Jump to content

JackyH80

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutraal

About JackyH80

 • Rank
  Groentje

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JackyH80

  Rfx-1 Noob

  ja ik zag een paar dagen geleden een test van rfx (van een tijd geleden) waarbij de helft met smartpots en de andere helft met gewone potten werd gedaan en wat bleek de smartpotten gaven duidelijk betere resultaten, ik geloof 33% meer opbrengst.
 2. JackyH80

  Rfx-1 Noob

  een vraag? binnenkort start ik waarschijnlijk met smartpots en eb en vloed en rfx. *1 Voordat je je stek erin zet zorgt je dat je zolang water van boven geeft dat het eronder weer eruit komt en dan ook nog eens natuurlijk de juiste ec en ph waarde heeft ? *2 dan geef je de eerste paar dagen van boven water en dan na die paar dagen als eerste van onder eb en vloeden of kun je met smartpots meteen "eb en vloeden" want te veel water geven schijnt met smartpots haast onmogelijk te zijn in samenwerking met eb en vloeden. Zit ik goed, of mis ik iets?
 3. Kan iemand me wat uitleg geven over zo'n relaiskast wat er te koop zijn? Ik heb zelf dalijk maar 2 ledlampen lopen verdeelt over 2 tenten. Heb die dan wel nodig of kan ik ook gewoon een tijdsschakelaar op een verlengsnoer zetten? Daarnaast snap ik niet goed hoe die schakelborden of kastjes werken. Loopt de afzuiging daar dan ook gewoon op of..? En als ik 2 tenten heb moet ik dan ook weer 2 van die relaiskastjes aanschaffen? Of kan ik dit ook via 1 doen? Lijkt me niet he? Haha het laatste hok wat ik had staan (een jaar of 10geleden ) toen liep dacht ik gewoon 3 voorschakelapparaten naar een verlengsnoer die weer op een timer stond. Ja ik weet was erg dom. Maar nu leek het me bij Led een ander verhaal, omdat ze geen hoge piekstroom hebben en zo. Wil best zo'n relaiskast aanschaffen, of twee, maar zit met het probleem dat er maar 1 stopcontact op deze kamer zit dus dan wordt dat weer zo'n hutjemutje gedoe met 1 of meerdere relaiskastjes op een verlengsnoer. Heb 2 tenten gepland waarbij er 1 een voorgroei en droogtent wordt dus daar zijn de lampen geen constante cyclussen aan. Dus daarom mijn vraag of het allemaal wel nodig is. Is namelijk geen extreme stroompieken en zo met een 560 en 280 watt lamp Hoop dat iemand een beetje dit warrig verhaal begrijpt en zn mening geeft.
 4. Kan iemand me wat uitleg geven over zo'n relaiskast wat er te koop zijn? Ik heb zelf dalijk maar 2 ledlampen lopen verdeelt over 2 tenten. Heb die dan wel nodig of kan ik ook gewoon een tijdsschakelaar op een verlengsnoer zetten? Daarnaast snap ik niet goed hoe die schakelborden of kastjes werken. Loopt de afzuiging daar dan ook gewoon op of..? En als ik 2 tenten heb moet ik dan ook weer 2 van die relaiskastjes aanschaffen? Of kan ik dit ook via 1 doen? Lijkt me niet he? Haha het laatste hok wat ik had staan (een jaar of 10geleden ) toen liep dacht ik gewoon 3 voorschakelapparaten naar een verlengsnoer die weer op een timer stond. Ja ik weet was erg dom. Maar nu leek het me bij Led een ander verhaal, omdat ze geen hoge piekstroom hebben en zo. Wil best zo'n relaiskast aanschaffen, of twee, maar zit met het probleem dat er maar 1 stopcontact op deze kamer zit dus dan wordt dat weer zo'n hutjemutje gedoe met 1 of meerdere relaiskastjes op een verlengsnoer. Heb 2 tenten gepland waarbij er 1 een voorgroei en droogtent wordt dus daar zijn de lampen geen constante cyclussen aan. Dus daarom mijn vraag of het allemaal wel nodig is. Is namelijk geen extreme stroompieken en zo met een 560 en 280 watt lamp Hoop dat iemand een beetje dit warrig verhaal begrijpt en zn mening geeft.
 5. Daarnaast ga ik een ander hokje (ongeveer 2 x 1) gebruiken als voorgroei hok / drooghok. Is mijn theorie goed dat als ik begin met een nieuwe cyclus voorgroeien dat ik dan het beste m'n koolstoffilter eraf kan halen? Want die is toch in principe niet nodig tijdens de groei (weinig geur) , en dan is hij met die hogere lv niet zo snel kapot. Toch?
 6. Hallo ik heb een tentje van secret jardin Secret Jardin DR 120 3.0 Revision 120x120x200 cm gekocht en heb onder 2 inlaat/ uitgangen en boven heb ik ook nog in totaal 4 openingen/ uitlaten. Nu is mijn vraag hoeveel kan ik als inlaat gebruiken? Boven gebruik ik ene voor de afzuiging dus heb ik er nog 4 over. Mij lijkt dat ik aan die 2 onder voor frisse lucht genoeg heb toch? Moet ff uitleggen dat mijn tentje in een apart hok kom die helemaal met antie detectie folie ingepakt is. Dus moet ik een aantal luchtslangen aanleggen en ik neem aan dat als ik voor drie openingen frisse lucht aanleg dat dit ruim genoeg is of niet? Denk zelfs voor alleen de 2 onder misschien al genoeg maar kan er beter van te voren ene extra aanleggen dan achteraf ene te weinig hebben.
 7. JackyH80

  Mdf, Berken Of Stalen Softbox?

  Niemand?
 8. JackyH80

  Mdf, Berken Of Stalen Softbox?

  Mijn uitgaande slang wat uit de softbox komt is maar heel ,heel kort. Is dat een probleem? Ik heb buiten m'n tent maar 60cm plaats ,zou dus een softbox van 45/50cm kunnen staan en een stukje slang. Is het ook mogelijk om de flens van de softbox rechtstreeks in de muur te duwen? Ik ben van plan om de box niet op te hangen maar neer te zetten op een rubbermat wat speciaal gemaakt is om trillingen tegen te gaan. (zag het bij de Hornbach liggen ,speciaal om trillingen van een wasmachine of droger tegen te gaan). Maar goed ben erg benieuwd naar meningen hoe het zit met een korte slang en wat daar de nadelen van zijn en of je zelfs de flens ook gewoon zonder slang in het gat van de muur kan duwen?
 9. wietefras hoe groot is je tent/hoeveel watt Led in totaal/afzuiging-koolstoffilter ?
 10. Maakt die niet heel veel geluid zo'n slang ..of begint het gedeelte waar het geluid gaat maken pas achter de softbox?
 11. oke macerror ,maar wat bedoel je precies met een flexibele slang? Kun je me een voorbeeld geven? Of bedoel je een combi connect slang? Heb nu het idee om een tent te pakken van 240x120x200 met 2 Led's van in totaal +/_900w en softbox van 750m3 en een filter van 750m3 daarbij natuurlijk nog een fancontroller. Wilde eerst 2 kleine tentjes pakken maar 1 grote lijkt me handiger.
 12. Als ik natuurlijk van bovenaf frisse lucht wil inlaten dan zal ik m'n filter naar onder moeten halen he? Anders heeft het totaal geen zin, dan komt m'n verse lucht die ik van boven inlaat meteen in m'n koolstof filter terecht en vliegt de deur uit en zal onder bij de dames m'n LV waarschijnlijk te hoog zijn. Dus tenzij ik m'n filter niet onder naast de dames kan hangen lijkt me van bovenaf verse lucht aanbrengen geen optie. Kan me vergissen maar zijn er mensen die de filter wel eens een stuk lager hebben gehangen, bijvoorbeeld laag rechts of links van de korte kant ipv hoog boven de lampen?
 13. Welke led lampen heb je en hoe groot is je tent/hok?
 14. Maarja...of dat natuurlijk veel verschil geeft is ook maar de vraag.
×