Jump to content

pindarots123

Full member
 • Content Count

  1,161
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

pindarots123 last won the day on June 1 2017

pindarots123 had the most liked content!

Community Reputation

324 Goed

About pindarots123

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

569 profile views
 1. Ik merk bij de boxfan ventilator dat het ook veel verschil maakt of de plant in de luchtstroom staan. Ene kant van m'n tentje verdampen de planten een stuk sneller dan de andere kant, waardoor ze logischerwijs ook meer voeding verbruiken en nodig hebben.
 2. Ik denk dat het totaal absurd is om zulke grote potten vol rfx meerdere keren per dag te gaan lopen vloeden. In die 6 minuten tijd (+de tijd dat het duurt om weer leeg te lopen) zijn die potten al compleet volgezogen. Die plant kan in die 2 uurtjes tussen vloedbeurten door nóóit dusdanig veel verdampen dat het enig nut heeft om zo kort na elkaar weer te vloeden. Als je je verder inleest dan zul je tegenkomen dat 1x per 2-3 dagen de normale gang van zaken is. Jouw frequentie van vloeden zou mij alleen zinvol lijken als je planten van 50-100cm hoogte op stekblokken van 10x10cm hebt staan.
 3. Het voorbeeld was theoretisch, maar als je 3 à 4 takken per plant aanhoudt bij 11 liters tegen elkaar aan, krijg je een mooi dichtgegroeid veldje. Voorgroeien verschilt natuurlijk per soortje, maar als je langer met dezelfde stek werkt weet je wel hoelang je moet voorgroeien/schakelen.
 4. Ik denk eerlijk gezegd dat jullie met z'n 3en ook extreem sloom knippen. Op 11 liters knip ik zelf 3 planten per uur, in jouw tentje zouden 32 stuks van 11 liter passen, dit zou mij in mijn eentje ong. 11-12 uur kosten. Ik begrijp dan ook echt niet hoe jij hier 4 à 5 keer zo lang over kunt doen?
 5. Ik ben bang dat het nog wel een week of 4-5 gaat duren als ik het formaat van die topjes na 6 weken bloei aanschouw. Je bent nu te vroeg gestopt met voeding, dit is juist de periode waarin de aandikkende toppen dat extra beetje voeding goed kunnen gebruiken. Anderzijds ben ik ook bang dat er andere factoren zijn die de bloei hebben belemmerd, want dit zijn wel héle kleine topjes voor 6 weken bloei. Wellicht te weinig licht, te koud, slechte genetica, een combinatie?
 6. Idd, vier dagen drogen met de meest minimale onderdruk die nodig is om de ruimte niet te vullen met geuren, dan alles in een zak voor een halve dag en meten wat de LV is, en van daaruit kun je bepalen of je het spul nog een paar uur/ halve dag uitlegt of dat je het dicht laat en lekker laat curen voor een paar weken, zo af en toe de zak open en laten ademen en voelen/ruiken hoe je waren er aan toe zijn.
 7. Heel eerlijk, al dat gezwam over dimmen in de beginnende groei/bloei, langzaam opbouwen naar bloei, cool/kickdown/up/langszij, allemaal bullshit. Aan het einde van de rit heb je dan 3 tientjes bespaard aan stroom, nou, dat staat gelijk aan 10 gram verkoop bij wijze van, het is allemaal lood om oud ijzer. Leer relativeren en accepteer dat wiet kweken stroom = geld kost. Je runt geen 1000 planten-operatie dus ga niet overdreven lopen doen over die paar euro aan stroom over 1 kweek bekeken. Run de strips gewoon op de sterkte die je voor ze gecalculeerd hebt en hang ze in begin groei gewoon wat hoger als je denkt dat het teveel licht is op beginnende zaailingen / stekken. Veel licht voelt fijn, kan je soortje / pheno het tóch niet aan, kun je altijd nog met je interne schroef dimmen in uiterste geval. Nogmaals, loop je liever het risico dat je met je max gedimde stripjes grammen misloopt, of zet je de strips liever vol open en kijk je naar andere factoren om bij iedere grow wat te verbeteren?
 8. Inderdaad schuin in de hoek en iets gekanteld naar beneden. Verder laat ik hem op standje 1 of 2 meedimmen met m'n softbox, dan issie een stuk zachter.
 9. Op dit moment lijken de 112 cm F-serie Gen3 strips idd meest ideaal op dat oppervlak, dat zou ook mijn keuze geweest zijn. Dubbele rij leds dus dat vult lekker snel met licht. Ik zit zelf nog met COBS van 2 jaar terug, de cxb3590, nog steeds zeer tevreden over maar strips hebben gewoon een nóg veel uniformere footprint en kunnen lager op het gewas, minder last van hotspots, efficienter én geen heatsinks meer nodig, wat het bouwen ervan zeer eenvoudig maakt wat Wietefras al aangaf.
 10. Ik vond mijn mooiste pheno ooit in een gratis Choco Haze zaadje van Zamnesia, daar stek ik sindsdien met veel plezier van!
 11. Je kunt ook eens kijken naar deze Samsung Gen3 strips, ze zijn 112 cm, en aangezien je kast 115 is, moet dat perfect in de lengte passen. Het zijn ook dubbele rijen leds, dus 3 stuks over die 70cm breedte zou genoeg moeten zijn, maar 4 is net wat mooier, en ze dan iets minder hard draaien. https://www.digikey.nl/product-detail/en/samsung-semiconductor-inc/SI-B8VZ91B20WW/1510-2229-ND/6676693
 12. Begin is het het ijken van je Adwa-meter, koop ph4.0 en ph7.0 ijkflesjes en zorg dat dat goed zit, die chinese meter mag je direct bij't grofvuil gooien. Opzich is het niet gek dat na 3 weken de oudere blaadjes afsterven bij je stekken, zolang er maar een frisse, nieuwe , groene uitgroei in de kroon is. Maar je zaadplanten lijken ook te strekken in de beginfase wat duidt op lamp te hoog, vervolgens ervaren ze allerhande andere martel-omgevingsfactoren. Is er wel voldoende frisse lucht aanvoer op die zolder? Kweken is écht geen rocket-science, je doet gewoon IETS fundamenteel chronisch fout. Maar blad natspuiten is iets wat ik absoluut niet doe, heeft me alleen maar ellende gebracht. Stap anders eens over van voeding voor noobs en zet een paar potten extra met bijv. cocos of RFX/mapito en kijk hoe een plant daar op functioneert.
 13. Misschien moet je gewoon accepteren dat je totaal geen groene vingers hebt en deze hobby, die voor jou een kwelling is geworden, achter je laten.
 14. Ik snij met een groot broodmes rondom de kluit eruit, werkt behoorlijk effectief
 15. Je hebt 't er maar druk mee. Waarom is het snel wortelen voor jou zo belangrijk, ben/ga je stekkenboer worden van dit soortje?
×
×
 • Create New...