Jump to content

JackyH80

Full member
 • Content Count

  306
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

70 Prima

1 Follower

About JackyH80

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

399 profile views
 1. Week 7 dag 6 Weinig te melden behalve dat er nog steeds veel mooie groene bladeren bij zijn ,was vorige ronde wel anders. Ben deze kweek niet boven een EC gekomen van 1.5 en nog altijd mooie groene bladeren bij ,zie laatste foto. Denk toch dat dit wel een mooie ronde gaat worden ondanks de paar kleine stekken en de extreme hittegolf van vorige maand. Denk dat auxines ism de aptus 4in1 goed hun werk hebben gedaan,maar goed we zijn er nog niet ....
 2. Week 7 dag 2 ( dag 44) Alles lijkt goed te gaan ,weinig te melden. Herfst begint langzaam zn intrede te doen maar nog veel mooie groene bladeren.
 3. De ec van kraanwater moet ik meetellen van fabriekant HY-Pro. Is bij mij 0.2 De calmag wat m'n EC verhoogd is mij duidelijk verzekerd dat ik deze niet moet meetellen. De reden weet ik niet geheel precies,wel dat het 100% zo is. Ik moest m'n vat gewoon klaarmaken op mijn gewenste EC en ph en dan pas de calmag erbij doen . Ph blijft gelijk EC stijgt een beetje maar daar moest ik niet naar kijken.
 4. ik weet niet of je dat de drain noemt. Dat kwam er uit toen ik in een smartpot kneep en dit meten. De drain zijn toch de laatste druppels wat teugvloeien? Het is idd bij eb en vloed een groot nadeel wat @pindarots123 zei dat je constant vloed , en daardoor steeds nieuwe ec erin flikkerd waardoor het zich ophoopt. En daardoor je medium alleen maar hoger wordt kwa EC. Maar ben nu toch iedere dag enzymen erbij aan het gooien, en planten zien er echt nog heel goed uit. Vandaag week 7 begonnen maar onderste bladeren nog heel mooi groen, dus maak me niet heel erg zorgen. Er gaat een Ec in van 2.1 maar in werkelijkheid is dat 1.5 omdat de calmag de boel enorm verhoogd. Dus denk dat 3.2 ook een heel vertekend beeld geeft. De lage Ph vond ik achteraf gezien erger.
 5. Ik vraag me alleen al tijden af ...als ik m'n potten spoel en inwater op de goede ec en ph , hoe lang blijft dit goed, oftewel kunnen deze ingewaterde potten een dag ,een paar dagen of een paar weken blijven staan zonder dat de ph negatief veranderd als er geen plant instaat?? De EC geloof ik wel ,die zal gewoon gelijk blijven, maar de zeer belangrijke ph blijft die ook gewoon goed als je stekken opeens helaas een paar weken later komen?
 6. @pindarots123 Als je in 11 literpotten 11liter spoelt ,jouw leidraad wat je zei, hoeveel liter doe je dan bij nieuwe rfx om in te wateren en met welke ph? ph 5,2? Want nieuwe rfx is ph 7 he? En neem aan als je bij nieuwe rfx gaat spoelen ook meteen met de goeie ec in spoelt he? Zo heb je meteen als je met ph 5,2 in spoelt toch zowel de ec als de ph op orde bij nieuwe rfx, toch?
 7. Na 3 dagen ph 6.0 en enzymen toegevoegd heb ik weer een beetje in een smartpot geknepen en heb dat gemeten. Beide (enzymen en de ph verhogen) doen dus goed hun werk. Ga dus vanaf nu tot het einde zo te werk alleen kan ik enzymen pas laat in de week erbij gooien omdat ik in het weekend m'n watervat verschoon. En enzymen hebben maar een beperkte houdbaarheid van 1 dag dat ze werken en na 2 of 3 dagen gaat het hele watervat vlokken en stinken dus gooi ik ze pas later erbij. Wel mooi om te zien dat ze hun werk doen.
 8. hmm.. las in het topic "Blad Problemen sinds overschakeling LED" over watertemperatuur, en dit zou bij mij ook wel eens op mij van toepassing kunnen zijn. Ik heb al maanden geen waterverwarming meer in mijn watervat nodig . Temp blijft iedere dag op minimaal 24/25graden staan, waterbak staat onder m'n planten. En ook met deze buiten en nacht temp geeft m'n bluelab aan als het licht uit is dat het water 24/25 graden is. M'n tent zelf daalt ook niet onder de 22graden en dat al wekenlang niet meer. Ik kan me voorstellen dat het vocht wat in m'n rfx zit nog wel een paar graden warmer is. Denk dat hier wel eens ook de oorzaak van mijn bladproblemen kunnen liggen. Mijn licht gaat zo uit ik ga nu de temperatuurmeter van m'n bluelab eens in een pot duwen. En ga 'm eens grondig de komende 12 uur in de gaten houden. Al met al begint het weer lekker uit te zien,alleen jammer met die 5 kleintjes er tussen maar is niet anders.
 9. Idd ja week 3 is altijd tijdens bloei.
 10. Waarom zou je een 2i erbij halen en die dan helemaal terug dimmen naar een 2x? Lijkt me geen goede beslissing denk ik. Oftewel geld weggooien. De 2i is bijna 2x zo duur he? Gewoon vanaf week 3 ofzo vol opendraaien die 2i. Weet ff niet meer of je soort wiet geschikt is voor sea of greene maar anders gewoon allemaal er onder. Ben benieuwd wat je gaat doen,maar is je eigen keus. Succes.
 11. Ik heb de smartpot opgetild en beetje ingeknepen en heb 100ml opgevangen en dat heb ik gemeten. Lijkt me toch representatief he of niet? Gasten bedankt voor jullie meningen.
×
×
 • Create New...