Jump to content

Kees A

Full member
 • Content Count

  2,748
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by Kees A

 1. Moet allemaal bijna door de brievenbus passen. En uitgelegd kunnen worden als andere hobby. Ophangsysteem is voor fotografie om achterwandje aan op te hangen. PC fan controller is voor mijn nog aan te schaffen game computer. Dat je dat niet snapt, Vakman?!?
 2. Soms hebben mensen ook geen antwoord. Kunnen ze moeilijk iets gaan schrijven. Denk dat er velen water geven als de lamp effe aan is: Het moment dat de plant op gang komt, en er verdampt moet worden. Zal al sneller gebeuren dan na 2 uur 'lampen aan'. Maar als er nog genoeg vocht inzit van de vorige dag, kunnen ze daar ook mee uit de voeten (no pun intended) Denk trouwens niet dat al die ray jets elke 76 seconden 250 ml uitpissen. De ene vast wat meer dan de ander. Gewoon af en toe kijken en checken. Heb in het verleden ooit enorm lopen kutten met die spiders. Beetje verdeeld over de dag lijkt me niet verkeerd. Heb ik niet echt een onderbouwde reden voor, maar lijkt me gewoon zo Wat je wel ziet, is dat als aarde te droog is, dat er dan water gewoon doorheen loopt. Dus als het een beetje klef is, houdt het meer water vast. Denk ik... Je kan ook een dag alles in 1 x geven zodat je weet dat het water in ieder geval wat dieper zal zakken en niet in de bovenste laag blijft hangen. Maar ook dit is een aanname van mij (en assumptions is the mother of all fuck ups, net als jouw aanname dat de ray jets allemaal wel 250 ml doen in 76 seconden en dat ze dit dan ook de hele kweek blijven doen)
 3. Zoiets als dit, zit je altijd safe. Neopreen, 2,5 mm2. Koop je bij Bouwmaat, Ecotools, Hornbach soms ook. Niet zo'n wit schijtding uit de € 2-bak van Gamma.
 4. Hahaha. Niet zoveel. Dit, van die ophangdingen... 2 stuks voor € 3,40 Een fanspeedcontroller voor € 2,50 Nog een 120 x 120 mm pc fan voor een paar Euro. Het is maar om een beetje bezig te zijn. Wist zo gauw niet wat ik nog meer moest hebben.
 5. Kees A

  Slimme meter

  Dit wordt een beetje een wijvenforum hier En dan bedoel ik niet vrouwen, maar zanikkutten. Eentje denkt dat hij door de Belgische CIA in de gaten wordt gehouden omdat zijn zaadjes weet ik hoeveel weken geleden een sticker hadden toen ze per post Belgie binnenkwamen. De ander denkt dat Leander op zoek is naar hem omdat ze de hele dag inspanningspieken op aan het sporen zijn. Of dat ze meten of hij 12 uur per dag meer stroom verbruikt dan de andere 12 uur. Dus jongens, geen apparaten meer aanzetten, want er zijn honderden apparaten die een inspanningspiek veroorzaken. Er zijn in Nederland duizenden kwekers, die al jaren kweken. De meesten die gepakt worden, worden gepakt door NSB-ers die zich 'buren' of 'vrienden' noemen. Tip voor @Armand40: Niet gaan kweken, want je krijgt het aan je hart. Wat mensen ook aandragen, jij hoort waarschijnlijk tot het soort mensen waarbij ratio er niet toe doet, maar die gerustgesteld willen worden door meninkjes en geruchten. Nou, ik heb nieuws voor je: Dat kan niemand. Misschien komt er na een week wel politie op bezoek omdat je buurman je een filter naar binnen heeft zien sjouwen. En jij je maar druk maken om een 'slimme meter'. Nog wat: als ze komen, dan is 2 x 600 Watt ook voldoende om 3 maanden je huis niet in te mogen. Je krijgt alleen geen naheffing van je energieverstrekker.
 6. Ik heb geen voorkeur want ik ken je ruimte niet precies. Maar waarom zou je niet met verlengsnoeren werken? Als je gewoon een goede snoer hebt met voldoende dikte, dan is er niks aan de hand. Je hebt er echt niet veel aanhangen met je lampje, je afzuiger en wellicht straks een kacheltje. Hoe denk je dat bouwvakkers dat doen die met zware apparaten aan de slag gaan? Dat ze zeggen "Helaas, daar kunnen we niet boren, want die plek is te ver van het stopcontact af' ? Waarom zou uitblazen via een kiertje naar buiten onveilig zijn? Denk je dat de politie met een warmtecamera alle huizen in de buurt afgaat? Weet je wel hoeveel huizen er in Nederland staan? En dan komt er bij jou een beetje hitte naar buiten. Wat dan nog? Als je nou een hok had met 18 lampen op zolder, is het een ander verhaal. Of als je een slang uit het raam hangt (heb ik serieus gezien tijdens een wandeling door een dorpje. Dacht eerst dat het wel van een droger zou zijn, maar er hing ook zo'n intense wietgeur daar) Over die deur van de ketelruimte.. wat je altijd kan doen is de goede deur effe uit de scharnieren tillen. Een andere cheapo deur erin en daar een gat in maken. Op Marktplaats geven mensen deuren weg als je ze maar op komt halen. Zou je ook kunnen doen met een deur naar de zolder. Tijdeljk een deur erin met een rooster. Trek je mooi opgewarmde droge lucht uit je huis naar je hok.
 7. Als je slang zoveel bochten moet maken en lengte moet hebben, dan zal er niet veel meer over blijven van de capaciteit van je afzuiger. Maar in ieder geval is er een plek waar je vocht en warmte kunt kwijtraken. Kan ook door een velux raam op een kier te zetten en dan de afzuiger die kant op te laten blazen. Je zou nog (maar kost natuurlijk geld) een afzuiger direct op die loze pijp kunnen aansluiten. Dan trekt ie de hitte en het vocht er wel naar toe. Is altijd een beetje pielen om een mooie balans te vinden tussen vocht/overmatige hitte kwijt te raken, en niet je tent in de kou te zetten of ijskoude lucht je tent in te trekken.
 8. Ik ben een beetje aan het klungelen met zaadjes, en het kweken van een 2 plantjes in aarde. Nu had ik ook zo'n tensiometer gekocht. Geinig ding! Afgelopen week was ik echter een beetje ziekjes en daardoor niet altijd even alert. Ik probeerde wel de waarden in de gaten te houden. Maar liep soms op tot 190. Gisteren keek ik echter nog een keer en toen gaf de meter 0 aan. Snel online kijken wat dit was en er stond iets van 'lucht in de meter'. Opengeschroefd en geen water meer erin. Aangevuld en nu staat hij weer prima. Kan het zo zijn dat ik ben vergeten tijdig of voldoende water te geven, dat de droge aarde de tensiometer heeft leeggetrokken? Ik had niet verwacht dat dit zo snel zou gebeuren namelijk.
 9. Mag ik vragen wat je op het dak hebt en hoeveel oppervlakte je gebruikt?
 10. De lucht die je afzuigt bevat naast veel warmte ook veel vocht. Als je dit continu in de ruimte blijft afblazen zonder deze ruimte zelf te ventileren, gaat dat vocht overal neerslaan. Ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld met "tevens is hier een opening die naar de schoorsteen gaat". Is dat een losse pijp/opening die nu niet gebruikt wordt? Want anders zou dat een mooie plek zijn om op af te blazen. Verwarmen gedurende de dag kun je op veel manieren doen. Warmtemat doen sommigen; kacheltje op de inblaas gebeurt ook. Er hoeft niet heel veel warmte bij om van 16 naar +20 te gaan. Hoe verhoudt de temperatuur zich als je de deur naar die aparte ketelruimte openlaat? Andere vraag: blijft de warmte in de winter nog steeds op 16 graden op die zolder? Of koelt die af met de lager wordende buitentemperatuur. Nog iets om eventueel rekening mee te houden: Wat gebeurt er met sneeuw op het dak (als die valt dit jaar natuurlijk) met een ongeïsoleerd dak? Nu weet ik niet wat 400 Watt die jij ook nog eens afzuigt, doet met de warmte in de kamer. Kan goed zijn dat de sneeuw lekker blijft liggen, of in ieder geval niet veel anders dan de sneeuw op de daken van de mensen die alleen maar hun ketel daar hebben staan. Waar komt de lucht in de zolderkamer vandaan? Staat er een raampje open? een pijpje op het dak? Een trappegat?
 11. Kees A

  Slimme meter

  Het schiet godverdomme ook niet op om die zonnepanelen efficienter te krijgen. Je moet er al zo enorm veel hebben om een kweekje met 4 x 600 te verbloemen.
 12. Kees A

  Slimme meter

  Stuur eens een link dan van waar dat beweerd wordt. OK. De slimme meter zie wat jij om 12.00 gebruikt. En om 12.15 (als je lamp aan is) weer. Dan is dat meer als daarvoor als bijvoorbeeld om 12.05 je lamp van 600 Watt aangaat. Maar als jij je magnetron aanhad van 11.58 tot 12.02 op vol vermogen, dan is het verbruikt om 12.15 uur dus lager dan om 12.00 uur. En om 11.44 stond de waterkoker met 2.400 Watt 3 minuten aan. En de föhn van je vrouw stond aan van 11.40 tot 11.50. Dan is de meting om 11.45 uur waarschijnlijk het hoogste van de dag met al 4.500 Watt + andere verbruikers zoals koelkast, wekkerradio. Dus stel effe dat de meting van 11.45 een kleine 5.000 Watt aangeeft. De meting van 12 uur gaf zoals hierboven gesteld werd 1.500 Watt aan. Om 12.15 uur zijn de lampen aan en is er voor de rest niemand thuis. Dan is de meting 600 Watt voor je lamp en de andere dingen. Samen 800 Watt bijvoorbeeld. Om 14.00 komt de zoon thuis en die zet zijn pc aan om te gamen. 400 Watt erbij. Dus de meting om 14.15 is dan lamp+PC+rest= 1.200 Watt. Om 14.14 maakt hij een tosti. Komt er weer 1.000 Watt bij bij de meting om 14.15 uur. 1200 + 1000 = 2200 Watt. Hoe moeten ze daar een patroon in ontdekken? (Als ze dat al zouden doen) Als je een leegstaand pand hebt waar van 9 uur 's morgens tot 9 uur 's avonds het verbruik praktisch 0 zou zijn, en dan vanaf 9 uur 's avonds ineens de meter flink zou gaan lopen, dan is het een ander verhaal. Maar dat heb je als gezin of bewoner nooit. Je koelkast staat altijd aan, je ketel, en dan nog alle flinke gebruikers zoals wasmachines, drogers en game-computers tussendoor.
 13. Kees A

  Slimme meter

  Van wie hoor je al die dingen? En hoe vaak hoor je dat? Ik hoor zoiets nooit, behalve via jou op dit forum Je maakt een probleem van iets dat in werkelijkheid niet bestaat.
 14. Vermeldt de app ook de prijzen? En zitten alle CS's in het bestand, of wordt het door de gebruikers zelf aangevuld steeds?
 15. Overmorgen is het de 11de van de 11de maand. Niet alleen een bijzondere dag voor de Carnavalsvierders onder ons. Het is blijkbaar ook een bijzondere dag in China: Singles Day oftewel Vrijgezellendag (vanwege de 4 x '1') Hoe dan ook: Het is DE shoppingdag in China en sites zoals Aliexpress en TomTop geven extra kortingen. Ik heb al een tijdje geleden een beetje gekeken wat mijn leven nog beter zou maken, en die ga ik op maandag bestellen, vanwege de extra korting. Slechts een goedbedoelde tip. En ja, ik weet dat Aliexpress soms rotzooi verkoopt en ik weet ook dat ik sommige spullen pas met Kerst zal ontvangen.
 16. Is die controller helemaal een los apparaat? Kun je die ook aan andere led-armaturen koppelen? Heb je een linkje?
 17. Je hebt die ventilators hangen. Krijgen die hun stroom via een oude telefoon-adapter o.i.d.? Als je er nu 3 hebt die 12.000 rpm zijn en je sluit ze paralel aan, dan gaan ze ieder toch nog steeds 12.000 rpm? En als je ze in serie zet dat dan elke fan nog maar 4.000 rpm gaat (theoretisch, maar in ieder geval een stuk langzamer) ?
 18. Ach so. Ik dacht dat je partner of je verhuurder deze grens opgelegd had Het zal bij een eventuele zaak misschien wat helpen, maar je opzet is dermate (hoog) professioneel dat ik me afvraag hoe veel. Maar alle beetjes helpen.
 19. Leuk! Ga het weer met aandacht lezen. Van wie mag je overigens maar 5 planten zetten?
 20. Er zijn nog voedingen van General Hydroponis Flora Nova gebruikte Wietefras naar tevredenheid. Maar geen idee of je dan goedkoper uit zou zijn.
 21. Zeker leuk. En leerzaam! Want ik weet nu dat je schoonmaakmiddel met citrus geur kunt gebruiken om je wietje commercieel op te waarderen. Ik zit alleen nog te wachten op de methode...
 22. @pindarots123 Ik vind het knap dat jij er chocola van kan maken. Kon er zelf geen touw aan vast knopen. Maar Piffer is een beetje druk in zijn hoofd soms, zo lijkt het. Niks mis mee, maar wat er in zit, moet er uit bij hem, zo lijkt het. Vandaar dat hij nogal snel, vaak en veel op het forum knalt. Enige rust, tot tien tellen en dan pas posten, zou voor ons (en voor hem) waarschijnlijk fijner zijn. Want ik waardeer zijn grow journal, maar ik kan het tempo van 'vragen lezen' gewoonweg niet meer bijhouden. Laat staan er op antwoorden. Als ik nog over een eventueel antwoord aan het nadenken ben, staat de volgende vraag er al. Ook ontgaan mij soms enige Vlaamse woorden of opmerkingen. Mooi dialect, maar niet altijd even begrijpelijk voor een echte kaaskop. @tetrahydrocannabinol Denk dat je té voorzichtig bent, maar ik kan me ook wel enigszins in je situatie verplaatsen.
 23. Helemaal eens met Cannarie. Het geeft geen pas om als niet-medicus een uitspraak te doen over wat mensen zouden kunnen hebben. Sterker nog, een medicus zou zonder een patient te kunnen onderzoeken niet eens een mogelijke suggestie durven doen.
 24. Mooi dat het gelukt is! Ziet er goed uit. Blijf erbij dat ik het zonde vind dat je niet je hele tent volkwakt.
×
×
 • Create New...