Jump to content

Twiet

Full member
 • Content Count

  2,021
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Twiet last won the day on July 10 2018

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

793 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter
 • Interests
  Neetkwieken

Recent Profile Visitors

2,091 profile views
 1. Voor een 150/175 euros kun je zo'n tgl200 bouwen. Als je die dan in twee helften verdeeld, twee stukken heatsink met 2 cobs per stuk, heb je zat licht om elke 3 maand een leuke zak rookwaar uit een 90x90 te halen. Tuurlijk, er kan meer licht in, maar of dat nou nodig is als je 3 grammetjes per dag weg rookt? 250 gram mooi eindresultaat lijkt mij prima haalbaar als je alles redelijk goed doet met 220 wattjes in zo'n tentje. Scheelt een hoop stroomverbruik. Wat ook wel leuk is om te melden is dat je zo'n zelfbouw tlg200 kunt dimmen van +/-75 watt tot 220 watt. En er zijn uiteraard andere zelfbouw opties, maar is schat zo in dat zo'n dhz tlg200 de goedkoopste werkbare optie is.
 2. Het wordt goedkoper als je de tlg200 nabouwt, die tlg100 is relatief een stuk prijziger. Maar goed, geen dank hoor.
 3. Kijk, op deze (ook spaanse, net als todogrowled) site kun je alles vinden wat je nodig hebt om zelf te bouwen, bvb. deze heatsinks voor de "tlg100", nog een houdertje, een paar stukjes draad, een heatpadje en een cob er bij zoeken evenals een driver en je bent klaar qua spullen. Ah, en een stukje snoer+stekker, en wat schroefjes (2 stuks).
 4. Die tgl armatuurtjes kun je supersimpel zelf bouwen voor de helft van de prijs, paar gaatjes boren, schroefjes er in, paar draadjes trekken en klaar. Stelt echt niks voor, als je een stekker aan een snoertje kunt zetten kun je dit ook.
 5. Vanaf het moment dat je wortels ziet, is mijn ervaring, hoe langer je er mee wacht vanaf dat moment hoe meer gebreken je gaat zien. Als je vroeg genoeg begint blijven ze mooi. Ik begin zelfs met een beetje (bloei-)voeding, +/- 1/3e van normaal.
 6. Inderdaad Oki, niet in je handbagage, en die tandpastatube-truuk die kennen ze natuurlijk al lang bij de douane. Kdenk dat het een stuk veiliger zou zijn als je die tube tandpasta in je hol steekt.
 7. Ik ben ook erg tevreden over deze manier van stekken. Afgezien van schoon werken en het systeem goed ontsmetten na een ronde doe ik er elke dag een beetje chloor bij, heb zodoende geen problemen, gaat echt uit de kunst, nauwelijks uitval en stuk voor stuk mooie wortelbosjes. Wat een verschil met het vroegere gedoe met stekplugjes.
 8. Ik weet niet hoe deze planten er bij zouden staan zonder geleende onderstam, maar ze staan er prachtig bij zo.
 9. Ja, dat is em, gnatrol. Je doet lang met zo'n zakje, het is goedkoop en bederft niet. Dus het is spul wat je gewoon in huis hoort te hebben. Je bent dan altijd binnen een paar dagen van die vliegjes af, mocht je er ooit weer last van hebben. Je lost het op in water en dat giet je over de aarde. Simpel.
 10. Wat mij betreft een enorme aanrader, uiterst effectief, goedkoop, niet giftig, langdurig werkzaam etc.
 11. Die moeder was niet echt blij met jou denk ik.
 12. Mooie topic, leuk om dit te zien zo, interessant.
 13. Ik denk ook dat je met deze planten door kunt gaan, al was het maar om er van te leren. Want het lijkt mij dat ze nog goed genoeg zijn om te proberen ze op te knappen, omhakken kan altijd nog. Neem eens contact op met die site waar je naar linkt en vraag eventjes hoe je die regelaar moet aansluiten en instellen. Zo moeilijk zal dat aansluiten toch niet zijn? Of vraag of ze niet een handleidinkje.pdf hebben voor je. Misschien zouden je plantjes het wel lekker vinden als ze wat enthousiaster water zouden krijgen icm meer grond in de potten? Als het aan het gebrek aan water ligt zullen ze heel snel opknappen als je dat beter gaat doen.
 14. Een stuk of 4 knof-uien overdwars doormidden snijden, half uurtje koken in een paar liter water, af laten koelen, zeven, in de sproeier, Klein scheutje afwasmiddel erbij, even mengen en planten zeiknat spuiten. Vooral onderkant blad, van beneden naar boven werken. Als alles van onder goed nat is ook de bovenkant doen. Licht uit, afzuig uit, ventilator uit en wachten tot licht weer aan gaat. Hangt wel een aantal dagen een knofmeur, maar spint is wijlen. Als je moeders groot zijn is het verstandig ze terug te snoeien voordat je ze knoft.
 15. Spruzit van Neudorff werkt prima, zit ook pyrethrum in, en koolzaad-olie. Je moet wel oppassen dat je niet steeds hetzelfde spul gebruikt want je krijgt dan immune spint (althans, immuun voor dát middel). En ja, roofmijt gaat gegarandeerd dood van iets waar spint dood van gaat. Op zich zou roofmijt alléén ook voldoende moeten zijn. Ik heb overigens uitstekende ervaringen met een knoflook-extract waar Dilago ooit enthousiast over was. Met 1 behandeling alles kaputt, spinten, larven en eitjes.
×
×
 • Create New...