Jump to content

greentjeonatrip

Full member
 • Content Count

  3,069
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

greentjeonatrip last won the day on July 25

greentjeonatrip had the most liked content!

Community Reputation

1,039 Top reputatie

3 Followers

About greentjeonatrip

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

3,768 profile views
 1. Ze zal wel moeten, want de bladeren vervullen een sleutelrol in het koelvermogen van de plant. Na zo'n snoeibeurt holt de koelcapaciteit van de plant achteruit, waardoor de interne temperatuur te hoog kan oplopen, met alle gevolgen van dien, wanneer dat koelvermogen niet hersteld kan worden.... Ze heeft geen andere keus.
 2. Ik heb daar ooit eens een pak van op Ali gekocht, met zo'n stopper erop, zodat je ze met 1 klik kunt verstellen. Gemak dient de mens.
 3. De stomata gaan echt niet zomaar dicht. De rv is daar slechts 1 van de indicatoren van en bovendien reageert de plant in beginsel vanuit de eigen vochtbalans ipv direct op de rv. Het hangt van verschillende factoren af (lichtkleur, intensiteit, osmose bijvoorbeeld) en zolang de plant nog blad aanmaakt, zal ze daar ook op reageren met de aanmaak ervan en met een lagere rv zet je juist aan om te leren presteren. De belangrijkste reden om de stomata te sluiten is wanneer de plant onvoldoende aanvoer van vocht heeft. Het plantenhormoon abscisinezuur heeft hier een groot aandeel in.
 4. Ja precies. Cannabis kan goed tegen de warmte. Goed voor de aanmaak van stomata. Je moet je alleen realiseren dat ze dan vooral water willen hebben om te koelen. Je waterhuishouding op orde hebben, lager in de ec en normaal circuleren. Simple is that.
 5. Klopt....om het dus op gelijke hoogte te krijgen. Ik gebruik die techniek al vanaf het begin en heeft mij enkel goeds opgeleverd. Het is niet eens zo zeer dat ik denk dat je het verpest. Ik probeer het te begrijpen wat je doet en vind het wel interessant. Je creƫert dus eerst eens jungle en microklimaat en daarna ga je tekeer met dieven/ontbladeren. Bedankt voor je input.
 6. Tamelijk onder op deze pagina, vind je de afbeelding zoals Monty het bedoelde.
 7. Heb je ooit eens de 16-toppen-techniek geprobeerd, door enkel met node 2 en 3 verder te gaan, of misschien zelfs 3 en 4 ?
 8. Je intenties zijn goed, maar je weet dus ook heel goed dat Californicus meer uit preventie is en bij een lage prooidichtheid. De focus dient in eerste instantie te liggen op het uitroeien van de plaag en zo snel mogelijk, daarna pas op overleven van de Roofmijt. Ik raad je met klem aan om in ieder geval ook de Phytoseiulus Persimilis in te zetten, zo nodig een overdosering en afhankelijk van je klimaat, dit binnen 2 weken te herhalen.......omdat deze juist in een paar dagen grote aantallen Spint verorberen.
 9. The hypothesis that more Botrytis would develop with LEDs was proven to be unfounded. The researchers concluded that both hybrid, HPS, and full LED lighting systems can be used to produce the same quality and yield of gerberas without extra Botrytis.
 10. Dus je geeft ze ook nooit een 'reset' met gewoon water ?
 11. Als de ec van je drain oploopt, is er in die zin nog ruimte voor verbetering, dat het signaal wordt afgegeven dat je meer gaat wateren en/of lager in je ec gaan zitten, toch ? Lijkt me niet teveel moeite in het pakken van die ruimte. Mooi veldje.
 12. Het zou goed als je desondanks toch ook wat meer naar die drain kijkt. Die drain zegt jou mogelijk hoe zout het milieu in je medium is, of ze meer willen vreten of niet, of je lager in je ec moet gaan zitten, of meer moet wateren.... De drain vertelt jou wat jij nog niet ziet Jack. De drain geeft je signalen. Mocht je ooit je opbrengst willen verbeteren..... . ......doe dan wat met die signalen Jack.
 13. Huy Jacker, ziet er goed uit kerel. Ik kon me nog herinneren dat je eens zei dat je niets deed met de gemeten drain. Geldt dat nog steeds ?
 14. Master of disaster. Sunday-lessons are over.
×
×
 • Create New...