Jump to content

pindarots123

Full member
 • Content Count

  1,232
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

pindarots123 last won the day on May 13

pindarots123 had the most liked content!

Community Reputation

367 Goed

About pindarots123

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

776 profile views
 1. ik heb al jaren een moeder op rfx, werkt perfect als je d'r helemala kaalgeknipt hebt, om goed te spoelen met lage EC, wortelstimulator, af en toe wat enzymen erbij voor het laten opruimen van oude wortels. Wel de toplaag afdekken met iets tegen de algengroei. edit: en oh ja, natuurlijk hoort meten en weten er ook bij, maar als je de rest ook met rfx aan de gang gaat zul je hier sws toch al mee bezig gaan.
 2. Ja hoor, met de belofte dat je hem dan wél afmaakt.
 3. pertinente bullshit kan ik je vertellen. Voor het maken van een moeder wanneer je een mooie pheno tegenkomt, kan dit prima van gefeminiseerd zaad.
 4. Hoe kom je aan die Amerikaanse soorten dan? Zijn dit gewoon zaden die daar vandaan komen of op wonderbaarlijke wijze levende stekken?
 5. 330 watt in een 1,50 x 1,50 tent is ook een beetje weinig hè, hoop wel dat je dat nog even vermeld aan je potentiële koper.
 6. Uiteindelijk zullen ook die standaard potten wel water opnemen en leeglopen, ze doen er denk ik alleen iets langer over. Ik zou er wel wat extra gaten in maken, ik kwam hier op het forum eens de grandioze tip tegen om dit gewoon met een soldeerbout te doen
 7. Ja, en dan met name de diepe smalle rozenpotten zijn hier perfect voor, veel ruimte voor de wortels om naar beneden te gaan.
 8. Inmiddels hergebruik ik de rfx al vele malen, de enige aanvulling die er na iedere ronde bij komt zijn de 2 ltr-potjes waar ik in voorgroei. Ik begin zo'n 2,5 - 3 week voor de nieuwe ronde met een stek in 2 liter rozenpotten in nieuwe rfx. Deze zijn dan perfect volgeworteld tegen de tijd dat ik ze nodig ga hebben. Ik spoel deze potjes de eerste keer met 3 liter voedingswater, uiteraard op de juiste PH (5-5,2 ong.) en een EC van 1.3-1.4. Deze waardes en hoeveelheden zijn uiteindelijk gewoon een stukje ervaring en nametingen van je drain. Stekjes mogen in het begin, wanneer ze nog flink groeien en wortelen best een wat hogere begin EC namelijk. Als ik een 11 literpot met nieuwe rfx zou vullen zou ik dezelfde leidraad aanhouden, dus inwateren ter grootte van het volume van je pot.
 9. Ik weet 't, ik doe het tegenwoordig ook precies zo, maar nog wel altijd een mondkapje op, je weet maar nooit of ze er over 20 jaar achter komen dat rfx net zo schadelijk bleek te zijn als asbest
 10. Die hoofdtop lijkt wel een heel goed eind weggerot te zijn ja...de blaadjes in de top zijn door de rot al aan het afsterven, je bent rijkelijk laat met het constateren van dit feit.
 11. Ik ben hier ook op dit forum omdat ik het leuk vind, niet omdat ik een verkoper van RFX ben die jou door je 'stronteigenwijze instelling' tot op het bot dient te overtuigen dat potten beter zijn dan een bak. Dit is slechts mijn mening en ik ken rfx door en door. Mapito weet ik geen snars van maar dit beschouw ik altijd al het goedkopere, inferieure alternatief op rfx, omdat rfx nieuw, schoon, PH-neutraal en direct uit de zak zónder veel spoelen verwerkbaar is. Die paar tientjes die het meer kost neem ik graag voor lief, de gigantische tiefusjeuk en ademhalingsproblemen als je geen mondkapje draagt bij verwerking ook (dus MONDKAPJE dragen). Dat jij graag rondes verneukt geloof ik geen biet van, anders zou je er niet zo zwaar aan tillen dat je veel tijd en geld gaat steken in de ombouw. Ik vraag me sowieso af waarom je je huidige setting om wilt gooien, aangezien alles naar eigen zeggen nu super werkt. Ik hoor je bijv. niet praten over het vervangen van je HPS, wat een écht ingrijpende ontwikkeling aan je setup zou zijn én voor een verhoging van je rendement zou kunnen zorgen.
 12. Waarom zouden we hier met grote moeite argumenten bij elkaar schrapen om het idee van 1 grote bak met RFX te verantwoorden, als alle argumenten om wél voor potten/kratjes te kiezen meer hout snijden? De enige grondslag waar vandaan het idee van 1 grote bak op gestoeld is, is een biologische aardebak, waar je weken, zo niet maanden zorg draagt voor het laten ontstaan van een microklimaat aan weet ik veel welke schimmels en andere tiefuszooi, lavameel en gemuteerde wormenstront die je erin flikkert. 1 grote bak is simpelweg niet interessant, klaar. Maar ik zie graag de eerste pionier een aantal van zijn kostbare rondes verneuken om het tegendeel te bewijzen
 13. @Twiet Ik neem aan dat hij bedoelt: gemiddeld 11 per 600 watt. Ik vind het ook een extreem slecht idee. Ben een groot fan van RFX, maar dan wel op 11 liters. Deze houden zo'n 3-4 liter vast en zijn makkelijk door te spoelen met de juiste waardes, mijn vuistregel daarin is de hoeveelheid water ter grootte van het medium, 11-12 liter dus. Dus van bloei weer naar groei is dat mijn enige spoeling. Wat Twiet al zegt, in zo'n grote bak is het spoelen een nagenoeg onmogelijke taak. En eens in de zoveel tijd MOET je wel een keer spoelen, anders blijft de EC maar oplopen. Ik zie werkelijk geen enkel voordeel van een grote bak met RFX, het is totaal oncontroleerbaar en véél te bewerkelijk. Je praat over wortelruimte, maar als je er toch maar 11 op 600 watt zet kun je rustig 18-25 literpotten pakken en zodoende meer ruimte voor je wortels creëren. Hoewel ik dan denk dat je ook een stuk langer aan het voorgroeien bent, allemaal verloren tijd. eb en vloed is niet zaligmakend, je EC in het medium zal blijven oplopen omdat je bij iedere vloedbeurt enkel EC aanvult, maar niet wegspoelt, bij mensen die potten gebruiken herkennen dit aan de ophopende zouten rond de buitenkant van de pot, opdrogende plassen zouten op de vloer etc.
 14. Dat maatje van je heeft van tevoren dan niet genoeg onderzoek gedaan, 16 stuks van die Citizens die gemiddeld op 36 watt per stuk draaien, da's 576 watt voor bijna 3m², dat is natuurlijk ook véél te weinig licht.
 15. Beste man, er ligt nogal een behoorlijke kloof tussen de verhalen van 1 gram per watt, of de uiterst bedroevende 0.27 tot 0.44 gram per watt die jij de afgelopen jaren uit je ruimte weet te persen. Er zijn er hier velen die, zonder daar heel stoer over te hoeven doen, met gemak ruim boven een gram per watt uitkomen en hiervan zijn legio verslagen met groot gemak terug te vinden. En het is juist de door broodkwekers (en met 3600 watt aan lampen reken ik jou gewoon daaronder, hobby mijn reet, je verdient er gewoon 'je brood' mee) geliefde Amnesia die ondanks zijn wat langere bloei het meest oplevert, anders zou dit niet het meest gekweekte soortje onder die groep zijn. Ik val echt je niet aan op het feit dat je wiet kweekt om een boterham te verdienen, de meesten hier kweken meer dan dat ze ooit op kunnen roken, maar om nu te pretenderen dat de totale opbrengst maar bijzaak is en 3600 watt maar enkel een hobby, ik bedoel, we zijn niet achterlijk met z'n allen En tuurlijk zien we graag dat jij met speels gemak minimaal 3,5 kilo droog uit je ruimte trekt, maar dan zouden wat aanvullende foto's van je hok, wat meer info over de aan -en afzuig, temps etc helpen om betere adviezen te geven. Gooi ook wat info over je lampen neer, specs enzo. Helpt allemaal.
×
×
 • Create New...