Jump to content

Plantformer

Full member
 • Content Count

  1,167
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Plantformer last won the day on November 1 2019

Plantformer had the most liked content!

Community Reputation

416 Goed

About Plantformer

 • Rank
  Harde kern lid

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

1,309 profile views
 1. @Mike79: aan je voorbereiding zal het niet liggen, efficiente set-up zo te zien, dikke HPS er op en gaan! Ziet er uit als een fabriek Vol plempen, niet knuffelen. Succes man!
 2. Vrouwelijke voorbloei kan zich al laten zien in de groeifase, stekken gaan sowieso sneller dan zaailingen in de bloei, scheelt al snel en week.
 3. WTF....52% fosfor in de groeivoeding.... toe maar!
 4. Organisch kweken is niet je grondje vol proppen met nutes en vervolgens er vanuit gaan dat je plant die voeding pakt die het nodig heeft. Waar je rekening mee moet houden als je organisch kweekt is dat Myccorhiza geen fan is van hogere dosages fosfor (P) in de ontwikkelingsfase van je wortelstelsel. Als je myccorhiza gebruikt moet je myccorhiza stammen gebruiken die razendsnel je grondje koloniseren, ik heb tot nu toe maar 1 leverancier (in NL) kunnen vinden die veel sporen per gram heeft en snel koloniseren en de juiste Myccorhiza (glomus) stammen, Symbiosis van Sannie. Echter heb ik hele goede ervaring met biologisch kweken zonder (dure) myccorhiza, Ik gebruik Atami Bi-grow, Compo Bio korrels met schapenwol (praxis), biovin, lavameel en biopak van PHC, aangevuld met PHC vloeibare bemesting 5-2-5 na 2de week 12/12 en sylicium geef ik de gehele run mee. Biopak geef ik minimaal 1 keer per week mee om het bodemleven lekker op gang te houden EC en PH meten doe ik niet, heeft ook geen zin omdat alle voeding slow-release is. Dus nee het heeft geen meerwaarde in mijn beleving. Je kan wel degelijk overvoeden als je biologisch kweekt. Een gezond bodemleven is de sleutel bij een bio run. Het bodemleven zorgt voor de omzetting van de beschikbare voedingsstoffen.
 5. @VolcanicSeaLaat je niet gek maken, nu toppen betekend dat de lengte groei er een paar dagen uit is. Als ik het goed heb hebben je planten nu iets van 6/7/8 internodes dus je hebt voldoende vertakkingen per plant. Het is simpel qua planning; toppen, weekje extra 18/6 om de plant tijd te geven om te herstellen van het toppen dan op 12/12. In de tussentijd gaat je plant de breedte in, de breedte groei kun je remmen door de eerste 2 weken 12/12 te pinchen, knakken of buigen. Succes!
 6. @greentjeonatrip: Vergeet ook niet de Protozoa beste biokwekertjes.......... waar kan je deze kopen? Protoplus Ecostyle?
 7. Quote: Met de "Flower Saver Plus" van PHC heb je in ieder geval de schimmel te pakken, die daadwerkelijk de symbiose met Cannabis aan gaat en met de Colonize AG heb je de rhizobacterïen en Trichoderma in huis. Kanttekening van PHC flowersaver plus is dat er een dusdanig lage concentratie Glomus schimmels (3.6 sporen per gram) inzitten die niet te vergelijken is met Symbiosis van Sannie (93 sporen per gram). Zet niet echt zoden aan de dijk om in korte tijd je hele pot te koloniseren met myccorhiza Glomus schimmels, lees de tekst in de link van sanniesshop die is zeer verhelderend. https://www.phc.eu/wp-content/uploads/2019/12/Flower-Saver-Plus-2.pdf https://www.sanniesshop.com/symbiosis-mycorrhiza-fungi.html?sl=nl Dus voor de concentratie schimmels hoef je de Flowersaver Plus niet aan te schaffen. Echter is Flowersaver Plus wel een geweldig bodemverbeterend product en naar mijn mening een uitstekende toevoeging aan je medium in een goede biologische kweek. Zonder een "hoge" concentratie Myccorhiza maar een combinatie van verschillende bodemverbeterende producten doen mijn planten het meer dan uitstekend.
 8. Ik zou er een 600 wattert in hangen met dat vloeroppervlak. Als je de tent vol wil zetten zal een 400 watt lamp niet het oppervlak optimaal belichten. Monkey Glue.... is Gorilla Glue, is zat over te vinden. Mega potente strain, sativa dominant ( al wordt anders beweerd door Growers Choice) heeft de neiging om te strekken na 12/12, heb de GG#4 meerdere keren afgebloeit, is klaar met 10 weken 12/12. Pas op voor herma, GG#4 is erg gevoelig voor stress en is ooit ontstaan uit een "foute" bestuiving. Ik heb niets gerookt wat sterker is dan GG#4, echt een heftig soortje, plakt als een malle. Skitllez is weer Indica dominant en blijft laag, is niet echt een brenger maar heeft wel weer een bijzonder terpenen profiel. niet echt geschikt om samen te plaatsen, je gaat hoogte verschil krijgen.
 9. @420man010: pinchen is pletten tussen duim en wijsvinger, https://www.cnnbs.nl/toppen-afknijpen-hoe-doe-je-dat/ Goed kijken naar je planten, zie je dat ze gaan strekken dan gewoon de tak op meerdere plaatsen kneuzen, daarmee verleg je de sapstroom. Ook heb ik gemerkt dat op de plaatsen waar je pincht dat de tak daar gaat verhouten en geeft harde stevige stelen. Op het moment dat de bloeiverschijnselen komen gaan vooral sativa dominante soortjes graag de hoogte in, dit is een gegeven waar je rekening mee kunt houden, pichen doe ik vooral de eerste 2 weken 12/12, daarna niet meer ivm stress en herma trigger.
 10. Quote: Ik weet wanneer je eigenlijk moet toppen, maar mijn idee was om ze daarmee af te remmen als t weer uit de hand loopt. Steeltjes pinchen onder op de internodes van de uitlopers, werkt erg goed en je stimuleerd de breedte groei, is iets minder rigoreus als knakken en effectiever dan buigen. Persoonlijk zou ik niet een dag na het toppen op 12/12 gaan, maar eerst wachten totdat de nieuwe uitlopers fatsoenlijk blad hebben, dan op 12/12. Te vroeg op 12/12 na het toppen geeft kleinere hoofdtopppen.
 11. https://www.cnnbs.nl/meststoffen-miniserie-3-kalium-k/#:~:text=Kalium speelt een onmisbare rol,zetten in energie (fotosynthese).&text=Tijdens de bloei verbruikt een,daardoor beter van kwaliteit worden.
 12. Pissebedden houden van vocht en donker en voedingsbodem, de oksels van je planten zijn ideale plekken als schuilplek je kan de stam van je plant ontwikkelen met kopertape en de grond met as van de BBQ bestrooien, pissebedden haten as van de BBQ.
 13. NIet dat ik weet, ik bestrijd trips met Neemolie (emulsie), na 4/5 keer spuiten eens in de 4 dagen waren ze zo goed als weg. https://www.amazon.de/wesentlich-Neemöl-mit-Emulgator-500ml/dp/B01N9W9SGC
×
×
 • Create New...