Jump to content

Rolling Stoner

Members
 • Content Count

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Rolling Stoner last won the day on September 30

Rolling Stoner had the most liked content!

Community Reputation

11 Positief

About Rolling Stoner

 • Rank
  Kind aan huis lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

423 profile views
 1. Hey, in geval je advies wou geven, topic is al 13 jaar oud. Daar gaat niemand nog iets aan hebben nu Of is het als vraag omdat je iets gelijkaardig van plan bent? Dan is het best om een nieuw topic aan te maken en de vraag zo uitgebreid mogelijk te stellen. Ik weet wel niet of je nieuw topic kan starten Guest. En blijkbaar is het tegenwoordig niet meer mogelijk om te registreren, moderators zijn hier even zoek..
 2. Euphoria dag 52: Er is beetje nieuwe groei maar blijft toch traagjes gaan naar mijn mening. Voorbije vrijdag eens langs boven ingewaterd met 750ml regenwater met 1ml/L alga grow. Op zondag heeft ze dan weer 1L regenwater gedronken langs onder met 1ml power roots en 2ml alga grow. Heb ze dan ook getopt ergens 9e internode ongeveer. Denk achteraf dat ik dit niet had moeten doen en plant gewoon laten doorgroeien en later enkel met LST werken. Tjah, da's nu te laat... Dinsdag een 900ml zelfgemaakte compost thee gegeven langs onder. ondertussen even niets meer gegeven en ik wacht nog wel tot morgen denk ik. dat we nog eens 3 dagen niets krijgt. Als ik mijn voorbije week weer zo bekijk heb ik het misschien weeral wat overdaan: Ondertussen weer paarse stelen, wat verkleuringen in het blad, en de nerven van het blad hebben precies ook wat "spataderen" langs onder Tatanka dag 16 : doet het ietsje beter naar mijn mening. ik geef enkel regenwater met tussenpozen van 2 of 3 dagen niks. enkel in het begin een mini beetje power roots gegeven. Ik denk ook dat ik die morgen verpot als ik de wortels zo zie.
 3. Hier ben ik al weer met al mijn ongeduld dag 45: Met hoe ze er nu uitziet blijft mijn redenering dat ze er toch beetje hongerig begint uit te zien? Of is het nog helemaal niet zo dringend? Als het zover is, kijk ik dan best voor alga grow/bloom of zou een lichte compost thee haar meer goed doen? Ik dacht ditmaal eens langs boven te wateren nu ik min of meer weet hoeveel ze moet hebben op dit moment. Licht aan: Licht uit met 4200K spot:
 4. 1e keer besteld bij OTG: 6 verschillende artikels waarvan 2 dubbel (voor een vriend). 1 van de 2 flessen PH+ ontbrak en ipv mijn PH 7.0 buffervloeistof kreeg ik een of ander "EC conductivity" flesje... 3 kwartier aan de lijn gehangen met een dame die me 3x 10min in de wacht heeft gezet om "iets te gaan navragen"... Alles ging dezelfde dag naverstuurd worden. Niets van bevestiging gehad ofzo via mail. Na 5 dagen nog niets gehoord en dus opnieuw gebeld, bleek het al verzonden te zijn. Wanneer dit was gebeurd durfde de dame zich niet over uit te spreken... 2 dagen later dan toch alles plots geleverd. 2e bestelling daar noodgedwongen geplaatst om dat bij mijn Poolse shop het niet op voorraad was. Toen ging alles gelukkig wel goed. Vriend van me daar 2x besteld zonder probleem. De 3e keer ontbrak er ook iets... Voor ons beiden was het allesinds de laatste keer OTG.
 5. Vanmiddag weer (regen)water gegeven, uiteindelijk toch maar besloten geen voeding te geven. Leek de juiste beslissing als ik jullie reactie lees. 1L de schotel in. Na 30min bleef er maar 250ml over. Nieuwe groei is wat optimistisch verwoord, maar een week geleden zag ik de 8e internode net uitkomen, nu de 9e. (Het 1-vingerig blad en de eerste laag 3-vingerig is al weg ondertussen). Och, ik ben al blij dat er al een klein beetje beweging in zit. En geduld hebben... Da's uiteindelijk nog het allermoeilijkste aan deze hobby.
 6. Haha de heilige man is toch nog 2 maanden weg ? Ochja als we maar een excuuse hebben om wat te kokerellen smakelijk! Best wel frosty die gelato trouwens
 7. Nog een gedachte die ik had : De nieuwe groei is redelijk bleek, dus voedingstekort? Bladpuntjes zijn geel, dus stikstof overschot? Wat als ik nu een kleine hoeveelheid alga bloom zou geven? Die is watlager in N grow: 4,2,4 bloom: 3,2,5
 8. Na de watergift langs onder onder van 500ml een week geleden weer even 3 dagen niets gegeven. Ik besefte dat ze weer al redelijk droog begon te staan en heb besloten meteen ook even een vochtigheidsmeter te gaan halen voor in de aarde om te dubbelchecken. In het tuincentrum heb ik verschillende planten opgehoffen en mijn vingers in de aarde gestopt. Conclusie: Geen enkele plant daar stond zo droog of woog zo weinig als mijn plant. Thuisgekomen met de vochtigheidsmeter de aarde nog even gecheckt en gaf zo droog aan als maar kon. Na wat opzoekwerk een kookpot gevuld met een paar liter water, daar het kleinst mogelijke drupje afwasmiddel bijgedaan (zou ervoor zorgen dat water beter in de droge aarde kan dringen) en de smartpot 10min hierin gezet, zodat het water net niet tot de hoogte van het aardoppervlak kwam. Na 10 minuten had de plant 1,5L opgezogen. Tegen 's avonds zag ze er al stukje beter uit en was de bovenste scheut al een stuk bijgegroeid. Daarna weer 1 dagje overgeslagen en gisteren weer 1L (regenwater) langs onder gegeven. Na 30min was er weer 700ml uit de schaal verdwenen. Blijkbaar drinkt ze dus best veel. Misschien ook door de afzuiging die op max staat? Ondertussen staat ze er zo bij: licht uit: De nieuwe groei begint al wat bleker te worden. De batmix zou voeding hebben voor 6 weken. Hier ben ik bijna aan, misschien eens kleine groeivoeding geven? Bladpuntjes blijven wel beetje gelig .. Ik zou ook graag eens toppen, maar misschien wacht ik nog paar daagjes tot ze nog beter hersteld is van de uitdroging. 5 dagen geleden ook nog een puur CBD soortje ingestoken RQS Tatanka . Ik dacht dan heb ik toch alweeer backup als alles weer de mist in zou gaan. Kost van 1 zaadje weegt niet op tegen weer zoveel weken kwijtraken
 9. Ik dacht dat bij biologische voeding ook een beperkte hoeveelheid wegspoelbaar was; het gedeelte dat wel reeds werd afgebroken tot in plantopneembare vorm. Misschien zie ik dit nog wat verkeerd, daarover ben ik nog bezig met mijn huiswerk. Allesinds bedankt voor de uitleg. Normaal geef ik 's morgens water als het licht net aan is, maar gisterenavond begon ze toch wel heel slap te hangen dus maar meteen jouw methode toegepast: 1L water met 1ml power roots onderaan ingegoten en na een halfuurtje had ze er een halve liter van geabsorbeerd. De rest weggegoten. Ik hoop dat de power roots niet "als voeding telt".. Vandaag ziet ze er allesinds al een tikkeltje beter uit als gisterenavond.
 10. @Martijn 20 Een cm of 20. Ik heb na het verpotten de lamp op zo'n 60cm gehangen en geleidelijk weer laten zakken over een paar dagen. @lostchild Thx, aan die uitleg ga ik zeker wat hebben! Om dit nu even te vertalen naar mijn huidige situatie: Ik heb voorbije zondag een goeie 5% gegeven. Ik wacht dus nu bv. tot morgen/overmorgen zodat ze 3 dagen niets heeft gehad en vervolgens water ik nog eens goed in vanaf vanboven met 10-12% zodat de aarde goed in elkaar "smelt" en evt. met wat runoff zodat ik opstapeling aan voedingsstoffen wat kan wegspoelen? Vervolgens wacht ik een kleine week met water geven en dan begin ik vanaf onderaan te geven om de 2/3 dagen zoals je zei? Of nu nog inwateren heeft geen zin meer een gewoon starten met om de 2/3 dagen langs onder geven?
 11. 50ml gegeven, verpot naar smartpot 8L (3/4e batmix, 1/4 batmix re-use, 2 handen selfmade wormenmest). ingewaterd met de rest 150ml Heb maar met 150ml ingewaterd. da's misschien aan de lage kant waardoor de kleine wortelkluit niet goed is "samengesmolten" met de nieuwe aarde? Kan ik dit nog rechtzetten door nu 1 maal met veel water in te watern en te "spoelen" tot ik veel doorloop heb, en vervolgens terug wat laten droogtrekken? Of ga ik ze dan helemaal verzuipen? Overvoeding dacht ik dat je verbrande bladpuntjes zag. Wist niet dat ze ook gingen afhangen.
 12. Haha Misschien even in het zonnetje zetten om nog wat sneller te drogen?
 13. Wat bedoel je juist met startpunten? En misschien was 5% (5,7% eerder omdat ik misschien maar 7L van de 8L-potten benut) zelfs nog te veel aangezien de wortels nog niet de hele pot innemen?
 14. Altijd 26 a 27, gemeten in de hoek op planthoogte (wel zonder afdakje moet ik zeggen). 's nachts zou ik eens moeten kijken, dat heb ik nog niet genoeg bekeken misschien. Maar is in de kelder dus redelijk stabiel denk/hoop ik. denk niet dat die zwaar onder de 19 a 20 zal zakken. Sinds gisteren heb ik de meter eens in het midden van de tent op de scrog gehangen, ook op planthoogte. Daar is het eerder 28.
 15. Na 11 dagen niets te hebben gehad heb ik voorbije zondag uiteindelijk een kleine 400ml water met power roots (1ml/L) gegeven, 5% van de potinhoud. Het leek me wel tijd aangezien alles al wat licht begon aan te voelen en ik las dat smartpot ook nog sneller uitdroogden dan gewone plastic potten. Gisteren zag ze er uiteindelijk nog slapper uit waardoor het weer leek alsof ze toch al terug te nat stond. Ik ben even verder beginnen kijken en bleek een draaiknop in de controller van de afzuiging een slecht contact te maken. De afzuiging heeft wel altijd blijven draaien maar misschien altijd wat op een te laag vermogen. Ik dacht dit verklaart waarom ze telkens zo nat lijkt te staan, maar aan de andere kant lijkt de luchtvochtigheid altijd tussen de 40 a 50% te zitten wat me OK lijkt. Ik heb even de controller er tussenuit gehaald en de afzuiging gewoon op 100% laten draaien in de hoop dat dit beterschap zou geven. Nu zag ze er daarnet weer zo slap uit als hieronder te zien is. Ik kom weer tot de conclusie dat ik 35 dagen sinds ontkieming weer met een veel te klein plantje zit waarvan de groei nagenoeg stilstaat. 't is echt om te huilen
×
×
 • Create New...