Jump to content

pindarots123

Full member
 • Content Count

  1,503
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

pindarots123 last won the day on March 30

pindarots123 had the most liked content!

Community Reputation

541 Uitstekend

2 Followers

About pindarots123

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

1,994 profile views
 1. Lijkt me niet nodig om in twee topics exact dezelfde foto's te posten telkens. 1 topic is voldoende. Staan de plantjes normaal gesproken in een tentje? Hoe groot wil je ze uiteindelijk laten worden, daar hangt 't vanaf wanneer je moet schakelen. Na schakelen groeien ze nog wel een week of 3 door, maar als de temps bijv. laag zijn gaat dat groeien stukken langzamer.
 2. Bij mij gaan de in 2 liter hoge vierkante potten voorgegroeide stekjes naar een 11liter, dan spoel ik aan het begin van de ronde met 12 liter voedingswater en laat ze uitlekken. Bij mij duurt het dan soms tot 10 dagen voordat ik weer voor het eerst opnieuw water. Maargoed, hergebruikte rfx die al een aantal rondes meegaat kan ook veel meer vocht vasthouden.
 3. Ik zal je even helpen met een foto uit je topic op Rollitup: Of heeft het net poedersuiker geregend op dat blad rechtsonder Ga je nu echt op dezelfde voet verder als toen je 2 jaar geleden vertrok? Toen kwam er ook (terecht) commentaar op je 'adviezen', die je niet kon handelen.
 4. Och, daar is hij weer, overgevlogen vanuit Rollitup.org, waar mensen ook inzagen dat het nogal naïef is om anderen adviezen te geven terwijl je zelf in een dierentuin vol spint kweekt en waar 'enkele verbrande toppen' kennelijk de norm zijn, omdat je hier al in meerdere topics loopt te verkondigen dat de lamp er zo dicht mogelijk op moet. Je hebt letterlijk pas 1 kweek met led achter de rug, maar bent nu al weer links en rechts aan het praten alsof je alle wijsheid in pacht hebt.. Of een ledlamp er dicht op moet, hangt puur af van de PPF, @Kees A opende daar onlangs een topic over, waar verschillende armaturen op basis van dat gegeven vergeleken worden. Dat, en de bekende curve van hoeveel licht (PPF) een wietplant aan kan bepaalt hoe hoog of hoe laag je een lamp idealiter hangt.
 5. Die zaadjes kun je allang ontkiemen hoor, duurt toch nog minimaal een week voordat ze echt boven de grond zijn en meer licht dan een TL'etje nodig hebben, dan ben je in ieder geval vast op weg.
 6. Bij de onderste twee lagen is geen luchtstroom, ben zelf ook wel eens bijna in die val gelopen. Ik heb met tiewraps een paar van de bovenste lagen van het net dichter naar elkaar toe geklemd waardoor ik in ieder geval laag 7 gewoon goed kan gebruiken. Maar wat MisterX zegt, jouw lagen zijn allemaal 2/3e leeg, kan echt véél meer in, als de luchtstroom goed is mogen de toppen gewoon tegen elkaar liggen. Gewoon elke dag goed blijven inspecteren met een zaklamp.
 7. Misschien handig om het aantal dagen bloei er volgende keer bij te zetten. Verder staat 't behoorlijk vol ondanks weinig hoogte, weet niet of je nog gaat dieven maar anders wordt 't fluff knippen.
 8. Probeer het jezelf met zulke gigantische teilen vooral zo makkelijk mogelijk te maken, dus weinig verplaatsen en ook rfx overgooien klinkt allemaal erg bewerkelijk. Volgende ronde stort je de teil gewoon op z'n kop uit over het zeil, woelt het wat los, terug in de teil en ferm aandrukken. Anderen hier graven gewoon een gat en drukken de nieuwe plant erin en hup spoelen met groeivoeding. Ik vind het zelf wel fijn om eventuele ophopingen goed gehusseld te hebben voordat ik opnieuw start.
 9. Heeft ook met name te maken met 't feit dat het allemaal nieuwe RFX is. Als je het een paar rondes hergebruikt, zul je merken dat het allemaal wat compacter in de pot zit, al flink uiteengevallen is en in staat is om beter vocht vast te houden. Maar zeker in zulke grote teilen kan ik me voorstellen dat de toplaag, zéker aangezien het licht er VOL op schijnt, zeer snel uitdroogt. En wanneer de wortels dan nog niet dieper zitten krijg je kennelijk bovenstaand tafereel Je mag de rfx best wel flink aandrukken bij verpotten hoor. Wanneer ik een ronde start en de rfx na een kweek weer met groeivoeding spoel, zet ik ze altijd in de douche en laat ze een uurtje uitlekken. Wat er daarna in 't tentje nog uit de pot loopt verdampt vanzelf wel.
 10. Ik kijk even mee, omdat ik zelf ook 2 exact dezelfde zaadjes heb staan voor erbij deze ronde. Je overgenomen uitrusting heeft zich in het verleden al bewezen bij genoemde user, dus nu aan jou de nobele taak om zijn eerdere grows eer aan te doen, succes
 11. Lijkt in mijn ogen gewoon slechte genetica, een slechte pheno te zijn. Natuurlijk kan het anders worden als dit zich tot een volwassen plant ontwikkelt. Baby's zijn ook gruwelijk lelijk maar uit sommige groeien toch Doutzens. Maar sommigen dragen een masker en zijn in de kern toch downies. Altijd lastig met zaad
 12. Gaat prima zo, ik denk wel dat het een volle bende gaat worden, zou zeker nog een keer dieven na 2-3 weekjes 12/12
 13. Er lijkt nog wel meer aan de hand te zijn dan enkel overvoeding. Wellicht heb je ook gewoon slechte genetica getroffen met fluffy pheno's. Het blijft zaad en dus een gok wat eruit groeit. Maar zou dit een stabiele stek geweest zijn die er zo uit ziet, dan zou je ook kunnen denken aan te hoge temperaturen die de toppen zo fluffy en open van structuur maken. Maar wat ook raar is dat lang niet alle toppen er last van lijken te hebben. Je zou bijna denken dat je lamp een keer te laag heeft gehangen bij een paar toppen.
 14. Correctie, het is precies andersom. Warme lucht stijgt, koude valt, daarom zie je LVS-slangen vaak op of net onder lamphoogte geplaatst worden. Maar misschien werkt dit ook verder prima in jouw setup.
 15. Lijkt wel de versafdeling bij de Albert Heijn, waar ze water over het fruit -en groenteschappen vernevelen Mag ook wel met zo'n, tel ik dat ongeveer goed, 240 planten?
×
×
 • Create New...