Jump to content

mijnhandishash

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About mijnhandishash

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

294 profile views
 1. Even een foto update, ondertussen hangen ze al een week te drogen maar zijn toch wel kleine topjes gebleven . Waarschijnlijk door de te koude omstandigheden.. Volgende keer in de winter toch maar voor autoflowers kiezen en op 20/4 zetten voor maximum warmte. Hopelijk toch nog wat lekkers te roken.. Dit wordt een leuk knipwerkje met al dat blad..
 2. Heb ze ondertussen ook gevonden bij zamnesia maar zijn uitverkocht. Was prijzig zaad dacht ik. Veel succes ermee!
 3. Staan er mooi bij! Zijn dat pc fans in je tentje?
 4. Even update, 2 dagen geleden nog even stevige knipbeurt gegeven. De bloei mag er nu wel inkomen.. nog steeds geen echte bloei te zien..
 5. @greentjeonatrip The thing with slow release is....ze blijven wel afgeven en die tabs bevatten een aardig hoge N ratio en is zeker niet iets waar je je planten in de bloei nu een geweldig plezier mee doet Had inderdaad niet op gelet hoe hoog die N is in die tabs :p
 6. Oke, dat word dan beter terug de tab uit de grond krabben hahaha. Wel ja ze hebben 2pk boosters eentje pkbooster 5-8(gewoon organische vloeibare fles voeding) en een pk booster compost thee ( poedervorm die je zelf nog minstens 12uur moet laten bubbelen in water met een pompje). Alleen werk dat niet excelent met men autopots.(organische vloeibare voeding in vat verstopt het systeem) plantarium sprak wel op hun website van het te injecteren van hun vloeibare pk booster in autopots. Daar had ik nog niet van gehoord.. zie link: https://www.plantarium.nu/shop/cannabis-kweken/plantenvoeding-voor-cannabis/bio-tabs/bio-tabs-bio-pk-top-booster-1liter/ Let op: Biologische vloeibare voedingsstoffen zijn niet te gebruiken in automatische druppelsystemen. We zien dat de systemen verstoppen door algenvorming. Daarbij is de vloeistof meestal te dik. Als je AutoPot systemen gebruikt kan het overigens wel. Dan geef je handmatig, met een gieter of maatbeker, elke week een injectie per AutoPot. Daar kunnen we je in onze winkel meer over vertellen.
 7. Inderdaad, dan zullen ze zowiso wel beter gaan. Of ik moet in het vat een verwarmingselement steken. Bestaat dat niet van een aquarium ofzo? Maarja volgende run zal het al meer naar de lente gaan en zal de temperatuur al wat warmer zijn hoop ik.
 8. Dacht dat het een bepaalde periode voeding af gaf. Dus ik dacht als ze nu nog steeds niet bloeien kunnen ze wel nog wat gebruiken. Kan op die tabs toch niet eeuwig veggen of als moederplanten houden..? Ik citeer even naar de uitleg op de site van plantarium : Let op: de Bio Tabs gaan 8 tot 10 weken mee. Dan zijn ze op en blijft er ook niets achter in je pot. Zorg er dus voor dat je de dag van insteek in je logboek noteert. Ook aan je cannabisplanten kun je zien dat de Tabs op beginnen te raken; de plant vergeelt van onder naar boven. Gele bladeren zijn in veel gevallen immers een voedingsgebrek. https://www.plantarium.nu/shop/cannabis-kweken/plantenvoeding-voor-cannabis/bio-tabs/set-van-10-losse-bio-tabs/
 9. Heb van het moment dat ik ze verpot heb uit de bekertjes naar de grote potten 9 dagen gewacht tot ik het vat aan zette
 10. Ja heel vreemd dat het zo lang duurt. Zou het misschien door de lage temperatuur kunnen zijn?.. Geen idee hoe het komt
 11. Ja heel zeker hou alles goed bij qua datums. Morgenavond is het 4weken 12/12. Extra tab heb ik bijgestoken om dat de bloei nog moet beginnen en een tab maar 8 tot 10 weken werkt/slow release voeding afgeeft. (Volgens website van plantarium) En ik zit nu al in week 11 van totale cyclus. Was dit volgens jou niet nodig dan? Wou de planten zo min mogelijk stressen door maar twee keer te snoeien. Dit juist voor 12/12 en op einde week 2 bloei.Om dat ze dan maar 2 korte herstel periodes hebben in plaats van constant wat stress. Maar ze zijn ondertussen al weer bomvol gegroeid met blad..
 12. Ondertussen zijn we bijna 4 weken verder nadat ik de klok op 12/12 gezet heb. Nog steeds geen tekenen van echte bloei... Wel heb ik bij elke plant al wat voorbloei verschijnselen. Bij de node's zie ik mini Calyxen met mini witte bloeiharen. Wel gedacht dat de bloei sneller op gang zou komen vanaf ik de klok op 12/12 zette. Ook heb ik nog altijd wat last van enige tekorten.(zoals te zien op de foto's). Wat bruine vlekjes op het uiteinde van enkele oudere bladeren. Kijk naar de roestte puntjes ik denk dat dit en verder stadium is van een Cal/Mag probleem (ph lockout). Heb ook wat last van hele gele bladeren die direct ontstaan uit nieuwe groei, denk dat die eerder ijzer tekort (lockout) zou zijn. <== moeilijk te zien op foto door het sterke licht Heb gisteren voor de derde keer gesprayd met de BoomBoomspray van Biotabs. Dit om de week om via het blad de problemen aan te pakken. Maar zag na de tweede keer sprayen nog niet veel verschil. Het is soms ook wel echt Koud in de tent dus dit zal waarschijnlijk de bacteriën lam leggen of toch minder actief maken. Door een goed bodemleven zouden de actieve bacteriën helpen met de ph goed te krijgen als je je water niet PH't. Maar omdat het juist zo koud is worden ze inactief. (heb gehoord vanaf een graad of C°12 dat ze lam liggen). Ijzer, calcium, magnesium (het probleem denk ik dus) worden beter opgenomen door de plant in de lagere "PH range" tussen 6.0 en 6.5. Dus heb gisteren toch de ph in het vat naar beneden gehaald tot 6.1-6.2. Hiermee hoop ik de plant zijn gewenste voedingstoffen uit de grond te kunnen halen. Ook heb ik een extra tab bijgestoken (heb een kuiltje gegraven met men vinger) en ook een gat net naast de stam met wat silicium flash poeder er in. En klein beetje ge top watert met een ph van 6.1 en wat orgatrex (grotendeels molasse en snelle voeding). Hopelijk werkt dit en kunnen ze snel beginnen bloeien voor de planten men tent uitgroeien Benieuwd of jullie twijfelen aan men theorie en verdere tips heel welkom!!
×
×
 • Create New...