Jump to content

Twiet

Full member
 • Content Count

  1,943
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Twiet last won the day on July 10 2018

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

767 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter
 • Interests
  Neetkwieken

Recent Profile Visitors

1,191 profile views
 1. Nou vakkie, ik dacht eigenlijk dat hij bedoelde 5 bruine haartjes per toppie, dus per blad. Ligt het nou aan mij of zien die planten er helemaal nog niet uit alsof zowat alle trichomen amber zijn of zelfs maar melkwit?
 2. Kwijl Ben benieuwd of die van jou er uit gaat zien als die foto, of nog wauwer.
 3. Je bedoelt met bruine trichomen die bruine haartjes die voorheen wit waren? Dat zijn geen trichomen, dat zijn pistels, bloemhaartjes. Trichomen zijn die hele kleine harsbolletjes die op de blaampjes en op somige blaadjes zitten. Het is nog veel te vroeg voorspoelen bij deze planten, die hebben echt nog wel wat llllaaaannnnggggeeeerrrr te gaan dan wat jij denkt.
 4. Ja, dan is het al mooi dat je 2 tentjes kwijt kan. Nou, ik zou dan maar zo snel mogelijk beginnen met leren stekken te maken. Gewoon wat takjes in 1 of ander potje zetten en kijken of en wanneer daar worteltjes aan komen.
 5. Dat zijn toch mooie toppen, en een heel redelijk totaal, gefeliciteerd. Leuk ook die uitbreiding, je vraagt om tips dus hierbij mijn losse flodder. Eigenlijk zou je voor het mooie met stekken moeten gaan werken. Als je het goed uitrekent kun je stekken maken net voor het moment dat je naar 12/12 schakelt. Als je die nou snel mooi geworteld kunt krijgen zou je ze de voorgroei kunnen laten doen in een speciaal daarvoor gemaakt hokje, omdat het maar om enkele stekken gaat kun je met een minihokkie al zat doen. Het gaat er vooral om dat je je aangeslagen stekken alvast kunt laten doorwortelen en ook wat kunt laten groeien. Een keukenkastje met wat led strips en een mini-afzuiginkje is meer als zat. Op die manier kun je als je je tentje leeg en weer schoon hebt je voorgegroeide en alvast getopte stekken meteen op 12/12 zetten op het moment dat je ze in de tent plaatst. Je moet het alleen wel even allemaal goed plannen qua tijd, wanneer moet je precies wat doen. Je had ook gewoon voor 1 grotere tent kunnen kiezen, het is eenvoudiger om 1 tent bij te houden ipv 2, of nog meer.
 6. Ja joh, aan die lillike rotkop van jou zal het vast niet gelegen hebben. Is een hele mooie lantaren geworden hoor. Hoe is dat nou zo gekomen, had je ineens een aanval van inspirasie? Wie weet, misschien ben ik je buurman wel. Of je hebt buren die hier komen kijken of jij niet toevallig op een wietkwekersforum zit.
 7. @greentjeonatrip De Ec die ik geeft hangt van een aantal zaken af, welke soort, hoeveel licht, hoeveel c02-toevoeging, temperatuur, waardes van de drain, wel of geen toevoegingen zoals cal-mag. Maar ik doe er niet moeilijk over hoor, begin meestal rond 1.5 en kijk dan gewoon wat er met de plantjes en de drain gebeurt. Meestal ga ik groeiendeweg wat omhoog, tot 2.0/2.2 en zak dan later weer. Maar echt regelmatig meten wat er in het substraat (steenwol in mijn geval) zit doe ik niet. Als ik het dan wel eens doe schrik ik meestal ook van de waardes, meestal lijken ze niet veel op wat ik er in gooi. Ja ik weet, meten is weten maar meestal gaat het gewoon best goed. En eerlijk zie ik ook niet zo veel nut in het meten van de totale Ec in je substraat. Het zou veel nuttiger zijn om de waardes van alle belangrijke elementen in je voeding vrijwel continue te meten, en daarop je voeding weer samenstellen.
 8. In de winter en zonder buren in een straal van een kilometer (of wat) zou een raam op de kiepstand best kunnen zolang je gewoon een lampje of 2 ophangt boven een paar plantjes. Je moet wel zorgen dat er echt lucht ververst wordt. Heb je echter buren naast je huis dan zul je aan een filter en afzuiging moeten, want de geur van bloeiende wiet is erg doordringend. Ook tijdens het oogsten en schoonknippen ruikt het echt opmerkelijk sterk. Dus ook tijdens oogsten zorgen voor afzuiging met een filter.
 9. Ja, wat wiekspiet zegt, een airco is een perfecte oplossing, als je qua stroom zo'n apparaat kwijt kunt, doen. Met zo'n ding en een ontvochtiger hoef je niet eens meer af te zuigen, als je co2 toevoegt. Lekker werken hoor, ik wil niet anders meer. Ah, en gewoon zelf betere ledlampen bouwen joh, is heel veel goedkoper en prima te doen, supersimpel. Ik heb onlangs zelf wat lampen gebouwd met per lamp 4 citizen cobs, 200 watt per lamp. Kosten per 200 watt lamp 150 euris. Hou ik de voorschakelaars buiten het hok, scheelt warmte in het hok.
 10. Ik denk dat je probleem een duidelijke oorzaak heeft, het is té lang té heet geweest. Dan krijg je wat jij nu op je fotos laat zien, bladproblemen, fluffige toppen die niet lijken aan te dikken, planten die zowat stilstaan en er veel langer over lijken te doen zonder dat er ooit een goed einde aan lijkt te komen... En dan ook nog eens veel te warme wortels en water... Komt ook niet meer goed, wordt niks meer met deze afgefakkelde stumpers. Gewoon zorgen dat je je temperatuur beter onder controle houdt. Maar, ik kan me vergissen hoor en is er wat anders loos (geweest).
 11. Haha, als ik me niet vergis kun je daar welgeteld 4x3=12 temeiers kwijt, als je ze ploegendienstjes van 8 uur laat draaien.
 12. Gewoon pas inwateren als je je stekken in huis hebt.
 13. Ik eerlijk gezegd ook wel een beetje.
×
×
 • Create New...