Jump to content

Twiet

Full member
 • Content count

  1,701
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Twiet last won the day on July 10

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

668 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter

Recent Profile Visitors

448 profile views
 1. Twiet

  Is dit nog de moeite waard ?

  Dat ligt echt niet aan een groen lampie hoor. Lampen én temperatuur hoog tot erg hoog lijkt me meer voor de handliggend als oorzaak voor deze extreme strek. Kweet niet hoelang deze soort normaal nodig heeft om klaar te komen, als het een lange bloeiert is wordt het misschien nog wel wat, als het koeler blijft.
 2. Mooi man, die stekkies zijn toch mooi, zien er groen uit en als ze wortels hebben gaan die dingetjes snel, voor je het weet zijn ze groot geworden. Dat stopcontact daar zo dicht bij al dat watergedoe en ook nog onbeschermd kan niet beter?
 3. Twiet

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Een uitmuntend betoog Douwe, erg duidelijk en je weet de vinger op de zere plek te leggen. Ik hoop van harte dat de rechter het oppikt. Jouw verhaal is eigenlijk heel bizar, voor iemand als mij die al jaren niet eens meer in holland geweest is blijft het moeilijk te begrijpen dat dit toch echt in holland in de 21e eeuw plaatsvindt. Ergens is er iets ontzettend fout gegaan... Ik duim met jullie mee voor niet alleen vrijspraak maar ook voor een uitspraak die de normalisering een duwtje in de rug geeft.
 4. Twiet

  Sugar Punch

  Succes en good luck verder!
 5. Twiet

  Suggesties En Bugs

  Neenee, dat was ikzelf, wilde kijken of het zou lukken, en zie, no problemo.
 6. Twiet

  Suggesties En Bugs

  Klopt het dat gasten ook kunnen reageren, zonder geregistreerd en/of ingelogd te zijn?
 7. Twiet

  Strafzaak in vorm van ontnemingszaak.

  Succes en sterkte man! Als ik niet een beetje erg ver weg woonde was ik mogelijk wel aanwezig geweest volgende week. Als we op andere manieren kunnen helpen laat je het maar weten hier, je weet maar nooit.
 8. Twiet

  ontvochtigen

  Het vocht moet toch ergens vandaan komen, vandaar dat ik suggereer om de aarde eens af te dekken, met bvb zwartwitfolie of desnoods alufolie oid en kijken of dat veel scheelt qua lv. Want ook al komt er geen direct licht op, als het warm is staan zo'n 4x40 liter potten toch te wasemen lijkt mij. Maar goed, was maar een suggestie hoor. Een ontvochtiger terwijl je lucht af- en aanzuigt schiet niet veel op, net zoiets als een airco aanzetten terwijl je afzuigt.
 9. Twiet

  Bladeren slap

  Hoeveel vocht zou er nou maximaal in zo'n pot zitten, 5 of 6 liter? Stel dat er door de warmte de helft verdampt en dat je boompie ook nog eens 2 liter per dag drinkt en tel daar bij op de je watergeefschema niet optimaal is. Dan komt je plant gewoon een groot deel van de tijd vocht tekort. Zo lijkt 40 liter ineens een stuk minder.
 10. Twiet

  ontvochtigen

  Wat noem jij een "vochtprobleem". Het is niet zo simpel. Om te beginnen, hoeveel water geef je per dag, die hoeveelheid is min of meer hetzelfde als wat je planten verdampen. Geef je bvb 3 liter dan is een ontvochtiger van 1 liter weinig. Maar ook speelt mee hoeveel lucht je afzuigt en hoeveel vocht er in de lucht zit die je tent in komt. Als je veel lucht ververst heeft zo'n ontvochtiger al weer veel minder effect/zin, zeker als die inkomende lucht vochtig is. Ook moet je in de gaten houden dat een ontvochtiger warmte produceert, maw hij verwarmt de lucht in je tent. Ga je hierom weer meer afzuigen dan doet dat weer (een deel van) het effect van de ontvochtiger teniet.
 11. Twiet

  Help Mannelijk/Vrouwelijk

  Ut is ech woar heur!
 12. Twiet

  Help Mannelijk/Vrouwelijk

  Je moet er eens mee schudden, als je dan wat hoort rammelen is het een mannetje.
 13. Twiet

  Mijn Manier Van Bio-Kweek

  @oude rocker Was een geintje hoor. Zal eens kijken hier in de bouwmarkt, wie weet heb ik mazzel en hebben ze iets dergelijks liggen. Ben benieuwd wat je van die bovedas gaat vinden. Ik zit er over te denken om binnenkort een verslagje te gaan doen...
 14. Als je een nieuwe slab inwatert is het handig om te meten hoeveel water je er ingooit en hoeveel water er weer uit komt als je het plastic insnijdt van onderen. Dan weet je precies wat zo'n slab aan water vasthoudt. Als je dan ook weer meet hoeveel water je er bij het watergeven in moet gooien om drain te krijgen weet je ook weer precies hoeveel je planten verbruikt hebben sinds de laatste watergift. Ook kun je zo mooi bijhouden hoe dat waterverbruik oploopt. En je weet dan ook hoeveel dagen zo'n slab eigenlijk niet bewatert hoeft te worden voordat hij vrijwel droog is. Bvb. als er zeg 10 liter water inzit en je plantjes verbruiken per dag 1 liter per slab dan heeft zo'n slab volgens Bartjens, theoretisch gezien, voor 10 dagen water. Natuurlijk is het beter om niet om de 10 dagen water te geven, maar om de twee uur is ook niet echt nodig. Als je CO2 toevoegt zit je nmm snel te laag in je Ec, maar dat is ook weer iets wat je proefondervindelijk leert. Misschien is het wel beter om nu ook je CO2 wat te laten zakken, bvb naar 500ppm, of zelfs naar 400, gezien je problemen. Problemen worden door CO2 vergroot.
 15. Twiet

  Mijn Manier Van Bio-Kweek

  Nou zeg ouwe, gaat het een keertje goed bij je en dan krijgen we daar niks van te zien! Ik vond het altijd mooi om in je tuintje te kunnen meekieken. Maar goed, leuk om te weten dat je nog leeft en je potten lekker vol zitten. Gave schaartjes lijken dat, die rooie en die zwarte, welk merk is da? Jij zit ook lekker aan de boveda?
×