Jump to content

Twiet

Full member
 • Content Count

  2,045
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Twiet last won the day on January 23

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

798 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter
 • Interests
  Neetkwieken

Recent Profile Visitors

2,441 profile views
 1. Je kun je zaadjes in 1 liter potten planten en meteen op 12/12 zetten. Je laat ze gaan tot je kunt zien welke het beste lijkt. Dan laat je dat plantje reveggen en kun je daar na een week of 3 stekken van maken. Die bloei je wel normaal af. Zodoende hoef je niet je hele ruimte te gebruiken voor je selectie, een hoekje is genoeg. Je krijgt op deze manier plantjes die niet mooi uitgroeien, maar dat geeft niks, je kunt wel een goede indruk krijgen van elke individuele plant en ze onderling vergelijken. En daarna gericht aan de gang gaan met stekken van de beste plant. Ook kun je zo een groter aantal zaadjes gebruiken, een selectie uit 3 zaadjes is niet echt optimaal. Vindt je zo een mooie moeder dan heb je een unieke plant die niet iedereen heeft, zoals ammie.
 2. Ik zou wel investeren in topzaden zodat je zeker weet dat de kans groot is dat je er een echt mooie moeder uit kunt halen waar je jarenlang plezier van zult hebben. Want als je prutzaden hebt om mee te beginnen is de kans groot dat je later nogmaals moet investeren qua geld, tijd enz.
 3. Ik heb met succes een behoorlijke plaag weg gekregen mbv diatomeeënaarde, gewoon een handje uitstrooien over de aarde. Want inderdaad, in die aarde leggen de volwassen trippies hun eitjes, daar zitten de larven en daar komen de nieuwe trippies uit. Wat ook goed werkte in combinatie met voorgaande was na het oogsten de potten met aarde een paar dagen laten staan en een paar blauwe plakstrips ophangen met een lichtje er bij. Zo pak je in no time alle volwassenen.
 4. Misschien moet je hem eerst eens een nachtje in een reinigingsvloeistof laten staan?
 5. Stoppen met euromillions, én met tabak roken. Dan hou je inenen 60€ per week over.
 6. Hoi Lost, De correcte vertaling lijkt mij dat ze niet de mogelijkheid hebben om grote hoeveelheden zaad te produceren én om deze (grote hoeveelheden zaad) goedkoop te verkopen.
 7. Mooi hoor, ze staan er florissant bij, en vooralsnog opvallend uniform.
 8. Ja dat begreep ik, heeft niks met heterosis te maken, eerder het tegenovergestelde. Ik reageerde op de opmerking van Limbic over s1. Die zaadmaker werkte ook met grote aantallen voor zijn selecties, 1 van de mooie kanten van legaal kunnen werken. Zijn verhaal kwam er op neer dat hij door goede selectie uit s1 en s2 vanaf s3 homogene resultaten kreeg uit het aldus geproduceerde zaad. En dat kan voor sommigen ook juist weer interessant zijn, homogene veldjes. Maar goed, ik ben benieuwd naar wat we van jouw planten te zien gaan krijgen.
 9. Interessant die heterosis. Ik zat onlangs een podcast te beluisteren van een jenk in gesprek met een bekende wietveredelaar en zaadmaker, hoewel ik nu even niet op zijn naam kan komen. Die beweerde dat voor hem het inkruisen tot aan S3 voor hem de mooiste resultaten geeft qua uniformiteit. Vanaf s3 krijgt hij uit vrijwel elk zaadje van een bepaalde plant vrijwel identiek aan de moeder zijnde zaailingen. Hij beweerde ook dat hij zo heel snel ongewenste traits er uit kon krijgen.
 10. Mooi verhaal hoe deze zaden er zijn gekomen. Plantjes zien er inderdaad vooralsnog heel gelijk uit, mooie smalle nieuwste blaadjes ook, veelbelovend plaatje. Ben benieuwd, suc6.
 11. Mooie lamp hoor duufke, daar ga je vast en zeker beter mee draaien. Je tent komt er vast ook binnenkort. Succes alvast, ben benieuwd. Waarom kies je voor die lava cake?
×
×
 • Create New...