Jump to content

pindarots123

Full member
 • Content Count

  1,546
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

pindarots123 last won the day on February 28

pindarots123 had the most liked content!

Community Reputation

575 Uitstekend

2 Followers

About pindarots123

 • Rank
  Ere lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

2,593 profile views
 1. Hoi Jefferson511, om even aan te geven hoe onmogelijk het is om jouw vraag te beantwoorden, hier een analogie van jouw vraagstuk: 'ik ga een trui kopen' 'een groene of twee blauwe' 'met welke trui versier ik de meeste vrouwtjes?' Je begrijpt het al, niemand zal deze vraag zonder aanvullende informatie van een goed onderbouwd antwoord kunnen voorzien. Het is daarom goed als je wat meer vertelt over je daadwerkelijke setup, want de lamp is slechts 1 onderdeel daarvan.
 2. Het zou helpen als je even het exacte type driver en cob vermeldt en wellicht een fotootje van hoe je ze bedraad hebt.
 3. Lekker laten gaan joh, die rommel staat buiten en daar ben je gewoon overgeleverd aan de grillen van de natuur. 1001 beesten kunnen je planten aantasten. Blad weghalen is onzin, 't is geen schimmel die zich langzaam uitbreidt ofzo.
 4. Raar dat je na zo'n extreme ervaring tóch het 'gevaar' weer opzoekt en je in laat met kweken van cannabis. Heb je immers je lesje niet geleerd? Waarom vind je het nu juist nodig om toch weer die connectie met softdrugs te maken? Omdat je het zelf kweekt maakt dat het legitiem? Als ik jou was zou ik heel dit spectrum lekker links laten liggen. Kennelijk heeft wiet je uiteindelijk geen mooie dingen gebracht, enkel een katalysator tot erger geweest. Gorilla glue staat wel bekend als een heftig soortje trouwens.
 5. en wát precies wil je gaan oogsten Duif? Die paar blaadjes? Er zijn nauwelijks toppen zichtbaar, laat staan dat als het gedroogd is dat er wat te roken over blijft. Zou het lekker laten staan, ben ook bang dat je weer 'ns te vroeg begonnen bent en de planten te weinig goed weer hebben gehad om volledig tot ontwikkeling te komen in de voorgeschreven tijd. Je kunt beter NU nieuwe zaaien, dan heb je eind september misschien nog een lekker rokertje te oogsten.
 6. Altijd tellen vanaf 12/12, zo tellen zadenbreeders ook als ze aangeven wat de bloeitijd van het soortje is, zo telt iedereen.
 7. Bloeivoeding begin je ook pas mee als er ook daadwerkelijk zichtbare bloei is. Tot die tijd heeft je plant groeivoeding nodig, hij is immers nog in volume aan het groeien. Zelf begin ik pas na 2-3 weken 12/12 met bloeivoeding.
 8. Ze zien er niet al te goed uit, hebben waarschijnlijk flink te leiden gehad onder het tekort aan water. Het is Kush, een indica, dus die blijven meer gedrongen en kleiner dan een soort met sativa-genen. Vandaar ook het vermoeden vorige keer dat je te vroeg geschakeld had. Ik vind de EC behoorlijk hoog voor deze fase. Verder zou ik je lamp op wat meer afstand hangen op dit moment, ze lijken niet gelukkig op het moment. Probeer de potten elke dag even op te tillen, zo krijg je een idee hoeveel ze drinken, misschien zelfs even op de weegcshaal, dan heb je zekerheid.
 9. Dit is ook gewoon een effect van het toppen én het ontbladeren wat je hebt gedaan. Het wortelveld is nu relatief groter dan wat de plant aan oppervlakte heeft om te gebruiken. Met als gevolg dat hij de opname van voeding met dit wortelveld niet kwijt kan aan de huidige grootte van de plant. Ook slaat het nergens op om nu al Bloom te geven zoals Toerist123 al aangeeft. Plus ik denk dat die mega boxfan op 2 plantjes met in totaal 8 blaadjes ook behoorlijk overkill is. Uiteindelijk als ze weer meer blad krijgen, groeien ze hier wel weer uit, maar op aarde kun je veel moeilijker direct op EC sturen omdat je het medium niet kunt spoelen. Op rfx zou ik net vóór het toppen en ontbladeren gespoeld hebben met lagere EC zodat de klap minder groot is.
 10. Leuk soortje, deze heb ik in het verleden ook eens gekweekt. Ik had toen een hele mooie pheno, maar had er geen stek van genomen. Ik ben toen echt 3 maanden bezig geweest om een uitgebloeid takje weer tot leven te wekken, weer terug de reveg in, opnieuw stekken. Helaas door omstandigheden nooit kunnen afmaken. Dus ben benieuwd wat er bij jou uit gaat komen. Je ziet nu al grote verschillen. Ik hoop dat de (flinke) ruimte goed vol komt met 9 stuks en nu al op 12/12, succes
 11. Stekken zijn ZOVEEL beter dan zaadplanten,...en je bent meteen verlost van het ongemak van het hebben van allemaal verschillende phenotypes, die krijg je er namelijk van de breeder vaak cadeau bij. Zeker als je minder (of meer) dan 10 planten hebt, lekker stekken nemen. Op 11 liters kunnen je stekken met een 1-2 weekjes voorgroeien vaak al op 12/12, dat scheelt je weer een maand aan ontkiemen en voorgroeien, en daar zullen de opbrengsten ook naar zijn. Over een jaar gezien zijn dat al gauw 2-3 extra grows die je kunt doen. Ook met stekken kun je met 1 vinger in de neus 500 gram onder 600 watt vandaan halen; de stekkenboer werkt immers met bewezen genetica waar hij duizenden dezelfde stekken van verkoopt. Wat je vraag aangaat, ...ja, stekken kunnen in 11 liter potten gezet worden met light mix, buffer tabs, enzymen. Omdat de groeiperiode minder lang is, hoef je wellicht iets minder snel met voeding te beginnen omdat de lightmix ook al startvoeding bevat. Het enige en grootste nadeel is het risico op spint. Hier zul je zeer actief tegen moeten behandelen. Zaadjes zijn zeker leuk, ik zet er ook graag een paar tussen, maar wel puur voor de fun en niet omdat ik verwacht dat het mijn grootste opbrengers gaan worden. Heb vaak zat meegemaakt dat de helft uitgroeide tot een fluffy pheno, een herma of topjes met een grootte waar een kabouter nog niet high van kan worden.
 12. Ik zie in alle eerlijkheid écht geen reden tot ontbladeren hoor. Misschien Ben je dit gewend vanuit een situatie van 1 lichtbron (HPS)(hoewel je ook met cobs hebt gedraaid) maar bedenk dat hier met honderden leds het licht van alle kanten door de canopy heen schijnt. Bovendien zie ik zoveel ruimte tussen de vertakkingen dat ontbladeren mijns inziens niet nodig is en tot onnodige stress voor de toch al niet al te florissant uitziende planten zal leiden. Ik zou ze nu lekker met rust laten.
 13. Lijkt me inderdaad een beter idee, je ziet het bij jouw grow ook aan de bladeren / bladstand dat ze niet gelukkig zijn, blad ziet er droog en rimpelig uit.
 14. 600 watt in een 120x120 is ook wel aan de karige kant. Potten wisselen van plaats is inderdaad een goed idee, maar geen echte oplossing. Misschien een mooie led-lamp erin de volgende ronde?
 15. Flinke tegenvaller inderdaad, snap je frustratie. Verleg de focus vast naar de volgende ronde en begin al met ontkiemen van nieuwe zaden of kijk rond of je via via niet aan stekken kan komen. Zelf een moedertje onderhouden en eigen stekken maken klinkt nu nog als toekomstmuziek wellicht, maar is vaak wel de beste manier. Ook al is een aantal planten bevrucht, er zal nog wel wat bruikbare wiet vanaf komen. En als je het voor eigen gebruik deed dan kun je de zaden er tijdens 't verkruimelen wel uitvissen. Over de potentie en werking weet ik niet of dit nog aangetast wordt bij een bevruchtte plant, vaak zie je wel minder trichomen op zo'n top zitten. Denk dat iedereen hier wel rondes heeft gehad die faliekant fout afliepen, dit hoort er helaas ook bij.
×
×
 • Create New...