Jump to content

lostchild

Full member
 • Content Count

  13,774
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

lostchild last won the day on January 9

lostchild had the most liked content!

Community Reputation

1,494 Top reputatie

About lostchild

 • Rank
  Unrankable Forum Junkie

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nadeel van die aaltjes is dat je de aarde te nat moet houden (voor cannabis teelt) om de aaltjes te laten overleven en hun werk te laten doen. Je hebt ook mijten die je in kleinere getale (10.000 wat je op veel andere adressen moet bestellen is wel erg veel) toe kunt passen Bij elke pot 1 of 2 gele vangstrips net boven de potrand en je vangt er een heleboel weg die dan niet weer voor nakomelingen gaan zorgen.
 2. Deze 10.000K is nog steeds een MH. Enige wat deze bulb heeft is een 'bewezen' hoger aandeel THC omdat deze meer UV licht af geeft. Hoeveel meer THC dan en merk je hier wel wat van bij jouw wietje? Een kat in de zak kopen als je het mij vraagt, helemaal als je een MH met een HPS vergelijkt.
 3. Je inlaten, die nu koude lucht vanaf de grond aanvoeren, veranderen naar boven tijdens de koude jaargetijden als dat kan bij je tentje vinden de planten fijner dan die koude luchtstroom op de potten.
 4. Als een varken bedoel je of bedoelde je het gezegde met modder gooien? Denken dat jouw opmerkingen als ik synoniemen of ander schoons uit de Nederlandse taal gebruik die jij niet begrijpt en daar een grapje mee probeert te maken bij mij tot enige emotie lijdt anders dan leedvermaak Je bent voor echt te zielig voor woorden
 5. Zoek eens op HPS vs MH en je weet wat het verschil is tussen beide MH licht is koelwit spectrum, leuk voor in de groei, in de bloei is beneden de 4000K een stuk efficiënter. MH lampen hebben minder totale branduren en zetten de aangeboden stroom minder goed om naar bruikbaar licht dan een HPS. MH lampen verliezen al heel snel een flink deel van hun power. Koop een normale double ended ipv dit soort lampen, ben je veel beter uit.
 6. Spacecake.. In cannabis rook zitten net zoals in tabaksrook schadelijke stoffen. Puur roken maakt alleen dat je de troep uit de tabak niet meer tot je neemt. Bij elke verbranding van plantaardig materiaal komen kankerverwekkende stoffen vrij, en dat is bij cannabis niet anders. Cannabisrook bevat daardoor veel van dezelfde kankerverwekkende stoffen die je ook in tabaksrook vindt (aromatische koolwaterstoffen, nitrosamines, aldehydes,…). Die stoffen komen via de mond, de keel en de longen in het lichaam terecht, waar ze schade aanrichten. bron @Dilago Ik herinner met het volgende aangaande jouw persoontje, daar nog energie in steken is letterlijk water naar de zee dragen Pas maar op dat je jezelf niet weer verteld slimmerik.
 7. Waterpijp is echt de pest voor je luchtwegen, beter niet doen als je dat nog nooit gedaan hebt. Puur pijpje is een optie maar die krengen worden best (snel) goor en zijn niet altijd even makkelijk schoon te maken. Naar mijn beleving ook anders dan een (pure) joint roken. Vapen is een goed alternatief en je kunt ook nog overgaan op edibles of olie.
 8. Schaduw als die bugscan loodrecht word belicht, mooier kan je het niet maken Hannesh
 9. Bitterzout is een vorm van magnesium. Je kunt het bij oa Canna ook in fles krijgen. Overweeg eens om, nadat je de klok op 12/12 zette, op de groei gerichte voeding te blijven geven totdat je pluisjes aan de plant gaat zien. Denk dat je op zal kijken van het resultaat qua gezondheid van de plant Vooral als je uit zaad op kweekt of kiest voor een lange voorgroei op grote potten kan dat langer groeivoeding blijven geven na de klok om je veel kopzorgen besparen.
 10. Je laat je planten ademen door een rietje De lucht die nu binnenkomt trek je bijna meteen de afzuiger weer in. Hang meer slangen voor aanvoer verse lucht aan je tent of zet roosters open en je zult aan alles merken (vooral de bladstand) dat de planten het stukken meer naar de zin hebben.
 11. Hoe voer je verse lucht aan? Flappen van de tent open of heb je slangen in de ronde gaten van de tent gedaan? Hoe groot zijn de potten waar de planten in staan, hoeveel water geef je ze per keer en hoe bepaal je wanneer je water moet geven?
 12. Teveel voeding en waarschijnlijk een klimaat probleem. Misschien ook wel te weinig water geven. Meer info gewenst zoals: welk soortje, hoe lang staan ze, welke voeding en welk schema volg je, wat voor lampen etc etc.
 13. Dat wat we ermee doen in de landbouw is mbt gebruik calciumcarbonaat meneer de tuinder, niet of je wat van steenwol gebruik in de landbouw weet. U gebruikt dat als kalk op het land... Uit de WUR paper die ik linkte: De chemische samenstelling van steenwol is opgenomen in tabel 1. De in deze tabel genoemde elementen zijn in een zodanige vorm in de vezel aanwezig dat ze vrijwel niet voor de plant beschikbaar zijn. Mogelijk kan de plant in beperkte mate profiteren van de aanwezige calcium, magnesium, mangaan en ijzer. Nee er zit echt niks in steenwol.. Een stukje verderop naast tabel 1 in diezelfde WUR paper: Steenwol reageert licht basisch. Aanvankelijk zal daardoor de pH van de voedingsoplossing die in de mat wordt gebracht, wat stijgen. Na enige tijd is dit effect geneutraliseerd en kan steenwol voor wat betreft de pH als inert worden beschouwd.
 14. Ze moeten 1st nog volwassen worden en zullen pas nadat ze voorbloei laten zien, meestal rond node 6, in staat zijn Florigen (bloiehormoon waardoor een plant zich gaat richten op de bloei ipv groei) aan te gaan maken als je de licht uren terug gaat brengen. Voordat je op node 6 zit ben je vanaf ontkiemen een week of 2/3 verder met een zaailing.
 15. Bij de productie word er limestone aan de lava toegevoegd als bindmiddel waarvan er resten in het product steenwol achterblijven. Kalksteen is voornamelijk calciumcarbonaat. Lees wat we daarmee doen in de landbouw op de gelinkte pagina of wat WUR er over wist te melden.
×
×
 • Create New...