Jump to content

Kees A

Full member
 • Content Count

  2,146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Kees A last won the day on June 21

Kees A had the most liked content!

Community Reputation

461 Goed

About Kees A

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N-H

Recent Profile Visitors

815 profile views
 1. No offence, maar je begrijpt volgens mij niet helemaal wat de bijdragers bedoelden. Volgens mij heb je ook niet goed gelezen. Wie zegt er dat led niet werkt? Ik lees het nergens. Velen zeggen alleen dat die Mars-lamp van jou een kutlamp is. Maar daarmee is nog niet alle led slecht. Of vind je ook als iemand een Opel/Renault/Skoda afkraakt, dat men dan zegt dat auto's niet deugen? Je hebt blijkbaar niet voldoende gelezen over Mars, want anders had je kunnen lezen dat er vele plug & play systemen beter zijn. Plug & Play is inderdaad handig, en ja, led is vast veiliger. Minder hitte is zeker. Ik denk dus dat je helemaal niet kunt kijken of kweken met led je bevalt. Het enige wat je gaat zien is hoe een lamp (die volgens mensen die er veel verstand van hebben, onder de maat presteert,) hoe die bevalt. Als het tegen valt, wil dit niet zeggen dat led kut is, maar dat je lamp misschien wel kut was. Alsof je met je rugzak de wereld rond wil gaan trekken, en dat je zegt "Laat ik eerst maar eens een weekje met de bus naar de Schwarzwald gaan met een groepsreis; kijken hoe dat bevalt. Als ik dat niet leuk vind, dan kan ik misschien beter thuis blijven daarna." Is ook een manier van testen, maar je onderzoekt niet echt iets. Die Mars, weet niet precies wat ie kost, maar als het tegenvalt is het niet alleen het geld van de lamp dat je weggegooid hebt, maar ook de plantjes die een veel groter potentieel zouden kunnen hebben. Kan me wel voorstellen dat je kleiner begint, en dan als het bevalt, uitbreiden. Je zou ook met zelfbouw (en dat is echt geen rocketscience) iets kleins kunnen bouwen voor jouw tentje. Als het dan voldoet, gebruik je diezelfde onderdelen als elementen voor een groter geheel. Als je echt helemaal geen zin hebt om iets zelf te doen, en je wil ook niet heel veel geld uitgeven, en het maakt je niet uit wat het opbrengt, dan is zo'n Mars misschien een goed idee.
 2. Tuurlijk, man! Deze komt uit China vandaan bij het bedrijf waar ik hem gekocht had voor rond de € 3,- Soms vind je hem nog wel goedkoper op Aliexpress. Ik zag hem net ook in Nederland te koop bij de Geo Rock Shop voor onder € 10 inclusief verzending. Dan heb je hem vast een stuk sneller.
 3. Je hebt een punt, Wiekspiet. Excuses. Ik had er al te veel over geschreven. En dan had ik de wet WAG nog weggelaten om het eenvoudig te houden. Het is niet het meest interessante topic, ik weet het. Maar als mensen onzin praten en klok & klepel verhalen gaan ophangen, of de materie niet begrijpen maar wel doen net alsof... Omdat die ouwe brombeer zo van rood houdt heb ik het voor hem makkelijk gemaakt. Dit is een letterlijk stukje tekst van de Europese Unie uit 2016 toen de detacheringsrichtlijn herzien werd Dienstverrichters en werknemers uit derde landen hebben enkel toegang tot de EU-markt wanneer een internationale handelsovereenkomst op basis van wederkerigheid in die toegang voorziet. Wanneer dienstverrichters uit derde landen toegang hebben tot de EU-markt, moeten zij over het algemeen de arbeidsrechtelijke regels toepassen van de lidstaat waarnaar zij werknemers detacheren. In de herziene detacheringsrichtlijn is nog steeds vastgesteld dat "in een niet-lidstaat gevestigde ondernemingen geen gunstiger behandeling mogen krijgen dan op het grondgebied van een lidstaat gevestigde ondernemingen". Dat betekent dat de lidstaten voor in een niet-lidstaat gevestigde ondernemingen die werknemers naar hun grondgebied detacheren minstens dezelfde voorwaarden moeten laten gelden als voor ondernemingen die vanuit een andere lidstaat werknemers detacheren. Veel duidelijker kan ik het niet maken. Ik beloof je, Wiekspiet, dat dit het laatste was, wat ik er in dit topic over schrijf.
 4. Must-have voor elke kwekert! Minder dan € 3,- inclusief verzending op Aliexpres. Duurt wel zeker een week of 4 voor je hem binnen hebt. Maar werkt geweldig. Vergroot 60 x. Je klikt hem zo op je smartphone. Enige is dat je wel stil moet houden, maar voor een habbekrats koop je bij die chinezen ook een statiefje.
 5. Och, dat heeft je veel moeite gekost om dat bij elkaar te googlen. Want dat heb jij niet paraat die kennis. Dat heeft bijna niemand die er niet vaak mee te maken heeft. En dan net doen alsof je dat zo even klakkeloos mij voor de voeten kan werpen. Tot een uur geleden had jij (zoals 99,99 % van de bevolking) nog nooit van het woord opschortingsconstructie gehoord. Ik ook maar zijdelings. Zoals ik al zei: Je zorgt voor veel vermaak op dit forum. Jij ben net als zo'n betweterige oom op een verjaardagsfeest die het hoogste woord voert, thuis en in de maatschappij niks in de melk te brokkelen heeft, en waar iedereen enorm om moet lachen als hij naar huis is. En waar een meevoelend nichtje dan van zegt "Ja, maar het is ook een beetje sneu." Bij detachering en opschortingsconstructies gelden er sowieso andere regels, maar daarmee ben je nog niet van alle wetten af. Het is niet zo omdat je gedetacheerd bent bijvoorbeeld dat het rijtijdenbesluit voor jou niet geldt. Of dat je onderbetaald mag worden. Of dat je ontslagen mag worden omdat je een hoofddoek draagt. Ik zal je dit keer een lange zoektocht besparen en je de google termen geven waarin geregeld is, dat je als expat in Nederland niet zomaar aangeschoten wild bent. "Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie". Daarin, en voor een ander deel in puur Nederlandse wetten, staat wat wel mag en wat niet. Iets anders kan natuurlijk wel gebeuren. Het buitenlandse bedrijf zegt "je detachering zit er vervroegd op, kom maar weer naar huis". En dan als je thuis bent, krijg je ontslag volgens de regels die in dat thuisland mogen. Nu zal het overigens nog zo kunnen zijn - maar dat weet ik niet zeker - dat een werknemer achteraf alsnog zijn gelijk zal kunnen halen als hij aannemelijk kan maken dat hij ontslagen is in zijn thuisland vanwege iets dat tijdens zijn detachering gebeurt is, maar dat in het land waar hij gedetacheerd was nooit tot ontslag had mogen leiden. Hoop gedoe, maar dat zou best wel eens kunnen werken. Zal weer van het land afhangen, en waar je het aanhanging maakt. Bedrijven die in de Europesche Unie willen detacheren moeten sowieso aan bepaalde regels voldoen, en een daarvan is dat zij ook accepteren dat zijn onder Europesche jurisdictie vallen. Maar dat gaat mijn pet te boven, en weet ik gewoon niks van (en ga ik ook niet googlen om de wijsneus uit te hangen. Ik accepteer gewoon dat er heel veel, maar dan ook heel veel zaken zijn waar ik geen kut verstand van heb, en ook niet wil hebben) Maar diezelfde semi-ontslag-reden-fratsen worden ook in Nederland met Nederlandse werkers uitgehaald, overigens.
 6. Concurrentiebeding heeft betrekking op wat je wel en wat je niet mag doen NADAT je contract is beëindigd. Het houdt inderdaad meer in. Bijvoorbeeld dat je klanten van je vorige werk niet mag contacteren. Of dat je niet dezelfde werkzaamheden bij een ander mag gaan uitvoeren voor bepaalde tijd. Het zegt niets over een gedragscode tijdens je contract. Tijdens je contract moet je je aan de wet houden en aan de regels die het bedrijf stelt. Die regels mogen niet in strijd met de wet zijn, en dienen redelijk te zijn. Ze mogen ook onredelijk zijn, maar dan gebeurt er weinig als je je er niet aan houdt. Concurrentie-beding heeft dus niets te maken dat je niet ergens anders mag solliciteren. Daarnaast geldt dit voor Nederlandse werknemers hetzelfde als voor expats. Omdat één van de beginselen van het Nederlands recht is dat iedereen in gelijke gevallen gelijk behandeld wordt. Wat Wikipedia stelt, is wellicht geldig in Dubai en andere 'rare' landen. Daar hoor je wel eens rare verhalen vandaan komen. Daar kan je werkgever ook je paspoort in hun kluis leggen, wat in Nederland bij wet verboden is. In de VS is je verblijfstitel vaak verbonden aan je arbeidscontract. Daar mag je mensen ook voor minder ontslaan. Dus dan kom je in de problemen als je geen werk hebt. Als jij een tekstje ergens vandaan haalt zonder dat je de context begrijpt, en daardoor gewoon regelrechte nonsens op dit forum zet, dan moet je natuurlijk niet gek opkijken als iemand je uitlegt hoe het dan wel zit. Nu zetten veel mensen (waaronder ik) wel eens iets op dit forum wat niet klopt. Als iemand die dan terecht wijst, houden ze meestal wijselijk daarna hun mond of zeggen "o, dat wist ik niet. Weer wat geleerd'. Jij gaat echter gewoon stug door, of je verandert gedurende de discussie de feiten dusdanig dat je alsnog meent gelijk te hebben. In het geval zoals hierboven geschetst omtrent contracten van expats heb je het bij het verkeerde eind, en zo te zien is het ook een materie waarvan je je wellicht beter verre van zou houden. Mijn toon is wellicht wat harder bij jou omdat je keer op keer in verschillende topics bewezen onzin plaatst. Als het je niet bevalt kun je mij ook op ignore zetten. Ik jou niet, want je bent voor mij ook een bron van vermaak en relativering.
 7. Door zomaar iets te kopieeren van Wikipedia wordt je verhaal niet meer waar. Je googled wat, vindt wat, kijkt niet naar de omstandigheden, maar ach, het staat op wikipedia en dus klopt het. Staan sowieso al een aantal feitelijke onwaarheden in voor de NEDERLANDSE situatie in je copy tekstje. Een poging van baan te wisselen kan volgens Nederlands recht nooit een reden zijn om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Je hebt een contract en zolang je je aan de wet houdt (dus geen bedrijfsgeheimen verklapt o.i.d.) blijft dat contract staan. Ongehoorzaamheid is ook geen reden voor ontslag; tenminste, niet anders dan bij Nederlandse werknemers. Die moeten ook gehoorzamen en om een contract te beëindigen moet er echt wat aan de hand zijn. Een buitenlandse werknemer mag niet anders behandeld worden. De Contractsvoorwaarden mogen nooit in strijd zijn met het Nederlands recht. Dus ik zou niet weten wat er in zou staan waarin het 'stringenter' zou moeten zijn. Je kunt ook wel iets in een contract zetten, en je kunt het als werknemer ook ondertekenen, maar nog steeds geld de wet en niet het contract. Die staan niet in je wiki-pedia tekstje, dus ik neem aan dat jij ook geen voorbeeld van zo'n stringentere contractsvoorwaarde kunt noemen. Opzegging van je contract kan inderdaad voor sommigen leiden tot verlies van de bedrijfstitel. Maar nooit 'per direct', omdat we dat gewoonweg niet kennen in Nederland. En iemands contract opzeggen om wat hij in zijn vrije tijd doet, daar moet wat voor aan de hand zijn. Dan moet het bedrijf aantonen dat jij de goede naam van het bedrijf hebt aangetast. Zoiets. Jouw verhaal gaat wellicht op in dictaturen rond de Perzische golf of voor wie in de VS aan de slag wil. Maar voor de Nederlandse situatie is het grootste deel klinkklare nonsens. Ook door zaken in rood te schrijven worden ze niet meer waar. Bovendien kunnen de meesten hier goed lezen, dus het is onnodig om iets extra te benadrukken.
 8. Volgens mij gaan velen als volgt te werk. Ze vullen gedurende de week bij met dezelfde EC. En iedere 10 dagen of 2 weken verversen ze het hele vat, omdat op een gegeven moment de onderlinge verhoudingen van de elementen een enorme dis-balans vertonen. Hoe groter je reservoir, hoe langer je natuurlijk kunt wachten met bijvullen en hoe stabieler je voeding zal blijven. Nu schijnt het wel zo te zijn dat bij zo'n volledige wissel de wortels wel iets van een shock kunnen krijgen. Las iets dat dit ook door plotseling temperatuur verschil kon komen. Maar daar weet ik het fijne niet van. De vraag is ook hoe lang voeding sowieso goed blijft. Sommigen menen dat 1 week echt de max is. Anderen zeggen dat als hun reservoir groot genoeg zou zijn, dat ze dan de hele oogst niets zouden verversen. Ik weet ook niet over Plagron een goede voeding voor hydro is (niet dat het niet zo is; ik heb gewoon geen idee) Ik weet wel dat Canna een speciale lijn er voor heeft, en dat General Hydroponics ook vaak gebruikt wordt. Maar @Wietefras die helaas wat minder vaak hier te vinden is, zal je beter advies kunnen geven hoe je met je systeem moet omgaan. Ik ben zeer benieuwd naar je verslag!
 9. Die vergelijking met wat de Joden is overkomen, getuigt bij degene die dat zeggen van een absurd gebrek aan kennis van de geschiedenis. En ze zouden alleen daarom al een flinke trap in hun ballen moeten krijgen. Wat die burgemeesters met die verschrikkelijk Damocles-regeling allemaal uitspoken is inderdaad te banaal voor woorden. Het valt me vooral van politieke partijen aan de linker kant van het spectrum zo tegen dat ze er nooit iets over zeggen. Van de partijen die Law & Order prediken kun je niets anders verwachten. Maar waar is bijvoorbeeld zo'n Klaver dan, met z'n grote bek, als hij ziet hoe een wet misbruikt wordt door weer zo'n Swiebertje burgemeester? Die lulhannes leest toch ook de kranten?
 10. Er zijn verschillende methodes. sommigen vervangen nooit; alleen maar steeds bijvullen. Anderen vervangen alles; elke paar dagen Anderen vervangen alles; elke 2 weken, maar vullen bij. Anderen vervangen tussendoor, als ze denken dat het nodig is; vullen ook bij, maar in een andere sterkte. en dan alle varianten die er tussen zitten. Keuze te over Maar dat is vast niet wat je wil horen. Er staan op dit forum volgens mij wel wat verslagen van Wietefras die ook zo'n soort systeem heeft gebruikt. Voor de rest zul je niet veel leden hier vinden die op dit moment met een soortgelijk systeem werken. Je kunt ook je heil zoeken op Amerikaanse forums. Daar wordt dit systeem veel gebruikt. Die werken alleen niet met Plagron, denk ik. Maar dat maakt waarschijnlijk niet uit. Wat zegt je GS waar je het gekocht hebt? Maar wederkeervraagje: Heb je zo'n systeem aangeschaft en niet vantevoren goed uitgezocht hoe je dat moet gaan doen? En draai je er al mee, of moet je nog beginnen? Wel super-interessant en zou een positieve toevoeging aan dit forum zijn.
 11. Ook dat zijn allemaal maar veronderstellingen. Zijn veel werkgevers die het geen zak interesseert wat jij uitspookt. Ja, als je het grootschalig aanpakt. Of als je in een of ander achterlijk gebied in Nederland woont. Maar denk je dat ASML, Shell of die honderden start ups het ene reet interesseert als jij een plantje in je huis hebt? Ook niet alle verhuurders boeit het. Ligt er ook weer aan hoe je kweekt, en of je iets aan het huis veranderd hebt. Met een gat in de muur ben je snel weg. Met een dikke lamp ook. Maar als jij een beetje voor de grap wat loopt te klooien, valt het allemaal wel mee. En als je zegt "ik ga niet" dan kan zo'n advocaat aan de slag. Ben je als verhuurder een vermogen kwijt, en moet je nog maar afwachten wat het resultaat is. Een rechter gaat niet per definitie mee met een regel die in een huurcontract staat. Hij maakt een afweging over de grootte van het onheil en het gevolg. Maar er zijn inderdaad wel rechters die doorslaan en je om niets het huis uitknikkeren. Veel verhuurders (tenminste in de grote steden) doen net of hun neus bloedt en laten je met rust. Niet als het echt wat groter is natuurlijk. Dan ben je de lul en kun je uitkijken naar een ander huis. Bij een woningbouwvereniging ben je ook snel de sjaak omdat die juristen in dienst hebben, en die gaan er tegenaan. Ik zou het ook niet doen als expat, want waarom zou je het risico lopen?
 12. Ik weet niet wat je er voor betaalt, maar ik zal hier beneden trachten om vanuit mijn standpunt commentaar te geven. Willekeurig, zeker niet volledig en ik claim ook niet de waarheid in pacht te hebben. Ik ben ervan overtuigd dat je voor goedkoper een even goede tent, of zelfs betere tent kan bouwen, maar het hele punt van zo'n all-inclusive tent is dat het je de moeite en tijd bespaart van alles te moeten gaan vergelijken en je er helemaal in te gaan verdiepen. Kweken is iets waar je je in moet verdiepen. Of het nu tomaten, konijnen, cactussen of weet is. Je tent is ook zeker nog niet volledig. Als je je er niet in verdiept, weet je ook niet wat je mist. Het wordt geadverteerd als een all-inclusive, perfect voor beginners growtent, dus in principe zou alles er moeten bijzitten om een kweek tot een goed einde te brengen. Wat verwacht je dan dat iemand zegt die iets wil verkopen? "Begin er niet aan! Te hoog gegrepen!"? Komt met Dvd en manual met instructies, grow tips Kweken vanaf DVD is leuk, maar los van dat het wel erg 20ste eeuw is... het is een beetje alsof je een auto koopt en ze zeggen "leer auto rijden. Nu met DVD en manual". Je kunt met het boekje van de auto het oliepeil meten en waar het reservelampje ligt. Maar toch geen autotechniek of rijvaardigheid? Dat zijn toch andere dingen. lifetime support, 3 jaar garantie. Life Time support. Lekker dan. Jij zit hier en zij ergens in Amerika. Dan zeg jij "mijn afzuiger doet het niet" Dan sturen zij terug "Zit de stekker er wel in". Of jij zegt "Mijn blad wordt geel". Schrijven zij teerug "Kut voor je." Wat stelt die support voor? Garantie is fijn. Kun je het terugsturen naar de afzender. Stopt je kweek. Ga je in wanhoop naar de Growshop hier en die hebben niets van jouw systeem. Sta je dan. De merken lijken me ook redelijk reputabel. ziet er professioneel uit. Ik ken van de merken alleen General Hydroponics en Gorilla. Maar dat zegt niks. ik ken niet alles. Het ziet er niet kut uit, maar dat is bij veel zaken zo. Zegt nog niks over duurzaamheid. Ik zie op Tel Sel ook dingen voorbij komen, waarvan ik denk "dat MOET ik hebben!!!". Tot ik het zie staan bij Action en dan denk je dat de doos leeg is, zo'n pikkepoelie rotzooi is het dan. Maar misschien is de kwaliteit wel top, maar dan is het misschien te duur. Ik snap het marketingsaspect, maar maak me niet wijs dat je rotzooi krijgt voor een licht van 1000 euro. Ik maak je niks wijs. Ik kijk alleen naar wat mensen die er wel verstand van hebben, zoals Wietefras hier op het forum. Die leest alles wat los en vast zit, en is actief op Amerikaanse forums en wordt ook daar gezien als een autoriteit op led-vlak. Als die zegt "niet doen', gewoon niet doen. Kijk ook maar op 420, rollitup en al die andere cannabis-forums. Nergens hoor je van een succesvolle kweker een goed resultaat met die veel te dure lamp. Het hele punt van zo'n over-priced growtent is dat het juist handig is voor beginners, omdat je dan zelf niet enorm veel tijd moet gaan spenderen om kennis te gaan verzamelen over al de verschillende mogelijkheden en technische feiten.. Nee. Koop een all-inclusive tent, sluit het aan, begin. Heb je een probleem? -) support. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Je hebt een punt, maar ik geloof dus niet dat het makkelijk is. Ga dan naar een respectabele GS hier in Nederland of Belgie en zeg tegen de eigenaar: Stel voor mij een tent samen die top is. Heb je alles. Maar dan ook echt alles, voor een stuk minder geld. 6-Site Bubble Flow Buckets Eco Series Air Pump Loopt die pomp op 220? 185 Gallon Per Hour Water Pump 5 Gallon Soil Pots Loopt die pomp op 220? En wat moet je potten voor aarde als je met DWC gaat werken? Of mis ik iets of snap ik het systeem niet? Bond Moisture Meter Zijn kutmeters en die koop je voor € 2 bij Hornbach. Gorilla Grow Tent 5′ x 5′ x 6’11″ (7’11″ w/ extension) Heb ik van gehoord. Wordt ook in Nederland verkocht. Vast een prima tent. Kind LED XL1000 Grow Light Is al genoeg over gezegd door mij en anderen. Premium Carbon Filter "premium" kan alles zijn. zegt niks. Zal alleen een godsvermogen kosten om die te verzenden. Internal Circulation Fans Premium Inline Fan Wederom: Premium. Wat is dat? Is ie geschikt voor jouw tent? Lopen ze op 220? Hoe laat je die afzuiger zachter of harder lopen? Trellis System Handig, maar je krijgt van de GS gratis net als je een paar honderd Euro spendeert. Digital Thermometer / Hygrometer Handig General Hydroponics pH Control Kit Meteen in de prullenbak knikkeren. Gekut met oplossingen en stripjes. Koop een pH meter. TDS Meter Handig. Welke tabel hanteert die? Want je blijft omrekenen. Lotus Premium Plant Nutrients Starter Kit Nooit van gehoord en in Nederland volgens mij niet te krijgen. Wat doe je als het op is? Het is maar een starter kit. 6 Socket Industrial Power Strip 220? 110? Alles op 1 stekkerdoos. Lekker veilig ook. App-Controlled Smart Timers Moeilijk apparaat voor iets wat je heel makkelijk kan doen. Werken ze ook met 220? Weet niet wat voor timer, maar zit er een relais tussen? GFCI Shock Buster Weet ik niet wat het is. Ik wil je systeem niet afzeiken, maar ik voorzie alleen maar problemen. Dit forum is er voor om elkaar te helpen. En zo moet je onze comments zien. We hebben al te veel leden gezien die dure zaken aanschaften en er na 1 kweekje achterkwamen dat ze eenvoudiger en goedkoper uit geweest zouden zijn als ze eerst even goed rondgekeken hadden. Ik zie ook in Nederland, Duitsland en België prachtige setjes te koop voor de helft van wat jouw lamp alleen al kost. En ik garandeer je als je zo'n setje koopt, je een hogere opbrengst hebt. De GS zal je graag zo'n set + deskundig advies verkopen.
 13. Als geld geen probleem is.... geef het aan mij. Bouw ik voor jou een tentje en gaan we ook nog op restaurant (zoals de Vlamingen zeggen) Serieus: Je koopt met de aanschaf van de getoonde tent geen zekerheid. De lamp is eigenlijk al kut, of toch in ieder geval te duur. Als geld geen probleem is, koop dan een Fluence Spydr zoals Wietefras aangaf. Bovendien moet je ook nog eens een lamp kopen die voldoet om 150 x 150 lekker te belichten. Koop of bouw een basic DWC systeem. Koop je een goede pomp van de betere merken en niet zo'n China geval wat waarschijnlijk in zo'n plug & play set zit. Of koop er kant en klaar eentje. Maar eigenlijk is zelfbouw net zo makkelijk en vaak beter. Heb in een shop wel eens gekeken naar de afwerking van die kant en klaar setjes. Niet al te best soms, en je zag al meteen de plekken waar je met tape, lijm en rubber ringen aan de slag moest. Koop een goede tent van bewezen kwaliteit in een Nederlandse of Belgische shop. Kijk naar de stevigheid, waar je hem open kunt maken. Hoeveel invoeren er zijn. Wat voor afzuiger ga je er in hangen? Want in een Amerikaanse tent zit er waarschijnlijk eentje die op 110 Volt werkt. Het is me trouwens totaal onduidelijk wat je er bij krijg voor welk geld. Maar er staan op Nederlandse sites ook mooie setjes te koop. Begin gewoon lekker op 120 x 120. Kun je goed onder controle houden, ook als die hittegolf er aan komt. Hang er een zo'n Spydr in of een 600 W HPS. 500 afzuiger, dimmer, gaan met die banaan. Als je dat denkt, dan kun je hard op je smoel gaan. Het is niet moeilijk, maar het is een redelijk complexe keten van zaken die bij elkaar moeten aansluiten. Als jij bijvoorbeeld een led hangt die niet veel warmte genereert en je kweekt in een onverwarmde ruimte, dan moet je in de winter gaan bijverwarmen. Dan kun je wel een deftig setje hebben, maar dan zul je toch alsnog naar de Gamma moeten voor een kachel. Je kan je temperatuur op orde hebben, maar ineens knalt je LV omhoog of omlaag. Wat dan? En misschien weet je wel niet of die LV omhoog of omlaag gaat, want zit er ook een vochtigheidsmeter bij dat setje? Welke pH of EC moet je hanteren in hydro? Welke voeding? Of je bent lekker aan het kweken, en ineens allemaal bruine smurrie in je profi hydroponic systeem. Hoe pak je dat aan? Niet om je er van af te lullen, maar dit overkomt iedereen. Dus jou ook, en jou nog eerder omdat je niet voorbereid bent. Kweken is zeker geen rocket science, maar al doende leert men. En men leert net zoveel met een setje van € 400 dan met een setje € 4.000. De set die jij mij toont, in de link, zou ik nooit aanschaffen. Ik weet gewoon dat ik voor dat geld betere spullen kan krijgen. Of hetzelfde maar voor een fractie van het geld. Die sets zijn bedoeld voor dezelfde mensen die een geheel verzorgde groepsreis kopen als ze op vakantie gaan. Je denkt dat je gemak koopt, maar in feite betaal je voor iets wat je makkelijk zelf had kunnen fixen voor de helft van het geld. En de dingen die je echt nodig hebt misschien, ontbreken. Je betaalt ook niet voor kwalieit, want ik zie niets dat er uit springt. Nu heb ik de set nog nooit in mijn handen gehad, dus bij sommige dingen kan ik er best naast zitten.
 14. Die marketing is blijkbaar erg effectief want ze verkopen dat soort lampen bij de duizenden. Ook de GS-medewerkers weten er niet veel van, en ze pakken een aardige winst op een lamp die niet al te duur is. Dus ook veel klanten kunnen hem kopen. Maar het is goed dat je je verhaal doet, want je bent nu 'ervaringsdeskundige' en je hebt gezien dat het beter kan voor minder geld. Door je ervaringen te delen heb je vast potentiële kopers geholpen om niet zo'n kermislamp te kopen. Die zullen niet allemaal hier schrijven maar ze lezen het wel.
 15. Het is een Nederlands forum, dus als iemand het in het Engels wil lezen, gebruikt hij google translate maar. Je gaat bij gepakt worden niet per definitie je huurhuis uit. Onzin. Het zijn vooral woningbouwverenigingen die dit doen, en dan ook nog niet allemaal. De politie bepaalt ook niet of je je huis uit moet bij 1 plant. Dat doet dus de verhuurder of de burgemeester. De burgemeester zal het niet gauw doen met 1 plant, want de wet Damocles is weliswaar absurd, maar niet zo rigide als sommigen denken. Zal vast wel ergens in Nederland een burgemeester zijn die het toch wil doen, maar er zullen er maar weinigen in geslaagd zijn voor 1 plant. Al zullen er vast wel voorbeelden zijn waarin wel degelijk buitenproportioneel werd ingegrepen, maar dat maakt het nog 'sure thing'. Je kunt als burger niet tot Persona non grata worden verklaard vanwege een strafbaar feit zoals hier genoemd wordt. Kletskoek. Persona non grata is sowieso meestal verbonden aan politieke zaken of omstandigheden die de openbare orde in gevaar brengen. (ik weet wel dat burgemeesters daar bij Damocles ook met openbare orde schermen, maar dat is van een andere orde. We hebben het eerder over imams, extreem rechtse figuren, dat soort paljassen) Je kunt wel door de bestuursrechter tot ongewenst vreemdeling worden betiteld. Maar daar gaat wel een tijdje overheen. Dus sowieso niet de volgende dag, niet de volgende week en ook niet de volgende maand. De vraag is ook of het ueberhaupt gebeurt. Want iemand moet dat bij de bestuursrechter aanhangig gaan maken. ie gaat dat doen? Kost een hoop geld voor 1 plantje. Strafrecht en bestuursrecht zijn verschillende zaken. Uitzetting gebeurt sowieso niet heel snel. Ze krijgen zakkenrollers die keer op keer gepakt worden al haast niet het land uit (al zijn dat vaak eu-burgers wat het nog eens extra gecompliceerd maakt) Meestal komen er dan nog 'bendevorming' of andere verzwarende delicten aan te pas. Als je als buitenlander de wet overtreedt, wordt je precies zo behandeld als een Nederlands burger. Wel kan het zo zijn dat je bij een later verzoek tot naturalisatie of voor de aanvraag van een verblijfsvergunning in de problemen komt. Maar dat is iets anders. En als EU burger heb je ook daar geen last van. Ook kan je gedoe krijgen met de verkrijging van een Verklaring Omtrent Gedrag die je voor veel banen nodig hebt. "De volgende dag op het vliegtuig gezet worden" geeft een bedroevende kennis van de gang van zaken weer. Dat geeft niets, maar geef dan ook gewoon geen advies als je er geen zak van af weet. Oftewel: Velen hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt. Waarmee ik niet wil adviseren om wel of niet planten in je huis te zetten als Expat.
×
×
 • Create New...