Jump to content

Thoumf

Members
 • Content Count

  129
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Thoumf last won the day on January 4

Thoumf had the most liked content!

Community Reputation

33 Positief

About Thoumf

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hi X,

  hoe bevalt de Geekbeast je?

  Ik twijfel al te lang over welke LED ik wil (geekbeast of zeus), dus hoor ik eens bij jou. 
  Op dit moment staat de dollar echt slecht, bij alibaba kost hij dus maar 630€, incl levering. 

  Heb jij nog douanekosten ofzo moeten betalen?

  Heb je de 3000 of de 3500?

  grt

  Thoumf

   

 2. ik zou mij niet te veel zorgen maken. Vergeling die vanonder begint herken ik ook als mg tekort, dat probleem ben je correct aan het tackelen. Niet overdrijven met je aanpassingen en dat wordt een mooi rondje mss een beetje snoeien onderin, als je er nog aankan tenminste
 3. geen idee, maar zelf zou ik het niet doen. ik verkies een te grote filter
 4. je kan voorlopig verder doen hoe je bezig bent, de komende weken alles in huis halen en al op de juiste plaats installaren, dan kan je op het einde je huidige stopcontact verwijderen en via wago's verbinden met wat je had klaargelegd. wat is de dikte van de kabel van het aansluitblok? 1.5 max belasting is 16A, 2.5 max belasting is 20A let vooral op die 16A, tel zeker eens alle apparaten bij elkaar die je hebt, hoever zit je van die 16A? Wederom, ik ben geen electriciën, maar ik dacht alle wattages optellen en delen door 230 om het totale amperage te weten.
 5. idd @MisterX, voor je ruimte is dit een ideale opbouw manier Het punt is, je vroeg wat wij zouden doen, ik zag je electriciteitssituatie en zag dat het beter kon. Eender hoe je het oplost, het zal beter zijn :-) Zoals je zegt, het zijn maar 3 draadjes.
 6. dag geloof ik gerust @vakman, maar voor @MisterX is het nieuw. En als hij het correct kan aansluiten zal hij veiliger bezig zijn dat al die verschillende kabels. en zoals ik eerder al zei, ik heb het ook maar geleerd omdat we niet de luxe hebben zomaar iemand in ons hok te laten komen. Ik ben absoluut geen electriciën, ik heb een heel ander beroep.
 7. dat is bedoeld om 2 delen met elkaar te verbinden. staan die delen tegen elkaar dan is dat een dubbel stopcontact. is er tussen die 2 delen een afstand, dan zijn dat 2 contactpunten.
 8. Als hij het stopcontact openhaalt zal hij denk ik merken dat het niet nodig is. Ik heb nog een stopcontact liggen, ik neem het er ff bij. je ziet dat er 6 gaatjes zijn. 2 voor blauw, 2 voor geelgroen, 2 voor bruin. dus telkens 1 om toe te komen, 1 om te vertrekkken. Ze zullen dus niet bij elkaar in 1 gat steken. Ondertussen heb ik al een aantal kamers voorzien van nieuwe electriciteit, Wago's heb ik hierbij vaak gebruikt, om meerdere kabels met elkaar te verbinden, in een centraaldoos zoals je dat heel terecht opmerkt, maar wago's heb ik nog nooit nodig gehad in de stopcontacten zelf.
 9. je hebt het zelf in de hand. Dat is meteen ook het grootste voordeel van hydro. Je kan onmiddelijk reageren als de plant een signaal geeft. Op dit moment zegt ze: goed bezig Er zijn een aantal dingen die je kan ondernemen om te optimaliseren. Je hebt zeer veel gezonde en grote bladeren, je kan er enkele weghalen om het licht op andere plaatsen van de plant te laten vallen of om de luchtstroom te verbeteren. Of supercroppen om het bladerdek egaler te krijgen. Maar niks doen is net zo goed. kijken en genieten.
 10. die heeft het aardig naar haar zin, dat is duidelijk!
 11. heel juist, veruit de veiligste en makkelijkste manier om verschillende kabels met elkaar te verbinden, kan wel lastig zijn om weg te stoppen in de behuizing van het stopcontact. Vorige week heb ik ze gebruikt om mijn rolluiken aan te sluiten, ik denk dat ik ongeveer 3 euro betaalde voor 6 wago's met hendel.
 12. ik moest snel zijn, want de lampen gingen net aan gaan. Ik probeer nu dagelijks foto's te nemen om de evolutie te zien. in de HPS tent valt mij op dat er gaten zijn ontstaan. Dit komt omdat ik de dames breed had gemaakt met LST dmv mijn net, maar dat net is gemaakt van rekstof en de dames trekken er te hard aan. rechtse plant hps, krijgt straks water met melasse en bacto. linkse plant, krijgt straks water met melasse. Er is veel blad beschadigd door het P tekort, binnen enkele dagen knip ik de beschadigde bladeren bij om terug meer fotosynthese te krijgen. hopelijk stabiliseert ze en heb ik nog genoeg blad over. Led tent. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar het valt mij op dat hier nog geen enkel blad is afgestorven. Zou dat komen daar de grote hoeveelheid N in mijn grond? hopelijk gaan de volgende 7 weken even voorspoedig. hier ga ik morgen water met bacto en melasse geven. vandaag hadden ze nog geen dorst.
 13. 1 ding is zeker. een plant begrijpen is veel moeilijker dan een stroomkabel trekken.
×
×
 • Create New...