Jump to content

wieries

Full member
 • Content Count

  312
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

wieries last won the day on May 12

wieries had the most liked content!

Community Reputation

105 Goed

About wieries

 • Rank
  -

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

779 profile views
 1. Kijk eens het filmpje wat migro erover heeft gemaakt. Hij test de lamp in een 1,2m x 1,2m dat is gemiddeld dus 984umol op 30cm hoogte! Hij geeft ook aan dat de lamp in een 1,5m x 1,5m tent kan hangen en dan zul je op ongeveer gemiddeld 700umol uitkomen. Hiervoor zul je de lamp weer hoger moeten hangen! Als ik daar een conclusie uit wilt trekken dan zeg ik, dat de lamp is eigenlijk perfect voor in een 1,2m x 1,2m tent maar je zult moeten dimmen. Dan kan de lamp dichter op je gewas, en houd je nog die 800umol op je planten, alleen kost je dat minder watt. Dat kan dan weer omdat het licht zo goed gespreid word gezien het armatuur maar net in een 1,2m x 1,2m tent past. Dus ja je kunt hem zoals fabrikant zegt ook in een 1,5 x1,5 hangen. Maar niet op 10cm boven je gewas zoals jij graag hebt, want die 700umol gemiddeld zul je hebben op 40cm afstand zon beetje. De lamp er dan dichter op zorgt ervoor dat je aan de randen dan te weinig licht gaat hebben. Waardoor je als het ware een soort halfpipe krijgt zoals met hps, aan de randen net minder ontwikkelde toppen en soms door geschoten zoekend naar licht. Dus maak je een compromis lamp omhoog om een gelijkmatige licht dekking te krijgen. En daar lever je wat aan de totale frame efficiency in. Wil je het meer perfectioneren dan zul je naar een lamp opzoek moeten die dus qua afmetingen beter past in de 1,5 x 1,5 waardoor je dus weer dichter erop kan en met minder watt de zelfde lichtdruk gelijkmatig kunt krijgen. Zover ik de lampen ken die je kunt kopen is Zelfbouw je beste optie in deze tent met 50cm strips. Ben toch wel benieuwd wat je eraf gaat trekken @420man010 het zou je toch nog zomaar eens kunnen verbazen!
 2. ik heb er 1 gevonden @Xaim wel denk ik dat deze van de fabrikant zelf afkomt en die zal in elk geval altijd zijn beste resultaten latten zien dit is de 465w compact . en dit is de zeus 465w pro
 3. The PAR intensity levels required during vegging growth are about half of the normal flowering requirements. We recommend a PAR level of 300 – 400 µmols/m2/sec for your grow room. You can achieve these levels by reducing the power consumption of your grow light by 50% using a dimmer. If this is not available you can halve the number of lights (if possible) or raise the grow light to about 1.5 times the optimum hanging height. als je zijn oppervlakte afzet tegen de totale hoeveel umols van alle lampen samen kom je op ongeveer 750-800 umol/m2 uit. Wat optimaal is voor in de bloei.. voor de groei mag je wel op de helft gaan zitten. fabrikant zegt zelf dat ideale hoogte van hun armatuur op 40cm boven het gewas is.. Dit is gebaseerd op een foot print van 1,5m x1,5m / 2,25m2 x 6 lampen maakt 13,5m2. De kweek oppervlakte is ongeveer 13,8m2.. Dus ik ben van mening dat zijn 40cm van het gewas echt dikke prima is, en het daarmee al redelijk pushed qua lichtdruk in de groei periode. Ga je deze lampen in zijn opzet nu op zeg eens 20cm van het gewas hangen, dan zul je in het middden onder de lamp over de 1000umol gaan en aan de zijkanten, en net buiten de lamp ga je donkere stukken creeren van zeg eens 200-500umol (die getallen gok ik maar wat) maar het zal er niet beter van worden. hier een par map gemaakt door migro die de lamp heeft getest met een Apogee par meter. Hier zie je al dat zelfs op 40cm hoogte je al een max van 980umol in de mapping ziet staan.. Zakken met de lamp is helemaal niet zo goed plan in mijn optiek./
 4. Qua specs ziet er mooi uit @al green, handig dat de correctie factor zelf ingegeven kan worden. En verder kan ik er weinig zinnigs van zeggen het merk zegt me zo niets.
 5. "uitstekend" voor onze hobby is nog altijd een full spectrum Quantum meter. https://www.amazon.com/Apogee-Spectrum-Accurate-Lightweight-Waterproof/dp/B077DWXKSY/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=Apogee+mq500&qid=1627545626&sr=8-3 Een lux/lumen meter is meer geschikt om te kijken hoe de licht verdeling in je hok is. Heb mn cobs vannacht nog eens nagemeten en heb zo ontdekt dat er 2cobs zijn die minder licht afgeven als de rest, er zit zon 8% verschil tussen. Heb ook nog gemeten aan de h influx strips en moet @MisterX gelijk geven dat spectrum nog wel veel invloed heeft op de meting. En dat mijn eerder gestelde flux x 0,017 (cree cobs)hier geen stand houd, na wat vergelijken met par metingen lijkt hier lux x 0,011 aardig te kloppen. edit: verschil tussen de cobs en strips (2,6umols) was vrij groot en kwam onder de strips vrij dicht op de 100k lux. Vermoeden bestaat dat een strip setup die nog efficiënter is bijv 2,9umol met waarden boven de 100k gaat uitkomen bij metingen dicht op de lamp. De eerder door mij gelinkte Lux meter heeft een bereik tot 100k lux en zal dan niet toereikend zijn voor metingen op 10-15cm afstand.
 6. in principe heb je precies genoeg aan die 3x300watt op joun 1,6 x1.5m hok. Je komt dan op ongeveer 875umol/m2. Zou zelf de set niet meer gaan uitbreiden is het qua kosten niet waard.
 7. je kunt prima zonder idd als je de specs van je lamp kent of opzoekt kom je er ook wel.
 8. Ben ik wel met je eens, het spectrum heeft er zeker invloed op, dat is net de reden er ook quantum(par) meters in het leven zijn geroepen. Krengen moesten alleen niet zo prijzig zijn.. En idd als het geen gekalibreerde lux meter is dan zullen ze ook veel afwijken onderling. Maar met de wat betere(geijkte) lux meters is het vrij accuraat. Wel slim om je bevindingen te vergelijken met bijv migro par map filmpjes om te zien of je bij benadering juist zit. Wat ik tot nu toe heb ervaren klopt die omreken factor bij mijn meters best goed als ik het vergelijk met een par meting. sws kun je er nog steeds goed mee zien hoe je licht verdeling in je hok of tent is. @Al green bijv gaat weer een rooitje uitgeven met zn recente ontdekking
 9. en gelijk heb je! Zelf gebruik ik de cob setup voor langbloeiers 14weken etc. Deze sativas zijn wispelturig in hun groei en ondanks scroggen is er altijd wel hoogte verschil in het gewas en vindt dat cobs hierin goed tot hun recht komen. Met strips is het meest rendabel om te scroggen of een sog zo haal je het maximale uit je verlichting. Het klimaat om je toppen in een cob setup is ook anders dan wanneer je een warmte deken creëert met een strip setup/.
 10. Niet getreurd dilago mn 7jaar oude cob setup is ook maar 2,2umol.
×
×
 • Create New...