Jump to content

pindarots123

Full member
 • Content Count

  1,123
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

pindarots123 last won the day on June 1 2017

pindarots123 had the most liked content!

Community Reputation

303 Goed

About pindarots123

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

400 profile views
 1. pindarots123

  Rfx-1 Noob

  1: je zet éérst je stek in de smartpot, drukt de rfx stevig rondom aan en watert met een flink aantal liters je pot in zodat het er ruim onderuit loopt. 2: Nu loop je weg en kun je met gemak meer dan een week niet wateren. Je wacht tot er wortels onderuit de pot komen vóórdat je überhaupt met eb/vloeden begint. Is de pot droog maar heb je nog geen wortels onderin, dan gooi je er bovenin nog een litertje overheen en gaat daarna over op eb/vloed -teveel wateren kan niet op rfx, maar gun het medium wel de tijd om van tijd tot tijd even droog te trekken. -ik zou zelf helemaal geen smartpots gebruiken, dit is naar mijn mening alleen maar voordelig bij aarde, rfx is al luchtig genoeg van zichzelf en bevat daardoor genoeg zuurstof.
 2. pindarots123

  Dringend hulp gezocht!!!

  Dit is precies wat ik ook dacht toen ik die fotos voor 't eerst zag. Ik heb zelf nooit amnesia haze gegroeid maar de toppen zien er heel fluffy en opgeploft uit voor week 5 bloei.
 3. Je kunt proberen tot week 3 bloei flink te knakken en te buigen, maar (en dit wil je niet horen) het beste haal je er een paar uit...Er zijn mensen die in week 3 bloei de plant nog volledig strippen (schwazzen), misschien dat je dat aandurft.
 4. Dit gaat vééls te vol komen te staan, dat kan ik je nu al op een presenteerblaadje meegeven. Ze staan veel te dicht op elkaar om ze 4 weken voor te laten groeien. Dit gaat strekken als een malle en dan eindig je met bonenstaken tot in het plafond.
 5. pindarots123

  20x bubblegummer

  ze schieten juist de hoogte in omdat ze op een gegeven moment tegen elkaar aan groeien en dan gaan strekken naar het licht. Dus eerder schakelen is 1 optie om ze kleiner te houden, maar je zou ze ook meer ruimte kunnen geven na het schakelen.
 6. pindarots123

  Tijdsregelaar externe verwarming droogruimte

  Deze man wil zo snel mogelijk z'n oogst verpatsen, zet je 1000watter maar lekker een dag aan, je mede-shoprokers zullen vast blij zijn met wiet die in 1 dag kurkdroog van vocht onttrokken gezogen is!
 7. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Is tape uberhaupt wel nodig bij dit soort strips vraag ik mij af? Als je de schroefjes in het midden goed vastzet op het u-profiel dan zijn de 2 oppervlaktes toch min of meer vlak op elkaar verbonden en kunnen ze de warmte toch goed aan elkaar afgeven? En ik dacht dat dit soort strips helemaal niet zo warm werden (ivm COBS bijv.). De TCI-strips heb ik zelf ook gewoon zonder tape aan alu-strips geschroefd en dat gaat ook prima.
 8. pindarots123

  Nieuwe setup

  Heb deze user gereport, raad anderen aan hetzelfde te doen, zal spoedig geband worden edit: stuurt PM bedreigingen
 9. pindarots123

  Nieuwe setup

  Hey rot jij lekker even op van dit forum ja? @sannie kun je deze kwibus even bannen?
 10. pindarots123

  2 hollands hope

  Dit is natuurlijk gekkenwerk om zulke bomen in zo'n woonwijkje neer te zetten, tuurlijk gaan mensen bellen over geuroverlast of trekt iemand op het juiste moment je planten eruit.
 11. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Hij heeft die Samsung strips helemaal niet liggen, staan althans niet op alibaba
 12. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Het zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met het aantal bronnen van licht, die duizenden ledjes komen onder alle mogelijke invalshoeken op het bladerdek binnen. Maar los van de praktijk, zou je in theorie met hetzelfde aantal lumen op het plantendek, evendiep komen? Ik denk dat als je met een lumens meter bij de strips op 10cm hoogte 1 punt gaat meten, er een veel lagere score uit komt dan wanneer je op dat zelfde punt meet wanneer er een 1000watter op 1 meter hoogte hangt, of is dit niet zo?
 13. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Als het echt maar tientjeswerk op 3 jaar is, dan is kijken naar die efficiëntie op zo'n kleine schaal als waar wij het als hobbyisten voor gebruiken, echt te verwaarlozen. Dan zou je mijns inziens veel beter kunnen focussen op wat meer gemak bij het bouwen van het armatuur biedt, of waarmee je de beste spreiding krijgt, de beschikbaarheid van de strips, de aanschafkosten, de hitteverdeling in de tent etc. Wat ik me wel afvraag @Wietefras: betekent een hoger aantal lumen per watt nou ook automatisch meer dieptestraling? Je geeft het voorbeeld om die tci strips bijv. op 16 watt te draaien en er dan 2x zoveel op te hangen. Voor mijn gevoel straalt dat twee keer zwakkere licht dan nóg minder diep (dat is althans nu al mijn gevoel zelfs wanneer ik die strips vol draai), of doe dat 'verlies' volledig teniet doordat er twee keer zoveel strips hangen? Straalt een 1000watter op een meter hoogte uiteindelijk even diep als bijv 100 tci strips op 10 cm hoogte, wanneer ze in totaal beiden evenveel lumens op de plant krijgen? Het gaat mij echt om dat verschil in afharding van de toppen in het lager gelegen gedeelte van de plant, ik zie tussen mijn COBS en TCI strips grote verschillen, maar dat kan ook liggen aan dat ik er op 60x60cm maar 4 strips van heb hangen?
 14. pindarots123

  Bouw avontuur 2x led strip armatuur

  Ja RIU is ook echt een betrouwbaar forum Vraag het Wietefras maar, mensen daar hebben dikwijls nogal een rijke fantasie. En ja, die samsungstrips zijn efficienter per watt, plus in een tentje van 60x60 heb je altijd relatief meer wandverliezen. Overigens, die vorige ronde had ik 3 verschillende stekken en 1 zaadje (slechte feno) er onder staan, nu staan er 4 dezelfde onder, we gaan over 3 weken zien of m'n score dan omhoog gaat.
 15. pindarots123

  85 x amnesia kweektentje

  Jeetje wat zonde, zo'n ronde moet je toch niet eens willen afmaken? Je bent meer tijd en energie kwijt aan je lampen/airco dan dat het je nog wat gaat opbrengen ben ik bang, laat staan of je deze planten überhaupt wel 9-11 weken in leven kunt blijven houden. Ik had het advies van Capitano ter hande genomen en zou ook opnieuw beginnen.
×