Jump to content

gerrit!

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutraal

About gerrit!

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

169 profile views
 1. Kristalon brown already contains epsom salt and micro nutrients. You can change the ratio between calcinit and the kristalon if you want more vegetative growth. More calcinit = more vegetative. Only thing i add is some silica.
 2. Iemand enig idee hoe ik dit moet aansluiten. Wat gaat waarheen? En wat voor draad kan ik hiervoor het beste gebruiken?
 3. Als je op aarde zorgt dat voeding en water beschikbaar is heb je net zo weinig subtraat volume nodig.
 4. De nieuwe generatie steenwol heeft inderdaad een andere structuur waardoor de wortels beter verdeelt zitten door het blok of mat. Uiteraard ook afhankelijk van hoe je watergeeft. Maar daardoor heb je echt niet meer wortels dan in een 11 liter pot met aarde. Zeker niet als je je bodemleven stimuleert.
 5. Dat vind ik knap. Waar komt die ruimte opeens vandaan dan? Overigens is meer volume op hydro vaak alleen maar nadelig. Kleiner matvolume kun je veel beter sturen met je watergift. In de reguliere tuinbouw ligt er vaak maar 8.5iter steenwol waar 3 tomaten planten opstaan die gemakkelijk 20 meter lang kunnen worden.
 6. In procenten weet ik het niet. Zou je even uit moeten rekenen maar het is niet veel idd. Bij start vd teelt is het ook niet aanraden. 0.5 tot 1 milimol per liter voedingsoplossing zou voldoende moeten zijn Ammonium werkt planfsyiologisch zuurwerkend en heeft een veel sterker effect dan alleen ionen uitwisseling. Dus die no3 zal de ph verlaging zker niet tegenhouden. Normaal gesproken zit idd kalksalpeter en evt ammonium nitraat in de a bak. Met wat ijzer. Ik kan wel eens een mestschema posten als jullie daar intresse in hebben. Laat je niet gek maken door allemaal dure flesjes.. het stelt allemaal niet zoveel voor. Regelmatig je water analyseren en je voedingoplossing aanpassen is veel waardevoller.
 7. Jup. Ik weet niet hoe het precies met dwc werkt. Maar op steenwolslabs neem ik altijd elke week een monster van mn mat met een grote injectienaald. En monitor mn ph en ec op die manier. Als de planten hard groeien zul je zien dat de ph vaak wat stijgt in je medium. Ammonium zou dat kunnen oplossen.. alleen let op dat je niet teveel doseert en ermee stopt als de groei eruit is.
 8. Als de ph in je medium steeds oploopt kun je ook wat extra ammoniumstiksof (NH4+) meegeven. Door het nitrificatie proces komen er H+ ionen vrij.
 9. Die ionen uitwisseling gebeurt overigens ook in je wortelmilieu. Doordat de planten meststoffen opnemen en hun lading kloppend moet blijven scheidden ze h+ ionen of oh- ionen uit waardoor je ph in je wortelmilieu ook kan stijgen of dalen.
 10. In leidingwater zit veel bicarbonaat(hco3-) dat reageert met de h+ ionen van het zuur. Daardoor stijgt je ph van je voedingswater.. meestal is dit na een dag wel uitgereageerd.. afhankelijk van hoeveel bicarbonaat er in je water zit. Als je regen of osmose water gebruikt zul je hier geen last van hebben. Ik maak mijn ph meestal aan op 5, en dan een dag later is het 5.5.
 11. Haha niks. Ik rook niet. Geloof je t niet? Vergelijk het etiket van een bac bio fles maar eens met de productbladen van phc.eu
 12. En opf 7.2.3 is bac bio groei en opf 5.2.5 is bac bio bloei.
 13. gerrit!

  Zilverwater

  6ml op een liter. Of argylene dan is het ong 3 gram per liter.
×
×
 • Create New...