Jump to content

Fatamorgana

Full member
 • Content Count

  2,123
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Everything posted by Fatamorgana

 1. denk dat de meeste te moeilijk denken ik kweek nu 2 jaar op led en doe eigenlijk het zelfde als met hps gewoon kijken naar de gezondheid en kleur van je planten, het eene soort bv gelato kan meer voeding hebben dan een haze. Wel moet ik zeggen dat met de koude dagen de lv vs aangezogen/afgezogen lucht met deze kou soms een opgave is, dat of het te koud wordt of te vochtig als hij laag staat. met rfx houdt ik vaak gewoon aan beginnen 0.5 + basis ec waarde, en dit opbouwen naar 1 a 1.2 + basis waarde. maar zoals lostchild al zegt die kan per voeding merk verschillen, omdat een ec meter de geleiding meet aan de hand van zouten en sommige merken hebben veel ballast zouten. dus per ec punt minder voeding bevaten dan een ander merk, het blijft altijd een beetje testen wel systeem goed voor je is. als je geen verstand van kweken hebt zou ik gewoon op light mix gaan met wat guano en lavameel dan zit je altijd goed, beetje bio fles voeding erbij.
 2. Soms kan de drain meten je wel een beeld geven van wat er gebeurd. Hoeft niet elke waterbeurt. Ik water in met 5.2 eerste 3 week 5.5 en erna 5.7, er rekening mee houden dan het oploopt naar 6.0 6.2 dat is de waarde waar de plant mee moet werken. Dat schema hier boven is globaal, en het houdt niet rekening met welke voeding en chelaten je gebruikt. Bij de eene voeding kan een ec van 1.4 genoegen zijn zoals biogenetic, en bij canna soms 2.0. De ec geeft alleen de zoutwaarde aan niet direct hoeveel voeding het bevat dus het kan verschillen per merk hoe zij erop reageren.
 3. Even kijken of er nog wat is was gelijk al weg nadat t droog was.
 4. Ik heb ook wel eens op deze manier gedroogd. Maar ik pompte deze tent de eerste 2 dagen vol met lucht van 30 graden zodat hij iets krokant wordt met een flink luchtstroom. Dat verkleint de kans op schimmel aanzienlijk. Je kunt nog een bubblelator kopen en van de toppen met rot ice hasj maken eventueel of olie. Ja vaak zelf even kijken, als je alles moet aannemen bij sommige growshops dan kun je met 2 lampen miljonair worden haha
 5. neem aan dat dit een grapje is de seedbanks haha ja ik zal xiam en kluns buyuk wel wat toesturen volgende week, even je adres pm'n, die van xiam heb ik al.
 6. https://www.promobutler.be/nl/elektrische-apparaten/diverse-apparaten/delonghi-luchtontvochtiger-dds30-1442099 deze heb ik nu, er zijn ook andere varianten. Het was 30 liter per dag, de tuinslang optie is wel fijn anders moet je steeds op dat water letten. ik heb een hokje en daar staat hij zelf in, in de tent zelf is het beste maar er buiten kan ook dan wordt je aangezogen lucht vanzelf wel droger, of komt de lucht rechtstreeks van buiten?
 7. succes met je kweekje, die blue gelato heb ik ook gehad heeft niks met gelato te maken jammer genoeg.
 8. gewoon wat geld in je hok steken. sommige willen 40 lampen draaien voor een habbekrats en hebben nooit van isolatie of fatsoenlijke afzuiging gehoord dit noem kamikaze hokken het is er op of eronder.
 9. Na wat drukte, en cure tijd heb ik het er wel aan toe om het even te laten testen door de liefhebbers. Hier onder wat fotos van de nieuwe ronde in het kort. Foto 1 purple punch, ik had met spruzit gespoten maar het laatste uit de fles kun je beter weg gooien merkte ik dit is te geconcentreerd blijkbaar. De toppen zijn oke alleen het blad is wat beschadigd erdoor, maar gaat er toch af met 2 week. Foto2 gelato Foto3 en 4 miracle alien cookies
 10. Ik zal even het merk bekijken, nee geen last van ik heb 1 van 500euro gok ik, maakt ook weinig lawaai. Je stelt gewoon zoveel procent in en klaar. Ik vond de tuinslang aansluiting wel chill met afvoeren en hij kan 30liter per uur of per dag verwerken, ik kom hier even op terug met details.
 11. Wat is je luchtvochtigheid? ik gebruik zelf tegenwoordig een bouw ontvochtiger waar een tuinslang aan kan dan heb je de luchtvochtigheid altijd perfect. kost wel 500 euro maar in jouw setup is dit nog te overzien haha.
 12. Ik zou alles gewoon knippen nu en gelijk weer nieuwe zetten per direct zo ver dat kan. De rot die je nog gaat krijgen compenseert de winst die je zou krijgen dus maakt het in mijn optiek weinig meer uit. Zkittlez geeft gewoon matig dat is ook een puntje, het ziet er verder mooi en smaakvol uit de half paarse toppen.
 13. Ik zou ze eerst even een aantal dagen laten groeien, het is niet dat ze direct keihard gaan groeien. Zodat er nieuwe internodes komen dan pas toppen en laten herstellen na, 1 dag toppen is er niet veel veranderd ten opzichte van de dag ervoor.
 14. Jammer v/d rot, zkittlez is hier gevoelig voor. Op je buik trimmen? klinkt niet echt heel chill haha Een tijdelijke schommelingen is niet ernstig ofzo dan heb je altijd wel met cocos of rfx lopen je waardes ook wel op na een tijdje. Wellicht inderdaad meer lucht beweging en doordat ze omvallen kan het vocht eronder ook niet goed meer weg. En blijf het koeler wat mogelijk condens of een dauwpunt heeft gegeven, dit kan rot aardig versnellen. Misschien een soortje kiezen wat beter tegen schimmel kan als je op water kweekt? is maar een idee.
 15. koop gewoon zeevogel guano, werkt prima. gunstigere npk verhouding dan die van batguano en zeevogels eten vis uit de zee dus natuurlijker kan bijna niet.
 16. Ik zou zelf de bovenkant van de blokken even afdekken voor ze helemaal groen worden. weet niet hoe vaak zij water per dag krijgen, alleen zou ze wel redelijk vochtig houden met rfx/ steenwol slabs wel gemerkt dat zij op steenwol niet van droogte houden. het blijft toch een beetje passen en meten een nieuwe aanpak.
 17. Ging er om dat je ineens met je gewicht kwam aan de hand van wat canarie zei, die zei hoe kun je nou een gewicht al weten toen zei jij ja is droog geknipt en op die foto kon je zo zien dat het niet droog geknipt was dusja. Geen idee kan ik beter aan jouw vragen, misschien wat meer pro voor doen ofzo geen idee ik vind je nieuwe hokje wel mooi, maar wat ik al zei ga hier geen tijd aan besteden is meer dat je het weer oprakelt.
 18. Ik blijf erbij wat ik al zei dat het niet droog geknipt. Ik zie het dagelijks dusja ga er verder ook geen energie aan besteden. Succes met je kweek en ik ben het wel met je eens dat led the way to go is. Alleen de prijzen mogen nog wel wat omlaag om een groter hok te kunnen vullen ermee.
 19. Het verhaal is mooi mar in elke potgrond zit 4 tot 6 week aan basis voeding. Ph afstellen heeft er mee te maken of je volledige organische voeding gebruikt of minerale voeding zoals a & b. En als dat echt de leverancier zou zijn van cellmax dan zul je vast 24 pallets aarde moeten bestellen ipv een zakje.
 20. Je hebt gelijk pinda, ik haal dat met die lamp even in de war met een ander die had ongeveer net zoon plaatje. Maar jij zegt: Ik heb wel eens 1800 gram uit dezelfde tent gehaald met hps. Dus 1900 met led is in mijn ogen nog geen monster oogst. Met 2 zeus lampen, dan ga ik ook van 2 hps lampen uit toch anders is het ook een vergelijking van niks toch 3x600w lampen tegen 2x600w led? komodo vroeg hoe kun je zo snel het gewicht weten? toen zei jij ik heb het droog geknipt en ik heb 1.6 gram per watt. Maar ik zie duidelijk aan die wiet dat het niet droog geknipt is net als vele die hier droog knippen. Maar wat ik al zei je nieuwe hokje ziet er mooi uit succes en je haalt er vast wel wat moois af.
 21. Ik heb zoon dezelfde lamp waar jij met 5 planten een kilo per lamp mee haalde met biogenetic dus dan zal het niet zijn denk ik. Oke haha apart dat iedereen daar last van heeft behalve jij zelfs de profs in Amerika. Ziet er verder wel netjes uit je hokje deze ronde. Maar ik geloof niet zoveel van je cijfers Dus je haalt met 2x600w hps ook 1,8kilo blijkbaar. Jij komt met 2 verslagen van elk max 3 fotos en niks over de kweek of de wiet . En dan heb je ineens de hoogste score van iedereen hier, plus van de pro's in Amerika die al jaren gelato kweken. Toen zei je ook van ja heb een biogenetic lamp, zei ik die is wat anders, was hij erna van ocl, en uiteindelijk van allibaba wat allemaal niet uit maakt maar zeg gewoon hoe het zit ipv mooie verhalen. Niettemin veel succes deze ronde hoop dat het wat moois wordt.
 22. Ja ik heb gekeken maar zijn 2 wat vage foto's. Bedoel ganjaranja claimt een monster oogst te halen dus ben wel benieuwd naar wat foto's, gelato geeft over het algemeen niet super veel. Vorige oogst was ook iets van een kilo wiet van 5 planten met 1 biogenetic lamp. Dat maakt mij dan wel nieuwsgierig naar wat concrete foto's niet wat vage fotos met 2 onsjes er half op.
 23. staat niks over vermeld toch Klopt zo kweken ze vaak de tomaten en paprika's. Slabs zou ook mijn voorkeur hebben, dan heb je nog wat buffer en wat rondom je wortel hier moet je het van van de spoeling op zich hebben. Verder wel mooi gemaakt de tafel enzo.
 24. wel leuke die tafel met die deense bodems, je had toch geen foto van de droge wiet zei je, ik zie het liggen op de foto?
×
×
 • Create New...