Jump to content

pindarots123

Full member
 • Content count

  1,119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

pindarots123 last won the day on June 1 2017

pindarots123 had the most liked content!

Community Reputation

303 Goed

About pindarots123

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

347 profile views
 1. pindarots123

  20x bubblegummer

  ze schieten juist de hoogte in omdat ze op een gegeven moment tegen elkaar aan groeien en dan gaan strekken naar het licht. Dus eerder schakelen is 1 optie om ze kleiner te houden, maar je zou ze ook meer ruimte kunnen geven na het schakelen.
 2. pindarots123

  Tijdsregelaar externe verwarming droogruimte

  Deze man wil zo snel mogelijk z'n oogst verpatsen, zet je 1000watter maar lekker een dag aan, je mede-shoprokers zullen vast blij zijn met wiet die in 1 dag kurkdroog van vocht onttrokken gezogen is!
 3. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Is tape uberhaupt wel nodig bij dit soort strips vraag ik mij af? Als je de schroefjes in het midden goed vastzet op het u-profiel dan zijn de 2 oppervlaktes toch min of meer vlak op elkaar verbonden en kunnen ze de warmte toch goed aan elkaar afgeven? En ik dacht dat dit soort strips helemaal niet zo warm werden (ivm COBS bijv.). De TCI-strips heb ik zelf ook gewoon zonder tape aan alu-strips geschroefd en dat gaat ook prima.
 4. pindarots123

  Nieuwe setup

  Heb deze user gereport, raad anderen aan hetzelfde te doen, zal spoedig geband worden edit: stuurt PM bedreigingen
 5. pindarots123

  Nieuwe setup

  Hey rot jij lekker even op van dit forum ja? @sannie kun je deze kwibus even bannen?
 6. pindarots123

  2 hollands hope

  Dit is natuurlijk gekkenwerk om zulke bomen in zo'n woonwijkje neer te zetten, tuurlijk gaan mensen bellen over geuroverlast of trekt iemand op het juiste moment je planten eruit.
 7. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Hij heeft die Samsung strips helemaal niet liggen, staan althans niet op alibaba
 8. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Het zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met het aantal bronnen van licht, die duizenden ledjes komen onder alle mogelijke invalshoeken op het bladerdek binnen. Maar los van de praktijk, zou je in theorie met hetzelfde aantal lumen op het plantendek, evendiep komen? Ik denk dat als je met een lumens meter bij de strips op 10cm hoogte 1 punt gaat meten, er een veel lagere score uit komt dan wanneer je op dat zelfde punt meet wanneer er een 1000watter op 1 meter hoogte hangt, of is dit niet zo?
 9. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Als het echt maar tientjeswerk op 3 jaar is, dan is kijken naar die efficiëntie op zo'n kleine schaal als waar wij het als hobbyisten voor gebruiken, echt te verwaarlozen. Dan zou je mijns inziens veel beter kunnen focussen op wat meer gemak bij het bouwen van het armatuur biedt, of waarmee je de beste spreiding krijgt, de beschikbaarheid van de strips, de aanschafkosten, de hitteverdeling in de tent etc. Wat ik me wel afvraag @Wietefras: betekent een hoger aantal lumen per watt nou ook automatisch meer dieptestraling? Je geeft het voorbeeld om die tci strips bijv. op 16 watt te draaien en er dan 2x zoveel op te hangen. Voor mijn gevoel straalt dat twee keer zwakkere licht dan nóg minder diep (dat is althans nu al mijn gevoel zelfs wanneer ik die strips vol draai), of doe dat 'verlies' volledig teniet doordat er twee keer zoveel strips hangen? Straalt een 1000watter op een meter hoogte uiteindelijk even diep als bijv 100 tci strips op 10 cm hoogte, wanneer ze in totaal beiden evenveel lumens op de plant krijgen? Het gaat mij echt om dat verschil in afharding van de toppen in het lager gelegen gedeelte van de plant, ik zie tussen mijn COBS en TCI strips grote verschillen, maar dat kan ook liggen aan dat ik er op 60x60cm maar 4 strips van heb hangen?
 10. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Ja RIU is ook echt een betrouwbaar forum Vraag het Wietefras maar, mensen daar hebben dikwijls nogal een rijke fantasie. En ja, die samsungstrips zijn efficienter per watt, plus in een tentje van 60x60 heb je altijd relatief meer wandverliezen. Overigens, die vorige ronde had ik 3 verschillende stekken en 1 zaadje (slechte feno) er onder staan, nu staan er 4 dezelfde onder, we gaan over 3 weken zien of m'n score dan omhoog gaat.
 11. pindarots123

  85 x amnesia kweektentje

  Jeetje wat zonde, zo'n ronde moet je toch niet eens willen afmaken? Je bent meer tijd en energie kwijt aan je lampen/airco dan dat het je nog wat gaat opbrengen ben ik bang, laat staan of je deze planten überhaupt wel 9-11 weken in leven kunt blijven houden. Ik had het advies van Capitano ter hande genomen en zou ook opnieuw beginnen.
 12. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Al meerdere malen, ik heb 4 x 3000k strips in een 60x60 tentje met 4x 11-liters. Het resultaat varieert per soort, heb er zowel zaad- als stekjes onder afgebloeid, maar kom toch wel tot de conclusie dat 4 stripjes nét te weinig is. Liefst zie ik er 5 - 6 op dat oppervlak, alleen om dat netjes te verdelen is nog een kunst, ik ga de volgende ronde wel m'n armatuur daar naar aanpassen. In vergelijking met m'n 3500k cobs zie ik dat de plantjes onder de TCI strips bij 12/12 iets meer strekken (zal ook met de mindere lichtdruk te maken hebben hoor). De dieptestraling is een stuk minder, je hebt effectief ong. een laag van 20 cm waartussen de toppen goed afharden, de rest eronder begint al wat meer fluff te worden. Hier pas ik m'n diefstrategie dan ook op aan. De strips zijn wel wat vergevender voor de planten, onder de cobs merk je dat alle variabelen moeten kloppen voor een gezonde plant; onder de strips bloeit wat gemoedelijker af. De besuikering is meer dan top, ik durf zelfs te zeggen dat de toppen van hetzelfde soortje onder de strips wat plakkeriger zijn/meer trichomen hebben. Laatste keer haalde ik nét iets meer dan 1 gr/w er onder vandaan, onder ong. 100w
 13. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Voor mijn gevoel hang je de strips echt véél te hoog boven de planten waardoor je veel licht verliest. Mijn strips hangen soms op 2 cm van de toppen en dit gaat gewoon goed.
 14. pindarots123

  Problemen met verkleurende stekken tijdens wortelen

  mogelijke problemen: -teveel licht op de stekken; een TL' etje of ledstripje erboven is genoeg voor de eerste weken. -te hoge temperatuur -te lang afgedekt laten staan t.b.v. verhogen LV; ik heb zelf maar de eerste drie dagen de deksel schuin op m'n propegator staan, als je merkt dat ze aanslaan kan die er gewoon vanaf. Houd het stekblokje altijd goed vochtig, PH 5.5 en EC rond de 1 inwateren werkt bij mij prima. Eerste 2 weken hoef je bij het wateren niet telkens voeding te gebruiken want zolang het stekje nog geen wortels heeft gebruikt het niks, dus neemt het ook geen voeding op en loopt de ec in het blokje alleen maar op anders.
 15. pindarots123

  85 x amnesia kweektentje

  Jouw planten hebben na het overpotten gewoon een flinke klap gekregen door óf een te grote PH-wisseling of een hoge EC-wisseling. Té nat kan op RFX niet; het overvloed aan water spoelt er onderin namelijk gewoon weer uit, het is gemaakt om de ideale hoeveelheid water vast te houden. Ik zou ze nogmaals doorspoelen met de juiste voedings/phwaarden, te beginnen met PH 5.5 in de groei en EC >1.5 (afhankelijk van je startwaarden van je water). Wat Kapiteinkoek zegt, 1e keer mag de EC best hoog zijn. Pak eens 1 pot, spoel er 5-7 liter nieuw voedingswater doorheen en vang de laatste liter die eruit komt lopen op en meet die waarden, zo weet je grofweg wat de daadwerkelijke waarden IN de pot zijn. Een tip met nieuwe RFX: druk tijdens het vullen het wat aan, het spul klinkt nog behoorlijk in na een paar keer wateren / hergebruiken volgende rondes, nu zijn je potten straks maar voor de helft gevuld en heb je dus eigenlijk 6 liters ipv 11. Zó erg vind ik je planten er trouwens niet uit zien hoor, je kunt wel zien dat ze een tik hebben gehad maar de nieuwe nodes zien er toch gezond uit?
×