Jump to content

Twiet

Full member
 • Content Count

  1,987
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Twiet last won the day on July 10 2018

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

782 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter
 • Interests
  Neetkwieken

Recent Profile Visitors

1,472 profile views
 1. Mooi zeg, dat ziet er een stuk beter uit. Ik ga toch ook maar weer eens een testje doen met rootgel. Een goed idee om ze daar even in te laten staan, bij eerdere pogingen dipt ik even in en uit en that's it. Maar had er op die manier niet echt een beter resultaat mee. Gebruik je geen wortelstimulator in je gietwater?
 2. Kwas geloof ik bietje in de war, dacht dat ze al wat langer stonden, maar snap nu dat ze net gemaakt zijn. Dan klopt alles heel netjes.
 3. Zien er goed uit hoor, misschien wat te hoge LV?
 4. Ik ben grote fan van BioBizz Lightmix, en Hy-pro hydro A+B. Lekker simpel, gewoon de hele kweek dezelfde voeding en hoeveelheid, werkt prima. Zo kun je de slag te pakken krijgen en altijd later nog veranderen.
 5. Doe nou maar lekker gek en geef een tientje uit aan een zak goede potgrond. De kwaliteit van de die grond is nl 1 vd bepalende factoren waar je resultaat van af hangt. Daar moet je niet op bezuinigen. Iets anders waar je heel erg de hand aan dient te houden is dat je aan niemand vertelt dat je gaat kweken. Ik las ooit een advies: "Tell people on a need-to-know-basis". Maw, als iemand het niet hoeft te weten vertel je het niet.
 6. Ja, dat lijkt een geschikt middel, bevat imidacloprid. Ze zeggen niet bij bloeiende planten ivm bescherming van bijen. Als je al in week 6 zit zou ik het nu niet meer gebruiken. Maar zat je in week 3 of 4 zou het geen kwaad kunnen, het breekt in 3 weken volledig af. Als je het na de oogst wilt gebruiken zou ik de rfx vrijwel droog laten trekken aan het eind, dan neemt het lekker veel van dat spul op. En dan gewoon voeding aanmaken en dat spul toevoegen, inwateren en bvb een uur of 12 laten staan voor je het leeg pompt. Daarna niet meer spoelen oid, gewoon nieuwe plantjes er in en gaan. Wel in de gaten houden of je na verloop van enige tijd geen nieuwe plaag krijgt, zou kunnen dat er eitjes aanwezig zijn die niet aangetast zijn door het middel. Heb je nieuwe plaag dan behandeling herhalen. Planten hebben geen last van dit middel, en als je de veiligheidstermijn aanhoudt mensen ook niet.
 7. Nee @Wiekspiet, dat is geen insecticide maar een bacterie die specifiek bedoelt is tegen varenrouwmug. Als deze beestjes larven van de varenrouwmug zijn dan zou dat spul perfect werken, maar ik betwijfel of het varenrouwmug is.
 8. Gewoon op zoek gaan naar een insecticide die je aan je voedingswater kunt toevoegen. Vraag me niet om namen van middelen, het enige middel wat ik ken en waar ik hele goede ervaringen mee heb heet Imidacloprid, maar dat is meen ik tegenwoordig verboden vanwege schadelijk voor bijen. Er zal vast nog wel aan te komen zijn, of zoeken naar een vervanger.
 9. Jij weet dus meer van de goede man. Dat hij de oprichter is van Apogee maakt alles in elk geval wel twijfelachtiger. Het lijkt me wel dat er nog veel verbetering mogelijk is qua verlichtingstechniek. Maar elkaar tegensprekende testresultaten helpen daar niet echt bij nee. Heb jij voor jezelf testjes kunnen doen met verschillende lichten, of moet ik zeggen spectra?
 10. Misschien had hij voorheen geen verroodmeter en is het verder andersom, doordat Apogee met deze nieuwe meter is gekomen is er nu nieuw onderzoek verricht waar andere resultaten uit komen? Lijkt me stug dat hij dit vertelt om meer nieuwe meters te verkopen.
 11. Stekken hebben warme voetjes nodig, warmtematje of -kabeltje doet wonderen.
 12. Of met een penseel ipv spons.
 13. Ik zei het al eerder, een verwarmingskabel rond de potten, de worteltemperatuur is belangrijk, die moet je nooit te ver laten zakken, als je licht aan gaat duurt het nu nog heel lang voordat die kouwe potten weer een beetje opgewarmd zijn. Zo'n kabel verbruikt heel weinig stroom.
 14. Ik zie dat je je potten niet op de vloer hebt staan, dat is al een goede zet. Je zou een verwarmingskabel rond te potten kunnen trekken, het is belangrijk dat de worteltemperatuur hoog blijft, probeer ergens rond de minimaal 20º te komen en blijven. Je zou je tent kunnen isoleren door er een deken, slaapzak oid (of een aantal) over- en omheen te doen. Zou mooi zijn als je een 2de afzuigertje gebruikt die langzaam draait, enkel maar om de lucht van je schuur door je tentje heen te laten circuleren. Je hoofdafzuiger kun je dan uit laten als het licht uit is, zodoende trek je dan ´s nachts enkel lekker verwarmde lucht vanuit je schuur. Dit heeft uiteraard alleen zin als je die schuur ook verwarmt. Waarmee precies? Ik gebruik electrische kacheltjes, maar er zijn natuurlijk allerlei soorten kacheltjes. Een gaskacheltje zou mooi zijn, is goedkoop.
 15. Ik heb nog steeds helemaal niks gemerkt van een soort van geleidelijkerwijs minder eigenschappen door geven. En ben toch al wat jaren bezig met stekken van een moeder uit gefemd zaad. Die moeder was ook geen S1 maar een S2. Kan alleen maar melden dat nog steeds elke stek een resultaat geeft identiek aan dat van de oorspronkelijke plant. Begrijp ook niet hoe dat dan genetisch gezien fout zou moeten gaan hoor, maar ben absoluut geen wonder qua kennis van genetica. Kan wel prima begrijpen dat jij in jouw situatie eieren voor je geld koos, je tijd verklooien met iets wat niet werkt schiet niet op.
×
×
 • Create New...