Jump to content

wieries

Full member
 • Content Count

  319
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

wieries last won the day on May 12 2021

wieries had the most liked content!

Community Reputation

109 Goed

About wieries

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,438 profile views
 1. Dat wel is balen man. Als ik wat wilds mag gokken dan zeg ik veel te warm en te droog klimaat, in combi met niet hoog genoeg kunnen vloeden. De drain gaten in je oranje bakken heb je die ook onderop de bodem zitten? anders blijft er wellicht ook wel een laagje water van het vloeden in je oranje bakken staan wat stil staat, en ook te warm word wat snel iets van wortelrot in de hand kan werken. Hoe zagen je wortels er eigenlijk uit? Maar hier doen we idd hoog(18cm) vloeden met hydrokorrels ze hebben bijna geen capillaire werking dus er zit ook niet veel anders op als je wil eb en vloeden. Dan zou je beter af zijn met een drip/sproei systeem als je niet zo hoog kunt. Of wat je al zegt steenwol pakken dat werkt prima op een lage vloed tafel.
 2. Dat zijn mooie soortjes zo bij elkaar Dat her gebruiken van de hydro korrels kan nog best een uitdaging zijn als de wortelkluit goed zn best heeft gedaan persoonlijk tyf ik het gewoon in de afvalbak, veel te veel moeite al die korrels er weer uit zien te krijgen. ik las ergens dat je maar 2x daags vloed? In mijn ervaring is dat net aan genoeg om ze in leven te houden, je zult zien dat als je (veel) vaker vloed de planten hier goed op gaan reageren met uitbundige groei. Het is dan vergelijkbaar met de groeikracht van een DWC systeem. Hier word er in de groei, en strek periode elk uur een kwartier gevloed, dit weer af gekeken uit de cropsteering hoek. Dat sturen met aantal vloed momenten zorgt er bij mij voor dat ik nu met 2 ammie stekken een 1m2 scrognet vol krijg. veel succes ermee en op naar een mooie oogst!
 3. klinkt meer alsof je nu betere lampen erin hebt gestoken dan die erin zaten. Ofwel efficiëntere lampen die dus meer licht output geeft en minder warmte.
 4. Kijk eens het filmpje wat migro erover heeft gemaakt. Hij test de lamp in een 1,2m x 1,2m dat is gemiddeld dus 984umol op 30cm hoogte! Hij geeft ook aan dat de lamp in een 1,5m x 1,5m tent kan hangen en dan zul je op ongeveer gemiddeld 700umol uitkomen. Hiervoor zul je de lamp weer hoger moeten hangen! Als ik daar een conclusie uit wilt trekken dan zeg ik, dat de lamp is eigenlijk perfect voor in een 1,2m x 1,2m tent maar je zult moeten dimmen. Dan kan de lamp dichter op je gewas, en houd je nog die 800umol op je planten, alleen kost je dat minder watt. Dat kan dan weer omdat het licht zo goed gespreid word gezien het armatuur maar net in een 1,2m x 1,2m tent past. Dus ja je kunt hem zoals fabrikant zegt ook in een 1,5 x1,5 hangen. Maar niet op 10cm boven je gewas zoals jij graag hebt, want die 700umol gemiddeld zul je hebben op 40cm afstand zon beetje. De lamp er dan dichter op zorgt ervoor dat je aan de randen dan te weinig licht gaat hebben. Waardoor je als het ware een soort halfpipe krijgt zoals met hps, aan de randen net minder ontwikkelde toppen en soms door geschoten zoekend naar licht. Dus maak je een compromis lamp omhoog om een gelijkmatige licht dekking te krijgen. En daar lever je wat aan de totale frame efficiency in. Wil je het meer perfectioneren dan zul je naar een lamp opzoek moeten die dus qua afmetingen beter past in de 1,5 x 1,5 waardoor je dus weer dichter erop kan en met minder watt de zelfde lichtdruk gelijkmatig kunt krijgen. Zover ik de lampen ken die je kunt kopen is Zelfbouw je beste optie in deze tent met 50cm strips. Ben toch wel benieuwd wat je eraf gaat trekken @420man010 het zou je toch nog zomaar eens kunnen verbazen!
 5. ik heb er 1 gevonden @Xaim wel denk ik dat deze van de fabrikant zelf afkomt en die zal in elk geval altijd zijn beste resultaten latten zien dit is de 465w compact . en dit is de zeus 465w pro
 6. The PAR intensity levels required during vegging growth are about half of the normal flowering requirements. We recommend a PAR level of 300 – 400 µmols/m2/sec for your grow room. You can achieve these levels by reducing the power consumption of your grow light by 50% using a dimmer. If this is not available you can halve the number of lights (if possible) or raise the grow light to about 1.5 times the optimum hanging height. als je zijn oppervlakte afzet tegen de totale hoeveel umols van alle lampen samen kom je op ongeveer 750-800 umol/m2 uit. Wat optimaal is voor in de bloei.. voor de groei mag je wel op de helft gaan zitten. fabrikant zegt zelf dat ideale hoogte van hun armatuur op 40cm boven het gewas is.. Dit is gebaseerd op een foot print van 1,5m x1,5m / 2,25m2 x 6 lampen maakt 13,5m2. De kweek oppervlakte is ongeveer 13,8m2.. Dus ik ben van mening dat zijn 40cm van het gewas echt dikke prima is, en het daarmee al redelijk pushed qua lichtdruk in de groei periode. Ga je deze lampen in zijn opzet nu op zeg eens 20cm van het gewas hangen, dan zul je in het middden onder de lamp over de 1000umol gaan en aan de zijkanten, en net buiten de lamp ga je donkere stukken creeren van zeg eens 200-500umol (die getallen gok ik maar wat) maar het zal er niet beter van worden. hier een par map gemaakt door migro die de lamp heeft getest met een Apogee par meter. Hier zie je al dat zelfs op 40cm hoogte je al een max van 980umol in de mapping ziet staan.. Zakken met de lamp is helemaal niet zo goed plan in mijn optiek./
 7. Qua specs ziet er mooi uit @al green, handig dat de correctie factor zelf ingegeven kan worden. En verder kan ik er weinig zinnigs van zeggen het merk zegt me zo niets.
×
×
 • Create New...