Jump to content

greentjeonatrip

Full member
 • Content Count

  2,436
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

greentjeonatrip last won the day on August 10

greentjeonatrip had the most liked content!

Community Reputation

805 Uitstekend

3 Followers

About greentjeonatrip

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

2,194 profile views
 1. Ik vind het erg leuk dat je nu die paramagnetische waarde beschrijft. Ik heb er destijds niet meer over willen uitweiden, omdat de ts elders bijzonder cynisch tegenover lavameel stond en dacht, laat ook maar zitten joh. Het hangt er ook een beetje vanaf met wie je het gesprek aan gaat. Dit is voor mij prachtig, waardevol leesvoer en op een goed moment. Dank daarvoor.
 2. Ik vond nog een quote van mr botanicus Omni. Misschien was je er al bekend mee en is het wellicht hier ook niet aan de orde, maar ach.... Als je schimmels (paddo's) kweekt, schud je juist af en toe het medium om. Door het beschadigen van het mycelium vermeerderd het juist explosief. ;-)
 3. Schiet me even iets te binnen Collie. Even switchen naar een ander topic...
 4. Zijn leuk aan de weg aan het timmeren, als ik die site bekijk van Biogenetic.
 5. Ik ga die mineral booster ook eens nader bekijken, maar eerlijk gezegd raak ik (nog) geen flessenvoeding meer aan en lijkt me een combinatie van die lava's al een goede aanvulling. Ik weet (wist) dat er regelgeving ontbreekt, omtrent het vermelden van informatie door de fabrikant op flessenvoeding. Pg heeft er destijds eens het een en ander over geschreven. Wellicht is die regelgeving inmiddels veranderd.
 6. Ja klopt Vak, vond ik zeer interessant, maar ik was meteen afgeleid door die lavameel, omdat ik die diabas om de 1 of andere reden helemaal niet meer voor de geest kan halen, toen ik zelf in een periode heel veel research gedaan heb en er over geschreven heb. Ik weet nog dat Actimin uit de bus kwam als het gesteentemeel, waar de meeste mineralen in zouden zitten. Heb al enige tijd een zoekopdracht uit staan voor die Actimin. Als ik die ooit binnen krijg, stuur ik je daar trouwens ook meteen wat van op Vak. Ik ben namelijk ook bezig met een groot project om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren, waarbij ik dus verschillende gesteentemelen wil gaan combineren, juist omwille van een bredere inzet van mineralen. Dit geldt overigens ook voor indoor. Valt me op dat bij die Diabas een aardige hoge ph gemeld wordt van 8.7. Ik dacht dat dit bij Eifelgold veel lager lag, maar bij Biogenetic staat het niet vermeld....http://www.peyote-paradise.nl/index.php?action=page&group_id=20000068&lang=NL
 7. Nu was ik in eerste instantie eens naar die mineral booster aan het kijken op die site van biogenetic en zie ik ineens een lavameel staan, genaamd 'Diabas', waarbij gemeld wordt dat die ook uit Duitsland komt (net als Eifelgold)... https://biogenetic.nl/winkel/diabas-lavameel/ Leuk. Ga eens kijken, of ik wat meer te weten kom over die Diabas, want er staan op die site verschillen beschreven ten opzichte van Eifelgold.
 8. Ja klopt idd. Ik heb die gast notabene ondersteboven gedraaid en ik weet eerlijk gezegd ook niet meer wat hij er allemaal bij flikkerde. Zal vast zijn, omdat hij volgens mij verschillende voedingen heeft uitgeprobeerd. @Collie Weed had het er volgens mij ook weleens over gehad, om bij hergebruik een lepel maerl toe te voegen. Ik kijk wel echt uit naar dat potje. Zoals gezegd, zal wel smikkelen geblazen zijn. Benieuwd! Maakt ook niets uit. Jij bent de schuldige, want je had maerl moeten zeggen.
 9. Bedankt voor de link LC. Daar staan wel leuke stukjes tekst in, afhankelijk van het type kalk en beschrijft misschien ook wel de problemen die ik bedoel. Ik had beter eerst kunnen vragen om welke kalk dat het ging. Nu schiet het me ook te binnen. Donner had het idd altijd over maerl. Ik ben er inmiddels wel achter dat er op die site ook info staat, die niet helemaal deugt, maar dat heeft hier ff niets mee te maken.
 10. Vind het wel interessant om dat potje te gaan volgen. De reden dat ik Bentoniet en kalk samen benoemde, is dat er (naast lavameel) in bentoniet ook al kalk zit opgeslagen. Die extra kalk lijkt me vooral een opwaardering, wanneer je met een arme zure grond te maken hebt. Lijkt me, dat dit bij jou niet zo aan de orde is, vanwege alle andere elementen die je al hebt toegevoegd. Daarnaast drijft extra kalk ook de mineralen uit je klei en doet mogelijk afbreuk aan de eigenschappen van die bentoniet, want je bufferwerking gaat hierdoor verloren, terwijl je dat er nu net in mikt, om die voeding juist zo lang mogelijk vast te houden. Ook kan het teveel aan kalk je ph omhoog laten schieten, waardoor je juist blokkades krijgt en verschijnselen van gebrek gaat zien. Nu geloof ik meteen dat je met die kalk niet hebt overdreven en ook geloof ik meteen dat je een goed draaiende bodembiologie hebt (inwateren en wegzetten), maar dan begrijp je in ieder geval de gedachtegang. Het is wat met DCM hé. Ook hier zie ik nu weer geen echte produktinformatie. Bandieten zijn het. Ik ga je wederom volgen mister. Het zal vast smikkelen geblazen zijn.
 11. knallen we er deze ook nog ff in, gewoon, omdat het kan......uhhh....omdat er geen moderator te bespeuren valt...... https://www.weedforum.eu/wietforum/topic/4835-houd-uw-internodes-kort-door-hoge-nachttemperaturen/ Tijdens de afbloei weken Mag de nachttemperatuur dalen tot 17-19° C. Deze daling van de temperatuur triggert de anthocyaan productie, Paarse buds, en versterkt de harsaanmaak tijdens de afbloei. You're welcome !
 12. Het moment is bijna aangebroken, beste mensen. Spanning alom.
 13. Is dit dan hergebruikte aarde ? Je hebt natuurlijk ook nog je lavameel daarnaast. Die bentoniet heeft trouwens ook nog de fantastische eigenschap om ballast aan zich te binden. Geweldig spul is dat. Is dat een beetje een fijne korrel ? Hoe fijner, hoe beter. Het liefst in poedervorm. Gooi daar eens een linkje van erop.
×
×
 • Create New...