Jump to content

Fatamorgana

Full member
 • Content Count

  1,179
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by Fatamorgana

 1. Lange tijd geen verslag meer gemaakt. Nu toch maar weer eens een verslagje maken en deze posten. Het gaat om 60 haze planten op atami aarde in 11 liter potten. Ik heb deze een week laten groeien en toen getopt en 2 dagen laten herstellen en toen in bloei gezet. Normaal niet zo van de teelt op aarde maar moet zeggen dat het wel bevalt. Echter een keer wat anders blijft toch leuk en kreeg het verzoek wat voeding te testen. Ook is deze manier lekker makkelijk vergeleken me mapito of cocos waar je steeds alle waardes moet bij houden. De opstelling is als volgt: 60X haze ( ik vermoed silver haze ) 60 X 11 liter potten Atami aarde (light mix) 1500m3 torin afzuiger 1500m3 empire filter 700m3 torin inblazer 60x rayjets sproeier met een aquaking pomp spc fancontroller 16amp Vijverfolie op de vloer met een verhoging zodat het nergens heen kan 6x600 wat davin schakelkast 3x 660 watt gavita (losse travo) 3x adjust a wing glas gecoate kappen Voeding Biogenetic bio lijn. Alle producten hieronder zijn geheel organisch. Dus ec en ph metingen zijn overbodig. Ook is het 100% biologisch. Rhizo roots - growth accelerator - blossom stimulator - flower finisher. En nog een paar boosters erbij. Regulator - mineral boost - silicium - fulvine & humuszuur -magnesium Ook heb is er wat lavameel toe gevoegd aan de aarde om deze goed te verrijken met alle nodige mineralen voor de planten. Ben zelf wel benieuwd wat deze bio teelt doet. Hieronder staan alvast wat foto's
 2. Fatamorgana

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  Haha mooi verslag moest wel even lachen toen ik het las, ik ben blij dat het goed smaakte en je er wel goed stoned van werd als ik het zo las haha. Zulke momenten is het weer jammer als je gestopt bent met roken. Word maar weer tijd om weer wat nieuws te produceren om de verwende rokers mee te belonen. Leuk dat je wou testen en hoop dat je van de rest van het zakje bio haze kan genieten.
 3. Succes met je kweek. Ik kan het wel vinden met de punten van pindarots. Ik stuur in het begin altijd 5.2 met inwateren en erna 5.5 in met nieuwe rfx omdat je de ph omlaag moet krijgen in het medium, deze is vrij basis van zichzelf.
 4. Fatamorgana

  12 Lavender onder citizen cobs.

  Ja klopt maar denk dat de plant zelf beter co2 uit de lucht kan halen dan uit een flesje of voeding. Je bedoeld het aminozuur methionine, deze zorgt voor de aanmaakt van ethyleen binnen de plant. Het toevoegen lijkt mij nooit gunstig want de plant weet zelf het beste wanneer hij klaar is. Ethyleen valt onder de groeihormonen en wordt versterkt door auxine toe te voegen, zat ook in die regulator die ik gebruikte biogenetic (auxine). Bij onrijp fruit uit Spanje wordt ethyleen gas toegepast, echter ik vind groene bananen uit Spanje niks lekkers aan.
 5. Fatamorgana

  12 Lavender onder citizen cobs.

  Mooie toppen hoor. Dat op die fles is natuurlijk alleen een mooi verhaal het is gewoon pk, geen ethyleen zoals al geopperd werd, dat wordt trouwens in de gas vorm toegevoegd voor een snelle rijping.
 6. Fatamorgana

  50 x PP

  Ze knappen wel op, op hps foto's kun je eigenlijk weinig zien of ze nou groen of geel zijn.
 7. Fatamorgana

  150x Amnesia Dimlux 8x600w

  Zou eerst deze in orde maken voor je nog 1 begint die niet helemaal optimaal is.
 8. Fatamorgana

  Plagron green sensation

  Volgens mij is het alleen ter vervangen van th3 aan het eind. Zou zelf liever de th3 gebruiken dan plagron.
 9. Fatamorgana

  Druppels hars, SAP

  Haha dat zijn geen thc druppels hoor. Ik gebruik altijd booster en ook wel op gout gekweekt maar dat nog nooit gehad. Het heeft te maken dat je teveel voeding geeft en de worteldruk niet in orde is waardoor de plant stoffen gaat afzetten in de bladeren oftewel "guttatie" https://nl.wikipedia.org/wiki/Guttatie
 10. Fatamorgana

  Hoe groot moet mijn afzuiger zijn?

  Op deze stand blijft hij op 1 staan, je moet hem op auto zetten en dan kun je de temperatuur bijstellen. Zo gaat hij harder blazen als het warm is en zachter als het koeler is dan de ingestelde temperatuur. Haze killer 2500m3 filter met 2500m3 box en een 1200 inblaas moet voldoende zijn, wellicht overkill in de winter. 2000 zou mooier zijn alleen dan kom je weer te zitten wat voor filter moet je erbij pakken die goed is. Deze controller is meer voor grote hokken btw, een spc bv kun je veel fijner afstellen deze gaat alleen van 50% naar 100%.
 11. Fatamorgana

  150x Amnesia Dimlux 8x600w

  Jammer dat je niet nog even foto's hebt gemaakt voor je ging knippen, dat zijn de leuke kiekjes. Ik denk dat je daar niet aan gaat komen als ik zo het net zie en wat er nog staat, maar lastig wat over te zeggen zonder goede info.
 12. Fatamorgana

  50 x PP

  Vaak merk ik op aarde of cocos hoe terughoudender ik ben met water geven hoe donker zij worden. Ik zou voor het water geven wat potten optillen en kijken hoe zij aanvoelen ipv op je meter af te gaan, niet bepaald betrouwbaar zoals lc aan geeft.
 13. Fatamorgana

  50 x PP

  Misschien voortaan met het licht uit fotos maken dan zie je de echte kleur wat beter. Dat rhizo de ph doet stijgen of misschien ook niet zou opzich weinig uitmaken als je de waarde bijstelt wat sws moet bij cocos en deze in de gaten houdt. 16 18 graden is vrij koud, probeer het rond de 20 te houden, merkte bij mij dat het veel scheelde in groei. Verder mooie plantjes succes.
 14. Fatamorgana

  opgerold en mee genomen

  Mooi zuur maar hoe ben je gepakt en met hoeveel? Je zal nog wel een uitnodiging krijgen.
 15. Fatamorgana

  50 x PP

  Potten optillen is het makkelijkst om te zien of zij toe aan water zijn. Ik kijk naar de top laag en en dan til ik er een aantal op en schat ik hoeveel zij ongeveer nodig zijn, of dat je juist niks nodig zijn.
 16. Fatamorgana

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  De smaak gaat er niet op vooruit door extra voeding te geven de laatste week dat bedoel ik. Dat geld ook voor hydro. Het verschilt wel degelijk in welke periode je zit bij hydro wat je aan de plant geeft. Je begint niet met pk1314 in t begin toch.
 17. Fatamorgana

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  Als je hydro goed spoelt hoeft hij niet altijd scherp te zijn. Echter er zijn genoeg die de laatste week juist nog extra pk erin gooien dat verpest je smaak wel een beetje denk ik, en je keel.
 18. Fatamorgana

  Plantjes te groot?

  Ziet er mooi uit, wel wat blaadjes op de eerste foto?
 19. Fatamorgana

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  Oke is goed stuur maar even een pm.
 20. Fatamorgana

  Samenstelling bladvoeding

  De bladvoeding van bio bizz is gewoon organisch volgens mij.
 21. Fatamorgana

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  Thanks ja zijn wel hard, zo krijg je wel bijna de neiging om weer te gaan roken haha. Een rook verslagje zou wel leuk zijn. Kapteinkoek en vakman willen t wel testen, nog 1 vrijwilliger? Zo kreeg je het meest eerlijke beeld.
 22. Fatamorgana

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  Haha wel toevallig inderdaad. Thanks, viel wel mee wat het kostte. Rhiz growth bloom flower mineral boost regulator lavameel heb ik gebruikt. Het was bij elkaar iets van 185 euro en 20 voor een zak lavameel valt mij mee als je ziet wat je er voor terug krijgt andere merken kosten meestal meer en heb ze bijna allemaal wel getest eigenlijk. Was alleen aan potgrond al 100 euro kwijt laat staan gavita en spc controller en boxe. Maar ieder zijn ding ben niet echt iemand die bespaard. De zakken zijn ook 90 euro de goede. Voor 170 geen zin om elke keer een kwartier met een boormachine te gaan draaien gaan je armen tintelen haha. Thanks ja lijkt mij wel wat zoon ice o lator verdien je in 1x terug denk ik. Plus is gewoon wel leuk om te doen.
 23. Fatamorgana

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  Je hebt een polinator zo uit mijn hoofd 350 voor een 150gr en 750 voor een 500g. En je hebt de iceolator deze is 170 euro dacht ik, ik wil die weleens proberen denk ik. Er staan wel leuke filmpjes over bij youtube, krijg je wel een mooie zeef hasj van. Wat zij zelf ook al zeggen, de 220mc kun je aan je vrienden geven, en de 150 70 38m kun je lekker zelf op roken haha. Ik rook het niet maar blijft leuk.
 24. Fatamorgana

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  Ja ik deed normaal de grote toppen met de hand. En dan het kleine spul met de trimmer. Deze keer heb ik alle grote bladeren eraf gehaald, en toen zo alles van de takken gestript en erin gegooid. Je krijgt wel wat kleinere toppen dan van die hele grote, maar wel stuk sneller knippen en minder takken erin. Voor de show zijn de dikke toppen wel leuk,maar voor in de shop bv kun je beter toppen hebben zo groot als je duim en je wijsvinger tegen elkaar dan van die logge dingen. Hij vangt ook al het overgebleven spul op, ik zit te denken bubble hasj van te maken (iceolator), misschien een topic over te maken, weer eens wat anders dan telen en bouwen.
 25. Fatamorgana

  60x haze 3x600 watt gavita biogenetic

  De eindstand is opgemaakt. Het is 1789 gram geworden. Wat neer komt op een gram per watt. Ik draai 3x660 alleen heb in het begin tot de 2e week bloei op 400 gedraaid, en vanaf de 5e week 660 watt ervoor gewoon 600. 600 gram per lamp ben ik uiterst tevreden mee ook omdat er nog een aantal kleine tussen zaten zoon 10 a 15 stuks. Meer moet dus nog wel eruit te halen zijn echter als het zo blijft ben ik ook ruim tevreden. Hier nog wat plaatjes van het resultaat plus had nog foto van de voeding die ik gebruikt heb ik ben dit in het begin vergeten te vermelden. Ik heb de netten leeg op het zijl gegooid en toen alles in zakken gedaan. Er bleef verrassend weinig gruis over. Zoon tumble trimmer is wel ideaal het verlies valt altijd reuze mee, voor de duidelijkheid heb ik ongeveer 3 van die bakken vol. Als er nog vragen of opmerkingen zijn hoor ik het graag, ik ben wel aangenaam verrast op aarde ipv rfx cocos te telen. Hierna even een verslagje maken op rfx.
×