Jump to content

greentjeonatrip

Full member
 • Content Count

  3,170
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

greentjeonatrip last won the day on July 25

greentjeonatrip had the most liked content!

Community Reputation

1,082 Top reputatie

3 Followers

About greentjeonatrip

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

4,082 profile views
 1. Die opeenhoping van Nitraat kent nog meer oorzaken 420... # Houd je aan de voorwaarden voor een goede opbouw van je schimmels (dat begint al met het zaad te dippen in de myco) om die aanbod van Nitraat binnen de perken te houden. # Ophoping van Nitraat hangt ook sterk samen met andere elementen zoals Calcium, Fosfor, Kali en Zwavel bijvoorbeeld. Verrijk je plant bijvoorbeeld (tijdelijk) met extra Calcium, omdat daardoor je gehalte aan suikers en aminozuren in je bladeren toeneemt, waardoor het gehalte aan N gaat afnemen. # Datzelfde geldt ook voor een bladbespuiting van een biostimulant in de vorm van Salicyl. Ook dat zal het Nitraatgehalte doen afnemen. # Je klimaat heeft daarnaast ook nog eens een geweldige invloed op het Nitraatgehalte. Zo is het bijvoorbeeld handig om te weten, dat wanneer je kweekt onder een lage lichtintensiteit en je daarbij de temperatuur verhoogt die opeenhoping zich ook aandient en wanneer je onder een hoge lichtintensiteit en hoge temp kweekt, die opeenhoping voornamelijk afhangt van de beschikbaarheid....
 2. Dit kan ook het gevolg zijn van een verstoring in de voedingsbalans door waterstress, of een gebrek aan micronutrïenten. Daardoor wordt de eiwitsynthese geremd en krijg je een opeenhoping van onder andere vrije N in je bladeren, wat je planten ook weer aantrekkelijk maakt voor ziekten en plagen. Probeer de volgende keer echt nog meer de organisch stof gehalte in je grondje te verhogen, want daardoor is je grond veel beter in staat om de ph te bufferen, neemt het vermogen om water vast te houden toe én zorgt dat voor veel meer evenwicht in de nutriëntenbalans. Mix wat meer Lavameel door je grond, om zeker te zijn van voldoende Sporenelementen en denk gerust eens na om hiervoor het gesteentemeel van Actimin te gebruiken, want daar zitten bizar veel sporenelementen in....
 3. Probeer altijd zo laag mogelijk in je ec te blijven, probeer het. Hoe hoger je gaat, hoe aantrekkelijker het ook wordt voor ziekten en plagen.
 4. De EC bepaalt ook hoeveel zuurstof er opgelost kan worden. Hoe meer zouten, hoe minder opgelost kan worden....
 5. Toch wil ik nog 1 algemene opmerking maken. In de zomerperiode, waarin het zonnetje knalt en temperaturen en verdamping hoog liggen, sturen wij de ec ook wat lager in, maar met meer beurten. Ik heb in het verleden (en zie het nog geregeld voorkomen) gezien dat kwekers kost wat kost hoog blijven insturen in die ec en zelfs nog hoger en hoger blijven gaan onder het mom van " de planten hebben het nodig ", terwijl het gissen blijft naar de ophoping. In een binnenkweek waar de temps, licht en verdamping vaak structureel hoog liggen, vraag ik me weleens af in hoeverre kwekers zich realiseren dat er zich op een gegeven moment, een geweldige ophoping van zouten aandient, wanneer ze structureel zo hoog blijven zitten en nauwelijks (bijvoorbeeld om de 10 dagen) een schone beurt geven. Ik zal vast wat inzichten missen...
 6. Ik vraag me af, of en hoe vaak kwekers hier in de volle bloei en tegen de oogst weleens een schone beurt meegeven. Ik merk bij ons in de volle pluk van verschillende fruitsoorten, dat ik geregeld wat meer spoel en wat lager instuur om die ec in bedwang te houden.
 7. Aaaha, goed opgemerkt van jou Volgende keer misschien toch wat zakken in de voeding als je dat weer gaat doen. Weer een leermoment.
 8. Wat ik daarmee bedoel is dat je dan eerder op een ec van 1.8 blijft zitten en tegelijkertijd de PK en Calmag wat aan het opvoeren was. Ik weet hoe belangrijk het is dat er voldoende Kali mee komt, maar daarvoor hoef je nog niet zo hoog in de ec te gaan zitten. Je kunt met verbrande puntjes prima zakken naar 1.4 en toch voldoende K meegeven. Heb je eerder in je kweekje al eens een schone beurt gegeven ? Daar is helemaal niets mis mee namelijk.
 9. De dames krijgen het duidelijk niet de strot af. Als jij je avondeten niet op krijgt, krijg je van mij ook geen toetje, omdat ik dat zo belangrijk vind.
 10. Hier is op zich een aardige tekst, waarin de invloed van wortels wordt beschreven op de zuurgraad van de bodem/rhizosfeer om elektrisch neutraal te blijven.
 11. Hier te verkrijgen in zakjes van 2-10 kg Magico.
 12. Waarom gebruik je 3 verschillende voedingslijnen door elkaar ?
 13. Informeren, leren en.....delen ! Het hoeft allemaal niet zo duur en ingewikkeld te zijn. People need to know.
 14. Ik zie een mooie top waar de energie heen gaat en de rest is niet interessant. Op deze pagina vind je de analyse en testrapport.
×
×
 • Create New...