Jump to content

lostchild

Full member
 • Content Count

  13,301
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

lostchild last won the day on July 11

lostchild had the most liked content!

Community Reputation

1,351 Top reputatie

About lostchild

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Als je dat in een lekbak legt ja. Op deze manier komen broodjes aap in de wereld
 2. Perfecte broedplaats voor algen maar ook schimmels en andere verontreinigingen
 3. lostchild

  Slimme meter

  netbeheerder moet je zijn, niet bij je energieleverancier die de gegevens van een netbeheerder krijgt als jij daar toestemming voor hebt gegeven door uitlezen van je slimme meter op afstand. Doe je dat niet of trek je die in dan moet je ook elk jaar weer je standen doorgeven en zal er 1x in de zoveel jaar een controle op de meterstanden plaatsvinden door de netbeheerder wat ook gebeurt bij flink afwijkend verbruik.
 4. Masterpiece. Da devastating beat creator
 5. lostchild

  Slimme meter

  Jij hebt zelf gekozen voor die rapporten mijn beste. Uit laten zetten (en dus ook geen rapporten meer ontvangen) doe je via je netbeheerder. Geen haan die naar jouw stroomverbruik kraait als je netjes de rekening betaald.
 6. De Duo lijkt leuk maar dat is het niet. Je hebt er flink veel van nodig tov de 3 part of de Nova en kans dat je pH naar beneden keilt is ook groter met de Duo. Ook de Duo geeft aanslag in je systeem. De Nova vlokt als de *, de 3 part is lastig uit te vinden hoeveel je nu uit welk flesje moet geven. Wil je een schoon systeem, gooi dan drip clean of een andere system cleaner in je vat, je GS helpt je hiermee op weg. Als je met GHE aan de slag gaat goed de EC controleren van het water wat uit je kraan komt en nav hiervan de zacht of hard water uitvoering aanschaffen. In combi met het citroenzuur poeder wat ze als pH- hebben van GHE ben je op pH gebied het beste af, heel erg stabiel.
 7. Als ik kijk naar de plek waar je de tensio in de aardebak gestoken hebt zou de Blackberry misschien wel eens te nat kunnen staan. Je geeft rondom de plant water, er komt nooit een gelijke hoeveelheid (+omdat er luchttoevoer zit is de aarde daar ook sneller droog) in de buurt van de meter. Blumat beveelt dit aan Steek nu de meter rechtsdraaiend in de aarde ca. 15-18 cm diep aan de buitenkant van de wortelzone, niet te dicht bij de stam. Bij kuipplanten ca 5-8 cm van de rand, echter niet in de oude wortelkluit.
 8. Ik was inderdaad even lost zoals vakman al opmerkte met mijn oneven. Beter was geweest als ik zei: rond altijd af naar een tiende (wat een 0 geeft op het einde). Die 106 van jouw is bij mij 110
 9. Ik las ergens dat de kop vd Blumat tensio vernieuwd zou zijn, nog nauwkeuriger meten is credo. Misschien dat dat die oneven getallen verklaart: op de 5 meters die ik van 2009-2014 aanschafte en nog in bezit heb, heb ik nog nooit oneven getallen anders dan op een bepaalde instelling gehad. Bij die instelling word de 80 een 8 of 0.8 en als ik dan voor 80 zou gaan geef ik 10x meer water dan nodig... (meter staat al op 80). Ook nooit oneven getallen in verslagen gezien van degenen die met een Blumat werkten, vandaar mijn opmerking over misschien niet de juiste stand. Vanmiddag nog getest bij de meter die ik nu nog gebruik bij een kamerplant.
 10. Schakelen tussen de standen gaat snel en hoef je de meter niet voor te resetten, steeds heel kort op knopje drukken en je ziet ze alle 3 voorbij komen. Bij de nu ingestelde stand moet je er zelf een 0 achter plakken. 370 en 670 ipv 37 en 67. Als je dan voor 80 of 130 gaat kan je er flink naast komen te zitten.
 11. 20dgn is 3 week, ze gaan al over naar de bloei, rustig aan met de N anders krijg je straks allemaal foxtails met Amnesia. Geef het 1 of 2x in 50-50 verhouding en hoop dat het wat bijtrekt en ga daarna over op (voldoende) Flores. Als de volgende keer het blad lichtgroen wordt en de bladstelen/takken/stam gaan paarse strepen vertonen of kleuren paars is dat een teken dat de plant een flink N tekort opgelopen hebben. Dat kan door te weinig voeding geven maar ook een teveel aan water doet een flinke duit in het zakje op dat gebied, stikstof spoelt erg makkelijk uit. Is water geven bepalen lastig schaf dan een Blumat tensio aan en/of til potten op. Er kan flink verschil in de behoefte zitten helemaal aan het einde vd groeispurt 12/12 kan het van veel naar nog geen 250ml pdg gaan voor een paar dagen en als jij dan veel blijft geven.. afin.
 12. Vraag me steeds af als ik die oneven waarden vd Blumat tensio voorbij zie komen op welke stand je dat ding hebt ingesteld?
×
×
 • Create New...