Jump to content

Fatamorgana

Full member
 • Content Count

  1,611
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Fatamorgana

 1. Ja als het mee valt is het relaxt. Maar bedoel alst niet mee valt moet je hem 2x kopen en minder opbrengst gehad. Elke ronde blijft toch een risico in nl. Zelfbouw kan öok nog
 2. Bijna alles is mis kun je stellen. Te warm Teveel voeding Spint Trips sporen Magnesium tekort Ongeveer wat plantgormer zegt Zou naar je ph waarde kijken, lagere voeding en magnesium toevoegen en je lampen omhoog of de temp omlaag in je hok. Floramite kun je proberen, niet optimaal maar denk niet dat roofmiijt nu nog veel gaat doen alles zit onder.
 3. Ik zie allemaal mensen jammeren om 1500 uit te geven en dan maar iets kopen voor 800 via alibaba, als dat al voor 800 kan dan. Maar over de cijfers en garantie is weinig bekend, als hij stuk gaat ben je duurder uit en als hij bv 0.8 per/w heeft ipv 1.5 verneuk je jezelf op langer termijn alleen maar. Elk goed hok vergt nou eenmaal wat investering. Er zit in leds heel wat verschil in, daardoor geeft de een maar 1.5uml/j en de andere 2.7.
 4. Hier wat foto's weer van de gelato's Zij krijgen 1x in de week voeding, wil misschien naar 2x gaan binnenkort. Ze krijgen nu mineral boost , regulator , fulvine, bloom , magnesium een beetje. 1 a 2 x water per week water plus een 1x met voeding erbij. Zolang ze donker groen zijn geef ik ze niet teveel.
 5. Is een kleintje idd maar zal weinig warmte geven en is compact elke procent scheelt weer.
 6. Ik zat even te kijken je zou zoiets in je tent kunnen hangen en dan even een slang eraan maken dat het water kan weg lopen https://www.conrad.nl/p/pingi-vida-luchtontvochtiger-18-w-zwart-blauw-1892575?WT.mc_id=gshop&gclid=EAIaIQobChMIivejz-iE5QIVmM13Ch1w8gUmEAkYBCABEgIYN_D_BwE&tid=1457103019_72694849912_pla-817306626208_pla-1892575&WT.srch=1&vat=true&insert_kz=8J Neemt weinig ruimte in en kost weinig, en je kunt het in de tent zelf hangen. Voor grotere hokken zou ik zoiets pakken. https://speelgoedfamilie.nl/wonen/gereedschap-en-bouwmaterialen/garageuitrusting-gereedschap/luchtontvochtiger-50-l-24-h-860-w-77823?gclid=EAIaIQobChMIivejz-iE5QIVmM13Ch1w8gUmEAkYByABEgIImfD_BwE
 7. Een luchtontvochtiger is ook een optie, 65% met cola toppen vergroot wel de kans op schimmel/toprot. Kan je uit eigen ervaring vertellen dat je dan goed flauw bent.
 8. Zoon 340watt spyder die ik ook heb zou ideaal zijn hier. ga je ze ook toppen?
 9. Ja heb meerdere soorten. Maar heb ik geen verslag over, dit gaat over die 5 gelatos. Uhm 65cm gok ik.
 10. hoe hoog moeten de planten worden, want volgens mij houd je niks over? 25cm bak 20cm armatuur 30cm afstand, dan kan je plant 20/25cm worden. Led zou hier ideaal zijn.
 11. Moet even een nieuwe meter kopen maar zag wel snel verschil. Ja kan maar naar mijn idee is 15cm wel minimaal dat het blad mooi zacht en glanzend blijft
 12. Ik snap dat planten geen drop eten. Maar ging om de vergelijking dat een kleine aanpassing een hele andere stof kan worden. Dat is de basis van scheikunde toch. Bv fosfor wordt ook als P2O5 fosforpentoxide in voeding gedaan in, als je PoCi3 fosforychloride erbij doet gaat alles dood. Dan helpen die + ionen ook niet echt toch of zie ik iets over het hoofd wietefras.
 13. Is wel makkelijk inderdaad . Beetje indica in je plantjes is wel lekker bij led dat alles mooi struikerig word ipv lange sprietige planten. Maar ik top ze en knak ze zo dat het ongeveer even hoog wordt het bladerdek. Op de foto lijken de lampen hoger te hangen maar ze zitten nu zoon 15 a 20 cm boven de toppen verschilt beetje per plant. De luchtvochtigheid omhoog doen zag ik gelijk effect van dat ze weer meer begonnen te glansen.
 14. Ja ga ik even een zwenkventilator erbij in zetten. Maar na deze ronde kan ik gewoon een tent neer veel makkelijker dan dit.
 15. Even een update de gelatos gaan prima. De toppen wat geknikt om de afstand vd lampen te verhogen naar zoon 20cm. Wat water in de bak gezet zodat de lv omhoog gaat dmv verdamping. Voeding rustig aan mee gedaan zijn nog mooi donker groen. Weinig op te merken verder.
 16. Licht is belangerijk maar dat de huidmondjes optimaal werken en niet sluiten door te veel verdamping is minstens zo belangerijk. Maar je ziet t wel als ze dof worden hardere bladeren wat paarse steeltjes en minder glans dat er toch wat stress is. Heb mijne nu geknakt dat ze wat lager zitten en water in de ruimte dus een hogere lv en ik zie ze gelijk al op knappen in 2 dagen. Het eene is groeihormonen en regulatoren voor de plant en de andere silcium si04. Silicium heeft een hoop positieve werkingen zoals dikkere celwanden en betere warmte kou resistentie. Wellicht daar minder paarse steeltjes bv koudere nachten.
 17. Ja weinig ervaring met cobs eigenlijk gelijk op spyders overgstapt vanaf dimlux.
 18. Ah oke silcium dus. Oke ik heb hem nu ook op 15 cm Ik wou even testen wat goed werkte denk dat ik hem naar 20/25 ga doen toch wat meer verdamping dan ik wil bij 15cm. Kan ook door mij ruimte komen omdat hij vrij laag is en weinig m3 heeft.
 19. Groeit toch nog wel mooi dicht zo. hoe ver heb jij de lamp er boven? Regulator groeihormonen of aptus regulator?
 20. ik heb hem op 15cm op het moment dit wil ook prima ga hem denk ik naar 20/25 doen. Toch is meer verdamping erin dan ik wil.
 21. Kaliumsilicaat (K2SiO3) is natuurlijk niet het zelfde als Si02 of Si04 dit zijn hele andere verbindingen. Dat iets chemisch op elkaar lijkt betekend niet dat het de zelfde werking heeft. Dat si02 bv 40% bevat zegt niks over dat dit allemaal kan worden opgenomen door een plant. Simpel voorbeeld is salmiak, dit is een zuur-base reactie van zwavelzuur en ammoniak. Je kunt dit als drop vorm bv eten maar zou niet graag zwavel zuur of ammoniak eten. Denk dat er wat te simpel over wordt gedacht van het lijkt op elkaar dus dan werkt het ook net als het ander.
 22. Doe je het gewoon beetje bij beetje omhoog 1 2 3 4. Zou wel gewoon water geven aan het eind, qua voeding patroon heeft een plant liever 1 2 3 4 3 1. Beetje afbouwen op het laatst bedoel ik hiermee.
 23. Ja ik ken de bol, maar als je zoon apogee meter hebt en je hangt hem op bepaalde afstanden de lamp. Dan krijg je wel een aardig nauwkeurige umol meting. Deze kun je weer het het aantal wat terug rekenen naar umol/j. Hij lijkt aardig nauwkeurig vergeleken met de andere.
 24. Lastig te controleren of wat zij claimen de lamp werkelijk doet zonder zelf een ppfd meter te hebben. Er zit wel verschil tussen de lampen ze claimen allemaal 2.7umol sommige zelfs 3 maar als je dit gaat meten kan het best 1.5 zijn.
×
×
 • Create New...