Jump to content

greentjeonatrip

Full member
  • Content Count

    3,200
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    44

Everything posted by greentjeonatrip

  1. Hoop is het eerste hulpmiddel in de weg naar gezond denken. Er is altijd hoop. Zoek even op weedforum.eu naar Omni. Die heeft een lijst gepubliceerd met middelen die enerzijds apoptose bevorderen en anderzijds homeostase. Probeer een balans te vinden in hoeverre je lever dit ook kan verwerken, wanneer je vanalles gaat slikken (de leverwaarden ook checken dus), maar wat blijft, AHO geldt als hoofdmedicijn en probeer daar zoveel mogelijk van weg te werken. Zoveel als je lichaam aan kan. Doe daarnaast ademhalingsoefeningen (rustig, ontspannen) om ook zuurstof in je kleinste cellen te pompen en je ph te levelen en stap over naar een evenwichtig voedingspatroon zonder overbodige suikers en weet ik veel wat voor een gmo shit. Zoveel mogelijk bio dus. Daarnaast nog een algemene tip om het immuunsysteem te versterken, op dagelijkse basis: Vitamine C : max 2x5gr per dag Vitamine D3: Winter 3000-5000IU, zomer 1000-2000IU Magnesium : 200-400mg Zink : 20 mg Selenium : 100 mcg (microgram) Ontgiften : Lugol, geactiveerde koolstof Voldoende beweging Voldoende slaap Meditatie/ademhalingsoefeningen Neuro linguïstisch programmeren (NLP) Bidden Sterkte.
  2. Thoumf. De structuur van de bodem is 1 van de belangrijkste kenmerken voor goede groei-omstandigheden. Als je een goede structuur hebt, heb je ook een goede drainage, maar minstens zo belangrijk, ook een goede adsorptie en capillariteit. Je hebt dan voldoende luchtcirculatie voor biologische activiteit en voldoende leefruimte voor het bodemleven. Een dergelijke structuur gaat tot zekere hoogte het verzuipen door toedoen van de kweker tegen of juist droogte. Klei en organische deeltjes hebben veel ladingen en houden dus voedingsstoffen vast. Je moet alleen niet teveel klei toevoegen, omdat die deeltjes zo klein zijn, dat ze kunnen gaan samenklonteren, waardoor je op die plaatsen te weinig lucht creëert en ook slechte drainage. 10-15% toevoegen is ideaal.
  3. CEC (Cation Exchange Capacity) is het klei-humus complex en de hoogte/vruchtbaarheid daarvan wordt bepaalt door de ruimte/aantal plaatsen waar de nutriënten vastgehouden en omgewisseld worden. Hoe hoger de CEC, hoe vruchtbaarder. Dit is belangrijk, omdat wortels er naar streven om elektrisch neutraal te blijven en zelf 1 waterstofkation (H+) afgeven, wanneer ze een kation opnemen (de manier waarop ze eten dus) om die ladingsbalans gelijk te houden. Klei en humusdeeltjes kunnen heel wat positief geladen kationen aantrekken. Er zijn nogal wat belangrijke kationen die door de klei en humus opgenomen worden....Kalium, Magnesium, Calcium, Ijzer, etc. Dat zijn niet de minste voedingsstoffen die dan dus ook geruild kunnen worden .... Het is dus slim om ook bijvoorbeeld 10% lichte kleipoeder toe te voegen aan je aardebak....
  4. Als men bij voorbaat twijfels heeft over ph problemen, zou ik eerder kiezen om compost toe te voegen en humus te bouwen. Mogelijk antwoord en citaat uit een favoriet deel van mij uit de ph sectie (teaming with nutrients) : "Finally, it is important to understand that in a natural system, the plant is in control. Remember all those hydrogen ions passed out of root hairs to adjust the ph inside the cell and those that serve in the proton pump systems, sustaining active transport of nutrient ions into plants? The plant doesn't need a gardener to tell it when to operate these pumps. It adjusts its own ph inside the cell and outside in the soil, because it has to in order to survive. This takes time. It also means the plant has to divert energy and resources that could be making better plants, which is why gardeners need to step in. Plants synthesize and release exudates of various components that adjust the ph to where it should be. The plants do this with help from the type of microbial community these exudates attract and support (acidic exudates attract fungi and alkaline ones attract bacteria). The plant has a lot of control over the ph of the soil in which it grows. It's no wonder. The ph is important to how and even if nutrients are available to the plant".
  5. Bepaalde ph niveaus in de bodem kunnen zeer zeker nutriënten 'opsluiten', maar de ph is doorgaans wel 1 van de mindere zorgen bij biokwekers versus mineraal, maar dat begrijp je vooral als je je wat meer in de bodembiologie en plant verdiept. Als het gaat om de beschikbaarheid van nutriënten en de factoren die hier van invloed op zijn, dien je ook vooral te kijken naar bodemstructuur/CEC/inhoud, bodemvocht en temperaturen. Dat leg je niet zomaar even uit hier....
  6. Ik kan je het boek " Teaming with nutrients " aanbevelen beste Thoumf. Het is gewoon teveel om op te noemen. Het enigste wat ik zou doen is er voldoende transpiratiesnelheid in houden, een goede waterhuishouding en voor de rest uitzingen....
  7. Als er een soortje bekend is met de juiste samenstelling, hoor je het meteen van mij Tot dat moment geldt nog altijd dat stenen brood geven en voor ongelovigen is er ook iets uitgevonden.
  8. Alleen al het verschil in kleur verraad het verschil in samenstelling, wat maakt dat een mix altijd zal leiden tot een completer aanbod.
  9. Takken/stelen bevatten ook werkzame stoffen en zijn mooie roerstaafjes voor bijvoorbeeld thee die je drinkt. Verder zou je ook de stelen/takken/wortels kunnen snoeien/raspen en ze eenvoudig verwerken in een zelfgemaakte zalf voor bijvoorbeeld huidaandoeningen. Ook zou je de fijngemaakte wortels kunnen terug gooien in je grondje omwille van de koolstof. Koolstof staat bovenaan het lijstje voor bodemleven voor hun stofwisseling.
  10. Omdat dit in de regel leidt tot een betere ontkieming en ontwikkeling...
  11. Goed dat je tot dat inzicht bent gekomen. Redenen temeer om het toevoegen van schimmels en bacteriën te standaardiseren in je hydro kweek (ook hier geldt weer, laag in de ec proberen te blijven), om je planten te beschermen tegen pathogenen en bovendien zijn schimmels experts in het leveren van, met name Stikstof en Fosfor naar je plant. Laat die excessieve N en P gift nu nét 2 elementen zijn, waardoor de algengroei explodeert.
  12. Opmerkelijk dat jouw ervaring je zegt dat licht de oorzaak is van schimmel, terwijl ik heb geleerd dat schimmels allesbehalve fotosynthetisch zijn en de praktijk het tegenovergestelde toont. Je triggert me wel om ook eens te bestuderen wat de invloed is ten aanzien van andere kleuren, aangezien er ook steeds meer lampen verschijnen waarin bijvoorbeeld rood wat meer tot uitdrukking komt. Schimmels hebben een cruciale bijdrage geleverd aan het leven op aarde en de zuurstofrijke omgeving die daarbij hoort, zodat jij en ik überhaupt in staat zijn om hier tegenover elkaar te gaan typen en zonder bacteriën zouden wij heel snel het loodje gelegd hebben. Alleen al die wetenschap zou het beeld moeten oproepen dat je kwalijke schimmels en bacteriën ook zou kunnen bestrijden met.....schimmels en bacteriën, ook in hydro. Ik heb daar ooit eens een topic over geopend, wat met ongekend veel enthousiasme ontvangen werd.
  13. Ik ben zeer benieuwd naar de onderbouwing van deze wijsheid. Van diverse schimmels is aangetoond, dat wanneer zij in het donker opgroeien en vervolgens worden blootgesteld aan blauw licht, dat dit leidt tot weerstand ten aanzien van UV of waterstofperoxide....
  14. Blijf jij vooral de wetenschap negeren en met de grootste overtuiging (klok horen luiden...) pagina's vervuilen met attenoje. Geeft verder niet. Ik gooi het hier gewoon op de stortvloed-prietpraat-stapel. Dat was nog vriendelijk uitgedrukt. Laten we maar weer gauw on topic gaan.
  15. Jij hebt tenminste een dokter die niet dom is, goed zo. Zorg dat je ook goed aan beweging doet voor dit herstel en dat je vitamine D ook op peil blijft voor deze reparatie. Neem bijvoorbeeld eens een goede ouderwetse levertraan, waar omega 3 en Vitamine A en D in de juiste verhouding zitten. Ik moest daar vroeger verplicht elke dag een een lepel van naar binnen werken, vreselijk, lol. Onthoud dat er geen slecht (LDL) cholesterol bestaat. Wees altijd kritisch naar je arts en neem hoge cholesterolwaarden slechts ter kennisgeving aan. Ik wens je alle gezonds toe.
  16. Lol. Soms heb ik een zwak voor iemand zijn aandoening en kan het geen kwaad om een zetje in een richting te geven....soms. Naast cholesterol, eiwitten e.d. benoem ik bewust verzadigde (goede) vetten, omdat die van wezenlijk belang zijn voor je lichaam en Fearghus er absoluut baat bij heeft om zijn myeline te herstellen/nieuwe aanmaak, om zodoende ook de zenuwpijnen in te dammen. Het feit dat jij praat over onverzadigde vetten, betekent niet meer dan dat jij je, zoals zovelen, al dan niet door zogenoemde gerenommeerde sites en artsen, nog steeds bij de neus laat nemen, dat verzadigde vetten slecht zijn. Laten we maar on topic gaan. Succes maar weer Fear
  17. De titel leidt een beetje af, maar neem gerust deze lezing eens door...
  18. Neem je wel voldoende verzadigde vetten en cholesterol tot je ? Je lichaam is opgebouwd uit vetten, cholesterol en behoeft dit in grote mate. Ook voor de Myeline is hier een grote vraag vereist. Je lichaam kan geen infectie bestrijden zonder cholesterol....
  19. Wanneer je overigens met meststoffen aan de gang gaat die niet mobiel zijn in je grondje, is het verstandig om deze ook apart in een laagje aan te brengen vlakbij de wortels voor een efficiënte opname. Dit geldt in het bijzonder voor P en K. Aanbrengen circa 5 cm bij het zaadje vandaan en ook 5 cm dieper voor een goede start. Bij transplantatie 7,5-10 cm aanhouden.
  20. Hier geloof ik geen snars van. Er zijn tot nu toe enkel studies bekend waarbij hoge P waardes vooral leiden tot ijzer en Zink tekorten. Neemt niet weg dat de interactie tussen Ca en P complex is, omdat deze ionen elkaar ondersteunen, maar ook tegenwerken, maar toepassing van P leidt in de regel juist tot een betere opname van Ca. Het probleem zit hem veel meer in het ordinair veel meegeven van Kalium (denk ook aan PK), waardoor de Ca-K ratio op tilt gaat en de Magnesium en Calcium opname daardoor een klap krijgt. De plant kan grote hoeveelheden Magnesium opslaan. Zorg (zeker in hydro) dat je tenminste en altijd voldoende Magnesium meegeeft in de (vroege) groeifase....
  21. Ik heb dit jaar buitenplanten gehad. Geloof maar niet dat die de eerste 6 weken veel te vreten hebben gehad. Ik heb die kleintjes gewoon bijna geel laten worden, totdat ik dacht " nu wordt het toch tijd " Zijn gewoon fantastische planten geworden. Als je de natuur haar werk wilt laten doen, dan trigger ze ook om daadwerkelijk de symbiose te laten aangaan. Niet zo bang zijn. Het is al erg genoeg dat minerale kwekers zo'n geweldige hoeveelheden Fosfor erin flikkeren, omdat 70 tot 95% daarvan toch niet opgenomen wordt. Binnen 100 jaar is de wereldwijde Fosforvoorraad er sowieso doorheen gejaagd. Kunnen ze gaan ze hoe ze dat denken op te lossen.
  22. Wanneer 1 van de beide elementen N of P te hoog is in de grond, zal je endomycorrhizae moeilijk ontkiemen en remt dit onvoorwaardelijk de groei. Met name wanneer je Fosforvoorraad pas erg laag is en de plant deze zelf niet kan bereiken, zal ze de productie en afgifte van strigolactonen gaan verhogen, waardoor ze de schimmeldraden of hyfen gaat aantrekken en je hier een snellere en betere formatie van de schimmel krijgt. Ja ...zaaien op een arme grond, altijd. Hier hebben jullie wat huiswerk.
  23. Zaaien doe je in arme grond. Zo krijg je ook de snelste kolonisatie van je endomycorrhizale schimmels. Hardleers ben je. Geeft niet. Succes maar weer.
×
×
  • Create New...