Jump to content

greentjeonatrip

Full member
 • Content count

  487
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

148 Goed

About greentjeonatrip

 • Rank
  Volwaardig lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

173 profile views
 1. greentjeonatrip

  25X Pp Dimlux 1000W

  Als ik kijk naar je 'pistils' en dan met name op de 2e foto, dan zie je dat deze er "kronkelig" bij staan, een teken dat je medium te nat is. je wilt pistils die mooi, recht uitsteken.
 2. Interessant, heel interessant. Dank je !
 3. Ik ga eens kijken of ik er een schotel onder kan moffelen straks. Kan mezelf wel voor de kop slaan nu. Het werd me notabene door jullie allemaal gezegd om rustiger aan te doen. Wat vind je dat ik met de aangetaste bladeren moet doen, verwijderen ? Ik kan me voorstellen dat dit nu ook ingangen gaan worden voor 'infecties' ? Ben net nog gaan kijken. Op dit moment 'floreren' de andere 2 dames gelukkig wel nog en is hier nog geen spoor te bekennen van afwijkingen, maar goed, heb dus aan den lijve ondervonden hoe dit binnen 24 uur kan veranderen.
 4. Klopt. Ik ben een paar dagen geleden de watergift met 200 ml gaan corrigeren (meer) om ze de dag erna zo rond de 100mbar laten uitkomen. Maar meteen de dag erna, gisteren, (en dit was ook de dag na de test met de fan) kwam ik bij het inschakelen van de lamp op een waarde uit van 63 mbar voor de PB in het midden en ook 63 mbar bij de WG. Gisteren heb ik na die constatering de watergift (en enkel water, vanaf maandag) gehalveerd voor deze 2 dames, 400 ml. Vandaag kwam ik bij de ene uit op 80 mbar en bij de ander iets meer en vanavond beiden 500 ml gegeven. De Palmboomas had ik al in beperkte mate in de potten zitten, maar ik was toch echt in de veronderstelling dat het niet ongebruikelijk is om dit vanaf week 5 bloei mee te geven als een pk boost, als zijnde topdressing, waarbij het bodemleven dit 'weekt' en het plantje min of meer zelf aangeeft of ze dit gaat opnemen. Wat ik misschien toch echt beter de volgende ronde kan gaan doen is de losse elementen niet van te voren erin te gooien en echt ' naar behoefte' topdressen, zoals dit bij veel elementen beschreven staat, of gewoon iets minder buffer en kijken...maar dat zal dan ook weer wat nieuws voor mij zijn. Ik had juist gehoopt een eigen grondje zodanig samen te stellen dat de bufferwerking voldoende zou zijn, maar je kunt je dan tegelijkertijd gaan afvragen, waarom ik dan begonnen ben met de 'bloom', terwijl dit misschien niet nodig was en daar overheen de Palmboomas, dus ik heb wel het idee dat ik hier gruwelijk in de fout ben gegaan. Maar er gaan me op dit moment een hele hoop zaken door het hoofd Huff. Als ik kijk naar wat er dus nu in de afgelopen 24 uur gebeurd is, schrik ik er in ieder geval wel van.
 5. Wat bedoel je met " was dat na het water geven " beste Huff ? Ik geef dagelijks. Gisteravond water gegeven, niets kunnen zien, behalve de indruk van een 'iets' lichtere verkleuring PB en vanavond bij het aangaan van de lamp ontdek ik dit, op meerdere plaatsen, toppen in het midden, maar ook aan de zijkant. Bladeren in de toppen, maar ook de bladeren op middenhoogte. Ik kan je wel zeggen dat ik er ineens erg beduusd van ben dat dit zo plots is ontstaan en ik heb nog 5 weken te gaan. Is het trouwens niet zo dat die houtas pas tussen de 5 en 10 dagen afgegeven wordt aan de plant ? Dat zou wat zijn, heb ik het vanaf morgen ook op de andere 2...
 6. Ik ga nu even een aantal zaken opnoemen, omdat het nu nog vers in het geheugen ligt. Ik was aanvankelijk begonnen met 3x daags bloom te geven en ben daar sinds afgelopen zondag mee gestopt, omdat 'klauwblad' ook mogelijk gevolg kon zijn van (lichte) overvoeding, omdat het eigen grondje mogelijk nog genoeg meststoffen bevat. Er zijn 3 concrete zaken die ik veranderd heb : * Sinds deze week geen bloom meer * 72 uur geleden een grondventilator getest, tussen de PB in het midden en de WG rechts. Deze ventilator 24 uur op de laagste stand schuin naar de wand laten blazen * Afgelopen maandag een topdressing van Palmboomas gegeven. 48 Uur geleden dacht ik al een lichtere verkleuring van de PB in het midden te bespeuren. Het was ook sinds 48 uur dat de dorst van de PB midden en de WG gewoon gehalveerd was, van 1000 ml naar 500 ml per pot, per dag. wat mij daarbij opviel is dat de luchtvochtigheid ook gekelderd is van 52%-55% naar 42%-47% de afgelopen 48 uur, al zou misschien ook de omslag in het weer (frisser) de afgelopen dagen hier debet aan kunnen zijn, maar is duidelijk dat 2 dames 'ineens' minder zijn gaan drinken en verdampen. De lamp hing op 32-35 cm en heb deze zojuist naar 40-42 cm gehangen.
 7. De PB in het midden is ook sinds 48 uur sterk achteruit gegaan met drinken. De WG rechts drinkt ook al sinds 48 uur ineens veel minder, alleen zie ik hier nog de symptomen die de PB in het midden heeft.
 8. Ik krijg ineens heel veel foutmeldingen bij het uploaden van foto's, dus ik kopieer ze maar weer eens van een ander forum. Bloeidag 38. De PB in het midden laat binnen 24 uur overal een verkleuring zien naar lichtgroen-geel, gevolgd door
 9. Ziet er toch gewoon lekker en goed man ! Heb je al eens eerder Sativa (dominant) gekweekt ? Ben benieuwd hoe lang ze uiteindelijk zullen staan. Het zou me niet verbazen wanneer je 1 tot 2 weken bovenop de 63 dagen mag tellen. Welke afzuiger en filter heb je uiteindelijk gekozen en bevalt dit ? hebben we het hier over Bubblegum XL ? Nodigt toch wel uit hoor.... Hou je de luchtvochtigheid ook een beetje in de gaten, aangezien je van die knotsen lijkt te hebben ? Zou jammer zijn als toprot dadelijk roet in het eten....uhh...wiet gooit
 10. Misschien dat de 'processen' in de plant onder tneon minder op 'volle toeren' hoeven draaien als dat er gevraagd wordt onder het licht van een hps of goede led, maar nu roep ik misschien iets heel geks. Ik weet ook trouwens niet of er meer mensen zijn die dit verschijnsel ook niet waarnemen onder tneon, maar verrekte interessant vind ik het toch.
 11. greentjeonatrip

  van HPS naar led...

  GPleds gebruikt ook geen Meanwell driver maar Inventronic, waarbij je meer zou kunnen insturen.
 12. greentjeonatrip

  Lampafstand MH 400W lamp

  https://www.cnnbs.nl/oogst-meer-wiet-luxmeter-smartphone/
 13. greentjeonatrip

  Lampafstand MH 400W lamp

  Volgens mij heb je daar een heel goed punt @cannarie en @rocking pot zou hier trouwens ook voor enige indicatie zelfs zijn 'light sensor' kunnen gebruiken die standaard op je telefoon zit als hij MH lampen gebruikt.
 14. Hey @Jaymaestro! Dank je man, glad you're joining me. Ik heb het nu ook, 2e keer op rij en 2x halverwege bloeifase. Ik vind dat wel opmerkelijk, dat je dit hebt sinds je met led kweekt, interessant. Wanneer steekt het bij jou de kop op ? Ben je ook van voedingspatroon gewisseld toen je overstapte ? Ik denk eerlijk gezegd wel dat @vakman de spijker op zijn kop slaat, werd ook eigenlijk onderstreept door Sannie in een ander topic. Dat zou betekenen dat het toevoegen van Bloom al vanaf beginfase bloei de aanleiding is tot hele kleine 'puntjes', gevolgd door krullend blad, omdat in de basis het grondmengsel nog meer dan voldoende zou bevatten. Hoe kijk je zelf hier tegenaan, als je kijkt naar je eigen kweekjes, of is er in die zin in jouw manier van 'voeden' niets veranderd ? Iets te warm op tophoogte kan ik mij wel wat bij voorstellen, aangezien ik deze ronde altijd tussen 27 en 30 graden zit, alleen had ik het in de 1e ronde ook en was dit niet aan de orde
×