Jump to content

pindarots123

Full member
 • Content Count

  1,535
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

pindarots123 last won the day on February 28

pindarots123 had the most liked content!

Community Reputation

570 Uitstekend

2 Followers

About pindarots123

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

2,205 profile views
 1. Ik zie in alle eerlijkheid écht geen reden tot ontbladeren hoor. Misschien Ben je dit gewend vanuit een situatie van 1 lichtbron (HPS)(hoewel je ook met cobs hebt gedraaid) maar bedenk dat hier met honderden leds het licht van alle kanten door de canopy heen schijnt. Bovendien zie ik zoveel ruimte tussen de vertakkingen dat ontbladeren mijns inziens niet nodig is en tot onnodige stress voor de toch al niet al te florissant uitziende planten zal leiden. Ik zou ze nu lekker met rust laten.
 2. Lijkt me inderdaad een beter idee, je ziet het bij jouw grow ook aan de bladeren / bladstand dat ze niet gelukkig zijn, blad ziet er droog en rimpelig uit.
 3. 600 watt in een 120x120 is ook wel aan de karige kant. Potten wisselen van plaats is inderdaad een goed idee, maar geen echte oplossing. Misschien een mooie led-lamp erin de volgende ronde?
 4. Flinke tegenvaller inderdaad, snap je frustratie. Verleg de focus vast naar de volgende ronde en begin al met ontkiemen van nieuwe zaden of kijk rond of je via via niet aan stekken kan komen. Zelf een moedertje onderhouden en eigen stekken maken klinkt nu nog als toekomstmuziek wellicht, maar is vaak wel de beste manier. Ook al is een aantal planten bevrucht, er zal nog wel wat bruikbare wiet vanaf komen. En als je het voor eigen gebruik deed dan kun je de zaden er tijdens 't verkruimelen wel uitvissen. Over de potentie en werking weet ik niet of dit nog aangetast wordt bij een bevruchtte plant, vaak zie je wel minder trichomen op zo'n top zitten. Denk dat iedereen hier wel rondes heeft gehad die faliekant fout afliepen, dit hoort er helaas ook bij.
 5. 't is nu simpelweg te laat, deze grow is overwoekerd door spint en het enige wat je kunt doen is, wanneer de webben rond de toppen gaan ontstaan, een beetje stofzuigeren. Nu spuiten = je oogst vernachelen. Iedereen heeft je in het begin wel 100x gewaarschuwd voor spint, kennelijk besloot je halve/geen maatregelen te nemen en nu zul je op de blaren moeten zitten helaas...
 6. Dus jij adviseert iemand, die nog zeven planten op 120x120 over heeft, om ALLE schutbladeren behalve in de top te verwijderen? Terwijl jij, een mafklapper die zich op dit forum als een clown heeft geëtaleerd de laatste weken, nog NOOIT één eigen gekweekte plant hier hebt laten zien? Vervolgens stel je nog de vraag, nádat je hem dirigeert om ALLE bladeren van de plant af te halen, hoeveel weken bloei hij eigen nu zit en hoelang het nog moet? Gast, kun jij niet gewoon weer lekker oprotten van dit forum? Je hebt jezelf de afgelopen weken zó totaal belachelijk gemaakt, dat niemand jou hier meer serieus neemt. Je bent een vastgelopen grammofoonplaat die als een demente infantiel enkel nog de woorden 'grodan/granulaat', 'enzymen', 'spoelen' en 'is HPS nou écht beter dan LED' kan uitkramen in ellenlange posts die kant noch wal raken. Kruip AUB weer onder die steen waar je de afgelopen 2 jaar ook hebt gezeten en verwijder je account lekker, je maakt jezelf met iedere nieuwe post nog belachelijker dan de vorige, serieus, het begint écht gênant te worden.
 7. Vergeet niet dat hij ook het advies gaat krijgen om te switchen naar Grodan cubes i.c.m. eb/vloed, dat hij een tafeltje van ong 50 cm onder zijn tentje moet plaatsen en natuurlijk het zaaien van onzekerheid of LED nou wel zogenaamd beter zou zijn dan HPS.
 8. Wanneer ik op foto 3 uit het niets 2 blaadjes in die top volledig verschrompeld zie, terwijl de schutbladeren erboven en eronder niets mankeren, dan gaan al mijn 'spider senses' af. Ik zou de top eens open vouwen.
 9. Doet bijna pijn aan de ogen om te zien hoeveel potentiele ruimte voor meer toppen in die tentjes verspild wordt. Licht op de aarde was al niet goed, maar hele gangpaden waar je twee aan twee doorheen kan marcheren is al helemaal doodzonde.
 10. Kort antwoord: nee. Tevens ook te lezen in de datasheet van Samsung. Wil je meer strips op dezelfde driver? Welke driver gebruik je nu, de HLG-600-constant current of constant voltage? Want het moet ook maar net allemaal passen binnen de waardes van de driver.
 11. Bovenstaand plaatje wou ik graag even delen.
 12. Goeie call, zo blijven de planten ook wat meer gelijk en drinken ze evenveel.
 13. Is dit niet gewoon een blaadje van helemaal onderaan de plant? En maar 3-vingerig? Lijkt gewoon op onderste blad wat te weinig licht krijgt en normaal afsterft.
 14. Ik snap de verwarring nu, bij mijn Davin gaat de stroom erop (lamp aan) bij de pinnetjes naar buiten gedrukt. Maar het is toch logischer om de lamp ook daadwerkelijk in de nacht te laten draaien ivm temperatuurverschillen? Als het zomer is, dan draai je ook het liefst met de lamp 's nachts aan omdat het overdag te warm is. In de winter laat ik dat ook gewoon zo want overdag heb ik de verwarming aan en 's nachts draai ik 'm naar beneden.
 15. Ik neem aan dat je wilt dat om 22u de lamp aangaat en om 10u de lamp uit? Want dat is niet hoe je de timer nu ingesteld hebt.
×
×
 • Create New...