Jump to content

lostchild

Full member
 • Content Count

  13,807
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

lostchild last won the day on January 9

lostchild had the most liked content!

Community Reputation

1,500 Top reputatie

About lostchild

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Je miept niet bij je huurbaas, dat deed je al en hij/zij wou er niks aan doen maar wel de volle mep huur blijven vangen De huurcommissie stuurt iemand ter beoordeling en die kijkt echt niet verder dan wat er gemeld is Valt overigens volgens mij wel goed te plannen tussen ronden in. Nu met corona duurt het wat langer volgens mij maar normaliter doen ze binnen 3mnd uitspraak.
 2. Je hebt van Secret Jardin ook UV lampen in LED uitvoering tegenwoordig. Samen met de adapter die je nodig hebt ben je volgens mij goedkoper uit dan een PPL oplossing Overweeg als je huisbaas echt zo'n eikel is om naar de huurcommissie te gaan. Kan je huur geheel of gedeeltelijk bevroren worden zolang de huisbaas niks aan de mankementen doet.
 3. Succes. Merk je enig verschil nu je meer in de voorbereiding van je BigBlocks hebt gestoken?
 4. Die fles is niet waardeloos of nutteloos alleen euh.. weinig effectief en dat voor maar € 0,39 per fles Met het vergroten van je inlaten of er 1 bij maken kun je een 100x zo groot resultaat hebben als je met die fles 24/7 450PPM aan co2 aanvoer vanuit de buitenlucht omdat je toch al je lucht ververst. Gebruik als gist bakkersgist (blokje 'verse' gist te vinden in koelvak supermarkt) daar doe je veel langer mee dan gist uit het zakje en het vergist ook beter/gelijkmatiger.
 5. Deze aannames... Boven de 450 denk jij dat een plant beter gaat presteren maar uit onderzoek blijkt dat de plant alleen wat met meer co2 doet als ze de moord stikt en extra co2 nodig heeft. Dit is bij de gemiddelde binnenkweker nooit het geval (ook bij jouw niet) en kan de plant prima toe met wat er in van buiten aangevoerde verse lucht zit wat een PPM waarde tussen de 4-500 heeft in stedelijk gebied. De meeste kwekers halen die zwaardere lichtdruk voor inzetten co2 helemaal niet. Dat een lamp het af kan geven maakt nog niet dat het ook beschikbaar is voor de planten (denk aan afstand tot gewas, dimmen of wandverliezen). Planten nemen co2 op uit de lucht die in het microklimaat rond en tussen de bladeren hangt via de stomata, niet rechtsreeks via de stomata omdat je co2 langs de stomata voert.
 6. Lees wat co2 aan je kweekruimte toevoegen stukken, heel leerzaam en voorkomt een boel aannames die je nu doet. Deze is ook erg informatief. Het is niet alleen maar wat extra co2 aanbieden, er komt een heleboel bij kijken.
 7. Om een effect te zien en meer wiet te kunnen oogsten, dien je de PPM-waarde van de lucht in je kweekruimte te verhogen naar 1200 tot 1500 PPM. Vanaf 10.000 lumen (600W) aan licht heeft extra co2 zin. De co2 blijft niet beneden omdat door de afzuiger die we veel te hard hebben draaien (voor co2 kweken), de lucht in de ruimte zo vaak ververst dat de passief toevoegde co2 geen kans krijgt zich te mengen en door planten via de stomata opgenomen kan worden. Het verdwijnt zo direct de afzuiger in. co2 mengt erg slecht met lucht, buiten lukt dat wel met de wind en de totale oppervlakte maar in een binnen in een kweekruimte gaat dit amper. Daarom ook gesloten of semi gesloten systemen en actieve toevoeging die zeer hoge waarden kan bereiken waarbij de co2 wel alle kans krijgt om te zakken/mengen en de planten er dan daadwerkelijk (als de andere condities ook gehaald worden) wat aan hebben.
 8. In je hok/tent is door de aangetrokken verse lucht in huis de co2 waarde ongeveer 400-450 PPM. Zou je in je hok/tent moeten meten hoeveel dat word nadat je er een fles in hebt gezet, als je de 455 PPM haalt mag je blij zijn.. Oftewel, water naar de zee dragen Mag hoor, maar verbindt er niet te sterke conclusies aan Nog iets: co2 breng je normaliter boven in je ruimte in zodat de co2 door de lucht naar beneden kan vallen door je gewas heen en zo opgenomen kan worden wat prima gaat omdat co2 zwaarder is dan lucht. Andersom werkt een stuk minder, helemaal met een passieve toevoeging wat je doet met die fles mengt het amper en zal alleen de dichtstbijzijnde plant er wat van profiteren omdat die er met de stomata bovenop zit wat ik al zei.
 9. Hoe vaak loopt je pomp in het vat? Lijkt me dat je niet actief genoeg belucht/circuleert en misschien ook wel veel te lang met een vat wil doen (met de supplementen die je gebruikt word max 3 dgn aanbevolen). Als je regelmatig stagnerend water hebt (ook al is het 20C door de chiller), voeding in het water en de juiste pH dan krijg je al snel alg.
 10. Als je net een fles aanmaakt heb je tijdelijk zeer plaatselijk een co2 verhoging (de plant die het dichtst bij staat profiteert eigenlijk als enige) wat al heel snel minder word. Planten kunnen de vrijgekomen co2 amper opnemen omdat het snel afgevoerd word door je afzuiger ook al zakt de co2 naar de onderste luchtlaag. Na een paar dagen gaat de fles ook nog eens ruiken, mede omdat de vergisting niet zo actief meer is verdwijnt de brooddeeg geur en komt er wat anders 'lekkers' voor terug Het helpt niks maar het gaat om het idee
 11. Planten tussen de 30-40cm schat ik zo. Amnesia gaat een keer of 3 over de kop en zo kom je voor een LED lamp straks op een prima hoogte uit. Of het in de breedte helemaal dicht gaat groeien weet ik niet (wacht altijd met schakelen tot blad de potrand raakt om daar zeker van te zijn) maar met dit jaargetijde is dat misschien wel een + als het niet zo bomvol komt
 12. Heb je dat zand uit je tuin dan wel gespoeld zodat je weet of het ook schoon is? Dat je niks meer ziet aan varenrouwmug is mogelijk omdat je de nu volwassen mugjes hebt weggevangen maar dat wil nog niet zeggen dat ze dan ook helemaal weg zijn. Houdt ook de gaten aan de onderkant van je potten in de gaten
 13. Een biofilm is een laag micro-organismen omgeven door zelfgeproduceerd slijm vastgehecht aan een oppervlak. Het drijft nooit op het water en het is geen veroorzaker van wortelrot. Wortelrot komt door sporen in het water wat je geeft of sporen die al in je medium zitten. @MisterX Houdt je wel de juiste volgorde aan met Aptus goedjes mixen in het vat? Aptus wil nog wel eens reageren als je dat niet in de juiste volgorde aanmaakt.
 14. Ga je zand eten dan met je consumptie? Toplaag afdekken (waarna je niet meer via boven water kunt geven) is om de muggen het lastig te maken eitjes te leggen in die toplaag en dat doe je het best met zeer fijn zand waardoor je afsluit maar er toch nog lucht doorheen kan. Meest vd hand liggende (en goedkoopste , 25kg kost € 1,89) is metselzand. Dat zand is schoon als je daar een zak van koopt maar als jij denkt dat je het moet wassen omdat het vervuild zou zijn moet je dat vooral doen.
×
×
 • Create New...