Jump to content

oude rocker

Full member
 • Content count

  4,777
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2,106 Top reputatie

About oude rocker

 • Rank
  Hobbyist

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

647 profile views
 1. oude rocker

  Halfje Cannarie

  Ik denk, dat het ook mineraal prima kan hoor. zal wel los lopen..
 2. oude rocker

  Halfje Cannarie

  Nee, ik denk dat een biokweek 2 planten in de pot beter zou kunnen gaan en er geen sprake is van concurrentie. Mijn gevoel is nl. dat er door de symbiose geen sprake van zou zijn?
 3. oude rocker

  Halfje Cannarie

  Heb er zelf nog geen ervaring mee. Hoe ging je voeden? Bio? Ps. Zonder weeeeer een discussie te willen starten tussen bio of mineraal!!!!
 4. oude rocker

  Luchtbevochtiger

  Dat is ook wat ik altijd dacht en nog wel vind. Maar tot mijn verbazing, vinden mijn zaailingen van zo, dag of 12 het totaal niet erg? Max temp tik behoorlijk aan. En de nacht temp is hoog, Nou let ook nooit op de Rv, maar ze vinden het heerlijk, Ze staan er bij, of ze de lamp willen opvreten. Edit. Ik ben even gaan kijken. Buiten temperatuur 21.7 Rv 56%. Dat is 8.5 g/kg dl dat valt toch wel wat mee? Zo droog is die lucht niet hoor. Ik zal morgen overdag ook eens kijken. Verklaart wel waarom er s'ochtens zo'n mist hangt. Het is hartstikke vochtig buiten. En dan die koude nachten,
 5. Ik denk, dat je mij bedoeld. D.w.z. ik ben idd iemand, die dan ook idd minder gaat geven. Hoewel, "Je hebt wel een punt. Aan de andere kant ben je ze dan eigenlijk aan het verzuipen. ? Toch, hoever denk je anders de tensio te willen laten zakken? Het is wel de manier om te zeggen.. Gá deuad!!! Wie weet wat het je voor moois op levert. Mooi pimpel paars misschien? Dat andere van steeds meer je licht afbouwen zou ik voorzichtig mee zijn. Mijn ervaring is, dat dat te veel stress oplevert en dat ze daardoor willen gaan reveggen? Verder een hartstikke leuk topic. En geniet maar lekker van je weekend..
 6. oude rocker

  Tijdschakelaar actieve inlaat, achter controller???

  Dat wist ik dus wel... Maar ik heb nog nooit zo'n ding geïnstalleerd.. Zou het veel verschil maken, (CO2 e.d.) of ik de lucht van buiten trek of van binnen? Anders kan ik veel beter/gemakkelijker de lucht 24/7 van binnen trekken toch. die heeft een contante (24/7) temp van zo'n 20/21 graden moment.
 7. oude rocker

  Help pls

  Mooie grote potten ook..
 8. oude rocker

  Tijdschakelaar actieve inlaat, achter controller???

  Ik zal idd Johan eens vragen. Maar dan moet ik ook nog een relais hebben. En daar heb ik geen verstand van.. Tijd voor onderzoek.
 9. oude rocker

  Tijdschakelaar actieve inlaat, achter controller???

  Dat relais niet nee, Maar in dat geval, bedoel jij dan toch dat die tijdklok zijn "eigen" stroom heeft? Dan zou het kunnen denk ik. Maar is wel een installatie technische lastig, in mijn geval dan toch...
 10. oude rocker

  Tijdschakelaar actieve inlaat, achter controller???

  Ik mis het denk ik RP. Een relais aansturen? Welk idee heb je daarbij dan?
 11. oude rocker

  Tijdschakelaar actieve inlaat, achter controller???

  Klopt, beiden zitten op de zelfde controller. Ik blaas af naar buiten en zuig aan van buiten. En juist daar zit denk ik voor mij een mogelijkheid, door in de nachturen dus de actieve inlaat af te schakelen en dan over te gaan op passief welke dan de lucht uit de koudere schuur zal trekken. Van over druk zal dan geen sprake zijn, hoewel dat van mij best zou mogen. (Het schijnt beter te zijn voor de plantjes wanneer er sprake is van een hogere luchtdruk.) Het is dus de bedoeling, om de actieve inlaat gewoon op de controller te laten, variabel dus, met de controller en in de nacht uren uit. Ik denk dat dus door middel van een schakelklokje te kunnen doen, maar ik vraag mij af of dat klokje dan wel goed functioneert (door die fase afsnijding)??
 12. Mooi nog een poosje laten staan. Plantjes zien er gewoon nog goed uit hoor, nog groen zat. En die microscoop, laat mij nog veel te veel helder zien.
 13. Aangezien de zomer nog lang niet voorbij is en ik de nachttemperaturen maar niet onder de 24 krijg, ben ik het volgende van plan. Ik wil nl, de actieve inlaat, laten inschakelen op de momenten, dat de lamp brand. Ik draai altijd in de nachturen, om de max temperaturen beter te kunnen beheersen. Maar mijn actieve inlaat, die gaat mee op mijn Unitex controller. Nou zat ik dus te denken, om de kabel naar de active inlaat, te schakelen met een tijdklokje. Kan dat, of klopt er (door de fase afsnijding) straks niks van die tijdklok???? Dan zou ik tijdens de nachturen, passief lucht verversen, met lucht uit de schuur, die komt niet boven de 22 graden. Dat scheelt me dan toch 2 / 3 graden... Andere oplossingen, zijn ook welkom.
 14. Moeilijk te zien op de foto's, Maar volgens mij is het merendeel nog helder. Laat de schaar nog maar in het vet dus..
 15. oude rocker

  120x120 GPLed - SOG, Purple &Lemon Haze

  Bij mijn weten is de Ph van organisch voeden hoger dan van mineraal. Hier zit dus een contradictie... Toch?
×