Jump to content

Twiet

Full member
 • Content Count

  1,978
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Twiet last won the day on July 10 2018

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

779 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter
 • Interests
  Neetkwieken

Recent Profile Visitors

1,397 profile views
 1. Misschien had hij voorheen geen verroodmeter en is het verder andersom, doordat Apogee met deze nieuwe meter is gekomen is er nu nieuw onderzoek verricht waar andere resultaten uit komen? Lijkt me stug dat hij dit vertelt om meer nieuwe meters te verkopen.
 2. Stekken hebben warme voetjes nodig, warmtematje of -kabeltje doet wonderen.
 3. Of met een penseel ipv spons.
 4. Ik zei het al eerder, een verwarmingskabel rond de potten, de worteltemperatuur is belangrijk, die moet je nooit te ver laten zakken, als je licht aan gaat duurt het nu nog heel lang voordat die kouwe potten weer een beetje opgewarmd zijn. Zo'n kabel verbruikt heel weinig stroom.
 5. Ik zie dat je je potten niet op de vloer hebt staan, dat is al een goede zet. Je zou een verwarmingskabel rond te potten kunnen trekken, het is belangrijk dat de worteltemperatuur hoog blijft, probeer ergens rond de minimaal 20º te komen en blijven. Je zou je tent kunnen isoleren door er een deken, slaapzak oid (of een aantal) over- en omheen te doen. Zou mooi zijn als je een 2de afzuigertje gebruikt die langzaam draait, enkel maar om de lucht van je schuur door je tentje heen te laten circuleren. Je hoofdafzuiger kun je dan uit laten als het licht uit is, zodoende trek je dan ´s nachts enkel lekker verwarmde lucht vanuit je schuur. Dit heeft uiteraard alleen zin als je die schuur ook verwarmt. Waarmee precies? Ik gebruik electrische kacheltjes, maar er zijn natuurlijk allerlei soorten kacheltjes. Een gaskacheltje zou mooi zijn, is goedkoop.
 6. Ik heb nog steeds helemaal niks gemerkt van een soort van geleidelijkerwijs minder eigenschappen door geven. En ben toch al wat jaren bezig met stekken van een moeder uit gefemd zaad. Die moeder was ook geen S1 maar een S2. Kan alleen maar melden dat nog steeds elke stek een resultaat geeft identiek aan dat van de oorspronkelijke plant. Begrijp ook niet hoe dat dan genetisch gezien fout zou moeten gaan hoor, maar ben absoluut geen wonder qua kennis van genetica. Kan wel prima begrijpen dat jij in jouw situatie eieren voor je geld koos, je tijd verklooien met iets wat niet werkt schiet niet op.
 7. OK LC, dank voor je goeie raad, ik zal de volgende keer dat ik stek jouw tips toepassen en zien wat er gebeurt.
 8. @Kees Niets met je lezen te maken hoor, ik schreef het in het bericht dat ik plaatste nadat jij je vraag gesteld had, maar in mijn antwoord aan Jacky. Ja, al dat meten en zorgen dat je steeds weer hetzelfde geeft is een gedoe, en dat zorgt er waarschijnlijk voor dat het af en toe beter of juist minder gaat, valt niet mee er altijd helemaal bij te blijven. Andere stekblokjes maakt niks uit denk, want het ligt niet aan het substraat. @Jack Ik laat ze tussen de 12 en 24 uur weken, maar ook dat heeft er niets mee te maken denk ik. Sterker nog, inweken lijkt me eigenlijk overbodig maar ik doe het toch maar, kost geen moeite.
 9. @JackyH80 Ik water in met ph5.5 en een ec van 0.7 tot 0.9. Het gaat er nmm niet om dat je ze al inwatert met voeding hoewel een beetje voeding geen kwaad kan. Het gaat er vooral om dat je tijdig begint met voeden, zodra de wortelaanmaak begint. Dus voordat de wortels uit het blokje tevoorschijn komen. Begin ik uit gemakszucht een paar dagen te laat dan komen de plantjes dus in die belangrijke eerste dagen waarop ze beginnen aan te slaan voeding tekort. Ik ben geen voorstander van inwateren met veel voeding, want de eerste week verbruiken de stekken niks of vrijwel niks, maar de blokjes drogen wel in en dienen bijgewaterd te worden. Als er geen voeding wordt verbruikt maar wel water verdampt loopt de ec in het blokje snel op als je inwatert met een redelijke ec en daarna bijwatert met meer voeding. Het blijft dus lastig om te bepalen hoeveel en wanneer precies. Er goed bijblijven en opletten helpen natuurlijk om het moment van beginnen met voeden te bepalen. Maar ik zit er niet altijd goed genoeg bovenop. Wat misschien ook meespeelt is dat ik behoorlijk wat stekken tegelijk maak per keer en dat ik ze pas overplant als ongeveer tweederde a driekwart is aangeslagen. Maar dat heeft een aantal dagen nodig of zelfs meer dan een goeie week. Het is me nog nooit gelukt om alle stekken tegelijk aan te laten slaan. Zodoende heeft een aantal stekken al wortelaanmaak en groei en een ander deel nog niet. De reeds aangeslagen plantjes krijgen noodgedwongen dezelfde EC als de nog niet aangeslagenen. Maar goed, als ik ze overplant staan ze er binnen een weekje allemaal prima bij, meestal. Slap hangen in het begin heeft niet met voeding te maken denk ik, maar met LV en hoeveelheid vocht aanwezig in de moederplant op het moment van stekken snijden, icm temperatuur. @Kees, Ik geef zoals hierboven aangegeven vanaf dag 1 lichte voeding. Misschien toch wat te weinig? Ik heb echt de indruk dat voeding pas echt begint te spelen vanaf het allereerste begin van wortelaanmaak, dus niet pas vanaf het moment dat wortels uit blokjes komen en er groei zichtbaar wordt. Maar begin je pas echt te voeden als je wortels en groei begint te zien dan kom je dus een aantal dagen te laat, en krijg je vergelende plantjes. Ik denk ook dat het belangrijk is dat in het begin voldoende fosfor gegeven wordt (belangrijk voor wortelaanmaak), dus beter bloeivoeding in het begin.
 10. Ik heb zelf ook af en toe last van ditzelfde en voor mij overklaarbaar vergelen. Ze beginnen goed, blijven mooi groen en na een week of iets langer beginnen de stekken te vergelen. Op een gegeven moment komt daar dan wel leuk de groei in en staan ze er al snel weer mooi bij. Eigenlijk doe ik altijd wel ongeveer hetzelfde en soms gaat het beter en andere keren minder. Ik heb het idee dat het te maken heeft met niet snel genoeg beginnen met voeden van de stekken, zodra ze beginnen met wortels aan te maken hebben ze voeding nodig. Het zou best kunnen wat jij zegt LC, dat de stekken via de moeder gewend zijn aan meer voeding. Dit is nl wel een factor die mij variabel is, niet elke keer hebben de moeders dezelfde hoeveelheid voeding gehad, hoewel er wel voor zorg dat ze de dagen voor het stekken snijden goed gewaterd en gevoed zijn. Hoe kom jij er bij dat de hoeveelheid voeding die de moeders krijgen in verband staat met vergelende stekken, ervaring?
 11. Een gewaardeerd lid hier, Ph Donner, legde uit dat hij ipv gif een scheerkwast en een bakje water gebruikt. Elke stek voor het planten, met name onderkant blad, zorgvuldig schoonvegen met de scheerkwast in een bakje water. De kans dat er iets van spint deze behandeling overleeft is uiterst gering, kan ik uit eigen ervaring melden. Wel een goeie scheerkast gebruiken, met natuurlijk haar.
 12. Staat er mooi bij, lekker gezond en volle bak. Als je niet op de 1 of andere manier een drooghokje kunt regelen moet je gewoon zo lang mogelijk wachten met oogsten. En een weekje meer of minder maakt echt niet zo gek veel uit hoor, als je alles lekker droog en gecured hebt en je een heerlijke eigengekweekte rokert opsteekt maak je je over dat soort dingen echt niet meer druk.
 13. King_Kush bedoelt niet de hele plant ombuigen, enkel de top. Die kun je prima ombuigen en zover terugbuigen dat er niks meer te zxien is vanaf de andere kant vd schutting. En dan die top vastbinden met een touw ofwel aan de stam ofwel aan iets anders wat in de buurt zit. Je zou zelfs bvb een haring in de grond kunnen steken. En evt wat gewichten op de pot leggen, zodat hij stevig blijft staan.
 14. Twiet

  Kweken Met Co2

  Tsja, niet getopt, logisch dat gebeurt wat je hier ziet. Hier geen ervaring met spul tegen strek, ik zou gewoon knakken en opnieuw knakken tot de strek er uit is. Hoewel ik getopt zou hebben en daardoor dit probleem niet gehad zou hebben.
×
×
 • Create New...