Jump to content

pindarots123

Full member
 • Content Count

  1,555
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

pindarots123 last won the day on February 28 2021

pindarots123 had the most liked content!

Community Reputation

581 Uitstekend

3 Followers

About pindarots123

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

3,334 profile views
 1. Kun je ook aangeven waar je denkt dat het fout ging? Trokken de korrels te snel droog, was de EC te hoog, liep de PH alle kanten op? Stekblokjes direct in eindmedium is altijd een wat grotere uitdaging dan eerst voorgroeien in een tussenmaatje, waar je wat makkelijker kan bijsturen.
 2. Gelukkig niet, maar heb wel begrepen de laatste keer dat ik er was, dat dit te maken had met ziekte van (1 van de) eigena(a)r(en). Fijne tent, maar vraag me wel af hoe lang de gemeente deze jongens hun boterham blijft gunnen want het totale gebied waarin ze zich bevinden is woonhuizen.
 3. Nee, je kunt gewoon een stek van een stek van een stek van een stek (etc etc) blijven snijden; de genetica verandert er niet door. Dus dat hele verhaal dat het dezelfde generatie moet zijn is onzin. Hoe denk je anders dat genetica tientallen jaren kan overleven bij de stekkenboeren, uiteindelijk is een moedertje na 1-2 jaar wel op en zal je nieuwe moeten maken.
 4. Je maakt het allemaal veel te ingewikkeld. Niemand zegt hier dat de oorspronkelijke zaadplant ook de uiteindelijke moederplant moet gaan worden. Van de gesneden stekken kun je ook gewoon moeders op laten groeien, je hoeft niet álle gesneden stekken ook af te bloeien natuurlijk. Je houdt er bijv 1tje op 18/6 klein en na 2-3 maanden weet je of je de genetica weg kunt gooien of dat je die ene verder opgroeit, vermenigvuldigt etc etc. In een zaadplant zie je vaak bepaalde eigenschappen, welke je in de stek ervan niet altijd weer terug ziet komen, bijv flinke strek na 12/12, grote ruimte tussen internodes, de grootte van de toppen (en dus opbrengst). Mijn ervaring is dat de zaadplant meer kracht heeft, meer drinkt en vaak ook een hogere opbrengst heeft dan haar stekken daardoor. Toch groei ik vaak ivm ruimtetekort de moeder wél af, je kunt er immers wel dingen uit herleiden zoals hoe de topopbouw bijv. is, of de besuikering, compactheid, geur en afbloeitijd.
 5. Ik zit klaar voor een compleet kweekverslag van stek tot oogst
 6. Tis je eerste kweek dus dan gaan er logischerwijs een hoop dingen mis. Maar tegelijkertijd sla je ook een hoop tips en adviezen in de wind. Zo hoor je in de bloei een hogere PH te geven omdat de elementen in bloeivoeding dan beter opgenomen kunnen worden. Bij zaadplanten ga je altijd het probleem houden dat plant 1 schreeuwt om voeding terwijl plant 2 bij dezelfde hoeveelheid verbrandt. Verder zijn je planten heel erg klein gebleven en had je inderdaad beter kunnen toppen, dan nog een week groei en dan pas schakelen naar 12/12. Overgebleven voedingswater in je vat kun je ook niet eindeloos blijven hergebruiken en zou om de zoveel keer vervangen moeten worden, sws bij omschakeling naar bloeivoeding. Er staan nu een hoop tips in dit topic om het de volgende ronde als het goed is een stuk beter te kunnen doen, zoals bijv de plantjes in kleinere potjes laten opgroeien, zo kun je de waterhuishouding en voedingsgift beter controleren, en pas overpotten in de 18 liters als ze een flink wortelveld hebben.
 7. Goede start, ik vrees echter net als Weedsmurf wel dat je te laat hebt geschakeld met Amnees, ik zou gaandeweg flink blijven dieven om ervoor te zorgen dat ze bij gebrek aan licht gigantisch gaan strekken.
 8. Die plantjes zijn nog zó klein erin gegaan dat ik me niet kan voorstellen dat na 1x bovenaf water geven, de wortels de bodem van de pot al zouden hebben bereikt. Voorgegroeide plantjes kun je heel goed overpotten, gewoon een gat in de mapito 'graven', erin zetten en aandrukken, net als aarde. Dat stressverhaal is echt onzin. Met spoelen kun je bijv. de inhoud van de pot als hoeveelheid aanhouden, de drain gewoon het riool in (laatste druppels kun je nog even meten bijv.) Naarmate je het spul vaker hergebruikt wordt het ook compacter en houdt het meer water vast. de ph in de pot loopt ook langzaam op maar dit is allemaal niet zo erg, als je het aan 't begin van elke ronde met spoelen corrigeert en gewoon 5.5 (groei) en 5.8 (bloei) erin blijft pompen gedurende de ronde. Dus wat je nu in het begin meet uit je drain zegt eigenlijk niet zo veel over het (nog hele kleine) plantje. succes
 9. Mijn ervaring is dat het hele proces beter gaat als je de zaailingpluggen eerst in kleiner potje voorgroeit. Dit is beter te controleren en kun je gewoon per keer van boven handwateren tot je run-off krijgt. Deze drain kun je vervolgens ook nog goed opvangen en meten. Wat er nu gebeurt bij zo'n grote pot is dat van bovenaf wateren het meeste direct doorsijpelt naar beneden waar nog geen wortels zijn, maar wanneer je direct van onderaf gaat vloeden, wederom alleen de onderste helft van de pot nat is. Als zaailingen in zo'n jong stadium al vergelen is dat vaak een ph/voeding probleem, maar kan ook met je nieuwe mapito te maken hebben. Mapito is i.t.t. RFX niet geheel schoon uit de zak en moet je bij mijn weten eerst grondig spoelen voor de juiste waarden, heb je dit ook gedaan?
 10. Hoi Jefferson511, om even aan te geven hoe onmogelijk het is om jouw vraag te beantwoorden, hier een analogie van jouw vraagstuk: 'ik ga een trui kopen' 'een groene of twee blauwe' 'met welke trui versier ik de meeste vrouwtjes?' Je begrijpt het al, niemand zal deze vraag zonder aanvullende informatie van een goed onderbouwd antwoord kunnen voorzien. Het is daarom goed als je wat meer vertelt over je daadwerkelijke setup, want de lamp is slechts 1 onderdeel daarvan.
 11. Het zou helpen als je even het exacte type driver en cob vermeldt en wellicht een fotootje van hoe je ze bedraad hebt.
 12. Lekker laten gaan joh, die rommel staat buiten en daar ben je gewoon overgeleverd aan de grillen van de natuur. 1001 beesten kunnen je planten aantasten. Blad weghalen is onzin, 't is geen schimmel die zich langzaam uitbreidt ofzo.
 13. Raar dat je na zo'n extreme ervaring tóch het 'gevaar' weer opzoekt en je in laat met kweken van cannabis. Heb je immers je lesje niet geleerd? Waarom vind je het nu juist nodig om toch weer die connectie met softdrugs te maken? Omdat je het zelf kweekt maakt dat het legitiem? Als ik jou was zou ik heel dit spectrum lekker links laten liggen. Kennelijk heeft wiet je uiteindelijk geen mooie dingen gebracht, enkel een katalysator tot erger geweest. Gorilla glue staat wel bekend als een heftig soortje trouwens.
 14. en wát precies wil je gaan oogsten Duif? Die paar blaadjes? Er zijn nauwelijks toppen zichtbaar, laat staan dat als het gedroogd is dat er wat te roken over blijft. Zou het lekker laten staan, ben ook bang dat je weer 'ns te vroeg begonnen bent en de planten te weinig goed weer hebben gehad om volledig tot ontwikkeling te komen in de voorgeschreven tijd. Je kunt beter NU nieuwe zaaien, dan heb je eind september misschien nog een lekker rokertje te oogsten.
 15. Altijd tellen vanaf 12/12, zo tellen zadenbreeders ook als ze aangeven wat de bloeitijd van het soortje is, zo telt iedereen.
×
×
 • Create New...