Jump to content

lostchild

Full member
 • Content Count

  13,876
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

lostchild last won the day on September 20

lostchild had the most liked content!

Community Reputation

1,532 Top reputatie

About lostchild

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dimlux meld wel op hun site hoe die techniek werkt, Gavita niet/onvoldoende. De DimLux elektronische ballast behoort tot een nieuwe generatie van elektronische voorschakelapparaten (evsa’s) die het voltage kunnen regelen. Hierbij wordt de reguliere 230-240v van het stopcontact omgezet naar 400v zodat beter presterende 400v lampen kunnen worden aangestuurd.
 2. De ballast zet dmv omvormer om naar 400V die de lamp nodig heeft (niet de ballast die draait op 230V). Je hoeft geen 400V aan te voeren en hebt dan ook aan een 220V uitvoering van de kabel genoeg
 3. In de top op de 1 na laatste foto kun je (bruine blaadje wat omhoog krult linkerzijde vd foto) een beginnende rot plek zien
 4. In gedeeltes gaan oogsten? Alles laten hangen om meer af te rijpen kan je, met al rot geconstateerd, een boel wiet gaan kosten. Mooie grote planten
 5. Wat je op de foto laat zien is qua calyx vorming en witte pistels al behoorlijk uitgebloeid en aan het afrijpen. Dan is wachten op meer amber met de klimatologische omstandigheden in dit jaargetijde misschien niet de beste optie mede ook omdat je zo'n grote plant ook nooit helemaal goed kunt inspecteren op rot en rot zich heel erg snel kan verspreiden.
 6. Nadeel? Je geeft nu op maat water en voeding. Beter kan eigenlijk niet en het komt dicht in de buurt van hydrologisch kweken zoals je nu werkt.
 7. Lees eens wat artikelen mbt bestrijding en levenscyclus van trips door, je hebt te maken met een geduchte vijand voor de potplant/snijbloem teler omdat die krengen zo moeilijk te bestrijden zijn. Als de aanpak zo simpel zou zijn als afwassen van een pot om poppen van de trips aan te pakken kan je goudgeld gaan verdienen in het Westland
 8. Van trips af komen? Al je aarde en potten weg flikkeren en de ronde erna preventief goed aanpakken met bijvoorbeeld Neem. Niet bestrijden omdat ze er al zitten maar om te voorkomen dat ze (opnieuw) een voet aan de grond krijgen. Ze verpoppen en een pop mis je al snel en die ene pop is de haard waaruit je nieuwe plaag ontstaat. Neem werkt meer dan goed maar dat moet je dan wel de 1e keer 4ml op 1ltr goed geëmulgeerd spuiten, 10dgn erna nog een keer met 2ml en daarna liefst nog 2x in een dosis van 2ml ltr met een interval van een week of 2.
 9. Ja, niks mis mee. Je hebt meer controle over de verhoudingen maar daarmee word het ook minder makkelijk om de juiste formule voor je planten te vinden. Probeer de 1e keer dat je ermee werkt zoveel mogelijk het schema van GHE/TU te volgen, je kunt dan niet de ratio's die bij deze voeding erg belangrijk zijn verneuken.
 10. Niks aan de hand maar de volgende keer niet meer doen. Wees zuinig met water, een net ontkiemt zaadje drinkt nog niet
 11. 30% vd aanschafwaarde. ivm regels van dit forum verwijs ik je verder naar KLIK
 12. Nee 1 autoflower kan die ruimte in de tijd die ze voor groei heeft niet goed opvullen. 2 overigens ook niet. Denk eerder aan 3-5 stuks op 11ltr potten. Je kunt trainen maar er is niet zo veel vegetatieve toename mogelijk in de tijd dat een auto daarvoor heeft door je training.
 13. 600W op 150 x 150? Da's niet echt optimaal, dat komt veel beter tot zijn recht op 120x120. Stek of vanuit zaad? Planten uit zaad scroggen kan nog flink tegenvallen als je dat op 1 net doet en dan veel pheno verschil krijgt. Je kunt tegenwoordig ook diverse 1 pot scrog net oplossingen krijgen Per 50x50 cm net 1 plant.
 14. Ja. Je hebt overigens geen stekpluggen nodig als je met zaden gaat werken, er is niks met zaadje direct in het Bigblock ontkiemen. Makkelijkst is zaadje ontkiemen in glas water en als ontkiemt met pincet uit water vissen en met de wortel naar beneden in het zelf gemaakte gaatje van het Bigblock laten vallen en heel lichtjes aandrukken zodat het zaadhulsje goed in het bigblock zit en de penwortel goed contact maakt met de steenwol.
 15. Ik merkte dat ophang haken de positie vd lamp kunnen beïnvloeden. Vooral de haakjes die bij je tent zitten kantelen makkelijk iets waardoor je lamp iets uit het lood kan gaan hangen maar ook kan het bij de clips/haakjes op het armatuur nog wel eens ^%X# gaan zitten waardoor je een afwijking krijgt.
×
×
 • Create New...