Jump to content

gerrit!

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutraal

About gerrit!

 • Rank
  Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

 • Taal / Language
  Nederlands + Engels

Recent Profile Visitors

241 profile views
 1. Geen problemen mee, slangetje moet er echt klem in zitten, dan zou t niet moeten lekken. Zie ook dat je geen ringleiding gebruikt? Als je geen drukventielen gebruikt moet je een ringleiding leggen anders krijg je ongelijke afgifte.
 2. Silicium wordt in de tuinbouw veelal gebruikt als kalimetasilicaat, hierdoor breng je ook een deel kalium in. Een andere vorm is bindzil, daar zit een deel natrium in. Beide zijn goed opneembaar voor de plant. De prijzen die ze in de growshop durven te vragen voor een flesje gaan helemaal nergens over. Voor een paar honderd euro heb je een 1000 liter vat bindzil of kalimetasilicaat.
 3. Bak is 1000 liter.. 70x geconcentreerd Vegetatief schema A: 120 kg kalksalpeter 2.5 kg fe dpta 6% O.3 kg fe eddha 6% B: 20kg monokalifosfaat 37 kg bitterzout 7.5.magnesiumnitraat 40 kg kalisalpeter 170 gr mangaansulfaat 145 gr zinksulfaat 350 boraat 20 gr kopersulfaat 12 gr natriummolybdaat
 4. Beetje basis kennis bemesting kom je een heel eind. A en b schema berekenen is echt niet zo moeilijk. Zeker als je drain to waste werkt. Meeste tuinders hebben gewoon een programma waarin je je streefwaarden in toets, en je a en b komt er vanzelf uit. En een paar zakken kunstmest kost geen drol in vergelijking met een can a en b uit de growshop.
 5. Op de vraag van jakkes... Je b verhogen betekend ook sporen + magnesium en sulfaat verhogen. En dat wil je niet. Beter zou zijn om gewoon 2 schemas te hebben. 1 vegetatief en 1 generatief. Een schema wordt zo uitgerekend dat de anionen balans klopt en dat de ph goed is. Vegetatief is meer stikstof. En generatief wordt de stikstof vervangen voor chloor en sulfaat. En hoger kali voor je bloemen.
 6. Die npk ratios zeggen niet zoveel. Beter is naar de mmol verhoudingen te kijken. Die zullen echt niet zoveel verschillen van elkaar. In de tuinbouw wordt ook niet gewerkt met kant en klare a en b of samengestelde mestoffen . Je werkt met zoveel mogelijk losse meststoffen zodat je makkelijk je a en b schema zelf kan samenstellen. Per fase van de teelt (start, vegetatief, generatief) zijn er bepaalde streefwaarden. Dit zijn streefwaarden die je in de mat wil bereiken. Wekelijks wordt er een monster van genomen en aan de hand daarvan wordt het a en b schema zo aangepast dat je de streefwaarden kunt halen.
 7. Het is jammer dat je als hobby teler geen analyses kunt laten uitvoeren. Dan zul je zien dat alle basis voedingen niet zoveel verschillen. Met analyses en zelf je a en b bakken maken kun je ook veel beter naar je streefwaardes sturen. Zo gaat het in de reguliere tuinbouw.. Waardes komen uit de tuinbouw.. vandaar de grote hoeveelheden Bak is 1000 liter.. 70x geconcentreerd Vegetatief schema A: 120 kg kalksalpeter 2.5 kg fe dpta 6% O.3 kg fe eddha 6% B: 20kg monokalifosfaat 37 kg bitterzout 7.5.magnesiumnitraat 40 kg kalksalpeter 170 gr mangaansulfaat 145 gr zinksulfaat 350 boraat 20 gr kopersulfaat 12 gr natriummolybdaat
 8. Haifa of yara zijn grote producenten. Waar de meeste tuinders hun meststoffen vandaan halen Schema's zijn echt niet zo ingewikkeld en de meeste voedingen zullen op elkaar lijken. Meeste tuinders hebben een boekje of een computerprogramma waar standaard schemas in staan. Zoek er 1 voor paprika en je bent een heel eind. Mengen van je a en b bakken zitten wel wat regels aan. Maar is niet heel ingewikkeld. Voornaamste reden dat je a en b bakken hebt zijn je calcium en sulfaten die absoluut niet bij elkaar mogen komen. Dan krijg je caso4 en dat is gips.. Ik kan wel eens een schema posten als er intresse voor is
 9. Kristalon brown already contains epsom salt and micro nutrients. You can change the ratio between calcinit and the kristalon if you want more vegetative growth. More calcinit = more vegetative. Only thing i add is some silica.
 10. Iemand enig idee hoe ik dit moet aansluiten. Wat gaat waarheen? En wat voor draad kan ik hiervoor het beste gebruiken?
 11. Als je op aarde zorgt dat voeding en water beschikbaar is heb je net zo weinig subtraat volume nodig.
 12. De nieuwe generatie steenwol heeft inderdaad een andere structuur waardoor de wortels beter verdeelt zitten door het blok of mat. Uiteraard ook afhankelijk van hoe je watergeeft. Maar daardoor heb je echt niet meer wortels dan in een 11 liter pot met aarde. Zeker niet als je je bodemleven stimuleert.
 13. Dat vind ik knap. Waar komt die ruimte opeens vandaan dan? Overigens is meer volume op hydro vaak alleen maar nadelig. Kleiner matvolume kun je veel beter sturen met je watergift. In de reguliere tuinbouw ligt er vaak maar 8.5iter steenwol waar 3 tomaten planten opstaan die gemakkelijk 20 meter lang kunnen worden.
×
×
 • Create New...