Jump to content

Fatamorgana

Full member
 • Content Count

  1,317
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by Fatamorgana

 1. Je krijgt minder snel een dauwpunt als het langzaam gaat, indien de temp en lv in orde zijn. Het ipv dimlux die dat doet, volgens mij is het ook om de piek spanning omlaag te brengen.
 2. Fatamorgana

  Overbewatering en/of overvoeding

  Op aarde is van de ideale pH rond de 6.2-6.5, wat hoger dan je nu zit dus. Je ec en pH waarde bij houden is essentieel indien je minerale voeding gebruikt, hier valt canna (standaard) ook onder. Potgrond over bewater je vrij snel daarom is het verstandig om de potten even op te tillen voor je water geeft dan voel je goed wat er nog in zit. De verkleuring onderin is vrij vroeg normaal is dit pas over 2/3 week. Dat het onderuit komt geeft aan dat het 1 van de basis elementen betreft die moeite heeft met opgenomen worden door de plant. Dit kan verschillende redenen hebben. Wat is de basis ec van jouw kraanwater?
 3. Met pp kun je wel 1200 doen deze valt niet zo snel uit elkaar. Haze valt wel snel uit elkaar vandaar dat zelf tot 900/1000 ging. Bij 1200/1400 kreeg ik een soort reveg effect en werden de toppen minder compact ipv juist compacter. Maar iedereen zijn ding, deel alleen hoe ik het ervaren heb, het is dus per strain afhankelijk wat ze aan kunnen. Verder mooi voor elkaar en ben ook wel benieuwd wat deze doet qua gewicht. Dit doe je in spanje of nl?
 4. Kan mij wel vinden in wat de kapitein zegt. Zelf deed ik vanaf week 4 tot het einde van 400ppm naar 900ppm met haze. Waardes zoals 1900 krijg je allemaal open toppen van en het gaat om de verhouding. Dit geldt net zo voor de ec, wie denkt dat hoe meer voeding hoe meer opbrengst, deze snapt het nog niet helemaal dan. Dit gaat om een balans ja het eene soort kan iets meer hebben dan het andere soort. Maar een hoge ec(zout gehalte) kan ook zeker je wortels en de rest van de plant beschadigen. Ja soms wil 2.0 bv wel,maar dan is de basis ook hoog bv het kraanwater is 0.9 en dan 1.1 erbij zit je op 2. Maar met ec van 3 en 4 heb ik nog nooit mensen echt goed zien draaien met haze al helemaal niet. Minder is meer, maar dit is mijn mening kijk maar wat je er mee doet succes mooi hokje.
 5. Na het bio verslag leek het mij ook wel leuk om een hydro verslag weer eens te maken. De planten staan al in de bloei, om jullie de saaie blad foto's te besparen. De biologische voeding die ik van biogenetic de laatste keer had gebruikt vielen wel goed in de smaak bij mij. Dus ik dacht waarom niet ook de hydro proberen. Zogezegd zo gedaan. Er staan 100 haze stekken in 100 11 liter potten. Ze staan nu zoon 4 week in bloei en ga de 5e in volgens mij. Ben nooit zoon ster in de weken bij houden en ga vaak op gevoel af. ik heb de volgende setup. 100x 11 liter met verhoogde bodem. 2500m3 afzuiger 1500m3 inblazer 2500m3 can filter verhoogde vloer voor eb vloed met vijver folie 500 liter vat bluelab ph meter en een hanna ec meter puddle buddy vlakzuig pomp, met een 19mm slang 7x600 watt ELT hammerslag kappen Voeding: Biogenetic A & B voeding Root stimulator Pk 13-14 Silicon si04 (silicium) Mineral boost Magnesium Dit hele pakket is 100% mineraal, dus geen blubber bende in mijn vat Hier onder zal ik even wat foto's neerzetten. Ik heb even gekeken wat de maximale ec was waar ik tot kon gaan. Maar de voeding was vrij sterk vond ik zelf. De basis ec is zo rond de 0.35. Rond de 3e week ben ik tot 1.4 gegaan maar zag dat de puntjes wat verbrande dus ben ik gezakt naar 1.1/1.2 nu. Dit werkt tot nu toe prima, de ph in de eerste week groei en 2 weken bloei was 5.5, deze is nu verhoogd naar 5.6/5.7. Gemiddeld zoon 0.8 boven de basis ec werkt voor mij het best op het moment. Ik heb om de 2 week wat silicium op het blad gespoten dit lijkt wel goed te helpen. De lampen hangen zoon 40 cm boven de plant en zie geen warmte stress ( de lampen kunnen niet verder omhoog meer) Hier zie je nog wat vlekjes van op het blad op de foto maar dat poets je er zo af maar ik vind het wel goed zo. Hier en daar een verkleurd blaadje onderin,maar dat kwam nog van de te hoge ec. Genoeg gelul kijk hier onder maar even bij de foto's
 6. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  Ja is ook wel handig inderdaad, haal wel graag alle dikke wortels eruit de kleintjes verdwijnen wel vanzelf.
 7. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  Valt wel mee doet het onder het knippen ben er wel snel in geworden. Even de rfx in de pot met de hand omdraaien, en weer klaar voor gebruik alleen even ph ec weer op orde maken. Als je op elkaar in gespeeld bent kan het wel hard gaan, in 6 uurtjes alles geknipt en potten weer klaar staan om gespoeld te worden. Alle planten stonden nog rechtop ondanks dat er geen netten gespannen waren. Een aantal van die grote toppen hadden misschien nog wel even gekund maar 90% was wel klaar.
 8. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  Hier nog wat fotos van de planten waar het eigenlijk om ging. Zelfde verhaal als de andere biogenetic a en b laatste week op een lage ec en ph van 5.7. Ook maar even een foto van de stammen gemaakt en de wortel. Vergeleken met hiervoor zaten ze echt goed vast in de rfx en sinds ik silicium gebruik ook hele dikke stammen en vallen de planten nog amper om zonder net.
 9. Fatamorgana

  Planten worden te hoog

  Het is amnesia denk ik wat je bedoeld. Je kan wel cel remmer kopen dan stoppen zij met groeien, voortaan beter timen denk ik of toppen. http://www.happytuin.nl/anti-celstrekking-groeiremmers-c-116.html
 10. Kapitein heeft gelijk, als hij hoger uitkomt geef je vaak iets teveel. Je ziet ook wel sommige bladpuntjes maar gaat prima zo als je het mij vraagt, ben ook niet bang voor wat bladpuntjes maar is wel een indicatie. Ja ieder zijn ding, draai ook de 8ste keer op dezelfde rfx zonder enzymen, kan ook wellicht een placebo effect zijn. Ik trek tegenwoordig alleen de kluit eruit en ga dan spoelen en zet er weer nieuwe in, had de producent van rfx gebelt (agrowool) die zeiden dat dit geen probleem is.
 11. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  Eerst gewoon haze, tot ik genoeg GG#4 en gelatos heb. Dan maar even zien, de vraag hier is niet zo naar deze soorten
 12. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  Was mij zelf niet opgevallen zal eens kijken, kan ook zijn dat het van die torrentje komt in de 2e bloei. Ja wat moet ik er aan doen haha is al klaar haha, en ga toch andere halen want steeds meeldauw met deze en met andere niet maar zelfde soort ongeveer. Is mooi wit, even wachten tot het droog is het ook nog een top van die bio wiet van dat andere verslag dan kun je het mooi vergelijken naast elkaar.
 13. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  Thanks voor de reacties. Is wel een mooi stoffig wietje geworden. Lijkt misschien op de foto zo maar er zit geen herma in hoor zit denk ik iets op geplakt had hem even neergelegd zodat de rest van de plant in de trimmer kon. Maak nog wel even een foto dan kun je het zien.
 14. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  Ja stinkt er over naar haze dus de aroma wel goed denk ik.
 15. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  Nog even wat foto's van de haze met torrentjes. Zijn hebben 1 keer een voedingsbeurt gehad met een lage ec biogenetic A & B. En toen 3 dagen niks meer en daarna is alles eraf gehaald. De meeldauw lag duidelijk aan de stekken dus daar maar niet meer halen, de strain zelf is prima.
 16. Fatamorgana

  Ronde 3 op naar de 1000gr

  Op potgrond is 6.2-6.5 wel goed lijkt mij hoor, of zeg ik nou iets geks? En de ec zal afhangen van je basis ec uit de kraan, bij mij blijft er niks vd planten over als ik zo hoog ga zitten. Terwijl bij sommige de ec al 1.0 uit de kraan komt dan kan 1.8 bv wel weer.
 17. Fatamorgana

  12 x Triple Cheese - Barney's Farm

  Staan er wel mooi bij. Denk dat je de fotos iets anders moet posten dan staan ze er allemaal in hier.
 18. Nee gebruikt nooit enzymen. Bij geen enkele kweek. Geloof daar niet zo in. Enzymen is een complex iets. De plant is zelf wel instaat om enzymen aan te maken die nodig zijn voor voeding opname en wortel groei en afbraak. Maar ieder zijn ding. Deed het eerder wel maar merkt geen verschil door t niet te gebruiken.
 19. Fatamorgana

  Lemon Haze onder Fluence LED (new grow)

  Ziet er mooi uit, hoeveel watt is zoon spider eigenlijk? en wat voor kleur code gemengd? waarom gebruik je eigenlijk canna ipv organische voeding op aarde?
 20. Dat ze nat zijn is normaal, ik geef met mapito/rfx ook geen water om ze nat te houden maar om de waardes op niveau te krijgen in de pot. Met aarde werkt het anders dan geef je water om ze vocht te laten opnemen. 1x3 in de 3 dagen werkt bij mij prima, soms in 1x in de 2 dagen als het erg warm is.
 21. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  Hoeft niet percee iets slechts te zijn. Maar heb liever een stek als moeder plant deze worden wat makkelijker breed. Voorals moederplant wil je veel vertakkingen en geen lange stengel.
 22. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  7 dagen groei/toppen/3 dagen herstel/ en dan 65-70 dagen bloei. Deze soorten leveren meer op en wel keer leuk wat anders te kweken. Nee gewon zijtakken pakken van de zaadplant en hier een moeder van maken, geen zin in holle stammen en die zooi. Dit gaat wel even duren dus tot die tijd gewoon haze. Zet eerst gewoon een 3e bij in even kijken wat ze doen.
 23. Fatamorgana

  50 x PP

  Ben het wel eens met kapitein, de laatste 2 week komt het meeste gewicht eraan en worden een stuk compacter. Denk als je vroegtijdig knipt je alleen jezelf in de vingers ermee snijd. Zien er wel mooi uit, zou wel even op letten op meeldauw omdat ze zo dcht op elkaar staan.
 24. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  wel grappig zie toch wel verschil in de 2 haze types hierboven de onderste heeft meer torentjes en de bovenste meer wratte op de toppen.
 25. Fatamorgana

  100x haze op Rfx-1 met biogenetic voeding

  Niet lang meer kapitein de blue gelato 41 en gg4xzkittels staan in de startblokken.
×