Jump to content

pindarots123

Full member
 • Content Count

  1,328
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

pindarots123 last won the day on January 12

pindarots123 had the most liked content!

Community Reputation

429 Goed

About pindarots123

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Recent Profile Visitors

1,167 profile views
 1. Wat mij betreft mag je er ook gewoon mee stoppen, tis nu toch allemaal hetzelfde aan het worden en je post echt te vaak op dit forum.
 2. Volgende ronde gewoon RFX kopen ipv mapito. Dat werkt een stuk schoner en je hoeft het spul niet eerst eindeloos te spoelen tot goede waardes. Verder vind ik het een leuke setup. Ben met Buyuk eens dat je hier beter een mooi (zelfgebouwd) led-armatuur boven kunt hangen, voor betere lichtverdeling en waarmee je dichter op de planten kunt gaan zitten. Misschien iets voor de nabije toekomst. Idealiter had je een hoger tentje gekocht, een lagere voedingsbak kan ook natuurlijk. Vwb de luchtbevochtiger denk ik dat je die in principe niet eens nodig zult hebben als je ook al een screen voor de groeifase gaat maken (ik neem aan dat je je inspiratie haalt uit de oude topics van Escobar) Of de gewortelde stekjes meteen op 12/12, dan blijven je plantjes ook laag maar zul je denk ik niet het maximale uit je 18-liters gaan halen (niet volledig doorworteld), da's zonde. p.s. je sensor aan je linkerwand nog even afdekken straks en lekker wat extra gaten in je potten boren tbv het vloeden. En idd, deze setup vraagt om uniforme stekken, geen zaadjes die allemaal verschillend in hoogte zijn.
 3. Komt wel goed vol, maar zou absoluut nu geen blad meer gaan verwijderen. Afwachten tot ze écht uitgegroeid zijn (volgens LC kan dat nog t/m week 5 duren) en dan eventueel wat schwazzen.
 4. Afgaand op de informatie uit dit topic en de plaatjes van de verpakking, moet dit wel extreem slecht zaad zijn. Anderzijds, er staat wel een hele dikke top op de achterkant, dus als je die weet te kweken dan kan het wel heel goed zaad zijn.
 5. Als ik al een ontvochtiger zou gebruiken, zou dat alleen in de laatste week/2 weken zijn. Vanaf week 4 bloei zijn de toppen nog lang niet compact genoeg om überhaupt te kunnen rotten en is derhalve de LV verwaarloosbaar. Ik bekommer me al jaren niet om de LV, ik zie het als een vast gegeven 'dat er is' en dat veranderlijk is met de seizoenen. Erop sturen is in situaties waarbij je niet te maken hebt met een totaal gesloten systeem toch een enorme opgave. In de zomers gewoon wat harder afzuigen, in de winters wat minder. En de planten, die overleven het altijd wel. Ik ben van mening dat enkel in die hypermodern, stealthy aangelegde hokken (opticlimates, co2-toevoegingen etc etc) het écht zin heeft om iedere variabele tot in de puntjes te hebben gefinetuned, omdat dat soort setups zich er perfect voor lenen. De rest van de hobbyisten moet het doen met aangezogen lucht uit de woning, afzuigen in de ruimte zelf, hete zolders, koude kelders etc, dan doe je sowieso al concessies aan het klimaat van je growroom en onderwerp je je aan de wetten van de dan geldende natuur.
 6. Heel apart dit verhaal en ook een beetje misleidend voor nieuwelingen. Als jij 11-liters rand tegen rand hebt staan, dan kan de plant niet eens zo groot worden dat hij op 1 dag zoveel zou drinken. Ik kweek op rfx en als ik de plant tot drain zou wateren kunnen ze makkelijk een week vooruit. Maar meestal geef ik ze 2 liter per keer en daar doen ze met gemak 3-4 dagen mee. Het ligt dus ook helemaal aan de grootte van de plant en het medium dat je gebruikt én hoeveel water je per keer geeft. Op 18 liters moeten de planten ook wat groter worden en hebben ze dus langere voorgroeitijd nodig. Op 11 liters die tegen elkaar aan staan zou ik de planten 1 x toppen en per plant 4-5 internodes overhouden. Uiteindelijk gaat het allemaal om hoeveel oppervlak iedere plant krijgt, niet hoeveel planten je in totaal in je hokje kunt passen. Worden het er teveel, dan gaan ze strekken naar het licht en kost dat je grammen. Uiteindelijk leer je uit ervaring wanneer je het beste naar 12/12 kunt schakelen om geen oerwoud te krijgen.
 7. Nou laat die 'regulier of stek kopen' maar gewoon varen, dan kun je hier misschien meningen vergaren. Fem zaad kun je ook een prima moeder uit kweken, mag hopen dat je op dit forum de kaf van de bullshit kunt onderscheiden daaromtrent. Uit eigen ervaring heb ik zowel een mooie Casey Jones als een mooie Critical Kush pheno ooit voorbij zien komen, maar helaas nooit een moedertje van kunnen maken indertijd, maar ALLE soortjes bieden in theorie de mogelijkheid tot topresultaten. Het is een kermis schiettent wat betreft zaden en het vinden van DE pheno. Ben zelf al jaren op zoek THE ONE. En als ik Neo gevonden heb zal ik haar koesteren voor het eeuwige leven.
 8. Volgens mij moet je gewoon wat harder doorwerken, wie doet er nou 7 dagen over 32 plantjes... gewoon een weekendje vrijhouden en doorbuffelen, kun je maandagochtend weer fris en fruitig naar je werk
 9. Pertinente onzin. Je denkt toch niet dat de plant aan het einde van zijn bloeicyclus binnen 1 dag (of 2 dagen) met wat meer of minder licht in staat is om compleet te muteren en invloed uit te kunnen oefenen op de topvorming? Zeker niet wanneer ze direct erna geoogst worden. Waar lees jij dit soort wijsheden? Dat je het licht uitdoet als je klaar bent is goed; toppen horen in het donker te drogen, maar wat anderen al zeggen, het is gigantisch veel extra werk om eerst alle planten te strippen van bladeren en dan ongeknipt op te hangen, om ze vervolgens, als ze allemaal droog zijn, nóg een keer allen in de hand te hebben om ze bij te knippen. Aangezien je het toch verkoopt, moet je voor jezelf nagaan of je koper het iets boeit (lees: je een hogere prijs geeft) dat je wiet droog geknipt is. Anders is het allemaal verspilde moeite en tijd en kun je veel beter zoals 95% van alle kwekers je toppen nat knippen en meteen in een netje te drogen leggen.
 10. Daar waar hij de node weghaalt, blijft de stam als het ware achter met een 'wond', een open stukje stam. Ongeveer hetzelfde idee/effect van wat 'huid' wegschrapen zoals jij op die foto's met stanleymesje al liet zien. Hier zouden dan sneller worteltjes uit kunnen ontstaan.
 11. Mijn freebees waren rotzooi, ik kreeg 5 Skunk/afghaan x Jackberry bij m'n Sugarpunchbestelling, slechts 2 v/d 5 ontkiemden en groeiden uit tot lelijke mongooltjes met fluffy toppen. De Sugarpunch overigens idem dito, slechts 1 van de 5 zaden groeide uit tot een tamelijk mooie plant, de rest was fluffy rommel, slechte genetica. En ik ben toch aardig in staat om te kweken.
 12. En heb je nou zelf het idee dat je straks acht uur lang comfortabel wiet kunt knippen in een snikhete tent en een gasmasker op?
 13. Als ik in je andere topic EC 1.8 lees voor stekjes in de groei, snap ik de stress wel, veel te hoog man, waar in hemelsnaam heb je die 'wijsheid' vandaan? En planten natspuiten is echt de grootste bullshit, daar zou ik direct mee stoppen.
 14. Haha ja trek de stekker er maar uit en gooi je hele opstelling weg Nee tuurlijk niet, geef die planten even de kans om zich te ontwikkelen in die 40 liter rfx, dat zou op aarde echt niet sneller gegaan zijn. Verder vind ik je keuze voor rfx in zulke grote potten een opmerkelijke keuze, max 18 ltr zou ik met rfx op gaan. Schakelen doe je meestal als de bladeren van de planten elkaar beginnen te raken, ligt ook aan hoelang je soortje nog groeit na omschakeling, hier komt een stukje ervaring om de hoek kijken.
 15. Ik heb al mijn posts in jouw topics nog even doorgelezen en kom tot de conclusie dat ik je niet meer serieus hoef te nemen. En zéker jouw topic '1 grote bak rfx vs losse potten', waarin allerlei mensen waaronder ik jou tig tegenargumenten geven en waar jij aan het einde 'ik ben eigenwijs, niet overtuigd en ga het toch doen' typt, bewijst eens te meer wat voor clown je bent. En dan durven stellen dat je nu pas tegenargumenten krijgt Dat hele verhaal van dat spoelen heeft @Twiet je hier ook al uitgelegd. En dan mij en de tientallen posts die ik aan jou spendeer met schatten aan info wegzetten als een 'ik doe maar wat' kweker Je bent éénrichtingsverkeer, een langspeelplaat die alleen naar z'n eigen muziek wilt luisteren.
×
×
 • Create New...