Jump to content

greentjeonatrip

Full member
 • Content Count

  2,150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

greentjeonatrip last won the day on April 7

greentjeonatrip had the most liked content!

Community Reputation

666 Uitstekend

1 Follower

About greentjeonatrip

 • Rank
  V.I.P.

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,759 profile views
 1. Ik zou ook zeker die pdf'jes op Canna.nl even meepakken over CO² en dampdrukverschil.
 2. Racker, Whazzup, Donner, Atmo, enz enz.....honderden pagina's verdomme heeft me weken, maanden gekost. Waardevolle info, die je vandaag niet meer ziet bovendrijven. We doen het maar ermee hé kees. Slimme rakkers.
 3. Schiet me wel nog wat te binnen Vak. Ik weet niet of ik nu een rondje achterloop, maar ik zou wat minder snoepgoed gooien in die voorgroeipotjes. Zoveel hebben die kids niet nodig, dat kluitje gaat natuurlijk wel mee in de eindpot en het is mijns inziens maar zeer de vraag in hoeverre ze dat lekkers nog gaan waarderen in dat kluitje (dus gebied rondom de stam), wanneer ze in de definitieve pot staan, niet dat het gaat tegenwerken. Je hebt dan nog lekkers in je medium, in je water en wat je zelf nog geeft. Misschien iets meer de focus verleggen naar je eindpot. Niet teveel verwennen.
 4. Dat is een goeie idd en denk ook de beste oplossing in jouw setup, in de meeste setups. Voor een gelijkmatige verdamping, horizontaal laten blazen en misschien een tikkeltje naar boven gericht. De wanden doen de rest....
 5. Ik heb zelf gemerkt hoe verrassend goed mijn plantjes het einde haalde, zonder daadwerkelijk bij te voeden. Er was er eentje die echt bizar veel dronk en waar ook de vergeling als eerste inzette. Ik heb consequent geweigerd om ook die extra bij te voeden. Achteraf had ik ze misschien best iets mogen geven, maar ook zij deed het gewoon met veel water en af toe melasse. Het was vooral magnifiek om die te zien afbloeien.
 6. Ik denk dat je het vanuit een iets ander perspectief kunt zien. Een nieuw armatuur bijvoorbeeld, zal sowieso altijd wel even spannend zijn en aftasten, ook voor een vakman. Voor de rest zie ik gewoon mooie toppen. Het is wel vrij duidelijk dat met name die rechtse last heeft gehad van overbemesting. Ik was eens even terug gaan lezen en dan haal ik de volgende woorden even eruit: *Luchtstroom *Hitte *Voeding *Zuipen Je gaf aan dat die luchtstroom een tijdje ook flink van onderen heeft liggen blazen en vooral vrij spel kreeg toen je 1 van de potten wegnam. Ik kan me voorstellen dat daardoor met name in het onderste gedeelte van je pot (ik weet dat je een zeiltje hebt op de toplaag), de kluit aardig, of sneller droog begint te geraken, waardoor je ec ook wat hoger op gaat lopen, of dat je planten meer gaan verdampen dan normaal, door die versterkte luchtstroom. Als je vervolgens voeding erin gaat mikken, maak je het mogelijk erger, zeker wanneer er een periode van hitte aan komt, want dan zijn ze vooral bezig om zichzelf te koelen. Wanneer ze dan flink willen zuipen is het zaak om dan juist die voeding in verhouding tot je water terug te schroeven. Minimaal 90% zal verdampen en het is de voeding die achterblijft, maar ze zullen nooit meer opnemen dan ze nodig hebben. Heb je dan ook nog te maken met genetica die daar gevoelig voor is, is het dubbel feest. Kun je je hier enigszins in vinden ?
 7. Mooi hoor Vak. Vooral die Somango gaat nog lekker zeg en die Skittelz lijken ook de golftas in te kunnen. Beviel het een beetje, dit keer zonder netje ?
 8. Xaim. Ik had er een hele tijd geleden iets over opgezocht en dacht dat me daar toen ook bijstond, dat wanneer je het op de juiste manier toepast, dit ook het geval zou zijn, dat de top dikker zou worden, maar het is te lang geleden om het met zekerheid te zeggen. Nu had ik eigenlijk blind Soma gevolgd (ook prima), filmpje 2x bekeken en knakkerdeknakdeknak.......
 9. Was dat bij jou zo Wiekspiet, iets minder dik ? Ik had bij mij voornamelijk de indruk dat er het tegenovergestelde gebeurde met die top, na het knakken, dat de top daarna dikker werd.
 10. Nog bedankt voor jouw antwoord Xaim . Ik zal het ter zijner tijd afwegen tegen mijn visie.
 11. Misschien dat het kopje iets meer omvat dan enkel bladeren en dit ook afhangt van de mate waarin het tekort optreedt en/of het verschil in verdamping tussen boven en onder en dat je bij een acuut watertekort of droogte idd te maken krijgt met een sapstroom die het gewoonweg niet tot bovenin trekt, zoals Xaim hieronder aangeeft bijvoorbeeld..... .......wat in mijn optiek woorden lijken te zijn van gelijke strekking (sapstroom die niet meer tot boven komt), zoals die ook in de natuurkunde tekst beschreven staan, maar dat dit vooral van toepassing is bij een ernstig watertekort of droogte, maar in minder verstrekkende gevallen.....
 12. Dat komt gewoon, omdat bij een watertekort het water eerst uit die onderste bladeren getrokken wordt Vakkie, om het vervolgens naar boven te transporteren, waar dit als eerste gevraagd wordt, omdat daar de verdamping het hoogst is
 13. Bij nader inzien was het misschien helemaal niet zinvol om het te delen. Ik weet namelijk bijna niets van LST af. Eigenlijk moet ik mij eerst eens even goed gaan inlezen over die techniek.
×
×
 • Create New...