Jump to content

greentjeonatrip

Full member
 • Content Count

  3,200
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

greentjeonatrip last won the day on July 25 2020

greentjeonatrip had the most liked content!

Community Reputation

1,093 Top reputatie

3 Followers

About greentjeonatrip

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

5,302 profile views
 1. Hoop is het eerste hulpmiddel in de weg naar gezond denken. Er is altijd hoop. Zoek even op weedforum.eu naar Omni. Die heeft een lijst gepubliceerd met middelen die enerzijds apoptose bevorderen en anderzijds homeostase. Probeer een balans te vinden in hoeverre je lever dit ook kan verwerken, wanneer je vanalles gaat slikken (de leverwaarden ook checken dus), maar wat blijft, AHO geldt als hoofdmedicijn en probeer daar zoveel mogelijk van weg te werken. Zoveel als je lichaam aan kan. Doe daarnaast ademhalingsoefeningen (rustig, ontspannen) om ook zuurstof in je kleinste cellen te pompen en je ph te levelen en stap over naar een evenwichtig voedingspatroon zonder overbodige suikers en weet ik veel wat voor een gmo shit. Zoveel mogelijk bio dus. Daarnaast nog een algemene tip om het immuunsysteem te versterken, op dagelijkse basis: Vitamine C : max 2x5gr per dag Vitamine D3: Winter 3000-5000IU, zomer 1000-2000IU Magnesium : 200-400mg Zink : 20 mg Selenium : 100 mcg (microgram) Ontgiften : Lugol, geactiveerde koolstof Voldoende beweging Voldoende slaap Meditatie/ademhalingsoefeningen Neuro linguïstisch programmeren (NLP) Bidden Sterkte.
 2. Thoumf. De structuur van de bodem is 1 van de belangrijkste kenmerken voor goede groei-omstandigheden. Als je een goede structuur hebt, heb je ook een goede drainage, maar minstens zo belangrijk, ook een goede adsorptie en capillariteit. Je hebt dan voldoende luchtcirculatie voor biologische activiteit en voldoende leefruimte voor het bodemleven. Een dergelijke structuur gaat tot zekere hoogte het verzuipen door toedoen van de kweker tegen of juist droogte. Klei en organische deeltjes hebben veel ladingen en houden dus voedingsstoffen vast. Je moet alleen niet teveel klei toevoegen, omdat die deeltjes zo klein zijn, dat ze kunnen gaan samenklonteren, waardoor je op die plaatsen te weinig lucht creëert en ook slechte drainage. 10-15% toevoegen is ideaal.
 3. CEC (Cation Exchange Capacity) is het klei-humus complex en de hoogte/vruchtbaarheid daarvan wordt bepaalt door de ruimte/aantal plaatsen waar de nutriënten vastgehouden en omgewisseld worden. Hoe hoger de CEC, hoe vruchtbaarder. Dit is belangrijk, omdat wortels er naar streven om elektrisch neutraal te blijven en zelf 1 waterstofkation (H+) afgeven, wanneer ze een kation opnemen (de manier waarop ze eten dus) om die ladingsbalans gelijk te houden. Klei en humusdeeltjes kunnen heel wat positief geladen kationen aantrekken. Er zijn nogal wat belangrijke kationen die door de klei en humus opgenomen worden....Kalium, Magnesium, Calcium, Ijzer, etc. Dat zijn niet de minste voedingsstoffen die dan dus ook geruild kunnen worden .... Het is dus slim om ook bijvoorbeeld 10% lichte kleipoeder toe te voegen aan je aardebak....
 4. Als men bij voorbaat twijfels heeft over ph problemen, zou ik eerder kiezen om compost toe te voegen en humus te bouwen. Mogelijk antwoord en citaat uit een favoriet deel van mij uit de ph sectie (teaming with nutrients) : "Finally, it is important to understand that in a natural system, the plant is in control. Remember all those hydrogen ions passed out of root hairs to adjust the ph inside the cell and those that serve in the proton pump systems, sustaining active transport of nutrient ions into plants? The plant doesn't need a gardener to tell it when to operate these pumps. It adjusts its own ph inside the cell and outside in the soil, because it has to in order to survive. This takes time. It also means the plant has to divert energy and resources that could be making better plants, which is why gardeners need to step in. Plants synthesize and release exudates of various components that adjust the ph to where it should be. The plants do this with help from the type of microbial community these exudates attract and support (acidic exudates attract fungi and alkaline ones attract bacteria). The plant has a lot of control over the ph of the soil in which it grows. It's no wonder. The ph is important to how and even if nutrients are available to the plant".
 5. Bepaalde ph niveaus in de bodem kunnen zeer zeker nutriënten 'opsluiten', maar de ph is doorgaans wel 1 van de mindere zorgen bij biokwekers versus mineraal, maar dat begrijp je vooral als je je wat meer in de bodembiologie en plant verdiept. Als het gaat om de beschikbaarheid van nutriënten en de factoren die hier van invloed op zijn, dien je ook vooral te kijken naar bodemstructuur/CEC/inhoud, bodemvocht en temperaturen. Dat leg je niet zomaar even uit hier....
 6. Ik kan je het boek " Teaming with nutrients " aanbevelen beste Thoumf. Het is gewoon teveel om op te noemen. Het enigste wat ik zou doen is er voldoende transpiratiesnelheid in houden, een goede waterhuishouding en voor de rest uitzingen....
 7. Als er een soortje bekend is met de juiste samenstelling, hoor je het meteen van mij Tot dat moment geldt nog altijd dat stenen brood geven en voor ongelovigen is er ook iets uitgevonden.
 8. Alleen al het verschil in kleur verraad het verschil in samenstelling, wat maakt dat een mix altijd zal leiden tot een completer aanbod.
 9. Takken/stelen bevatten ook werkzame stoffen en zijn mooie roerstaafjes voor bijvoorbeeld thee die je drinkt. Verder zou je ook de stelen/takken/wortels kunnen snoeien/raspen en ze eenvoudig verwerken in een zelfgemaakte zalf voor bijvoorbeeld huidaandoeningen. Ook zou je de fijngemaakte wortels kunnen terug gooien in je grondje omwille van de koolstof. Koolstof staat bovenaan het lijstje voor bodemleven voor hun stofwisseling.
 10. Omdat dit in de regel leidt tot een betere ontkieming en ontwikkeling...
 11. Goed dat je tot dat inzicht bent gekomen. Redenen temeer om het toevoegen van schimmels en bacteriën te standaardiseren in je hydro kweek (ook hier geldt weer, laag in de ec proberen te blijven), om je planten te beschermen tegen pathogenen en bovendien zijn schimmels experts in het leveren van, met name Stikstof en Fosfor naar je plant. Laat die excessieve N en P gift nu nét 2 elementen zijn, waardoor de algengroei explodeert.
 12. Opmerkelijk dat jouw ervaring je zegt dat licht de oorzaak is van schimmel, terwijl ik heb geleerd dat schimmels allesbehalve fotosynthetisch zijn en de praktijk het tegenovergestelde toont. Je triggert me wel om ook eens te bestuderen wat de invloed is ten aanzien van andere kleuren, aangezien er ook steeds meer lampen verschijnen waarin bijvoorbeeld rood wat meer tot uitdrukking komt. Schimmels hebben een cruciale bijdrage geleverd aan het leven op aarde en de zuurstofrijke omgeving die daarbij hoort, zodat jij en ik überhaupt in staat zijn om hier tegenover elkaar te gaan typen en zonder bacteriën zouden wij heel snel het loodje gelegd hebben. Alleen al die wetenschap zou het beeld moeten oproepen dat je kwalijke schimmels en bacteriën ook zou kunnen bestrijden met.....schimmels en bacteriën, ook in hydro. Ik heb daar ooit eens een topic over geopend, wat met ongekend veel enthousiasme ontvangen werd.
 13. Ik ben zeer benieuwd naar de onderbouwing van deze wijsheid. Van diverse schimmels is aangetoond, dat wanneer zij in het donker opgroeien en vervolgens worden blootgesteld aan blauw licht, dat dit leidt tot weerstand ten aanzien van UV of waterstofperoxide....
×
×
 • Create New...