Jump to content

greentjeonatrip

Full member
 • Content Count

  2,644
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Everything posted by greentjeonatrip

 1. Wormenmest heeft de eigenschap om het wat luchtiger te maken. Perliet heeft die eigenschap ook en zo ook kokos. Ik weet niet of het de bedoeling is dat je een soort van hydro kweken doet, maar met enkel die samenstelling heeft het daar wel veel weg van. Ben benieuwd.
 2. Als je nog eens een keertje van boven geeft, zou ik er eens nét wat meer in mikken, bijvoorbeeld rond de 750 ml en van daaruit eens bekijken, hoe de tensio reageert.
 3. Dan heb je idd kans dat het water onvoldoende die punt van de kegel bereikt, waardoor de waarde omhoog gaat en jij de volgende er flink wat meer in gaat kieperen, waardoor die waarde ineens zou kunnen kelderen en je in totaliteit misschien teveel gaat geven. Precies dat......hé.
 4. Had jij ook niet je fans wat schuin naar onderen staan ?
 5. Door dat kanoblad gaat ze zichzelf beschermen en minder verdampen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld watergift, lamp te kort, een ventilator die ze dwingt om continu aan de bak te moeten, te verdampen, tot het punt waarop ze dat niet meer kan.... .
 6. Klinkt als een mond vol. Als jij zegt dat het nodig is.... Gaat goed.
 7. Wanneer je eens zin en tijd hebt, zou ik deze tutorial eens grondig doornemen en daar je eigen visie op loslaten... https://www.growweedeasy.com/defoliation
 8. Die bladeren bovenin vangen juist het meeste aan licht en een deel laten ze door. Kijk naar je medium, wanneer je nu nog bladeren weghaalt. Niet dat daardoor nog aarde beschenen gaat worden. Ik zou nu sowieso helemaal stoppen met verwijderen. De bladaanmaak zal nu stoppen en daar zal ze het mee moeten doen. Wanneer je met verrood licht zou werken, dan dringt dat licht ook dieper in het gewas en haalt het ook de bladeren meer onderin. Als jij niet met verrood licht werkt, lijkt het mij juist zinvol (volgende keer) om wat meer bladeren onderin/midden weg te halen, ook voor je luchtigheid. Bladeren bovenin zou ik bij voorkeur laten zitten, wegduwen, of enkel in de eindfase nog verwijderen. Ik weet niet hoe je met je voeding zit nu, maar dit is hét moment om eens na te gaan denken over pk vitamientjes. Ziet er goed uit. Update ?
 9. Ik zou de Guano achterwege laten, tenzij je de aarde gaat hergebruiken (wat natuurlijk prima kan). De fosfor zit namelijk ook al in je fish en de calcium in je schelp.
 10. Ik zou er standaard in gaan mikken: Fishmix Zeewier In mindere mate Lavameel Zeeschelp Worm kan nooit kwaad natuurlijk. Ik verwacht dat je hier in de groei zeker mee zou moeten uitkomen. In week 1 van 12/12 naar believen een topping van fish en wellicht nog eens in week 3. Daarna een Kalium topping.
 11. Bedoel je in het definitieve medium Vakkie ? Heb jij die Bio Terra Plus, las ik ?
 12. Ik twijfel enkel of het voldoende is vakkie, maar ik kan dat bij hem natuurlijk niet goed beoordelen. Hij geeft iig aan dat hij een koud kamertje heeft, als ik het goed begrijp, is dit een gedeelte van zijn garage. Als ik kijk naar mijn eigen situatie, dan is dat een hokje wat van zichzelf zeer goed geïsoleerd is, maar in een ruimte die dat dan weer niet is. Bij mij werkt het iig perfect. Mocht zijn tentje/hokje niet goed geïsoleerd zijn, evenals de omgeving daarbuiten en daarbij minder wattage, dan twijfel ik daar wel aan en wil ik erop wijzen dat hij zich dan iig concentreert op de temperatuur in/rondom de potten. Ja natuurlijk, de naam van de site verraadt het al . Zal daar ook eens wat verder in neuzen. Kluns. Ik weet niet of je ook alu tape hebt gekocht, voor een goede overdracht van de warmte ?
 13. Als je kamertje een soort van garage is, dan betwijfel ik, of die kabels voldoende gaat zijn voor je omgevingstemperatuur. Probeer in dat geval de focus misschien wat meer te verleggen naar de temperatuur in je medium en situeer daarop dan ook je warmtekabels. Het mag dan best in de omgeving wat kouder zijn en wellicht zal de groei en bloei wat trager verlopen, zolang de temp in je medium maar niet te ver daalt. Probeer in je medium bij voorkeur dan 18 graden aan te houden. Meer is uiteraard meegenomen. @Plantformer. Ik kan me herinneren dat jij ook eens ooit met een linkje hebt gestrooid van een bedrijfje/website die warmtekabels verkocht. Ik dacht dat die warmtekabels dikker en/of langer waren, maar weet het niet meer zeker. Ik heb die link toen niet opgeslagen, maar ik denk dat ik daar wel wil gaan bestellen voor een ander project. Zou je me die link nog eens een keer willen delen ?
 14. Het maximale aantal meters, 180 watt. 6 meter + 2 meter koude uiteinden = 8 meter kabel totaal, die 2x rondom gaat in mijn hokje van 60 x120.
 15. Me like very much ! Damn X. Mooie strakke, stijve pistils ook! Ziet er geweldig uit man. Ik kijk uit naar het verdere verloop.
 16. Ik zou voor de volgende ronde als mogelijk verbeterpunt, zeker proberen om concreet je aandacht te vestigen op het geven van voeding. Iedere genetica eet zo haar eigen bordje. Het is goed dat je gestaag je voeding hebt opgebouwd, maar als dit enkel is op basis van het kweekschema, dan zou ik daar de volgende keer verandering in brengen en proberen om in beginsel nog een stuk lager te gaan zitten, dan wat de fabrikant aangeeft en je aandacht ook uitgaat naar de kleur van de bladeren bijvoorbeeld, het zelf observeren en daarop inspelen, want door te observeren ga je leren. Je geeft namelijk aan dat je nu al aan je max zit, terwijl die planten echt nog wel een paar weken te gaan hebben. Als voor die planten een bloeitijd staat van 9 a 10 weken (uiteraard een indicatie) en jij al geschakeld bij 28 dagen (las ik eerder), dan schat ik zo in, dat je de eerste bloeiharen ook niet eerder gespot hebt, dan op dag 10-14 op 12/12. Betekent ook dat je zeker niet eerder hoeft te gaan tellen en dus 2 weken erbij mag optellen.........als je rekent vanaf 12/12. Hou er dus rekening mee, dat ze (afhankelijk van het klimaat en omstandigheden) nog misschien wel 5 weken te gaan hebben.
 17. Beetje tricky deze periode, want ik denk dat ze nog wel 4 a 5 weken moeten.
 18. https://www.alchimiaweb.com/blogen/marijuana-hermaphroditism/ Stress, that highly increases the risk of hermaphroditism, may have several causes, such as: Changes in the photoperiod, specially interruptions of the dark period during flowering Too much heat (>27°C aproximately), wrong environmental conditions Harvesting too late, when the grower misses the deadline for harvesting his/her plants Mechanical stress: broken branches, damaged roots, pruning during flowering,… Irrigation issues (lack or excess) Over-fertilisation Insects, mites, diseases… Thermal stress (irrigating plants with cold water…) Use of phytotoxic products (pesticides, fungicides…) When the plant becomes hermaphrodite at full flowering, we have 2 options: If the plant only produces few male flowers, we can remove them with a pair of tweezers (sterilized with alcohol), spraying water on them – water sterilizes pollen – and then watching for new bananas. If the plant produces numerous male flowers, we should eliminate it from the growing space.
×
×
 • Create New...