Jump to content

JFG

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

JFG last won the day on March 10 2021

JFG had the most liked content!

Community Reputation

15 Positief

About JFG

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. zo dat ziet er lekker uit man! en mooi groen ook!
 2. hey @Hannesh dat strekken was eigenlijk al klaar op het moment dat ik ze heb geknakt. ze stonden toen 3 weken op 12/12 en dat klopt wel denk ik dat ze nog 3 weken doorgroeien. Ik kan je helaas niets zeggen over genen en terugkruisen. Heb mn stekken van de stekkenboer en had om amnesia gevraagd. Volgende ronde wordt super lemon haze met eigen stekken. Alles is trouwens omgehakt en hangt met de voetjes omhoog. Een weekje eerder dan gepland als ik 65 dagen bloei in mn achterhoofd hou voor Amnees. maar stekjes zijn toch meestal ietsje eerder klaar dan planten vanuit zaad?
 3. Goede middag Allemaal, We zitten op dag 3 van week 8 bloei. In theorie zouden we nog 12 dagen moeten voordat de boel om mag. Echter wanneer ik naar mijn plantjes kijk durf ik niet te zeggen of we dat gaan halen. Er zijn al behoorlijk wat haren bruin en onder de microscoop zijn ook al behoorlijk wat trichomen milky geworden... Volgens mijn schema zou ik dus nog voeding moeten geven maar heb ze vanmorgen slechts water gegeven. Ik sta open voor suggesties over het al dan niet uitzitten van de resterende 12 dagen of de boel deze week al omhakken... Verder ben ik nog steeds heel erg tevreden met het resultaat. Ik ben er benieuwd hoeveel gram er vanaf gaat komen. Normaal ben ik niet zo van het wegen maar wil nu weleens zien op hoeveel gram per wat ik uit ga komen. Daarnaast ben ik heel erg benieuwd naar de smaak straks... Indien dat ook naar tevredenheid is kweek ik voortaan met greensoil. Vond het toch wel erg makkelijk alleen de volumes afmeten en volgooien die lekbak! Zowel de toppen boven het net als eronder zijn lekker dik en vol met hars... De top hieronder zit onder het net.... die mag misschien nog wel ff wat verder uitbloeien gezien de haren... Onder het net zit ook nog genoeg lekkers !!! Tot de volgende weer!!!!
 4. Goede avond Iedereen, Weer tijd voor een update! We zitten op dag 6 van week 6 bloei. Volgens opgaaf zou ik dus over 23 dagen de boel om kunnen hakken. De trips heeft zich niet meer laten zien gelukkig en de dames hebben het nog steeds naar hun zin. Er beginnen hier en daar al wat haartjes bruin te kleuren. Het net had voller gekund met wat meer training in een eerder stadium maar dat gaan we volgende ronde weer proberen. Ook onder het net groeit het lekker. ik vraag me af wat hier nog vanaf gaat komen. Onder het net is het misschien wat kleiner maar het zit vol met hars... Zonde om niet te laten zitten toch? En mocht het te klein zijn om te roken dan kan het altijd nog bij het knipafval. Het aftellen is nu echt begonnen en zie ze bijna dikker worden als ik ernaar kijk. De volgende lading stekken is ook in de maak. Ik hoop dat ik het allemaal goed gepland heb dat ik niet naar de shop hoef voordat het droog is en de volgende ronde stekken erin kan op het moment dat de tent leeg kan.... wordt vervolgd... Fijn weekend!
 5. @dilago sorry voor mijn noob vraag maar wat is core cut? @hoho is zeker leuk om alles te zien groeien. Daar doen we het voor! Maar het duurt altijd zo lang. En het ergste komt pas daarna... Dan zie je alles hangen met de voetjes omhoog maar je kan er nog niks van roken.... Maar geduld wordt meestal wel beloond! Ik heb trouwens indringers ontdekt in mijn tentje Heb er nu een stuk of 10 gevonden en omgelegd. Heb het even bekeken onder de microscoop en het lijkt me trips. Het zit gelukkig nog redelijk op 1 plant. Heb al spul binnen (Spruzit-r) ter bestrijding. Had nog ander spul leggen maar dat spuit ik al jaren niet meer op mijn planten (Vertimec) werkt wel goed op wespennesten overigens . Verder gaat het nog steeds goed met de dames. Ze beginnen nu lekker hars aan te maken en bij het verwijderen van wat beestjes plakte mn handen als een malle! En stinken joh! Die lekkere typische Amnesia geur. Hier nog wat Budporn: En nog een foto toen de lamp net net aan stond. Dan zie je toch de echte kleur van de planten wat beter. Waar ik nog over twijfel is of ik onderin nog meer weg ga halen of niet. Daar groeien nu ook allemaal topjes. Het is allemaal voor mezelf en kleine topjes rook ik net zo lekker als grote toppen. Ga ik echt zoveel verschil merken in de grotere toppen wanneer ik het kleinere spul onderin wegsnoei? Is het niet zo dat overal waar een plant groen is er fotosynthese plaatsvindt overdag? Ik ga nu snel naar buiten van het mooie weer genieten! Een fijne dag Iedereen!
 6. @hoho Sorry zie dat ik je vraag nog niet had beantwoord. Er kunnen zeker andere oorzaken zijn dat ze zo strekken. Wanneer er teveel stikstof in je voeding zit willen ze vaak nog doorgroeien en te weinig licht geeft dit effect ook. Ik heb 600 W aan HPS hangen bovenin de tent. Afstand van de bulb tot de hoogste toppen is ongeveer 60 cm dus in theorie zou dat goed moeten zijn. Qua voeding heb ik geen idee want heb geen idee wat die voedingsboeren er allemaal instoppen. Ik denk dat mn stekken al aan de grote kant waren toen ze op 12/12 gingen. Geloof wel dat de groei er nu wel uit is hoor. Volgende ronde gaan ze gewoon wat eerder op 12/12
 7. Goedemorgen Allemaal, Voordat ik mijn bed in rol nog even snel een update. De dames staan nu 4 weken en 1 dag op 12/12. We zitten bijna op de helft! Ze zijn goed hersteld van het knakken en beginnen nu ook behoorlijk te ruiken en plakken! Ik heb de beentjes ietwat geschoren aangezien daar toch te weinig licht komt voor dikke toppen. Ook bovenin het bladerdak is hier en daar een blad weggehaald zodat er wat makkelijker lucht doorheen kan en zodat de toppen meer licht krijgen. Ik moet zeggen dat ik best tevreden ben zo!
 8. @MisterX ze staan vanaf 27 feb jl. op 12/12 dus bijna 3 weken nu. Ik zag dat de haartjes op de bovenste toppen korter waren dan bij toppen lager in de plant. Lamp kon niet meer verder omhoog dus wat mij betreft had ik geen andere keuze. @hoho is Amnees he dus daar zit wel wat van sativa in. Ik ben sowieso niet echt van het spuiten op mijn planten. Volgens het kweekschema moet ik ook nog bladvoeding geven in week 3 maar dit vond ik een beetje tricky nu er al toppen in zitten. Het staat inderdaad mooi vol. Waarom duurt het altijd zo lang voordat het klaar is?
 9. @MisterX Dat heb ik dus weleens gedaan zonder net maar dan staat alles de volgende dag gewoon weer rechtop. Met dat net probeer ik juist te voorkomen dat het weer rechtop gaat staan. Ben het overigens niet met je eens over dat doorroeien. Als de dames nog een paar dagen in hetzelfde tempo door waren gegaan dan hadden ze in mn lamp gezeten ben ik bang.
 10. Goedemiddag Allemaal, Eergisteren heb ik dus mijn netje in de tent gehangen. Planten zijn gebogen/geknakt en herstellen goed gezien hoe erg ik ze mishandeld heb. Maar goed ik kon denk ik niet anders want het was knakken of snoeien. vóór Na! Sommigen heb ik misschien een beetje te hardhandig aangepakt. Maar alles is alweer omhoog aan het groeien! We zitten op dag 5 van week 3 nu. Wellicht dat ik nog wel onder het net eea ga wegsnoeien maar ik laat ze eerst nog even herstellen. Ik wilde nog een video invoegen maar het lukt niet helemaal. Probeer het wel in een aparte reply
 11. @MisterX 30 g per plant? ben je een 0 vergeten en moet het niet 300 per plant zijn? Met zoveel watt aan LEDs en zo'n mooie setup moet er toch wel minimaal een kilo uit te halen zijn? OT: Ik mag mij nu officieel een pannenkoek noemen. Softbox is binnen en wat blijkt: ik heb de verkeerde besteld. Dit is gewoon een Fan in een MDF kist en geenszins een softbox. Zit ook geen stekker aan dus kan ook niet ff snel testen hoeveel geluid hij nu maakt. Ik heb op dit moment een schrijnend tekort aan kroonstenen en heb ook niet ergens een stekker liggen dus moet ff verzinnen hoe ik het ga oplossen. Misschien heeft die ouwe nog wel wat liggen thuis. En dan nog kan ik niks aansluiten want er zit geen flens op die MDF kist . Heb de leverancier gemaild maar dat zal wel weer 2 dagen duren voor ik antwoord heb. Het webit scrog netje is ook vandaag afgeleverd. Zoals het ernaar uitziet past die 90cm versie prima in mn tentje van 1 m. Vanavond gaan de Dames even horizontaal dus! Zal nog wel wat foto's plaatsen als alles erin hangt....
 12. @MisterX dit is ook biovoeding. Alles organisch en milieuvriendelijk staat op hun website. Wat een bakbeesten heb jij staan trouwens zeg! zijn dat echt maar 5 planten? Hoeveel ga je daar vanaf halen denk je? Heb de lamp maar weer wat hoger gehangen want ben toch een beetje bang dat het verbrandt bovenin. Haartjes waren bovenin iets korter dan onderin. Heb die thermo/hygrometer aan een ijzerdraadje opgehangen ter hoogte van de toppen en de max temp was 29.2. Wat mij betreft te hoog. Vandaag krijg ik eindelijk mn softbox binnen en morgen het webit netje. Ik ga de dames toch een beetje buigen/knakken. Het begint oerwoud achtige vormen aan te nemen In de tussentijd ben ik ook begonnen aan een nieuw projectje voor de volgende ronde. Ik ga mijn eigen stekken snijden van een Super Lemon Haze mama die ik in een DR60 tentje heb staan onder een 100W LED.
 13. @MisterX voordat ik daar een zinnig antwoord op kan geven moet je me eerst even uitleggen wat dat is
 14. Goede avond/morgen! We zijn weer een weekje verder dus tijd voor een update! De klok staat nu ruim 2 weken op 12/12 en we zitten op dag 2 van week 3. De dames voelen zich duidelijk erg op hun gemak en zijn al lekker topjes aan het vormen. Over het bodemleven maak ik mij dan ook niet echt zorgen @Plantformer. Ik zie ze bijna groeien terwijl ik ernaar kijk, zo hard gaan ze! De grootste dame die er tussen staat is ongeveer 85 cm nu. De rest zal daar niet heel ver onder zitten. Voeding geven we zoals eerder gezegd van onderaf. Eens in de 2 á 3 dagen (afhankelijk van hoe zwaar de potten aanvoelen) giet ik 10 liter voeding in die lekbak. Ik meet nog steeds niks en maak de voeding volgens het schema. LV zit tussen de 40 en 70 % gemeten vlak boven de aarde. Temp blijft ook laag aangezien die op hetzelfde punt gemeten wordt en schommelt net onder de 20 graden (Heb zo'n goedkoop rotding waar het lipje van afgebroken is) @hohoDe lamp had ik dus inderdaad iets lager gehangen. alleen ben ik wellicht iets uitgeschoten (of ik was te laat met hoger hangen ). Op een enkel paar blaadjes die direct onder de lamp zitten is iets van verbrande puntjes (of het begin daarvan) te zien. Verder valt het me op dat er nagenoeg nergens verbrande bladpunten te zien zijn. Iets wat ik voorheen wel altijd had. Oordeel zelf maar! naar mijn idee staat het er keurig bij. Zit overigens nog steeds te wachten op mn softbox en dan kan mn nieuwe filter er ook in. Heb ook meteen zo'n webit netje besteld van secret jardin. Ze hadden alleen mijn maat niet meer. Schijnbaar maken ze al heel lang geen DR100 tenten meer . We gaan het met die van 90 cm proberen en anders verzinnen we wel een MacGuyver oplossing met wat paperclips. Ben bang dat ik hier en daar misschien toch wat moet buigen/knakken. Toppen zullen sowieso iets van ondersteuning moeten gaan krijgen hoop ik Kan haast niet wachten tot het zover is dat ze met hun voetjes omhoog hangen!!! Fijn weekend iedereen en tot de volgende!!!
×
×
 • Create New...