Jump to content

FoolOnTheHill

Full member
 • Content Count

  6,988
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

FoolOnTheHill last won the day on January 15

FoolOnTheHill had the most liked content!

Community Reputation

1,641 Top reputatie

About FoolOnTheHill

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cannabinoids Block Cellular Entry of SARS-CoV-2 and the Emerging Variants Abstract As a complement to vaccines, small-molecule therapeutic agents are needed to treat or prevent infections by severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS-CoV-2) and its variants, which cause COVID-19. Affinity selection–mass spectrometry was used for the discovery of botanical ligands to the SARS-CoV-2 spike protein. Cannabinoid acids from hemp (Cannabis sativa) were found to be allosteric as well as orthosteric ligands with micromolar affinity for the spike protein. In follow-up virus neutralization assays, cannabigerolic acid and cannabidiolic acid prevented infection of human epithelial cells by a pseudovirus expressing the SARS-CoV-2 spike protein and prevented entry of live SARS-CoV-2 into cells. Importantly, cannabigerolic acid and cannabidiolic acid were equally effective against the SARS-CoV-2 alpha variant B.1.1.7 and the beta variant B.1.351. Orally bioavailable and with a long history of safe human use, these cannabinoids, isolated or in hemp extracts, have the potential to prevent as well as treat infection by SARS-CoV-2. https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jnatprod.1c00946?goto=supporting-info Stoffen die voorkomen in cannabis, kunnen een rol spelen bij de bestrijding van het coronavirus. Dat meldt RTL Nieuws op basis van wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in het Journal of Nature Products. Het gaat om de componenten CBGA en CBDA. Uit laboratoriumonderzoek bleek dat deze stoffen zich aan uitsteeksels van eiwitdelen op het virus bonden, en daarmee voorkwamen dat die gezonde cellen binnendrongen. Een kanttekening bij het onderzoek is wel dat test werd uitgevoerd met de alfa- en bètavariant van het virus en niet met de gemuteerde, besmettelijkere mutaties Delta en Omikron. Ook is de test vooralsnog niet uitgevoerd op mensen. (Joop)
 2. De prijzen van producten in een gebied, kun je niet los zien van de levensstandaard van de bevolking van dat gebied. En als je die prijzen dan ook nog gaat omrekenen naar een ander betaalmiddel, krijg je te maken met schommelingen in de wisselkoersen. Die twee dingen samen geven een zeer vertekend beeld. De dollar is flink gedaald in de laatste jaren, bijvoorbeeld. De bureaucratie schijnt een groter probleem te zijn dan de belastingen, in California. Dat legale wiet goedkoper zou zijn, geeft geen zinnig mens overigens ooit gedacht.
 3. Toonaangevende bedrijven willen belastingverlagingen. Niets nieuws onder de zon!
 4. Wat wil je daar nu mee zeggen? Webben zijn echt het allerlaatste stadium. Dan ben je al veel te laat om nog te kunnen ingrijpen. Succes.
 5. En het geslacht van een plant heeft totaal niets te maken met de (dominatie van) erfelijke eigenschappen van een plant. De informatie betreffende het geslacht wordt gevormd door het X en Y chromosoom, en die hebben dat als enige functie. Hoe een plant er uit komt te zien, wordt doorgegeven via de andere chromosoom-paren.
 6. Dat kun je pas achteraf vaststellen, tenzij je eerdere resultaten kent van identieke kruisingen. En naast recessieve en dominante eigenschappen, bestaat er ook nog "gedeeltelijke dominantie" (rode bloem X witte bloem geeft rose bloem), en "onafgemaakt dominant" ( rode bloem X witte bloem geeft rode bloem met witte strepen of vlekken). Daarnaast zijn alle eigenschappen onafhankelijk van elkaar overerfbaar. Je kunt de neus van je vader erven, en de ogen van je moeder. Zo gaat dat bij planten ook. Basiskennis. Lees het werk van Mendel. Succes.
 7. Probeer een plant zonder, een plant met, en een plant met een grote dosis. Zo kun je alle soorten meststoffen uitproberen, en zie je ook de tekorten en de verschijnselen bij overdosering. Bij voeding uit een fles probeer je bijvoorbeeld de halve aanbevolen dosering (vaak al genoeg), en ook de dubbele aanbevolen dosering. Maar pas op met uitwerpselen van dieren. Voor vogelgriep, bijvoorbeeld. Zoönose is het codewoord. Koop gewoon een zak kippencompost. Met echte stukjes kip!
 8. Probeer een plant zonder, een plant met, en een plant met een grote dosis. Zo kun je alle soorten meststoffen uitproberen, en zie je ook de tekorten en de verschijnselen bij overdosering. Bij voeding uit een fles probeer je bijvoorbeeld de halve aanbevolen dosering (vaak al genoeg), en ook de dubbele aanbevolen dosering. Maar op met uitwerkselen van dieren. Voor vogelgriep, bijvoorbeeld. Zoönose is het codewoord. Koop gewoon een zak kippencompost. Met echte stukjes kip!
 9. Verse mest is nooit goed. En hoe wil je de dosis gaan bepalen?
 10. Dat komt vast omdat je ook op het Stainhufters forum zit.
 11. Leuk, die walnoten, maar het gaat wel een jaar of tien duren voor jee noten kunt gaan oogsten. Succes!
 12. Kun je die trimmer niet gewoon met de accuboor aandrijven? Daar zit garantie op.
×
×
 • Create New...