Jump to content

Twiet

Full member
 • Content count

  1,738
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Twiet last won the day on July 10

Twiet had the most liked content!

Community Reputation

676 Uitstekend

About Twiet

 • Rank
  Neetkwieker

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Twieter

Recent Profile Visitors

590 profile views
 1. Twiet

  Wiet drogen

  Met s5 (helaas ) geen ervaring. Het soortje waar ik nu mee bezig ben heeft eigenlijk nauwelijks pistels als het klaar is, die trekken vrijwel volledig naar binnen. Wat ik zie als ik het droog schoon maak is dat er minder blad en -resten zichtbaar blijven. Ik kan als het droog is eenvoudig met de vingers de blaadjes wegbreken. Die breken af aan de basis van hun steeltjes, dus er blijft geen stukje blad en/of steeltje zitten zoals dat wel het geval is bij nat knippen. Behalve dan als je echt met de punt van je schaartje diep in de toppen gaat peuren. En bij nat knippen laat ik in elk geval veel halve blaadjes zitten, knip enkel het deel van het blad weg dat uitsteekt. Als dan later die toppen droog zijn zie je dat blad zitten, aangezien de bloemetjes meer krimpen dan het blad+steeltje. Ben ook sneller klaar.
 2. Twiet

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  OK, nu snap ik wat dat emulgeren is, een uitvloeier gebruiken. Kalium-zeep zou ook goed zijn?
 3. Twiet

  Wiet drogen

  Meen je dat nou? Ik ben begonnen met droog trimmen omdat ik vind dat het er zo beter uit ziet, schoner, minder blad en -steeltjes.
 4. Twiet

  Pc kweek 45 watt (spaarlampen)

  En dat touwtje wat je er nu strak om heen hebt zitten gaat er naarmate de stam dikker wordt steeds strakker om heen zitten, totdat de sapstroom afgeknepen wordt en dan kom je hier ineens in paniek vragen waarom dat plantje zo raar gaat doen.
 5. Nou inderaad, dit soort praktijken mogen niet onbestraft kunnen blijven, zeker niet in een land als Nederland. Wat een ramp. [kots-smilie]
 6. Twiet

  Collie('s) Weed Is What We Need.

  Wat is de gangbare neem olie die verkocht wordt dan, geëmulgeerd of juist niet?
 7. Ik ken het verhaal niet maar van jouw samenvatting valt mijn bek een meter wijd open.
 8. Twiet

  hoe doe je slabs weg

  Vroeger, nu heb ik het over ongeveer een eeuw geleden, had een kennis van me er een ouwe centrifuge voor op de kop getikt. Wringer lijkt me eigenlijk wel lekkerder werken. En inderdaad wat Wiekspiet zegt... Best wel creatieve oplossingen allemaal.
 9. Twiet

  Wiet drogen

  Ik hang tegenwoodig de hele planten ondersteboven aan waslijntjes in een gesloten hok. Zet er een ontvochtiger bij die op 60% staat en een box-ventilator die de lucht in beweging houdt. De eerste 24 staat de ontvochtiger op 50%. Na een goed weekje +/- is het droog. Dan knip ik alle toppen van de takken in een bak en maak top voor top handmatig schoon. Zo krijg ik hele mooie wiet, schoner als wanneer ik het nat knip en ik zou ook zweren dat ik zo sneller klaar ben.
 10. Twiet

  Pc kweek 45 watt (spaarlampen)

  Ik zou alvast een vloeitje klaar leggen. Ziet er leuk uit verder, net een kijkdoos. Mooie bos wortels, is dat die linkse?
 11. Twiet

  hoe doe je slabs weg

  Ja, branden doet steenwol niet, althans, niet op de temperaturen die in gewone brandstapeltjes bereikt worden. Je kunt ze als je er klaar mee bent strak oprollen, dan pers je er het meeste water uit en houdt je een soort van rolmopsen over. Daarvan een stuk of 5 a 6 per vuilniszak. En om de paar dagen zo'n vuilniszakje in je vuilnisbakje. Of ergens anders dumpen. Maar je kunt ze ook meerdere keren gebruiken hoor, zeker als je wat enzymen meegeeft aan het einde van de oude en het begin van de nieuwe run. Ik gebruik tegenwoordig tot volle tevredenheid grodan blokken van 10x10x6,5 cm. Dus geen bigblocks, die zijn nog groter. Zo heb je minder afval. Valt ook minder op als je ze je huis in haalt, in vergelijking met slabs.
 12. Twiet

  Samsung F series GEN3 Led strip bouw 112cm 8x

  Hoewel het hier over led gaat, het maakt dus niet echt uit of ik 6x600 hps op 60, 80 of 100 cm hoogte hang qua lichtintensiteit op planthoogte?
 13. Twiet

  Samsung F series GEN3 Led strip bouw 112cm 8x

  Afstand en intensiteit hangt nauw samen, hoe hoger de lamp hoe minder licht je planten krijgen. Ik meen dat het zo is dat als je de afstand verdubbelt de lichtintensiteit met een factor 4 afneemt.
 14. Mooi toch zo! Beetje vergeling kan imo helemaal geen kwaad, het is eerder te groen dan te gelig zo ver in de bloeifase is mijn idee. Omdat nmm erg groen aangeeft dat er veel stikstof aanwezig is en dat zorgt weer voor onnodige strek. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of dit idee gegrond is of weer zo'n stoner-ding.
×