Jump to content

Twiet

Full member
 • Content Count

  2,080
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Twiet last won the day on January 23 2022

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

812 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter
 • Interests
  Neetkwieken

Recent Profile Visitors

2,908 profile views
 1. Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee. Ik heb 1 keer een Neville's Haze zaailing gehad die vanaf schakelen naar 12/12 anderhalve meter hoger werd. Die heb ik toen volledig gesnoeid, enkel de onderste zijtak laten zitten. En die was met oogsten ook weer bijna 2 meter langer geworden, en waar die uit de hoofdstam kwam was die tak dikker geworden als de hoofdstam zelf. Bizar. Verder geen ervaring met echte haze, maar de strek hangt denk ik erg af van het soortje. Wie weet heb je mazzel en valt het mee.
 2. Als ze pas 1 dag stonden heb je prachtige stekken op de kopjes weten te tikken. Ben ook benieuwd naar wat voor haze het precies is, zal nog een klus worden om die onder de duim te houwe. Van veel open plekken zul je geen last van gaan hebben.
 3. Staat er mooi bij man, moet echt iets geks gebeuren wil dit geen mooie ronde worden.
 4. Daar had ik nog niet bij stil gestaan. 3 jaar de bak in en 81.000€ boete aan je reet is best wel pittig voor een moderator, of een beheerder, van een forum. Zelfs jij of ik lopen feitelijk een best risico als die wet een beetje strikt geïnterpreteerd zou worden door oom of tante agent.
 5. Ik heb begrip voor wat je zegt hoor LC, je mening waardeer ik ook. Maar, het is natuurlijk wel zo dat op het gemiddelde openbare forum ook een soort politie rond hangt in de vorm van moderators. Dat hier al jaren niet meer gemodereerd wordt heeft imo wel bijgedragen aan een vrij bijzondere vorm van forummen. Soort van zelfregulerend gebeuren.
 6. Kunnen jullie niet beter lekker op discord verder gaan heren? Zou de sfeer hier op het forum wel ten goede komen.
 7. Ik heb totaal geen ervaring met discord dus weet eerlijk gezegd niet waar ik terecht gekomen ben. Eerste indruk is niet negatief, maar vooralsnog vind ik een forum zoals dit wel overzichtelijker. Misschien gewoon kwestie van wennen. Hoewel dit forum de laatste tijd ook niet echt meer overzichtelijk is te noemen vanwege die megaspammer die hier al een hele tijd ongestoord zijn gang kan blijven gaan. En uiteraard helpt een gesloten registratie ook niet echt mee om wat leven in de brouwerij te houden. Tot slot de afwezigheid van moderators, dit zorgt er misschien juist wel weer voor dat er nog steeds mensen actief zijn hier. Ik vind het vooral prettig dat dmv discord ik niet zomaar ineens van de 1e op de andere dag met niemand van de mensen die ik hier heb leren kennen meer in contact kan komen.
 8. Ja, jammer dat je er bij voorbaat al zo over denkt, LC. Ik zou het mooi vinden om je daar ook tegen te komen.
 9. Zoals het er hier nu voor staat, zeker wat betreft de onzekere toekomst van het forum, vind ik het juist weer prima dat er een alternatief bestaat waar we elkaar nog kunnen blijven vinden mocht hier de stekker er een keertje definitief uitgetrokken worden binnenkort.
 10. Mooi resultaat man, 25% meer, als dat geen stijgende lijn is. Ben benieuwd wat je met het ontbladeren gaat bereiken. Ik ga er van uit dat de onderste toppen dikker zullen worden. Ik heb er eerlijk gezegd nooit aan willen beginnen, want het gaat eigenlijk lijnrecht in tegen wat ik zelf denk dat er in een plant gebeurt. Ik zie die bladeren als kleine fabriekjes die de tak voeden aan wiens voetje ze vast zitten. Haal je dat blad weg dan krijgt die tak minder wat de daar onder gelegen topjes meer gaan krijgen. Met als eindresultaat meer maar gemiddeld kleinere buds die het zelfde wegen als het totaal in geval van niet ontbladert. Maar ook met minder fluf, en da's wel positief natuurlijk. Ik ben zelf door de jaren heen juist bezig gegaan om alles wat geen licht krijgt omdat het overbladerd wordt weg te halen. Hierdoor hou ik meer mooie volle toppen over. Mijn motto is "wat je vanonder weg haalt komt er van boven weer bij". Dit neemt niet weg dat ik geloof dat ontbladeren mogelijk de way to go is. Ik zou eens een vergelijkend experiment moeten doen, 2 kloontjes onder gelijke omstandigheden groeien en bloeien, de ene ontbladert en de andere het tegenovergestelde. Daar ga ik eens over denken. En sowieso ga ik goed opletten bij jou komende run. En ik geef je groot gelijk, als je steady 1 op 1 kan draaien en ook meteen na je oogst alweer vrijwel kunt schakelen naar 12/12 en je hebt dan ook nog een mooi en snel soortje kan het eigenlijk nauwelijks nog beter gaan. Ja, meer licht, CO2, dat soort geintjes. Ik ben meer voorstander van 2 m2 relaxt draaien als 1m2 op de max van wat mogelijk is qua techniek/gewicht.
 11. Als het om jonge plantjes gaat waar het niet zo lekker mee gegaan is knappen ze snel en goed op van de algamic. Volgens mij heeft dat spul echt iets wat de gemiddelde minerale voeding mist.
 12. Ik heb ook hele mooie ervaringen met die Alg-a-mic, als bladvoeding. Fles is al hele tijd geleden leeg geraakt en heb nooit een nieuwe gekocht. Ga er volgende keer als ik in de growshop wat koop weer eentje kopen nu ik jou zo lees, kost weinig en is ook weinig moeite om de eerste weekjes elke dag even te sproeien. En inderdaad, ook met mineraal op steenwol prima te gebruiken.
 13. Pvp, wat is dat, dat spul van BAC?
 14. Ja, als je een bepertke capaciteit hebt is het wel handig om de maat lamp aan te passen aan je beschikbare oppervlak. Maw, gebruik de lamp die het beste bij jouw situatie past. Ik heb ooit eens iets vernomen in de geest van dat ook licht wat niet direct op een plant valt wel mee helpt bij het groeien, licht zou meer zijn dan alleen directe straling. Interessant linkje @lostchild, staat interessante info op die site.
×
×
 • Create New...