Jump to content

Cammie

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About Cammie

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Female
  1. Zou kunnen ,maar ik heb ze toch maar geoogst dus is niet meer terug te draaien en ik heb trichomen op de bloemen bekeken ,en ook op het blad van de plant waar geen bloemen aan zaten. Ik ben geen roker dus voor mij is melkachtige trichomen al goed. In de winkel waar ik de laatste zaden (sensi skunk) kocht vertelden ze trouwens dat het vaker voorkomt ,dat zaden niet uitkomen,dat leveranciers bv oud zaad verkopen. Sommige sturen dan nieuwe op als je zegt dat ze niet uitkwamen ,maar niet allemaal. Ik ga toch even rondkijken op internet naar leveranciers welke goed in de reviews eruit komen ,welke niet. Ik heb bv vaak pech gehad met easy bud autoflowerzaden ,dat ze niet uitkwamen, hermafrodieten,lage opbrengst...Ik ga even googelen op wat je zegt; opgezwollen calyxen,ik vind het nog lastig al die dingen te onderscheiden.
  2. de planten waren toch al "over the hill" ,hoor (en hadden ,door de microscoop bezien ,melkachtige trichomen) ,ze begonnen slechter te worden ,herfstig en ik heb ze geoogst. gelukkig ook ,want nu zag bij alle drie hermafroditering ,ofwel naast toppen balletjes, er kwamen al een paar dagen geen toppen meer ,de planten waren nu blijkbaar zaad aan het maken zo te zien. Ik ontkiemde mn zaden net als jij en heb vele zaadjes gehad die niet uitkwamen helaas..ik kocht wel altijd dezelfde bij dezelfde winkel en ga volgend jaar op zoek naar andere ,betere...
  3. Dat klinkt niet goed ,als ze niet verkopen wat ze zeggen te verkopen,ik heb het al vaker gehad en ga op zoek naar betrouwbaardere zaadleveranciers. Zoals je hierboven kunt lezen zat er helaas wél een hermafrodiet tussen en waren de anderen ook al zaad aan het ontwikkelen ,bij de toppen kwamen ook balletjes ,en heb ik gisteren snel alles geoogst en te drogen gehangen want de planten waren ook al over hun top en herfstig aan het worden (gele blaadjes e.d.) helaas, volgend jaar eerst op zoek naar betrouwbaar zaad....
  4. Hallo allemaal,ik probeer (voor medicinale olie) al 7 jaar op mijn balkon planten te kweken met meer en minder resultaat. Ik weet nu wat meer over water geven en mest en grond etc. ,maar toch behaal ik niet echt goeie oogsten. De laatste jaren tref ik steeds medicinale zaden die of niet ontkiemen of een of meer hermafrodieten produceren. Weet iemand waar je de beste kwaliteit zaden kunt kopen ? (het wordt een dure grap als 4 uit 5 zaden niet ontkiemen bv wat ik dit jaar in mei had,en de tweede serie 5 ontkiemde er drie van en zat er een hermafrodiet tussen...Ik woon drie hoog en heb een balkon op het zuid-zuidwesten (vaak winderig) ,ik heb een tomatenkasje voor als het langere tijd regent of voor storm dus er kunnen altijd drie of vier in het kasje gezet als er noodweer aankomt. Ik heb in het eerste jaar advies gekregen om altijd autoflowers te kopen ,maar is dit inderdaad de beste keuze ? (ik zou ivm de olie graag een jaaroogst van 120 gram willen halen,dat is nog nooit gelukt tot nog toe.) Wie heeft goeie tips vanuit ervaring ?
  5. Vandaag alles met een mini microscoopje bekeken. De drie met toppen bloeien en beginnen onderaan al te verouderen dus die kunnen geoogst ,ik zag al dat ze nu niet meer groeien en er eerder minder uit gaan zien ,de trichomen zien er melkachtig uit en voor olie is dat al prima . Ik wil het risico niet lopen dat ze door alle regen en koudere temperaturen op het laatst nog gaan schimmelen of rotten dus ze worden nu geoogst...na het afknippen zie ik dat onderin wel degelijk allemaal bolletjes zitten ,dus ze waren toch hermafrodiet geworden.....de eerste jaren (7 jaar geleden) had ik dit nooit en kiemden ook alle zaden,laatste jaren al 2 x hermafrodieten gehad en ook al een paar keer dat er geen een of maar een of twee van de 5 zaden kiemden,zo is het een duur grapje. Komt dat bij alle zaden leveranciers voor of zijn er betere/slechtere ?
  6. het zijn zeker alle vier autoflowers van mij (nog nooit iets anders gekocht) , ik zal updaten hoe het verder gaat. Ik zag net door het microscoopje doorzichtige trichomen wat zou betekenen dat de plant nog niet op haar top is...benieuwd ! (mijn jaar-voorraad medicinale olie hangt er altijd van af en van eigen oogst werkt het sterkste/beste dus fingers crossed) bedankt voor het meekijken en meedenken.
  7. aha ,ok ,bij jou dus ook nog geen bloei,ik wacht het dan nog even af...
  8. Ik weet eerlijk gezegd niet meer wat de strain is,omdat ik in die tijd een operatie onderging en er ging met de zaden veel mis ,van de eerste 5 ,dat was easy bud van RGS ontkiemde er maar 1 van de 5 en dat is volgens mij de plant zonder toppen en de andere zijn sensi skunk (3 van de 5 ontkiemden)
  9. hihi ,ik ook nog niet ,vind het alleen wel gek ,een volle plant van 2 maanden zonder toppen en ik zie ook geen trichomen ,die ik normaal al wel gezien zou hebben na 2 maanden.....de plant begint ook herfstig te worden onderop ,vergelende blaadjes e.d. en dan was het vaak oogsttijd..
  10. ok ,ik dacht misschien zijn auto's meer geneigd tot hermafrodieten ,dat er sneller iets misgaat.. deze planten zijn van begin juni.
  11. cannarie, ik las dat ze bovenop de oksels zouden moeten zitten :-) ,maar ik zal dan even van onderen kijken en proberen een foto te maken.
  12. o.k. ik wacht nog even af...ik ben geadviseerd toen ik eraan begon dat ik het beste autoflowers kon nemen op mijn balkon,denk je dat het sowieso beter is om geen autoflowers te nemen (volgend jaar) ?
  13. Ik kan met mijn telefoon helaas geen beter ingezoomde foto's maken ,ik zal er nog een paar meer proberen in te zoomen. Misschien zijn ze hermafrodiet ? (voor een mannelijke plant ziet hij er heel vol uit) Ik kweek ze niet om te roken ,maar om medicinale olie mee te maken. Ik vrees dat als die ene een herma of man was de andere al zijn bevrucht ,en dat ik daardoor de toppen niet herken...allemaal knippen ?
  14. weet ik niet ,ik zou het gek vinden aangezien ze gefeminiseerd zijn ,maar het kan altijd. Ik twijfel omdat mannelijke planten er nooit zo vol uitzien en weinig vertakkingen heeft (deze is vol met veel vertakkingen. Ik zie ook geen bolletjes in de bladoksels ,niet dat ik ze herken van internetplaatjes van mannelijke bolletjes in ieder geval ,maar ik twijfel dus...misschien weet iemand dit ?
  15. Ik heb een easy bud en drie sensi skunk,alle 4 van autoflower en gefeminiseerde zaden. (op mn balkon drie hoog op het zuid-zuidwesten) Ze groeien dit jaar goed dankzij mest en veel mooi weer ,maar eentje vormt geen toppen en de anderen weet ik niet of dat goed is. Ik plaats er foto's bij ,van de ene zonder toppen (die is wel heel groot en vol in het blad) en degene met wél toppen ? Ik hoor graag wat er aan de hand kan zijn bij degene zonder toppen,en of het wel goed eruit ziet bij de andere drie ivm toppen. (ik heb voor het eerst de sensi skunk en herken de soort toppen niet. Foto 2 en 3 zijn van de plant zonder toppen en foto 4 van de plant mét toppen.
×
×
  • Create New...