Jump to content

lostchild

Full member
 • Content Count

  13,051
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

lostchild last won the day on June 5 2018

lostchild had the most liked content!

Community Reputation

1,276 Top reputatie

About lostchild

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik had welgeteld 3 seconden nodig met de simpele zoekterm expats te werk stellen in NL Opschoning was ook voor mij nieuw de rest niet. Rechtstreeks van het betrokken ministerie: Deze wet geldt voor bedrijven uit andere EU-landen die tijdelijk met hun personeel in Nederland een klus komen verrichten.
 2. Ik vertelde dat ik 1.5 kon scoren met een Mars Hydro van 96W en dat is net ff een andere nuance dan goed haalbaar. Alweer een Tentje met een Ventje was mijn laatste verslag als ik het me goed herinner en verslagen zie je van mij niet meer om de simpele reden dat mijn gezondheid dat niet meer toe laat wat ik ook toelichtte hier op WF toen dat speelde. Neem ook niet behandelbare nekhernia klachten en we babbelen nog eens verder of je dan nog wel een consistent verslag af kan leveren wat aan je eigen maatstaven als perfectionist voldoet. Sinds december 2018 ben ik overigens helemaal gestopt met kweken kon je lezen in ik heb chronische pijn en ik rook topic Wat je verder van mijn persoontje vindt kan me de reet roesten
 3. Detacherings- of opschortingsconstructies zag je voor het gemak maar over het hoofd? Directe overeenkomst is de enige waaronder je direct aanspraak kan maken op NL arbeidsrecht. Sorry ik zal de volgende keren meer dan volledig zijn naar je voordat dingen weer een eigen leven gaan leiden.
 4. Dit is een stukje vriendelijker geprijsd en ze hebben er ook kant en klare rdwc systemen. Overzee kopen is niet handig ivm aanspraak op garantie en kost je een vaak veel meer dan nodig is bij setjes omdat dat je tegen allerlei praktische zaken aan kunt lopen zoals verschil in voltage wat in de beschrijving (het is niet op NL gericht) niet naar voren komt.
 5. Concurrentiebeding gaat heel wat verder dan bedrijfsgeheimen en maakt in diverse sectoren deel uit vd arbeidsvoorwaarden. Hoe je dit vorm geeft in een expat contract weet ik niet maar wikipedia gaf dat wel aardig weer vond ik en wat jij er dan vervolgens weer van maakt om mij in een bepaald licht te zetten siert je wel weer, blijf vooral proberen
 6. KLIK Niet een vaste waarde maar wel het verloop op pH en EC schaal bepalen wat jij aan voeding in je systeem kan doen. Als je bij je volgende meting een 0.1-0.3 lager op EC schaal meet (en de pH is iets opgelopen) dan ben je een heel eind op de goede weg. Met een vaste waarde op de meter geeft je plant aan dat ze vol zit (of je meter is kaput). Met het schommelen vd waarden maak je ook dat de voeding optimaal opgenomen kan worden. Ik weet niet wat Plagron hydro doet bij recirculatie, check dat bij Plagron zelf. Kees zei al dat Canna wat heeft (Canna Aqua), GHE is ook een goede optie. Check ook de conversie tijd van je meter zodat je correct af kan lezen. Niet elke meter is daar een kei in en sommige hebben even nodig wat als je daar geen rekening mee houdt voor rare dingen kan zorgen. Meet liefst ook op meerdere momenten per (plant) dag en noteer zoveel mogelijk in schema'a die je zelf ook nog snapt aan wat je gaf aan EC en pH met bijvullen van je systeem en noteer ook hoeveel water het betrof en er gaat een wereld voor je open na enige tijd en het word dan een leuk spel van hoe laag kan ik gaan zonder dat ze verhongeren. Te hoge temperatuur van je water zal niet snel optreden met de LED die je gaat gebruiken, met HPS is dat wel een aandachtspunt.
 7. Vaak worden uitgezonden expatriates beter betaald en krijgen ze ook bijkomende vergoedingen, belastingfaciliteiten en hulp, terwijl lokaal aangenomen werknemers op lokale voorwaarden en tegen het lokale salaris werken. Hier staat tegenover dat een uitgezonden expatriate gebonden is aan stringente contractsvoorwaarden; ongehoorzaamheid of een poging van baan te wisselen kan bestraft worden met opzegging van de arbeidsovereenkomst wat kan leiden tot direct verlies van de verblijfstitel.
 8. Expats huren vaak particulier en als particulier krijg ik een melding als er in mijn pand een inval plaats heeft gevonden. Het 1e wat je dan doet is dan je advocaat bellen als verhuurder en het contract opzeggen per aangetekende en proberen na te gaan of er schade is die te verhalen valt. Wil ik de persoon echt snel weg hebben doe ik/laat ik via een omweg melding bij de werkgever van de expat wiens gegevens ik ook heb anders was er geen huurcontract doen en het probleem is heel snel opgelost. Einde contract einde expat verblijf en op meerdere fronten een shitload aan ellende op je dak als expat Do not do this, not as bad as state above by some but it could have serious consequences for your job or rental if you get caught. There's excellent weed in CS: keep it safe and buy legal.
 9. Kees A schiet behoorlijk in de roos met zijn opmerking: Denk je niet dat die persoon een hele grote jokkebrok is die al zijn zogenaamde kennis alleen maar via via en van het internet haalt? Hoe zit het eigenlijk met kweekverslagen van 'de experts' die deze lampen te pas en te onpas af kraken maar er nooit zelf mee werkten. Hoeveel wisten zij te scoren met dit soort lampen met al hun kennis en kunde en waar komt hun kennis mbt dit soort lampen dan eigenlijk vandaan? 1.5 score op een klein oppervlak (DR60) is prima te doen als je een beetje kijk op plantjes hebt. De TS heeft de lamp allang in huis en gaan lopen zeiken dat het een miskoop van hier tot Gunter is komt best lullig over (zou ik vinden en ik zou al snel mijn heil ergens anders op gaan steken). Men vindt het forum zo rustig tegenwoordig: zie hier de oorzaak
 10. Als je met een Mars Hydro 1.5gr/w kunt scoren zoals ik deed (150gr onder 96W) dan moet met een 650W Kind ook een score van 500g gehaald kunnen worden. Een verhouding van 1-1 is met een beetje LED goed haalbaar.
 11. Het is een nogal vreemd gebruik van komma's, punten en hoofdletters die met de edit niet verdwenen
 12. @zijksnor Hoe voorkom je condens in een LVS kwam eerder al eens voorbij op WF @cannarie 7mtr sec wat nodig is voor de LVS op je LED armatuurtje om de warmte terug te blazen Nieuw topic op WF in beginnersvragen: ik wil met LED gaan kweken en hang er een LVS boven want dat schijnt volgens sommigen hetzelfde te zijn als een circulatie ventilator en ik heb nog een buisventilator of softbox over om aan die LVS te koppelen maar mijn armatuur zwiept nu alle kanten op, hoe los ik dit op? Ik ga je maar weer ignoren, je liet enige verbetering zien maar dat draaide je hiermee de nek om.
 13. AT&T is overigens de ontwikkelaar vd LVS voor onze hobby en kwam er in 2009 mee op de markt.
 14. Tussen de 500gr en 1kg net zoals je uit een kiloknaller (zelfde tent maar dan met HPS) kunt halen. 500gr (alles daarboven is mooi meegenomen) als het 1 van je 1e keren is en 1kg met wat meer ervaring. Laat je niet afschrikken door verhalen dat DWC te hoog gegrepen zou zijn, het is de meest geschikte instap op hydro gebied voor beginners In NL moet je niet zijn voor hulp met DWC, zoek een UK of US forum daarvoor op.
 15. @Fearghus Wat een bargoens uit jouw mond, ben ik niet gewend van je
×
×
 • Create New...