Jump to content

dilago

Full member
 • Content Count

  12,312
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  227

dilago last won the day on July 24

dilago had the most liked content!

Community Reputation

4,610 Top reputatie

1 Follower

About dilago

 • Rank
  dialog

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Frozenland

Recent Profile Visitors

3,432 profile views
 1. Wat mij gewoon opvalt is dat de lagere bladeren alleen omdraaien en lichtstress openbaart zich in de nieuwe groeischeuten. En nee, ik zou de lamp zeker niet hoger hangen hierom want dat betekent minder licht en dus minder gewicht maar voor theorie moet je bij anderen zijn, ik ben slechts een eenvoudige praktijkman.
 2. Het zijn de bladeren onderin die omslaan valt me op, die dus al verder van de lamp verwijderd waren.
 3. Als ie een mooi prijsje voor me wil maken heb ik wel interesse.
 4. De hond heeft mijn camera vernield. Ik spreek jullie wel eens weer.
 5. Wanneer je de lamp dimt naar 800 umol per m2 dan verbranden je toppen niet als je het armatuur er dicht op hebt. Door te dimmen verbruik je minder wattage als ik en kan je toch dezelfde scores halen in theorie. Ik heb geen verstand van led en draai 1,5 gram de watt en jij hebt er heel veel verstand van maar hebt nog nooit een ronde onder led volbracht. Verschil moet er zijn nietwaar @al green?
 6. Doordat de cobs zo fel moeten branden om aan dat wattage te komen, moet ik ze hoger hangen dan wenselijk door de extreme hitte. Het lijkt mij dan rendabeler om ze te dimmen naar 150 watt per armatuur en in een 120 x 120 tent te hangen.
 7. Ik heb precies zo'n vette lamp als @MisterX en ik wil er wel een paar cobs bij hebben. De lamp bestaat nu uit drie armaturen van ieder drie citizen version clu058 1825 3000k cobs. Het lijkt mij wel wat toe om er twee per armatuur bij te doen, zodat de leds wat zachter branden en dichter op het gewas kunnen. Er zijn nu drie Meanwell hlg-320h-54a drivers, hoeveel extra heb ik er nodig? Overigens ben ik al wat aan het Googlen maar die cobs zijn nog steeds erg duur en ook lastig te krijgen. Aangezien het uiteindelijk wel verouderde technologie is moet het financieel wel een beetje leuk blijven. Ik kan deze vette Misterximitatielamp natuurlijk ook nog altijd zachter zetten en in een 120 x 120 hangen.
 8. Dan worden de strips ook efficiënter. Lijkt me handiger dan de lamp hoger hangen.
 9. Ik vind ze er goed uitzien. Meet je de pH helemaal niet?
 10. Die paar tientjes is het punt niet maar dan had je geen dure luxmeter hoeven aanschaffen om te weten hoe hoog je lamp moet hangen.
 11. Zonde geld, had dan gewoon een lamp genomen van 800 umol/m2.
 12. Ja bij hps strekken de planten aan de zijkanten ontzettend inderdaad. Een teken van te weinig licht.
 13. De cobs branden nu op volle sterkte, helaas pas sinds eind tweede week bloei maar het is wat het is. Ben me aan het voorbereiden op de volgende ronde 2 x 6 S.O.G. stekken in 18 literpotten onder 2 x 465 watt Samsung strips. Er zat wat spint onder de bladeren dat ik er met water en een scheerkwast heb afgeveegd. Dit proces heb ik een paar dagen later herhaald en vanmiddag nogmaals. Ik ontdekte nog één spintmijt die ik heb doodgeknepen tussen mijn nagels. Zo op het oog is alle spint er af, maar uit voorzorg zal ik ze toch nog een of twee keer behandelen met pyrethrum dat bij de Welkoop verkrijgbaar is.
 14. Ik ben heel blij met mijn lamp en jouw cobs setup had ik ook prima mee kunnen werken. Heb sinds kort zelf ook cobs waar ik nu mijn eerste ronde mee draai. De robuustheid spreekt me wel aan, ik denk dat ze het langer volhouden dan ledstrips!
×
×
 • Create New...