Jump to content

lostchild

Full member
 • Content Count

  13,515
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

lostchild last won the day on March 2

lostchild had the most liked content!

Community Reputation

1,422 Top reputatie

About lostchild

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De in te stellen bandbreedte tussen min/max temperatuur deed heel onvoorziene dingen met de ventilatie was mijn ervaring met de ARIC. Of dat zo is met de TRIC heb ik nooit ervaren, na mijn ervaring met de ARIC had ik het wel gehad met fan controllers. Misschien kan je wat je ingesteld hebt aan waarden en welk programma posten? Kan er via de online handleiding ff gecheckt worden
 2. In topics van DJBroertje of Torsten kan je terugvinden welke logger. Conrad heeft er aardig wat in de aanbieding. Die controller doet mij vermoeden dat je een enorme piek in lv hebt nadat de verwarming vd led wegvalt. Je kunt dat niet zo goed instellen waar het minimaal op moet blijven draaien als de temperatuur (snel) daalt, dat lukt alleen met de (veel duurdere) ARIC.
 3. Je weet zonder dat je een datalogger inzet en je afgaat op je min/max meters helemaal niet of je klimaat wel stabiel is Aan te raden als je problemen in klimaat hebt zo' datalogger op te hangen omdat je hiermee echt inzicht krijgt over wat er gedurende 24u in het klimaat allemaal speelt en wat je nooit terug gaat zien in min/max waarden over 24u.
 4. En je hebt nadat je rot kreeg en het terug kwam de rondes erna waarschijnlijk nog niet 1x je medium vervangen en de kuipen heel goed ontsmet? De schimmel kan overwinteren in geïnfecteerd plantenmateriaal of overleven in de grond, als kleine, donkerbruine sclerotiën. Tijdens vochtige perioden met gematigde temperaturen worden schimmelsporen verspreid vanuit sclerotiën, geïnfecteerde bladeren en resten die infectie veroorzaken. Een incidentele hogere LV is in de meeste gevallen niet de oorzaak van toprot.
 5. Scoor een fles BAC Bio Groei en een fles BAC Bio Bloei en eventueel een paar additieven uit de BAC lijn (silicium en PK booster) en je zult er geen spijt van krijgen. Erg vriendelijk geprijsd en zuinig in gebruik: maximaal 3ml op 1ltr water en de prijs van een fles groei of bloei 1ltr is € 14,40.
 6. Sommige planten produceren laat in de bloei wat (meestal steriele) banaantjes in een top in een uiterste poging tot voortplanting. Soma doet er zijn voordeel mee een plukt ze om vrouwelijke zaden mee te maken ipv met STS aan de gang te gaan. Zet je planten die vroeg in de bloei al beginnen te hermannen dan is de kans groot dat er veel pistels bestoven worden en de energie ipv naar topopbouw naar aanmaak van zaden gaat en dat is zonde van de tijd. Zegt nog niks over de wiet die je daarmee krijgt maar de kwantiteit laat dan zwaar te wensen over en de zaden dragen de herma factor die bij ?? of ?? (stress) te voorschijn kan komen. Bruine haren kunnen de planten door alle soorten stress gaan laten zien en is nergens een indicator voor. Stoppen van topopbouw is wel een indicator nadat de plant echt over is gegaan tot bloei (geen bosjes pistel pluis maar topvorming) wat na een week of 4-5 bij de meeste soortjes het geval is.
 7. Met een stek van een bloeiende plant die al bloeiverschijnselen laat zien loop je alleen maar achterstand op. Het kan tot 6 weken duren voordat de stek zich weer normaal ontwikkeld daarna is het net een gewone stek. Alleen doen als de pheno dusdanig bijzonder is dat ze het stekken waard is.
 8. Richt die ventilator op de wand ipv op Liberty Haze nr. 2 zoals je nu doet. Die plant heeft een zwaar verdampingsprobleem. Richt de ventilator op de tentwand ipv recht op 1 of meerdere planten, dat werkt net zo goed, zo niet beter. Ze zal het je in dank afnemen wat ze gaat laten zien aan de bladstand. Stekken: Vanaf dag 3 schuifjes een stukje open en op dag 5 helemaal en als de stekken het toelaten, iets onder 1 hoek vd propagator vanaf dag 5 zodat de lv terug gaat lopen naar ongeveer 70%. Drogen de stekpluggen een stuk sneller in (wel goed in de gaten houden) en maken ze eerder wortels aan. Vergeet niet elke dag een minuut of 5-10 de kap eraf te halen zodat de stekken kunnen luchten, dat voorkomt verdampingsziekte (damp-off).
 9. Door het te droog staan kunnen ze slecht voedingstoffen opnemen en ook het verdampen wordt een stuk lastiger waar ze dat al lastig vonden met de natte voetjes. Dat verschil tussen veel te nat en daarna veel te droog laten trekken doet met je planten wat je op de foto ziet. Als je het lastig vind om te bepalen hoeveel water je kunt geven: til de pot op en geef nooit meer water dan 10% van het aantal liters wat je aan medium in je pot hebt zitten. Geef ook rustig water zodat de aarde tijd krijgt het water op te nemen en het er (helemaal nu de grond zo droog is) niet via de zijkanten de pot uit loopt.
 10. KLIK Een plaatje van het juiste materiaal onder de Opti zou het weg kunnen nemen.
 11. Misschien niet met het hardere water van dhr. Donner maar hier ging de pH van 7.2 toch echt naar 6.4 met de FN.
 12. Additieven heb je allemaal niet nodig, de voeding is van zichzelf compleet genoeg. Het enige verschil tussen de 3 is dat je met de Flora de meeste controle uit kunt oefenen omdat de componenten gesplitst zijn. De Nova vlokt het snelst en je krijgt in de fles sneller aankoek wat je met de DUO en de 3 part niet hebt. In ieder geval een zacht water uitvoering in huis halen anders loop je risico op dat bekende probleem in week 5 vd bloei.
 13. Heb je last van een bol in je hol? Zet dan een flappie open
×
×
 • Create New...