Jump to content

Buyuk

Full member
 • Content Count

  827
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Buyuk

 1. Ik pomp er 30 liter in, en ze staan inderdaad 2 dagen met natte voeten wat zeker niet de bedoeling is. Slang past wel tussen de potten, ik heb ongeveer 10 cm ruimte tussen de potten. Desnoods schuif ik de potten iets meer uit elkaar. Met emmers of gieters wil ik niet werken, dan had ik beter de rayets kunnen houden. Ik heb al beginnende hernia dus moet beter opletten. Ik kijk zometeen naar de linkjes die jullie hebben gedeeld.
 2. @vakman die optie sla ik over, dat is al helemaal de laatste waar ik mee geconfronteerd wil worden Vandaag weer even gekeken in de tent en er is nog voedingswater in de lekbak ijs en ijs koud. Waarschijnlijk ook hele verkeerde ph al ondertussen. Dit moet voortaan echt anders. GS eigenaar gaf aan dat dit werkt maar waarschijnlijk met hps ipv led omdat er veel minder wartme/verdamping is. Mijn dompelpomp past niet tussen de potten en als alles takjes over de net groeien wordt het lastig om de potten te schuiven. Ik zoek nu dus een kleine dompelpomp om water van watervat naar lekbak te pompen en andersom. Iemand suggesties ?
 3. Ik heb technisch totaal geen kennis maar @al green kan je mij even duidelijk maken waarom je met de chineze lampen (in)direct brand gevaar hebt ? Bijna alle electrische zooi komt uit china. Edit: en heb je het over de biogenetics of over de lampen waar @Kees A het over heeft
 4. Dan maar naar de bouwmarkt, kunnen de kindertjes vrolijk in de zand blijven spelen
 5. Ik ben van plan om gele strips op verschillende plaatsen in de tent te plaatsen. Kaneelthee kan ik ook wel proberen maar zoals wat hazer4 aangeeft gaan ze niet allemaal dood. Vandaag is het niet gelukt maar morgen even ergens wat gele strips en zand halen (kinder speeltuin) @420man010 verhoging zat ik ook aan te denken maar dat wordt dan een probleem als ik van onder water geef. Misschien moet de zkittlez boven langs. Of als nog de zkittlez buiten de tent onder een t neon hangen en een weekje extra laten groeien. Vandaag netje gespannen en 30 liter water van onder gegeven ec1.3 ph6.1 Ik laat alle water staan en laat ze rustig drinken.
 6. Ja kluns, ik ben er wel tevreden mee tot nu toe. Ik had nooit last van muggen, dit is de eerste keer. Ik zie ze ook letterlijk overal lopen en vliegen. Kaneel thee is ook een optie maar ik heb het gevoel dat het niet heel effectief is.
 7. Hier weer een kleine update. Eerder spint, trips en herma's meegemaakt. Dit keer zijn het rarevouwmuggen en het begint echt een plaag te worden. Weekend ga ik gele plak strips kopen, en metselzand over de toplaag van de aarde. Heeft iemand meer tips tegen varenrouwmuggen ? Vanaf maandag ga ik beginnen met water geven van onder, ik zie al aardig wat wortels bij de meeste potten. Laatste waterbeurt was per plant 500ml, ec 1.0 ph 6.0 Ongeveer 4 dagen terug alles behalve de zkittlez getopt. Zkittlez loopt als nog behoorlijk achter, misschien zet ik haar onder een t neon (18/6) terwijl de andere binnenkort in de bloei gaan.
 8. Jij kan binnenkort smullen, mijn voorraad is bijna leeg en mijn dames zitten nog in de groei
 9. Gaan ze daarvan strekken ? Wist ik niet
 10. Terugkoppeling van de filter aanpassing: vandaag was het weer tussen de 28/29 graden in de tent afzuiger volle toeren. Bocht in de slang verkleinen heeft iets geholpen maar niet voldoende. Volgende stappen zijn raam iets meer openen en verwarming in de kamer uit
 11. Een keertje thuis komen zonder te roken doet wonderen !! Dankzij de oplettendheid en tips van alle forumleden hier hebben wij gezamenlijk weer een probleem opgelost. EDIT: voor de inlaat heb ik 200mm sonoconnect liggen, ipv 3x160mm inlaat ben ik van plan om de 2x160mm inlaten die ik momenteel gebruik te veranderen naar 2x200mm. Het enige nadeel is dat het een sonoconnect slang is waardoor misschien deeltjes stof in de tent gezogen kan worden wat in de slang bevind.
 12. Ik zou plant 1 laten staan en plant 2 omhakken. Maar ik ben geen "kenner" en vooral niet rot
 13. @lostchild dat is een hoop gedoe. Grootste probleem is ook ruimte gebrek buiten mijn tent. Links en rechts van de tent is bijna geen ruimte max 20cm. Achterwand staat staat strak tegen de muur. Vanavond ga ik kijken wat mogelijk is, voordat de bloei begint moet het geregeld worden anders veroorzaak ik geur overlast.
 14. Ik heb snel wat fotos gemaakt, meer doe ik nu even niet want ben knetter. Morgen bedenken hoe ik dit kan oplossen. Zo te zien kan de slang niet uit de opening voor de cooltube vanuit waar de filter nu hangt. Regelaar is nu aangepast naar temp:24 brandwith:4 min hertz:17 Hier de fotos Ps: Ondertussen denk ik dat er een oplossing is, vanavond de stangen boven de tent waar de lampen aan hangen andersom draaien en de stang die boven apart hangt, hangen richting de opening van de cooltube en op die stang de filter hangen zodat de slang direct de tent uit kan. Uit de tent een kleine bocht naar rechts naar de afzuiger.
 15. Heb jij geen verslag ? Dames zien er goed uit. Ik zou bijna denken dat het allemaal stekken waren van één moeder. Ze zijn inderdaad wel klein, ik had van de zomer 1 zkitlez ontkiemd die buiten op mn balkon stond. Dat was best een groot plantje geworden terwijl ik haar heel slecht had verzorgd omdat ik wist dat ik haar niet liet afbloeien. Ben bang dat het allemaal fluffy troep gaat worden als het een klein plantje blijft tussen de haze.
 16. @vakman dat zijn twee hele kleine gaten voor kabels. @lostchild volgens mij had ik dat eerder al geprobeerd, dat was mijn eerste voorkeur. Ik weet even niet waarom maar dat lukte niet. Ik zal vanacht weer kijken wat daar de reden voor was. @Wiekspiet heb je toevallig een foto van jou zkittlez en van welke breder heb je het gekocht? Ik heb het liefst geen self made gaten in de tent. @Piffer secret jardin connector ken ik, geinig ding. Slang diameter is 160mm. Maar dat hou ik ook als laatste optie
 17. @vakman ik heb onderin 2 openingen waar ik gebruik van maak, voor een extra inkaat zou ik een opening aan de bovenzijde van de zijwand gebruik moeten maken. Dan hangt er een slang naar beneden om als nog van onder aftezuigen. Dat is dan wat ruimte verlies in de tent, als het niet anders kan dan moet het maar. @greenstuff inline filter kan ook wel in de toekomst, voorlopig heb ik voorkeur aan andere spullen (portomonee leeg) @Wiekspiet ik zal vanavond instellingen van mn regelaar aanpassen, hopelijk gaat mn afzuiger dan niet volle toeren continue. Denk je dat de zkittlez zonder te toppen kwa hoogte het redden naast de haze ? Uitlaat van afzuiger zit een sonoconnect. Uitgang van uitlaat is vrij in de buurt van de raam die op een kiertje staat. @lostchild dat heb ik in het begin al geprobeerd maar toen was het mij niet gelukt, vanavond zal ik weer kijken wat de mogelijkheden zijn. Het gaat iig om een secret jardin dr3 tent. Als ik de opening voor de cooltube gebruik dan hangt de filter boven de led lampen. Het is een mogelijkheid om de lampen zijwaarts te hangen en de filter in de midden van de tent tussen de 2 lampen in. Dat wordt sowieso heel erg onpraktisch omdat ik niet bij de achterste lamp kan komen om het in hoogte in te stellen. En een 3e lamp hangen gaat ook niet meer lukken. Vanacht maak ik wel een foto van wat ik precies bedoel. Allemaal bedankt voor het mee denken !!
 18. Succes, heb je ook fotos ? Ik weet weinig van HPS af, maar is 600 watt niet weinig voor 120x140 ?
 19. Wij kweken alleen tomaten. Wietplantjes zijn photoshop.
 20. Dat klopt @vakman Ik heb ook maar gelijk fotos gemaakt hoe mijn filter staat, en de soort U bocht van de slang waar ik het over had. De filter leunt ook aan de zijwand wat een negatief invloed heeft op de afzuiger volgens mij, hier heb ik geen oplossing voor. Of het veel invloed heeft weet ik niet. 2 fotos van de frequentie regelaar is kort nadat de rits open ging van de tent. Update: Dames zijn vandaag getopt, de wat grotere dames zijn iets lager getopt zodat de hoogte ongeveer gelijk blijft. Rij met 5 stuks zijn de wat kleinere dames dan de rest (niet alle 5) Zkittlez is niet getopt, ik betwijfel ook of ik haar laat afbloeien. Ze blijft erg kort, ik ben er tot nu toe niet tevreden mee.
 21. Ook als het in de kamer al 21/22 graden is omdat de verwarming aan staat ? Er komt maar heel klein beetje lucht van buiten naar binnen. Edit: ik heb 2 x passieve inlaat van 160mm, kan het daar aan liggen ?
 22. Softbox 700m3. Er zijn ook niet veel bochten in de slang. Alleen vanaf filter een U bocht naar de softbox.
×
×
 • Create New...