik gewoon afwasmiddel. Als je dat niet gebruikt blijft het water in druppels op de bladeren liggen, mét uitvloeimiddel wordt het hele blad nat. Een uitvloeimiddel breekt de oppervlaktespanning van het water. Een heel klein scheutje afwasmiddel is voldoende, zeg maar 10 druppels per liter water.
 7. Ey ow, punk is not dead yet. Wat vind je van je apelammes Mac, zijn de kinders van hetzelfde niveau als paps en mams of is het toch een klasse minder? En dan bedoel ik niet alleen hoe kebabie je er van wordt maar ook aspecten als zakverschijnsel, geur, kleur, algeheel voorkomen enz. enz. Ah, nog gefeliciteerd ook met je verse oogst, ziet er goed uit zo, van een afstandje en redelijk onscherp.
 8. Kudt met XL-peren man. Da's zo wel een heel heftig blowtje geworden voor je. Zo zie je maar weer dat werken eigenlijk niks is voor stevige blowerts. Ik hoop dat je niet in de depri schiet maar vooruit blijft gaan. Als ik wat dichter in je buurt had gezeten had je van mij een paar lampies kunnen lenen...
 9. Scherp opgemerkt @pindarots123, had ik helemaal niet bij stilgestaan. Lijkt mij wel dat je gelijk hebt, zowel dat toppen zoals ik voorstel averechts werkt als dat 7 liter ook mij een kutmaat lijkt. Nou Michael500, je kunt beter luisteren naar pindarots geloof ik.
 10. Tuurlijk, zo goed mogelijk is goed genoeg. Je gaat vanzelf zien dat je planten goed zijn aangeslagen, de eerste dagen na planten zie je niet veel groei maar op een gegeven moment ga je zien dat je planten echt beginnen te groeien, steeds sneller. Vanaf het moment dat ze in mijn ogen aan het groeien zijn geslagen begin ik met het laten zakken van de lampen. Hierdoor, meer licht, gaan ze nog sneller groeien. Als je ziet dat de oudste bladeren groot beginnen te worden is het moment om ze te toppen, eventueel de onderste takken al weg te knippen en ze naar 12/12 te schakelen. Ik laat per plant 3 of hoogstens 4 takken (zijscheuten) zitten, de rest haal ik weg, ofwel van onderen of van boven. Probeer om aan elke plant hetzelfde aantal zijscheuten te laten, op zoveel mogelijk dezelfde hoogte en lengte. Als het flink groeiende planten zijn kun je ergens rond dag 14 tot 18 nogmaals de onderste scheutjes die niet echt veel licht vangen van de takken snoeien. Zodoende krijg je alleen maar mooie gevulde toppen en geen fluf. Is later met oogsten ook weer veel makkelijker schoon knippen. Maar je eerste zorg is te zorgen dat je planten goed wortelen en goed aan de groei zijn gegaan voordat je ze topt en naar 12/12 schakelt.
 11. Aha, rfx, nou dan zullen ze nog best wel een stuk groeien.
 12. Ik hou altijd de lampen hoog en laat ze in de loop van een aantal dagen zakken, zodoende hou ik de lichtsterkte laag in het begin. Ik neem aan dat je vanwege het wennen aan de lichtsterkte je lampen niet allemaal aan zet de eerste dag. Of vanaf dag 1 12/12 een goed plan is hangt af van hoe je stekken het doen. Ik zou ze na planten eerst een aantal dagen geven om aan te slaan, oftewel om ze wortels te laten aanmaken. Als er eenmaal goed de groei in zit zou ik ze toppen en eventueel wat van de onderste takken weghalen en dán zou ik ze pas op 12/12 zetten. Je kunt beter een week te laat schakelen dan een dag te vroeg. Maar nogmaals, het moment van schakelen hangt af van hoe je planten het doen.
 13. Succes, plantjes zien er in elk geval gezond en fruitig uit. Beetje jammer dat je niet eens weet welke soort het is. Ben het wel met pindarots eens, maar ondanks dat hij een punt heeft zou ik me daar niet druk over maken, met een beetje goeie wil komt het binnen een paar weekjes best wel redelijk vol te staan. En al doende leer je. Wat zit er in je potten, of is dat geheim?
 14. Nou Jakkes, wat je zegt klopt wel, maar ik ga er voor het gemak maar van uit dat Michael500 verse aarde uit nieuwe zakken gebruikt, en dat soort aarde is niet droog en geeft geen problemen met niet opnemen van water.
 15. Die grond verdeelt dat water wel gelijkmatig voor je joh, niet zo moeilijk doen, rustig opgieten en even een paar uurtjes laten staan.
×
×
 • Create New...